Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011 - 30 IOYNIOY - 3 IOYΛΙΟΥ

ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗ ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 4ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ
"ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2011" 30 ΙΟΥΝΙΟΥ - 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ
ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ E-MAILS:
tryfongr@otenet.gr, fotinos.george@gmail.com, & ΤΗΛ: 6932 302778.

ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ
ΔΡΩΜΕΝΩΝ, ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Ο Λάζαρος υπήρξε στενός φίλος του Ιησού Χριστού, αδερφός της Μάρθας και της Μαρίας. Κατοικούσε στη Βηθανία, 3 χλμ. περίπου ανατολικά της Ιερουσαλήμ. Ο Ιησούς αγαπούσε την οικογένεια του, μάλιστα όταν βρέθηκε στο σπίτι του νεκρού Λαζάρου στεναχωρήθηκε και δάκρυσε. Ενώ ο Ιησούς βρισκόταν μακριά από τη Βηθανία, ο Λάζαρος ασθένησε. Οι αδερφές του ειδοποίησαν τον Ιησού για την κατάστασή του, ο Ιησούς όμως καθυστέρησε εσκεμμένα τη μετάβασή του στη Βηθανία. Όταν έφθασε στο σπίτι μαζί με τους μαθητές Του, ο Λάζαρος ήταν ήδη νεκρός για τέσσερις ημέρες (Ιωάννης 11:17). Ο Ιησούς όμως αφού προσευχήθηκε στον Πατέρα, τον ανάστησε από τους νεκρούς λέγοντας "Λάζαρε, δεύρο έξω". (Ο Λάζαρος βγήκε έξω από το μνήμα με δεμένα τα πόδια και τα χέρια, και το πρόσωπό του περιτυλιγμένο με σουδάρια (Ιωάννης 11:44). Το θαύμα αυτό του Ιησού έγινε η αιτία να πιστέψουν πολλοί από τους Ιουδαίους. Η ανάσταση του Λαζάρου και η συγκέντρωση του πλήθους θορύβησε τους αρχιερείς και τους Φαρισαίους, οι οποίοι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Ιησού, αλλά και το Λάζαρο. Δεν κατόρθωσαν όμως να το πράξουν για το Λάζαρο, τον Ιησού όμως αργότερα Τον σταύρωσαν. Έξη ημέρες πριν από το Πάσχα, ο Ιησούς κάθισε σε δείπνο το οποίο δόθηκε γι Αυτόν. Μαζί Του ήταν και ο Λάζαρος, ενώ πλήθος κόσμου είχαν πάει για να δουν όχι μόνο τον Ιησού, αλλά και τον αναστημένο Λάζαρο (Ιωάννης 12:9)
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!


Μην με ξυπνάτε τώρα… όνειρο ζω… δεν είμαι εδώ…
είμαι σε άλλη τροχιά….. σε άλλη χώρα…
γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!



Βγείτε τώρα όλοι οι ψάλτες και πείτε ότι θέλετε!
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΥΓΕΙ_ 
ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΕΛΟΣ_

Δεξιός Ψάλτης
Διαβάστε περισσότερα...

“Αγοράστε τα πάντα για να μην πάμε σε πτώχευση”

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/04/15/96885/

“Ελάτε ιδιώτες να μας σώσετε. Αγοράστε τα πάντα για να μην πάμε σε πτώχευση”.
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε το υπουργικό συμβούλιο και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών το οποίο εξειδίκευσε τα μέτρα που θα πάρει στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
Η έκπληξη είναι ότι τελικά τα μέτρα δε θα είναι 23 δισ αλλά 26 δισ., με τα 3 δισ. περισσότερα από τις προβλέψεις να αφορούν…. επισφάλειες, δηλαδή θεωρούν δεδομένες τις υστερήσεις εσόδων και βάζουν μαξιλάρι. Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα είναι έως 17 δισ. ευρώ έως το 2013.
Τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρεθούν από περικοπές δημοσίων δαπανών, ήτοι μισθοί και συντάξεις. Αυτά, όμως, θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα, να φάει ο κόσμος το… κοτόπουλο (γατί λετά για αρνί δεν υπάρχουν) και βλέπουμε.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει μια σειρά από ΔΕΚΟ μπας και κλείσει τις μαύρες τρύπες και μειώσει το χρέος. Ωστόσο, το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι πόσο θα πουλήσει ΔΕΚΟ πολύ μεγάλης σημασίας και αξίας, την ίδια στιγμή που οι αποτιμήσεις είναι στο ναδίρ; Μήπως δηλαδή στην πρεμούρα για έσοδα χαθούν κρίσιμα πάγια περιουσιακά στοιχεία της πολιτείας;
Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει το ποσοστό συμμετοχή της, στο 34% από 51%, σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, να πουλήσει εντελώς τον ΟΠΑΠ και τη ΛΑΡΚΟ και να μειώσει κατά 2,3 δισ. τις δαπάνες από εταιρείες που θα αναδιαρθρώσει όπως η ΕΡΤ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΑΒ.
Το ερώτημα εδώ είναι τι θα γίνει με τη ΔΕΗ. Ποιος θα έχει το management, ποιος θα κάνει κουμάντο στα δίκτυα και τι λέει η Μπιρμπίλη που επέμενε στο δημόσιο χαρακτήρα των δικτίων κοινής ωφέλειας;
Επίσης, αποφασίστηκε η παραχώρηση σε ιδιώτες της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, η επέκταση των αδειών κινητής τηλεφωνίας, η μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων, η νομιμοποιήση του τζόγου με τα φρουτάκια, η μείωση του ποσοστού συμμετοχής στον ΟΤΕ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου. Με λίγα λόγια η Γερμανοί της Χόχτιφ θα αποκτήσουν σταδιακά (εφόσον το επιθυμούν) τον έλεγχο του αεροδρομίου δια παντός.
Προτείνεται επίσης η μείωση του ποσοστού στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο θα μετεξελιχθεί, η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ, η πώληση του ΟΔΙΕ, δηλαδή των Ιπποδρομιών, η μείωση της συμμετοχής στην Αγροτική.
Προβλέπονται επίσης συγχωνεύσεις εφοριών, τελωνείων, προξενείων, γραφείων τύπου καθώς κςι η μείωση των αστυνομικών τμημάτων. Σε ότι αφορά τη λειτουργία του δημοσίου, προβλέπεται διατήρηση της ισορροπίας 5:1 στις αποχωρήσεις/ προσλήψεις, μείωση των συμβασιούχων σε ποσοστό 10% κατ´ έτος, και αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα συνοπτικά
Στα 26 δισ. ευρώ φθάνει ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι την πενταετία 2011- 2015, για να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου και να δημιουργήσει η οικονομία πρωτογενή πλεονάσματα.
Στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν και θα παρουσιαστούν με χρονοδιαγράμματα ανά υπουργείο μετά το Πάσχα.
Η επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή για το τρέχον έτος- πέραν των 14,3 δισ. ευρώ που προβλέπει ήδη ο προϋπολογισμός- θα φθάσει τα 3 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 23 δισ. ευρώ θα εξοικονομηθούν την επόμενη τετραετία.
Με την εφαρμογή των μέτρων ύψους 26 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2/3 θα προέλθουν από το σκέλος των δαπανών, το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 14,5 δισ. ευρώ, αφού περίπου 8,5 δισ. ευρώ είναι η αυτόνομη αύξηση των δαπανών για τόκους.
Όπως προκύπτει από τους βασικούς άξονες του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η συνολική παρέμβαση θα φθάσει στην πενταετία το 11,4% του ΑΕΠ (εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης 0,9%, μειώσεις λειτουργικών δαπανών 1,1%, καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων 0,5%, αναδιοργάνωση ΔΕΚΟ 1%, μείωση αμυντικών δαπανών 0,5%, εξορθολογισμός δαπανών υγείας 0,5%, εξορθολογισμός ιατροφαρμακευτικής δαπάνης 0,7%, μείωση δαπανών ΟΚΑ και εξορθολογισμός κοινωνικής δαπάνης 1,1%, ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης 1,5%, μείωση φοροαπαλλαγών 0,9%, βελτίωση εσόδων ΟΚΑ και καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής 1,5%, αύξηση εσόδων ΟΤΑ0,3%, λοιπές δαπάνες 0,9%).
Το ΜΠΔΣ, το οποίο θα λάβει τη μορφή νομοσχεδίου και θα ψηφισθεί το Μάιο από τη Βουλή, θα περιλαμβάνει:
-Προβολές εσόδων και δαπανών Γενικής Κυβέρνησης, πριν και μετά τις παρεμβάσεις
-Περιγραφή δημοσιονομικών παρεμβάσεων για την επίτευξη των στόχων
-Ετήσια ανώτατα όρια δαπανών για κάθε Υπουργείο και στόχους
-Μακροπρόθεσμες προβολές του χρέους
-Κλαδικά σχέδια παρεμβάσεων σε τομείς όπως: Δημόσιες Επιχειρήσεις
-Καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων
-Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
-Δημόσια Διοίκηση και μισθολόγιο του Δημοσίου
-Κοινωνικές δαπάνες
-Δημόσιες επενδύσεις
-Αμυντικές δαπάνες
Όλες οι παρεμβάσεις
Οι κυριότερες παρεμβάσεις από τις οποίες θα προέλθει το μεγαλύτερο μέρος της εξοικονόμησης αφορούν: τον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης μέσω του νέου μισθολογίου, τον περιορισμό των κενών οργανικών θέσεων και των θέσεων ευθύνης, την περικοπή φοροαπαλλαγών, την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τα κοινωνικά επιδόματα (ενιαίος φορέας παροχής κοινωνικών παροχών, στόχευση προνοιακών επιδομάτων), την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, τη κατάργηση εφοριών, τελωνείων, αστυνομικών τμημάτων, γραφείων τύπου στο εξωτερικό, πρεσβειών κλπ.
Αναλυτικά κατά τομέα θα εξοικονομηθούν:
Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης (στόχος 2011-2015: 0,9% ΑΕΠ ή 2 δισ. Ευρώ)
-Εφαρμογή του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις
-Μείωση των συμβασιούχων τουλάχιστον 10% κατ’ έτος
-Αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα
-Μείωση αμοιβόμενων επιτροπών
-Μείωση υπερωριών
-Καθιέρωση δυνατότητας μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο και δυνατότητα άδειας άνευ αποδοχών για εργασία εκτός δημοσίου
-Περιορισμός των κενών οργανικών θέσεων και των θέσεων ευθύνης
-Αναπροσαρμογή αριθμού εισακτέων στις παραγωγικές σχολές
Μείωση λειτουργικών δαπανών (στόχος 2011-2015: 1,1% ΑΕΠ ή 2,5 δισ. ευρώ)
-Εφαρμογή πλατφόρμας ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) για όλες τις αγορές στο Δημόσιο
-Μείωση όλων των δαπανών για τηλεπικοινωνίες μέσω του «Σύζευξις»
-Εξορθολογισμός δαπανών ενέργειας
-Μείωση των δαπανών για ενοίκια με αξιοποίηση περιουσίας του Δημοσίου
-Δραστική μείωση άλλων λειτουργικών δαπανών στα Υπουργεία και σε δημόσιους φορείς (π.χ. δημόσιες σχέσεις κ.λπ.)
-Περαιτέρω μείωση άλλων δαπανών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (δαπάνες μετακίνησης Τύπου, κόστος διαχείρισης ΠΔΕ κ.λπ.) με στόχο επιπλέον εξοικονόμηση 0,9% ΑΕΠ ή 2 δισ. Ευρώ
Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων (στόχος 2011-2015: 0,5% ΑΕΠ ή 1,1 δισ. ευρώ)
-Επαναξιολόγηση αντικειμένου και δαπανών όλων των φορέων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο
-Νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας (σχολεία, ΑΕΙ/ΤΕΙ)
-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις εφοριών και τελωνείων
-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών του εξωτερικού (πρεσβείες, προξενεία, γραφεία Τύπου κ.λπ.)
-Μείωση αριθμού αστυνομικών τμημάτων
Αναδιοργάνωση ΔΕΚΟ (στόχος 2011-2015: 1% ΑΕΠ ή 2,3 δισ. ευρώ)
-Εντατικοποίηση πλάνων αναδιάρθρωσης και επικέντρωση στα έσοδα ΟΣΕ και ΟΑΣΑ
-Νέα σχέδια αναδιάρθρωσης για νέες ΔΕΚΟ (π.χ. ΕΡΤ, ΕΑΒ κ.λπ.)
-Έσοδα από νέες εμπορικές δραστηριότητες
-Εξορθολογισμός τιμολογίων
-Αύξηση παραγωγικότητας
Μείωση αμυντικών δαπανών (στόχος 2011-2015: 0,5% ΑΕΠ ή 1,2 δισ. ευρώ).
-Εξοικονόμηση από το εξοπλιστικό πρόγραμμα
-Μείωση λειτουργικών δαπανών
-Μειώσεις στρατοπέδων
-Εξορθολογισμός προμηθειών
Εξορθολογισμός δαπανών υγείας (στόχος 2011-2015: 0,5% ΑΕΠ ή 1,2 δισ. ευρώ)
-Μείωση κόστους ανά περιστατικό
-Νέος υγειονομικός χάρτης της χώρας
-Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων
-Σύστημα κεντρικών προμηθειών
-Επανατιμολόγηση ιατρικών πράξεων
Εξορθολογισμός ιατροφαρμακευτικής δαπάνης (στόχος 2011-2015: 0,7% ΑΕΠ ή 1,5 δισ. ευρώ)
Προμήθειες νοσοκομείων
-Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
-Καλύτερος έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης ασφαλιστικών ταμείων
-Επέκταση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων
Μείωση δαπανών ασφαλιστικών ταμείων και εξορθολογισμός κοινωνικής δαπάνης ( στόχος 2011-2015: 1,1% ΑΕΠ ή 2,5 δισ. ευρώ)
-Μείωση ελλειμμάτων επικουρικών ταμείων και διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους
-Εξορθολογισμός κοινωνικών επιδομάτων και εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων
-Ενιαίος φορέας παροχής κοινωνικών παροχών
-Στόχευση προνοιακών επιδομάτων
Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης (στόχος 2011-2015: 1,5% ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ)
-Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
-Μεγαλύτερος αριθμός και περισσότερο στοχευμένοι τακτικοί και προσωρινοί έλεγχοι
-Βελτίωση της ποιότητας των ελέγχων στις μεσαίες – μεγάλες επιχειρήσεις
-Αποκάλυψη φορολογικών παραβάσεων φυσικών προσώπων με μεγάλα περιουσιακά στοιχεία
-Αποτελεσματικότερη είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και προστίμων
-Αύξηση εσόδων από κεφάλαια διαφυγόντα στο εξωτερικό
-Αποτελεσματικότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας
-Αποδοτικότερη καταπολέμηση λαθρεμπορίου
Μείωση φοροαπαλλαγών (στόχος 2011-2015: 0,9% ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ)
-Κατάργηση φορολογικών εκπτώσεων χωρίς κοινωνικό ή αναπτυξιακό όφελος
-Επαναξιολόγηση όλων των απαλλαγών σε έμμεσους και άμεσους φόρους
-Εφαρμογή κοινωνικών κριτήριων στο ύψος των απαλλαγών και εκπτώσεων
-Επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων
Βελτίωση εσόδων ΟΚΑ και καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής (στόχος 2011-2015: 1,5% ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ)
-Δίκαιες και αποτελεσματικές ρυθμίσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
-Μείωση δραστικά του ποσοστού ανασφάλιστης εργασίας από το 26% στο 12%
-Νέο πλαίσιο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυστηρότεροι έλεγχοι
-Κίνητρα για την συμμόρφωση με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις
-Κοινοί εισπρακτικοί μηχανισμοί στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό σύστημα
Αύξηση εσόδων ΟΤΑ από ιδίους πόρους (στόχος 2011-2015: 0,3% ΑΕΠ ή 0,6 δισ. ευρώ)
-Αύξηση εσόδων από τέλη, δικαιώματα και άλλα έσοδα των ΟΤΑ λόγω της ενοποίησης των Οργανισμών και την εκμετάλλευση οικονομικών κλίμακας στον εισπρακτικό μηχανισμό
-Αύξηση της συμμόρφωσης στις υποχρεώσεις προς ΟΤΑ μέσω της υποχρέωσης έκδοσης δημοτικής ενημερότητας
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ [2]

Του Ιωάννη Στύλου:
Mου αρεσει,γιατι ξαφνικα εγινα εγινα φιλοζωος και ειδικα fun του γαιδαρου..επειδη,σκεφτομαι,ο,τι πλησιαζει η ωρα που θα τον χρησιμοποιησω για μεταφορικο μεσο..

Μου αρεσει,γιατι προσπαθωντας να κανω οικονομια στην βενζινη,το εριξα στο βαδισμα,με αποτελεσμα να πεσουν τα τριγλυκεριδια και η χοληστερινη..

Μου αρεσει,γιατι βλεποντας ολο και πιο συχνα στην τηλεοραση,διαμαρτυρομενη,την Παπαρηγα,ευγνομονω τον Θεο που ειμαι ακομη ελευθερος-ανυπαντρος.

Μου αρεσει,γιατι θα προσλαβω στην δουλεια μου τον πιο κολλητο μου φιλο [ανενταχτο αριστερο],επειδη εκλεισε η βιοτεχνια του..τωρα θα καταλαβει πωσ ''το κεφαλαιο πινει το αιμα των εργαρων''..η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο..

Μου αρεσει,γιατι η δολια η μανα μου βλεπει ακομα εκπομπες μαγειρικης..Δεν εχει παρει χαμπαρι ο,τι σε λιγο θα ψαχνουμε ,οχι για καλα μαγειρικη,αλλα για τα προιοντα του γευματος..

Μου αρεσει,γιατι πολλοι της ευρυτερης Αριστερας συνεχως διαμαρτυρονται,χωρις ομςως να προτεινουν λυσεις..προτεινω να μετανομαασουν τον σχηματισμο τους σε ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ..

Μου αρεσει,γιατι οι ελευθερες γκομενες που ψαχνουν γαμπρους,ελεγχουν και τις 2 τσεπες των υποψηφιων..επομενη κινηση τους να ζητησουν φορολογικη ενημεροτητα των εν δυναμει γαμπρων..

Μου αρεσουν οι ΖΟΡΟ,ΟΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ.Ο ΙΒΑΝΟΗΣ και οποιο αλλο παρατσουκλι χρησιμοπιουν οι πολιτικοι.

Μου αρεσει,γιατι εγινε και επισημα το πετεγμα γιαουρτιων,το αγαπημενο ολυμπιακο αθλημα των ΕΛΛΗΝΩΝ..θα ακολουθησει Η ΡΙΨΗ ΜΟΛΟΤΩΦ,Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ...

ΜΟου αρεσει,γιατι στι τελος μπορει και να γινει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,με τα παραπανω αθληματα..

Μου αρεσει,που το τελευταιο ζευγαρι παπουτσιων που πηρα,το προσεχω σαν τα ματια μου..το σκουπιζω,το βαφω και ενιοτε κοιμαμαι με αυτα,γιατι θελω να τα ευχαριστηθω..

Μου αρεσει,που ο πατερας μου ειναι επιτροπος σε μια εκκλησια..σε ωρα αναγκης,θα εχω καλυτερη προσβαση στο''φιλοπτωχο ταμειο''..

Μου αρεσει,που λογω της κρισης η τηλεοραση βαζει επαμαληψεις..ετσι,θυμαμαι ποσο γερασα..ταυτοχρονα,ο Σπυρος παπαδοπουλος ειναι κοντα στα 60,ο Μπονατσος μακαριτης και η δημητρα παπαδοπουλου,λιγο πριν απο την συνταξη..

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ,μου αρεσει,γιατι εχω μια σοβαρη δικαιολογια,σε οσους με ρωτουν,γιατι ασπρισε το μαλλι μου ενω ειμαι ΑΚΟΜΑ νεος..

ΑΣΠΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ....

Διαβάστε περισσότερα...

Προσύσκεψη αυτήν την ώρα

για τη δημοτική ομάδα Παπαθανασίου. 
Προς συζήτηση τα θέματα του Δ.Σ. της Μεγάλης Δευτέρας
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζει τις μεθοδικές κινήσεις ο βόρειος σύμβουλος

Σε κατάστημα στα πέριξ της επικράτειας του πρώην δήμου Λιτοχώρου, ο βόρειος σύμβουλος συνεχίζει καθημερινά τις επαφές του. Στόχος του, η επόμενη μέρα να τον βρει δυνατότερο από ποτέ! 

Το αντίπαλο δέος του είναι βέβαια ο πρώην προπονητής από τον Βορρά.

Αναμένονται νέες επαφές κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Στο συγκεκριμένο κατάστημα έχει στηθεί το επιτελείο του βόρειου σύμβουλου που με καθημερινές συσκέψεις ζυγίζει επανεκτιμά τις κινήσεις του και σχεδιάζει καινούριες απέναντι στο αντίπαλο δέος.
Διαβάστε περισσότερα...

Τί γίνεται με την επιτροπή διαβούλευσης για το νέο σήμα του Δήμου Δίου - Ολύμπου;

Ποιός αποφάσισε το σήμα του νέου μας δήμου να είναι αυτό;
Η επιτροπή που συστάθηκε για να επιλέξει το νέο σήμα συνήλθε ποτέ;
Ποιοί και με ποιά ιδιότητα σήμερα επιλέγουν ο Δήμος Δίου - Ολύμπου
να "εκπροσωπείται" με το σήμα αυτό;

Διαβάστε περισσότερα...

Σηκώνουμε τα μανίκια!


Διαβάστε περισσότερα...

ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ...

Σήμερα Σάββατο η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ν. Πιερίας (ΚΕΠΟ) συλλέγει τρόφιμα για να βοηθήσει τις άπορες οικογένειες του Νομού μας. Ας βοηθήσουμε ο καθένας όπως μπορεί. Ραντεβού μπροστά στην Εκάβη στις 19:00.

Η Πιερία μας χρειάζεται όλους...τώρα ...περισσότερο από ποτέ.



Σας ευχαριστώ,

Μακρίδης Νίκος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
-Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

ΘΕΜΑ: Εαρινή απαγόρευση αλιείας σε ποταμούς και υδάτινα κανάλια του Ν. Πιερίας


Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθ. 360/12-04-2011 (ΑΔΑ: 4ΑΓ17ΛΛ-3) Απόφαση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά (ποταμούς, παραποτάμους, χείμαρρους, ρυάκια, τεχνητές λίμνες και τεχνητά υδάτινα κανάλια του Νομού Πιερίας καθώς και στον ποταμό Αλιάκμονα από 18/04/2011 και ώρα 08.00 π.μ. μέχρι 02/06/2011 και ώρα 08.00 π.μ. για την προστασία της αναπαραγωγής των Κυπρινοειδών.
Αρμόδιοι για την τήρηση-εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
                                                     Γεωργίου – Κίτσιου Ευδοκία
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ 1000 μετ.υψωμ.

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚOΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚOΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ OΛΥΜΠΟΣ


ΕΠΙΣΚEΦΤΗΚΕ ΤOΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΡΩΜΑΪΚO ΛΙΘOΣΤΡΩΤΟ ΔΡOΜΟ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΕΛΜΟΥΤ ΛΕΕΡ
 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & Ο ΓΡΑΜMΑΤΕΑΣ ΧΕΛΜΟΥΤ ΖΒΑΝΖΕΡ


  

Tου Κωνσταντίνου Γιάντσιου
Ο λιθόστρωτος εφόσον καταστράφηκε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του από νέο ασφαλτόστρωτο δρόμο μαζί με την ιστορία του.       
Τώρα κινδυνεύει να αφανιστεί από την εγκατάλειψη των νεοελλήνων και τις επιχώσεις της φύσης. 
Απέμεινε ένα χιλιόμετρο, σε μήκος, τέσσερα μέτρα σε πλάτος ,σε υψόμετρο χιλίων μέτρων


Σε έξι θέσεις είναι απροσπέλαστος από πεσμένα δένδρα .





Ο σύλλογος θα το επαναφέρει εθελοντικά  στην αρχική του Θεση .Αν βέβαια του επιτραπεί.









ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΡΑΓΈΣ ΈΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΕΊΧΑΝ; 
 
 
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μπάσκετ Β' Κατηγορία - ΕΚΑΣΚΕΜ Το Λιτόχωρο πανηγυρίζει την άνοδο της Αναγέννησης στην Α' Κατηγορία

Το προπονητικό δίδυμο της Αναγέννησης Λιτοχώρου Καλαϊτζής Δ. και Ζηκυρόπουλος Λ. εμφανώς ικανοποιημένοι από αυτήν την αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία της ομάδος τους δήλωσαν το blog μας τα εξής:

"Μία άκρως επιτυχημένη χρονιά έφθασε στο τέλος και η πολυπόθητη άνοδος είναι πλέον πραγματικότητα. Η ομάδα παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά κατάφερενα σταθεί επάξια και να εκπληρώσει τον στόχο της ανόδου. Σήμερα μπορεί να πανηγυρίζουμε αλλά από αύριο πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα.

Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα αφού με την αναδιάρθρωση οι ομάδες που θα κλιθούμε να αντιμετωπίσουμε θα είναι πολύ δυνατές με θητεία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα όσο μπορούμε βέβαια με παίκτες από τη γύρω περιοχή αφού τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν σπατάλες. Περιμένουμε από τη νέα δημοτική αρχή τον Δήμο Δίου - Ολύμπου ουσιαστική βοήθεια παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Αξίζουμε την προσοχή τους. Σε μεγάλο ποσοστό υπάρχει περίπτωση να είμαστε η μοναδική ομάδα της Πιερίας που θα εκπροσωπήσει το νομό στο επόμενο πρωτάθλημα και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό επίτευγμα.

Συγχαρητήρια σε όλους και πρώτα από όλα στους παίκτες μας για την φιλότιμη προσπάθειά τους όλη τη χρονιά. Ελπίζουμε στην βοήθεια όλων των τοπικών αρχών και ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Το αξίζουμε!!!"
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος φταίει για την πανάκριβη βενζίνη;

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/04/13/96470/
Για βενζίνη πληρώνετε 50 λεπτά
Για το ΠΑΣΟΚ πληρώνετε 1,06
Για τον βενζινά που ακούει και τα μπινελίκια σας μόνο 9-11 λεπτά!!!

Μήπως πρέπει λοιπόν να τα ρίχνετε αλλού;
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς τις προτάσεις των Βουλευτών οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των Σχολείων

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της απόφασης για τις συγχωνεύσεις των Σχολείων στην Πιερία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου εδώ και δύο εβδομάδες οι Βουλευτές της Πιερίας περίμεναν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που είχε υποσχεθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις των Βουλευτών και των Φορέων της Πιερίας πριν διαμορφωθεί η τελική απόφαση.
Αντ’ αυτού ανακοινώθηκε σήμερα, εν αγνοία των Βουλευτών, η απόφαση των συγχωνεύσεων των Σχολείων της Πιερίας από το Υπουργείο.
Αυτή η απόφαση, η οποία δείχνει την προφανή αδιαφορία για την άποψη και τη θέση των τοπικών Βουλευτών που ουσιαστικά μεταφέρουν και εκφράζουν την άποψη και τη θέση των Φορέων και των πολιτών της Πιερίας, καθιστά μοναδική υπεύθυνη και υπόλογη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.  
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.. ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΔΡΙΑΣΗ..ΒΙΝΤΕΟ

Από τον ΚΡΑΧΤΗ:
http://kraxtis-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_1204.html
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Μόνο ξύλο που δέ έπεσε στην περιφέρεια της Μακεδονίας, όταν σύμβουλος της αντιπολίτευσης (ο κ Κούτρας), είπε ότι η παράταξη του κυρίου Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα.Τότε επικράτησε το πανδαιμόνιο..

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (Κ.Ε.ΠΟ.) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΚΕΠΟ Πιερίας σας υπενθυμίζει την κίνησή μας που σκοπός της αυτή τη φορά είναι η συλλογή τροφίμων. Γνωρίζουμε  πως η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ δύσκολη γι’ όλους. 
Παρόλ’ αυτά ακόμη και με το λίγο ο καθένας, θα μπορούσε να συμβάλει στην προσπάθειά μας αυτή, μιας και υπάρχουν οικογένειες στο νομό μας που δεν έχουν ούτε τα’ απαραίτητα. Είναι κρίμα να υπάρχουν οικογένειες και ιδιαίτερα παιδιά που καθημερινά να ψάχνουν κάποιο τρόπο να εξασφαλίζουν ακόμη και τη βασική τροφή.

Να θυμάστε η ΚΕΠΟ δεν είμαστε μόνο εμείς , είναι όλοι αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους. Εμείς σας δείχνουμε απλά τον τρόπο.

Θα θέλαμε επίσης να καλέσουμε  και όλους τους επαγγελματίες του νομού μας (με είδη τροφίμων) που επιθυμούν και αυτοί με τη σειρά τους να συνεισφέρουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της ΚΕΠΟ 6945591526.

Σημείο συνάντησης ορίζεται το πνευματικό κέντρο της πόλης μας (Εκάβη) το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 19:00.



Όλη η Πιερία 
μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια….!!!


Με εκτίμηση,
Παντζιάλας Θωμάς
Συντονιστής – επικεφαλής
ΚΕΠΟ Ν. Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

Η Λιτοχωρίτικη Παρέα της Θεσσαλονίκης

Η Λιτοχωρίτικη Παρέα προετοιμάζεται για την Ανάσταση! 

Θα συναντηθεί και πάλι αύριο την Παρασκευή, 15 Απριλίου και ώρα 8.30 με 9.00 μμ (περίπου) στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης (Μπιζανίου 44, περιοχή Παπαφείου στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 – 818 260). 

Με τον Θόδωρο τον Κάκαλο στο ακορντεόν, τις κεφάτες λιτοχωρίτικες φωνές, την καλή διάθεση και με τη με συνοδεία μεζέδων προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα! 
Σας περιμένουμε όπως είστε! 

Παρακαλούμε ενημερώστε όποιον Λιτοχωρίτη γνωρίζετε και θα έχετε τις παντοτινές μας ευχαριστίες.  

Το (νέο) Διοικητικό Συμβούλιο των Λιτοχωριτών της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα...

Λειτουργεί και απογεύματα το Νοσοκομείο Κατερίνης

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ολοήμερου Νοσοκομείου και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, με στόχο την  καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθημερινά για εξετάσεις και υπερβάσεις.
Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί πλέον και τις απογευματινές ώρες, όπου μπορούν οι ασθενείς να πραγματοποιούν διάφορες εξετάσεις. 

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ
Σε ό,τι αφορά στις δαπάνες, στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται πως θα επιβαρύνεται το ταμείο του ασθενούς, για την ιατρική επίσκεψη αλλά και για τις διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεµβατικές πράξεις, που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου. Αν ο ασθενής δεν είναι ασφαλισμένος, καταβάλλει στο νοσοκομείο αμοιβή για τις πράξεις αυτές, με το ισχύον κάθε φορά τιμολόγιο.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία έχει εξασφαλιστεί έκπτωση έως 20% σε σχέση με τα τιμολόγια του ιδιωτικού τομέα. Οι ασθενείς, εκτός από τη δυνατότητα να επισκεφθούν οποιοδήποτε νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό γιατρό της επιλογής τους, θα μπορούν να πραγματοποιούν και όλες τις εργαστηριακές, διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις. Επιπλέον, θα μπορούν να υποβληθούν και σε μικροεπεμβάσεις.

ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης , η  αμοιβή για την επίσκεψη, διαμορφώνεται ως εξής:

* για ιατρό με βαθμό Δ/ντή                 50 ευρώ
* για ιατρό με βαθμό Επιμελητή Α’    40 ευρώ
* για ιατρό με βαθμό Επιμελητή Β’    30 ευρώ
Διαβάστε περισσότερα...

Αδυνατούν να πληρώσουν το ΤΕΜΠΜΕ 7 στις 10 επιχειρήσεις

Από την ΕΠΤΑ: 
Tην αναδιάρθρωση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ σε νέα δάνεια 10ετούς διάρκειας, προτείνει η ΕΣΕΕ.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το ΕΤΕΑΝ/ΤΕΜΠΜΕ θέτει ζήτημα αναδιάρθρωσης των δανείων των επιχειρήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ στην επιστολή αναφέρει ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν κρίσιμη συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας και ότι η συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, από τις 57.000 περίπου επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, το 70% και πλέον δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις πληρωμές των δόσεων των δανείων συνολικού ύψους 5,5 δις ευρώ, θέτοντας σε κίνδυνο, εκτός από τη βιωσιμότητά τους και τη διατήρηση των εγγυήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ καταθέτει την πρότασή της για μία κοινά αποδεκτή λύση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως από τις τράπεζες: το ληξιπρόθεσμο κομμάτι των οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ I,  ΙΙ και III καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, να αναχρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας, μέσω του ΕΤΕΑΝ, στη λογική της παρακάτω ρύθμισης. Ειδικότερα:
-Εφόσον η επιχείρηση εξακολουθεί να λειτουργεί ή εφόσον οι εταίροι υπογράψουν αίτημα αναδοχής οφειλών (σωρευτική), τότε το σύνολο της οφειλής πλέον τόκων, θα αναχρηματοδοτηθεί με ένα νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας 10 ετών (τα δύο αφορούν περίοδο χάριτος με υποχρέωση καταβολής τόκων από τον οφειλέτη).
-Στο νέο δάνειο, η εγγύηση από πλευράς του ελληνικού δημοσίου θα φτάνει στο 100% των δανείων προς επιχειρήσεις με διατήρηση των δικαιωμάτων διαίρεσης και δίζησης, αλλά οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να ολοκληρώσουν τη ρευστοποίηση των καλυμμάτων πριν ζητήσουν την κατάπτωση της εγγύησης του Ελληνικού δημοσίου.
-Οι ιδιοκτήτες και οι μέτοχοι με ποσοστό άνω του 5% των εταίρων που θα εντάσσονται στη ρύθμιση, θα υπογράφουν υποχρεωτικά τη σύμβαση ρύθμισης ως εγγυητές.
-Η εγγύηση κάλυψης των τόκων από πλευράς του Ελληνικού δημοσίου παύει να ισχύει για όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση της ρύθμισης.
-Οι τόκοι θα καταβάλλονται ανά τρεις μήνες.
-Τα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ που έχουν ήδη καταγγελθεί, μπορούν να ενταχθούν στην ανωτέρω διαδικασία, αρκεί να το αιτηθεί ο φορέας, ακόμα και αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία βεβαίωσης στο Δημόσιο Ταμείο και τα ποσά έχουν εκταμιευτεί (εντάσσονται στην πρόταση Νο1).
-Ο χρόνος εφαρμογής ης διαδικασίας αναχρηματοδότησης έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πρέπει να γίνει εντός του 2011, όσο δηλαδή υπάρχει ακόμη η δυνατότητα παροχής εγγυήσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης πρόσφατα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των τραπεζών προς τις ΜμΕ, αφού σύμφωνα με το Μνημόνιο προβλέπεται η κατάργηση της δυνατότητας παροχής εγγυήσεων από το 2012 και μετά, τόσο από τις τράπεζες όσο και από το ΕΤΕΑΝ, ενώ για το 2011, το ελληνικό Δημόσιο επιτρέπεται να χορηγήσει εγγυήσεις ύψους μέχρι 1 δις ευρώ.
Επιπλέον, δυσκολίες στο ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ προσθέτει ο περιορισμός ότι οποιαδήποτε ρύθμιση των υφιστάμενων εγγυήσεων με αλλαγή στους όρους χορήγησης, όπως η διάρκεια του δανείου και το ύψος του επιτοκίου, θεωρείται ως νέα εγγύηση και θα συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο που έχει οριστεί ετησίως. Η ΕΣΕΕ θα στηρίξει οποιαδήποτε προσφυγή στα κοινοτικά όργανα και κάθε ενέργεια του ΥπΠΑΑΝ για  να αποφευχθεί η εξαίρεση της Ελλάδας από το θεσμό των εγγυήσεων.
Η συγκεκριμένη πρόταση της ΕΣΕΕ, ουσιαστικά, ενεργοποιεί μια διαδικασία ρύθμισης, η οποία έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν με θετικά αποτελέσματα, αλλά προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συμφωνία όλων. 
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση Δ.Σ. του Δ.Δίου-Ολύμπου

Καλείστε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, στις 18.04.2011, ημέρα Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 19.00μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :  
1
Έγκριση ΑπογραφήςΠεριουσίας- Ισολογισμού Έναρξης 01-01-2011 Δήμου Δίου - Ολύμπου
Εισήγηση ο Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης Γεώργιος – ο Ορκωτός Λογιστής κ. Καπούτας Νικόλαος.
=============================================================================

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, στις 18.04.2011, ημέρα Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 20.00μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης :   
1
 Λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος στη Δ/νση Δασών Πιερίας, για την παραχώρηση στο Δήμο Δίου - Ολύμπου των εγκαταστάσεων Δασικής αναψυχής στη θέση “Αγία Τριάδα” Βροντούς.

Εισήγηση η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Τσιμήτρη.

 
2
Συγκρότηση επιτροπής για τον έλεγχο των πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών των Λαϊκών Αγορών.
Εισήγηση ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Βροχαρίδης.
3
Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για θέματα άσκησης υπαίθριου και στάσιμου εμπορίου.
Εισήγηση ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Βροχαρίδης.
4
Απόφαση Δ.Σ. για τον ορισμό των δύο Δημοτικών Συμβούλων που θα συμμετέχουν στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο πολιτικής προστασίας.
Εισήγηση ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μυλωνέρος.
5
Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων ως μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παλαιού Παντελεήμονα.
 Εισήγηση η Δημοτική Σύμβουλος κα Σοφία Ζουρζούρα.
6
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Δίου- Ολύμπου και των εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δίου Ολύμπου για τη διετία 2011-2012.
Εισήγηση η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Τσιμήτρη.
7
Έγκριση της συμμετοχής του Δήμου Δίου Ολύμπου στο πρόγραμμα «Καταπολέμηση κουνουπιών στο Νομό Πιερίας» για το έτος 2011.
Εισήγηση oΑντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Βροχαρίδης
8
Ορισμός μελών της επιτροπής για την προσαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
Εισήγηση ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Μιχαήλ  Λαλούμης.
9
Έγκριση της μελέτης με τίτλο “Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων υδάτων Δ.Δ. Πλαταμώνα”.
Εισήγηση ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μυλωνέρος
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Μιχαήλ  Λαλούμης


Διαβάστε περισσότερα...