Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Με ΚΤΕΛ τα μπάνια του λαού - 60 χρόνια πίσω η Ελλάδα

Mεσούντος τον θέ­ρους οι θερμο­κρασίες ανεβαί­νουν, ο ήλιος ντάλα και τι πιο φυσικό από το να ορ­γανώνουμε τις καλοκαιρι­νές μας διακοπές!

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά αυτή τη χρονιά. Η Ελλάδα κλονίζεται συθέμελα από την οικονομική κρίση, οι μισθοί μειώνονται και ο οικογενειακός προϋπολογισμός μειώνεται επικίνδυνα. Τα μπάνια όμως του λαού είναι κάτι ιερό και ο Έλληνας ζυγό και καύσωνα δεν υπομένει, γι’ αυτό προσπαθεί να βρει τρόπο να κάνει τις βουτιές του, έστω και με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ! Έτσι, λοιπόν, κάθε Σαββατοκύριακο περισσότεροι από 78.000 θεσσαλονικείς εκτιμάται ότι πραγματοποιούν μικρές αποδράσεις με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ τα οποία -ειδικά γι’ αυτή την περίοδο- ενισχύονται με επιπλέον δρομολόγια προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Η εικόνα αυτή θυμίζει πολύ παλιές εποχές, τότε που δεν υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα και ο κόσμος έπαιρνε το λεωφορείο για σχεδόν όλες τις μετακινήσεις του. Τώρα, φαίνεται ξαναγυρνάμε σε αυτές τις εποχές, όχι όμως γιατί δεν έχουμε αυτοκίνητο, αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο! Έτσι, με το λεωφορείο, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να φτάσουν γρήγορα και φθηνά σε όλες τις κοντινές παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Την αυξημένη προτίμηση των επιβατών κάθε ηλικίας για τους συγκεκριμένους προορισμούς επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ βορείου Ελλάδας, όπου βλέπουν, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, να γεμίζουν τα λεωφορεία ασφυκτικά προς όλες τις παραλίες. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης πολλών εισοδημάτων καταγράφεται μεγάλη αύξηση της προσέλευσης του κόσμου, μέχρι και 10%, με αποτέλεσμα να προστίθενται κάθε Σαββατοκύριακο επιπλέον δρομολόγια για να ικανοποιηθούν όλοι οι επιβάτες.

Πολύ σημαντικό ρόλο στη στροφή του κόσμου προς τα ΚΤΕΛ έπαιξε και η διατήρηση του εισιτηρίου στα ίδια ε¬πίπεδα με πέρυσι, με αποτέλεσμα ένα μπάνιο σε μια κοντινή παραλία να κο¬στίζει περίπου 7 ευρώ, την ώρα μάλιστα που μόνο για τα διόδια από και προς την Πιερία ο λουόμενος θα καλούνταν να καταβάλει 8 ευρώ!

Πώς λοιπόν να μη συμφέρει τους θεσσαλονικείς να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, αφού αποτελεί συμφέ-ρουσα λύση για όλους; Επιπρόσθετα, με πληρότητα 100% αναχωρούν κάθε Σαββατοκύριακο και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, τα οποία υπο-λογίζεται πως μεταφέρουν περισσό-τερους από 7.500 λουσμένους προς τις ακτές του γειτονικού νομού.

Οι παραλίες της Καλλικράτειας, των Φλογητών και της Σωζόπολης είναι αυτές που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, κυρίως λόγω του φτηνού εισιτηρίου (η διαδρομή προς Καλλικράτεια κοστίζει 3,90 ευρώ και προς Φλογητά 6,10 ευρώ). Η κίνηση προς τους άλλοτε πολυσύχναστους προορισμούς της Σιθωνίας είναι πολύ μειωμένη, λόγω της απόστασης και του κόστους, ενώ αντίθετα το αδιαχώρητο γίνεται τα απογεύματα στις στάσεις των λεωφορείων στις παραλίες της Κασσάνδρας από τον κόσμο που περιμένει να επιβιβαστεί για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Και όταν μιλάμε για κόσμο που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία, μην πάει το μυαλό σας μόνο σε άτομα που ανήκουν στην τρίτη ηλικία.
Αντιθέτως, ακόμη και άτομα κάτω των 25 αλλά και άνω των 55 ετών, μαθητές, φοιτητές, κάνουν χρήση των ειδικών εκπτώσεων προκειμένου να μετακινηθούν στις παραλίες. Και φυσικά πολλοί από αυτούς παίρνουν μαζί και το φαγητό τους σε ταπεράκια, έτσι ώστε να μην υπάρχει και το κόστος του μεσημεριανού.
 
Οικονομικές… βουτιές!
 Αυξημένη όμως και η κίνηση του επιβατικού κοινού στο ΚΤΕΛ Πιερίας, και μάλιστα κατά 30% -σε σχέση με το χειμώνα-, από όπου κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες θεσσαλονικείς αναχωρούν για τις παραλίες του Λιτόχωρου, της Λεπτοκαρυάς, της Σκοτίνας, της Πλάκας, του Πλαταμώνα, του Παντελεήμονα και των Νέων Πόρων.

Οι επιβάτες, που είναι κυρίως φοιτητές και μαθητές, μετακινούνται γρήγορα με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πιερίας προς όλες τις παραλίες της περιοχής.

Πολλοί από αυτούς, πάντως, ενώ έχουν αυτοκίνητο, προτιμούν το λεωφορείο για να γλιτώνουν τη βενζίνη και τα διόδια! Με το σύνθημα «φέτος πάμε για μπάνιο οικονομικά», το ΚΤΕΛ θεσσαλονίκης Α.Ε. δρομολογεί λεωφορεία με προορισμό τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία ακτές του Δήμου Βόλβης και εισιτήριο που ξεκινάει από 3,5 ευρώ. Από τις αρχές του έτους έχει επιδοτηθεί το 50% της τιμής του εισιτηρίου και φέτος είναι ουιαστικά το πρώτο καλοκαίρι με το νέο τιμολόγιο. Η επιδότηση του εισιτηρίου είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του επιβατικού κοινού κατά 100%, με αποτέλεσμα κάθε Σαββατοκύριακο περισσότερα από 2.000 άτομα να μετακινούνται προς την Ασπροβάλτα και το Σταυρό.
από το σημερινό Καρφί Διαβάστε περισσότερα...

Η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ μαζί με την Βουλευτή Πιερίας ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου στις 7 Ιουλίου 2011.

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη:

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Γ. Παπαχρήστος : Για την Δημαρχία ή για το κοινοβούλιο ;

Ζητήθηκε να συμμετάσχουν στο νέο τοπικό πασοκικό ψηφοδέλτιο ένας από τους δύο περιφερειακούς συμβούλους. 
Ο δικός μας ο συγχωριανός ο Νίκος το απέφυγε δια της μεθόδου << στρίβειν >> δια του αρραβώνος. 
Ο άλλος ο Γρηγόρης το ξανασκέφτεται.
Για την βουλή ή για τον δήμο ; 
Η φωτογραφία από την προχθεσινή παρουσία στη Θεσσαλονίκη στην κομματική εκδήλωση με τον Μ. Καρχιμάκη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό το γραφείο πληροφοριών του ΕΟΣ Λιτοχώρου

Πληροφορίες για όσους θέλουν να επισκεφτούν το Λιτόχωρο & να περπατήσουν στον Όλυμπο, παρέχει καθημερινά το γραφείο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου που βρίσκεται στην είσοδο του Φαραγγιού του Ενιπέα. (κάτω απ’ το χώρο στάθμευσης πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου – στον δρόμο προς «Νερόμυλο»).

Το γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 14.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 82444
E-mail: eos.litohorou@gmail.com
Skype: eos.litohorou


Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.

Από ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

http://toaftonoito.blogspot.com/2011/07/blog-post_4082.html

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Γεν. Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, μαζί με ομάδα συνεργατών της στην Παλαιά Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, όπου συναντήθηκε με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμο και εκπροσώπους της Μονής. Σκοπός της επισκέψεως ήταν η καλύτερη γνωριμία με το μνημείο, του οποίου όπως είναι γνωστό η αποκατάσταση της Νότιας Πτέρυγας και εργασίες ενισχύσεως στην θεμελίωση της Νότιας και Δυτικής Πτέρυγας, έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η συνεργασία με την Ιερά Μονή προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση του έργου, η οποία θα γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού.   

Διαβάστε περισσότερα...

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου θα είναι το μοναδικό ολοήμερο σχολείο στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

Τα 800 ολοήμερα σχολεία που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο με αναμορφωμένο πρόγραμμα και διδακτικό ωράριο ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για όσους γονείς ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους.

Το υποχρεωτικό πρόγραμμα στα σχολεία αυτά θα ξεκινά στις 8.10 π.μ. και θα λήγει στις 14.00 μ.μ. για όλες τις τάξεις. Η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει είτε με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16.15) είτε κατά το χρονικό διάστημα 15.30 - 15.40, εφόσον έχει κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων στη σχολική μονάδα.

Τα διδακτικά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να γίνει επιλογή ως προς το πλήθος τους και τις ώρες που θα διδάσκονται είναι τα παρακάτω: μελέτη, αθλητισμός, θεατρική αγωγή, Αγγλικά, μουσική, παρακολούθηση δεύτερη ξένης γλώσσας, εικαστικά, πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ομίλων οι μαθητές όλων των τάξεων μπορούν να προετοιμάζουν σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής, καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Πνιγμός 63χρονου στους Πόρους

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε στις 05/07/2011 στις 14.35, από τη θαλάσσια περιοχή  Πόρων Πιερίας, 63χρονος.
Ο 63χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για νεκροψία – νεκροτομία.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγαλύτερη συνάντηση μοτοσυκλετιστών!

Από το Ράδιο Θεσσαλονίκη:


 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Gold Wing European Federation διοργανώνει treffen στις 7-8-9-10-11 Σεπτεμβρίου 2011 στην Πλάκα Λιτοχώρου του Νομού Πιερίας.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση πολιτισμού και τουρισμού της μοτοσυκλέτας GoldWing στην Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, με το να πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη της χώρας μας.

Το σωματείο που κατάφερε και έκανε το όνειρο πραγματικότητα μετά από προσπάθεια πολλών ετών, να εντάξει την χώρα μας στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι το The Kings Riders Club που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνια Συνάντηση Σκαραβαίων και Κλασικών Οχημάτων από σήμερα στην Πλάκα Λιτοχώρου

Η «Σκαθαροπαρέα» ξανασμίγει για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιούμε, την καθιερωμένη, πλέον συνάντηση μας, την «Πανελλήνια Συνάντηση Σκαραβαίων και Κλασικών Οχημάτων».

Η «Σκαθαροπαρέα» ιδρύθηκε το 2007 . Είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων ανεξαρτήτου  ηλικίας  που έχουν αγάπη για τα κλασικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα τον Σκαραβαίο .Ο σκοπός της δημιουργίας της παρέας αυτής με το όνομα «Σκαθαροπαρέα» είναι η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών . Οι συλλέκτες έχουν αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1959 με το πιο πρόσφατο το 1974. Όλα σε άριστη κατάσταση και σε φοβερά χρώματα .

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις καλοκαιρινές συναντήσεις, στο Στόμιο Λάρισας στο Παπά-Νερό στο Πήλιο και στα Μετέωρα Καλαμπάκας, τρεις χειμερινές στην Ρεντίνα Καρδίτσας και πολλές  συμμετοχές σε Κυριάκι Βοιωτίας, Στενή Ευβοίας, Μεγαλόπολη Αρκαδίας .
Η συνάντηση θα διαρκέσει τρεις μέρες, ξεκινώντας από σήμερα και θα πραγματοποιηθεί στο κάμπινγκ «Ολύμπιος Ζευς» στην Πλάκα Λιτοχώρου

Στο "Ολύμπιος Ζευς" Camping το οποίο βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες έλληνες και ξένους παραθεριστές και ιδανικό προορισμό μοναδικών διακοπών. Μπροστά σε μια από τις ωραιότερες ακτές του Αιγαίου και μέσα σε μια καταπράσινη έκταση 52 στρεμμάτων. Απέχει 4 χλμ. από το Λιτόχωρο και την Λεπτοκαρυά, 20 χλμ. από την Κατερίνη και 90 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Η μονάδα διαθέτει 100 bangalows χώρο για camping και όλες τις υπηρεσίες που θα κάνουν τη διαμονή σας ξεκούραστη και αλησμόνητη.

Ακόμη το συγκρότημα διαθέτει εστιατόριο μπροστά στη θάλασσα με ελληνική κουζίνα, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό πρωινό ή ένα υπέροχο γεύμα και ένα ξεχωριστό beach bar, στην αμμουδιά της εκπληκτικής παραλίας.

Διαθέτει επίσης πιτσαρία - grill, bar, mini market, 2 γήπεδα τέννις, 2 γήπεδα μπάσκετ, beach volley, παιδική χαρά και πληθώρα θαλάσσιων σπορ για όλα τα γούστα.

Η τοποθεσία είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα μυστικά των βουνών, κάνοντας ορειβασία, ποδηλασία ή ρομαντικούς περιπάτους

Η συνάντηση περιλαμβάνει:

Παρασκευή 8 Ιουλίου
12:00 Έναρξη εκδήλωσης / Υποδοχή/Ελεύθερο Απόγευμα.
12:00 - 21:30 Ελεύθερος χρόνος.
21:30 Φαγητό στο εστιατόριο, γυράδικο και στην πιτσαρία του Camping με 20% έκπτωση
23:00 Gala στο bar του Camping

Σάββατο 9 Ιουλίου
11:00 - 14:00 Παιχνίδια και διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους.
14:00 - 19:00 Ελεύθερος χρόνος.
19:00 - 20:00 Καλλιστεία Οχημάτων.
20:00 - 21:00 Ελεύθερος χρόνος.
21:00 Φαγητό στο camping (με έξοδα της διοργάνωσης).
22:00- 23:00 Απονομή βραβείων.
23:00 Party στο Camping

Κυριακή 10 Ιουλίου
Ελεύθερο πρωινό.
12:00 Φωτογράφηση Οχημάτων και Αποχαιρετισμός.
14:00 Λήξη της συνάντησης.

(Προαιρετικά το Σάββατο, που υπάρχει κενό μεταξύ 2 με 7 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στo εργοστάσιο τις replicar Hellas ώστε να στηριχθεί η προσπάθεια Ηλία Γαγανέλη και να δούν από κοντά την γραμμή παραγωγής porche 356 και porche 550 spyder )

Υπενθυμίζεται πως η κίνηση τους στους δρόμους κατά την άφιξη-παραμονή και αναχώρηση γίνεται πάντα σε συνθήκες ασφαλούς οδήγησης  για την  ασφάλεια τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον κόμβο Δίου – Λιτόχωρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανωτάτης Αρχής και ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.00 στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, στον κόμβο Δίου – Λιτόχωρου, στην Πιερία.

Το άγαλμα φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ευγενή φροντίδα κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα στη Νάουσα για το Δίκτυο Αρχαιολογικών Μνημείων "Στις ρίζες του Μ. Αλεξάνδρου"

Αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους (10.30 π.μ.). Στόχος της Δημοτικής Αρχής Νάουσας είναι η ανάδειξη και η ολοκληρωμένη αξιοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, ως Δίκτυο Αρχαιολογικών Μνημείων (Το δίκτυο αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους: Αιγές-Βεργίνα, Δίον, Αρχαία Πέλλα, Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαίο Θέατρο Μίεζας). Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:..


10:25

Πέρας προσέλευσης επισήμων και προσκεκλημένων

10:30 - 11:15
 

Χαιρετισμοί: 


• κ. Αναστάσιος Καραπατζός, Δήμαρχος Νάουσας 
• κ. Ψωμιάδης, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 
• κ. Κώστας Μπλιάτκας, Γεν. /ντής ΕΡΤ3 
•Έναρξη των εργασιών από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνα Μενδώνη

11:15 - 11:50
 

Α΄ΜΕΡΟΣ: “Πολιτική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας”: 


• κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, Δήμαρχος Βέροιας 
κ. Γεώργιος Φαρμάκης, Ο Ασκών χρέη Δημάρχου Δίου Ολύμπου 
• κ. Γρηγόρης Στάμκος, Δήμαρχος Πέλλας (Συντονιστής: κ. Αναστάσιος Καραπατζός, Δήμαρχος Νάουσας)

11:50 - 12:00
 

Διάλειμμα

12:00 - 13:00
 

Β΄ΜΕΡΟΣ: “Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας”: 


• κ. Δημήτριος Παντερμαλής, Oμότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος Μουσείου της Ακρόπολης 
• κ. Αγγελική Κοτταρίδη, Προϊστ. ΙΖ΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Συντονιστής: κ. Βασίλης Δημητριάδης, Αρχαιολόγος Ιστορικός)

13:00 - 13:30

 

Γ΄ΜΕΡΟΣ: “Τουριστική ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών μνημείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας”: 


• κ. Μιχαήλ Πεζίκογλου, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος (O.TO.B.E.) 
• κ. Αννίτα Τριβέλα, Πρόεδρος Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης (Συντονιστής κ. Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος)

13:30 - 14:00
 

Ερωτήσεις - τοποθετήσεις: (Συντονιστής κ. Γιώργος Μάλλιος, Αρχαιολόγος Ξεναγός)

14:00 - 14:15
 

Δ΄ ΜΕΡΟΣ: “ Υπογραφή Πρωτοκόλλου Ενδοπεριφερειακής Διαδημοτικής Συνεργασίας Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας”: 


•Υπογραφή Πρωτοκόλλου από τους Δημάρχους Βέροιας, Δίου Ολύμπου, Πέλλας και από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

14:15
 

Πέρας εργασιών ημερίδας

14:30
 

«Αρχαίων Γεύσεις» Μπουφές, με συνταγές αρχαίων εδεσμάτων

Δήμος Νάουσας
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμα 1.000 ευρώ για απόρριψη μπαζών

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ: ΩΣ ΕΔΩ ΠΙΑ…! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΥΛΙΚΑ
* Ο Δ.ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Την απόφαση του δήμου Δίου-Ολύμπου να επιβάλλει πρόστιμα σε βάρος εκείνων που ρυπαίνουν το περιβάλλον και παράλληλα προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό της Νότιας Πιερίας, για σωφρονισμό τους, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, Βασίλης Βροχαρίδης.
Η ανακοίνωση του κ. Βροχαρίδη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση κανονισμού καθαριότητας από το δημοτικό συμβούλιο καθώς επίσης και ύστερα από, επί τριήμερο, καθαρισμό χώρου στον Πλαταμώνα που έγινε πριν από λίγες ημέρες, χώρο που όμως σήμερα είναι και πάλι γεμάτος από αδρανή υλικά.
Ολόκληρη η δήλωση του αντιδημάρχου καθαριότητας έχει ως εξής: 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ
«Ενημερώνω τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του δήμου Δίου-Όλυμπου ότι ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός καθαριότητας του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 4/7/2011.
Ο κανονισμός βάζει τάξη σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα αλλά κυρίως ορίζει πρόστιμα που κατά περίπτωση είναι και πολύ υψηλά.
Θα ήθελα ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να μην χρειαζόταν ποτέ να προβώ στην επιβολή προστίμων αλλά διαπιστώσαμε (η υπηρεσία καθαριότητας στην όποια προΐσταμαι, καθώς και εγώ ο ίδιος) ότι τελικά η επιβολή προστίμου είναι και η μόνη περίπτωση σωφρονισμού αυτών που δεν έχουν καμία περιβαλλοντική συνείδηση.
Απλά να αναφέρω ότι την προηγούμενη εβδομάδα τρία φορτηγά του δήμου, ένας φορτωτής και ένας εκσκαφέας και για τρεις συνεχόμενες μέρες καθάρισαν στον Πλαταμώνα κάθε χώρο συγκέντρωσης αδρανών υλικών (κλαδιά, μπάζα κλπ) και σήμερα, λίγες μέρες μόνο μετά, η κατάσταση είναι σχεδόν όπως πριν την επέμβαση μας. Έως εδώ πια.
Το πρόστιμο που προβλέπεται για την παράνομη απόρριψη αδρανών υλικών είναι 1.000 ευρώ και αν γίνει οποιαδήποτε περίπτωση αντιληπτή, θα το επιβάλλουμε.
Ως δήμος έχουμε ορίσει συγκεκριμένο χώρο απόρριψης των υλικών αυτών, ο όποιος είναι στον επάνω παράπλευρο της γραμμής, στον δρόμο για Λεπτοκαρυά, μετά τη διασταύρωση της Σκοτίνας (πρώην εργοτάξιο ΤΕΡΝΑ) και είναι το μόνο σημείο στον πρώην δήμο Ανατολικού Όλυμπου που επιτρέπεται.
Ελπίζω στην συνεργασία των πολιτών, γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούμε να έχουμε κανένα αποτέλεσμα».
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αύριο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

 Την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα συνεχίσει την έρευνα για το σκάνδαλο της Siemenς (άρχισε με την Εξεταστική Επιτροπή) διερευνώντας ενδεχόμενες ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών, δύο από ΠΑΣΟΚ και δύο από ΝΔ, θα καταθέσει αύριο το ΠΑΣΟΚ.

 

 Στο αίτημα των βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και πρόταση για ενεργοποίηση του τριμελούς Γνωμοδοτικού Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφανθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη σύσταση της Προανακριτικής, όπως προβλέπεται με την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνών κόμμα θα προτείνει τη παραπομπή πρώην υπουργών, Τάσου Μαντέλη και Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ.

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τον Τ. Μαντέλη θα προτείνεται η ποινική δίωξη του για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος για την προεκλογική "χορηγία" των 200.000 μάρκων που βρέθηκαν σε λογαριασμό του, ενώ τα ίδια αδικήματα θα καταλογίζονται και για τον κ. Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων "PATRIOT".

 Για τους Γ. Αλογοσκούφη και τον Χ. Μαρκογιαννάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν την παραπομπή τους για το αδίκημα της απιστίας, ως εποπτευόντων υπουργών ο πρώτος για τον ΟΤΕ και ο δεύτερος σχετικά με την παραλαβή του C4I.
Διαβάστε περισσότερα...

Πάλι στα "βόρεια προάστια" ο Λάππας.


 Τακτικές οι επισκέψεις του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ" Ν. Λάππα στην δημοτική ενότητα του Δίου.
 Χθες με τη σύζηγό και τα παιδία του στον εσπέρινο της Αγ. Κυριακής και μετά στα Πλατανάκια. Σήμερα πάλι στο πανυγήρι στην Καρίτσα και προχθές στην Κονταριώτισσα, ενώ στη φωτογραφία που μας έστειλε "βόρειος" φίλος και αναγνώστης του dion.olympos@gmail.com τον βλέπουμε στο παραδοσιακό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ" στο Δίον, την περασμένη Παρασκευή, παρέα με τον πρώην  δημοτικό σύμβουλο δήμου Δίου Σ. Σπυριδόπουλο και τη σύζηγό του, τους υποψήφιούς του Αθ. Τσιμήτρη, Αθ. Γκολέμα από τη Βροντου και  Σπ. Κιάφα  από τον Αγ. Σπυρίδωνα.

 "Αν και Λιτοχωρίτης, είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα του Δίου και πραγματικά δεν χάνει ευκαιρία να κρατά επαφές με τους ανθρώπους και τα προβλήματα της περιοχής. Αυτό είναι πολύ σωστο!" σχολίασε ο αποστολέας της φωτογραφίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Θα το μάθουμε ποτέ άραγε;

 Θα μας απαντήσει κανείς; 

-Ο εκλεγμένος;
-Ο δημαρχεύων;
-Ο προεδρεύων;
-Κάποιος αντιδήμαρχος ή η αντιδήμαρχος; 
-Κανείς "αρχηγεύων"; (4 είναι)
-Μήπως κάποιος εύθικτος σιωπηλός "συμβουλεύων";


Στο ποιός είναι τελικά ο υπονομευτής 
δημοτικός σύμβουλος 
στις προσπάθειες είσπραξης της δημοτικής 
αρχής οφειλών προηγουμένων ετών;

Ποιός είναι τελικά;

-Είναι αντιπολιτευόμενος;
-Είναι συμπολιτευόμενος;
-Είναι "νότιος";
-Είναι "βόρειος";
-Είναι "καμπαρντινάς";
-Είναι πρώην;
-Είναι νυν;

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ

Από το ΣΚΑΪ 92.6:

Στο πλαίσιο προγράμματος καλοκαιρινών εκδηλώσεων το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου διοργανώνει δίμηνη έκθεση, έως 28 Αυγούστου 2011, σε αίθουσα του Μουσείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 10/7 στις 8.30 το βράδυ.

Η ΕΚΘΕΣΗ
Η έκθεση περιλαμβάνει τα «100χρονα του θωρηκτού Αβέρωφ», τον «περίπλου ελληνικών νησιών», τα «αριστουργήματα ξύλινης μικροναυπηγικής» καθώς και «ελαιογραφίες Λιτοχωρινών καραβιών του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου, με τέτοιου είδους δράσεις η διοίκηση υλοποιεί τους σκοπούς της ιδρυτικής διακήρυξης του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου για «διάσωση, διατήρηση και προβολή» της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της αποστολής που αυτή η κληρονομιά καθόρισε την πορεία του έθνους.

«ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ»
Μια από τις εκθέσεις αναφέρεται σε «περίπλους ελληνικών νησιών» όπως αυτά αποτυπώνονται σε χάρτες μεγάλων ευρωπαίων γεωγράφων – χαρτογράφων του 16ου, 17ου, 18ου και 19ου αιώνα.
Πρόκειται για συλλογή του ναυάρχου Δημητρίου Παπαλεξόπουλου (1878 – 1959), που δώρισαν στο «ναυτικό μουσείο Ελλάδος» οι επίγονοί του, Έλενα Συκιαρίδη και Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ»
Μια ακόμη έκθεση είναι αφιερωμένη στο θωρηκτό καταδρομικό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και συγκεκριμένα στα 100 χρόνια (1911 – 2011) από την καθέλκυση και παραλαβή του από το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Είναι το πλοίο που με τη δράση του καθιέρωσε διεθνώς το Αιγαίο ως θάλασσα αποκλειστικά ελληνική. Το εν λόγω αρχείο εκτίθεται για πρώτη φορά από τα ναυτικά μουσεία «Ελλάδος», « Ύδρας», «Κρήτης» και «Λιτοχώρου».

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΞΥΛΙΝΗΣ ΜΙΚΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Τέλος, στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου εκτίθενται και αριστουργήματα ξύλινης μικροναυπηγικής αυθεντικών πλοίων όλων των εποχών και συγκεκριμένα από τον 20ο π.Χ. έως τον 19ο μ.Χ. αιώνα, πλοία που κυριολεκτικά όργωσαν τις ελληνικές θάλασσες, συμμετείχαν σε αγώνες και δημιούργησαν μια ένδοξη παράδοση.
Πρόκειται για 12 έργα του Δημήτρη Μάρα, μηχανολόγου μηχανικού και ερευνητή της ελληνικής ναυτικής κληρονομιάς, μέλους του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου.
Κοντά σ’ αυτά τα έργα προστίθενται και πέντε έργα του Αστέριου Παρλίτση, ερασιτέχνη μοντελίστα ξύλινης μικροναυπηγικής και μέλους του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου.
Επιπλέον δε εκτίθενται ελαιογραφίες Λιτοχωρινών καραβιών του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα. Έργα του τμήματος ζωγραφικής του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου (Π.Ο.Λ.). Διαβάστε περισσότερα...

Από τον Μπέο στον Άκη (του Σ. Κούλογλου)

 "Τίποτα τελικά δεν μπορεί να γίνει σε αυτήν τη χώρα 
αν δεν βάλουν το χέρι τους οι ξένοι.
Ακόμη και τα σκάνδαλα, όσα έχουν αποκαλυφθεί,ήταν «εισαγόμενα»:
η Siemens ξεκίνησε όταν κάποιο πουλί στη Γερμανία άρχισε να κελαηδάει και
το ίδιο έγινε με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου- υποβρυχίων, για τα οποία άρχισαν να μαλώνουν δυο γερμανικές εταιρείες. 
Τελευταίο περιστατικό, τα στημένα παιχνίδια για τα οποία χρειάστηκαν 2 παρεμβάσεις της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου η ελληνική Δικαιοσύνη να πάρει μπρος."



 Λες και δεν υπήρχαν ήδη οι αποκαλύψεις για τη παράγκα Νο1, λες και δεν παρουσιάζονται δεκάδες περιστατικά, σχεδόν κάθε Κυριακή, τα οποία κάνουν μπαμ ότι τα ελληνικά πρωταθλήματα είναι σάπια. Όχι μόνο της Α’ Εθνικής, που μετονομάστηκε, τρομάρα της, σε Super League. Αλλά και της δεύτερης, της –όλα τα 'χε η Μαριορή- Football League, της τρίτης, της τέταρτης και δεν συμμαζεύεται.
 Σε κάθε ελληνική ποδοσφαιρική διοργάνωση στην οποία εμπλέκονται το χρήμα και η εξουσία, έστω κι αν πρόκειται για τη βλαχοπροεδρία μιας άσημης επαρχιακής ομάδας, υπάρχει εκταταμένη διαφθορά. Δηλητηριάζοντας, καθώς το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές σπορ, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με την κουλτούρα του νόμου του ισχυρότερου, της μπαγαμποντιάς και της γκλαμουριάς, της ανομίας και της ατιμωρησίας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ τόσα χρόνια και φωτογραφιζόταν με μια πουράκλα ο νυν καταζητούμενος μεγαλοπαράγοντας Ψωμιάδης που είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση, αλλά είχε απελευθερωθεί λόγω του προβλήματος που είχε στα... πνευμόνια του. Και δεν είχε βρεθεί τόσο καιρό ούτε ένας,έστω ένας εισαγγελέας που να έχει τα κότσια ν’ ασχοληθεί με την υπόθεση. Οι πολιτικοί έκαναν τα στραβά μάτια για να μη χάσουν καμιά ψήφο, να πάρουν καμιά προεκλογική «χορηγία» ή να έχουν ενημερωτική ασυλία, αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε λεφτά ή κανένα κανάλι.
 Τα τελευταία καμώνονται κάθε Κυριακή βράδυ ότι μελετούν τις φάσεις των αγώνων με τη βοήθεια διαιτητών, αντί να προβάλλουν σε συνεχείς επαναλήψεις τον Νονό του Κόπολα για να τον εμπεδώσουμε. Και ξαφνικά καμωνόμαστε ξανά, ως έθνος, ότι έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Όπως έγινε ακριβώς τον Οκτώβρη του 2009, όταν ο Παπανδρέου δήλωνε ότι το έλλειμμα ήταν υπερδιπλάσιο απ’ αυτό που ανακοίνωνε ο Καραμανλής, τότε που συνειδητοποιήσαμε ότι η χώρα γιόρταζε για χρόνια σ’ ένα μεγάλο πάρτι, αλλά με δανεικά. Δεν καταγόμαστε απ’ τους αρχαίους Έλληνες: από τις στρουθοκαμήλους ερχόμαστε, κατευθείαν.
 ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ δεν μπορεί να κάνει η χώρα από μόνη της. Το αδυσώπητο συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να την αναλάβουν ξένοι μάνατζερ, με μνημόνιο ή χωρίς έχει μικρή σημασία. Να φτιάξουν από τη δημόσια διοίκηση και το φορολογικό μέχρι το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και το πολιτικό σύστημα, κι ύστερα να παραδώσουν την εξουσία σε μια νέα γενιά που δεν θα είναι τόσο βαθιά διαποτισμένη από τη μιζέρια, την ανομία και τον επαρχιωτισμό μιας χώρας που φλερτάρει ξανά με την ιδέα να επιστρέψει στη δραχμή και να κλειστεί στον εαυτό της, όπως η παλιά γειτονική Αλβανία του Εμβέρ Χότζα.
 Παρότι εισαγόμενες και με αβέβαιο μέλλον, οι συλλήψεις των μεγαλοπαραγόντων, διαιτητών και λοιπών εμπλεκομένων είναι θετικό γεγονός. Αν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να αποδείξει ότι πράγματι εννοεί όσα λέει και δεν παίζει ενημερωτικά παιχνίδια λόγω ψήφισης Μεσοπρόθεσμου και πολιτικής αναταραχής, θα πρέπει να κηρύξει άκυρα το φετινό και τα προηγούμενα πρωταθλήματα και να στείλει τις εμπλεκόμενες ομάδες στη Football League, όπως έκαναν οι Ιταλοί, υποβιβάζοντας την πιο ιστορική τους ομάδα στη β’ κατηγορία.
 Την ίδια στάση θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει και στο χώρο της πολιτικής. Αν είχε στείλει στη φυλακή κάποιους απ’ αυτούς που τόσα χρόνια διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και χρεοκόπησαν τη χώρα, ίσως σήμερα δεν θα κυνηγούσαν τους υπουργούς στις ταβέρνες. Τώρα που τα πράγματα έχουν ζορίσει, αποφάσισε να παραπέμψει για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο Δικαστικό Συμβούλιο, που με τη σειρά του θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός πρέπει να δικαστεί από την τακτική δικαιοσύνη και όχι από ειδικό δικαστήριο, αλλά και αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, κλπ κλπ. Πολύ μικρή τιμωρία, αν υπάρξει, για τα μεγάλα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε βάρος της χώρας. Και πολύ αργά.

πηγη: tvxs

Διαβάστε περισσότερα...

Κάποιος κάτι ήξερε!

 Κάτι είδαμε γραμμένο προ ημερών αλλά δε δώσαμε σημασία...

 Άντε και καλή μας όρεξη!!!

  ο πουρλιώτης
 

Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Μυλωνέρος - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ

Συνδημότισσες και συνδημότες,
 Γνωρίζοντας σήμερα την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση του νέου καλλικρατικού δήμου μας, Δίου-Ολύμπου, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα οποία είναι πρωτίστως οικονομικής φύσεως, και μετεξελίσσονται σε προβλήματα της καθημερινότητας, λόγω της έλλειψης πόρων για την επίλυση αυτών, απαιτούνται απ’ όλους μας υπευθυνότητα και σύνεση όσο αφορά την στάση μας.
Και αυτή η υπεύθυνη στάση θα πρέπει να είναι σε όλο το φάσμα που αφορά την πορεία του νέου δήμου μας. Στην διαχείριση τόσο του δήμου, αλλά και στην σωστή και χριστή διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων, είτε είναι κοινωφελούς χαρακτήρα, είτε είναι εμπορικού ή οποιαδήποτε άλλου σκοπού.   
Την περασμένη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα από τα πολλά σοβαρά θέματα που υπήρχαν προς συζήτηση, υπήρξε και το θέμα της έγκρισης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.(πρώην ΔΕΑΛ) με την οποία ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός της επιχείρησης για το οικ. έτος 2011.
Με λύπη διαπίστωσα, ότι εντός των κωδικών που συμπεριλαμβανόταν στον προϋπολογισμό, υπήρχαν και κωδικοί όπως :
·         Κινητή τηλεφωνία 7.940,00Ε
·         Έξοδα ταξιδιών εσωτερικού & εξωτερικού 13.800,00Ε
·         Έξοδα διαφήμισης και φιλοξενίας 28.800,00Ε
·         Δωρεές 14.700,00Ε
·         Έντυπα & γραφική ύλη 14.400,00Ε
·         Υλικά καθαριότητας 3.900,00Ε……….
Αξίζει να σημειωθεί, πως ορισμένοι από τους κωδικούς αυτούς σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό παρουσιάζονται αυξητικοί, και άλλοι ανυποχώρητοι, παρά τη συνεχόμενη δυσμενή συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και κατά επέκταση ο δήμος μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι βεβαίως θετικό να ζητάμε την συνδρομή των συνδημοτών μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε, βοηθώντας την λειτουργία του δήμου μας, είτε με εθελοντική εργασία, είτε αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο άμεσα. Αλλά και εμείς δεν θα πρέπει να προκαλούμε το κοινό αίσθημα ψηφίζοντας ένα τέτοιο προκλητικό προϋπολογισμό επιχείρησης, όπου δείχνει πως θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το δημοτικό χρήμα. Αναμφίβολα, ο προϋπολογισμός καταγράφει την πολιτική βούληση της κάθε διοίκησης.
Καλώ τη Διοίκηση ώστε και μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου προϋπολογισμού να μην προβεί στην υλοποίηση του.
Έστω και εκ των υστέρων της ψήφισης, η μη υλοποίηση του προϋπολογισμού, θα σηματοδοτεί ότι η σημερινή διοίκηση αντιλαμβάνεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του δήμου και δεν αιθεροβατεί.

Δημήτρης Ν. Μυλωνέρος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δίου-Ολύμπου
 
Διαβάστε περισσότερα...