Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το Σύλλογο Εργαζομένων Π.Ε.Πιερίας

Στην επιτακτική ανάγκη προώθησης της ισότητας των δύο φύλων και εξάλειψης των διακρίσεων αναφέρθηκε η Σοφία Μαυρίδου 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασαν με το δικό τους τρόπο οι γυναίκες υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

Σε μια μικρή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε.Πιερίας, στην αίθουσα συσκέψεων στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012, οι γυναίκες εργαζόμενες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. 

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, μίλησε για τη σύγχρονη γυναίκα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να ΄΄ παίξει΄΄ στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. 

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη προώθησης της ισότητας των δύο φύλων και εξάλειψης των διακρίσεων, που υφίστανται οι γυναίκες σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Πρόσθεσε, ότι στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι η υλοποίηση ενεργειών που προστατεύουν και κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των γυναικών. «Όλες οι γυναίκες επώνυμες και ανώνυμες είναι αγωνίστριες της ζωής. Με τη δυναμική που τις διακρίνει διαδραματίζουν καταλυτικό και καθοριστικό ρόλο και αποτελούν γερά στηρίγματα τόσο για την οικογένειά τους όσο και για την κοινωνία γενικότερα» είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπεραμύνθηκε της διαμόρφωσης μιας κοινωνίας ισότητας των δύο φίλων και δημιουργίας προϋποθέσεων για ισότιμη μεταχείριση των γυναικών, υπογραμμίζοντας τον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης πολιτικών ισότητας και στον τρόπο εφαρμογής τους, που τέθηκαν επι τάπητος, στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Περιφέρειες»στην οποία συμμετείχε ως εισηγήτρια πριν από λίγες ημέρες. Άλλωστε, ενημέρωσε ότι υπήρξε δέσμευση από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Μαρία Στρατηγάκη, να επισκεφθεί σύντομα την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, προκειμένου να προωθήσουν και να στηρίξουν από κοινού πολιτικές που στόχο έχουν την εφαρμογή της ισότητας στην καθημερινότητά μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δομνίκη Καράτζιου, έκανε αποτίμηση των έως τώρα αγώνων των γυναικών για την καθιέρωση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, αναπτύσσοντας δράσεις σε τομείς που κάποτε οι άνδρες είχαν την αποκλειστική κυριαρχία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κατακτήσεις των γυναικών, όπως, το δικαίωμα στην ψήφο, στη μόρφωση, στην ελευθερία της βούλησης κ.α που δεν ήταν πάντα αυτονόητα. Η Δομνίκη Καράτζιου μίλησε για το σημαντικό και πολυσύνθετο ρόλο της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής. 

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς, ενώ τρεις τυχερές κέρδισαν από ένα βιβλίο μετά από κλήρωση που έγινε.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο θρίλερ "ολικής πτώχευσης" στην ISDA

Συνεδριάζει πάλι εκτάκτως το απόγευμα η ISDA, η διεθνής επιτροπή των ιδιωτών ομολογιούχων για να αποφανθεί εάν έχει συντελεστεί πιστωτικό γεγονός, δηλαδή η διαδικασία συνιστά «ολική χρεοκοπία» για την Ελλάδα με δεδομένο ότι ενεργοποιούνται οι ρήτρες συλλογικής δράσης (αναγκαστικό κούρεμα) για το 14% των ομολογιούχων.
Aν συμβεί αυτό, ενεργοποιούνται τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου). Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσό από ομόλογο του ... ΟΣΕ, το οποίο αρνήθηκε το "κούρεμα" και μπορεί να μας πτωχεύσει και τυπικά. Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες...

Πριν λίγο ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης «To Eurogroup ενημερώθηκε πως η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC) για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο»,. Το Eurogroup διαπίστωσε την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα. 
Στο προσχέδιο της ανακοίνωσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «καλωσορίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής». 
Η ελληνική πλευρά, όπως επιβεβαίωσε και το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εισηγήθηκε την ενεργοποίηση των ρητρών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαρκοζί: «Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα»

«Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα» με την κρίση χρέους της Ελλάδας, μετά τη μεγάλη αποδοχή από τους ιδιώτες πιστωτές της συμφωνίας για την ανταλλαγή ομολόγων που ολοκλήρωσε η Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
«Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες», δήλωσε ο Σαρκοζί από τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία.
«Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα», προσέθεσε και κατέληξε: «Γυρνάμε σελίδα στην χρηματοοικονομική κρίση».
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτοβολταϊκά: «σε αδιέξοδο οι αγρότες» – Επιστολή ΠΑΣΕΓΕΣ

Από το ECONEWS:
Για κίνδυνο πλήρους εκτροπής και ακύρωσης στην πράξη της πρωτοβουλίας για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών από επαγγελματίες αγρότες, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας. 

Ολόκληρη η επιστολή 
«Κύριε Υπουργέ, 

Όπως είναι γνωστό, οι οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι έχουν υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις αδειοδοτικές διαδικασίες εγκατάστασης Φ/Β σταθμών σε ιδιόκτητη γεωργική γη, βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω του ουσιαστικού αποκλεισμού της πρόσβασής τους σε δανειακά κεφάλαια αλλά και της αδυναμίας χρηματοδότησης των επενδύσεών τους αποκλειστικά από ίδιους πόρους εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται. Σαν απόρροια του γεγονότος αυτού εμφανίζεται από πλευράς τους αδυναμία εκπλήρωσης των προβλεπόμενων από την αδειοδοτική διαδικασία όρων (χρηματοοικονομικών, χρονικών κ.λ.π.) με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία τους να έχει ήδη ή να κινδυνεύει άμεσα να απωλέσει την δυνατότητα ένταξής της στις προβλεπόμενες από το ν. 3851/2010 διαδικασίες στο πρόγραμμα εγκατάστασης αγροτικών φωτοβολταϊκών. 

Κατά συνέπεια κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη η επαρκής χρονική παράταση όλων των προβλεπόμενων προθεσμιών στις αδειοδοτικές διαδικασίες των Φ/Β σταθμών των επαγγελματιών αγροτών. Με δεδομένα το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών αλλά και τα ιδιαίτερα σημαντικά για τη χώρα μας οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την δημιουργία και ανάλωση πρόσθετων εισοδημάτων στην Περιφέρεια, παρακαλούμε για τον καθορισμό συνάντησης μαζί σας, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του όλου θέματος»

Με τιμή 
Τζανέτος Καραμίχας,

 Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 (Β΄ ΜΕΡΟΣ).

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HELIOS».
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ...«ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»!;!
ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;

Μερικά ακόμη ζητήματα που θέσαμε στην προ ημερησίας συζήτηση ήταν τα εξής:
Πρόγραμμα «HELIOS» και Δήμος Δίου – Ολύμπου: Σε προηγούμενες συνεδριάσεις υπήρξε μία παλινωδία στις δηλώσεις του δημαρχεύοντος γύρω από το θέμα της ενδεχόμενης συμμετοχής του Δήμου μας στο projectHelios”. Συγκεκριμένα μετά από ερώτησή μου τον Οκτώβριο, αρχικά δήλωσε το ενδιαφέρον του Δήμου μας για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με υπόδειξη ορισμένων εκτάσεων, τις οποίες δεν προσδιόρισε. Τον Δεκέμβριο μετά από νέα σχετική ερώτησή μου, ακούσαμε με έκπληξη τον δημαρχεύοντα να ανακοινώνει πως είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του Δήμου εξαιτίας δήθεν κινδύνων απώλειας κυριότητας των εκτάσεων αυτών. Το ίδιο επανέλαβε και τον Ιανουάριο παρά την υπόδειξή μου ότι κανείς κίνδυνος δεν υφίσταται στην φάση του κατ’ αρχάς ενδιαφέροντος. Κι όμως, μόλις λίγες εβδομάδες μετά γίναμε μάρτυρες δημοσιευμάτων που ανέφεραν και τον δήμο Δίου – Ολύμπου ως έναν εκ των 15 δήμων που μετέχουν στο πρόγραμμα! Ζήτησα λοιπόν να σταματήσει το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» και να μάθουμε επιτέλους επίσημα ποια είναι η αλήθεια γύρω από το θέμα. Ω, του θαύματος αυτή τη φορά οι κίνδυνοι είχαν εξαλειφθεί ως διά μαγείας κατόπιν προφορικής διαβεβαίωσης του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Φαρμάκη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο υπουργείο. Έτσι μας ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος μας υπέδειξε εκτάσεις περίπου 300 στρ., χωρίς να δηλωθεί πάντως για ποιες ακριβώς εκτάσεις πρόκειται.
Αφήνω ασχολίαστο το ότι ο δημαρχεύων για άλλη μία φορά δεν έλαβε όταν έπρεπε υπόψη τις έγκαιρες θετικές μας υποδείξεις και δε μπήκε καν στον κόπο να κάνει ένα τηλεφώνημα προς το υπουργείο για διασταύρωση. Αλήθεια ποια θα ήταν η τύχη της συμμετοχής του δήμου μας στο τόσο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα αν δεν τύχαινε «να φέρει ο δρόμος» τον κ. Φαρμάκη απ’το υπουργείο ανάπτυξης τον Φεβρουάριο; Υπογραμμίζω επίσης ότι σε καμία συνεδρίαση (απ’ τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο) δεν ένιωσε την ανάγκη ο δημαρχεύων να ενημερώσει από μόνος του το σώμα για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Η όποια ενημέρωση προσέφερε, έγινε πάντοτε και μόνο κατόπιν δικών μου ερωτήσεων! Τόσο σοβαρά βλέπει η δημοτική αρχή ένα πρόγραμμα που ενδέχεται να φέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, πιθανή ενεργειακή αυτάρκεια του δήμου και απαλλαγή από λειτουργικά έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως!
Προμήθειες απορρυπαντικών από σχολεία της δημ. ενότητας Δίου κατόπιν …«εντολής δημάρχου»: Πριν από μερικές εβδομάδες έγινα δέκτης μίας πολύ σοβαρής πληροφορίας· ότι δηλ. κάποιος προμηθευτής πήγε σε σχολεία της δημ. ενότητας Δίου και ζήτησε να λάβει παραγγελίες για είδη καθαριότητας συνολικής αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ενεργεί κατόπιν εντολής δημάρχου! Βέβαια ο προμηθευτής έκανε απλώς τη δουλειά του. Τίθεται όμως το ερώτημα ποιος είναι ο δήμαρχος που έδωσε τέτοια εντολή και γιατί για τόσο μεγάλο πόσο δεν έγινε διαγωνισμός ή έστω η συλλογή προσφορών από όλους τους τοπικούς επαγγελματίες, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική (που μάλιστα εφαρμόστηκε και φέτος στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει η πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής, κ. Ζουρζούρα). Επίσης ποια ήταν η θέση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ο δημαρχεύων απάντησε πως ουδέποτε έδωσε ο ίδιος τέτοια εντολή, ενώ η κ. Ζέρβα ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε σχετικά με τη φημολογούμενη «εντολή δημάρχου», δεν διέψευσε ωστόσο το γεγονός της αποκλειστικής προμήθειας υλικών από τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Καμία απάντηση δεν δόθηκε για την πρακτική που ακολουθήθηκε (ουσιαστικά προφορική απευθείας ανάθεση), ενώ μένει αδιευκρίνιστο το αν ο προμηθευτής έλεγε ψέμματα η αν όντως κάποιος…«δήμαρχος» έδωσε σχετική εντολή! Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε το θέμα μέχρι να δοθούν ικανοποιητικές και σαφείς απαντήσεις.
Μηχανισμός φιλτραρίσματος υδραγωγείου Λιτοχώρου: Η δημ. σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία απηύθυνε ερώτημα προς τον δημαρχεύοντα σχετικά με παράπονα συνδημοτών μας από το Λιτόχωρο για «θολούρα» στο πόσιμο νερό σε αρκετές συνοικίες. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε σχετικά κι απέκλεισε το ενδεχόμενο υπερβολικής χλωρίωσης, ειδικά αυτή την εποχή.
Σχετικά με τον ισολογισμό οικ. έτους 2010 του πρώην Δήμου Δίου: Επίσης η κ. Μόχλα ρώτησε πως είναι δυνατόν να έχει αργήσει τόσο πολύ να έρθει στο Δ.Σ. ως θέμα ο ισολογισμός του 2010 του πρώην δήμου Δίου. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ισολογισμός ήλθε ως θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιανουάριο, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις κι αντιπαραθέσεις. Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως το θέμα θα έρθει στο Δ.Σ. κάποια στιγμή.
Ωστόσο ο λογιστής που συνεργαζόταν με τον τότε δήμο Δίου επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος ισολογισμός θα έπρεπε να είχε ψηφισθεί έως τις 5 Οκτωβρίου 2011!!!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
         
Διαβάστε περισσότερα...

“Περισσότερη Ευρώπη” - Η απάντηση του Προεδρείου της ΚΟ του ΕΛΚ στην κρίση

“Περισσότερη Ευρώπη” προτείνει το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ανάκτηση της οικονομικής μεγέθυνσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης από την Πάλμα της Μαγιόρκα. Στη συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ συμμετείχε ως μέλος του ο Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος.

Οι εργασίες του Προεδρείου της ΚΟ του ΕΛΚ επικεντρώθηκαν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως μοχλού της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάκαμψης, στη κατάργηση των φραγμών που υφίστανται στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς (η άρση τους δύναται να συμβάλλει στην αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 1%), στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στη διασύνδεση των οδικών, σιδηροδρομικών και θαλασσίων δικτύων στην ΕΕ.

Στο περιθώριο των εργασιών του Προεδρείου, ο κ. Παπαστάμκος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Ραχόι, και αντήλλαξε απόψεις με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς κ. Μπαρνιέ και τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Τσιόλος, καθώς επίσης και με μέλη της Ισπανικής Κυβέρνησης
 
Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Ραχόι με τον κ. Παπαστάμκο
 Σε παρέμβασή του στη θεματική ενότητα για την Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ο κ. Παπαστάμκος αναφέρθηκε τόσο στις εσωτερικές όσο και τις διεθνείς πτυχές της ευρωπαϊκής αγροτικής οικονομίας. Συμπερασματική διαπίστωση του Μέλους του Προεδρείου του ΕΛΚ κ. Παπαστάμκου είναι ότι “χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη όχι μόνο στο κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά κυρίως στο εθνικό επίπεδο δράσης, και ότι η ΕΕ δύναται να εξέλθει από την κρίση επενδύοντας στις παραδοσιακά ισχυρές πηγές οικονομικής μεγέθυνσης που είναι ο πρωτογενής τομέας και οι μικρομεσσαίες επιχειρήσεις”.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ερώτηση προς κα Κουρίτα

Αγαπητή κ.Κατερίνα ΚΟΥΡΙΤΑ  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι.Κ.Α. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ!!!!!!!

ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ  ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ(ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Κ.Τ.Λ.) ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.  
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!!!!!  



Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Τακτική επιχορήγηση για τον Φεβρουάριο του 2012 σε όλους τους δήμους από το ΥΠ.ΕΣ.

Ενίσχυση των δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών



Με το ποσό των 123.842.439 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τούς Δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών τους.
Το παραπάνω ποσό, που κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση για το μήνα Φεβρουάριο τού 2012.
Τα αποδιδόμενα ποσά προς τους Δήμους προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών τους, καθώς και -κατά προτεραιότητα- για μισθοδοσία του προσωπικού τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Καρίτσας Ο ΟΛΥΜΠΟΣ για την Καθαρή Δευτέρα

Ευχαριστίες τού Δ.Σ. τού Αγροτικού Μορφωτικού Εκπολιτιστικού και Τουριστικού Συλλόγου Καρίτσας «Ο Όλυμπος»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Μορφωτικού Εκπολιτιστικού και Τουριστικού Συλλόγου Καρίτσας «Ο Όλυμπος» ευχαριστούν θερμά όλους όσοι στήριξαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης που έγινε την Καθαρή Δευτέρα.
Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Κωτούλη, τον Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Κιάφα, τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Ζέρβα καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσας κ. Νικόλαο Πατρή για την πολύτιμη βοήθειά τους και προσφορά τους ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Επίσης, ευχαριστεί θερμά τις γυναίκες τού Συλλόγου και όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Και βέβαια, ευχαριστεί όλους τούς χορηγούς:
1.     Νερά «ΣΕΛΙ» κ. Σάββα Μυστακίδη
2.     Oympus Foods (Νέα Έφεσος)
3.     Κωνσταντόπουλος (ελιές)
4.     Κτήμα Κούρτη «Οινόβιον» - Αποστόλης Κούρτης – Ράχη Πιερίας
5.     ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥΛΗ – Περίσταση Πιερίας
6.     Super Market Ζέρβας Ιωάννης – Καρίτσα
7.     Mini Market Χρυσίδου – Μπούσια Νόπη * Καρίτσα
8.     Αρτοποιείο «Μπούσιας Γιώργος», Καρίτσα.
9.     Αρτοποιείο «Μπατζογιάννης» - Καρίτσα.
10.                         Τα πλαστικά (ποτήρια, πιάτα κλπ) ήταν μια προσφορά των Αφών Πριόνα.
11.                         Δήμος Δίου-Ολύμπου: Για τη μικροφωνική εγκατάσταση
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα της Όλγας Κεφαλογιάννη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σε μία εποχή δύσκολη κατά την οποία οι αλλαγές είναι ραγδαίες και τα προβλήματα διογκώνονται η γυναίκα, καλείται και πάλι να είναι παρούσα και να συμβάλει με τη δυναμική της στην πορεία διεξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Μπορεί και πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην στήριξη της οικογένειας, στην εργασία, στην πολιτική και στην κοινωνία.
Έχει έμφυτη τη γνώση, τη σοφία και τη δύναμη τα στοιχεία είναι δηλαδή που την καταξιώνουν και λειτουργούν ως εφόδια για την ανίχνευση των θετικών πτυχών της ζωής και την ενδυνάμωση κάθε προσπάθειας, κάθε πρωτοβουλίας, κάθε αγώνα.
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το μήνυμά μας είναι ένα: Η Γυναίκα Μπροστά! Η Γυναίκα Πρωτοπόρος!
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σε δημοπράτηση έργο αποχέτευσης σε Βροντού και Καρίτσα

Σε δημοπράτηση βγάζει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στην Πιερία το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων στα ΔΔ Βροντούς και Καρίτσας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αποχέτευσης που θα ανακουφίσει όλη την περιοχή. 

Ο προϋπολογισμός είναι 9.308.943,09 ευρώ ενώ η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 20 μήνες από την ημέρα υπογραφής της. Το έργο αναμένεται να υπογραφεί το καλοκαίρι, αν δεν υπάρξουν διαμάχες μεταξύ των υποψηφίων και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014. 

 Η ημέρα διεξαγωγής της δημοπράτησης είναι στις 24 Απριλίου 2012 στο Δημαρχείο του Λιτόχωρου. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του επιχειρησιακού προγράμματος "περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013" (κωδ. ΟΠΣ έργου 328433) και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. 

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των Δ.Δ. Βροντούς και Καρίτσας του Δημοτικής Ενότητας Δίου, καθώς και τη κατασκευή του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (KAA), για τη μεταφορά των λυμάτων στη θέση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. 

Πηγή:ypodomes.com
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση σε ομιλία


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου     Κατερίνης σε συνεργασία  με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων  της Α’θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σας προσκαλούμε
την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 στις 12:00 π.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), στην ομιλία
με θέμα «ΕΙΔΙΚΑ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΕΝΤΕΡΟΥ».




                                               Με εκτίμηση


                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
   ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                        Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
          6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                                                         

         Σιδηρόπουλος Δημοσθένης                                               Αστέριος Κρίτογλου
Διαβάστε περισσότερα...