Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου ξεκινάν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο για την 135η επέτειο επανάστασης του Ολύμπου του 1878

Σήμερα ομιλία του συγγραφέα – δημοσιογράφου Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με θέμα: «Όλυμπος: Σύμβολο αγώνων. Από την επανάσταση του 1878 στο σήμερα».


Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας (Σάββατο 2/3/2013) θα γίνουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.00 το απόγευμα.

Η έναρξη θα γίνει με χαιρετισμό του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου. Θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα – δημοσιογράφου Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, με θέμα: «Όλυμπος: Σύμβολο αγώνων. Από την επανάσταση του 1878 στο σήμερα».

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα ολοκληρωθούν με μουσικό πρόγραμμα από τη δημοτική μπάντα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Οδυσσέας Σβάρνας».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3/2013
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 3/3/2013, στις 11.00 το πρωί, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου. Ακολούθως, (ώρα 11.30 π.μ.) στον χώρο του ηρώου στο πάρκο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφανιών, θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και μετά θα γίνει η ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Αμέσως μετά (ώρα 12.00 μ.) θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο του Αγίου Νικολάου ενώ στη συνέχεια (12.30 μ.μ.) θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος, στη 1.00 το μεσημέρι, στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των προτομών του ναυάρχου Βότση και των Λιτοχωρινών πλοηγών Νικόλαου Βλαχόπουλου και Μιχαήλ Κωφού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου