Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ευχές του Προέδρου στον Λαό μέσα από το Λαό στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα...

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ….
 
  ΟΛΥΜΠΟΣ 6-1-2012. Τα μέλη του προσκυνηματικού και ορειβατικού συλλόγου ΠΡΟΣ από τις κορυφές του Ολύμπου βρέθηκαν στις ακτές του Θερμαικού κόλπου για τον αγιασμό των υδάτων. Μία από τις βασικές αρχές του συλλόγου είναι  η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την κυριότερη ημέρα του καθαγιασμού των υδάτων βρέθηκαν στις κοντινές ακτές του Ολύμπου.
   Παρά την κακοκαιρία μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του συλλόγου παραβρέθηκαν την ημέρα των Θεοφανείων στην τελετή και πολλοί νέοι βούτηξαν στα αφρισμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Πνεύματος.
 
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Προς 
Τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας 
Αθανάσιο Φωτόπουλο 

Κατερίνη 4 Ιανουαρίου 2012 

Κύριε Διευθυντά 
Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητα και την άψογη λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κατερίνη. 

Γίνομαι καθημερινά δέκτης ιδιαίτερα θετικών σχολίων από πολίτες που θεωρούν άκρως επιτυχημένη την παρουσία της ομάδας, με απτά αποτελέσματα που αφορούν τόσο την πάταξη της εγκληματικότητας όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. 

Για το λόγο αυτό και κρίνεται απαραίτητο, κατά την άποψή μου, η ενίσχυση του σώματος, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό, αν αυτό είναι δυνατό, όσο και με την αύξηση περιπολιών και επέκταση του ωραρίου δράσης της ΔΙΑΣ και μετά τις 2 το πρωί, τουλάχιστον έως τις 4 π.μ. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός ανδρών της ομάδας απασχολείται καθημερινά για τη φύλαξη τραπεζικών καταστημάτων (Εθνική τράπεζα κ.λ.π). με δύναμη σημαντική που θα μπορούσε να «απελευθερωθεί» σε άλλα σημεία περιπολίας μέσα στην πόλη.  
Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρείστε τη δική μου συμβολή δεδομένη και τη συνεργασία μας, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η υπηρεσία και να διευρυνθεί η παρουσία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Κύριε Διευθυντά
Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε ως κοινωνία, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών και η ανάγκη διατήρησής του κρίνονται κάτι παραπάνω από αναγκαία. 
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί από την πλευρά της Υπηρεσίας σας. 

Με εκτίμηση 

Κώστας Κουκοδήμος
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη ο Σλοβένος που έκλεψε ζάντες από βενζινάδικο στο Λιτόχωρο

Οι αστυνομικές αρχές της Πιερίας συνέλαβαν 36χρονο, υπήκοο Σλοβενίας, που κατηγορείται ότι έκλεψε από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Λιτόχωρο, την ώρα που ήταν κλειστό, 14 ζάντες αλουμινίου, τέσσερις ζάντες ελαστικών και έξι ελαστικά διαφόρων τύπων. Η κλοπή καταγγέλθηκε από την ιδιοκτήτρια του βενζινάδικου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από την Beauty Cooking!

Η Beauty Cooking και εγώ προσωπικά σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μία ευωδιαστή χρονιά, με τα αρώματα της χαράς, της επιτυχίας, της ελπίδας, των ονείρων, της αγάπης και της υγείας.



Πολλά φιλιά σε όλους, με εκτίμηση Ελένη Καρτσιώτη
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΤΗΕ GRINCH THAT STOLE CHRISTMAS. Η΄ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ.....

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η Κατερίνη ποτέ δεν γιόρταζε οργανωμένα και με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ. Ενα σύμπτωμα μέτριων και νωθρών αιρετών ,είναι η αδυναμία οργάνωσης και των πιο απλών εκδηλώσεων που θα κάνουν τα παιδιά μας να χαμογελάσουν και να γεμίσουν αναμνήσεις......
Φέτος όμως η Δημοτική αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης ξεπέρασε τον εαυτό της!!!!!!
Στην κεντρική πλατεία υπήρχε μόνο  η  γνωστή ταλαιπωρημένη φάτνη (πάλι καλά που έβαλαν και αυτή) και ένα δέντρο τόσο άσχημα και φτωχά στολισμένο που περισσότερο σε εξόργιζε για το μάταιο του ξεριζώματός του από το βουνό, παρά σε έβαζε στο πνεύμα των εορτών.....Πολλά σχολεία ήταν πιο καλά στολισμένα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης......
Κρίση είπατε; Για γιορτές είμαστε τώρα είπατε;
 Ε δείτε λοιπόν τι έκαναν γειτονικές (μικρές.....) πόλεις, με μηδαμινά έξοδα για τον Δήμο, αφού οι χορηγοί και οι εθελοντές έκαναν θαύματα και τόνωσαν τις τοπικές αγορές και κοινωνίες, κάνοντάς τες πόλους έλξης πανελληνίως. Ρωτήστε πόσοι Κατερινιώτες πήγαν στην Δράμα, στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού για να καταλάβουν Χριστούγεννα....
Δεν θέλει έξοδα, μελέτες και προκηρύξεις κύριε Χιονίδη. Θέλει μεράκι, ιδέες και αγάπη για τον τόπο και τα παιδιά του......
Δείτε ενδεικτικά (δεν αναφέρουμε την Θεσσαλονίκη γιατί θα μας πουν ...άλλα μεγέθη εκεί. Αν και το θέμα είναι οι ιδέες και το μεράκι όχι τα λεφτά):

Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ: Πλέον Βαλκανικός θεσμός και σημείο αναφοράς για την πόλη....(500 ντόπιοι εθελοντές!!!!!!)

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ! Μεγάλος ο ανταγωνισμός πλέον για την Δράμα. Κοσμοσυρροή με οφέλη για όλο το νομό...

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ:ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ. Με ελάχιστα έξοδα στα Γιαννιτσά έγιναν μεγάλα πράγματα που κράτησαν τον κόσμο και έφεραν πολλούς και από αλλού.....
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση συλλόγου πολυτέκνων προς τα μέλη του για διήμερη διανομή πορτοκαλιών

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/1/2012 ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Διανομή πορτοκαλιών σε πολυτέκνους της Πιερίας
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος πολυτέκνων Ν. Πιερίας, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 καθώς και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί διανομή πορτοκαλιών σε όλους τούς πολυτέκνους, από τον χώρο αποθήκης που βρίσκεται πιο κάτω από το κέντρο «Ελιά». Η παραλαβή θα γίνεται με την ένδειξη της πολυτεκνικής ταυτότητας (πάσο) εφόσον είναι θεωρημένη.

Διαβάστε περισσότερα...

Παιχνίδια του φακού...

Στην αναμονή η Μαρία...
Τι να περιμένει άραγε;;;

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τσιμήτρης την χειραψία- υπόκλιση με τον Σαμαρά...

Ο πρόεδρος όμως άλλον κοιτάει...
Ο Φόλιος υποψήφιος βουλευτής 
με τη Νέα Δημοκρατία;
 
Κι άλλος Καρτσιώτης στο ψηφοδέλτιο της Πιερίας;
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Γ.Φαρμάκης - Το 2012 αφήνει χαραμάδα ελπίδας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 
Γ. Φαρμάκης: Το 2012 αφήνει χαραμάδα ελπίδας για τον δήμο μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! 
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ. 

Την πεποίθηση ότι «το 2012 αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, αισιοδοξίας, δύναμης και πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», εξέφρασε ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε δημότες που παρακολούθησαν την τελευταία εκδήλωση του δήμου, τη χρονιά που έφυγε. 

Επρόκειτο για μια μουσική εορταστική εκδήλωση και συγχρόνως γιορτή αγάπης, η τρίτη κατά σειρά που είχε διοργανώσει ο δήμος Δίου-Ολύμπου μέσα στις γιορτές.

Η πρώτη είχε γίνει στο Λιτόχωρο, η επόμενη στη Λεπτοκαρυά ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Διός Μέλαθρον», στον Άγιο Σπυρίδωνα.  

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ. 

Μιλώντας στους δημότες ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, απηύθυνε ευχές αλλά μίλησε και για τη νέα χρονιά, για τη στήριξη του δήμου από την πλευρά της διοίκησης και των δημοτών, μίλησε όμως και για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει ώστε ο τόπος να πάει καλά, «για να τα καταφέρουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η ομιλία του αναπληρωτή δημάρχου έχει ως εξής: 

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, καλησπέρα και χρόνια πολλά – καλή χρονιά. 

Έχουμε μπροστά μας μια νέα χρονιά, το 2012, με ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρωτοφανείς συνθήκες, θα έλεγα. 

Είναι οικονομικές συνθήκες που αποδομούν την κοινωνία, αποδομούν τον ιστό της, αποδομουν κατακτήσεις ετών, αποδομούν ταυτόχρονα και θεσμούς όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. 

Είμαστε, λοιπόν, μέσα στην δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πολλές φορές όμως, μέσα από μεγάλες κρίσεις έρχονται και μεγάλες ευκαιρίες. Ίσως για εμάς εδώ, για τον νέο μας δήμο, αυτή η κρίση να είναι και μια ευκαιρία για να στηριχτούμε ακόμη πιο πολύ, να αλληλοϋποστηριχτούμε. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, τα τοπικά μας προϊόντα , τη γειτονία, το χωριό μας, το Δήμο μας. 

Είναι ανάγκη να βαδίσουμε ακόμη πιο δυνατά, χέρι – χέρι, σαν νέοι γείτονες που, η αλήθεια είναι, «τώρα μόλις» γνωριζόμαστε, πλέον όμως είμαστε γείτονες. Είμαστε πια οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Και σαν γείτονες λοιπόν, θα πρέπει ανοίγοντας την πόρτα μας να ρίχνουμε και μια ματιά δίπλα μας. 

Είναι ανάγκη να ρίχνουμε μια ματιά στον συνάνθρωπό μας, στον συνδημότη μας. Να ρίχνουμε μια ματιά στις ανάγκες που έχει καθένας μας και φυσικά και ο δήμος μας, διότι συχνά ως κοινωνία κάνουμε λάθος όταν λέμε άλλο «εμείς» άλλο ο «δήμος». Εμείς όλοι είμαστε ο δήμος! (χειροκροτήματα). 

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι ίσως ένα από τα κακά αυτών των ημερών και των γεγονότων της κρίσης που ζούμε, είναι ότι μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελό μας, την αισιοδοξία μας. Εμείς όμως είμαστε εδώ, απλοί και ωραίοι, με τα μουσικά μας σχήματα, με τα τραγούδια μας να καλοδεχτούμε τον χρόνο που έρχεται, να καλοδεχτούμε το 2012 που μας αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, αισιοδοξίας και πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να καταλάβουμε ότι πλέον ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ο κοινός τόπος μας, να καταλάβουμε πλέον ότι είναι κοινή και η μοίρα μας, κοινό το μέλλον μας τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας. Έτσι πρέπει να πορευτούμε. 

Κι αυτά τα σχήματα που είναι σήμερα εδώ από διάφορες γωνιές του δήμου μας, είναι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Είναι για να γνωριστούμε καλύτερα, να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να πορευτούμε μαζί και το 2012. 

Ο νέος δήμος μας είναι, στην ουσία, ένα «μωρό» που κάνει τα πρώτα του βήματα. Κι αυτό το «μωρό» πρέπει να το στηρίξουμε. Πρέπει να το πιάσουμε από το χέρι, να το βοηθήσουμε να κάνει γερά και ασφαλή τα πρώτα του βήματα, ούτως ώστε αύριο – μεθαύριο να δυναμώσει προκειμένου να βοηθήσει κι εμάς με τη σειρά του. 

Ευχαριστώ όλους σας. Ευχαριστώ κι εσάς που είστε εδώ, τα μουσικά σχήματα του δήμου μας, να ευχηθώ για μια καλή και δημιουργική χρονιά, με αγάπη, με ελπίδα, δύναμη και πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά και πάλι», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης. 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Αναφορικά με τον κύκλο εκδηλώσεων εορταστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργάνωσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου τις ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επρόκειτο για τρεις εκδηλώσεις – «γιορτές αγάπης», όπως τις είχε χαρακτηρίσει. 

Οι δύο πρώτες έγιναν σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων δημοτικών σχολείων Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς ενώ η τρίτη έγινε, όπως προαναφέρθηκε, στον Άγιο Σπυρίδωνα. 

Στις εκδηλώσεις αυτές επιλέχθηκε να συμμετέχουν έξι μουσικά σχήματα και συγκεκριμένα: Η παιδική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η βυζαντινή χορωδία Δίου, η χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η ορχήστρα νέων Δίου, η χορωδία Ν.Πόρων – Πλαταμώνα καθώς και η φιλαρμονική Λιτοχώρου «Οδυσσέας Σβάρνας». 

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ονόμασε αυτές τις εκδηλώσεις «γιορτές αγάπης», διότι πέρα από τον εορταστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους επιδίωξε να τους προσδώσει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και η χώρα και κατ’ επέκταση η Πιερία και ο δήμος Δίου-Ολύμπου διέρχονται μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. 

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας αυτών των εκδηλώσεων αποτυπώθηκε με την παρουσία τριών φιλόπτωχων συλλόγων και συγκεκριμένα με την παρουσία του φιλόπτωχου συλλόγου Λιτοχώρου «Αγία Μαρίνα», του συλλόγου φιλόπτωχων γυναικών Βροντούς και της φιλοπτώχου αδελφότητας «Άγιος Νικόλαος» Λεπτοκαρυάς

Η παρουσία τους στις «γιορτές αγάπης» κάθε άλλο παρά τυπική ήταν. Στελέχη αυτών των σωματείων κάθονταν στην είσοδο – έξοδο των αιθουσών και ευγενικά ζητούσαν τον οβολό αγάπης όσων ήθελαν να προσφέρουν. Και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, τα χρήματα που τελικά συγκεντρώθηκαν, θα πάνε σε σπίτια πολύ φτωχών οικογενειών.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τη χριστουγεννιάτικη   παιδική παράσταση « Τα γενέθλια του Άι Βασίλη»
παρουσιάζουν  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το θέατρο  "Μαίωτρον" την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 με δύο παραστάσεις στις  10:00 π.μ. και στις 11:30 π.μ.  στην ΄΄ ΕΚΑΒΗ΄΄ (Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα...

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη νέα χρονιά την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 στο Διοικητήριο. 

Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε για την Πρώτη του Έτους στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, ακολούθησε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους- Κατερίνης & Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη , των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκπροσώπων των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας των κοινωνικών, συλλογικών φορέων, των πολιτιστικών συλλόγων του νομού καθώς και πλήθος κόσμου. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το οποίο με τη σειρά της η Σοφία Μαυρίδου δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους- Κατερίνης & Πλαταμώνος. 

Τις ευχές της για μια καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. « Εύχομαι το 2012 να είναι πολύ καλύτερο τόσο για την Ελλάδα όσο και για εμάς τους πολίτες, να διαθέτουμε κυρίως υγεία, αλληλεγγύη και πίστη στις συλλογικές δυνάμεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και που πιθανόν ανακύψουν στο νέο έτος. Ευελπιστώ το νέο έτος να ξαναφέρει το χαμόγελο στη ζωή μας, την αισιοδοξία στη ψυχή μας και την ελπίδα στην καρδιά μας. Η νέα χρονιά προβλέπεται δύσκολη, ας προσευχηθούμε ο Θεός να μας φωτίσει προκειμένου να πάρουμε σωστές αποφάσεις για την Πιερία και ας μας δώσει κουράγιο για να παλέψουμε-όπως έχουμε καθήκον- προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας» δήλωσε η Σοφία Μαυρίδου. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχαρίστησε τους Πιεριείς για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αντάλλαξε μαζί τους ευχές διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά με τους συνεργάτες της με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου, την επίλυση προβλημάτων, την εξυπηρέτηση και τη στήριξη του πολίτη. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους Διευθυντές, τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας για την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που υπέδειξαν καθώς και για το έργο που παρουσίασαν την προηγούμενη χρονιά, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη για μια νέα παραγωγική χρονιά. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισκέφθηκε το εκκλησιαστικό γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η Σοφία Μαυρίδου παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές και συνομίλησε με τις ηλικιωμένες τροφίμους του ιδρύματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλαντα και ευχές για το Νέο Έτος στον Κώστα Κουκοδήμο


Παραδοσιακά κάλαντα από πολιτιστικούς συλλόγους του νομού άκουσε παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πολιτικό του γραφείο ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.  

Ο κ.Κουκοδήμος δέχθηκε τις ευχές πολιτών, φορέων και συλλόγων για τη νέα χρονιά και ευχήθηκε το νέο έτος να φέρει την ελπίδα, την αισιοδοξία και την ευημερία στη χώρα και τον τόπο μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, στα πλαίσια εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 150559/2011 (ΦΕΚ 1440 Β΄/16-06-2011).

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την έκδοση της Κ.Υ.Α. 16043/2011 (ΦΕΚ 2834 Β΄/15-12-2011) (3 σχετικό παρατάθηκε η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (αρδευτικές, υδρευτικές γεωτρήσεις, και λοιπά έργα αξιοποίησης υδάτινων πόρων έως τις 16-06-2012, εντός των οποίων οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού στο Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Π.Ε. Πιερίας.  

Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης από τους υπόχρεους εντός δύο ετών. Όπως αναφέρουμε και στο (4) σχετικό ενημερωτικό έγγραφό μας, η άδεια χρήσης νερού στην περίπτωση αυτή θα εκδοθεί μετά από την επιβολή και είσπραξη διοικητικού προστίμου του άρθρου 13 του (1) σχετικού Νόμου, το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων (1.000) ευρώ. 

Τέλος, μετά την παρέλευση και της ανωτέρω προθεσμίας των δύο ετών δεν θεμελιώνεται πια υφιστάμενο δικαίωμα χρήσης νερού και η υδροληψία θεωρείται παράνομη. Σ’ αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιες Υπηρεσίες προβαίνουν σε διακοπή ηλεκτροδότησης, παύση λειτουργίας, σφράγιση και καταστροφή της γεώτρησης. 

Η Αντιπεριφερειάρχης 

Σοφία Μαυρίδου
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΩΝ ΕΥΧΩΝ - Το 2012 εξαρτάται και από ...εμάς!

Στα Χριστούγεννα που πέρασαν, γεννήθηκε μια αχτίδα ελπίδας, όχι μιας ακόμη ελπίδας που είναι προορισμένη για να πεθάνει, αλλά μια αχτίδα ελπιδοφόρας Ζωής. Τώρα, το αν μπορούμε να κερδίσουμε και στη συνέχεια από αυτή την ελπίδα, από εμάς εξαρτάται. 

Την πρωτοχρονιά, αυτήν του 2012, ξημερώνει μια καινούργια μέρα ενός καινούργιου χρόνου, που στα μάτια μας δεν μοιάζει ελπιδοφόρος αλλά, πού ξέρετε; Μπορεί και να γεννήσει μια ελπιδοφόρα περίοδο. Από εμάς εξαρτάται.  

Αυτή τη χρονιά, ας μη συνεχίσουμε να πετάμε τις πέτρες του αναθέματος και της αποστροφής. Δεν έχει νόημα... Από εμάς εξαρτάται να «πετάξουμε» και καμιά ιδέα στροφής και αναστροφής. (Το ευκολότερο είναι να πετάμε πέτρες, να αποποιούμαστε καθένας μας τις όποιες δικές μας μικρές ή μεγάλες ευθύνες. Το δυσκολότερο είναι να ...μάθουμε να σκεφτόμαστε). Στο χέρι μας είναι να μαζέψουμε τις πέτρες της καταστροφής που προκάλεσε η εφήμερη «ευημερία» του παρελθόντος για να χτίσουμε το καινούργιο του παρόντος. Και του μέλλοντος. Από εμάς εξαρτάται. Το 2012 θα είναι γεμάτο από προσπάθειες – τρόπους αλλά και από δικαιολογίες. Η αδιαφορία είναι εκείνη που ψάχνει για δικαιολογίες. Η αγάπη είναι εκείνη που πάντα προσπαθεί, που πάντα ψάχνει να βρει τρόπους για να βοηθήσει εκείνον που αγαπά, να βοηθήσει τους άλλους, να βοηθήσει τον τόπο. 

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το νέο έτος εξαρτάται μόνο από τους Γαλλογερμανούς ή από τους πολιτικούς μας. 

Το 2012 εξαρτάται και από όλους εμάς! 

Χρόνια πολλά με υγεία 
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός 
Δημοσιογράφος Ειδικός Συνεργάτης 
τού Δημάρχου Δίου-Ολύμπου
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές για τη νέα χρονιά από το στρατό, συλλόγους και φορείς, δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 η Φιλαρμονική της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα. 

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου ξεδιπλώνοντας το μουσικό τους ταλέντο, «χαρίζοντας» εορταστικές νότες από την πλούσια μουσική μας παράδοση και αναβιώνοντας τοπικά έθιμα χρόνων της Πρωτοχρονιάς, έψαλαν τα κάλαντα στη Σοφία Μαυρίδου ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ», ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος», το εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «Το Ξαθέρι», η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης «ο Άγιος Φώτιος» και η Ένωση Ποντίων Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καλωσόρισε θερμά και αντάλλαξε ευχές με συλλόγους , φορείς και πολίτες καθώς και με τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν όλη τη χρονιά. 

Η Σοφία Μαυρίδου ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Ευημερία. «Εύχομαι σε όλους εμάς τους Έλληνες να έχουμε κυρίως υγεία, δύναμη, ψυχική γαλήνη και αισιοδοξία προκειμένου να ξεπεράσουμε και εμείς και η χώρα τα προβλήματα που υπάρχουν. Αποχαιρετούμε μια χρονιά που στιγματίστηκε από πολλές δυσκολίες. Εύχομαι για τη νέα χρονιά που ανατέλλει να φέρει ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, να δικαιώσει τις θυσίες, να εκπληρώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και να αποτελέσει την απαρχή για μια ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία με πίστη στις συλλογικές μας δυνατότητες», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας για το 2012
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ν.ΛΑΠΠΑΣ - ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2012. 
● ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. 
● ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ». 
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ – ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ. 

Συζητήθηκε προχθές σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ο προϋπολογισμός οικον. έτους 2012. Δυστυχώς καμία ευχάριστη έκπληξη ούτε και τώρα. Ίδιες πρακτικές, ίδια επιχειρηματολογία, ίδια συνταγή! Πρώτα απ’ όλα ας κάνουμε αναφορά στο «χρονικό μίας διαβούλευσης που δεν έγινε και πάλι». 

Η Δημοτ. Επιτροπή Διαβούλευσης κλήθηκε να συνεδριάσει για τον προϋπολογισμό για να βγει απλώς για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή απ’ την υποχρέωση. Οι προσκλήσεις εστάλησαν (χωρίς και πάλι να τις παραλάβουν όλα τα μέλη της επιτροπής) λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση με μία δισέλιδη περιληπτική εισήγηση εσόδων – εξόδων. 

Η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης είχε προγραμματιστεί μόλις δύο ημέρες πριν την ειδική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, ενώ είχε ήδη προηγηθεί η «συζήτηση» του προϋπολογισμού από την Οικονομική επιτροπή. Βέβαια τι είδους συζήτηση ήταν αυτή με τα μέλη της Οικον. επιτροπής να μην έχουν λάβει μέχρι την τελευταία στιγμή γραπτή εισήγηση για τον προϋπολογισμό, ένας Θεός ξέρει! Άλλωστε η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και προς τους Δημ. Συμβούλους, αρκετοί απ’ τους οποίους διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στην πρόσκληση που έλαβαν για την ειδική συνεδρίαση, έλειπε η εισήγηση του θέματος! Δηλαδή μία τακτική του στυλ «ελάτε να συζητήσουμε για κάτι που δεν έχετε ενημερωθεί και στο τέλος ψηφίστε το κιόλας δείχνοντας πνεύμα συναίνεσης». Ταιριάζει εδώ ο σχολιασμός του συναδέλφου κ. Κεχαγιά πως η δημοτική αρχή αναζητά «συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι εικονικής πραγματικότητας». 

Η απαξίωση της διαβούλευσης σε όλο της το μεγαλείο! Μάλιστα επειδή αναφέρθηκε απ’ τον δημαρχεύοντα ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης προσήλθαν ελάχιστα μέλη της, αξίζει να σταθούμε λίγο στο σημείο αυτό. Βέβαια ο κ. Φαρμάκης έσπευσε να δηλώσει πως δεν επιρρίπτει ευθύνες στους ανθρώπους που αποτελούν την επιτροπή (πως να το κάνει άλλωστε, όταν είναι γνωστό ότι τα μέλη της επιτροπής ορίστηκαν ονομαστικά την περασμένη άνοιξη απ’ τον εν αργία δήμαρχο κ. Παπαθανασίου) αλλά στους «καρεκλοκένταυρους» που σχεδιάζουν τα νομοσχέδια. 

Ανάλογες βέβαια δηλώσεις έκανε την άνοιξη και ο εν αργία δήμαρχος συνοδεύοντάς τες συχνά με την απαξιωτική φράση : «Αν δε θες να προχωρήσει κάτι, φτιάξε μια επιτροπή». Προσωπικά απαντώ στα παραπάνω: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει!». Όποιος λοιπόν απαξιώνει και δεν θέλει να δουλέψει σωστά μία επιτροπή διαβούλευσης, γιατί μαθημένος ο ίδιος στο συγκεντρωτικό μοντέλο δεν τη βλέπει σαν χρήσιμο εργαλείο, αλλά σαν «αγγαρεία» και «βραχνά», δεν πρόκειται ποτέ να την υποστηρίξει. 

Ασφαλώς λοιπόν και δεν ευθύνονται τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης για την προβληματική λειτουργία, αλλά οι παράγοντες εκείνοι που εξαρχής και συστηματικά την απαξιώνουν οδηγώντας σε απογοήτευση τους υπεύθυνους κι ενεργούς συνδημότες μας που μετέχουν σε αυτή. Επί του ζητήματος του προϋπολογισμού τώρα πρέπει να επισημάνουμε – κάτι που κάναμε και στη συνεδρίαση – ότι και ο φετινός προϋπολογισμός διακρίνεται, όπως ακριβώς και ο περσινός, από έλλειψη οποιουδήποτε σοβαρού προγραμματισμού ή αναπτυξιακού σχεδιασμού και από παρουσία πλασματικών στοιχείων κυρίως σχετικά με τα υπολογιζόμενα έσοδα. 

Εννοείται πως καμία ευθύνη για τις ατέλειες αυτές δεν φέρουν οι υπάλληλοι της οικονομ. υπηρεσίας που κάτω από ασφυκτική χρονική πίεση συνέταξαν τον προϋπολογισμό, ο οποίος λογιστικά είναι εντάξει. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και θα πρέπει κάποια στιγμή η πλειοψηφία να αφήσει τη μοιρολατρία και τον μίζερο τρόπο αντιμετώπισης των πολλών πράγματι προβλημάτων του δήμου και να προχωρήσει στην εξεύρεση λύσεων! Αυτά, λίγο ή πολύ, υπογραμμίστηκαν από όλους τους εκπροσώπους της μειοψηφίας και γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε φέτος από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης! 

Μερικές επισημάνσεις τώρα για ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση. Σε μία αποστροφή του λόγου μου ανέφερα ότι όντως έχουν περικοπεί δραματικά οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τους δήμους λόγω και της οικονομικής κρίσης, όμως ούτως ή άλλως θα πρέπει να στραφούμε στην αναζήτηση άλλων πηγών εσόδων και να μη στηριζόμαστε, όπως παλιά, στα «ξεροκόμματα» που θα πετάξει η Αθήνα στην περιφέρεια. Δικαιολογημένη ίσως η αντίδραση της κ. Κουρίτα που τόνισε πως τα ποσά αυτά δεν είναι «ξεροκόμματα», αλλά χρήματα που πλήρωσε μέσω της φορολόγησης ο ελληνικός λαός. Με τη διαφορά ότι εγώ δεν αναφέρθηκα στην προέλευση των ποσών αλλά στο πόσο πενιχρά έχουν αυτά καταντήσει. Έτσι, αλίμονο αν ένας δήμος σαν τον δικό μας με προϋπολογισμό πάνω από 28 εκ. € στηριζόταν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ κρατικής επιχορήγησης! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αυξηθούν τα πενιχρά αυτά ποσά και τουλάχιστον να έρχονται στην ώρα τους.

Ένα άλλο θέμα που προέκυψε ήταν σχετικά με την αδυναμία είσπραξης εσόδων παρελθόντων οικονομικών ετών και την επίσημη πλέον ενημέρωση από τον διευθυντή της οικον. υπηρεσίας κ. Παπαγεωργίου σχετικά με μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απαλλάσσονταν ορισμένοι επιχειρηματίες από την πληρωμή του τέλους παρεπιδημούντων προηγουμένων ετών, καθώς υπεύθυνες θεωρήθηκαν οι τότε δημοτικές αρχές που δεν είχαν απαιτήσει την είσπραξη του τέλους αυτού. Επεσήμανα πως πρέπει να μελετήσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση με πολλή προσοχή και να εξετάσουμε το εύρος της ισχύος της γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες (αυτό δεν μπορεί να αναλυθεί αυτή τη στιγμή, είναι όμως κάτι που πρέπει να εξετάσουμε άμεσα!). Από διευκρινίσεις που δόθηκαν φάνηκε ότι, εφ’ όσον τελικά ισχύσουν τα παραπάνω, στην δική μας περιοχή ανάλογο ζήτημα προκύπτει στον Ανατολικό Όλυμπο. Παρατήρησα το παράδοξο του πράγματος και το αίσθημα αδικίας που θα προκληθεί στους επαγγελματίες των πρώην δήμων Λιτοχώρου και Δίου (ορθά ο κ. Τσιφοδήμος αναρωτήθηκε αν ήταν «κορόιδα» όσοι πλήρωναν μέχρι τώρα!). Αυτό λοιπόν που είπα ήταν πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντισταθμιστεί αυτή η αίσθηση «δύο μέτρων και δύο σταθμών». 

Δεν ξέρω γιατί από όλα αυτά το Δ.Σ. του «Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πόρων - Πλαταμώνα - Παντελεήμονα» ένιωσε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για τα λεγόμενά μου βασίζοντας μάλιστα την διαμαρτυρία του σε περσινή, όπως αναφέρεται, δημόσια δέσμευση του κ. Παπαθανασίου για μη αναδρομική απόδοση του συγκεκριμένου τέλους. Δε γνωρίζω τη δήλωση αυτή, ούτε σε ποια περίσταση έγινε. Εκείνο που ξέρω είναι ότι σε συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από δικές μου ερωτήσεις σχετικά με πρόθεσή του για διαγραφή οφειλών προς τον δήμο της τάξης του 80%, ο κ. Παπαθανασίου έσπευσε να διευκρινίσει πως αναφερόταν μόνο σε προσαυξήσεις. Επίσης σε άλλη συνεδρίαση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερα στην περιοχή του Ανατολικού Ολύμπου, εκεί υπάρχουν έσοδα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί. Με κίνδυνο ποινικών ευθυνών των τέως Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων…». 

Σε τελική ανάλυση, αυτό που εγώ ζητάω είναι απλώς να τηρηθεί ο νόμος! Ο δήμος μας θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα αποδίδεται από το 2011 κι εξής το εν λόγω τέλος, καθώς και ότι εάν τυχόν ορισμένοι εισέπραξαν το τέλος αυτό κατά τα παρελθόντα έτη και παρανόμως δεν το απέδωσαν, θα πρέπει πλέον να το αποδώσουν (με ευνοϊκές βέβαια διακανονιστικές ρυθμίσεις!). Επομένως αγαπητοί φίλοι, εάν όντως εσείς δεν εισπράξατε ποτέ το τέλος αυτό, τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε κι απορώ σε ποιο σημείο διαφωνούμε. Όπως και να’ χει, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας και θα χαρώ να συζητήσουμε από κοντά το θέμα αυτό και να με ενημερώσετε για οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί. 

Τέλος, να κλείσουμε με κάτι πιο ευχάριστο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους, τους επαγγελματίες και τη δημοτική κοινότητα Λεπτοκαρυάς για την τιτάνια προσπάθειά που κατέβαλαν σε ασφυκτικά περιορισμένο χρονικό διάστημα και με ελάχιστα μέσα στην διάθεσή τους, καταφέρνοντας τελικά να μας παρουσιάσουν μία θαυμάσια σειρά εκδηλώσεων στα πλαίσια της «Ζαχαρούπολης» που θα πρέπει πλέον να γίνει θεσμός και να τύχει πολύ μεγαλύτερης υποστήριξης και προβολής από τον δήμο κι από όλους μας! 

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, πίστη κι αισιοδοξία! 

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2012! 

Με τιμή, 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου 
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Αλλαγές στις ημέρες αποκομιδής απορριμμάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ. 
Νέο πρόγραμμα για την αποκομιδή απορριμμάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ, Α) ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, Β) ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Αλλάζει το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου λόγω έλλειψης προσωπικού, απαγόρευσης αναπλήρωσής του πριν από τον Μάρτιο καθώς επίσης και λόγω συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης του δήμου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Βροχαρίδης. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ 

«Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Δίου-Ολύμπου πως από 1/1/2012 το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων διαμορφώνεται ως έξης: 
Δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου (όλα τα διαμερίσματα)
Δευτέρα 
Τέταρτη
Σάββατο 

Δημοτική ενότητα Λιτοχώρου
Δευτέρα 
Τέταρτη 
Σάββατο 

Δημοτική ενότητα Δίου (όλα τα διαμερίσματα) 
Τρίτη 
Παρασκευή 

Παράλιες και ορεινοί οικισμοί (Λιτόχωρου και Ανατολικού Ολύμπου) Τετάρτη 

Η αλλαγή των ημερών αποκομιδής αλλά και ο περιορισμός, ουσιαστικά, των δρομολογίων γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα κυρίως την έλλειψη προσωπικού αλλά και την απαγόρευση αναπλήρωσής του (νέα εγκύκλιος του Καλλικράτη) πριν από τον Μάρτιο καθώς επίσης και από τη συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση του δήμου, που μας επιβάλλει να κάνουμε περικοπές σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της υπηρεσίας. 

Σας παρακαλώ πολύ όλους να μη βγάζετε τα σκουπίδια άλλες μέρες έκτος από τις προγραμματισμένες, διότι χωρίς τη βοήθειά σας κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία». 

Ο αντιδήμαρχος Δίου-Όλυμπου 

Βασίλης Βροχαρίδης
Διαβάστε περισσότερα...

Δεξιός Ψάλτης - Πατέρα, τι θα πει "κολυμβήθρα του Σιλωάμ";

"Ο Εφραίμ πιθανόν να ήθελε να χρησιμοποιήσει τους πιστούς της Μόσχας που συγκεντρώθηκαν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη ως «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» αφού γνώριζε ότι είχε έρθει η σειρά του για να απολογηθεί και να αποφανθεί η Εφέτης – Ανακρίτρια για την προφυλάκισή του" σχολίασε ένας δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό πάνελ. 

Ακούγοντας τα δελτία ειδήσεων ο ανήλικος υιός μου, ρώτησε: "Τι θα πει «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ»;

Αναζήτησα λοιπόν την ακριβή έννοια της έκφρασης και διαπίστωσα τα εξής: Η λέξη Σιλωάμ είναι εβραϊκή και σημαίνει «Απεσταλμένος». 

Σιλωάμ ονομαζόταν μια δεξαμενή στην Ιερουσαλήμ, όπου ο Ιησούς έστειλε ένα ζητιάνο τυφλό, τον Ιωσία, να πλυθεί από τη λάσπη και το σάλιο του Κυρίου με τα οποία είχε επαλείψει τα μάτια του, για να ανακτήσει την όρασή του. Ο Ιωσίας είχε γεννηθεί τυφλός επειδή οι γονείς του είχαν αμαρτήσει (όρα . κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον θ’, 1 – 38) 

Η έννοια αυτή είχε διαφορετικό συμβολισμό από σήμερα. 

Ο Ιησούς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ζητιάνο αυτό στα σχέδιά του για το έργο εκείνης της ημέρας, αλλά πριν κάνει οτιδήποτε για τον τυφλό, προχώρησε στην απάντηση ερώτησης του Ναθαναήλ. 

Είπε ο Κύριος: «Ούτε αυτός ο άνδρας αμάρτησε, ούτε οι γονείς του ώστε να εκδηλωθούν πάνω του τα έργα του Θεού. Η τύφλωση αυτή προέρχεται από φυσικά αίτια, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε το έργο Εκείνου που με έστειλε, ενόσω είναι ακόμα μέρα, γιατί τη νύχτα, που θα έρθει, θα είναι αδύνατο να κάνουμε το έργο που πρόκειται να παρουσιάσουμε. Όσο βρίσκομαι στον κόσμο, είμαι το φως του κόσμου, αλλά σε λίγο δεν θα είμαι μαζί σας» 

Σήμερα, αναφέρουμε τη φράση αυτή, όταν θέλουμε να πούμε για κάτι θαυματουργό , για κάτι που έφερε εξαγνισμό, απαλλαγή από τις αμαρτίες ενός ανθρώπου , που βαφτίστηκε στην «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Κατά κανόνα όμως, ο εξαγνισμός αυτός είναι μόνο φαινομενικός και ο «εξαγνιζόμενος» τον επικαλείται με δόλο. 

"Την απάντηση την έδωσε ο λαός" στην περίπτωση του εν αργία δημάρχου μας, που τον εξέλεξε τη δεύτερη Κυριακή. 

"Την απάντηση την έδωσε ο λαός" στην περίπτωση του ομοϊδεάτη μου Νομαρχο-περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο δύσμοιρος λαός, ενίοτε όμως και σε μικρό ποσοστό - και όχι εν συνόλω - θιασώτης του «μαζί τα φάγαμε», αγνοώντας τις δικαστικές περιπέτειες του υποψηφίου αιρετού, εφ’ όσο δεν ανήκει στην τελευταία κατηγορία, του δίνει το θώκο. Και μετά την ενθρόνισή του τον επικαλείται διαρκώς, ακόμα και ενώπιον Δικαστηρίου. 

Από το μικρό ποσοστό για το οποίο αναφέρομαι παραπάνω, δεν πρέπει να εξαιρεθεί ο ξεπεσμένος δήθεν «πρίγκιπας του Νότου», με τον οποίο δε θα ξανασχοληθώ γιατί ο κόσμος αυτή τη φορά θα θυμηθεί να ξεχάσει και αυτόν και τις τραγικές - για τον τόπο και την παράταξη – επιλογές του... 

Οπωσδήποτε όμως, ο λαός δε λειτούργησε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον «ξυλοκόπο της Κονταριώτισσας» που καταχρέωσε το Δήμο με «κρυφές χρεώσεις» και «ψιλά γράμματα» για έξοδα παραστάσεως, δημόσιες σχέσεις και βλαχο-μπαρόκ συναυλίες που λεηλατούσαν το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της περιοχής. Στη δική του περίπτωση, ισχύει το ποίημα του Καβάφη «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»... 

Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. 

Τρεις Εφέτες με βούλευμα προφυλάκισαν τον Εφραίμ για κακούργημα, τρεις Εφέτες με αμετάκλητο βούλευμα παρέπεμψαν τον Παπαθανασίου για κακούργημα, πέντε Εφέτες καταδίκασαν τον Ψωμιάδη για πλημμέλημα, γιατί έκανε «σκόντο» 85.000 ευρώ σε καρκινοπαθή βενζινοπώλη - λέει - από τα λεφτά του Δημοσίου. 

Ευτυχώς η νεότερη γενιά που ακολουθεί και κατά τα φαινόμενα θα αντικαταστήσει την καταρρέουσα «εξαγνισμένη» δημοτική αρχή δείχνει να είναι πραγματικά εξαγνισμένη, χωρίς «αμαρτίες γονέων». 

Το μόνο που φοβάμαι είναι, επειδή η τωρινή αρχή διεκδίκησε πάση θυσία το Δήμο για να τύχει ψυχολογικά ευνοϊκότερης μεταχείρισης από το Δικαστήριο, μήπως όταν παραδώσει τη σκυτάλη, δε μας σώζει ούτε η Τρόικα... 

Καλή δικαστική χρονιά στους «άρχοντες» 

Καλή χρονιά και κουράγιο στους συνδημότες 

Δεξιός Ψάλτης
Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο του πρωην δημάρχου Ν. Κουκουτάτσιου - Κάνε κλικ για μεγένθυση


Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση του δήμου, είναι υπόθεση όλων μας!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας! 

Β.ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ: ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΗ

Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έχει κάνει, μέσω δημοσιεύσεων, αλλά όχι μόνο, επανειλημμένες συστάσεις προς δημότες και επισκέπτες πάνω σε ζητήματα καθαριότητας, κάποιοι συνεχίζουν να πετούν μικρά και μεγάλα σκουπίδια σε πεζοδρόμια, δρόμους και πάρκα, παραλίες και δάση, ιδιαίτερα δε τώρα, σε περίοδο εορταστική, σε περίοδο όπου υπάρχει και μια κάποια, μικρή έστω, τουριστική κίνηση. 

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βασίλης Βροχαρίδης, σε μήνυμά του προς δημότες και επισκέπτες επισημαίνει ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση της δημοτικής αρχής ενός τόπου, είναι και υπόθεση καθενός ξεχωριστά, είναι μια υπόθεση όλων. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 

Ολόκληρο το μήνυμα του αντιδημάρχου καθαριότητας Βασίλη Βροχαρίδη έχει ως εξής: «Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω προς δημότες και επισκέπτες, ευχές για τα Χριστούγεννα και για τη νέα χρονιά. Να ευχηθώ, πάνω απ’ όλα, να υπάρχει υγεία. Να ευχηθώ επίσης, το 2012 να είναι καλύτερο από το 2011, γεμάτο ελπίδες για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας, για τον δήμο μας. 

Πέρα από τις ευχές όμως, ως αντιδήμαρχος καθαριότητας ας επισημάνω και την ανάγκη διαφύλαξης του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος από όλους μας. 

Υπάρχουν συμπολίτες μας που σε κάθε ευκαιρία ρυπαίνουν κοινόχρηστους χώρους, ακτές, δάση κλπ. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ως δημοτική αρχή διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι πετούν σκουπίδια σε περιοχές που έχουμε τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων. Και αντί να ανοίγουν τους κάδους για να αποθέσουν εκεί τα σκουπίδια τους, τα πετούν έξω και γύρω από τους κάδους. Το θέαμα είναι αντιαισθητικό. 

Οι εικόνες αυτές προκαλούν αρνητικά αισθήματα σε επισκέπτες. Σκυλιά και γατιά διαλύουν και διασκορπίζουν τα απορρίμματα. Άνεμοι και βροχές τα μεταφέρουν εδώ κι εκεί. Αλλά δεν είναι μόνο το αντιαισθητικό θέαμα. Τέτοιου είδους καταστάσεις εγκυμονούν και κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Κάποιοι λοιπόν πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν ενώ κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή επειδή, λέει, δεν έβαλε από έναν υπάλληλο εκεί ώστε επί 24ώρου βάσεως να μαζεύει τα απορρίμματα εκεί που κάποιοι πετούν γύρω από τους κάδους ή εκεί που κάποιοι ανεξέλεγκτα σκορπούν στο περιβάλλον. 

Ωστόσο, θα ήταν καλό να συλλογιστούμε σε ποιον τόπο ζούμε. Ζούμε και κινούμαστε σε μια περιοχή με την ιστορία του Δίου και των Λειβήθρων, κάτω από τη σκέπη του μυθικού βουνού των θεών, του Ολύμπου, πατάμε σε μια γη που γέννησε την παιδεία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. 

Βέβαια, πολιτισμός δεν είναι μόνο η τέχνη. Και παιδεία δεν είναι μια στεγνή μάθηση. Παιδεία και πολιτισμός είναι και ο τρόπος που μιλάμε, που ζούμε, που κινούμαστε, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε απέναντι στη φύση και στον συνάνθρωπο. Και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μικρών και μεγάλων σκουπιδιών στο αστικό και φυσικό περιβάλλον αποδεικνύει ότι υπάρχει έλλειμμα παιδείας και πολιτισμού σε μια μερίδα δημοτών και επισκεπτών. 

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου, εν μέσω πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης για όλη τη χώρα, βρίσκεται επιπλέον και υπό αυστηρή οικονομική επιτήρηση της ελληνικής πολιτείας λόγω παλαιότερων χρεών από πρώην δήμους που συνενώθηκαν. 

Γι αυτό τον λόγο, θέλω να υπενθυμίσω, ότι ο δήμος μας αδυνατεί να αγοράσει καινούργια μηχανήματα για την καθαριότητα, γι αυτό και αδυνατεί να προσλάβει όσους υπαλλήλους καθαριότητας θα θέλαμε για να μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα σε ορισμένα τέτοιου είδους ζητήματα που υφίστανται. 

Έτσι, για μια ακόμη φορά, απευθύνω μια προτροπή προς δημότες και επισκέπτες και δεν θα είναι υπερβολή να πω: Ας αγαπήσουμε τον τόπο μας, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, όπως αγαπάμε τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. 

Κι ας μην ξεχνάμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα είναι βασικά στοιχεία παιδείας και πολιτισμού αλλά και βασικές προϋποθέσεις για διαφήμιση της περιοχής μας, για προσέλκυση τουρισμού. 

Κλείνοντας αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που έχω πει και παλιότερα, ότι δηλαδή ο πολιτισμός της ψυχής καθενός μας είναι η ψυχή του πολιτισμού μας και ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο υπόθεση της δημοτικής αρχής, είναι και υπόθεση καθενός ξεχωριστά, είναι μια υπόθεση όλων μας». 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ 

Βασίλης Βροχαρίδης
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία για τις θέσεις του Νίκου Λάππα

Ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών επαγγελμάτων Πόρων - Πλαταμώνα και Παντελεήμονα διαμαρτύρεται για τη θέση του κ.Λάππα σχετικά με την αναδρομική απόδοση των παρεπιδημούντων καθώς πέρυσι την ίδια εποχή είχε γίνει δημόσια δέσμευση του δημάρχου κ.Παπαθανασίου,ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, διότι για να  αποδοθεί κ.Λάππα κάτι θα πρέπει πρώτα να εισπραχθεί...

Με Τιμή
Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων
Πόρων - Πλαταμώνα - Παντελεήμονα
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Μήνυση από τον Δ.Δίου-Ολύμπου για κλοπές υλικών από αντλιοστάσια και κολώνες

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΕΤΡΟ ΚΙΑΦΑ. 
Κλοπές υλικών από κολώνες της ΔΕΗ και αντλιοστάσια Δ.Δίου-Ολύμπου 
* ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ 
* ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, κ. ΚΑΚΑΝΗΣ. 

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου για σειρά κλοπών σε αντλιοστάσια και σε κολώνες της ΔΕΗ που έχουν σημειωθεί το τελευταίο εικοσαήμερο σε περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Δίου και Λιτοχώρου. 

Το αποτέλεσμα αυτών των κλοπών είναι η ακύρωση λειτουργίας αντλιοστασίων, η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού σε κάποιες περιοχές αλλά και μια πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση του δήμου σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Π.ΚΙΑΦΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Τη μήνυση στην Εισαγγελία Κατερίνης κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας και συγκεκριμένα πραγματοποίησε συνάντηση με τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας Κατερίνης κ. Κακάνη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κιάφας συζήτησε με τον κ. Κακάνη για το πρόβλημα που έχει προκύψει ξανά στη Νότια Πιερία ενώ από την πλευρά του ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας είπε στον αντιδήμαρχο Δίου-Ολύμπου ότι η Εισαγγελία Κατερίνης έστειλε σχετικό έγγραφο προς την υπηρεσία του Α.Τ. περιφέρειας λόγω της μήνυσης που έχει καταθέσει ο δήμος. Όπως ανέφερε ο κ. Κιάφας, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αφού τέτοιου είδους κλοπές γίνονται τα τελευταία τρία περίπου χρόνια. 

Οι τελευταίες κλοπές υλικών έγιναν σε αντλιοστάσια του της δημοτικής ενότητας Δίου (Κονταριώτισσα και Βροντού), κλάπηκαν ακόμη βάνες υδροληψίας ενώ επίσης κλοπές έγιναν και σε καλώδια της ΔΕΗ στη δημοτική ενότητα Λιτοχώρου. 

Οι κλέφτες αφαιρούν τον χαλκό από τις αρδευτικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια τον πουλούν για κάποια λίγα ευρώ, ωστόσο οι ζημιές που προκαλούν στον δήμο είναι ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας. 

Ο κ. Κακάνης κατανοώντας το όλο πρόβλημα των κλοπών δημόσιου υλικού σε διάφορες περιοχές του δήμου αλλά και τις επιπτώσεις που προκαλούνται αφενός μεν σε αγροτικά χωριά, αφετέρου δε στον δήμο που, για την αποκατάσταση των υλικών και των βλαβών, χρειάζεται κάθε φορά να καταβάλλει αρκετές χιλιάδες ευρώ, είπε στον κ. Κιάφα ότι θα δει το θέμα με προσοχή. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι προσανατολίζεται στο να αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί ότι σημειώνονται κλοπές και συγκεκριμένα με την αυξημένη κίνηση αστυνομικών και περιπολιών οχημάτων. 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ «ΠΑΘΕ» ΚΑΙ «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» 

Την Τετάρτη 28/12/2011 ο δήμος Δίου-Ολύμπου απέστειλε έγγραφο προς την «ΠΑΘΕ» και την «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» με κοινοποίηση στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου. 

Στο έγγραφο αυτό ο δήμος γνωστοποιεί στην «ΠΑΘΕ» και την «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.» ότι λόγω κλοπών στις κολώνες της ΔΕΗ έχουν παρατηρηθεί, το τελευταίο διάστημα, προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή των κόμβων του κέντρου υγείας Λιτοχώρου, της Πλάκας. 

«Η υπηρεσία σας όμως οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση των κλαπέντων και καταστραμμένων υλικών, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων στα σημεία που σας προαναφέραμε. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας», επισημαίνει στο ίδιο έγγραφο ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης. 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΡΟΤΩΝ 
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι στη δημοτική ενότητα Δίου, πέρα από τις κλοπές που έχουν σημειωθεί, έχουν παρατηρηθεί και αρκετές ζημιές σε δίκτυα άρδευσης και αγωγούς, γεγονός που επιβαρύνει τον δήμο σε δύσκολους καιρούς. 

Οι ζημιές αυτές προκαλούνται από τρακτέρ ασυνείδητων δημοτών, γι αυτό και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας απευθύνει έκκληση προς όλους τους αγρότες της περιοχής να έχουν αυξημένη προσοχή, ώστε να μην προκαλούνται τέτοιου είδους καταστροφές.
Διαβάστε περισσότερα...