Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Συνάντηση του νέου διοικητή πυροσβεστικής Πιερίας με τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ
Επίσκεψη του νέου διοικητή της πυροσβεστικής Πιερίας στον δήμαρχο του δήμου Δίου-Ολύμπου
* Γ.ΠΑΠΑΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ: ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Επίσκεψη στον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου πραγματοποίησε ο νέος διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πιερίας Γιώργος Παπαπολύκαρπος.

Ήταν μια καταρχήν εθιμοτυπική επίσκεψη η οποία όμως εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου, στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, αφού συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τον Όλυμπο.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά για την προστασία του και την προστασία της παρολύμπιας περιοχής, καθώς επίσης και για την περαιτέρω ανάδειξη του ιστορικού βουνού μέσα από τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Γ.ΠΑΠΑΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ

Ο κ. Παπαπολύκαρπος προτού έρθει στην Πιερία, διετέλεσε διοικητής στην πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμπάκας από το 2003 έως τον Ιούνιο του 2010. Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως διοικητής στην πυροσβεστική υπηρεσία Πτολεμαΐδας έως τον Ιανουάριο του 2012, ακολούθως δε τοποθετήθηκε διοικητής στην πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων.

Πρόσφατα (Φεβρουάριος 2013) τοποθετήθηκε διοικητής στην πυροσβεστική υπηρεσία Κατερίνης της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και σύμφωνα με τη φήμη που τον ακολουθεί αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν δραστήριο, αποτελεσματικό και γενικά έναν επιτυχημένο αξιωματικό.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Παπαπολύκαρπος εξέφρασε την επιθυμία του για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου και με τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου έχοντας κοινό σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου και των παρολύμπιων περιοχών.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου αφού αναφέρθηκε στο βουνό των θεών τόνισε ότι είναι δεδομένη η συνεργασία του δήμου Δίου-Ολύμπου με την πυροσβεστική υπηρεσία, όπως άλλωστε αυτό συμβαίνει εδώ και τόσα χρόνια τόσο με το κλιμάκιο της πυροσβεστικής Λιτοχώρου όσο και με την πυροσβεστική υπηρεσία Πιερίας, που εδρεύει στην Κατερίνη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης και στο μέγα γεγονός που αναμένεται φέτος να γιορταστεί σε επίπεδο δήμου, δηλαδή στην επέτειο των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση των κορυφών του Ολύμπου, τον Αύγουστο του 1913. Κάλεσε δε τον διοικητή της πυροσβεστικής Πιερίας να συμμετάσχει σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που αποτελούν όχι μόνο μια υπενθύμιση της ιστορίας αλλά και μια ξεχωριστή προβολή του ιστορικού βουνού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος δώρισε στον κ. Παπαπολύκαρπο τον τόμο του Γαλλοελβετού καλλιτέχνη φωτογράφου Fred Boissonnas για τον Όλυμπο, έργο που είχε εκδοθεί όταν ο κ. Παπαθανασίου ήταν δήμαρχος του τ. Δ.Λιτοχώρου. Πρόκειται για ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του Fred Boissonnas το 1913 και με κείμενα που έγραψε, ανθολόγησε και μετάφρασε ο Γιάννης Κυρίτσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Fred Boissonnas με συνοδοιπόρο τον Daniel Baud-Bovy (συγγραφέα – ιστορικό τέχνης) και με οδηγό τον Χρήστο Κάκκαλο ανέβηκε στις κορυφές του Ολύμπου. Με μια σειρά δε φωτογραφιών που ο ίδιος «τράβηξε», απαθανάτισε τον Όλυμπο, το Λιτόχωρο, τις παραλίες της περιοχής, τους ανθρώπους, την τοπική παράδοση ενώ μαζί με τον Daniel Baud-Bovy έγραψαν και σκέψεις γύρω από την εδώ περιήγησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου