Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Για να δούμε, ποιοί θα είναι αύριο στην Λεπτοκαρυά;


Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ


Στην Αθήνα θα βρίσκεται το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Μακρίδης, για να παραστεί στην Γ’ τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ελλάδος.
          Όπου κι αν βρίσκεται ο Νίκος μάχεται και διεκδικεί για το καλό της Πιερίας μας και των πολιτών της.
Διαβάστε περισσότερα...

Η συνέντευξη του Γιώργου Φαρμάκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ
9/2/2011



·        Dionolympos (d.o.): “Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε που μας υποδέχεστε  για την πρώτη συνέντευξή σας ως αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου αλλά και με όλες τις άλλες αρμοδιότητες που έχετε.”
·        Γιώργος Φαρμάκης (Γ.Φ.): ”Να είστε καλά. Και να ξέρετε ότι η πόρτα του δήμου είναι ανοιχτή για όλους.  Είναι για μας θέμα ουσίας η συνεχής πληροφόρηση του κόσμου  σε ότι αφορά το νέο  μας δήμο. ”


·        (d.o.): “Ο Γιώργος Φαρμάκης είναι άνθρωπος της πιάτσας. Τον ξέρει ο κόσμος εδώ και χρόνια, παρόλα αυτά κύριε Φαρμάκη υπάρχουν και οι νέοι συνδημότες μας οι οποίοι δεν σας γνωρίζουν καλά. Ποιος είναι ο Γιώργος Φαρμάκης, τι σπούδασε κλπ…”
·        (Γ.Φ.): «Γεννήθηκα πριν από πενήντα χρόνια στο Λιτόχωρο από αγρότες γονείς.  Είμαι παντρεμένος με την έμπορο Αμανατίδου Φρόσω  και έχουμε δύο παιδιά. Τον Αργύρη, που φέτος τελειώνει το λύκειο και την Μαρία, που είναι στο δημοτικό. Τελείωσα  το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων της ΑΒΣΘ το 1984 και μετά το στρατό εργάστηκα στη Θεσσαλονίκη ως ειδικός συνεργάτης στο Σύνδεσμο Ελληνικών Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων και στη συνέχεια στο Δήμο Νεάπολης.  Από το 1991 και μετά ζω μόνιμα στο Λιτόχωρο όπου διατηρώ λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο »

·        d.o.: “Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχατε στις εκλογές σε ένα μη κομματικό ψηφοδέλτιο παρόλα αυτά με μια εξίσου καλή παρουσία και τωρα. Ποιες είναι οι διαφορές όταν κατεβαίνεις ανεξάρτητος; Ποιες οι αντιδράσεις από τον κομματικό κόσμο; Είστε ευχαριστημένος από την πορεία σας στις εκλογές;
·        (Γ.Φ.): « Οι εκλογές είναι πάντα εκλογές. Όπως και να κατέβεις αν δεν τρέξεις ο ίδιος μη περιμένεις και πολλά. Ο κόσμος πλέον ψηφίζει με κριτήρια που δεν είναι τόσο κομματικά όσο στο παρελθόν.  Από την πορεία μου στις εκλογές είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια κυρίως στο Λιτόχωρο, όπου ήρθα πρώτος, γιατί στα άλλα χωριά που δεν με γνωρίζουν  μάλλον πάτωσα ( γέλια). »

·        d.o.: «Η πορεία αυτή ανταμείφθηκε με την εμπιστοσύνη του Γιώργου Παπαθανασίου ορίζοντάς σας αντιδήμαρχο, αναπληρωτή δήμαρχο, πρόεδρο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο., πρόεδρο στην οικονομική υπηρεσία του δήμου (δεν ξέρω αν ξεχνάω και τίποτα). Τα περιμένατε όλα αυτά; Πως αντιδράσατε όταν μάθατε για τις επιλογές του Δημάρχου; Εν κατακλείδι ήταν κάτι από όλα αυτά προσυννενοημένα;»
·        (Γ.Φ.): “ Τον ευχαρίστησα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου φυσικά και  όσον αφορά τα προσυνεννοημένα, πιστέψτε με,  μου το ανακοίνωσε δύο μόλις  ημέρες πριν από τη νέα χρονιά. ”

·        d.o.: “Η επιλογή τόσο η δική σας όσο και των υπόλοιπων αντιδημάρχων ήταν αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ της δημοτικής ομάδας ή προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπαθανασίου;”
·        (Γ.Φ.): “ Όλοι ερωτηθήκαμε στις αρχές Δεκέμβρη του 2010 για το που  πιθανόν θα μπορούσε να προσφέρει ο καθένας και το πόσο χρόνο θα ήταν διατεθειμένος να διαθέσει. Την τελική απόφαση είχε αποκλειστικά και μόνο ο δήμαρχος. ”


·       d.o.: “Επειδή προεκλογικά ακούστηκαν πολλά για το νομικό θέμα που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος θα ήθελα να μου δώσετε μία απάντηση για το πού βρίσκεται αυτή η διαδικασία και επίσης θα ήθελα να μου απαντήσετε στο εάν ο δήμαρχος τεθεί σε αργία, μήπως με όλες τις αρμοδιότητες που σας έχει μεταβιβάσει σας δίνει ουσιαστικά το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων που θα ενδιαφερθούν για την θέση;”
·        (Γ.Φ.): “Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.  Θα πρέπει να τελειώσει πλέον αυτή η συζήτηση και να ασχοληθούμε όλοι με τα προβλήματα του τόπου μας. Και κυρίως να σεβαστούμε το λαό και την απόφασή του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο οποίος επέλεξε για  Δήμαρχο  Δίου-Ολύμπου τον  Γ. Παπαθανασίου. ”


·        d.o: “Ακούστηκε πολλές φορές από το στόμα του δημάρχου ότι δεν πιστεύει στον θεσμό του Καλλικράτη, επίσης ακούστηκε ότι η κατάσταση στα οικονομικά είναι τραγική και ίσως τα χρέη ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρω. Δεν το ξέρατε αυτό πρίν τις εκλογές ; Πώς γίνεται ένας δήμαρχος να υπηρετεί έναν θεσμό που δεν πιστεύει και επίσης ποιο είναι το όραμα που μπορεί να δώσει στους άμεσους συνεργάτες του;”
·        (Γ.Φ.): “Το βασικό είναι να πιστεύει κανείς στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα. Είναι δε αλήθεια ότι ο Καλλικράτης στήθηκε βιαστικά και με πολλές οργανωτικές ( και όχι μόνο) αδυναμίες. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να εφαρμοστεί πιλοτικά σε δέκα-δεκαπέντε δήμους σε όλη τη χώρα, να δούμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα και τις προοπτικές του στην πράξη και μετά να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του. Πέραν βέβαια του ότι μεταφέρει μια σειρά αρμοδιότητες με κουτσουρεμένες τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Όσον αφορά τα οικονομικά του νέου δήμου να είστε σίγουρος ότι στο τέλος της τετραετίας θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.”

·        d.o: “Προεκλογικά βγάλατε ένα πρόγραμμα. Ισχύει κάτι από αυτό το φυλλάδιο ή όλα πάνε παραπίσω λόγω των χρεών;”
·        (Γ.Φ.): “ Ήμασταν ο μοναδικός συνδυασμός που δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια. Σε όλες  τις προεκλογικές ομιλίες του ο Παπαθανασίου έλεγε δημόσια ότι να μην περιμένει ο κόσμος μεγάλα πράγματα. Πρώτα να μαζέψουμε τα σκουπίδια, να μπαλώσουμε τους δρόμους, να πληρωθούν εργαζόμενοι που είναι κάποιοι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του νέου δήμου και να βάλουμε σε ισχύ ένα πρόγραμμα αποπληρωμής παλαιών χρεών σε προμηθευτές. Ταυτόχρονα να εκπονήσουμε και να τρέξουμε μελέτες  για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Προχωράμε λοιπόν και δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας”

·        d.o: “Με ποιον από τους παρακάτω τρόπους θα αντιμετωπίσετε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει; 1. Με βεβαιωτικό κατάλογο 2. Με πωλήσεις δημοτικής περιουσίας; 3. Θα βάλετε τους δύο πρώην δήμους – όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα – σε επιτηρηση; 4. Με κάποιον άλλον τρόπο; 5. Με συνδυασμό όλων των παραπάνω;”
·        (Γ.Φ.): “Κοιτάξτε. Ο νέος δήμος κάτω από κάποιες συνθήκες μπορεί να γίνει ένας πλούσιος δήμος. Αρκεί να αλλάξουμε την έως τώρα πολιτική και να ζητήσουμε από το κάθε δημότη αυτά που υποχρεούται και μπορεί να δώσει. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα, να πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως 120 ευρώ για ύδρευση στον Αν. Όλυμπο. Το ίδιο δηλαδή μια γιαγιά συνταξιούχος του ΟΓΑ και  μια ολόκληρη οικοδομή με 25 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Και αν χρειαστεί να πουλήσουμε, κάτω βέβαια από ορισμένες προϋποθέσεις,  πιθανόν να γίνει κι αυτό.”


·        d.o.: “Γιατί σήμερα δεν γίνεται σαφής διαχωρισμός στα οικονομικά ανά δημοτική ενότητα;”
·        (Γ.Φ.): “ Σε λίγες ημέρες,  όταν οι οικονομικές υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους για το 2010, θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις 3 δημοτικές ενότητες ξεχωριστά. ”

·        d.o.: “Μιας και έχετε αναλάβει πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. έχετε σαφέστερη εικόνα από τον καθένα για την κατάσταση της νέας εταιρίας. ¨ένα μεγάλο κομμάτι της εταιρίας αυτής είναι και η Δ.Ε.Α.Λ.. Ειλικρινά κύριε Φαρμάκη απαντήστε μου, η κατάσταση στη Δ.Ε.Α.Λ. σήμερα είναι καλύτερη από ότι την αφήσατε πριν από 4,5 χρόνια;”
·        (Γ.Φ.): “Πρόεδρος παραμένει ακόμη ο κος Τσιφοδήμος. Ο Καλλικράτης έχει επιβάλλει την παράταση της θητείας των Δ.Σ των δημοτικών επιχειρήσεων έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011 ή και έως την ημερομηνία που θα πάρουν ΦΕΚ τα νέα Δ.Σ που ορίσθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το δημοτικό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ήδη μια συνεργασία σε όλα τα θέματα. Οφείλω δε να ευχαριστήσω τον νυν αντιπρόεδρο κο Νίκα Γιάννη για τη συνεχή παρουσία του στη ΔΕΑΛ και το ενδιαφέρον του για την επιχείρηση. Όπως επίσης και τον κο Τζίκα Θεόδωρο που θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος και ο οποίος επίσης σχεδόν καθημερινά βρίσκεται στην επιχείρηση.  Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση έχω την αίσθηση ότι αν δεν υπήρχε η σύμβαση με την Κ/Ξ θα είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εδώ και καιρό. Είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει δημόσια και ο κος Τσιφοδήμος.  Δεν μου αρέσει να μηδενίζω τίποτα. Το ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες την προηγούμενη τετραετία είναι αληθές. Όπως αλήθεια είναι ότι κάποιοι καλοί πελάτες της ΔΕΑΛ έφυγαν γιατί δεν υπήρξε η σωστή πολιτική διαχείρισης πελατών.

·        d.o.:Ο Καλλικράτης προβλέπει πολλές νέες υπηρεσίες. Πότε θα ιδρυθούν οι υπηρεσίες αυτές; Ποιες από αυτές θα είναι στο Λιτόχωρο, πού θα στεγαστούν, ποιες από αυτές θα είναι περιφερειακά;”
·        (Γ.Φ.): “ Σε λίγες ημέρες θα έχουμε σε πλήρη λειτουργία την οικονομική και τεχνική υπηρεσία του νέου μας δήμου στο ισόγειο χώρο του «πολιτιστικού κέντρου Λιτοχώρου». Ήδη εκτός δημαρχείου λειτουργούν η υπηρεσία καθαριότητας στο χώρο του πρώην ΣΑΔΑΑΠ, η δημοτική αστυνομία, η κοινωφελής επιχείρηση και η υπηρεσία τουριστικής ανάπτυξης  στη Δ.Ε Ανατολικού Ολύμπου, . Και ακόμη η υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός  στη Δ.Ε Δίου,  κλπ”

·        d.o.:Τι θα γίνει με το έργα που είναι ανοιχτά από την προηγούμενη διοίκηση στο Λιτόχωρο; Μιλάω για τον περιμετρικό και το παζάρι βέβαια.”
·        (Γ.Φ.): “ Για το περιμετρικό υπάρχει στασιμότητα. «Δει δη χρημάτων». Για το παζάρι είναι έργο που δημοπράτησε η νομαρχία Πιερίας το 2010 και ελπίζουμε  ότι τώρα που ανοίγει ο καιρός θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του.”

·        d.o.:Πως κρίνεται την θητεία Τσιφοδήμου;”
·        (Γ.Φ.): “ Πολλοί  περιμένανε περισσότερα”

·        d.o.:Πως κρίνεται την αντιπολίτευση στο νέο δήμο;”
·        (Γ.Φ.): “Είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουμε. Πάντως πιστεύω πως όλοι έχουν συναίσθηση των καιρών. Κι ακόμη  ότι όλοι κινούνται στη βάση της αγάπης και του ενδιαφέροντος  για το τόπο μας.  Σίγουρα μπορεί να προσεγγίζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα αλλά επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπός θέλω να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ο καιρός θα δείξει.…”

·        d.o.:Επειδή προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ, παρόλα αυτά πολιτευθήκατε ως ανεξάρτητος. Προεκλογικά έγιναν και ακούστηκαν πολλά στο ΠΑΣΟΚ της περιοχής. Τι γέυση σας άφησε αυτήν η κόντρα; Πώς νοιώθετε σήμερα σε περιβάλλον ΠΑΣΟΚ;”
·        (Γ.Φ.): “ Πολλές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα κάποιοι μπορεί να υπερβάλλουν. Σημασία έχει ότι όλα αυτά τελειώσανε. Ο καθένας μας κρίθηκε. Ο κόσμος έχει πάντα  αλάνθαστο κριτήριο. Και μας επιφυλάσσει κάθε φορά την θέση που αυτός πιστεύει και που πιθανόν και να μας αρμόζει.   ”

·        d.o.:Οι σχέσεις σας με τον κύριο Λάππα ποιες είναι σήμερα; Φοβάστε την διαγραφή από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ;”
·        (Γ.Φ.): “ Σίγουρα όχι τόσο καθημερινές όπως στο παρελθόν. Πάντως συνεχίζω να τον εκτιμώ σαν άνθρωπο, σαν εκπαιδευτικό αλλά και σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε τότε γιατί ρε Φαρμάκη δεν τον στήριξες για δήμαρχο. Είχα και έχω την πεποίθηση ότι στη δεδομένη συγκυρία πως μόνο ο Γιώργος Παπαθανασίου θα μπορούσε να βγάλει τα «κάστανα απ’ τη φωτιά», γιατί διαθέτει το ειδικό βάρος, την γνώση και την εμπειρία που απαιτεί σήμερα ο τόπος. Όσον αφορά την διαγραφή μου, όπως λέτε, δεν φοβάμαι για τίποτα. Ούτε φυσικά το ΠΑΣΟΚ έχει να φοβηθεί  κάτι από εμένα. Γιατί λοιπόν  για να με διαγράψει?  Μπορείτε δε να δείτε και στο κινητό μου αυτή τη στιγμή, την πρόσκλησή που μου έστειλε η νομαρχιακή του Πασοκ για την εκδήλωση με το Βενιζέλο στην Κατερίνη”



·        d.o.:Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη ΔΕΥΑΝΟ; Αλήθεια ο βιολογικός στην Λεπτοκαρυά λειτουργεί, όπως ακούσαμε προεκλογικά;”
·        (Γ.Φ.): “Ακόμη δεν έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ορισθεί το νέο Δ.Σ και θα δρομολογηθούν λύσεις που ήδη επεξεργαζόμαστε. Όσον αφορά τη λειτουργία του βιολογικού φυσικά και δεν λειτουργεί. Ξεκίνησαν κάποια δοκιμαστικά τεστ μόνο με νερό πριν από λίγες ημέρες αλλά αυτό δεν είναι λειτουργία.  Γιατί σας είπε κανείς ότι λειτουργεί και δεν το ξέρω”

·        d.o.:Μιας και ο λόγος για την Λεπτοκαρυά. Είναι δεδομένο πως την δεύτερη Κυριακή ο πρώην δήμαρχος κ. Αρωνιάδης σας ψήφισε φανερά – παρών στην τελευταία ομιλία Παπαθανασίου κλπ -  είναι αυτός ο λόγος που του φέρεστε ακόμα με το γάντι;”
·        (Γ.Φ.): “Την κρίσιμη  δεύτερη Κυριακή ήταν παρόντες πολλοί.  Είχαν καταλάβει πιστεύω   ότι ο τόπος πρέπει να πορευθεί με γνώμονα την ενότητα,  την προοπτική και την κοινή μας μοίρα σαν νέος δήμος. Ήταν μια συγκέντρωση που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο Λιτόχωρο. Από την άλλη δεν φερόμαστε κανέναν με το γάντι.  Δεν μας στήριξε κανείς στη βάση της ανταποδοτικότητας.  Να είστε σίγουρος για αυτό.

·        d.o.: “Πάμε λοιπόν στο παιχνίδι αυθόρμητων απαντήσεων. Θα σας αναφέρω κάποιες λέξεις και θέλω την πρώτη σας αντίδραση”
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
·       (Γ.Φ.): “Γενέθλια γη.
·        
Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
·       (Γ.Φ.): “ Μεγάλο στοίχημα αλλά όλοι μαζί θα το κερδίσουμε ,,
ΠΑΣΟΚ
·       (Γ.Φ.): “Παραμένει ελπίδα για τη χώρα μας. ”
    Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
·       (Γ.Φ.): “ Παραμένει δύναμη  για το τόπο μας”

Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
·       (Γ.Φ.): “ Οψόμεθα ”
Θ. ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ
·       (Γ.Φ.): “Ο  τελευταίος Δήμαρχος Λιτοχώρου.”
Ν. ΛΑΠΠΑΣ
·       (Γ.Φ.): “ Κάθε πράγμα στο καιρό του.”
Κ. ΚΟΥΡΙΤΑ
·       (Γ.Φ.): “Ο κάθε άνθρωπός έχει τη δική του αλήθεια”
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
·       (Γ.Φ.): “ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


·        d.o: “θα ήθελα να μου πείτε μια φράση – λέξη που σας αντιπροσωπεύει…”
·       Δ.Μ.: “ ΟΥΚ ΑΕΙΝ ΑΡΧΕΙ”

·        d.o: “Τέλος θα ήθελα και ένα δικό σας σχόλιο για το blog μας και ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.”
·       Δ.Μ.: “ Για το blog σας εύχομαι να πατήστε γρήγορα τις κορυφές της ενημέρωσης και χιλιάδες κλικ καθημερινά. Στους αναγνώστες σας τι άλλο,  υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους ”
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου «Πιερίδες Μούσες» έχει ως εξής:

13/02/2011 : Πιερίδες Μούσες – Α.Ο Χανίων (Ώρα 13:00- Γήπεδο Περίστασης )
27/02/2011: Πιερίδες Μούσες – Αμαζόνες Θεσπρωτίας (ώρα 15:00)
13/03/2011: Πιερίδες Μούσες – Ήφαιστος Περιστερίου (ώρα 15:00)
27/05/2011: Α.Ο Χανίων - Πιερίδες Μούσες –
10/04/2011: Αμαζόνες Θεσπρωτίας - Πιερίδες Μούσες

Θα χαρούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας αυτή.
Διαβάστε περισσότερα...

To β' και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Φαρμάκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ
β' μέρος

·        d.o.: “Μιας και έχετε αναλάβει πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. έχετε σαφέστερη εικόνα από τον καθένα για την κατάσταση της νέας εταιρίας. ¨ένα μεγάλο κομμάτι της εταιρίας αυτής είναι και η Δ.Ε.Α.Λ.. Ειλικρινά κύριε Φαρμάκη απαντήστε μου, η κατάσταση στη Δ.Ε.Α.Λ. σήμερα είναι καλύτερη από ότι την αφήσατε πριν από 4,5 χρόνια;”
·        (Γ.Φ.): “Πρόεδρος παραμένει ακόμη ο κος Τσιφοδήμος. Ο Καλλικράτης έχει επιβάλλει την παράταση της θητείας των Δ.Σ των δημοτικών επιχειρήσεων έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011 ή και έως την ημερομηνία που θα πάρουν ΦΕΚ τα νέα Δ.Σ που ορίσθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το δημοτικό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ήδη μια συνεργασία σε όλα τα θέματα. Οφείλω δε να ευχαριστήσω τον νυν αντιπρόεδρο κο Νίκα Γιάννη για τη συνεχή παρουσία του στη ΔΕΑΛ και το ενδιαφέρον του για την επιχείρηση. Όπως επίσης και τον κο Τζίκα Θεόδωρο που θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος και ο οποίος επίσης σχεδόν καθημερινά βρίσκεται στην επιχείρηση.  Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση έχω την αίσθηση ότι αν δεν υπήρχε η σύμβαση με την Κ/Ξ θα είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εδώ και καιρό. Είναι κάτι που το έχει αναγνωρίσει δημόσια και ο κος Τσιφοδήμος.  Δεν μου αρέσει να μηδενίζω τίποτα. Το ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες την προηγούμενη τετραετία είναι αληθές. Όπως αλήθεια είναι ότι κάποιοι καλοί πελάτες της ΔΕΑΛ έφυγαν γιατί δεν υπήρξε η σωστή πολιτική διαχείρισης πελατών.

·        d.o.:Ο Καλλικράτης προβλέπει πολλές νέες υπηρεσίες. Πότε θα ιδρυθούν οι υπηρεσίες αυτές; Ποιες από αυτές θα είναι στο Λιτόχωρο, πού θα στεγαστούν, ποιες από αυτές θα είναι περιφερειακά;”
·        (Γ.Φ.): “ Σε λίγες ημέρες θα έχουμε σε πλήρη λειτουργία την οικονομική και τεχνική υπηρεσία του νέου μας δήμου στο ισόγειο χώρο του «πολιτιστικού κέντρου Λιτοχώρου». Ήδη εκτός δημαρχείου λειτουργούν η υπηρεσία καθαριότητας στο χώρο του πρώην ΣΑΔΑΑΠ, η δημοτική αστυνομία, η κοινωφελής επιχείρηση και η υπηρεσία τουριστικής ανάπτυξης  στη Δ.Ε Ανατολικού Ολύμπου, . Και ακόμη η υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός  στη Δ.Ε Δίου,  κλπ”

·        d.o.:Τι θα γίνει με το έργα που είναι ανοιχτά από την προηγούμενη διοίκηση στο Λιτόχωρο; Μιλάω για τον περιμετρικό και το παζάρι βέβαια.”
·        (Γ.Φ.): “ Για το περιμετρικό υπάρχει στασιμότητα. «Δει δη χρημάτων». Για το παζάρι είναι έργο που δημοπράτησε η νομαρχία Πιερίας το 2010 και ελπίζουμε  ότι τώρα που ανοίγει ο καιρός θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του.”

·        d.o.:Πως κρίνεται την θητεία Τσιφοδήμου;”
·        (Γ.Φ.): “ Πολλοί  περιμένανε περισσότερα”

·        d.o.:Πως κρίνεται την αντιπολίτευση στο νέο δήμο;”
·        (Γ.Φ.): “Είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουμε. Πάντως πιστεύω πως όλοι έχουν συναίσθηση των καιρών. Κι ακόμη  ότι όλοι κινούνται στη βάση της αγάπης και του ενδιαφέροντος  για το τόπο μας.  Σίγουρα μπορεί να προσεγγίζουμε διαφορετικά κάποια πράγματα αλλά επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπός θέλω να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ο καιρός θα δείξει.…”

·        d.o.:Επειδή προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ, παρόλα αυτά πολιτευθήκατε ως ανεξάρτητος. Προεκλογικά έγιναν και ακούστηκαν πολλά στο ΠΑΣΟΚ της περιοχής. Τι γέυση σας άφησε αυτήν η κόντρα; Πώς νοιώθετε σήμερα σε περιβάλλον ΠΑΣΟΚ;”
·        (Γ.Φ.): “ Πολλές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα κάποιοι μπορεί να υπερβάλλουν. Σημασία έχει ότι όλα αυτά τελειώσανε. Ο καθένας μας κρίθηκε. Ο κόσμος έχει πάντα  αλάνθαστο κριτήριο. Και μας επιφυλάσσει κάθε φορά την θέση που αυτός πιστεύει και που πιθανόν και να μας αρμόζει.   ”

·        d.o.:Οι σχέσεις σας με τον κύριο Λάππα ποιες είναι σήμερα; Φοβάστε την διαγραφή από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ;”
·        (Γ.Φ.): “ Σίγουρα όχι τόσο καθημερινές όπως στο παρελθόν. Πάντως συνεχίζω να τον εκτιμώ σαν άνθρωπο, σαν εκπαιδευτικό αλλά και σαν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε τότε γιατί ρε Φαρμάκη δεν τον στήριξες για δήμαρχο. Είχα και έχω την πεποίθηση ότι στη δεδομένη συγκυρία πως μόνο ο Γιώργος Παπαθανασίου θα μπορούσε να βγάλει τα «κάστανα απ’ τη φωτιά», γιατί διαθέτει το ειδικό βάρος, την γνώση και την εμπειρία που απαιτεί σήμερα ο τόπος. Όσον αφορά την διαγραφή μου, όπως λέτε, δεν φοβάμαι για τίποτα. Ούτε φυσικά το ΠΑΣΟΚ έχει να φοβηθεί  κάτι από εμένα. Γιατί λοιπόν  για να με διαγράψει?  Μπορείτε δε να δείτε και στο κινητό μου αυτή τη στιγμή, την πρόσκλησή που μου έστειλε η νομαρχιακή του Πασοκ για την εκδήλωση με το Βενιζέλο στην Κατερίνη”



·        d.o.:Ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη ΔΕΥΑΝΟ; Αλήθεια ο βιολογικός στην Λεπτοκαρυά λειτουργεί, όπως ακούσαμε προεκλογικά;”
·        (Γ.Φ.): “Ακόμη δεν έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ορισθεί το νέο Δ.Σ και θα δρομολογηθούν λύσεις που ήδη επεξεργαζόμαστε. Όσον αφορά τη λειτουργία του βιολογικού φυσικά και δεν λειτουργεί. Ξεκίνησαν κάποια δοκιμαστικά τεστ μόνο με νερό πριν από λίγες ημέρες αλλά αυτό δεν είναι λειτουργία.  Γιατί σας είπε κανείς ότι λειτουργεί και δεν το ξέρω”

·        d.o.:Μιας και ο λόγος για την Λεπτοκαρυά. Είναι δεδομένο πως την δεύτερη Κυριακή ο πρώην δήμαρχος κ. Αρωνιάδης σας ψήφισε φανερά – παρών στην τελευταία ομιλία Παπαθανασίου κλπ -  είναι αυτός ο λόγος που του φέρεστε ακόμα με το γάντι;”
·        (Γ.Φ.): “Την κρίσιμη  δεύτερη Κυριακή ήταν παρόντες πολλοί.  Είχαν καταλάβει πιστεύω   ότι ο τόπος πρέπει να πορευθεί με γνώμονα την ενότητα,  την προοπτική και την κοινή μας μοίρα σαν νέος δήμος. Ήταν μια συγκέντρωση που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο Λιτόχωρο. Από την άλλη δεν φερόμαστε κανέναν με το γάντι.  Δεν μας στήριξε κανείς στη βάση της ανταποδοτικότητας.  Να είστε σίγουρος για αυτό.

·        d.o.: “Πάμε λοιπόν στο παιχνίδι αυθόρμητων απαντήσεων. Θα σας αναφέρω κάποιες λέξεις και θέλω την πρώτη σας αντίδραση”
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
·       (Γ.Φ.): “Γενέθλια γη.
·        
Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
·       (Γ.Φ.): “ Μεγάλο στοίχημα αλλά όλοι μαζί θα το κερδίσουμε ,,
ΠΑΣΟΚ
·       (Γ.Φ.): “Παραμένει ελπίδα για τη χώρα μας. ”
    Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
·       (Γ.Φ.): “ Παραμένει δύναμη  για το τόπο μας”

Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
·       (Γ.Φ.): “ Οψόμεθα ”
Θ. ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ
·       (Γ.Φ.): “Ο  τελευταίος Δήμαρχος Λιτοχώρου.”
Ν. ΛΑΠΠΑΣ
·       (Γ.Φ.): “ Κάθε πράγμα στο καιρό του.”
Κ. ΚΟΥΡΙΤΑ
·       (Γ.Φ.): “Ο κάθε άνθρωπός έχει τη δική του αλήθεια”
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
·       (Γ.Φ.): “ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


·        d.o: “θα ήθελα να μου πείτε μια φράση – λέξη που σας αντιπροσωπεύει…”
·       Δ.Μ.: “ ΟΥΚ ΑΕΙΝ ΑΡΧΕΙ”

·        d.o: “Τέλος θα ήθελα και ένα δικό σας σχόλιο για το blog μας και ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.”
·       Δ.Μ.: “ Για το blog σας εύχομαι να πατήστε γρήγορα τις κορυφές της ενημέρωσης και χιλιάδες κλικ καθημερινά. Στους αναγνώστες σας τι άλλο,  υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους ”

Διαβάστε περισσότερα...