Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ" - «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Λιτόχωρο, 26 Μαρτίου 2013.-
Μετά χαράς, έστω και μετά από δυόμισι περίπου χρόνια από την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής, είδαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να συμπεριλαμβάνονται «προτάσεις» για τη βελτίωση – ανάπτυξη του τόπου μας και συγκεκριμένα προτάσεις – μελέτες για ένταξη σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την κρασπέδωση οδών, πεζοδρόμων και πλατειών κοινοτήτων του Δήμου μας, τις οποίες ασφαλώς και υπερψηφίσαμε.

Έστω και αργά, προτάσεις με μελέτες τέτοιου είδους, για τις οποίες η «Ολύμπια Γη» φωνάζει από την πρώτη ημέρα, πρέπει να εκπονούνται και να κατατίθενται στους αρμόδιους φορείς για να «πάρουν το δρόμο τους» ώστε να προλάβουν να ωριμάσουν για υλοποίηση όσο είναι ενεργό το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Προτείνουμε στη δημοτική αρχή, όπως θα πράττουμε στο εξής σε τακτά διαστήματα, μερικούς ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας άξονες και δράσεις για την υποβολή προτάσεων.

Να υποβληθεί πρόταση για ένταξη σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτινων πόρων («αειφόρος ανάπτυξη»), που αφορά τόσο στο πόσιμο νερό, όσο και στο αρδευτικό. Μεταξύ άλλων είναι η πλήρης αξιοποίηση των υδάτινων κοιτασμάτων από τα οποία είναι πλούσιος όλος ο Δήμος μας αλλά υστερεί στην αξιοποίησή τους και την κατασκευή γεωτρήσεων όπου είναι απαραίτητο (π.χ. Λεπτοκαρυά – Δίον). Στα πλαίσια αυτά, είναι άμεση αναγκαιότητα η αντικατάσταση του δικτύου σωλήνων αμιάντου με σύγχρονο δίκτυο από την πηγή, το φιλτράρισμα του ύδατος, η δημιουργία σύγχρονου αρδευτικού δικτύου με ενισχυτικές γεωτρήσεις και ταμιευτήρες όπου απαιτείται, η αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής με τοποθέτηση υδρομετρητή σε κάθε ποτιζόμενη έκταση (ατομική παροχή).

Απαιτείται επίσης πρόταση για τη δράση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, καλύπτοντας την αποκομιδή με σύγχρονους επίγειους ή βυθιζόμενους κάδους, νέου τύπου απορριμματοφόρων, ενεργοποίηση του θεσμού της ανακύκλωσης και ποικίλη αξιοποίηση των απορριμμάτων όπως του παραγόμενου βιοαερίου κατά την διαδικασία αποδόμησης των απορριμμάτων, την ενεργειακή αξιοποίηση τυχόν παραγόμενων δευτερογενών καυσίμων με παραπροϊόντα από τα ελαιοτριβεία της περιοχής μας για δημιουργία βιοκαυσίμου ύλης. Ήδη η Περιφέρεια της Αττικής μέσω της διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ξεκινά την εφαρμογή σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων της.

Σύνδεση όλων των κοινοτήτων του Δήμου, με δημοτική συγκοινωνία. Συγκεκριμένα προτείνουμε να εκπονηθεί μελέτη δημιουργίας ευέλικτου συγκοινωνιακού δικτύου δημοτικού χαρακτήρα, ώστε να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δώδεκα κοινοτήτων του Δήμου και να καταστεί εύκολη και οικονομικά συμφέρουσα η πρόσβαση των δημοτών στις περιοχές που στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου. Μία τέτοια αναπτυξιακή πρωτοβουλία θα προσφέρει τη δυνατότητα μετακινήσεων νέων και ηλικιωμένων εντός του Δήμου, θα συνδέσει περιοχές που εμφανίζουν τάσεις απομόνωσης, θα προσφέρει σίγουρο μέσο πρόσβασης σε σημεία απαραίτητα για την καθημερινότητα των δημοτών (λ.χ Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, ΚΕΠ, Δημαρχείο κλπ) και κυρίως θα αποτελέσει την αρχή για την μετακίνηση τουριστών εντός των ορίων του Δήμου, κατά τα πρότυπα μεγάλων Δήμων της χώρας μας. Τέλος θα αποτελέσει λύση σταθερής απασχόλησης των νέων – και όχι μόνο - της περιοχής μας που μαστίζονται από την ανεργία, που το κόστος μετακινήσεων τους αποστερεί τη δυνατότητα εργασίας εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Αντιλαμβανόμαστε ως υποχρέωσή μας την υποβολή προτάσεων - λύσεων και όχι «ιδεών» που παραμένουν σε χρονοντούλαπα και προκαλούν μονάχα πρόσκαιρους ενθουσιασμούς.

Η «Ολύμπια Γη», με το συνεχώς αυξανόμενο δυναμικό της με υψηλή εξειδίκευση και με στοιχειοθετημένες προτάσεις, ωριμάζει διαρκώς και είναι στο πλευρό του δημότη με λύσεις για τα προβλήματα που διαιωνίζονται στον τόπο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

10 σχόλια:

 1. Ton Gouno giati ton valane fotografia ws grafio typou???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H gravata SANITAS SANITAS einai???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Άρχων του Κολωνακίου27 Μαρτίου 2013 - 11:21 μ.μ.

  Προφανώς είναι από το "το συνεχώς αυξανόμενο δυναμικό της με υψηλή εξειδίκευση"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βρε καλώς τον Αθηναίο!

  Έτοιμος ήμουν να σου βγάλω silver - μιας και έχεις και μια ηλικία - alert!

  Ούτε ο Σαμαράς δεν έκανε τόσο καιρό να εμφανιστεί!
  Βέβαια έχεις "ανεβεί πολύ"! Προτάσεις λες πως έκανες... Ποιές προτάσεις βρε Δημόπουλε;;; Τους λες να κάνουν μελέτες ώστε να ωριμάσουν! Παραδείγματα φέρνεις μόνο από την "Αττική Γη" μιας και εκεί ζεις!
  ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ! Ο Ντινάκης κάθε μέρα 100 "προτάσεις" γραφει στο blog του! Μην το συνεχίσεις γιατί θα γίνεις Ντινάκης 2 και την επόμενη φορά θα βγεις πέμπτος!


  Θετικό βέβαια πως τώρα πια έπαψες να μπερδεύεις το κέντρο υγείας με το ΄Λιβαδάκι!


  Ευχαριστούμε για τη θετική σκέψη και την Αθηναϊκη Αύρα που μας στέλνεις καθώς και για την πληροφόρηση πως το αυξανόμενο - στο μυαλό σου - δυναμικό, με την ασύγκριτη εξειδίκευση είναι στο πλευρό μας,
  Δεν μας διευκρινίζεις, αν πρόκειται για το δεξί ή το αριστερό (πλευρό μας).


  Αναφέρεις και κάτι για πρόσκαιρους ενθουσιασμούς, το οποίο δεν αντιλαμβάνομαι, αλλά για το λέει κάποιος με διαρκείας στην αντιπολίτευση, με αναγκάζες για ακόμη μία φορά να μην σε πάρω και πολύ στα σοβαρά.  Κύριε Διαχειριστή θερμά συγχαρητήτια για την επιλογή της φωτογραφίας! Μια εικόνα χίλιες λέξεις! (Το κάδρο του αποτυχημένου στον τοίχο, το "εξειδικευμένο προσωπικό" και ένα φωτοτυπικό πεταμένο στο πάτωμα!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. βουλευτης ή θανατος28 Μαρτίου 2013 - 1:46 π.μ.

  Γειατη βραι αλειταις;;;; Δαι χρηάζαιται ω τώπος μας κράσπεδα;;;; δαι χρηάζαιται συγκοινωνία;;;; θα τω δύται μεια μαίρα, ο Δημοπουλος θα δεικεοθή και θα γραφτύ στειν Ιστορια μαι χρισά γραματα. Μπωρύ κε πλατυναίνηα. Αλείταιςςςςςςςςςςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η επιλογή της φωτογραφίας έγινε από τον Διαχειριστή του dionolympos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε διαχειριστή είχες δεν είχες πάλι, ξέθαψες το δίδυμο
  Δημοπουλο-Γκουνο……

  Φήμες λένε πως ο πρώτος είναι πλέον άρχων του Κολωνακίου,
  και ο δεύτερος άρχων του Κολωνακίου 2[πεζόδρομος Λεπτοκαρύας] με τον δεύτερο να
  το έχει κάνει ‘’Άβατο’’ για τους άλλους υποψηφίους……..με αυτά που κάνεις με 70% θα τους βγάλεις και στο τέλος θα σου βγει ξινό το καρπούζι που λέμε και εμείς
  οι Βλάχοι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. έλα βρε Κώστα!
  Καιρό είχες να γράψεις...
  Φοβερό το Δ.Τ. !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Και αυτό ως απάντηση στο 70% βρε ατακτούλη!
  http://dionolympos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2313.html

  ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. τωρα επεσε στο 69%!!!!! ατακτουλη........dionolympe...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή