Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αύριο ξέρετε πολύ καλά ΤΙ πρέπει να ΨΗΦΙΣΕΤΕ!


ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ & ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Διαβάστε περισσότερα...

Όλη η οικογένεια στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Η οικογένεια του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Μάκη Γιαλένιου με τον Μάκη Βορίδη.

Ο Μάκης Γιαλένιος με πολλά μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. και τους πέντε υποψηφίους βουλευτές κυριολεκτικά όργωσαν την Πιερία!

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια!
Διαβάστε περισσότερα...

Και η "Ολύμπια Γη" στην χθεσινή εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Ο επικεφαλής Κώστας Δημόπουλος και ο συνεγάτης της Ολύμπιας Γης, Γιώργος Γκουνός, μαζί με τον γραμματέα της ΝΟ.Δ.Ε. Νίκο Τσιαμπέρα και το μέλος της ΝΟ.Δ.Ε.Γιώργο Χρυσογιάννη λίγο πριν την ομιλία του Μάκη Βορίδη
Ο επικεφαλής της Ολύμπιας Γης παρέα με τον Θανάση Παπαμιχαήλ και τον Γαβρίλο Κωνσταντινίδη λίγο μετά το τέλος της ομιλίας του Μάκη Βορίδη
Διαβάστε περισσότερα...

Εμείς δεν φοβόμαστε την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Μπείτε και ρωτήστε 
την ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
της Νέας Δημοκρατίας
Διαβάστε περισσότερα...

Αν κερδίσει ο σύριζα τις εκλογές ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες


Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ της Ολυμπίας Ευαγγέλου

Η εικόνα της τοπικής αγοράς έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας και όπως αναφέρουν καταστηματάρχες της πόλης ‘κάθε πέρυσι και καλύτερα.’ Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης λοιπόν, οι πιο ευάλωτες ομάδες της αλυσίδας του εμπορίου είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρόλο που οι τιμές στα προϊόντα έχουν μειωθεί αισθητά, οι καταναλωτές είναι συντηρητικοί στις αγορές τους.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό, φταίει μόνο η οικονομική κρίση;
Αναμφίβολα η οικονομική κρίση και η εργασιακή αβεβαιότητα των πολιτών κάθε άλλο παρά βοηθάνε στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και στην κυκλοφορία του χρήματος. Σε αυτό φυσικά συμβάλει και το ασταθές πολιτικό σκηνικό με την αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης γεγονός που κάποιοι καταστηματάρχες ευελπιστούν πως θα επιλυθεί μετά τις εκλογές ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν σίγουροι πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον σύντομα.
Όμως υπάρχει ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα για την τοπική μας αγορά, το οποίο συνίσταται στην τάση των καταναλωτών να σπεύδουν σε γειτονικές πόλεις με μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα για τις αγορές τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει επιχειρηματίας της πόλης, η Βόρεια Πιερία λόγω της εύκολης και γρήγορης διέλευσης σπεύδει προς τη Θεσσαλονίκη και πολύ μεγάλο ποσοστό της Νότιας Πιερίας προς τη Λάρισα με αποτέλεσμα η Κατερίνη που είναι και το εμπορικό κέντρο του Νομού να μη δουλεύει με το 100% του αγοραστικού δυναμικού της. Κάτι τέτοιο είναι τελείως ζημιογόνο για την τοπική αγορά ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επιχειρηματίας, «θα ήταν ευχής έργο οι κάτοικοι του Νομού να στηρίξουν την τοπική αγορά και οι επαγγελματίες με τη σειρά τους να βελτιώσουν τις παροχές υπηρεσιών και να χαμηλώσουν τις τιμές.»
Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα για την τοπική αγορά είναι το παρεμπόριο, το οποίο υφίσταται και επηρεάζει πολλούς κλάδους της οικονομίας. Ακόμη και για τους καταναλωτές το παρεμπόριο εγκυμονεί κίνδυνους με τη χρήση παραποιημένων προϊόντων. Ειδικά στην Πιερία και λόγω του τουρισμού, στις παραθαλάσσιες περιοχές το παρεμπόριο απορροφά σημαντικά κέρδη από τις επιχειρήσεις.
Ως αντίκτυπο όλων των παραπάνω έχει επηρεαστεί η σωστή λειτουργία της τοπικής αγοράς με τα κέρδη των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής έχουν μειωθεί αισθητά σε μεγάλα ποσοστά, έως και 30% κατά μέσο όρο. Ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο κάτι που ξεκίνησε από περιφερειακές περιοχές της πόλης και τείνει πλέον να παρατηρείται και σε κεντρικά σημεία, όπως στον πεζόδρομο.

Πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε την τοπική αγορά μας;
Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά καθώς έτσι ενισχύουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Στηρίζοντας και προτιμώντας τις τοπικές αγορές, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας των δικών μας ανθρώπων, δε φεύγουν τα χρήματα από τον τόπο μας ,ενισχύουμε την τοπική οικονομία και τέλος δημιουργούμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. 

Ολυμπία Ευαγγέλου.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μάκης Βορίδης στη "Ρηγίλλης" στην Κατερίνη





Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος 15.06.2012


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Λίγο ακόμη

Από το Antinews:
Μην ακούτε τις σειρήνες της εύκολης επικράτησης της ΝΔ.

Η μάχη είναι μεγάλη, είναι τιτάνια, είναι στήθος με στήθος. Είναι μια μάχη που έχει στραμμένα όλα τα φώτα της οικουμένης πάνω της.

Όσοι ποντάρουν στη δραχμή και θέλουν να εξαγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί, μιλούν για άνετη νίκη της ΝΔ.

Στόχος ο εφησυχασμός και η οριακή αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων που θα προτιμήσουν τη ΝΔ.

Ποντάρουν στη δραχμή αλλά και σε εταιρείες στοιχημάτων υπέρ της ΝΔ, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πανστρατιά, μια γιγαντιαία κινητοποίηση πασοκικού τύπου από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το εκλογικό παίγνιο βρίσκεται στο ζενίθ του και ο στόχος είναι οι μερικές δεκάδες χιλιάδες  ψήφοι των αναποφάσιστων που θα κρίνουν ενδεχομένως τη μάχη.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, καμία ψήφος δεν περισσεύει.

Η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και κάθε ολιγωρία ίσως είναι καταστροφική.

Εδώ και ημέρες, οι ψηφοφόροι της ΝΔ δίνουν τη δική τους ξεχωριστή μάχη σε κάθε γειτονιά, κάθε καφενείο, κάθε χώρο εργασίας και κοινωνικό περιβάλλον.

Ένα μόνο απομένει: λίγο ακόμη….

Μ.Ο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΥ θα αποφασίσεις!


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΟΣ Λιτοχώρου - Λειτουργία του γραφείου του συλλόγου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το γραφείο πληροφοριών του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, 23 Ιουνίου - 7 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9.00 - 13.00 το πρωί. Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Είσοδος Χαράδρας Ενιπέα / Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
Τηλέφωνο & Fax: 23520 82444 & 69579 64660
Skype: eos.litohorou


----------------------------------------------------------
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης
Διεύθυνση: Είσοδος Χαράδρας Ενιπέα / Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
Τηλέφωνο & Fax: 23520 82444
Skype: eos.litohorou
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς κραυγές κάνε το χρέος σου στην Ελλάδα της Ευρώπης!


Διαβάστε περισσότερα...

Το μυστικό σχέδιο του Τσίπρα

Από το STATESMEN:
Ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί, το «κρυφό» σχέδιο του προέδρου Τσίπρα, που θα τρελάνει τους Ευρωπαίους και ΘΑ τρομάξουν και ΔΕΝ θα μας κλωτσήσουν έξω από το ευρώ, όταν ο επαναστάτης των βορείων προαστίων, καταγγείλει το μνημόνιο.. μόνος του..
 
Κάποιος κακοήθης σύντροφος εκ των άγριων συνιστωσών, βλέπει την προσχώρηση Τσίπρα στην πολιτική κουλτούρα του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αλιεύσει το «κεντρώο-αριστερό» ΠΑΣΟΚ που ζει από το καταχρεωμένο και λεηλατημένο Δημόσιο επί δεκαετίες.

Είναι σαφές πως ο πρόεδρος Τσίπρας, αδυνατεί να χειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά τα τάγματα παλαιοπασόκων χαραμοφάηδων συνδικαλιστών που συρρέουν να προσκυνήσουν.

Αδυνατεί αυτός και οι 100 συνιστώσες του, να πουν ξεκάθαρα ένα σχέδιο δράσης που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους  Έλληνες.

Αδυνατούν να κοστολογήσουν κάθε κουβέντα τους που είναι και επικίνδυνος προγραμματικός λόγος του ποδαριού. Καταγγελία; Διαπραγμάτευση; Κάποιο άλλο συριζο-μνημόνιο; Τι επιτέλους;;

Ακόμη περισσότερο εφιαλτικό μοιάζει πλέον να είναι το plan B του προέδρου Αλέξη, τη στιγμή που θα μας βγάλει κόκκινη κάρτα η Ευρώπη. Ήδη το κάνει..

Ο συνειρμός είναι απλός.
Από τη στιγμή που το ιδεολόγημα παροχών του προέδρου Αλέξη αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα ανταρσίας, αγγίζει τα όρια της Εθνικής τραγωδίας, με έξοδο της Ελλάδας από Ευρώπη και ΝΑΤΟ και με εκατομμύρια λαρθρομετανάστες να έχουν γίνει Έλληνες.. καταλαβαίνει κανείς, πως το plan B, το κρυφό σχέδιο, είναι απλά το ΧΑΟΣ!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρακολουθείστε ΖΩΝΤΑΝΑ την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα...

Μην κάνεις το ίδιο λάθος με το 2009 που όλοι οι ΑΛΛΟΙ αποφάσισαν για ΕΣΕΝΑ


Διαβάστε περισσότερα...

Εσύ "αγανακτισμένε" που θέλεις να ψηφίσεις Τσίπρα, διάβασε το παρακάτω κείμενο

ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ

Ναι ρε. Το σκέφτηκα. Το σκέφτηκα καλά. Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με τις συνιστώσες. Και τη συνισταμένη. Και τον κύκλο. Τους βαρέθηκα όλους. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας χαρίσει την ευημερία, την ευτυχία και την ευμάρεια που είχαμε και μας έκλεψαν.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται το να γίνουμε τόσο καλός επίγειος παράδεισος που θα τον δει ο Θεός και από τη ντροπή του θα ρίξει λουκέτο στον επουράνιο.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί όταν το παλικάρι από την Παιανία υπερασπίστηκε το σπίτι του από τους κλέφτες που τοποθέτησαν ευγενικά το μαχαίρι στο λαιμό της μάνας του, έβγαλε ανακοίνωση που τον χαρακτήριζε ως δολοφόνο.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί μου αρέσει που ακούγονται πολλά, διαφορετικά και ενδιαφέροντα. Ο Λαφαζάνης σου λέει ότι θα κάψει το μνημόνιο και ο Παπαδημούλης ότι θα το επαναδιαπραγματευθεί. Είναι δυνατόν να πλήξεις ποτέ;

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί τους αρέσει ο τζόγος όπως και σε όλους τους Έλληνες. Ο βουλευτής Μπαλάφας είπε πως θα κόψουμε τους εξοπλισμούς και θα ρισκάρουμε με την Τουρκία. Και η Τουρκία θα ρισκάρει μαζί
μας αλλά ο ΟΠΑΠ θα το δίνει 1,05. Όταν ο Τούρκος θα σηκώσει 10 αεροπλάνα και εσύ ένα ανεμόπτερο, ούτε καν παραδοσιακό ντέρμπι δεν το λες. Καλά έκανε ο βουλευτής Μπαλάφας – εσυ τον ψήφισες φίλτατε Έλληνα – καθώς η Τουρκία είναι υπόδειγμα καλού γείτονα. Μας στέλνει καθημερινά τουρίστες και τα αεροπλάνα της περιπολούν πάνω από τα νησιά μας και αν συμβεί το παραμικρό ειδοποιούν τις ελληνικές αρχές να επέμβουν.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι βαθιά θρησκευόμενος. Κατά την ορκωμοσία στη βουλή μόλις είδε τον Σταυρό, του ήρθε αναγούλα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί καλά θα κάνει να πάρει 1.200 ευρώ το χρόνο από όσους έχουν 20.000. Εγώ έχω στην τράπεζα 19. Βέβαια όταν πέσαμε να φάμε τον ΓΑΠ, μας είχε ζητήσει 2%. Τα χίλια διακόσια στις είκοσι χιλιάδες είναι 6%. Εντάξει θα σου πω την αλήθεια έχω 5 19αρια σε διαφορετικές τράπεζες και δεν θα με βρει ποτέ. Εσύ βέβαια, μπορείς να τον ψηφίσεις.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλουν την αποστρατικοποίηση των νησιών. Αυτό άλλωστε είναι ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας με το οποίο τα παιδιά των συνιστωσών συντάσσονται πλήρως. Και εμεις κυρίες και κύριοι, τους ακούμε τους γείτονές μας και τους κάνουμε τα χατήρια και ρισκάρουμε.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι πολύ πληκτική η ήρεμη ζωή. Δεν αντέχεται ρε φίλε. Μου λείπουν οι μολότοβ, οι πυρκαγιές στο κέντρο της Αθήνας, τα μπάχαλα. Νοσταλγώ τους μετανάστες της Υπατίας, τι ωραίο σοου τότε, και το πώς μπλοκάρεται μια επένδυση για ένα έργο. Ευτυχώς που δεν έγινε το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το έργο της διπλής ανάπλασης καθώς θα καταστρεφόταν η αποικία των χιλιάδων κορμοράνων που κατοικούσαν στον Βοτανικό. Οι ευαίσθητοι καταγγέλοντες του Σύριζα, φαντάσου δηλαδή, ούτε καν έμεναν στην περιοχή αλλά για λόγους ευαισθησίας δεν δίστασαν να βγουν μπροστά για χάρη των πτηνών.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πιστεύω ότι όντως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν. Το είδες και με την απόλυτη διάλυση του συστήματος υγείας. Είναι ψέματα όσα γράφονται για τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Η αλήθεια είναι πως από το περίσσευμα των χρημάτων, η διαφωνία ήταν αν θα πληρώνουν 2 ευρώ συμβολικά ή αν θα ήταν τελείως δωρεάν.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί λατρεύω τη γνώση του στην αγγλική γλώσσα. Να, τώρα τον φαντάζομαι να μιλάει στο γιούρογκρουπ και τρέμω. Και οι Ευρωπαίοι θα τρέμουν βέβαια. Από τα γέλια. Μαντάμ Μέρκελ, σπάστα και ξαναρίχτα αγαπούλα.. Όταν είχαμε τον Γιώργο Παπανδρέου σας χάλαγε. Για αυτό θα βγάλουμε τον Αλέξη που δεν έχει ιδέα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν θέλω να χαθούν παλιόφιλοι από το παρελθόν. Το ένδοξο παρελθόν που ζούσαμε στα δέκα αστέρια. Ο Φωτόπουλος, ο μέγας άρχοντας του συνδικαλισμού στην Ελλάδα, πηγαίνει στον Αλέξη. Κάτι θα ξέρει. Ο Κοτσακάς ήταν επι ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου. Οι συκοφάντες λένε πως ήταν και στενός συνεργάτης του Άκη αλλά αυτά μην τα πιστεύεις. Ο Χωραφάς εκτός από συνεργάτης ήταν και σύμβουλος του Άκη αλλά αυτά είναι αθλιότητες. Ο Γιώργης ο Ραφτόπουλος ήταν άλλος ένας διακεκριμένος συνδικαλιστής, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ γαρ και παραλίγο να μας αφήσει χρόνους από τη 17Ν. Περασμένα ξεχασμένα. Τον Κουρουμπλή και την Κατσέλη τους ξέρεις. Τους είδες στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ. Θα τους ξαναδείς στα έδρανα του Αλέξη.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί μου αρέσει ως άποψη ο αριθμός των 12 συνιστωσών. Θέλω να τολμήσω να είμαι η 13η συνιστώσα. Και δεν είμαι μαυρόγατα. Μου αρέσει αυτός ο συμβολισμός που ούτε καν ξέρεις ποιος είναι ποιος. Κάτι σαν μυστική αδελφότητα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλω να ελπίζω πως θα είμαι ένας από τους 100.000 που θα προσλάβει στο Δημόσιο. Κατά προτίμηση στην Ολυμπιακή γιατί από μικρός μου άρεσαν τα αεροπλάνα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα ξαναφέρει στο κράτος εταιρείες όπως η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ. Αξέχαστες εποχές. Τότε που κάθε πτήση της ΟΑ ήταν ένα έπος. Εντάξει το αεροπλάνο πέταγε, ήταν θέμα χρόνου. Αορίστου αλλά χρόνου. Κανονίζαμε θυμάμαι ένα σωρό πράγματα πριν από την πτήση καθώς ξέραμε ότι μετά από 3 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα θα πέταγε. Ξέρεις πόσοι Έλληνες επιμορφώθηκαν τότε διαβάζοντας βιβλία στο αεροδρόμιο; Να γιατί έπεσε το επίπεδο της παιδείας μας. Θυμάμαι και εκείνον τον ΟΤΕ. Τι ωραία… Δεν είχαμε καμία εξάρτηση από την τεχνολογία. Τους φώναζες να σου επισκευάσουν το αναλογικό τηλέφωνο και έρχονταν μετά από 20 μέρες..

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα πάρει λέει πίσω τον ΟΤΕ. Δεν ξέρω πως ακριβώς θα πετάξει έξω τη Ντόιτσε τελεκομ. Θα την πληρώσει; Θα της κάνει έξωση; Θα φέρει τον Κασιδιάρη να τη βγάλει έξω;

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ο φόρος στο 1% του τζίρου των επιχειρήσεων και όχι ας πούμε στα καθαρά κέρδη, είναι μια μικρή λεπτομέρεια που όσες εταιρείες την κουτσοβγάζουν ισα ισα, θα αγοράσουν λουκέτα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Καλά λέει. Όλοι οι Έλληνες την είδαν επιχειρηματίες. Κάθε μισό μέτρο και μαγαζί. Ε, όχι. Να πάτε να γίνετε υπάλληλοι ρε!

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ούτε ένας στην Ευρώπη, ακόμα και στα συγγενή και αδελφά κόμματα του Αλέξη, δεν άκουσα να κάνουν μια δήλωση στήριξης, κάτι. Άρα έχει δίκιο! Μόνος του και όλοι σας ρε!

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ήταν αναφανδόν υπερ του σχεδίου Ανάν. Οι Κύπριοι που το απέρριψαν ήταν ηλίθιοι που δεν άκουσαν τον Αλέξη και τώρα θα είχαν από τρεις πόρσε ο καθένας. Αν είχαν δεχθεί το σχέδιο Ανάν, σήμερα θα μπορούσαν οι Κύπριοι να έχουν ΑΟΖ; Ε; Ε;
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έχει άποψη. Θέλει να καταγγείλει μια δανειακή σύμβαση κατά τη στιγμή που έχουμε πάρει ήδη πάνω από τα μισά και μας κούρεψαν πάνω από 100 δις χρέος. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η καταγγελία θα γίνει δεκτή με ζητωκραυγές στην Ευρώπη.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί και εγώ ρε αδερφέ δεν γουστάρω την ελληνική τηλεόραση. Θέλει λέει να ζητήσει 500 εκατομμύρια για τηλεοπτικές άδειες. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις την ιδιωτικής τηλεόρασης είναι 100 εκατομμύρια και δίνουμε στην κρατική 300. Μέχρι τα 500 υπάρχει μια σχετική απόσταση αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί. Στο κάτω κάτω της γραφής πολλοί είναι. Και τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι. Ας μείνουν οι 902 και η Αυγή, άντε και για λόγους παράδοσης ο Ριζοσπάστης και είμαστε μια χαρά.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έχω κάτι γνωστούς στην Ιταλία και στη Γερμανία και μου γράφουν στο δίκτυο: Άντε να γυρίσετε στη δραχμή να πάρουμε τσάμπα ένα εξοχικό στη Σαντορίνη και στη Μύκονο.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες. Ως επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο ενός κράτους, τα τελευταία δέκα χιλιάδες χρόνια είναι το διαβατήριο. Οπότε να τους δώσουμε και την υπηκοότητα, να τους αφήσουμε εδώ, έτσι και αλλιώς χάλια την έχουμε κάνει την Ελλάδα, και να φύγουμε εμεις. Άλλωστε έχουμε τόσο μεγάλη ακτογραμμή που όλοι χωράμε. Ισα ισα που η χώρα μας είναι αραιοκατοικημένη. Από τα 11 εκατομμύρια τα 8 είναι στην Αθήνα. Έτσι θα κάνουμε την πραγματική αποκέντρωση. Αντί να φύγουν οι Πακιστανοί από την Αθήνα, που είναι πάρα πολύ δύσκολο πια, ας φύγουν οι Έλληνες. Να πάνε στα χωριά τους να καλλιεργήσουν ραπανάκια.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ούτε και σε μένα αρέσουν οι παρελάσεις και νομίζω ότι ήταν πολύ πιο διασκεδαστικό το θέαμα νεράντζια vs πολιτικών. Το ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και μπορεί αύριο να έχουμε το μάτς Χρυσαυγίτες vs Συριζαίων θα είναι μια καλή αρχή για να ξεχρεώσει το ελληνικό κράτος αφού όλος ο πλανήτης θα το παίζει στοίχημα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί λατρεύω το τι λένε για το μνημόνιο. Θα το καταγγείλουμε. Όχι μωρέ, θα κάνουμε πολιτική καταγγελία. Θα το επαναδιαπραγματευθούμε. Θα το ξαποστείλουμε στον αγύριστο. Δεν θα πάμε με τσαμπουκά στην Ευρώπη. Χάρηκα Καλιαμάγκουρας.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλει να κάνει δραστικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και να επιδιώξει την πραγματικά καλή γειτονία με τους Τούρκους. Και αυτοί το θέλουν είναι η αλήθεια. Τη Θράκη να την κάνουν Κόσοβο. Στο Καστελόριζο αν κηρύξουμε ΑΟΖ θα γίνει πόλεμος. Τα πολεμικά τους πλοία κόβουν βόλτες μέχρι το Σούνιο και τα πολεμικά αεροπλάνα τους στέλνουν φιλιά καθημερινά πάνω από τα νησιά μας.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλει να καταργήσει την στρατιωτική θητεία και να την αντικαταστήσει με την κοινωνική υπηρεσία. Σύμφωνοι. Να κάνουμε όλοι σεμινάρια για μάγειρες, σερβιτόροι και μπαρμεν να σερβίρουμε τους Τούρκους. Επίσης επειδή «πρέπει να προστατεύεται η άρνηση στράτευσης» λέω να γίνουμε ολοι Ιαχωβάδες και Σαϊεντολόγοι.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί βλέπω την αλλαγή τακτικής του Μουρίνιο και τη λατρεύω. Ο Στρατούλης ήθελε τις καταθέσεις, ο Σταθάκης την έκτακτη εισφορά και ο Μήλιος το 1%. Ακους τίποτα για αυτά τις τελευταίες μέρες;

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς, θα καταργήσει τα ΜΑΤ και θα αποσύρει τα χημικά. Εγώ λέω να καταργήσει κατευθείαν την αστυνομία. Δεν χρειάζεται. Ο κόσμος μας είναι ούτως ή άλλως υπέροχος. Να γκρεμίσει επίσης τον Κορυδαλλό και όλες τις φυλακές και να τα κάνει αμφιθέατρα ομιλιών των πεφωτισμένων συνιστωσών. Τη δημόσια τάξη μπορούν να την αναλάβουν οι κουκουλοφόροι και 500.000 Πακιστανοί για να αυτοπροστατεύονται από τους εγκληματίες Έλληνες που θα τους την πέφτουν καθημερινά. Φυσικά, οι Πακιστανοί θα κοστίζουν τα μισά από όσα μας κοστίζει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πολλοί πιστεύουν πως αν καταγγείλεις το μνημόνιο, δεν θα γυρίσεις στη δραχμή και ότι απλώς οι ξένοι μπλοφάρουν και φυσικά θα συνεχίσουν να σουν δίνουν τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών τους. Πως σου φαίνεται αυτό τώρα που το διαβάζεις; Ξαναδιάβασε το. Το έκανες; Ωραία. Πήγαινε στον καθρέπτη. Πήγαινε. Ε, μα πήγαινε! Είσαι ενας κούκλος! Μουτζώσου τώρα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί πιστεύει πως αν προτείνει στον Ερντογάν μορατόριουμ μείωσης εξοπλισμών, αυτό θα υλοποιηθεί άμεσα και νομίζω πως όσα όπλα περισσεύουν στον Ρετσέπ Ταγίπ, θα μας τα χαρίσει λόγω αμοιβαίας και ιστορικής αγάπης. Λεπτομέρεια: Η τουρκική βιομηχανία όπλων απασχολεί 70.000 άτομα, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 8 δις δολάρια και κάνει εξαγωγές περί το 1,1 δις δολάρια το 2011. [ Πηγή το περιοδικό Επίκαιρα ]

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα εφοδιάσει τους λαθρομετανάστες, θα τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελλάδα μας. Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη το καλοκαίρι και στην Αθήνα το χειμώνα

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί οι ξένοι μπλοφάρουν. Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλοίας διέκοψε τις συναλλάγες της με τις ελληνικές και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων, η Euler Hermes ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Ελλάδα Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι τέρμα οι πιστώσεις στις εισαγωγές αλλά πρέπει να υπάρχει κασέρι αγαπούλα μου. Cash αν δεν το κατάλαβες.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί λένε πως θα αναγκάσουν τους εφοπλιστές να πληρώσουν. Σε λιγότερο από 12 ώρες, τα πλοία θα αλλάξουν σημαία.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έχει τον Τατσόπουλο που τα λέει ωραία. Αδερφή ο Κολοκοτρώνης και το 1821 ουσιαστικά δεν υπήρχε. Λέει ο άνθρωπος ότι πριν 1780 δεν υπήρχε ελληνικό έθνος. Και τον ψήφισαν αυτόν τον τύπο…

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θέλει να κρατικοποιήσει τις τράπεζες. Ας του πει κάποιος ότι είναι ζημιογόνες και δεν λέει να μπούμε σε τέτοιο κόπο, να μωρέ, γιατί θα μπουν στο κρατικό μας έλλειμμα.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι κομάντο. Τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια, αγγλικά δεν έμαθε, αλλά καταλήψεις έκανε και με μεγάλη επιτυχία. Ε, ήρθε η ώρα να καταλάβει την Ευρώπη.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα μειώσει τους εξοπλισμούς με την Τουρκία αλλά θέλει και αυτός να κηρύξει ΑΟΖ. Σε μια μέρα ο μισός τουρκικός στρατός θα επισκεφτεί χωρίς εισιτήριο το μουσείο της Ακρόπολης. Ο άλλος μισός θα είναι για μπάνια στη Γαύδο.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα καταργήσει τα θρησκευτικά από τα σχολεία. Έλα ντε! Τι τα θέλουμε πια; Βαρεμάρα σκέτη είναι. Λέω να αφαιρέσουμε και την ιστορία. Να μαθαίνει ο μαθητής την παγκόσμια ιστορία και όχι για το Ελλαδιστάν. Και όταν προοδεύσουμε αρκετά να γράφουμε στα γκρικλις γιατί τα ελληνικά, και μάλιστα τα σωστά ελληνικά, είναι τόσο δύσκολα που δεν αντέχονται…

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έτσι θα κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που γνωρίζω. Κάτι θα ξέρουν αυτοί, δεν μπορεί.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί οι ριψογιαούρτηδες που διαθέτει, σε αυτό το σπορ είναι πρωταθλητές κόσμου.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ενώ όλος ο πλανήτης μας φωνάζει πάμε στα βράχια αλλά εμείς νομίζουμε ότι αυτά είναι μέρος της παγκόσμιας σκοτεινής συνομωσίας

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί μου αρέσει που οι συνιστώσες του είναι πολίτες του κόσμου. Πάνε εκδρομές στα Σκόπια και διαμαρτύρονται για τη «Μακεδονία». Επίσης δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την «τουρκική μειονότητα της Θράκης». Είμαι πολύ περίεργος να δω αν οι συνιστώσες γνωρίζουν τον εθνικό ύμνο. Ακόμα και μια στροφή δηλαδή από αυτόν.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί αν μας κόψουν τα δανεικά οι Ευρωπαίοι είμαι σίγουρος πως ο Αλέξης και οι πεφωτισμένες συνιστώσες θα βρουν τρόπο για αυξήσεις και επιμηκύνσεις χορήγησης επιδομάτων.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα κουρέψει τα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων. Αν αυτό είναι το 30% για παράδειγμα, σε μια μέρα οι τράπεζες θα εμφανίσουν επιπλέον ζημιά 40 δις.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έτσι όπως το πάει θα τυπώσει επιπλέον ευρώ. Τι; Δεν μπορεί; Όλα τα μπορεί!

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα φορολογήσει λέει τα κεφάλαια που θα φύγουν στο εξωτερικό. Κάποιος καλός άνθρωπος ας του εξηγήσει για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εντος της Ευρωζώνης.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι επαναστάτες. Μέλη της διοικούσας επιτροπής υπερασπίστηκαν τη 17Ν. Σύμφωνοι, αυτό το κατήγγειλε πρώτα η ΖιμενσοΝτόρα. Απάντηση όμως δεν πήρε.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα επανακρατικοποιήσει τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Γιατί να αφήσουμε τα ελλείμματα στους ιδιώτες;

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα καταργήσει τα χαράτσια. Και πως θα βρει τα λεφτά για να τα καλύψει;

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δυστυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν ότι ο Αλέξης θα τους τηλεμεταφέρει στις δεκαετίες του 80 και του 90 που περνούσαμε λίγο ως πολύ υπέροχα….

Το πήρα από: SUSPECT: ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2012/06/blog-post_13.html#ixzz1xrXbHS8p
www.suspectblog.gr

Under Creative Commons License: Attribution
Διαβάστε περισσότερα...

Στην κάλπη είσαι μόνος σου! Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για την Ελλάδα της Ευρώπης


Διαβάστε περισσότερα...

Ο υποψήφιος βουλετής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος σε προσκαλεί στην Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας


"Σας καλώ να δώσουμε ΜΑΖΙ
μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ & ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ"


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- Ε.Ε

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος των Επιτροπών Γεωργίας και Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Παπαστάμκος, αναφερόμενος στους κινδύνους που συνεπάγεται για τους αγρότες μας μια ρήξη στις σχέσεις Ελλάδος- Ε.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα κράτη μέλη λαμβάνουν κάθε γενικό ή ειδικό μέτρο ικανό να διασφαλίσει την εκτέλεση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις Συνθήκες ή προκύπτουν από πράξεις των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.

Επίσης, τα κράτη μέλη υπέχουν ρητή υποχρέωση για υγιή δημόσια οικονομικά.

Ρήξη στις σχέσεις ΕΕ-Ελλάδος δίνει το δικαίωμα στα θεσμικά όργανα της Ένωσης να ενεργοποιήσουν κυρώσεις κατά της Ελλάδος. Σε μία τέτοια απευκταία κατάσταση, οι πόροι των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων προς την Ελλάδα, για την περίοδο 2014-2020, θα τεθούν σε αμφισβήτηση. 
Αυτό θα σημάνει επενδυτική ασφυξία για τη χώρα μας. Ιδιαίτερα θα πληγεί η Ελλάδα της υπαίθρου. Πολύ περισσότερο θα κινδυνεύσει με αφανισμό η αγροτική Ελλάδα, δεδομένου ότι, πέραν της απώλειας των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους Έλληνες αγρότες, θα στερηθούμε τις άμεσες ενισχύσεις προς τους Έλληνες παραγωγούς κατά την προγραμματική περίοδο της νέας ΚΑΠ (2014-2020)».
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΥ αποφασίζεις!


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για τη φιλοτέχνηση του χώρου της παιδιατρικής κλινικής Κατερίνης


Διαβάστε περισσότερα...

Στο χέρι σου είναι! Τί δεν καταλαβαίνεις;;;


Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Κ.ΚΑΡΙΤΣΑΣ-12 - Καταγγελία τού προέδρου τής Δ.Κ.Καρίτσας Ν.Πατρή για απουσία συμβούλου, στα δύσκολα...

Την Πέμπτη 14/6/2012, στις 8.00 μ.μ., συνεδρίαζε το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Καρίτσας προκειμένου, μεταξύ άλλων, να συζητήσει και ένα πολύ σοβαρό θέμα: Τις καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων από δημότες της περιοχής.
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση ήμουν παρών ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, ήταν όμως παρόντες και όλοι οι σύμβουλοι πλην του Αστέριου Πατρή, από την παράταξη του Κώστα Δημόπουλου. 

Πρόκειται για έναν σύμβουλο που για να κάνει κριτική στους άλλους είναι καλός, αλλά τώρα που ήρθε η ώρα να συζητήσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα, εκείνος απουσίαζε. Πού ήταν; Για ποδόσφαιρο; Για βόλτες; Πού; 

Τα θέματα που αφορούν καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων από δημότες, είναι δύσκολα, έχουν κόστος πολιτικό, είναι θέματα που σε κάνουν να έρχεσαι σε ρήξη με συγχωριανούς σου ή και με φίλους σου. Εκεί όμως φαίνονται αυτοί που έχουν τα κότσια να πάρουν αποφάσεις και να διασφαλίσουν τη δημοτική περιουσία, εκεί όμως φαίνονται κι αυτοί που δεν θέλουν να αγγίξουν τέτοια θέματα για να μη «χαλαστούν» ούτε με τους φερόμενους ως καταπατητές, ούτε όμως και με το σύνολο του χωριού που ζητά την εφαρμογή των νόμων. 

Είναι πολύ ωραίο να αφήνει κανείς τους άλλους να παίρνουν τις επώδυνες αλλά δίκαιες αποφάσεις, αλλά και πολύ βολικό να λέει ότι «εγώ δεν ήμουν παρών σ’ εκείνο το συμβούλιο», έτσι ώστε, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «Και η πίτα ακέρια αλλά και ο σκύλος χορτάτος»!
Ο πρόεδρος
της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσας
Νικόλαος Πατρής

Διαβάστε περισσότερα...

Και μετά Αλέξη;;;


Διαβάστε περισσότερα...

Προσωρινά δρομολόγια ΚΤΕΛ Λιτοχώρου και Πλάκας για Παρασκευοσαββατοκύριακο

Για ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 15/6 το μεσημέρι και για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, τίθενται σε εφαρμογή τα πρώτα προσωρινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Λιτόχωρο προς Πλάκα και επιστροφή από Πλάκα προς Λιτόχωρο.

Τα δρομολόγια αυτά, προς το παρόν, ισχύουν μόνο γι αυτό το τριήμερο (παρασκευοσαββατοκύριακο) και έχουν ως εξής:

Από Λιτόχωρο προς Πλάκα
Ώρες: 15.00, 16.00, 18.00 και 19.00
Από Πλάκα προς Λιτόχωρο
Ώρες: 15.45, 16.45, 18.45 και 19.45

Σημείωση: Ενδέχεται, αυτό το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σ’ αυτή την περίπτωση, αναμένεται έγκαιρη ανακοίνωση προς ενημέρωση δημοτικών και επισκεπτών.

Το επίσημο και καθημερινό πρόγραμμα ξεκινά από την 1/7/2012 και αναμένεται να ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Τί δεν καταλαβαίνεις;;;


Ψήφος στους Μάνο – Τζήμερο 

είναι ψήφος στον Τσίπρα

Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνίδες, Έλληνες

Από το PROTAGON:

του Γιώργου Ψάλτη
Ελληνίδες, Έλληνες,

Ίσως η ευτυχία μιας χώρας να μη συνεπάγεται πάντα την ευτυχία όλων της των πολιτών· είναι όμως βέβαιο ότι κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχής όταν η πατρίδα του δυστυχεί. (1) Πιστεύω βαθύτατα πως αυτός ο ευλογημένος από το Θεό τόπος μπορεί να ευημερήσει. Και κάτι περισσότερο. Μπορεί να γίνει παράδειγμα για πολλούς άλλους λαούς. Φτάνει να το θελήσουμε. Φτάνει να παραμερίσουμε τα μικρά και να αποβλέψουμε στα μεγάλα· και από το παρόν να σκεφτόμαστε περισσότερο το μέλλον. (2)

Δεν γνωρίζω τι πέτυχα και τι δεν πέτυχα στη σταδιοδρομία μου. Γνωρίζω όμως ότι ανέτρεψα την καθιερωμένη από μακρού αντίληψη ότι η αθλιότητα αποτελεί την αμετακίνητη μοίρα της Ελλάδας. Διότι απέδειξα εμπράκτως ότι μπορεί ο λαός μας, αν θέλει, να ευημερήσει. (3) Στην Ελλάδα συντελέσθηκε ένα θαύμα πολιτικό, το οποίο υπήρξε έργο όλων μας – των κομμάτων και του λαού. Αλλά, το θαύμα αυτό ξύπνησε, όπως δεν έπρεπε να αναμένεται, το σαράκι της φυλής - τη μανία δηλαδή να καταστρέφουμε εκείνα τα οποία με μόχθους και θυσίες δημιουργούμε. Μανία που θυμίζει τον ψαρά του Σέιξπηρ, ο οποίος όταν βρήκε κάποτε ένα μαργαριτάρι και θαμπώθηκε από τη λάμψη του, το ξαναπέταξε στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι μη εκτιμώντας επαρκώς αυτό το οποίο μετά από πολλές σκληρές δοκιμασίες επιτεύχθηκε στον Τόπο μας απειλούμε να το πετάξουμε, μιμούμενοι τον ψαρά, στη θάλασσα. (4)

Ο τόπος μας πάσχει από αθεράπευτη πολιτική ανεπάρκεια. Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος, ώστε να θεωρείται επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου, ενώ ο λαός μας, ένας λαός που αντιμετώπισε πάντοτε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις. Είμαι βέβαιος πως ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά –τι παρεξήγηση αλήθεια στον τόπο μας και μ’ αυτούς τους όρους– θα ήθελαν να είναι εκεί που βρίσκονται, αν μπορούσαν να καθορίσουν λογικά τη θέση τους. (5)

Συμβαίνει να πιστεύω ταυτόχρονα και στη δύναμη της δημοκρατίας και στη δύναμη του ορθολογισμού. (6) Στην πολιτική, κάθε απόφαση δεν αρκεί μόνο να είναι σωστή. Πρέπει να λαμβάνεται και στην κατάλληλη στιγμή. (7) Δυστυχώς η πολιτική και ειδικότερα η κομματική πρακτική, αντί να καλλιεργεί τις αρετές του λαού μας, καλλιεργεί τις κακίες του. Με το να εξαίρουμε όλοι τα προσόντα του λαού μας, χωρίς να επισημαίνουμε και τα ελαττώματά του, τον διαφθείρουμε. Τον καθιστούμε ανίκανο να θεραπεύσει. Θα πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσει και ο λαός τις ευθύνες του. Να συνειδητοποιήσει δηλαδή το γεγονός ότι αυτός είναι εκείνος που με τις πολιτικές επιλογές του προσδιορίζει κάθε φορά την πορεία και συνεπώς τις τύχες του έθνους. (8)

Κάποτε ένας Γάλλος ιστορικός με ρώτησε: «Πώς μπορείτε να αποδείξετε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων;». «Πάρτε σαν παράδειγμα», του είπα, «την πολιτική μας ζωή. Τα πάθη τα πολιτικά, την αστάθεια, τη δημαγωγία...». (9) Η Πολιτεία δεν ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία είναι περαστική. Ανήκει σε εσάς, στους Έλληνες πολίτες. Και έχετε συμφέρον και καθήκον να την προστατεύσετε. (10)

Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, στον πολιτικό διάλογο. Κατ’ αυτόν η Αντιπολίτευση διαθέτει μία μεγάλη υπεροχή, διότι κινείται μέσα στον απέραντο χώρο του επιθυμητού, ενώ η Κυβέρνηση κινείται μέσα στο στενό χώρο του εφικτού. (11) Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να συζητούν και να συνεργάζονται. (12) Χωρίς γενναίο αίσθημα δεν γίνεται τίποτε το σημαντικό στη ζωή και προπαντός στην πολιτική, που αποτελεί την πληρέστερη έκφρασή της. (13)

Οι ξένοι δεν θα μπορούσαν να μας αδικούν, εάν δεν τούς διευκόλυναν τα σφάλματα τα δικά μας. (14) Οι ακροβατισμοί στη διεθνή πολιτική, όταν μάλιστα εμπνέονται από συναισθηματικές παρορμήσεις, είναι πολύ επικίνδυνοι για κάθε χώρα. (15) Οι Έλληνες φαντάζονται ότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος –ο ομφαλός της γης–, πράγμα που μας οδηγεί στην ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να υπαγορεύσουμε την πολιτική μας στους ξένους, φίλους και εχθρούς, μικρούς και μεγάλους. Κάποτε που οι αρχαιολόγοι στους Δελφούς μού παρουσίασαν το βράχο που ήταν γνωστός ως «ομφαλός της γης», τους συνέστησα να τον πετάξουν στη θάλασσα. (16)

Γεωγραφικά, η Ελλάδα ανήκει στη Βαλκανική. Πολιτιστικά, όχι μόνο ανήκει στην Ευρώπη, αλλά είναι η πηγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ακόμη και το όνομα «Ευρώπη» είναι ελληνικό. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι οι πόλεμοι βρήκαν την Ελλάδα στο πλευρό της Δύσης, για τον απλούστατο λόγο ότι η ίδια ένιωθε ότι ανήκει στη Δύση. (17) Αν ποτέ αποκοπεί η Ελλάδα από τη Δύση, θα οδηγηθεί σε οδυνηρές περιπέτειες. Γιατί θα βρεθεί μοναχή στον κόσμο, χωρίς την αλληλεγγύη κανενός και μάλιστα σε μία εποχή που η διεθνής κατάσταση επιβάλλει σε κάθε χώρα να επιδιώκει το μάξιμουμ των εγγυήσεων για την ασφάλειά της. (18) Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σαν λαός κάναμε τα μεγαλύτερα πολιτικά σφάλματα, στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής του Έθνους. (19)

Κάθε τόσο αναζητούμε ένα Μεσσία, για να σώσει τον τόπο από τους κινδύνους, τους οποίους εμείς οι ίδιοι μέσα στην αφροσύνη μας προκαλούμε. (20) Είναι καιρός να πραγματοποιήσουμε την αληθινή αλλαγή, για την οποία όλοι μιλούν, χωρίς ωστόσο να την έχουν συνειδητοποιήσει. Γιατί αλλαγή δεν σημαίνει απλή αλλαγή κυβερνήσεων. Σημαίνει αλλαγή του πολιτικού κλίματος του τόπου μας και προπαντός την αλλαγή της πολιτικής μας νοοτροπίας. (21)

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής

Υ.Γ. Ένα μέγα μέρος της ευθύνης για τη δημιουργία ήπιου κλίματος, χωρίς το οποίο είναι αδύνατον να λειτουργήσει μια υγιής και υπεύθυνη Δημοκρατία, ανήκει στον Τύπο. Ζητώ απ’ όσους ενημερώνουν και κατευθύνουν την κοινή γνώμη να εξαρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουν την πολιτική ωριμότητα και την φρόνηση που δείχνει ο ανώνυμος λαός.

(Στο κείμενο αυτό, όλες οι φράσεις έχουν ειπωθεί από τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή).

Ο Γιώργος Κ. Ψάλτης είναι ποιητής.

------------------------------------------------------------

1.Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα, 31/12/1975
2.Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα, 31/12/1978
3.Επιστολή στον Κωνσταντίνο Τσάτσο, Οκτώβριος 1966
4.Βουλή, 12/06/1976
5.Επιστολή προς το φίλο του Γ. Αβτζή, 12/07/1945 όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Βραδυνή», 02/11/1974
6.Εγκαίνια ΔΕΘ, 30/08/1975
7.Ομιλία στο Συνέδριο ΠΑΣΕΓΕΣ, 11/04/1978
8.Τάκη Λαμπρία, «Καραμανλής o φίλος», Ποταμός, 1998
9.Ροζέ Μασσίπ, «Καραμανλής, ο Έλληνας που ξεχώρισε», Σιδέρης, 1995
10.Ομιλία στα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ, 17/12/1976
11.Βουλή, 12/12/1974
12.Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», 16/01/1984
13.Επιστολή προς το φίλο του Γ. Αβτζή, 12/07/1945 όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Βραδυνή», 02/11/1974
14.Προσφώνηση στον Πρόεδρο της Κύπρου Σπύρο Κυπριανού, 07/04/1983
15.Βουλή, 20/05/1977
16.Κρις Γουντχάουζ, «Καραμανλής, ο ανορθωτής της Ελληνικής Δημοκρατίας», Μορφωτική Εστία, 1982
17.Ροζέ Μασσίπ, «Καραμανλής, ο Έλληνας που ξεχώρισε», Σιδέρης, 1995
18.Βουλή, 11/01/1980
19.Ομιλία στην Αθήνα, 18/11/1977
20.Μωρίς Ζενεβουά, «Η Ελλάς του Καραμανλή», Σιδέρης, 1972
21.Ομιλία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, 05/05/1979
22.Εγκαίνια ΔΕΘ, 31/08/1974

Σημ. 1 Ενοποιήθηκαν η ορθογραφία και η μορφή της γλώσσας.
Σημ. 2 Πηγές για τις φράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Οριοθετήσεις», Ροές, 1986, «Ο πολιτικός λόγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή», Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», 2004, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου «Καραμανλής», Ίκαρος, 2012.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας


Διαβάστε περισσότερα...

Κι όμως πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια! - EUROBASKET 1987



Για όσους έζησαν αυτές τις στιγμές 
και για όσους θέλουν να τις ξαναζήσουν!!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει και τον πόλεμο στο … Αφγανιστάν!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Κατασχέσεις εμπορευμάτων παραεμπορίου στον Πλαταμώνα Δ.Δίου-Ολύμπου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Α.Τ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Κατάσχεση προϊόντων παραεμπορίου μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας στον Πλαταμώνα

Εκατόν τριάντα (130) φορέματα, πεντακόσια ογδόντα (580) γυαλιά ηλίου και χίλια εξακόσια (1.600) κομμάτια μπιζού κατάσχεσε η Αστυνομία της Πιερίας ύστερα από εξόρμηση που πραγματοποίησε στον Πλαταμώνα Δ.Δίου-Ολύμπου. Πρόκειται για προϊόντα παραεμπορίου που επρόκειτο να πουληθούν στις ακτές της Νότιας Πιερίας. 

Η όλη επιχείρηση έγινε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους, δηλαδή από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και το τμήμα συνοριοφυλάκων Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία Δίου-Ολύμπου.
Διαβάστε περισσότερα...