Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Βροντινό καρναβάλι - Κυριακή 17-3 - Ώρα 3.00 το μεσημέρι.



31ο ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 3:00μ.μ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ & ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Η Μικτή Παίδων ΕΠΣ Πιερίας τερμάτισε πρώτη με 24 Βαθμούς και στους 11 ομίλους με τις 53 ΕΠΣ .

Στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων

Βαθμολογία Περιόδου 2012-2013 Φάση 1η
1) Μικτή Παίδων Πιερίας 24 Βαθμοί - 4ος όμιλος ( Πιερία, Λάρισα, Θεσσαλία, Τρίκαλα, Καρδίτσα).

2) Μικτή Παίδων Κοζάνης 22 Βαθμοί – 3ος όμιλος ( Κοζάνη, Ημαθία, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά ).

3) Μικτή Παίδων Μεσσηνίας 21 Βαθμοί - 9ος όμιλος ( Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία ).

4) Μικτή Παίδων Σερρών 20 Βαθμοί – 2ος όμιλος ( Σέρρες Μακεδονία, Πέλλα. Χαλκιδική, Κιλκίς ).

5) Μικτή Παίδων Δράμας 19 Βαθμοί – 1ος όμιλος ( Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Έβρος , Θράκη ).

6) Μικτή Παίδων Ηλείας 19 Βαθμοί – 8ος όμιλος ( Ηλεία, Αιτω/νία, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά – Ιθάκη.

7) Μικτή Παίδων Βοιωτίας 18 Βαθμοί – 6ος όμιλος ( Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία ).

8) Μικτή Παίδων Αθηνών 18 Βαθμοί - 7ος όμιλος ( Αθηνών, Πειραιώς, ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Εύβοιας).

9) Μικτή Παίδων Ηρακλείου 18 Βαθμοί – 11ος όμιλος ( Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι ).

10) Μικτή Παίδων Ηπείρου 16 Βαθμοί – 5ος όμιλος ( Ήπειρος, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Λευκάδα, Άρτα, Κέρκυρα ).

11) Μικτή Παίδων Δωδεκανήσου 10 Βαθμοί – 10ος όμιλος ( Δωδεκάνησα , Κυκλάδες, Χίος, Λέσβος, Σάμος.
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ(και όχι μόνο) ΛΑΟ
Στην πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup, η χρηματοδότηση έκλεισε στα 10 δις. ευρώ, ενώ θα επιβληθεί εφάπαξ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (κούρεμα) 9,9% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% σε καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Η εισφορά δεν θα επιβληθεί στις καταθέσεις που βρίσκονται στο ελληνικό δίκτυο, ενώ οι καταθέτες θα λάβουν μετοχές των τραπεζών, αξίας ίσης με το ποσό που θα κουρευτεί από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου Βουλευτής Πιερίας Νέας Δημοκρατίας: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (Βίντεο)

Τα ναρκωτικά. Η μάστιγα της εποχής μας έχει βαθιές ρίζες σε πολλές κοινωνίες. Δυστυχώς και στην ελληνική. Το να εθελοτυφλούμε βάζοντας κάτω από το χαλί το πρόβλημα δεν λύνει αλλά διογκώνει το μείζον αυτό θέμα που αποδεκατίζει κυρίως τη νεολαία μας. Ως εκ τούτου, οι χρήστες και δη οι εθισμένοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς. Απαιτούνται, λοιπόν, υπεύθυνες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν προς τη σωστή κατεύθυνση για την πρόληψη και την καταστολή του προβλήματος.
Έτσι, πολύ ορθά, το πρόσφατο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στις 12-3-2013, χωρίς να προβαίνει στην πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης παρανόμων ουσιών, αντιμετωπίζοντας τους χρήστες ως ασθενείς, προβλέπει ποινή φυλάκισης με ανώτατο όριο τους πέντε μήνες στη διάταξη του άρθρου 29, για όσους προμηθεύονται ή κατέχουν ναρκωτικά αποδεδειγμένα για προσωπική τους χρήση, καθώς και για όσους κάνουν χρήση αυτών ή καλλιεργούν φυτά κάνναβης για προσωπική τους χρήση.
Επίσης, είναι στη σωστή κατεύθυνση η διάταξη του άρθρου 30, στην οποία προβλέπεται να παραμένει ο δράστης ατιμώρητος στις περιπτώσεις περιστασιακής χρήσης, καθώς και όταν πρόκειται για άτομα που απέκτησαν την έξη της χρήσης ναρκωτικών και οι ποσότητες αυτών δικαιολογούνται για ατομική τους χρήση. Διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι όταν επιβάλλεται ποινή φυλάκισης, ποινή στερητική της ελευθερίας στο χρήστη, ή αυτή θα μετατραπεί σε χρηματική και σε αυτή την περίπτωση θα τιμωρηθεί μόνο η οικογένεια του χρήστη, αφού ως επί το πλείστον αυτή θα κληθεί να καταβάλει τη χρηματική ποινή ή ο χρήστης θα οδηγηθεί στην φυλακή.
Είναι όμως αδιαμφισβήτητο -και το έχουν αποδείξει και οι επιστημονικές έρευνες- ότι η ποινή της φυλάκισης μέχρι και σήμερα δεν αποτελεί το προσφορότερο μέσο αφού κανείς χρήστης δεν έγινε καλύτερος στην φυλακή.
Επίσης, πολύ ορθά με το παρόν σχέδιο νόμου προβλέπεται η επανένταξη των κρατουμένων μέσω θεραπευτικών προγραμμάτων, διότι έτσι οι κρατούμενοι επανεντάσσονται στη νομιμότητα και αποφεύγεται η υποτροπή στην εγκληματικότητα. Αυτή είναι μια συνέπεια που θα ωφελήσει όχι μόνο τον ίδιο το δράστη αλλά και την κοινωνία μας γενικότερα. Μάλιστα, κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορούμε να πούμε ότι η επανένταξη των χρηστών αποτελεί ένα ακόμη προληπτικό μέτρο γενικότερα κατά των ναρκωτικών.
Είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να στραφούμε ως Πολιτεία σε πιο εντατικά μέτρα πρόληψης, με συστηματική ενημέρωση των σχολείων από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, με διοργάνωση διαλέξεων προς τους γονείς, με εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και των ελέγχων σε γειτονιές, σε πάρκα και γενικότερα σε χώρους όπου συχνάζει νεανικός πληθυσμός και επίσης, με απαγόρευση προβολής στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, εικόνων ή δηλώσεων επωνύμων προσωπικοτήτων που ομολογούν δημοσίως προβάλλοντας ως «μαγκιά» το τραγικό του θέματος….
Τα ναρκωτικά δεν κάνουν εξαιρέσεις ούτε σε χρώματα ούτε σε κόμματα. Σκοτώνουν και κουρελιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αδιακρίτως. Σήμερα λοιπόν περισσότερο από ποτέ χρειάζεται χάραξη μιας εθνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά. Η κοινωνία το απαιτεί, το επιδοκιμάζει και το περιμένει…
Διαβάστε περισσότερα...

"Αλκή"- ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!

Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας.

Ενόψει όλων αυτών, η Intelligence Unit του Economist εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας θα καταρρεύσει μέχρι το β’ μισό του 2014, θα προκληθούν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.

Ομοίως δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του Economist για την οικονομία της Ελλάδας. Μετά την ύφεση ύψους 6,4% το 2012, προβλέπει περαιτέρω μείωση της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, 1,5% το 2014. Εν συνεχεία, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.

Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.


Πηγή: ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Δίνει μάχη ο Γιώργος Παπαστάμκος

ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Παπαστάμκου. Αυτή είναι η νεότερη εκτίμηση των Γάλλων θεραπόντων ιατρών, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 48 ώρες από το το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο στο οποίο υπέστη ο Έλληνας πολιτικός, κατά τη στιγμή που προήδρευε σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Γιώργος Παπαστάμκος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα της νευροχειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hautepierre του Στρασβούργου. Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση που του έγινε, το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο, δείχνει αρχικώς αποτελεσματική και σύμφωνα με την πρώιμη μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς, φαίνεται ότι άντεξε, ενδεχομένως ξεπέρασε τον μεγάλο κίνδυνο και το όλο πλαίσιο του εγκεφαλικού περιστατικού αρχίζει να μοιάζει αντιμετωπίσιμο. Παραμένει σε τεχνητή καταστολή και θα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για τις επόμενες ημέρες. Μετά την παρέλευση της περιόδου αυτής και εφόσον όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά με τη μετεγχειρητική του κατάσταση, το ιατρικό επιτελείο θα μπορέσει να έχει μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για την πρόοδο της υγείας του ασθενούς και για τις επόμενες θεραπευτικές κινήσεις, εξετάσεις και αγωγές που θα ακολουθήσει.
Στο πλευρό του ασθενούς στο Στρασβούργο βρίσκονται η σύζυγός του (που έχει έλθει από την Ελλάδα), οι συνεργάτες του και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ενώ αμέτρητες είναι οι ευχές για την ταχεία ανάρρωσή του, που έρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Γιώργος Παπαστάμκος αυτές τις ώρες δίνει τη μεγάλη μάχη και όλοι όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως είναι δυνατός μαχητής και θα τα καταφέρει.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ:


Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013
Χειρουργήθηκε ο Γιώργος Παπαστάμκος
Εχθές το βράδυ χειρουργήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Παπαστάμκος.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013
Ένας καλός φιλός μας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Στρασβούργου
Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας και ας προσευχηθούμε στην κρίσιμη μάχη που δίνει ο Γιώργος Παπαστάμκος να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση σε διάλεξη από τα φροντιστήρια "ΚΟΡΥΦΗ" και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

Νο.Δ.Ε. Πιερίας - Ευχαριστήριο

Η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας και το Τμήμα Γυναικείων Θεμάτων ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες του Νομού Πιερίας για την υποστήριξη τους στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, με προσκεκλημένη τη βουλευτή Σοφία Βούλτεψη. Ευχαριστούμε θερμά, τις επιχειρήσεις:
ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ “ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ”, ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ “PIER DOOR”, ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ ¨”ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ”. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ “ΔΟΜΝΑ” Α.Ε., κ. ΝΤΟΥΜΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΟΥΖΕΡΙ “ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ”, CΑFE BAR QUEENS, CAFE FLORIAN, CΑFE MIKEL, ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ “VELONIS ”, TASIONAS TRAVEL, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ “ΠΙΕΡΙΔΑ”, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “CAVO OLYMPO”
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΣΑΒΒΙΔΗΣ”, ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ “ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ”,
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ : ΠΟΔΑΣ, ΑΒΕΡΩΦ , ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΥΝΩΠΙΔΗ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΡΙΝΤΖΙΟΣ, ΜΠΟΥΣΙΑΣ, ΤΑΚΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Αποκριές και Καθαρή Δευτέρα στο Λιτόχωρο
 
2. ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ - ΠΗΔΗΞΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΕ.
Και άλλη αυτοκτονία στην πατρίδα μας.
 
3. Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Προαναγγελία εκδηλώσεων αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας στον Δ.Δίου-Ολύμπου
ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3
Αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα στον Δ.Δίου-Ολύμπου
 
4. Η υπομονή της Αιγαίο εξαντλήθηκε, δηλώνουν εκπρόσωποι της Εταιρείας
Μετά από δύο μήνες η Αιγαίο, αποφάσισε για «την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών» ότι έπρεπε να απομακρύνει πανό και παραπήγματα της Επιτροπής Αγώνα που είχαν στηθεί πέριξ των διοδίων του Αιγινίου, προκαλώντας νέες εντάσεις!
 
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - JUDO (15 φωτογραφίες)

Μεγάλες Επιτυχίες Αθλητριών 
του Δήμου μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλλογος Επαγγελματιών Λιτοχώρου - Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ για την λειτουργία της αγοράς την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

«Η ΕΣΕΕ ενημερώνει καταναλωτές και εμπόρους τροφίμων για τη λειτουργία της αγοράς την Καθαρά Δευτέρα»

Η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να μην αποτελεί επίσημη αργία του Κράτους και η υποχρεωτικότητά της να καθιερώνεται μόνο με ειδικές διατάξεις ή ρυθμίσεις σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο οι καταναλωτές, οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι σε εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων μπορούμε και πρέπει να διατηρήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.
Δεδομένου ότι τίθενται από πολλούς ερωτήματα σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας των μικρών καταστημάτων τροφίμων, η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε στις Ομοσπονδίες και στους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους τα κάτωθι:
• Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες) και όσα εμπορικά καταστήματα οπουδήποτε στην επικράτεια επιλέξουν να λειτουργήσουν, θα ανοίξουν νόμιμα.
• Κατά συνέπεια, η Καθαρά Δευτέρα είναι εργάσιμη ημέρα για τον ιδιωτικό τομέα και η λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα αυτή στο καθορισμένο πλαίσιο ωραρίου είναι ελεύθερη, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κάθε έμπορος.
Τα μηνύματα για τους καταναλωτές είναι ενθαρρυντικά, αφού οι τιμές των ψαρικών και θαλασσινών, που στην ουσία αποτελούν και το βασικό μενού του «σαρακοστιανού τραπεζιού», παρουσιάζονται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της φετινής αγοράς, σημαντικά μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά. Ειδικότερα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15% το κιλό (φρέσκα και κατεψυγμένα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν, επίσης, σε ένα ποσοστό του 25%, ενώ και τα μύδια είναι φθηνότερα κατά 17%.

Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, οι μεταβολές των τιμών τους μπορούν να θεωρηθούν ως οριακές, καθώς κινούνται, λίγο ως πολύ, στα περυσινά επίπεδα, χωρίς να προκαλούν επιπλέον επιβάρυνση στο καταναλωτικό κοινό (ακολουθεί σχετικός πίνακας με τη μεταβολή της τιμής των προαναφερθέντων προϊόντων, για τα έτη 2013 και 2012).

Τέλος, η ΕΣΕΕ εφιστά την προσοχή των εμπόρων στην ποιότητα των προϊόντων, υπενθυμίζει ότι προέχει η ασφάλεια των καταναλωτών και εύχεται σε όλους Καλή Σαρακοστή.

Διαβάστε περισσότερα...

Προς δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για 6 μήνες, θα είναι πιθανότατα η χρυσή τομή μεταξύ των πιέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης και των αντιρρήσεων της Τρόϊκας στο συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο μιας συνεννόησης που απορρέει από την ανάγκη για προσαρμογή στο βαθύ υφεσιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kerdos.gr, η τρόϊκα είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (με πιθανότερο τους 6 μήνες), προκειμένου νε μετρηθεί η απόδοση του μέτρου και η επίδρασή του στα δημόσια έσοδα.

Η επμονή της Κυβέρνησης στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο συναντά την αντιδραση των δανειστών, οι οποίοι προβάλλουν επιμόνως την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης με ισοδύναμα μέτρα. Ωστόσο στον τομέα της εστίασης τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς βρίσκουν αυξανόμενη ανταπόκριση, εν όψει και της πολύ καλής τουριστικής περίοδου που διαφαίνεται με βάση τις κρατήσεις.

Η ενδεχόμενη μερική υποχώρηση της τρόϊκας για το ΦΠΑ στην εστίαση, σχετίζεται και με την ψηλού βαθμού ικανοποίηση στο ένα από τα δύο προαπαιτούμενα για τον Μάρτιο: Την μείωση του φαρμακευτικού κόστους, ένα τομέα, για τον οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν φείδονται πολύ θετικών σχολίων.

Πηγή: Κέρδος
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ!!! - Πολύ καλό για να είναι αληθινό!

Φορολογικοί έλεγχοι σε 500 δημάρχους, νομάρχες και πρώην βουλευτές
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ|Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μπαίνουν 500 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, μετά από καταγγελίες πολιτών για παράνομο πλουτισμό.
Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μπαίνουν 500 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες, μετά από καταγγελίες πολιτών για παράνομο πλουτισμό.

Ελέγχονται οι φορολογικές δηλώσεις των πολιτικών καθώς και τα πόθεν έσχες που έχουν υποβάλει την τελευταία 10ετία, ενώ ελέγχονται και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ύστερα από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψαν αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζεται στο έντυπο Ε9 και των εισοδημάτων που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις που δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι παράγοντες.

Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων στους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να γίνει διεξοδικός έλεγχος του Πόθεν Έσχες από τον οποίο θα προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.


Πηγή: http://www.skai.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013 ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»

Το Σχέδιο Δράσης «Σχέδιο Απασχόλησης Πιερίας» , που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πιερική Σύμπραξη», έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Παρατείνεται έως 29/03/2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ανέργων – ωφελουμένων που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
- Να είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

- Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. με δελτίο ανεργίας σε ισχύ

- Να ανήκουν αποδεδειγμένα σε μία από τις ακόλουθες ομάδες πληθυσμού:

· άνεργες γυναίκες

· νέοι άνεργοι κάτω των 35 ετών

· μακροχρόνια άνεργοι και

· άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα και χαμηλή εξειδίκευση

Επίσης, δυνητικοί ωφελούμενοι μπορεί να είναι οι κάτωθι:

Α. Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Β. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν

υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00 €.



Οι δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι ωφελούμενοι άνεργοι είναι:

- Συμβουλευτική υποστήριξη

- Παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 70 ωρών, με εκπαιδευτικό επίδομα 5€ την ώρα

- Παρακολούθηση προγραμμάτων επιμόρφωσης.

ώστε να προωθηθούν στην απασχόληση ως εξής:

· Τριάντα πέντε (35) άτομα για αυτοαπασχόληση ή ίδρυση της δικής τους επιχείρησης

· Είκοσι (20) άτομα για ίδρυση τριών (3) κοινωνικών επιχειρήσεων



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Σχεδίου και για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, στα γραφεία των εταίρων:

- Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.(16ης Οκτωβρίου 17β, Κατερίνη, τηλ. 2351027541)

- Δήμο Δίου – Ολύμπου (Αγ. Νικολάου 17, Λιτόχωρο Πιερίας, τηλ 2352350159)

- Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.(Κ. Καραμανλή 34, Αιγίνιο Πιερίας, τηλ 2353350100)

Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής: έως και 29/03/2013, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 14:00.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Προαναγγελία εκδηλώσεων αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας στον Δ.Δίου-Ολύμπου

ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3
Αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα στον Δ.Δίου-Ολύμπου
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές τού Δ.Δίου-Ολύμπου την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή της αποκριάς (με αποκριάτικες εκδηλώσεις), καθώς επίσης και την Καθαρή Δευτέρα (με κούλουμα αλλά, σε μία περίπτωση, και αποκριάτικες εκδηλώσεις).

Αυτές τις εκδηλώσεις έχουν αναλάβει βασικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε περιοχής με τη συμπαράσταση τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων. Ο δήμος Δίου-Ολύμπου στηρίζει σε υλικοτεχνική υποδομή αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπου του έχει ζητηθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη στη Λεπτοκαρυά, από την περασμένη εβδομάδα (Σάββατο 9/3/2013), όταν το βράδυ πραγματοποιήθηκε μασκέ πάρτι νεολαίας.

Οι εκδηλώσεις του ερχόμενου τετραημέρου (Παρασκευή 15/3, Σάββατο 16/3, Κυριακή 17/3 και Καθαρή Δευτέρα 18/3), κατά περιοχή, έχουν ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3

Στο Λιτόχωρο, την Παρασκευή το βράδυ, θα γίνει παρέλαση αρμάτων στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου.

Στον Πλαταμώνα, στις 5.00 το απόγευμα, θα γίνει αποκριάτικο παιδικό πάρτι στη «Βίλλα Μπόζα». Δύο κλόουν θα διασκεδάσουν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Τις τετραήμερες εκδηλώσεις διοργανώνουν ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Πλαταμώνα και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων σχολείων της περιοχής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3
Στη Λεπτοκαρυά, στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος αποκριάτικος χορός με ζωντανή μουσική, στο κέντρο «ΜΠΟΕΜ».

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 17/3

Στη Βροντού θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 το μεσημέρι η καθιερωμένη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πολιτιστικός σύλλογος Βροντούς σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Βροντούς, υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Στον Πλαταμώνα στις 4.00 το απόγευμα θα γίνει παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στο παραλιακό δρόμο, στις 7.00 θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια και θα χορέψουν τμήματα νέων και γυναικών ενώ στις 7.30 θα γίνει «το άναμμα της τσαγγάλας» και το γλέντι θα συνεχιστεί.

Στη Σκοτίνα στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει το κάψιμο της τσαγγάλας με ζωντανή ορχήστρα και χορευτικά, μπουφέ με πίτες και κρασί. Και στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί χορός στο Poseidon Palace με τα χορευτικά του συλλόγου. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται από την πνευματική κίνηση Σκοτίνας.

Στη Λεπτοκαρυά στις 7.30 το βράδυ οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία με ζωντανή μουσική και περιλαμβάνουν κάψιμο κέδρων, χορευτικά και θα προσφερθούν δωρεάν κρασί και σουβλάκια. Οι εκδηλώσεις στη Λεπτοκαρυά γίνονται υπό την αιγίδα του Δ.Δίου-Ολύμπου.

Στο Λιτόχωρο, το βράδυ της Κυριακής, θα γίνει το κάψιμο των κέδρων στις γειτονιές με χορούς και τραγούδια.

Στον Ν.Παντελεήμονα στην πλατεία θα γίνει το κάψιμο των κέδρων και θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3

Στο Λιτόχωρο τα κούλουμα θα γίνουν στις 11.00 το πρωί στο Ξηροκάμπι με πέταγμα χαρταετού και με προσφορά φασολάδας, ελιών, χαλβά και λαγάνας. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα του Δ.Δίου-Ολύμπου.

Στην Καρίτσα, στις 11.00 το πρωί στην περιοχή τού Αγίου Βασιλείου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα γιορτάσουν τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα (αλλά όχι μόνο) και με παραδοσιακή μουσική. Η διοργάνωση γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο υπό την αιγίδα τού δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα γίνει στην Κονταριώτισσα και συγκεκριμένα στην «Παναγία την Κονταριώτισσα», την ιστορική εκκλησιά τής περιοχής. Στις 10.30 το πρωί θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα (ζεστή φασολάδα, χαλβάς, ελιές και άφθονο κρασί), θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει διαγωνισμός με πέταγμα του αετού. Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Στη Νέα Έφεσο, ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Στουπί» οργανώνει εκδήλωση με κούλουμα και νηστίσιμα εδέσματα (φασολάδα κλπ) στην κάτω πλατεία του χωριού.

Στον οικισμό του Δίου, τα Πλατανάκια, ο πολιτιστικός σύλλογος Πλατανακίων «Ο Πόντος» θα πραγματοποιήσει στις 11.00 το πρωί στην περιοχή παιδικής χαράς, μια εκδήλωση με κούλουμα και πέταγμα χαρταετού.

Στη Σκοτίνα, στο προαύλιο του σχολείου, στις 11.00 π.μ. θα προσφερθούν μπουφές με φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα. Επίσης, θα γίνει διαγωνισμός καλύτερου καρναβαλιού και μάλιστα με χρηματικό έπαθλο.

Στον Νέο Παντελεήμονα, στην πλατεία, θα γίνουν τα παραδοσιακά κούλουμα.

Στον Πλαταμώνα, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία της εκκλησίας θα παρουσιαστούν τραγούδια αλλά και χοροί από τα παιδικά μας τμήματα και από το εφηβικό. Θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνα, φασολάδα, χαλβάς και άφθονο κρασί) και θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από παιδικά τμήματα.

Στους Νέους Πόρους, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού, θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια. Και στις 6.00 το απόγευμα θα γίνει το κάψιμο των κέδρων. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Νέων Πόρων.

Οι εκδηλώσεις τής Καθαρής Δευτέρας στη Λεπτοκαρυά θα έχουν και αποκριάτικο χρώμα. Συγκεκριμένα, στη Λεπτοκαρυά, στην κεντρική πλατεία, στις 11.00 το πρωί θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα για να γιορταστούν τα κούλουμα. Και στις 3.00 μ.μ. θα γίνει η αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στον πεζόδρομο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

17.114 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2012, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ευθύνη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αφορούσε στη διανομή τροφίμων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για πολλά νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα διατέθηκαν, 93.891 κιλά ζυμαρικά, 132.864 κιλά ρύζι, 38.135 κιλά ελαιόλαδο, 27.779 κιλά φέτα ΠΟΠ, 11.123 κιλά γραβιέρα Κρήτης και 73.400 κιλά πορτοκάλια.

Στην κατεύθυνση της στήριξης ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενισχύοντας τον κοινωνικό της ρόλο, προώθησε με αίσθημα ευαισθησίας και ανθρωπιάς το πρόγραμμα για την ανακούφιση συνανθρώπων μας, που στερούνται ακόμη και βασικά είδη διατροφής.

Ικανοποιημένη από την υλοποίηση του προγράμματος εμφανίσθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Όπως, ενημέρωσε δεν προέκυψαν προβλήματα στη διαδικασία της διανομής, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποίησαν λεπτομερείς ελέγχους για την αυστηρή τήρηση των κριτηρίων από τους ενδιαφερόμενους , προκειμένου, η διάθεση να γίνει με απολύτως διαφανή τρόπο και -όπως τόνισε- να ικανοποιηθούν οι ανάγκες ατόμων που πραγματικά χρήζουν βοήθειας και στήριξης.

Με τη συνεργασία φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης της Πιερίας, συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν βασικά είδη διατροφής σε ευπαθείς ομάδες πολιτών. Αναλυτικότερα, οι φορείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και πληρούσαν τους όρους της Κ.Υ.Α. ήταν : το Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, η Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων ΄΄ Η Ελπίδα΄΄, ο Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων, ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Πιερίας και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α..

Μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, απορρίφθηκαν αιτήσεις πολιτών καθώς οι παραπάνω φορείς δεν είχαν προσκομίσει στην υπηρεσία απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορούσαν μεταξύ άλλων: αίτηση-δήλωση, εκκαθαριστικό σημείωμα, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας κ.α που καθόριζε η σχετική Κ.Υ.Α. , ενώ παράλληλα ορισμένοι δεν πληρούσαν και τα εισοδηματικά κριτήρια του 2011.

Σημειώνεται, ότι οι φορείς θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν στο αρχείο τους και να είναι διαθέσιμα όλα τα δικαιολογητικά του άρθρου 2 της παρ. 3 της αριθμ. 22830/ 05-04- 2011. ΦΕΚ 660/20-04-2011 Κ.Υ.Α..
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΞΑΓΟΡΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. που συνυπογράφει ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης
Εξαγορά των στεγαστικών δανείων των πολιτών
Κύριοι Υπουργοί,
Τα στεγαστικά δάνεια των δυσπραγούντων Ελλήνων είναι θηλιά στον λαιμό τους .
Ταυτόχρονα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες που τα έχουν χορηγήσει .
Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση, να εξαγοράσει το κράτος μέσω ενός φορέα, τα προβληματικά δάνεια των πολιτών, ακόμη και με ένα σχετικό «κούρεμα» της αξίας τους.
Έτσι το κράτος θα λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία γιατί δίχως να του χαρίσει το δάνειο, θα βγάλει ουσιαστικά την θηλιά από τον λαιμό του πολίτη, διότι δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και θα δώσει ταυτόχρονα ρευστότητα στις τράπεζες.
Στην συνέχεια, ο φορέας του κράτους που θα εξαγοράσει τα δάνεια ,μπορεί να διακανονίσει την αποπληρωμή του δανείου με κάθε έναν δανειολήπτη ξεχωριστά, ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση και με ευνοϊκές ρυθμίσεις του χρόνου και του τρόπου αποπληρωμής του δανείου του καθώς και του τελικού ποσού σε σχέση με το αρχικό δάνειο του δανειολήπτη.
Να σημειωθεί ,ότι πρακτική των τραπεζών ήταν, να πακετοποιούν τα καλά δάνεια και να τα πωλούν σε διάφορους οργανισμούς ώστε να αποκτούν ρευστότητα.

Ερωτάσθε κ.κ.Υπουργοί

Α) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε εξαγορά των δανείων των πολιτών από τις τράπεζες ,ώστε μέσα από την διαδικασία, να βοηθηθούν ουσιαστικά οι συμπολίτες μας στην αποπληρωμή του δανείου τους;
B) Εάν δεν δέχεστε την παραπάνω πρόταση,πως σχεδιάζετε και με ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις ,να βοηθήσετε τους δανειολήπτες ,ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους χωρίς να χάσουν τα σπίτια τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΕΚΑ: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το Κτηματολόγιο

Με βασική κατεύθυνση την επιτάχυνση των διαδικασιών, τη διευκόλυνση των πολιτών και των συναλλασσομένων και τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, κατατίθεται αύριο από το ΥΠΕΚΑ το σχέδιο νόμου για το Κτηματολόγιο στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Ολόκληρο το Νομοσχέδιο, εδώ.

Η Αιτιολογική Έκθεση, εδώ.

Με τις επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου προωθείται η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάθεση και ολοκλήρωση των μελετών κτηματογράφησης, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, βελτιώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες συναλλαγών με τα κτηματολογικά γραφεία, ενώ παράλληλα, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΚΑ, το Κτηματολόγιο αναδεικνύεται ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο σχετιζόμενο άμεσα με την προσέλκυση επενδύσεων και τη συνακόλουθη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Ακολούθως, το νομοσχέδιο θα προωθηθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, ενώ η ψήφισή του από την ολομέλεια αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περί τα τέλη Απριλίου.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, όπως προβλέπεται από το σχέδιο νόμου, ανατίθεται στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.» η οργάνωση και λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων ανά την επικράτεια, τα πρώτα εκ των οποίων πρόκειται να αρχίσουν να λειτουργούν εντός του έτους σε Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες και βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά στα θέματα διορθώσεων, ενώ εισάγονται διαδικασίες ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως, εξυπηρέτησης.

Εισάγεται η ατελώς υποβολή αίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος στα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία, τροποποιείται η σύνθεση των Επιτροπών ενστάσεων και καθιερώνεται η δυνατότητα γνωστοποίησης της ένστασης στους θιγόμενους με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Σε σχέση με τους δασικούς χάρτες, μειώνονται τα βήματα για την κύρωσή τους από 13 σε 7, μειώνονται οι χρόνοι ολοκλήρωσης των σταδίων κύρωσης, ενώ τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες. Παράλληλα, οι Διευθύνσεις Δασών και τα αρμόδια δσαρχεία, αν δεν προβούν σε θεώρηση εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στη διαδικασία με την υποβολή ενστάσεων κατά του δασικού χάρτη, που αναρτήθηκε.

Ορίζεται, δε, ότι δεν υπάγονται στη διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών οι περιοχές για τις οποίες υφίστανται εγκεκριμένα σχέδια πόλης ή καταλαμβάνονται από εγκεκριμένους οικισμούς. Τα σχέδια πόλεων και οι συναφείς διοικητικές πράξεις αποτελούν νόμιμο λόγο απώλειας του δασικού χαρακτήρα ενός ακινήτου. Το ελληνικό κράτος, με κανονιστικές πράξεις του θεωρεί τις εκτάσεις αυτές οικιστικές.

Όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, για πολλές από τις εκτάσεις αυτές έχουν συντελεστεί πράξεις αναλογισμού και ρυμοτόμησης και πράξεις εφαρμογής των σχεδίων τους. Ως εκ τούτου, στις εκτάσεις - περιοχές αυτές το κράτος επιτρέπει νομίμως της δόμηση και την άσκηση δικαιοπραξιών για πάρα πολλές δεκαετίες.

Καθιερώνεται, επίσης, ίδια αντιμετώπιση μεταξύ κατόχων μικρών και μεγάλων ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως, όσον αφορά τυχόν περιουσιακά δικαιώματα του δημοσίου.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο, στόχος είναι επίσης να επιλυθεί το πρόβλημα αναστολής έκδοσης αδειών δόμησης σε μικρούς οικισμούς λόγω της, εδώ και τρία χρόνια, απαγόρευσης παραχώρησης λωρίδας για τη διάνοιξη των απαιτούμενων δρόμων.

Απαντώνται ασάφειες και δυσχέρειες εφαρμογής στις διατάξεις που αφορούν τη δόμηση και ειδικότερα την έκδοση αδειών δόμησης σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός των ορίων οικισμών και είτε έχουν πρόσωπο σε προϋφιστάμενους κοινόχρηστους χώρους, είτε έχουν πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο σε κοινόχρηστους χώρους, που δημιουργήθηκαν μετά το 1985.

Όπου υπάρχουν, λοιπόν, καθυστερήσεις στην έγκριση της πρότασης κύρωσης του δικτύου κοινοχρήστων χώρων, που υπερβαίνουν τους τρεις μήνες, προβλέπεται να μπορεί να επιτρέπεται η δόμηση, υπό εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν τόσο τη νομιμότητα της διοικητικής πράξης της άδειας δόμησης όσο και τη συμβατότητά της με τη διοικητική πράξη της κύρωσης του δικτύου των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού. Επιλύονται έτσι, άμεσα και επείγοντα ζητήματα ολοκλήρωσης πολεοδομικού σχεδιασμού και ιδιωτικής πολεοδόμησης, παρατείνοντας και τις σχετικές προθεσμίες.

Παράλληλα, το δημόσιο υποχρεώνεται να δηλώνει τα δικαιώματά του σε κάθε περιοχή που θα εντάσσεται στο μέλλον στο Κτηματολόγιο. Έτσι εξασφαλίζεται, για πρώτη φορά, η πλήρης καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, ώστε να είναι δυνατή η ανάδειξη και αξιοποίησή της.

Καθώς έως σήμερα δεν πιστοποιείται η θέση κάθε ακινήτου εντός ή εκτός περιοχής Natura 2000, αρμόδια και γι΄ αυτή τη διαδικασία καθίσταται την Κτηματολόγιο ΑΕ, η οποία θα εκδίδει κάθε σχετικό πιστοποιητικό, αναλαμβάνοντας επίσης την ψηφιακή ενημέρωση και τήρηση των ορίων των περιοχών των χερσαίων προστατευόμενων περιοχών και των τύπων οικοτόπων σε εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά τις κυνηγετικές περιοχές, μπορεί να χαρακτηρίζονται ως συνεχείς ελεγχόμενες κυνηγετικές εκτάσεις, ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας, όχι μικρότερες των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) στρεμμάτων, εντός του χώρου της ηπειρωτικής Ελλάδας -αντί 5.000 στρεμμάτων έως σήμερα- και πεντακοσίων τουλάχιστον στρεμμάτων στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η ρύθμιση αυτή στοχεύει στον περιορισμό των επιφανειών αυτών και στην απελευθέρωση μεγάλων επιφανειών δασών οι οποίες σήμερα, για τις ανάγκες λειτουργίας των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών, είναι περιφραγμένες και μη προσβάσιμες και στην προσέλκυση σχετικών επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την προσέλκυση ειδικού τουρισμού.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, βελτιώνεται η λειτουργία του Κτηματολογίου τόσο της εξωδικαστικής, όσο και της δικαστικής επίλυσης των ζητημάτων διόρθωσης των αρχικών και μεταγενέστερων εγγραφών, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλαγών, αφού η εξωδικαστική διόρθωση απαλλάσσεται από οποιοδήποτε τέλος και επεκτείνεται, υπό προϋποθέσεις εγκυρότητας και δημοσιότητας, η δυνατότητα συναλλαγών και στις περιπτώσεις που εμφανίζουν σφάλμα οι μεταγενέστερες εγγραφές.

Επιμηκύνεται η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών, ώστε να διευκολυνθούν περαιτέρω οι δικαιούχοι να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους για διόρθωση εγγραφών, ενώ καθιερώνεται η υποχρεωτική προσκόμιση πιστοποιητικών κτηματολογικών εγγραφών και των τεχνικών εισηγήσεων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της ταυτότητας του ακινήτου.

Ενισχύεται το καθεστώς δημοσιότητας που προβλέπεται στις ισχύουσες διατάξεις, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις ηλεκτρονική ανάρτηση όλων των στοιχείων για όλους.

Όσον αφορά τους διαγωνισμούς του Κτηματολογίου, από τα 38 εκατομμύρια σχεδόν συνολικά δικαιώματα, έχουν πλήρως κτηματογραφηθεί τα 7 εκατομμύρια, τα 15 περίπου εκατομμύρια βρίσκονται υπό επεξεργασία, ενώ για τα 16 εκατομμύρια θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί. Το έργο από το 2008 χρηματοδοτείται μόνο από τους πολίτες, μέσω των σχετικών τελών.

Επιπλέον, μειώνεται έως και 70%, όπως εκτιμάται, ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαγωνισμών, αναμορφώνεται η διαδικασία - τα στάδια των διαγωνισμών, τυποποιείται και αντικειμενικοποιείται η αξιολόγηση, εγκαθιδρύεται ως κριτήριο ανάθεσης η χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι να προκηρυχθούν έως τον Ιούνιο οι διαγωνισμοί για τα 16 εκατομμύρια εκκρεμούντων δικαιωμάτων. Σκοπός της επιτάχυνσης είναι μέσα σε 8 μήνες να αναδειχθούν οι πρώτοι ανάδοχοι και σε 12 μήνες να έχουν ανατεθεί. Αυτή η βασική αρχή ανάθεση εντός 12 μηνών θα ακολουθηθεί σε όλες τις περιπτώσεις διαγωνισμών κτηματογράφησης.

Πηγή: Κέρδος
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.Κ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ-13 - Απόκριες και Κούλουμα στη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Αποκριές και Καθαρή Δευτέρα στο Λιτόχωρο
ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟ ΚΑΙΡΟ

Κανονικά θα γίνουν φέτος στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, 18/3/2013, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Γαρυφαλλιάς Ζησκάτα.

Συγκεκριμένα, η κ. Ζησκάτα επισημαίνει ότι ο καιρός φέτος ευνοεί τον εορτασμό των κούλουμων με τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και ιδιωτών που προσέφεραν χορηγίες με διάφορα νηστίσιμα εδέσματα.

Επίσης, η κ. Ζησκάτα καλεί δημότες και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε δύο ακόμη εκδηλώσεις όπου αναβιώνουν έθιμα που έχουν σκοπό τον εξαγνισμό των κακών πνευμάτων και της κακοτυχίας:
α) Την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 17/3/2013 το βράδυ, να συμμετάσχουν στο καθιερωμένο έθιμο με κάψιμο κέδρων όπου, για ακόμη μια χρονιά, θα ζωντανέψουν τα μπαΐρια του χωριού με ξέφρενα γλέντια από παρέες που τραγουδούν τοπικά τραγούδια διονυσιακού χαρακτήρα και απολαμβάνουν εδέσματα και ποτά.

β) Την Παρασκευή 16/3/2013, στο καρναβάλι του Λιτοχώρου, που γίνεται βραδινές ώρες με αυτοσχέδια άρματα από νέους και από κάθε γειτονιά της πόλης των θεών αλλά και με τον χορό των βωμολόχων να περιδιαβαίνει όλο το χωριό για πειράγματα σε όλους τους περαστικούς.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2013

Ας ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας και ας προσευχηθούμε στην κρίσιμη μάχη που δίνει ο Γιώργος Παπαστάμκος να βγει ΝΙΚΗΤΗΣ
 
 
 
4. Άρθρο του πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Φώντα Μπαραλιάκου
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΜΟΥΘ COSCO – HP – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και
Η χαμένη ευκαιρία της Πιερίας !
 
5. Άκρως ενδιαφέρουσα είδηση! Μεγάλη κατανάλωση προβλέπεται και στο Δήμο μας!
Βγαίνει στην αγορά τo πρώτο φάρμακο για αλκοολικούς!
Διαβάστε περισσότερα...