Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Και μια είδηση για ένα πανάκριβο κοκτέιλ για καλό ξημέρωμα!

Αυτό είναι το ακριβότερο κοκτέιλ στον κόσμο - Κοστίζει 6.800 ευρώ [βίντεο]

Στην περίπτωση που βρεθείτε στο Λονδίνο και σας βγάλει ο δρόμος στο Playboy Club καλό είναι πριν παραγγείλεται να ρίξετε μια ματιά στον τιμοκατάλογο. Γιατί αν παραγγείλετε το κοκτέιλ που έφτιαξε τελευταία ο Σαλβατόρε Καμπαλέζε τότε θα σας κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ 6.800 ευρώ!

Σύμφωνα με τη Huffington Post, όποιος το παραγγείλει θα πιει τελικά ένα μείγμα κονιάκ Clos de Griffier Vieux του 1778, με λικέρ Kummel του 1770, τρεις σταγόνες Dubb Orange Curacao του 1860 και δυο κουταλιές πικρής Angostura εποχής αρχών του περασμένου αιώνα.

Το κοκτέιλ αυτό πάει «σφαίρα» για Γκίνες. Συγκεκριμένα μένει να επικυρωθεί και τυπικά και να πάρει τον τίτλο που μέχρι τώρα κατέχει ένα άλλο κοκτέιλ που κατασκευάζεται σε μπαρ του Ντουμπάι.

Πηγή: iefimerida
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Λούβρου στο Δίον

Λούβρο –Δίον Μια σχέση πολιτισμού με διάρκεια

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Λούβρου κ. Yvonne Bell- Gambart και την τριανταμελή αντιπροσωπεία του συλλόγου, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Πασχαλούδης.
Η υποδοχή έγινε ύστερα από σχετική ειδοποίηση του Γαλλικού Προξενείου Θεσ/νίκης και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο CAVO OLIMPO.

Οι κ.κ Παπαχρήστος και Πασχαλούδης ενημέρωσαν την πρόεδρο για τη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Πιερίας και Γαλλικών αρχών στην Ελλάδα, καθώς και με το μουσείο Λούβρου, με αποκορύφωμα την έκθεση χαρακτικών στο Δίον, με θέμα το Μέγα Αλέξανδρο και το Λουδοβίκο 14ο.
Την ενημέρωσαν επίσης για το πολιτιστικό, το τουριστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Πιερίας και παρέδωσαν ένα πλούσιο φάκελο με έντυπα και DVD, για το σύλλογο Φίλων του Μουσείου Λούβρου.
Η κ. πρόεδρος ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του συλλόγου που αριθμεί 60.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και έχει ως βασικό στόχο την υποβοήθηση της λειτουργίας του Μουσείου του Λούβρου, τόσο οικονομικά, όσο και επικοινωνιακά. Εξέφρασε τις ευχαριστίες για τη θερμή υποδοχή και τη χρήσιμη ενημέρωση από τους εκπροσώπους του ΟΡΦΕΟ και υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει για διακοπές στην εντυπωσιακά όμορφη και ενδιαφέρουσα Πιερία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουριστικοί επιχειρηματίες που συνόδευαν τη Γαλλική αποστολή, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων από γαλλικούς επιστημονικούς συλλόγους και επίσης ζήτησαν την έγκαιρη αποστολή του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ολύμπου, προκειμένου να ενημερώνουν τους Γάλλους τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική κουλτούρα.
Η Πιερία, δήλωσαν, έχει όλα τα πλεονεκτήματα να καταστεί πολιτιστικός τουριστικός προορισμός.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΟΥ
Την Πέμπτη το πρωί η αποστολή επισκέφθηκε το Δίον, όπου ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο.
Η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, παρέθεσε στα μέλη της αποστολής μια μικρή δεξίωση, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τους χάρισε βότανα του Ολύμπου.
Η αποστολή αναχώρησε μέσω Αθηνών για το Παρίσι, παίρνοντας μαζί της, τις καλύτερες εντυπώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο Μνημόνιο που συνοδεύει τα μέτρα των 13,5 δις ευρώ.

Σαρώνουν συντάξεις, όρια ηλικίας, δαπάνες υγείας-ακριβαίνει η ΔΕΗ
Μέτρα που σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, όρια ηλικίας και δαπάνες Υγείας, διατηρώντας την κρατική συμμετοχή μόνο για τα φάρμακα που χορηγούνται σε χρόνιες παθήσεις και αυξάνοντας σημαντικά τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα ευρέως χορηγούμενα σκευάσματα, καθώς και σειρά από ρυθμίσεις, που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά με πληρωμή των λογαριασμών σε μηνιαία βάση, και την πλήρη απελευθέρωση αγορών και κλειστών επαγγελμάτων, προβλέπει το νέο Μνημόνιο που συνέταξε ήδη η Τρόικα ξεκινώντας από τις δράσεις που θεωρεί ως «προαπαιτούμενες» για να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ!

Το κείμενο της Τρόικας για το νέο Μνημόνιο, στο οποίο περιλαμβάνονται 8 από τα 9 συνολικά κεφάλαια που θα συνοδεύουν το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, εξασφάλισε και φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα ο «Τύπος της Κυριακής». Πρόκειται για μέτρα που φέρνουν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω για εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους, καθώς προβλέπουν:

1. Την αύξηση όλων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια από την 1/1/2013 με ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης ως την 1η Δεκεμβρίου του 2012, καθώς είναι μία από τις «δράσεις» που η Τρόικα θέτει σε προτεραιότητα (prior to disbursement) για να εκταμιευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
2. Την άμεση αλλαγή (επανυπολογισμό) όλων των επικουρικών συντάξεων για τα Ταμεία που είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και, μάλιστα, η βόμβα που σκάει είναι ότι στο ΕΤΕΑ θα μπουν υποχρεωτικά και τα επικουρικά ταμεία που ζήτησαν -βάσει νόμου- να εξαιρεθούν, δηλαδή αυτά των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και τα επικουρικά του ιδιωτικού τομέα (ΤΕΑΙΤ). Οι ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να έχουν τελειώσει ως τον Δεκέμβριο του 2012.
Περικοπές 1 δισ. ευρώ το 2013 από τα φάρμακα, ώστε η συνολική δαπάνη να φτάσει στα 2,44 δισ. ευρώ και να μειωθεί περαιτέρω στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κοντά στα 2 δισ. ευρώ το 2014, που είναι κοντά στο μέσο όρο της ευρωζώνης
3. Κατάργηση πολλών σκευασμάτων (χαπιών, φαρμάκων κ.ά.) από τη θετική λίστα και διατήρηση στη λίστα μόνο των φαρμάκων που χορηγούνται για χρόνιες παθήσεις. Αυτό θα σημάνει την κατακόρυφη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων στο κόστος αγοράς μιας σειράς φαρμάκων στα οποία σήμερα έχουν μικρή συμμετοχή (25%-15%, αν είναι και δικαιούχοι ΕΚΑΣ).
4. Μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 5% για τα δημόσια νοσοκομεία εντός του 2013.
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, (απόφαση μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2012 και εφαρμογή από Ιανουάριο του 2013).
5. Πλήρη απελευθέρωση αγορών και κλειστών επαγγελμάτων, σε όλους τους τομείς. Απελευθερώνονται… ακόμη και οι άδειες για καντίνες σε δημόσια κτίρια, ενώ ειδικά για εμπορικές ζώνες, όπως αεροδρόμια και λιμάνια, ζητείται να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Μάχη για να αποτραπούν οι επώδυνες αλλαγές στα «εργασιακά»
Μάχη για να αποτραπούν οι επώδυνες αλλαγές στα «εργασιακά» που έθεσε επίσημα η Τρόικα στον υπουργό Εργασίας δίνει η κυβέρνηση. Η τελική θέση της κυβέρνησης (για το σύνολο του πακέτου μέτρων που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο) θα καθοριστεί πλέον στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, και της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, τα επόμενα 24ωρα.

Οι επικεφαλής της Τρόικας, Π. Τόμσεν (από το ΔΝΤ), Μ. Μορς (από την Κομισιόν) και Κλ. Μαζούχ (από την ΕΚΤ) κατέθεσαν και επίσημα πλέον τις προτάσεις τους στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητώντας:

Την κατάργηση των αυτόματων προσαυξήσεων (τριετίες) και των επιδομάτων από τον κατώτατο μισθό, χωρίς περαιτέρω μείωσή του από τα σημερινά επίπεδα των 586 ευρώ.

Τη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και των χρόνων προειδοποίησης κατά 30%.

Την αποσύνδεση του ωραρίου εργασίας από το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ώστε να επιτρέπονται η προσέλευση και η αποχώρηση εργαζομένων (ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης) 1 ώρα νωρίτερα και 1 ώρα αργότερα από το κανονικό 8ωρο.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤτΚ», το υπουργείο αντιπρότεινε την αντικατάσταση του σημερινού τρόπου υπολογισμού των τριετιών με ένα νέο σύστημα ποσοτικής (αντί ποσοστιαίας) αύξησης, αφού πρώτα νομοθετηθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου το ύψος του κατώτατου μισθού θα καθορίζεται από το κράτος έπειτα από γνωμοδότηση και των κοινωνικών εταίρων. Με το νέο σύστημα (που προτείνει το υπουργείο), ο εκάστοτε κατώτατος μισθός (π.χ. τα 586 ευρώ που θα μείνουν παγωμένα ως το 2014) θα μπορεί να αυξάνεται ανά τρία χρόνια με ένα ποσό της τάξης των 20-30 ευρώ (έναντι 52 ευρώ που είναι σήμερα η αύξηση με μία τριετία). Μια άλλη εναλλακτική πρόταση είναι οι εργοδότες και τα συνδικάτα να καθορίζουν αυτό το ποσό της αύξησης, ενώ η ακραία θέση της Τρόικας είναι να μην υπάρχουν καθόλου θεσμοθετημένες αυξήσεις, παρά να δίνονται μόνο με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις!

Αν συμβεί αυτό, σε συνδυασμό με τη λήξη της Εθνικής Σύμβασης τον Ιανουάριο του 2013 και την αντικατάστασή της από το νομοθετημένο «εθνικό μισθό», τότε υπάρχει ο σοβαρότατος πλέον κίνδυνος να φύγουν οι τριετίες και για τους παλιούς εργαζομένους και η διαπραγμάτευση για τις αποδοχές τους να ξεκινήσει από τα 586 ευρώ, αφού οι εργοδότες θα μπορούν να επικαλεστούν ότι η Εθνική Σύμβαση έχει λήξει και από τη στιγμή που δεν ανανεώνεται με τις υπογραφές των κοινωνικών εταίρων, ο μισθός εκκίνησης είναι τα 586 ευρώ.

Για τις αποζημιώσεις, το υπουργείο έχει θέσει ως τελευταία γραμμή άμυνας τη μείωσή τους κατά 16,67%, με τον υπολογισμό τους χωρίς την προσαύξηση των δώρων. Δηλαδή, η αποζημίωση να υπολογίζεται ως εξής: μισθοί αποζημίωσης x12/12, ενώ σήμερα είναι μισθοί αποζημίωσης x 14/12.

(περισσότερα στον Τύπο της Κυριακής)
Διαβάστε περισσότερα...

Ε.Π.Σ. Πιερίας - Συγκέντρωση επ ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων υποδομής

Την Δευτέρα 15-10-2012 και ώρα 6:30 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση επ ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων υποδομής.
Καλούνται οι προπονητές και οι υπεύθυνοι των σωματείων που δήλωσαν συμμετοχή να παρευρεθούν στην συγκέντρωση για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων υποδομών.
Η συμμετοχή των προπονητών και υπεύθυνων παραγόντων κρίνεται αναγκαία.
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινό πακέτο διάσωσης για Ελλάδα-Ισπανία-Κύπρο

Η Ευρωζώνη φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα ενός κοινού πακέτου διάσωσης για την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς η προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης θεωρείται πλέον σίγουρη και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι απλά θέμα χρόνου η κατάθεση του επίσημου αιτήματος εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης.
Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει τους όρους ενός τέτοιου πακέτου διάσωσης και έχει δηλώσει ότι θα λάβει απόφαση μόνο όταν θα αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και ο στόχος αυτής της βοήθειας.
«Κινούμαστε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, τα πράγματα θα κατασταλλάξουν τον Νοέμβριο», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, ο οποίος μετέχει στις συνομιλίες για πιθανή βοήθεια προς την Ισπανία.
Κληθείς να αποσαφηνίσει αν αναμένεται ισπανικό αίτημα για βοήθεια τον Νοέμβριο, ο αξιωματούχος απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει τότε, τον Νοέμβριο».
Την ίδια στιγμή, ένας δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος υπαινίχθηκε το ίδιο. «Αν έβαζα στοίχημα, μάλλον θα έλεγα Νοέμβριο αντί για Οκτώβριο. Τότε θα μιλάγαμε για πακέτο- θα είχαμε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Δεν νομίζω τη Σλοβενία», δήλωσε.
«Αυτό συμβαίνει επειδή οι Γερμανοί και άλλοι δεν θέλουν να πηγαίνουν στο εθνικό τους κοινοβούλιο συχνά και να έχουν εκεί επώδυνες συζητήσεις», είπε.
Πηγή: NEWSBOMB
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΟΝ - Η ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ - ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΔΙΟΣ

Στους βόρειους πρόποδες του Ολύμπου, σε περιοχή που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο της στενής διάβασης από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία, δεσπόζει το Δίον. Άλλοτε σε απόσταση μόλις επτά σταδίων από τις ακτές του Θερμαϊκού,το Δίον υπήρξε η κατ' εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων. Τραγουδώντας ο Ησίοδος γύρω στο -700 τον έρωτα του Δία για τη Θυία, την κόρη του προπάτορα των Ελλήνων Δευκαλίωνα, αναφέρει ότι αυτή έμεινε έγκυος και γέννησε δυο παιδιά, το Μάγνητα και το Μακεδόνα, που έζησαν στην Πιερία γύρω από τον Όλυμπο. Ο ιερός χώρος του Δία στην περιοχή αυτή ήταν το Δίον.

Για πρώτη φορά μαρτυρείται η ύπαρξη της πόλης του Δίου στο Θουκυδίδη, όταν εξιστορεί την πορεία του Σπαρτιάτη στρατηγού Βρασίδα από τη Θεσσαλία στη Μακεδονία το καλοκαίρι του -424. Αναλαμβάνοντας ο Αρχέλαος την εξουσία στη Μακεδονία (τέλος -5ου αι.) πρόσφερε
σε λαμπρές τελετές θυσίες στον Ολύμπιο Δία. Οργάνωσε ακόμη στο Δίο προς τιμή του Ολυμπίου Διός και των Μουσών αθλητικούς και θεατρικούς αγώνες - τα «Ολύμπια τα εν Δίω» - σε ισχύ ακόμη και γύρω στο -100, διάρκειας εννιά ημερών, σύμφωνα με το Διόδωρο και άλλους συγγραφείς. Είναι πιθανόν να παίχτηκαν εκεί οι τραγωδίες του Ευριπίδη «Αρχέλαος» και «Βάκχες», τις οποίες συνέθεσε στα τελευταία χρόνια της ζωής του στη μακεδονική αυλή. Ένας ακόμη Αρχαίος συγγραφέας, ο Δίων ο Χρυσόστομος, αναφέρει ότι οι Φίλιππος και Αλέξανδρος πανηγύριζαν τις νίκες τους στο Δίον με μεγαλοπρεπείς θυσίες στον Δία και στις Μούσες. Στο Δίον γιόρτασε ο Φίλιππος Β' την άλωση της Ολύνθου, πρωτεύουσας της Χαλκιδικής Συμμαχίας, και στο ίδιο μέρος ο Μέγας Αλέξανδρος επικαλέστηκε τη βοήθεια του ύψιστου των θεών, πραγματοποιώντας την πανηγυρική ετοιμασία της εκστρατείας του στην Ασία. Στο Δίον τοποθετήθηκε το περίφημο σύμπλεγμα του Λυσίππου, που έγινε με εντολή του Αλέξανδρου μετά τη μάχη του Γρανικού. Πρόκειται για τους χάλκινους ανδριάντες των 25 εταίρων που έπεσαν στη μάχη.
Η ανασκαφική έρευνα στο Δίον ξεκίνησε το 1928 από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γ. Σωτηριάδη, για να σταματήσει το 1931, αφού είχε επιτύχει να κατασκευαστεί το πρώτο κτίσμα για τη στέγαση των κινητών ευρημάτων. Έπειτα από διακοπή 30 χρόνων, η έρευνα στο χώρο άρχισε εκ νέου από τον καθηγητή Γ. Μπακαλάκη, με πρωταρχικό ανασκαφικό στόχο την αποκάλυψη του οχυρωματικού περιβόλου. Η τρίτη ανασκαφική περίοδος εγκαινιάζεται το 1973 από τον Δ. Παντερμαλή και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι ανασκαφές συνεχίζονται έως σήμερα, εντός και εκτός της πόλης του Δίου. Βέβαιο είναι ότι η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα, προκειμένου να αποκαλυφτεί το σύνολο της Αρχαίας πόλης και τα Ιερά. Αν και ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου είναι αρκετά εκτεταμένος, η οργάνωσή του είναι σχεδόν υποδειγματική, καθώς προσφέρει στον επισκέπτη σαφείς διαδρομές για να περιηγηθεί ανάμεσα στα μνημεία.
Το θαύμα του Διός υψίστου

Ένθρονος και μεγαλοπρεπής ο πρώτος μεταξύ θεών και ανθρώπων αναδύθηκε μέσα από τη λάσπη στο μαγευτικό Δίον, τον ιερό τόπο των Αρχαίων Μακεδόνων, στη σκιά του Ολύμπου «Διί υψίστω». H μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη όταν ένας κίονας, που στεκόταν όρθιος στη θέση του επί αιώνες περιμένοντας το ανθρώπινο χέρι που θα τον ανέσυρε από τη λάσπη, έδινε το στίγμα μιας σπουδαίας ανακάλυψης. Μετά τον κίονα, ένας αετός. Κατόπιν ένας βωμός και δίπλα του η πλάκα με τον κρίκο στον οποίο δένονταν τα ζώα της θυσίας. Και έπειτα από αυτόν μια επιγραφή: «Διί υψίστω». Ο Ιερός τόπος των Αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον της Πιερίας, που τα τελευταία τριάντα χρόνια μαζί με τα νερά που αναβλύζουν φέρνει στην επιφάνεια και τα θαυμάσια Ιερά τα οποία συγκέντρωναν κάποτε τα αναθήματα των βασιλιάδων, αρχόντων και απλών ανθρώπων, προσφέρει ακόμη μία ανακάλυψη. Ένα ιερό αφιερωμένο στον Δία τον ύψιστο. Τον Δία παντοκράτορα. Τον παντοδύναμο θεό της κορυφής του Ολύμπου και συγχρόνως τον πρώτο από όλους τους θεούς. Και επειδή ένας θεός δεν μπορεί να μείνει για πάντα κάτω από το παχύ στρώμα της λάσπης που φθάνει ως και τρία μέτρα, ο Δίας περίμενε ατάραχος τους ανθρώπους που θα τον έφερναν και πάλι στο φως. Ένθρονος, όπως ταιριάζει σε βασιλιάδες, με τα σύμβολα της εξουσίας στα χέρια, τον κεραυνό στο ένα και το σκήπτρο στο άλλο, αναδύθηκε ανέγγιχτος θαρρείς από τον χρόνο, σε φυσικό σχεδόν μέγεθος, επιβλητικός και μεγαλοπρεπής.
_________________________
Το Ιερό του Υψίστου Διός
Το Ιερό αυτό που η ανακάλυψή του ανακοινώθηκε στις αρχές του Αυγούστου του «2003», επιβεβαιώνει τις θέσεις πού αναπτύσσουμε στο βιβλίο μας «Δεκαπέντε εσταυρωμένοι και αναστημένοι Σωτήρες» Εκδόσεις Δαδούχος Τ.Θ. 50132 Τ.Κ. 54013 Θεσ/νικη: Πώς ο χριστιανισμός είναι προϊόν συγκρητισμού αρχαιοτέρων από αυτόν θρησκειών. Το προσωνύμιο «Ύψιστος» είναι δάνειο από την Ελληνική Πολυθεϊστική Θρησκεία. Αναφέρεται από τον Αισχύλο («και τέλειον Ύψιστον Δία», Ευμενίδες 28), από τον Παυσανία (9. 8, 5) που αναφέρει Ναό του «Υψίστου Διός» δίπλα στις Ύψιστες Πύλες της Θήβας και από τον Πίνδαρο Ν1. 90,11.2.
Σύμφωνα με την άποψη του υπευθύνου αρχαιολόγου (Εφημερίς «Ελευθεροτυπία», περιοδικό «Επτά» της 3-8-«2003» σελ. 20-21), «Η ένθρονη αυτή μορφή του Διός Υψίστου που παραπέμπει στον ύψιστο θεό της παλαιάς διαθήκης βρίσκεται πρώτη φορά... Πίστευαν δηλαδή οι Μακεδόνες Βασιλιάδες στον ένα Θεό».
Πώς μπορεί να σχετίζεται ο ιεχωβά των εβραίων με τον Ύψιστο Δία των Ελλήνων, αφού πρώτον ο ιεχωβά δεν απεικονίζεται και δεύτερον Ύψιστος σημαίνει ανώτερος απ’ όλους τους άλλους Θεούς μία ξεκάθαρα πολυθεϊστική αντίληψη. Πρόκειται βέβαια για μία προσπάθεια για να πειστούμε πώς ο χριστιανισμός δεν επεβλήθη διά της βίας και των διώξεων στην Ελλάδα αλλά ήταν μία φυσική αν όχι και αναγκαία εξέλιξη.
Αποδίδεται η καταστροφή του Ιερού σε σεισμό ή πλημμύρα. Κανείς δεν τολμά να διατυπώσει και την τρίτη και πιο πιθανή θεωρία να καταστράφηκε από τους «τα φαιά φέροντες». Ίχνη φωτιάς βρέθηκαν επίσης στο Ιερό του Διονύσου στην καλή Βρύση Δράμας ένα στοιχείο που επίσης αποσιωπήθηκε.
Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης Ερευνητής- Συγγραφέας του βιβλίου «Το βιβλίο που η εκκλησία σου δεν θέλει να διαβάσεις».

 Στον τόπο που έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα περισσότερα αγάλματα στη Μακεδονία τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του αγάλματος του Διός Υψίστου και του πλήρους ιερού του, στην κοίτη του ποταμού Βαφύρα του Δίου, ένα ακόμη άλλο ένθρονο άγαλμα, απόλυτα όμοιο σε τεχνοτροπία, τυπολογία, μέγεθος (φυσικό) και χρονολόγηση (τοποθετείται και αυτό στον -2ο) αποκαλύφθηκε και πάλι τυχαία κατά την ανασκαφή τείχους των παλαιοχριστιανικών χρόνων μέσα στην αρχαία πόλη του Δίου.
Το άγαλμα είχε χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό (………) τα μεταγενέστερα χρόνια για την ανέγερση του διατειχίσματος.
Το άγαλμα (ακέφαλο και αυτό όπως και του Διός Υψίστου που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2003) [Γιατί;;; Γιατί ακέφαλα;;; Ποιος τα αποκεφάλισε και τα δύο;;;] αναπαριστά μορφή μητριαρχική με πλούσια πτυχωμένο χιτώνα και λεπτοϋφασμένο ιμάτιο, καθισμένη σε θρόνο με αετωματική ράχη. Στα πόδια φοράει σπάνια σανδάλια με τριπλό κάττυμα (πάτο), ενώ ο χιτώνας της αφήνει με χάρη ορατό και ένα τμήμα του ώμου. Η μελέτη του γλυπτού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το άγαλμα της Ήρας που καθόταν δίπλα στον Δία τον Υψιστο μέσα στον ναό.
Είναι η μοναδική περιοχή στην οποία αποκαλύπτεται συνύπαρξη των κορυφαίων θεοτήτων (Διός και Ηρας) αν και σύμφωνα με τις πηγές (αναφέρεται στον Παυσανία πως υπήρχε διπλό άγαλμα Διός- Ηρας στην αρχαία Ολυμπία αλλά δεν έχει εντοπιστεί ως σήμερα).
Το ανασκαφικό έργο στο Δίον αποκάλυψε επίσης οίκημα δίπλα στο τείχος του ποταμού Βαφύρα με τετράστηλο αίθριο, καθώς και ένα μικρό λουτρό με πολύχρωμο ψηφιδωτό δάπεδο, ενώ οι ανασκαφές σε μεγαλύτερο βάθος κοντά στο ιερό του Ασκληπιού αποκαλύπτουν την πόλη των ελληνιστικών χρόνων.
Διαβάστε περισσότερα...

"Μετά το 2014 οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα"

Την εκτίμηση πως ο θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά της Θάσου, θα παραμένει, εφόσον υπάρχει βέβαια πετρέλαιο, η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη, καθώς με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020, υποστήριξε ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου, στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα». 

Ο κ. Γρηγορίου κάλεσε τους πολιτικούς να μη βαυκαλίζονται με συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ, αλλά να κλείσουν τις τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία και να βγουν σε αναζήτηση επενδυτών. «Σε δύο χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά», υπογράμμισε ο κ. Γρηγορίου, «θα γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις περιοχών - οικοπέδων, προς έρευνα. Όσο εντοπίζονται περιοχές με ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε εκείνα τα σημεία η σεισμική έρευνα και εφόσον υπάρχει ισχυρή πεποίθηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, θ' αρχίσουν στη συνέχεια οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Αν δεν φτάσουμε στο τεστ καύσης και την οριοθέτηση της περιοχής δεν μπορούμε να μιλάμε για κοίτασμα αλλά απλά για πόρους». Αναφερόμενος στο κόστος του παραπάνω εγχειρήματος είπε πως για κάθε περίπτωση θα απαιτηθούν κεφάλαια που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ. «Θα είμαστε ευτυχείς», υπογράμμισε, «αν εντοπίσουμε στο Ιόνιο, σε δέκα χρόνια από σήμερα, πέντε με έξι Πρίνους» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Ξυστά από τη Γη θα περάσει αστεροειδής

Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει σήμερα το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας... σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Η NASA διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

Ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», ο οποίος έχει μήκος περίπου 17 μέτρων, ανακαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου και από εκείνη την ημέρα οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, σύμφωνα με το Space.com. Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο "2012 TV", μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).

Η NASA και άλλοι αστρονόμοι επιτηρούν τους ουρανούς για να εντοπίσουν αστεροειδείς, που η τροχιά τους θα μπορούσε να διασταυρωθεί με αυτή της Γης, γεγονός που θα αποτελούσε απειλή για τον πλανήτη μας, πιθανώς πολύ σοβαρή αν ο αστεροειδής είναι μεγάλος. Αποτελεί δυνητικά ανησυχητικό γεγονός ότι είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο να περνάνε αστεροειδείς ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, αν και συνήθως είναι μικροί.

Δύο αστρονομικές ομάδες, το ιταλικό Virtual Telescope Project και η Slooh Space Camera, θα προσφέρουν ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του ταξιδιού του αστεροειδούς από τη γειτονιά της Γης. Στην πρώτη περίπτωση μετά τις 20:30 ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση www.astrowebtv.org και στη δεύτερη μετά τα μεσάνυχτα στη διεύθυνση www.slooh.com. Οι έμπειροι ερασιτέχνες αστρονόμοι επίσης θα μπορούν να δουν τον αστεροειδή και με ένα σχετικά μικρό τηλεσκόπιο.
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστογιάννης: "Θα ψηφίσω τα Μέτρα για το Καλό του Τόπου"

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Κατερίνης έκαναν πολύτεκνοι του νομού Πιερίας, οι οποίοι αντιδρούν στις περικοπές των επιδομάτων τους, που μελετάει η κυβέρνηση. Περίπου 70 άτομα επισκέφθηκαν τα γραφεία των τοπικών βουλευτών και τον μόνο που βρήκαν ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης. Ο βουλευτής κατέβηκε από το γραφείο του στην είσοδο του κτιρίου και συνομίλησε με τους πολύτεκνους, οι οποίοι του ζήτησαν να μην ψηφίσει στη Βουλή τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ο κ. Χριστογιάννης τους είπε ότι τα μέτρα δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική τους μορφή και άρα δεν γνωρίζει ποιες και πόσες περικοπές θα γίνουν στα επιδόματα των πολυτέκνων.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του στη Βουλή τόνισε πως τα μέτρα θα έρθουν με ένα μόνο άρθρο και θα τα ψηφίσει, διότι προέχει το μέλλον του τόπου. Τότε κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους δυσανασχέτησαν, είπαν ότι θα έρθουν και οι εκλογές, ενώ ορισμένοι καταφέρθηκαν γενικώς εναντίον των πολιτικών κάνοντας λόγο για «προδότες» και «κλέφτες». «Οι αποδοκιμασίες αυτές δεν ήταν στο πρόσωπο μου και οι χαρακτηρισμοί δεν με αφορούν» δήλωσε ο βουλευτής.

Πηγή: ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν τα μαγαζιά στις 18 Οκτωβρίου

Έτσι και αλλιώς τα καταστήματα ανοίγουν κάθε ημέρα το πρωί και το βράδυ κλείνουν χωρίς να κάνουν σεφτέ.
Μαύρες πλερέζες παντού στον εμπορικό κόσμο. Το πρόβλημα της ρευστότητας είναι γνωστό και κανένας δεν κάνει πλέον κανένα περιττό έξοδο.
Κάθε ημέρα και χειρότερα. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Λύση που δυστυχώς ο πρωθυπουργός δεν προτείνει.
Για το λόγο αυτό οι έμποροι αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Το «Πανεμπορικό Συλλαλητήριο» το αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και έχει ζητήσει τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών.
Το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 στις 12.00 το μεσημέρι. Μια ημέρα πριν, στις 17/10 θα δοθεί συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων και όλων των τοπικών κοινωνικών εταίρων.
Στην ανακοίνωση της συνομοσπονδίας επισημαίνεται :
«Είναι χρέος όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης»
Διαβάστε περισσότερα...

"Αφήστε το στο ταμείο" σε όλη τη χώρα! Το επόμενο Σάββατο!

Σε πανελλαδική δράση ενάντια στις υψηλές τιμές των super market καλεί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας τις πρωτοβουλίες πολιτών όλης της χώρας.

Το επόμενο Σάββατο σε κάθε πόλη! Σε κάθε γειτονιά!

Σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012, στην Κατερίνη, εκτυλίχτηκαν πρωτοφανείς σκηνές σε super market γνωστής αλυσίδας, όταν δεκάδες πολίτες μπήκαν στο κατάστημα για να ψωνίσουν και φτάνοντας στο ταμείο, ζήτησαν από τον διευθυντή να επικοινωνήσει με τα κεντρικά της επιχείρησης και να ζητήσει να του επιτρέψουν να κάνει έκπτωση στους πελάτες του.

Εκπληκτική ήταν η αντίδραση και των πελατών, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή έκαναν τα ψώνια τους βρισκόμενοι τυχαία εντός του καταστήματος. Αυθόρμητα, ενώθηκαν με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες για να ενισχύσουν το αίτημά τους και μπήκαν στην ουρά περιμένοντας το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Ο διευθυντής του καταστήματος τους εξήγησε πως δεν μπορεί να πράξει κάτι τέτοιο χωρίς την έγκριση των προϊσταμένων του. Έτσι αφού η διαπραγμάτευση απέβη άκαρπη, οι πολίτες εγκατέλειψαν τα γεμάτα καρότσια στους διαδρόμους, μπροστά στα ταμεία και αποχώρησαν από το κατάστημα ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο, την ίδια ώρα στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

«Θα συγκεντρωνόμαστε κάθε Σάββατο και θα τους υπενθυμίζουμε πως δεν αντέχουμε άλλο. Πως οι τιμές των προϊόντων τους είναι εξωφρενικές. Πως οι μισθοί μας έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ ενώ οι τιμές στα ράφια συνεχίζουν να ανεβαίνουν» δήλωσαν οι πολίτες αγανακτισμένοι.

«Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Ναι, ίσως από τη δράση μας να ταλαιπωρηθούν οι εργαζόμενοι, όμως, μέχρι σήμερα κανείς τους δεν έχει παραπονεθεί για την πρόσθετη εργασία και την ταλαιπωρία που προκύπτει γι αυτούς. Απεναντίας, δείχνουν κατανόηση και στηρίζουν τα αιτήματά μας, γιατί κι αυτοί είναι καταναλωτές και πλήττονται, όπως κι εμείς, από την κρίση» .

Η δράση της πολυσχιδούς πιερικής εθελοντικής ομάδας, βασίζεται στην τακτική flashmob που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ως είδος διαμαρτυρίας σε διάφορες χώρες και μάλιστα στηρίζεται από τα συνδικάτα πολλών χωρών όπως το verdi της Γερμανίας.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Η εικόνα του «Άξιον Εστί» στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα η θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστί», η οποία μεταφέρθηκε από το ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Ορους, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Η υποδοχή της ιεράς εικόνας έγινε στις 4:30 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, ενώ θα ακολουθήσει η μεταφορά της στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου με λιτανευτική πομπή.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό θεωρείται προστάτιδα εικόνα όλων των μονών του Αγίου Όρους, ενώ αντίγραφα της βρίσκονται σε όλα τα μοναστήρια. Η έξοδος της εικόνας από το Άγιο Όρος, η πέμπτη κατά σειρά, αποφασίστηκε μετά από αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου.

Η πρώτη είχε γίνει το 1963 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, η τρίτη το 1987 στην Αθήνα, ενώ η τέταρτη ήταν το 1999 και πάλι στην Αθήνα μετά από τον ισχυρό σεισμό
Διαβάστε περισσότερα...

Θετική προδιάθεση για να ψηφίσουν τα μέτρα έχουν 3 από τους 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό

Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ τρεις από του τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό είναι θετικοί προς την ψήφιση των μέτρων που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά στη Βουλή. Πρόκειται για τον "παλιό" Κώστα Κουκοδήμο και για τους νεοεκλεγλέντες Άννα Μάνη και Δημήτρη Χριστογιάννη. 

Ας δούμε τί δήλωσαν:

Θετική προδιάθεση για να ψηφίσει τα μέτρα έχει η Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου. «Νομίζω ότι είναι η μόνη λύση. Πρόκειται για σκληρά μέτρα, αλλά είναι η ύστατη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε. Πάντως είναι διαφορετικό να έχεις μια σύνταξη 1.000 ευρώ και να σου κόβουν ένα τριακοσάρι και διαφορετικό να είσαι υψηλόβαθμος συνταξιούχος και να σου κόβουν 300 ευρώ», τονίζει η νεοεκλεγείσα βουλευτής Πιερίας.

Και ο Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχεται την αναγκαιότητα των μέτρων. «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για να εξαφανισθεί το δημόσιο χρέος», σημείωσε ο βουλευτής Πιερίας. Θεωρεί ότι τα μέτρα θα είναι σκληρά, αλλά μπορεί να οδηγήσουν στην ανάκαμψη της χώρας, ενώ τονίζει με νόημα ότι πρέπει να αποφασισθούν μέτρα που να είναι δίκαιο κατανεμημένα. Οσο για τις αντιδράσεις του κόσμου ο κ. Χριστογιάννης υποστηρίζει ότι οι πολίτες περιμένουν δύο πράγματα: «Να ληφθούν μέτρα για να φύγουμε από τη σημερινή κακή οικονομική κατάσταση αλλά και να επιστραφούν λεφτά που σπαταλήθηκαν».

Ο Κώστας Κουκοδήμος δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει «γιατί έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι τα τελευταία». «Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις του κόσμου που έχει ανέβει στα κάγκελα. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα», σημείωσε ο βουλευτής Πιερίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Μπάσκετ: Ξεκινά το πρωτάθλημα της Α1

Η λύση για τα τηλεοπτικά βρέθηκε και οι σύλλογοι ετοιμάζονται για μια σεζόν στην οποία καθένας έχει κάνει τα πλάνα του και κατέστρωσε τα σχέδιά του. Εξαιρουμένων των πρώτων δύο θέσεων, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ δύσκολο να εκτοπιστούν, οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Από τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας, ξεχωρίζουν οι αγώνες των «αιωνίων» της Αθήνας με τους… «ομόλογούς» τους της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αύριο ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ και τη Δευτέρα ο Άρης τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο. Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/10: Καβάλα-Ηλυσιακός (17:00), Περιστέρι-Πανελευσινιακός (17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/10: Κολοσσός-ΑΓΟΡ (16:00), ΚΑΟΔ-Πανιώνιος (16:00), Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:00)


ΔΕΥΤΕΡΑ 15/10: Άρης-Παναθηναϊκός (18:45), Ίκαρος Καλλιθέας-Απόλλων Πάτρας (19:30)
Διαβάστε περισσότερα...

Goody's εναντίον… Goody's!

Τι απαντούν στην απόφαση της διοίκησης της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων, οι δέκα ιδιοκτήτες που «εκδιώχθηκαν»
Ένας πόλεμος εστιατόρων εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Αφορά μάλιστα την πλέον γνωστή και αγαπημένη φίρμα στη Θεσσαλονίκη, αυτή που δεν άφησε πολυεθνικούς γίγαντες να «πάρουν κεφάλι» στην πόλη. Αφορά τα Goody's.

Η αρχή έγινε όταν η Goody's προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση να διακόψει τη συνεργασία της με επτά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί με franchisee.

Η Goody's, με καταχωρήσεις στις στον Τύπο ανακοίνωσε ότι ο λόγος που προχώρησε στην απόφαση αυτή είναι η «συστηματική τους άρνησης να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις». Επισημαίνεται μάλιστα ότι « όφειλε να προχωρήσει στην παραπάνω ενέργεια «για να προστατέψει τους καταναλωτές, τους συνεργάτες και τους χιλιάδες εργαζομένους, που απασχολεί σε ολόκληρο το δίκτυό της».

Τα επτά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Goody's, δεν ανήκουν πια στον όμιλο είναι:
-Goody's Αγ. Δημητρίου, στην οδό Αγ.Δημητρίου 168
-Goody's Διοικητηρίου, στην οδό Αγ.Δημητρίου 70
-Goody's Κολόμβου, στην οδό Εγνατία 24
-Goody's Λάουρα, στην οδό Βασ. Γεωργίου 17-19
-Goody's Νεάπολης, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 106
-Goody's Σταυρούπολης, στην οδό Λαγκαδά 232
-Goody's Ωραιοκάστρου, στην οδό Θεσσαλονίκης 40


Η απάντηση
Φυσικά οι «επτά» στους οποίους προστίθενται και τρεις των Αθηνών που αφορά η απόφαση, δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα.

Από χθες έχουν προβεί στην ανάρτηση ανακοίνωσης στο διαδίκτυο, όπου κάνουν λόγο για αυθαιρεσία εκ μέρους της Goody’s.

Επισημαίνουν ότι «η Goody’s προσπάθησε αυθαίρετα και βίαια να καταγγείλει τις συμβάσεις με τα εστιατόρια. Πρόσφατα άσκησε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων πρώτα στα δικαστήρια της Αθήνας και έπειτα της Θεσσαλονίκης με αίτημα την έξοδό μας από το δίκτυο Goody’s. Στην Αθήνα ζήτησε να εκδιωχθούμε και με προσωρινές δικαστικές διαταγές. Οι αιτήσεις της όμως απορρίφθηκαν στις 18.07.2012. Στη Θεσσαλονίκη δεν επανέλαβε αίτημα για έκδοση προσωρινών διαταγών.

Τα αρμόδια δικαστήρια δεν έχουν δικάσει ακόμη καμία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων .Είναι λοιπόν εντελώς αυθαίρετη η ανακοίνωση ότι τα καταστήματα μας δεν ανήκουν – δήθεν – στο δίκτυο Goody’s”.

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις της Goody’s, περί «προστασίας των καταναλωτών» αναφέρουν ότι «είναι εντελώς παραπλανητική και ανήθικη η προσπάθεια που κάνει, μέσω των ΜΜΕ, να συνδέσει τις αντιδικίες που η ίδια προκάλεσε με την προστασία των καταναλωτών και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Ουδέποτε τόλμησε να ισχυρισθεί κάτι παρόμοιο με τις καταγγελίες αλλά και τα δικόγραφά της προς τα δικαστήρια. Ίσως όμως ενόχλησε πολύ το γεγονός πως μειώσαμε τις τιμές στα καταστήματά μας εν αντιθέσει με την πάγια τακτική των Goody’s να κρατάει ακριβό τον τιμοκατάλογό της», αναφέρεται στην ανακοίνωση των «10» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ).

37 χρόνια ιστορία
Τα Goody’s γράφουν ιστορία 37 ετών. Εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1975 με μία ιδέα που είχε ο Γ. Διονυσιάδης και στην αρχική ομάδα συμμετείχαν οι Ν. Παππάς, Δ. Παρίσης, Τ. Λασκαρίδης, Φ. Κορκόβελος, Ξ. Διονυσιάδης, τα αδέλφια Β. και Β. Μαργαρίτης και οι Αχιλλέας Φώλιας και Χρήστος Φώλιας.

ο πρώτο εστιατόριο άνοιξε στην Κούσκουρα και Τσιμισκή το 1975, ενώ το 1977 ανοίγει το πρώτο franchise εστιατόριο ανοίγει στην Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά, η Goody ' s είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που εισάγει το franchise στην αλυσίδα της.

Το 1985 εξαγοράζει την Floka ενώ το 1994 εισέρχεται στο Χρηματιστήριο. Το 1997 αρχίζει η επέκταση στο εξωτερικό με τη λειτουργία των πρώτων εστιατορίων στην Κύπρο και στη Βουλγαρία. Το 2001 η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών εξαγοράζει τη Goody's. και την εντάσσει στον Όμιλο ΔΕΛΤΑ. Το 2006 αποτελεί πλέον κλάδο υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας της VIVARTIA ABEE.
Πηγή: UNITED REPORTERS
Διαβάστε περισσότερα...

Εξωφρενικό: θα ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ όποιος πήρε δάνειο για το σπίτι του!!!

Όλη αυτή η υπόθεση με τις λίστες, τους ελέγχους για πλουτισμό πολιτικών, τις έρευνες σε λογαριασμούς πολιτών για το αν έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό κ.λπ, έχουν πλέον φτάσει στα όρια της γελοιότητας.

Κάποιοι, εσκεμμένα ή όχι επιχειρούν να ευτελίσουν την όλη διαδικασία και τελικά ακόμη και τους πραγματικούς ενόχους να τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις πόσες λίστες έχουν κυκλοφορήσει και πόσες ερευνούν οι αρχές, κανένας δε θα μπορέσει να απαντήσει. Και σ’ όλο αυτό το μπάχαλο βασική ευθύνη έχει και το ΣΔΟE και οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Το νέο απίστευτο της υπόθεσης «καθαρά χέρια» έχει να κάνει με τις εντολές που έδωσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Η πρώτη είναι να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους έκαναν τραπεζικές συναλλαγές ύψους 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο την τελευταία 12ετία. Αυτό ας πούμε ότι αντέχεται. Πόσοι να είναι αυτοί που διακίνησαν τέτοια ποσά. Επιχειρηματίες, εταιρείες και ορισμένοι πλούσιοι που έκαναν διάφορες αγορές. Ας πούμε λοιπόν ότι είναι λογικό και ταυτόχρονα εφικτό που δεν το πιστεύουμε) να ελεγχθούν όλοι αυτοί κι αν βρεθούν παράνομοι να πιαστούν στη φάκα, να πληρώσουν φόρους ή και να πάνε φυλακή.

Η άλλη παράλογη εντολή που έδωσε το ΣΔΟΕ και που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αναφέρει ότι θα ελεγχθούν από το 2000 μέχρι το 2012 όλοι όσοι πήραν κάθε είδους δάνειο πάνω από 200.000 ευρώ. Μόλις βρεθούν θα συγκριθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις και θα φανεί αν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τέτοια δάνεια και πώς πληρώνουν τις δόσεις.

Εξωφρενικό. Όποιος πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι ή να ανοίξει μια επιχείρηση θα ελεγχθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ. Και αν μπορούμε να υπολογίσουμε, από το 2000 μέχρι σήμερα πρέπει να πουλήθηκαν πάνω από 1 εκατ. σπίτια. Εκτιμάται ότι 8 στα 10 συμβόλαια έγιναν με τραπεζική χρηματοδότηση κι επειδή τα ακίνητα μέχρι το 2010 ήταν πανάκριβα λογικό είναι τα περισσότερα δάνεια να υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

Σαν μια πρώτη εκτίμηση δηλαδή πάνω από … 500.000 πολίτες θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό είναι παράλογο, αν υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει είναι ικανές οι ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες να φέρουν σε πέρας τέτοιους ελέγχους να μας το πει. Εδώ δε μπορούν να στείλουν ένα πιστοποιητικό θανάτου από το ληξιαρχείο στο ΙΚΑ και θα ελέγξουν κάθε οικογένεια που πήρε δάνειο;

Επομένως, όλη αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια του ευτελισμού και κάνει κακό τόσο στην υπόθεση της εξυγίανσης όσο και στην ίδια τη χώρα. Διότι άλλο να ψάχνουμε 10,20,100 πολιτικούς, επιχειρηματίες και λοιπά λαμόγια κι άλλο να ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα. Για σκεφτείτε πώς θα αντιδράσουν οι περισσότεροι από τους 500.000 που θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ; Δε θα τα βάλουν με την κυβέρνηση και με τον Σαμαρά;

Γιατί λοιπόν δημιουργείται ένα κλίμα σήψης όλης της κοινωνίας; Αντί να πιαστούν και πολύ εύκολα μάλιστα όσοι καταχράστηκαν τεράστιες περιουσίες και έφαγαν ατέλειωτο μαύρο χρήμα με τις προμήθειες και τις μίζες, ελέγχουν όλη την … κοινωνία;

Μία είναι η απάντηση δυστυχώς. Είτε ορισμένοι στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τις τους γίνεται. Είτε η κυβέρνηση αυτοκαταστρέφεται.
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Αλήθεια, ποια είναι η θέση των 4 βουλευτών του Νομού Πιερίας;;;

ή αλλιώς "στη Νέα Δημοκρατία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου"
Κύριε Κουκοδήμο,
Κύριε Κωνσταντόπουλε,
Κύριε Χριστογιάννη,
Κυρία Μάνη,
ποια είναι η θέση σας και τί κάνατε ως βουλευτές για την απόθεση των αποβλήτων της ΤΟSOH στους πρόποδες του Ολύμπου;;;

Η επίσημη Νέα Δήμοκρατία, ως κομματικός μηχανισμός, τί κάνει;;;;

Ή μήπως ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, σας εκφράζει η θέση της Αντιπεριφερειάρχη που είναι και κομματικό στέλεχός σας;;;;

Το διαλυμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε θέση μέσω του Ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη που έστειλε το θέμα στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή, το Κ.Κ.Ε. έκανε επερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και αυτός επερώτηση στη Βουλή (την οποία παρουσιάζουμε παρακάτω).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;

Η αλήθεια είναι πως ο μόνος βουλευτής που αντέδρασε ήταν ο Κωνσταντόπουλος αλλά και αυτός μόνο με δηλώσεις....

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ;;;

Διαβάστε την επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απόθεση του αποβλητου της TOSOH στους πρόποδες του Ολύμπου παρακάτω:

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση» λατομικού χώρου στη θέση «Γούρνες - Ξηροκάμπι» αγροκτήματος Λιτοχώρου Π.Ε. Πιερίας με εναπόθεση αποβλήτων της «TOSOHΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.»

Το λατομείο της Δημοτική Επιχείρηση Αμμωρυχείου Δίου – Ολύμπου Α.Ε. (Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.) στη θέση «Γούρνες – Ξηροκάμπι» του αγροκτήματος Λιτοχώρου Π.Ε. Πιερίας βρίσκεται στις παρυφές του Ολύμπου, σε απόσταση 1.500 μ. από τον οικισμό του Λιτοχώρου. Απέχει περίπου 500 μ. από τη θάλασσα (περιοχή «Γρίτσα Λιτοχώρου») και γειτνιάζει με τον ποταμό Ενιππέα (τον χείμαρρο, στην κοίτη του οποίου ρέουν τεράστιες ποσότητες υδάτων του Ολύμπου). Επίσης γειτνιάζει με καλλιεργημένες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων (κτηματική περιοχή «Βαρικού Λιτοχώρου», κτηματική περιοχή «Δίου και Καρίτσας Πιερίας», που διαθέτουν υπόγεια ύδατα) και απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Πρόκειται, επομένως, για περιοχή με τεράστιο οικονομικό, οικολογικό, τουριστικό, αρχαιολογικό και αισθητικό ενδιαφέρον.

Μολαταύτα, με την υπ’ αρ. πρωτ. 5957/21-12-2010 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) εγκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του λατομείου αδρανών υλικών εμβαδού 488.062,861 τ.μ. στη θέση «Γούρνες» Λιτοχώρου και η συνέχιση της λειτουργίας συγκροτήματος επεξεργασίας υλικών μέχρι την 31-12-2015. Η απόφαση αυτή του Γενικού Γραμματέα της Π.Κ.Μ. εκδόθηκε μετά από την υπ’ αρ. πρωτ. ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ./Π.Κ.Μ. 5460/13-5-2009 αίτηση του φορέα του έργου («Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Λιτοχώρου»), που συνυπέβαλε και τον φάκελο Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.). Σημειωτέον ότι στην ίδια την απόφαση προβλέπεται η αποκατάσταση του λατομείου να γίνει με φυσικά αδρανή υλικά, προερχόμενα και από την ίδια την εξόρυξη (σημεία 2.14 και 2.17.8 της απόφασης).
Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. κατέθεσε Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Έκθεση (Π.Π.Ε.) για το έργο «Αποκατάσταση λατομείου στη θέση «Γούρνες – Ξηροκάμπι» με τη μέθοδο υγειονομικής διάθεσης». Κατά την Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. το έργο αφορά την αποκατάσταση τμήματος έκτασης 15 στρεμμάτων του λατομείου της και προτείνεται να πραγματοποιηθεί με αξιοποίηση ποσότητας 82.000 tn παραπροϊόντος της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της ιαπωνικών συμφερόντων εταιρίας «TOSOH ΕΛΛΑΣ A.B.E.» ως υλικού επίχωσης με τη μέθοδο της υγειονομικής ταφής αποβλήτων. Το παραπροϊόν προέρχεται από την παραγωγή ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου (ΗΔΜ), που αποτελεί βασικό συστατικό των ξηρών στοιχείων (μπαταρίες) και είναι προσωρινά αποθηκευμένο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της «TOSOH ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.», στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Θεσσαλονίκης. Επίσης κατά την Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. πρόκειται για ένα αμιγώς περιβαλλοντικό έργο, που, πέραν από την αποκατάσταση των «τρυπών» από αμμοληψίες κατά την εξηντάχρονη λειτουργία του λατομείου με φύτευση δέντρων και φυτών, θα της αποφέρει και οικονομικά οφέλη.
Το Μάιο του 2012, τόσο το Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, όσο και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Πιερίας εισηγήθηκαν – γνωμοδότησαν θετικά. Το ίδιο έπραξε και η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος την 28-6-2012 και το Δ.Σ. του Δήμου Δίου – Ολύμπου κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά για την τροποποίηση της υπ’ αρ. πρωτ. 5957/21-12-10 του Γενικού Γραμματέα της Π.Κ.Μ.
Κινήσεις πολιτών, οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες με λαϊκές συνελεύσεις (Λιτόχωρο και Νέος Παντελεήμονας), με αρθρογραφία κλπ αντέδρασαν άμεσα στο επιχειρούμενο, με προσχηματικό τρόπο, οικολογικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Παράλληλα, σε διαδικτυακή ψηφοφορία, οι πολίτες της ΠΕ Πιερίας διαφωνούν με την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δίου-Ολύμπου (ποσοστό 98,5%).Οι αντιδράσεις εστιάζονται κυρίως στα εξής:
Στη μεθόδευση που ακολούθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες «εν κρυπτώ» γνωμοδότησαν θετικά για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.
Στη σπουδή των αρμοδίων υπηρεσιών να το χαρακτηρίσουν ως «μη επικίνδυνο βιομηχανικό απόβλητο», μολονότι υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις για την επικινδυνότητα του αποβλήτου της «TOSOH ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.», το οποίο είναι πλούσιο σε βαρέα μέταλλα (χρώμιο, μόλυβδο, κάδμιο, κοβάλτιο, βάριο κ.λ.π.), αλλά και σε αρσενικό, έχοντας χαρακτηρισθεί σε μελέτες του Α.Π.Θ. ως «δυνητικά επικίνδυνο και μη αδρανές».
Στην παράλειψη των αρμοδίων υπηρεσιών να συντάξουν υδρογεωλογική, γεωλογική και σεισμοτεκτονική μελέτη για την περιοχή, δεδομένου ότι η ανάλυση και η αξιολόγηση των σχετικών στοιχείων θα μπορούσε να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση τυχόν περιβαλλοντικών κινδύνων από κατασκευαστικές αστοχίες στο έργο, καθώς και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.
Στην αδιαφορία των αρμοδίων να λάβουν υπόψη τους εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων ότι η λειτουργία του έργου στην επιλεγμένη θέση θα οδηγήσει με βεβαιότητα στη ρύπανση των εδαφών της ευρύτερης περιοχής λόγω της αερομεταφερόμενης διασποράς του ξηρού και λεπτόκοκκου (σκόνη) αποβλήτου στα πλαίσια των χωματουργικών εργασιών απόθεσης.
Στην αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών για τις επιπτώσεις από τα παραπάνω στην υγεία των πολιτών, στην ποιότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων και στον τουρισμό της περιοχής και, κυρίως, στην επιχειρούμενη από χρόνια υποβάθμιση της ιστορικής, μνημειακής, οικολογικής, περιβαλλοντικής και αισθητικής αξίας και σημασίας του Ολύμπου. Ακραία έκφανση της οποίας συνιστά η παρούσα «πρωτοβουλία» να μετατραπεί το κείμενο στις παρυφές του λατομείο σε ιδιωτικό Χ.Υ.Τ.Α. ή ακόμη χειρότερα σε ιδιωτικό Χ.Υ.Τ.Ε.Α.
Επειδή όλοι οι πρόσφατοι νόμοι (3937/2011, 4014/2011, 4042/2012) που ψήφισε η κυβέρνηση«ξήλωσαν» κάθε νομοθεσία που προστάτευε τις φυσικές περιοχές της χώρας και τους φυσικούς πόρους της.
Επειδή είναι απαράδεκτο για την υλοποίηση τέτοιων παρεμβάσεων να αγνοείται η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, καθώς είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι που θα κληθούν να ζήσουν με τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει η εναπόθεση αποβλήτων στην υγεία τους και στο περιβάλλον διαβίωσής τους.

Για τους παραπάνω λόγους,

ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Τι προέκυψε μεταξύ Δεκεμβρίου 2010 και Σεπτεμβρίου 2011 και κρίθηκε αναγκαία από τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της αρχικής Μ.Π.Ε., που προέβλεπε την αποκατάσταση του λατομείου με φυσικά αδρανή υλικά, προερχόμενα και από την ίδια την εξόρυξη;

2. Με ποιο σκεπτικό έγινε αποδεκτός ο χαρακτηρισμός του βιομηχανικού αποβλήτου της «TOSOH ΕΛΛΑΣ A.B.E.» ως «μη επικίνδυνου και αδρανούς», μολονότι υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που εκφέρουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη;
3. Γιατί επί τόσες δεκαετίες τα συναρμόδια Υπουργεία δεν υποχρέωσαν την «TOSOH ΕΛΛΑΣ A.B.E.» να κατασκευάσει ειδικό χώρο (Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Ε.Α.) σε κατάλληλη περιοχή για την απόθεση των αποβλήτων της;
4. Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την ακύρωση, ανάκληση ή απόσυρση των παραπάνω γνωμοδοτήσεων – αποφάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Δίου – Ολύμπου, της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με σκοπό να μην επιτραπεί η εναπόθεση βιομηχανικών απόβλητων «TOSOH ΕΛΛΑΣ A.B.E.» στο λατομείο στη θέση "Γούρνες -Ξηροκάμπι" αγροκτήματος Λιτοχώρου Π.Ε. Πιερίας;

Οι ερωτώσες βουλευτίνες


Ηρώ Διώτη


Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου


Κατερίνα Ιγγλέζη
Διαβάστε περισσότερα...

Χάρισε τη ζωή σε οκτώ συνανθρώπους του

Δώρο ζωής σε οκτώ συνανθρώπους του έκανε ένας 40χρονος μέσα από το θάνατό του.
Ο άτυχος άνδρας, που νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι συγγενείς του, μέσα στον πόνο τους, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του δικού τους ανθρώπου, προκειμένου να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας.
Συγκεκριμένα, η καρδιά του 40χρονου μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το ήπαρ και οι δύο νεφροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου η μεταμόσχευση του ήπατος έγινε χθες και οι κερατοειδείς στην τράπεζα οφθαλμών του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Όσον αφορά στους πνεύμονες του 40χρονου, ομάδα ειδικών από το Βέλγιο ήρθε στην Ελλάδα και τους μετέφερε εκεί.
Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερο εκδηλώσεων για τα μανιτάρια Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτώβρη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 πμ
συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά η/και Βρύα. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων μανιταριών στους μανιταρότοπους των Πιερίων .

Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια και αντίστοιχη ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση των συλλεχθέντων μανιταριών θα γίνεται επί τόπου σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικούς μανιταρολόγους. Το μεσημεριάτικο γεύμα θα γίνει στο δάσος (πικνικ). Η επιστροφή θα γίνει στις 1600 μμ.

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 πμ
στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ (1Ος όροφος ) στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση των αυλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 12:00 πμ ομιλία με θέμα <<τα σημαντικότερα φθινοπωρινά μανιτάρια>> από τον ειδικό μυκητολόγο επιστήμονα κ. Αθανασίου Ζαχαρία.


Για περισσότερες πληροφορίες στους:
Παπανικολάου Βαγγέλη 23510 75 764, 693935453


Η Επιτροπή

--

Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"
www.motherearth.gr & union@motherearth.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι δεν θα κάνει ο Σαμαράς

1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.
3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.
8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.
10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.
12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Εργατικό ατύχημα προκλήθηκε σε εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας στον δήμο Δίου - Ολύμπου, ο οποίος εργάζεται σε απορριμματοφόρο και έχει σπάσει το πόδι του εν ώρα εργασίας. 

Ο τραυματίας είναι από το Λιτόχωρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Πηγή: LEFTERIA
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Καθηγήτριας σε Harvard: Ο Παπανδρέου είναι προδότης-Απολύστε τον

Με μια επιστολή της προς προς τον διευθυντή του Harvard, μια Ελληνίδα καθηγήτρια ζητά να σταματήσει άμεσα τα «μαθήματα» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γράφοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του προσβάλλει τη φήμη του Πανεπιστημίου.

Η Βασιλική Αρονιάδου, Ελληνίδα καθηγήτρια στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, στην επιστολή της χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου «καταζητούμενο» , «προδότη» και ακατάλληλο για να διδάξει οικονομικά.

Ολόκληρη η επιστολή της Ελληνίδας καθηγήτριας: 

«Αγαπητέ κ. Trey Grayson,

διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,


Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).


Παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, καθώς και για τους ελληνοαμερικανούς οι οποίοι, με απελπισία και αγανάκτηση παρακολουθούν την Ελλάδα να πνίγεται και δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι καταζητούμενος. Ένας άνθρωπος που θα πρέπει να διερευνηθεί για προδοσία, ένας άνθρωπος που, ηθελημένα ή αθέλητα (δυστυχώς υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για το πρώτο) φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πτώση της Ελλάδας και για τις συνέπειες για τον ελληνικό λαό, που κυμαίνονται από το κλείσιμο των επιχειρήσεών, να χάνουν τις δουλειές τους να καταλήγουν άστεγοι ή να αυτοκτονούν. Είναι ακατάλληλο για διάσημο ινστιτούτο σαν το δικό σας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να καλέσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να προσφέρει τις ιδέες του σχετικά με την «κρίση χρέους», «λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα", "η λιτότητα θα κάνει τις οικονομίες μας ανταγωνιστικές;" κλπ. Είναι αυτός, αρμόδιος να μιλήσει για λιτότητα και τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας; Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "σοσιαλιστή", αμφιβάλλω ότι θα υποστηρίξει τα μέτρα λιτότητας ως μέσο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που έσυρε την Ελλάδα σε. Βλέπετε την υποκρισία εδώ; Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία «επιτεύγματα» του, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ένα κατάλληλο πρόσωπο "για να εμπνεύσει τους μαθητές να εξετάσουν τη σταδιοδρομία στην πολιτική και δημόσια υπηρεσία», η οποία είναι η αποστολή του Ινστιτούτου σας;


Καταλαβαίνετε ότι αυτό το άτομο καλείται να οδηγήσει μια ομάδα μελέτης στο ίδρυμά σας (μια πρόσκληση που τιμά τον Γ. Παπανδρέου και δηλώνει ότι έχετε μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν και τις απόψεις του), είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον ελληνικό λαό;


Παρακαλώ μην επιτρέψετε σε αυτά τα σεμινάρια για να συνεχιστούν. Ακυρώστε αυτά τα σεμινάρια με βάση το ότι θα λάβετε πολλές καταγγελίες από Έλληνες, και το αναγνωρισμένου κύρους Ινστιτούτο σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει προγράμματα υπό αμφισβητήσιμη.


Σας ευχαριστώ,


Βασιλική Aroniadou-Anderjaska, Ph.D.


Έρευνα Αναπληρωτής Καθηγητής


Τμήμα Ανατομίας, Φυσιολογίας και Γενετικής και Τμήμα Ψυχιατρικής
»

Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...