Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Συνέντερυξη τύπου για την κινητοποίηση της Κυριακής 10 Μαρτίου στα διόδια Αιγινίου (Ρεπορταζ DION Τηλεόραση)


Διαβάστε περισσότερα...

3 άτομα συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών στην Κατερίνη

3 άτομα συνελήφθησαν χτες στην Κατερίνη για εμπόριο ναρκωτικών.

Αρχικά, εντοπίστηκε 34χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 10,6 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας την προμηθεύτηκε ο 34χρονος νωρίτερα από την 39χρονη υπήκοο Βουλγαρίας.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε 45χρονος τη στιγμή της εξόδου του από το σπίτι της 39χρονης και σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 102,3 γραμμαρίων. Στο σπίτι του 45χρονου, σε αστυνομικό έλεγχο της 39χρονης και αστυνομική έρευνα του σπιτιού της βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 30,6 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (143,5) γραμμαρίων και τρία κινητά τηλέφωνα.


Πηγή: Seleo.gr News
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολή Επιμελητηρίου Πιερίας

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 από την Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας, νέος κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Επιμόρφωση εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Γ’ κατηγορίας επικινδυνότητας».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις εμπορικές και παροχής υπηρεσιών που απασχολούν προσωπικό, στους εκπροσώπους των οποίων η Σχολή του Επιμελητηρίου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιτελούν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας.

Υπεύθυνος υλοποίησης του κύκλου των σεμιναρίων είναι ο κ. Σταύρος Χατζηιωαννίδης, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Τεχνικός Ασφαλείας, ο οποίος επεσήμανε στους συμμετέχοντες τη σπουδαιότητα του προγράμματος. Κοντά στους εκπαιδευόμενους κατά την έναρξη των σεμιναρίων βρέθηκε και ο υπεύθυνος της Σχολής του Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Τασχουνίδης.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Το Επιμελητήριο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάρτιση των μελών του
Τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας προς τους επιχειρηματίες-μέλη του τόνισε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου επισημαίνοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται στην εκπαίδευση των μελών. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη κατάρτιση των επιχειρηματιών του νομού που πραγματοποιείται μέσω των σεμιναρίων και πρόσθεσε πως η προσπάθεια προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί μέσα από τη συνεχιζόμενη διοργάνωση σεμιναρίων της Σχολής του Επιμελητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Μαρτίου θα ξεκινήσει ακόμη ένας κύκλος σεμιναρίου που αφορά στην επιμόρφωση εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΙΟΣΤΑΝΗΣ

Την δικιά της αποκριάτικη εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο της Παλιόστανης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, την Πέμπτη 7 Μαρτίου το πρωί, στον χώρο του σχολείου. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλιόστανης Διονύσης Παππάς, που πάντα βρίσκεται κοντά στις εκδηλώσεις κάθε είδους και μάλιστα διασκέδασε μαζί με τους μαθητές τιμώντας κατ αυτόν τον τρόπο την Τσικνοπέμπτη. 

Χορός, τραγούδια και διασκέδαση από τα παιδιά του σχολείου που απόλαυσαν την εκδήλωση....

Διαβάστε περισσότερα...

"Κούλουμα" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κονταριώτισσας Πιέρες

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ "ΠΙΕΡΕΣ" ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 10.30πμ. ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΕΜΕΣΜΑΤΑ, ΛΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ .

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ 12 .00 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ .
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας νομός, μία φωνή: ΟΧΙ στην απάτη των διοδίων!

Για έκτη βδομάδα συνεχίζεται ο αγώνας όλης της Πιερίας, κατά των διοδίων, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, ώρα 12:00 στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου.

Οι πέντε σταθμοί διοδίων που περιζώνουν τον τόπο μας είναι θηλιά στην ανάπτυξη του νομού. Ο αγώνας κατά των διοδίων είναι αγώνας για το μέλλον της Πιερίας.

Η καρδιά της Πιερίας, την Κυριακή 10 Μαρτίου, κτυπά στα διόδια του Αιγινίου.
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

OLYMPUS MARATHON - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Προς
Μέλη - εθελοντές - φορείς

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μαραθώνιος Ολύμπου» καλεί όλους τους ενδιαφερομένους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις 6μμ.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλο το κοινό και τους φορείς που επιθυμούν να στηρίξουν τον OLYMPUS MARATHON.

Η Γενική Συνέλευση κρίνεται απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών της εταιρίας στο πλαίσιο της 10ης επετειακής διοργάνωσης και του ταυτόχρονου εορτασμού των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι :

10 χρόνια OLYMPUS MARATHON. Εξέλιξη του αγώνα και κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις στο τοπικό και ευρύτερο περιβάλλον.

Προτάσεις για την επετειακή διοργάνωση του 10ου Olympus Marathon.

Εγγραφή νέων μελών.

Διεύρυνση μητρώου εθελοντών.



To Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Με βαρύτατες κατηγορίες παραπέμπονται ο Άκης και 19 άλλοι

Με βαρύτατες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος παραπέμπονται σε δίκη ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του,η οποία πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει Απρίλιο ή Μάιο. 

Το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη 19 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους και ουσιαστικά στο εδώλιο θα καθίσει ολόκληρη η οικογένεια του Ακη καθώς και οι φίλοι και στενοί συνεργάτες του.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αρ. 545/2013 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που υπουργός τους εξής:
Άκης Τσοχατζόπουλος
Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια
Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού
Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας
Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου
Βίκη Σταμάτη, σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου
Γιάννης Σμπώκος
Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος
Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού
Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου
Φώτης Αρβανιτίδης
Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ
Γιώργος Κωνσταντάτος

Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 (ΤΕΣΣΕΡΙΣ) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη είχαν οι Βουλευτές Πιερίας κύριοι Κώστας Κουκοδήμος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου με θέμα τα διόδια του Αιγινίου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν γενικότερα το πρόβλημα λειτουργίας των διοδίων, το οποίο συζητήθηκε και πάλι διεξοδικά, με τους Βουλευτές να θέτουν επιτακτικά το θέμα των συνεπειών στην τοπική οικονομία. Επίσης συζητήθηκε και η μείωση του μέσου κόστους διέλευσης, κυρίως για τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου καθημερινά.
Στη συνάντηση επετεύχθη μία σημαντική ελάφρυνση του αντιτίμου των διοδίων στον σταθμό Αιγινίου, ιδίως για τους τακτικούς χρήστες, που είναι εφοδιασμένοι με πομποδέκτη.
Ειδικότερα, το μέσο κόστος διέλευσης για την διαδρομή Κατερίνη – Θεσσαλονίκη (που περιλαμβάνει τα διόδια Αιγινίου και Μαλγάρων), θα είναι για αυτόν που κάνει μηνιαίως 15 ταξίδια (30 διελεύσεις) 2,63 €, για αυτόν που κάνει 20 ταξίδια (40 διελεύσεις) 2,38 €, ενώ για κάποιον που κάνει 30 ταξίδια περιορίζεται σε 2,14 €. Ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης επεσήμανε, ότι με τη νέα τιμολόγηση, για όποιον διέρχεται είκοσι φορές και πάνω, μηνιαίως, το κόστος των διοδίων θα είναι πλέον χαμηλότερο από αυτό που ίσχυε πριν τη θέση σε λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Αποστρατεύτηκαν οι αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ
Την αποστρατεία των αρχηγών ΓΕΣ αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Γκίνη, ΓΕΝ αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη και ΓΕΑ αντιπτεράρχου Αντώνη Τσαντηράκη αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Το ΚΥΣΕΑ έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τρεις από τους τέσσερις αρχηγούς και διατήρησε στη θέση του μόνο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο.

Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Ανακοινώνοντας τις σαρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους αποχωρούντες αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ για την προσφορά τους.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;


Ο Υπουργός είπε ότι θα σκεφθεί την πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε.  

Ο Κώστας όμως δε δέχεται κουβέντα!


Σύμφωνα με τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, η πρόταση για την αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση προέρχεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) και θα μελετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής πλευράς.


Ο Κώστας όμως που είναι και  μέλος της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι και νομικός, όπως ο Στυλιανίδης,  δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Σε άρθρο του υποστηρίζει ότι ακόμη και η κουβέντα για την αναβολή των εκλογών είναι αντισυνταγματική γιατί έχει μελετήσει και τα 120 άρθρα του Συντάγματος που ως γνωστόν, δεν έχει καμία σχέση με την τράτα μας την κουρελού τη χιλιομπαλωμένη.


Για αυτό Ευρυπίδη, άστο, μην κουράζεσαι. Μην το σκέφτεσαι καν, ο Καπετάν Κώστας έδωσε την λύση.


Δημοτικές εκλογές ΜΑΖΙ με τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ είπε και το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ σώπασε!


Αλήθεια, ο Καπετάν Κώστας με ποια κριτήρια κρίνει αντισυνταγματική την μετάθεση των εκλογών;;; ΟΕΟ...

Με τα ίδια κριτήρια που νομίζει πως "τα βρήκε" σε όλα με τον Σάκη;;;  ΟΕΟ...



Ο αχάριστος
Διαβάστε περισσότερα...

Στη μνήμη του Εθνάρχη

Ελληνίδες, Έλληνες
Ίσως η ευτυχία μιας χώρας να μη συνεπάγεται πάντα την ευτυχία όλων της των πολιτών· είναι όμως βέβαιο ότι κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχής όταν η πατρίδα του δυστυχεί. (1) Πιστεύω βαθύτατα πως αυτός ο ευλογημένος από το Θεό τόπος μπορεί να ευημερήσει. Και κάτι περισσότερο. Μπορεί να γίνει παράδειγμα για πολλούς άλλους λαούς. Φτάνει να το θελήσουμε. Φτάνει να παραμερίσουμε τα μικρά και να αποβλέψουμε στα μεγάλα· και από το παρόν να σκεφτόμαστε περισσότερο το μέλλον. (2)

Δεν γνωρίζω τι πέτυχα και τι δεν πέτυχα στη σταδιοδρομία μου. Γνωρίζω όμως ότι ανέτρεψα την καθιερωμένη από μακρού αντίληψη ότι η αθλιότητα αποτελεί την αμετακίνητη μοίρα της Ελλάδας. Διότι απέδειξα εμπράκτως ότι μπορεί ο λαός μας, αν θέλει, να ευημερήσει. (3) Στην Ελλάδα συντελέσθηκε ένα θαύμα πολιτικό, το οποίο υπήρξε έργο όλων μας – των κομμάτων και του λαού. Αλλά, το θαύμα αυτό ξύπνησε, όπως δεν έπρεπε να αναμένεται, το σαράκι της φυλής - τη μανία δηλαδή να καταστρέφουμε εκείνα τα οποία με μόχθους και θυσίες δημιουργούμε. Μανία που θυμίζει τον ψαρά του Σέιξπηρ, ο οποίος όταν βρήκε κάποτε ένα μαργαριτάρι και θαμπώθηκε από τη λάμψη του, το ξαναπέταξε στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι μη εκτιμώντας επαρκώς αυτό το οποίο μετά από πολλές σκληρές δοκιμασίες επιτεύχθηκε στον Τόπο μας απειλούμε να το πετάξουμε, μιμούμενοι τον ψαρά, στη θάλασσα. (4)

Ο τόπος μας πάσχει από αθεράπευτη πολιτική ανεπάρκεια. Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος, ώστε να θεωρείται επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου, ενώ ο λαός μας, ένας λαός που αντιμετώπισε πάντοτε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις. Είμαι βέβαιος πως ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά –τι παρεξήγηση αλήθεια στον τόπο μας και μ’ αυτούς τους όρους– θα ήθελαν να είναι εκεί που βρίσκονται, αν μπορούσαν να καθορίσουν λογικά τη θέση τους. (5)

Συμβαίνει να πιστεύω ταυτόχρονα και στη δύναμη της δημοκρατίας και στη δύναμη του ορθολογισμού. (6) Στην πολιτική, κάθε απόφαση δεν αρκεί μόνο να είναι σωστή. Πρέπει να λαμβάνεται και στην κατάλληλη στιγμή. (7) Δυστυχώς η πολιτική και ειδικότερα η κομματική πρακτική, αντί να καλλιεργεί τις αρετές του λαού μας, καλλιεργεί τις κακίες του. Με το να εξαίρουμε όλοι τα προσόντα του λαού μας, χωρίς να επισημαίνουμε και τα ελαττώματά του, τον διαφθείρουμε. Τον καθιστούμε ανίκανο να θεραπεύσει. Θα πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσει και ο λαός τις ευθύνες του. Να συνειδητοποιήσει δηλαδή το γεγονός ότι αυτός είναι εκείνος που με τις πολιτικές επιλογές του προσδιορίζει κάθε φορά την πορεία και συνεπώς τις τύχες του έθνους. (8)

Κάποτε ένας Γάλλος ιστορικός με ρώτησε: «Πώς μπορείτε να αποδείξετε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων;». «Πάρτε σαν παράδειγμα», του είπα, «την πολιτική μας ζωή. Τα πάθη τα πολιτικά, την αστάθεια, τη δημαγωγία...». (9) Η Πολιτεία δεν ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία είναι περαστική. Ανήκει σε εσάς, στους Έλληνες πολίτες. Και έχετε συμφέρον και καθήκον να την προστατεύσετε. (10)

Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, στον πολιτικό διάλογο. Κατ’ αυτόν η Αντιπολίτευση διαθέτει μία μεγάλη υπεροχή, διότι κινείται μέσα στον απέραντο χώρο του επιθυμητού, ενώ η Κυβέρνηση κινείται μέσα στο στενό χώρο του εφικτού. (11) Τα κόμματα πρέπει να μάθουν να συζητούν και να συνεργάζονται. (12) Χωρίς γενναίο αίσθημα δεν γίνεται τίποτε το σημαντικό στη ζωή και προπαντός στην πολιτική, που αποτελεί την πληρέστερη έκφρασή της. (13)

Οι ξένοι δεν θα μπορούσαν να μας αδικούν, εάν δεν τούς διευκόλυναν τα σφάλματα τα δικά μας. (14) Οι ακροβατισμοί στη διεθνή πολιτική, όταν μάλιστα εμπνέονται από συναισθηματικές παρορμήσεις, είναι πολύ επικίνδυνοι για κάθε χώρα. (15) Οι Έλληνες φαντάζονται ότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος –ο ομφαλός της γης–, πράγμα που μας οδηγεί στην ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να υπαγορεύσουμε την πολιτική μας στους ξένους, φίλους και εχθρούς, μικρούς και μεγάλους. Κάποτε που οι αρχαιολόγοι στους Δελφούς μού παρουσίασαν το βράχο που ήταν γνωστός ως «ομφαλός της γης», τους συνέστησα να τον πετάξουν στη θάλασσα. (16)

Γεωγραφικά, η Ελλάδα ανήκει στη Βαλκανική. Πολιτιστικά, όχι μόνο ανήκει στην Ευρώπη, αλλά είναι η πηγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ακόμη και το όνομα «Ευρώπη» είναι ελληνικό. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι οι πόλεμοι βρήκαν την Ελλάδα στο πλευρό της Δύσης, για τον απλούστατο λόγο ότι η ίδια ένιωθε ότι ανήκει στη Δύση. (17) Αν ποτέ αποκοπεί η Ελλάδα από τη Δύση, θα οδηγηθεί σε οδυνηρές περιπέτειες. Γιατί θα βρεθεί μοναχή στον κόσμο, χωρίς την αλληλεγγύη κανενός και μάλιστα σε μία εποχή που η διεθνής κατάσταση επιβάλλει σε κάθε χώρα να επιδιώκει το μάξιμουμ των εγγυήσεων για την ασφάλειά της. (18) Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σαν λαός κάναμε τα μεγαλύτερα πολιτικά σφάλματα, στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής του Έθνους. (19)

Κάθε τόσο αναζητούμε ένα Μεσσία, για να σώσει τον τόπο από τους κινδύνους, τους οποίους εμείς οι ίδιοι μέσα στην αφροσύνη μας προκαλούμε. (20) Είναι καιρός να πραγματοποιήσουμε την αληθινή αλλαγή, για την οποία όλοι μιλούν, χωρίς ωστόσο να την έχουν συνειδητοποιήσει. Γιατί αλλαγή δεν σημαίνει απλή αλλαγή κυβερνήσεων. Σημαίνει αλλαγή του πολιτικού κλίματος του τόπου μας και προπαντός την αλλαγή της πολιτικής μας νοοτροπίας. (21)

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής

Υ.Γ. Ένα μέγα μέρος της ευθύνης για τη δημιουργία ήπιου κλίματος, χωρίς το οποίο είναι αδύνατον να λειτουργήσει μια υγιής και υπεύθυνη Δημοκρατία, ανήκει στον Τύπο. Ζητώ απ’ όσους ενημερώνουν και κατευθύνουν την κοινή γνώμη να εξαρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουν την πολιτική ωριμότητα και την φρόνηση που δείχνει ο ανώνυμος λαός. (22)


(Στο κείμενο αυτό, όλες οι φράσεις έχουν ειπωθεί από τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή).

Ο Γιώργος Κ. Ψάλτης είναι ποιητής.

---------------------------------------------------------------------------
1.Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα, 31/12/1975
2.Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα, 31/12/1978
3.Επιστολή στον Κωνσταντίνο Τσάτσο, Οκτώβριος 1966
4.Βουλή, 12/06/1976
5.Επιστολή προς το φίλο του Γ. Αβτζή, 12/07/1945 όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Βραδυνή», 02/11/1974
6.Εγκαίνια ΔΕΘ, 30/08/1975
7.Ομιλία στο Συνέδριο ΠΑΣΕΓΕΣ, 11/04/1978
8.Τάκη Λαμπρία, «Καραμανλής o φίλος», Ποταμός, 1998
9.Ροζέ Μασσίπ, «Καραμανλής, ο Έλληνας που ξεχώρισε», Σιδέρης, 1995
10.Ομιλία στα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ, 17/12/1976
11.Βουλή, 12/12/1974
12.Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», 16/01/1984
13.Επιστολή προς το φίλο του Γ. Αβτζή, 12/07/1945 όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Βραδυνή», 02/11/1974
14.Προσφώνηση στον Πρόεδρο της Κύπρου Σπύρο Κυπριανού, 07/04/1983
15.Βουλή, 20/05/1977
16.Κρις Γουντχάουζ, «Καραμανλής, ο ανορθωτής της Ελληνικής Δημοκρατίας», Μορφωτική Εστία, 1982
17.Ροζέ Μασσίπ, «Καραμανλής, ο Έλληνας που ξεχώρισε», Σιδέρης, 1995
18.Βουλή, 11/01/1980
19.Ομιλία στην Αθήνα, 18/11/1977
20.Μωρίς Ζενεβουά, «Η Ελλάς του Καραμανλή», Σιδέρης, 1972
21.Ομιλία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, 05/05/1979
22.Εγκαίνια ΔΕΘ, 31/08/1974

Σημ. 1 Ενοποιήθηκαν η ορθογραφία και η μορφή της γλώσσας.
Σημ. 2 Πηγές για τις φράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Οριοθετήσεις», Ροές, 1986, «Ο πολιτικός λόγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή», Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», 2004, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου «Καραμανλής», Ίκαρος, 2012.

Πηγή: PROTAGON
Διαβάστε περισσότερα...

Αντώνης Ζαρκανέλας - Απάντηση στον κουκουλοφόρο Δαρτανιάν

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΔΑΡΤΑΝΙΑΝ. 
ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Αντώνιος Ι. Ζαρκανέλας (Δρ) 
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Νομαρχίας Θεσ/νίκης

Monsieur, Δαρτανιάν, μια και επιμένετε να λειτουργείτε με ψευδώνυμο χρησιμοποιώντας το όνομα ενός των τριών Σωματοφυλάκων. Κατανοώ γιατί αφιερώνετε το 1/3 της απάντησής σας στο να δικαιολογείστε για τη χρήση ψευδώνυμου – κουκούλας και μάλιστα ψευδώμενος. Όταν λέτε ότι το κάνετε για να μην εκτεθείτε σε φίλους και συνεργάτες που απαντάτε στην βιβλιοπαρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου.. Όμως, είστε γνωστός, από καιρό, και πάντοτε κουκουλοφόρος αδιαφόρως του θέματος που σχολιάζετε. Ου λύκους τρίχα αλλάζει, χούι ποτέ..που λέει και ο λαός μας. Σε κάθε περίπτωση και κουκουλοφόρος και προσβλητικός, είρων κλπ. είναι ένα επικίνδυνο μείγμα που, όμως, δικαιολογεί την κουκουλοφορία σας…
Κ. Δαρτανιαν επί της ουσίας τώρα. Παρουσίασα ένα βιβλίο και παρέθεσα, λόγω χώρου, κάποια από τα πολλά στοιχεία (π.χ. αποφάσεις συνεδρίων, ολομελειών κλπ του ΚΚΕ) που αναφέρει ο συγγραφέας σχετικά με τον ρόλο του ΚΚΕ και των οργανώσεων του ΕΑΜ/ΕΛΛΑΣ κατά τη διάρκεια της τετραπλής κατοχής της χώρας 1941-44 αλλά και μετά όταν αποχώρησαν οι άλλοι τρεις, ξένοι, κατακτητές. Δεν ασχολείστε και δεν σχολιάζετε τα στοιχεία που παραθέτει ο συγγραφέας π.χ. αποφάσεις συνεδρίων, ολομελειών του ΚΚΕ, 40 τον αριθμό, όπου φαίνεται, χωρίς καμμιά αμφιβολία, το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους βόρειους γείτονες και τον ρόλο που έπαιξαν το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ προς την κατεύθυνση αυτή.
Σας «εγκάλεσα», λέτε, ότι επιτεθήκατε σε ένα βιβλίο που δεν το έχετε καν διαβάσει. Όμως, ενώ λέτε πως ψεύδομαι στη συνέχεια το παραδέχεστε λέγοντας «Αληθεύει, φυσικά, ότι δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, του οποίου την ύπαρξη πρωτοάκουσα από σας». Τελικά το διαβάσατε ή όχι; Ποιός λέει ψέμματα;
Είναι προφανής η προσπάθεια σας να μην ασχοληθείτε με το βιβλίο αλλά με τον παρουσιαστή του, γιατί απλούστατα και εσείς, ενώ δεν συμφωνείτε με την άποψή του ότι στόχος του ΕΑΜ/ ΕΛΑΣ δεν ήταν πρωτίστως η απελευθέρωση της χώρας αλλά ο «σφετερισμός της εξουσίας από το ΚΚΕ» παρακάτω παραδέχεστε – σας ξέφυγε(;) - ότι «.. το ΚΚΕ πάντα είχε στο νου και την δική του ατζέντα πολιτικών στόχων.». Η διαφορά, λοιπόν, μεταξύ του «σφετερισμού της εξουσίας από το ΚΚΕ», που δέχομαι εγώ, σχεδόν όλοι οι ιστορικοί, και ο συγγραφέας στο βιβλίο το αποδεικνύει με παραδείγματα, και της «..ατζέντας πολιτικών στόχων» που παραδέχεστε εσείς ότι «..είχε στο νου του το ΚΚΕ» δεν είναι μεγάλη. Λέμε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Η «ένταση» των λέξεων που χρησιμοποιούμε είναι διαφορετική. Επίσης, άλλη διαφορά είναι, ότι εσείς είστε της μόδας δηλ. κουκουλοφόρος και εμείς όχι.
Επιμένω ότι δεν διαβάσατε και τα βιβλία του Δορδανά, ο οποίος ενώ κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να ανοίξει το θέμα του δοσιλογισμού την περίοδο 1941-44 αυτό το κάνει με τους όρους που το επέβαλε η αριστερή προπαγάνδα. Παρουσιάζοντας και αυτός όλους εκείνους, που επειδή δεν συμμάχησαν με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και χαρακτηρίστηκαν από τις οργανώσεις αυτές ως συνεργάτες των κατακτητών. Και, χωρίς να αναφέρεται και στους συνεργάτες και τις συνεργασίες των αριστερών και της αριστεράς με τους Γερμανούς και τους Βουλγάρους. Που δεν ήταν συνεργάτες σε επίπεδο προσώπων και ατόμων αλλά σε επίπεδο ηγεσίας, κόμματος, «αρχής». Και το χειρότερο είναι πως παρουσιάζει, αφήνει να κρέμεται στον αέρα, χωρίς στοιχεία, μαρτυρίες κλπ. ότι ο Κισάμπατζάκ και άλλοι Εθνικιστές οπλαρχηγοί της Μακεδονίας ήταν δοσίλογοι των Γερμανών.
Ξαναδιαβάστε, λοιπόν, Monsieur, Δαρτανιάν, -αν τα διαβάσατε πραγματικά γιατί απ΄ότι φαίνεται τα στοιχεία που αναφέρατε ήταν αποσπασματικά και από το Internet – με προσοχή αυτή τη φορά τα δυο βιβλία του Δορδανά «’Ελληνες Εναντίον Ελλήνων» και η «Γερμανική Στολή στην Ναφθαλίνη» και θα διαπιστώσετε ότι δεν γίνεται παρά επανάληψη της κομμουνιστικής προπαγάνδας της εποχής και με επαγωγές, χωρίς κανένα στοιχείο- 60 χρόνια μετά - που να την τεκμηριώνει, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ήρωα του βιβλίου Κισαμπατζάκ, αλλά και άλλων οπλαρχηγών και καπεταναίων στη Μακεδονία. Για τον οποίο όχι μόνον δεν έχει στοιχεία, αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον περιγράφει «με δυσκολία» αλλά με αντικειμενικότητα στη σελ. 523 του πρώτου βιβλίου.
Τέλος όσον αφορά την διαπίστωσή σας ότι « ..Η ΄΄επίσημη΄΄ ιστορία… το έχει λήξει αυτό το ζήτημα» δείχνει μια περίεργη επιθυμία - σπουδή από την πλευρά σας, να κλείσει το θέμα. Όμως, προς λύπησή σας, δεν θα κλείσει γιατί τα τελευταία χρόνια ξαναμελετώνται, από Έλληνες και Ξένους ιστορικούς, με μια πιο ψυχρή, επιστημονική και αντικειμενική ματιά τα γεγονότα της περιόδου εκείνης ενώ πολλά νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από αριστερούς, κυρίως, πρωταγωνιστές της περιόδου και όχι μόνον. Της πιο ηρωϊκής περιόδου της σύγχρονης Ελλάδας, γιατί έδειξε πόσο γενναίοι και φιλοπάτριδες είναι οι Έλληνες. Της πιο θλιβερής περιόδου, γιατί μια μικρή μειονότητα Ελλήνων με το έτσι θέλω και με τα όπλα ήθελε να επιβληθεί στην συντριπτική πλειοψηφία. Ααλλά και, ταυτόχρονα, πολύ παρεξηγημένης περιόδου, γιατί αντί να γράψουν την Ιστορία οι νικητές, την έγραψαν, όπως ήθελαν, οι ηττημένοι.. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έφταιξαν και οι νικητές, που η νίκη τους έκανε υπερόπτες και επιπόλαιους.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Τη θέση της Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων ως Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφερόμενη στην τιμή που της έγινε, εξέφρασε τη διάθεση να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στην ανάδειξη και προώθηση όλων εκείνων των δράσεων, ενεργειών και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο της και δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί με όραμα και με προοπτική καί σε αυτόν το νέο ρόλο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σκοπό να δώσει προοπτική και ώθηση στον τομέα του πολιτισμού, που αποτελεί βασικό πυλώνα της χώρας μας και ισχυρή απάντηση στη γενικότερη κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας», δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Άλλωστε, πρόσθεσε ότι οι πολίτες στις δύσκολες μέρες που διανύουν έχουν ανάγκη από ελπίδα, όραμα, διεξόδους και νέους δρόμους έκφρασης και δημιουργίας καθώς και χώρους καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο χώρο του πολιτισμού, η κ . Σοφία Μαυρίδου, τόνισε ότι αφορούν την προαγωγή της πολιτιστικής ζωής της περιοχής, δίνοντας την ευκαιρία ιδιαίτερα στη νέα γενιά να προσδώσει ουσία και ποιότητα στην καθημερινότητά της, τη στιγμή που η πολιτιστική ανάπτυξη είναι ευθύνη όλων έναντι του τόπου, ενός τόπου που χαρακτηρίζεται από την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά.

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης αποτελεί ορόσημο για τον πολιτισμό καθώς μέσα από τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις (μουσικές, θεατρικές κ.α ), τις εκθέσεις, τα φεστιβάλ που εκτυλίσσονται, οι αξίες και τα ιδανικά παίρνουν μορφή, αποτελώντας την πυξίδα για το σύγχρονο άνθρωπο.

«Αναλαμβάνω τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ σε μια δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και σπουδαία αποστολή, που αφορά την ανάδειξη του έργου που επιτελεί το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, ως κύτταρο πολιτισμού, με τη
συνεργασία φορέων και συλλόγων και είμαι βέβαιη ότι με ζήλο, πάθος και μεράκι θα απαντήσουμε στις ανάγκες των πολιτών και επισκεπτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», επεσήμανε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Κόμματα & Προπαγάνδα

Ο παρόν πολιτικός χρόνος ονομάζεται από τους «ειδικούς», «νεκρός». Γενικές εκλογές δεν προβλέπονται στο άμεσο μέλλον, οι δημοτικές και περιφερειακές μάλλον δεν θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές το 2014, ο ανασχηματισμός μάλλον παραπέμπεται στις καλένδες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Το αντίθετο μάλιστα.

Η ΝΔ εκμεταλλεύεται τις άστοχες, «τραβηγμένες,» δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δεν είναι πάντα ευκρινές αν πρόκειται για γκάφες ολκής ή εσκεμμένες διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή, που στόχο έχουν πρωτίστως την προσωπική προβολή, η ΝΔ «σηκώνει ψηλά» τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λαθρομετανάστευση, το σκοπιανό, τα «διεθνιστικά παραληρήματα» και κάθε πτυχή της ελληνικής εθνικής οντότητας που θίγουν οι δηλώσεις αυτές.

Παρά το γεγονός ότι αποκομίζει πρόσκαιρα οφέλη κερδίζοντας τις εντυπώσεις, στην ουσία πέφτει στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική της Κουμουνδούρου είναι απλή και ασκείται συστηματικά και καθημερινά. Στόχος είναι η ταύτιση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή στη συνείδηση των λεγόμενων «κεντροαριστερών ψηφοφόρων».

Φτάνουν στο σημείο να λένε ότι «εύκολα η ΝΔ θα συνεργαστεί με τη ΧΑ, αλλά αν δεν είναι πρώτη δεν θα μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση».

Η λογική λέει λοιπόν, ότι οι «δημοκρατικοί πολίτες» δεν έχουν παρά να αποφύγουν την «ακροδεξιά» επιλογή.

Έχοντας αφήσει στην άκρη τις χίμαιρες του Μαΐου για «αμιγή αριστερή Κυβέρνηση» με συμμετοχή και του ΚΚΕ, επιδιώκουν την πρωτιά και τον παράλληλο προσεταιρισμό της Δημ.Αρ και του ΠΑΣΟΚ. Η συνεργασία άλλωστε με τη Δημ.Αρ που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποκτούσε κάποια δυναμική, αλλά είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα συμβεί.

Στην Ιπποκράτους περιμένουν να δουν αν το Συνέδριο και η επικοινωνιακή αντεπίθεση που εξαπέλυσαν φέρει κάποια ελπιδοφόρα αποτελέσματα στις μετρήσεις, αλλά όσο καλά κι αν έχει πάει θα υπολείπεται παρασάγγας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως δεσπόζουσα δύναμη στην κεντροαριστερά (δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν ποιος είναι αξιωματική αντιπολίτευση) και πλέον ο στόχος του είναι να σχηματίσει Κυβέρνηση με τους ίδιους εταίρους. Μπορεί να μην το φωνάζει, γιατί θα έχανε την αίγλη της «αδιαπραγμάτευτης δύναμης», αλλά ο στόχος είναι μόνο αυτός και είναι ξεκάθαρος:

Απομόνωση του ΚΚΕ, ταύτιση της ΝΔ με τη ΧΑ, προσεταιρισμός όλων των υπολοίπων.

Δεν εξαιρούνται ούτε οι Αν.Ελ, με τους οποίους υπάρχει πολιτικό φλερτ ήδη από τις προηγούμενες εκλογές, αλλά στην Κουμουνδούρου δεν πιστεύουν στην μακροημέρευση τους. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον νεότευκτο πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος εάν επιβιώσει θα είναι η κεντροδεξιά συνιστώσα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας πιάσει ταβάνι στην ψήφο διαμαρτυρίας, έχοντας διασπάσει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, οι στόχοι της Κουμουνδούρου είναι το άνοιγμα σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων, προκειμένου να έρθει η πρωτιά: οι οπαδοί του «μεσαίου χώρου» είναι πολυπληθείς, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και ένας ΣΥΡΙΖΑ «πραγματιστής» θα ήταν μια επιλογή.

Σε δεύτερο επίπεδο, η προσέλκυση των φίλων της Δημ.Αρ, είναι επίσης ένας δύσκολος αλλά εφικτός στόχος.

Βεβαίως οι εποχές είναι δύσκολες για να γίνουν πράξη οι κομματικοί σχεδιασμοί, αλλά μόνο όποιος θέτει μαξιμαλιστικούς στόχους μπορεί να πετύχει. Έχοντας όμως διανύσει την τεράστια απόσταση από το 4% στο 27%, οι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι στις σημερινές συνθήκες τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας. Εάν αυτή χειροτερέψει, στον ΣΥΡΙΖΑ θα ράβουν κοστούμια. Αν πάει καλύτερα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για τη μακροημέρευση της διακυβέρνησης τους. Αν παραμείνει –πάνω κάτω- ίδια, τότε μεγάλο ρόλο θα παίξει η επικοινωνιακή τακτική των κομμάτων, δηλαδή η καθημερινή διαχείριση της πολιτικής πραγματικότητας, στην τηλεόραση, στα φόρουμ και στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι «πάσες» των βουλευτών και στελεχών της Κουμουνδούρου κάποτε θα τελειώσουν (αν δεν έχουν ήδη ολοκληρωθεί) και τότε όποιος δεν έχει στρατηγική, όποιος δεν έχει φρέσκα πρόσωπα, νέες ιδέες και τακτικές και απλά και μόνο περιμένει τα λάθη του αντιπάλου, δεν θα έχει καμία τύχη…

Μικρός Οδυσσέας
Πηγή: Antinews
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Νέοι Αγρότες συζητούν για το παρόν και το μέλλον

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ώρα 8.00 το βράδυ στο Κτήμα Ηρακλής

Η αγροτική οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμη θέση, γιατί είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις οικονομίες των άλλων χωρών με παρόμοια προϊόντα χωρίς να έχουμε ακολουθήσει τα βήματα της αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και να είμαστε προετοιμασμένοι για τον έντονο ανταγωνισμό των εισαγωγών.
Αν για την αγροτική επιχειρηματικότητα προαπαιτούνται η αγροτική έρευνα, η αγροτική επαγγελματική κατάρτιση και η Επιμελητηριακή υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα ο Νέος Αγρότης αισθάνεται παντελή έλλειψη και των τριών, με καταλυτική την απουσία συλλογικής δράσης, συλλογικών φορέων και συνεργατισμού.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας επέλεξε να επικοινωνήσει με τους αγρότες και ιδιαίτερα με τους νέους αγρότες σε όλη την Πιερία και να συζητήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο τα προβλήματα που τους απασχολούν. Να ενημερώσει για τις δράσεις και τους στόχους της. Το κίνημα των Νέων Αγροτών συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια και υπάρχει πλέον η εμπειρία της οργάνωσης της συνεργασίας.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας, αν και ιδρύθηκε πριν από ενάμιση χρόνο κατάφερε να πετύχει πολλά ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο.
Μόνο το 2013 οργάνωσε με επιτυχία έξι συναντήσεις νέων αγροτών στην Πιερία και με κεντρικό θέμα «Νέοι Αγρότες: Βγαίνοντας από την κρίση» συζήτησε τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και το μέλλον που διαμορφώνεται για τον αγροτικό χώρο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Επόμενη συνάντηση των Νέων Αγροτών είναι την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ στο «Κτήμα Ηρακλής» (13ο χλμ. Π.Ε.Ο Κατερίνης – Ελασσόνας, λίγο πριν την Κάτω Μηλιά).

Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν πως το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να θέσει την αγροτική ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή των πολιτικών, που μπορούν να δώσουν μία βιώσιμη διέξοδο ανάπτυξης για την ελληνική ύπαιθρο, με πολλαπλασιαστική προστιθέμενη αξία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εθνική προσπάθεια εξόδου της Ελλάδος από την κρίση.

Οι δυνατότητες είναι αισιόδοξες για τους Έλληνες αγρότες. Ο Ελληνικός αγροτικός τομέας είναι σε θέση μέσα σε ένα μόνο έτος να δημιουργήσει αξίες αγροτικών προϊόντων, κυρίως στον τομέα των οπωροκηπευτικών, που μπορούν να καλύψουν και να ανατρέψουν το σημερινό αρνητικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ) και να εκτινάξουν τις εξαγωγές συμπαρασύροντας την ανάπτυξη της Ελλάδος.
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκριάτρικος Χορός του 4ου Νηπιαγωγείου Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού: Πρόσκληση σε Ημερίδα του ΣΣΝ Δ.Δ.Ε. Πιερίας και Σχολείων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Σας αποστέλλουμε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της Ημερίδας με θέμα «Ενδοοικογενειακή-ενδοσχολική βία και εφηβεία» που διοργανώνουμε στα πλαίσια και των δράσεων της 6ης Μαρτίου (σχετ. «Δράσεις κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού την 6η Μαρτίου 2013» Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Αρ. Πρωτ. 26871/Γ7/26-2-2013).
Η Ημερίδα είναι εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α .(Αρ. πρωτ. 28189/Γ7/28-2-2013), είναι προαιρετική και δωρεάν και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς της Δ.Δ.Ε. Πιερίας. Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά και να διευκολύνετε τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, χωρίς να παρακωλύεται η εφαρμογή του ωρολογίου σχολικού προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα...

8 Μαρτίου «Ημέρα της Γυναίκας»

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για την Δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης διοργανώνει δύο (2) εκδηλώσεις.
1. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου ώρα 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (πρώην ΕΚΑΒΗ) με θέμα : Ένας χρόνος απολογισμού της λειτουργίας του Κέντρου Μαστογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ꞌꞌαπό το όραμα στην πράξη – ένας χρόνος ελπίδαꞌꞌ
2. ΔΩΡΕΑΝ 50 Μαστογραφίες και κλινικές εξετάσεις.Την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Κέντρο Μαστογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, από 08:00 έως 20:00 για πενήντα (50) άπορες γυναίκες του Ν. Πιερίας (άπορες-άνεργες-ανασφάλιστες γυναίκες).
Η επιλογή των πενήντα (50) γυναικών θα γίνει από το αρμόδιο Τμήμα των Κοινωνικών Λειτουργών του Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, σε συνεργασία με τις λοιπές υπηρεσίες του Νομού Πιερίας.



Ο Διοικητής
Γ.Ν. Κατερίνης – Ψυχιατρικού Τομέα


Αστέριος Φαρμάκης

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΝΕΡΟΜΥΛΟ" ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη κατά Δούκα, Βουλγαράκη, Γιάννου!

Μετά την καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου σε ισόβια, και την οκταετή φυλάκιση σε συνδυασμό με δήμευση περιουσίας για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η Δικαιοσύνη “πυροβόλησε” και πάλι κατά πολιτικών προσώπων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Εφετών αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Πέτρου Δούκα, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Η δίωξη κατά του Πέτρου Δούκα είναι κακούργημα, ενώ κατά των Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη για πλημμέλημα.


Πηγή: ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΥΑΑΝΟ-13 - Κάλεσμα της ΔΕΥΑΑΝΟ προς οφειλέτες για εξόφληση οφειλών από λογαριασμούς νερού

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ
Κάλεσμα της ΔΕΥΑΑΝΟ Δ.Δίου-Ολύμπου σε οφειλέτες για εξόφληση ή ρύθμιση χρεών
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ, ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ
Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΕΥΑΑΝΟ) με την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών αν δεν εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά περασμένων ετών που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

στους καταναλωτές – κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου ότι θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε σε βεβαίωση των οφειλομένων (γεγονός που για τους οφειλέτες συνεπάγεται στέρηση της Δημοτικής Ενημερότητας), σε σφράγιση παροχών και σε λοιπά νόμιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την ανταποδοτικότητά της.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ


όσοι έχετε εκκρεμείς οφειλές προς την επιχείρηση, να προσέλθετε για εξόφληση ή για ρύθμιση των χρεών στα γραφεία της ΔΕΥΑΑΝΟ, από 24/1/2013 έως 28/2/2013, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.



ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑΝΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θεόδωρος Τζίκας
Διαβάστε περισσότερα...

Προαναγγελία ενημερωτικής ημερίδας στο Λιτόχωρο για το σχέδιο απασχόλησης της Πιερίας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ενημερωτική ημερίδα στο Λιτόχωρο για το σχέδιο απασχόλησης της Πιερίας
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ενημερωτική ημερίδα για το «σχέδιο απασχόλησης της Πιερίας» διοργανώνει στο Λιτόχωρο η «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.» σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα από τα στελέχη της «Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ», συντονιστή εταίρου της Α.Σ. «Πιερική Σύμπραξη», είναι δύο:

α) Παρουσίαση του σχεδίου δράσης «Σχέδιο Απασχόλησης Πιερίας».

β) «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου παραβρέθηκε στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Καρίτσα Πιερίας την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 από την Πιερική Αναπτυξιακή σε συνεργασία με το Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η πληροφόρηση των κατοίκων για το πλαίσιο του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που αφορά τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των αγροτικών περιοχών και τη διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η βουλευτής ενημερώθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους κατοίκους για ζητήματα, που αφορούν την περιοχή τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΟΣ Λιτοχώρου την Κυριακή 10 Μαρτίου


Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου, στις 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (1ος όροφος ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου).

Θα υπάρξει ενημέρωση με τις δράσεις που οργανώνει η Ε.Ο.Ο.Α. Μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι η συζήτηση των δράσεων - εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2013 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Μύτικα. Επίσης θα οριστούν υπεύθυνοι/ες για κάθε ένα από τα παραπάνω. 


ο γενικός γραμματέας του συλλόγου,
Δημήτρης Μανουσιάκης

Για νέα και ανακοινώσεις μπορείτε να βλέπετε το blog  του συλλόγου eoslitohorou.blogspot.com

 
----------------------------------------------------------
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης
Διεύθυνση: Είσοδος Χαράδρας Ενιπέα / Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
Τηλέφωνο & Fax: 23520 82444
Skype: eos.litohorou
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα διάκριση για το ξενοδοχείο poseidon palace για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά


Διαβάστε περισσότερα...

Επισκέψεις της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στις Π.Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σε εποικοδομητικές συναντήσεις προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σοφία Μαυρίδου το τελευταίο διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής με εκπροσώπους αρμόδιων φορέων παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων δήμων και περιφερειακών ενοτήτων.


Πρωταρχικός στόχος της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και την ανάληψη των νέων της καθηκόντων αποτελεί η γνωριμία και η ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και κοινή γραμμή ΄΄ πλεύσης΄΄ στους τομείς της αρμοδιότητάς της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των επαφών που σκοπό είχαν την καταγραφή και αξιολόγηση των θεμάτων που παρατέθηκαν, την αναζήτηση τρόπων επίλυσης τυχόν προβλημάτων που εντοπίζονται, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων για την αναβάθμιση και αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των θεμάτων που άπτονται της νέας της ιδιότητας.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου άκουσε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα και τις θέσεις που ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις για να σχηματίσει μια σαφή εικόνα για τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως, τόνισε, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκαινιάζεται ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς στην κατεύθυνση της περιφερειακής λογικής και πολιτικής για ανάπτυξη και ανάδειξη των θεμάτων παιδείας, πολιτισμού και πολιτισμού, που αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ι . Ν . ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΔΙΟΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ 18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ των καταγομένων με τους διαμένοντες στο Δίον Πιερίας, ένα έθιμο που πραγματοποιείται πλέον κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη και του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ αναβιώνει σύμφωνα με το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό εορτολόγιο την Κυριακή της Κρίσεως η την Κυριακή της ΑΠΟΚΡΕΩ. Φέτος το 18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού Δημοτών του Δίου Πιερίας θα εορτασθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, πάντα με την παραδοσιακή συνήθεια, αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην Ελληνική παράδοση.

Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους ότι η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία συνέβαλε σημαντικά και καθοριστικά στη διατήρηση της ταυτότητας του Ελληνισμού καθώς και στη διαιώνιση των ηθών και εθίμων του λαού μας, ιδιαίτερα στα δύσκολα και επίπονα χρόνια που γνώρισε στο διάβα της η Ρωμιοσύνη.

Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ αγκαλιάσθηκε και υποστηρίχθηκε από την τοπική και όχι μόνο κοινωνία και καταξιώθηκε στο χρόνο. Υπενθυμίζει στις νεότερες γενιές το ριζικό μας, τις καταβολές μας αλλά και τους τρόπους διαβίωσης των προγόνων μας δεκάδες χρόνια πριν.

Το φετινό 18ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 100 χρόνων Ελεύθερης Πιερίας και πραγματοποιείται, όπως και τα προηγούμενα, με την Ευλογία, συμπαράσταση και πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθονίκου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Δίου Πιερίας θα αναβιώσει το έθιμο του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ. Έθιμο που αποσκοπεί στη διατήρηση της συνοχής και επικοινωνίας των διαμενόντων στο Δίον με τους καταγόμενους από την περιοχή που διαβιούν όμως μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Το τελετουργικό συνοδεύεται με τοπικά εδέσματα, μουσική και παραδοσιακά τραγούδια.

Τέλος, η εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Κουτσιμάνης, εμπνευστής και πρωτεργάτης των εκδηλώσεων, με επιστολή - πρόσκληση επισημαίνει:

«Αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί,

Επί δεκαοκτώ συναπτά έτη η τοπική μας Εκκλησία πάντα με την διαρκή και άοκνη συμπόρευση και συμπαράσταση των κατοίκων και φορέων της περιοχής, πραγματοποιούμε με τον ίδιο ζήλο το παραδοσιακό έθιμο του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ των διαμενόντων με τους καταγόμενους από το Δίον αδελφούς μας. Ένα έθιμο που κληροδοτήσαμε από τους προγόνους μας και το αναβιώνουμε στον ίδιο λατρευτικό χώρο -τότε Ιερό Μονύδριο- και σήμερα Ιερός Ναός της Οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής. Είναι σε όλους γνωστό ότι η Εκκλησία μας συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη, διατήρηση και διαιώνιση των ηθών και εθίμων, καθώς και όλων των λαογραφικών αναφορών και δημιουργημάτων του Ελληνικού Λαού, ιδιαίτερα στα δύσκολα και επίπονα χρόνια που γνώρισε η Ρωμιοσύνη.

Αδελφοί μου,

Νοιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που με τη Θεία Χάρη έχω την υψίστη τιμή και ευλογία να διακονώ το αξιοθαύμαστο ποίμνιο της πάλαι ποτέ Επισκοπής του Δίου και μαζί με τους αδελφούς μου, μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε και να διατηρούμε το παραδοσιακό έθιμο του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ».
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΙΟ.ΠΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ-13 - Πρωτοποριακή επιχείρηση στο ΒΙΟ.ΠΑ Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου

Πρωτοποριακή επιχείρηση στο βιοτεχνικό – επιχειρηματικό πάρκο Λιτοχώρου
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η εταιρία THERMOAL «ΕΛ. ΚΛΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΧΡ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» λειτουργεί από το 2004. Σήμερα έχει έδρα της το Βιοτεχνικό-επιχειρηματικό πάρκο Λιτοχώρου, στο οικόπεδο υπ’ αριθμόν 11 του O.T. 5.

Η εν λόγω εταιρία έχει ως αντικείμενο την κατασκευή, πώληση και τοποθέτηση κουφωμάτων Αλουμινίου και PVC, καθώς και την υποστήριξη μετά την πώληση.

Η ΤΗΕRMOAL έχει επενδύσει σε εξοπλισμό νέας τεχνολογίας και συνεργάζεται σταθερά και στενά με μεγάλη εταιρία διέλασης, σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων αλουμινίου(EXALCO), ώστε να εξασφαλίζει για τους πελάτες της την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Επίσης, η εταιρεία διαθέτει και δικό της σύστημα αλουμινίου, THERMOAL 2004, το οποίο κατασκευάζει με «Θερμογέφυρα» και για το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τον διαπιστευμένο εργαστήρι δοκιμών ΕΚΑΝΑΛ, με αριθμό πιστοποιητικού 1082/ 26.07.2010 και από την ROSENHEIM με αριθμό 422 43923/1 και 422 43923/2.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μέσα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο

Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin) συμμετέχει δυναμικά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η έκθεση που πραγματοποιείται στο Βερολίνο και θα διαρκέσει από 6 έως 10 Μαρτίου 2013, αναμένεται να προσελκύσει τη διεθνή βιομηχανία τουρισμού, αναδεικνύοντας τις μοναδικότητες του κάθε προορισμού.

Στον ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έντονη θα είναι η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που προσβλέπει στη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο δικό της stand. Το προσεγμένο τουριστικό υλικό της Πιερίας θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν, τις φυσικές ομορφιές, τις παραδόσεις, τις τουριστικές υποδομές καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί ο ταξιδιώτης να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, όπως είναι ο χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός , ο συνεδριακός, κ.α.

Η συμμετοχή της Π.Ε.Πιερίας εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για προβολή του τόπου στο εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργηθούν ενθαρρυντικές προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Άλλωστε, αποτελεί στόχος να προβληθούν με τον πλέον ελκυστικό τρόπο οι δυνατότητες της Πιερίας , ως προορισμού ιδανικού και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Σημαντικές επαφές με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς καθώς και εκπροσώπους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, βρίσκονται στην ατζέντα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, οποία θα παραβρεθεί στην έκθεση για να παραθέσει και να προωθήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, στοχεύοντας στη γερμανική αγορά.

« Με γνώμονα την αύξηση της τουριστικής κίνησης της περιοχής οφείλουμε στον τόπο μας να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση του τουρισμού για την ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας, καταχωρώντας την Πιερία και γενικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διεθνή τουριστικό χάρτη, που με τα στοιχεία που διαθέτει έχει τη δυναμική να καλύψει κάθε απαίτηση», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καταλήγοντας ότι η Πιερία πρέπει να αποτελέσει τη δυνατή επιλογή στην τουριστική αγορά, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής μας ταυτότητας.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμβάλλοντας στην κατεύθυνση της προβολής των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, ως μια ενιαία εικόνα τουριστικού προορισμού στις αγορές ενδιαφέροντος.
Διαβάστε περισσότερα...