Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Σβήνουμε τώρα ΟΛΟΙ τα φώτα!



ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 5:00 μ.μ. αύριο το μεγάλο τοπικό ντέρμπυ!



 Αύριο Κυριακή 27/3 και ώρα 5:00μ.μ. ο μεγάλος ποδοσφαιρικός αγώνας του ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΙΤΣΑΣ.
 Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τον Απόλλωνα, αφού από την εκβασή του θα κριθεί η συμμετοχή της ομάδας του Λιτοχώρου στα play - off!
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγή ώρας την Κυριακή 27 Μαρτίου

Αλλάζει από αύριο Κυριακή η ώρα, καθώς θα ισχύσει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η θερινή ώρα.

Έτσι στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει ώς την τελευταία Κυριακή 30 Οκτωβρίου, οπότε θα επανέλθει η χειμερινή ώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Σβήνουμε τα φώτα στην Ώρα της Γης στις 8.30 μ.μ. το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011


Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ : ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 21\03\2011.

Την Δευτέρα 21\3 συνεδρίασε το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πολλά από αυτά βέβαια ήταν διαδικαστικά, ωστόσο ορισμένα θέματα ήταν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και οδήγησαν σε μακρές συζητήσεις σε μία μαραθώνια συνεδρίαση 6 ωρών! Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για τα ζητήματα που τέθηκαν προ ημερησίας διατάξεως.
Από πλευράς του συνδυασμού μας έθεσα τα ακόλουθα ζητήματα:
- Μετέφερα τα παράπονα και την έντονη ανησυχία που υπάρχει στους κατοίκους των νότιων διαμερισμάτων του δήμου μας τόσο για την ποιότητα του νερού, όσο και για την κατάσταση των ρεμάτων (Ντριμπίνα, Καλάμι) από τις εργασίες τις κοινοπραξίας. Ρώτησα τον κ. δήμαρχο εάν έχει γίνει κάποιος έλεγχος από τον δήμο για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από τις εταιρίες. Επίσης υπενθύμισα το πρόβλημα με την κάκιστη ποιότητα του νερού στην περιοχή Γυμνασίου Λιτοχώρου. Από την απάντηση του δημάρχου κρατάμε ότι ο δήμος έχει δικαίωμα ελέγχων στην κοινοπραξία κι ευελπιστούμε πως θα το ασκήσει μόλις διατυπωθούν σχετικές καταγγελίες.
- Από τον «Καλλικράτη» προβλέπεται μεταξύ άλλων η λειτουργία Υπηρεσιών «Προγραμματισμού κ΄ Ανάπτυξης», καθώς και «Γεωργίας, Κτηνοτροφίας κ΄ Αλιείας». Εννοείται πως για έναν δήμο με έντονο το αγροτικό και τουριστικό στοιχείο, όπως ο δικός μας, η ίδρυση και λειτουργία των παραπάνω Υπηρεσιών είναι πρωταρχικής σημασίας. Στο ερώτημά μας πότε σκοπεύει να ιδρύσει τις Υπηρεσίες αυτές η δημοτική αρχή, το θέμα παραπέμφθηκε για μία ακόμη φορά στις…καλένδες με το πρόσχημα της μη υπογραφής ορισμένων Φ.Ε.Κ., χωρίς να υπάρξει η παραμικρή δέσμευση για την άμεση στελέχωση και λειτουργία των υπηρεσιών αυτών μετά την απαιτούμενη υπογραφή.
- Στις πρόσφατες Αποκριάτικες εκδηλώσεις υπήρξε μία απαράδεκτη γενικότερη εικόνα απάθειας κι εγκατάλειψης στο Λιτόχωρο. Το χειρότερο όλων ήταν ότι ενώ το επίσημο πρόγραμμα του δήμου ανέφερε – μέχρι την τελευταία στιγμή σε όλα τα sites – πως την Καθαρά Δευτέρα στο Λιτόχωρο θα υπήρχαν, όπως κάθε χρονιά, εκδηλώσεις με «Πέταγμα χαρταετού - Σαρακοστιανά εδέσματα - Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από Π.Ο.Λ.», όσοι είχαν την ατυχία να κατέβουν στο Ξηροκάμπι βρήκαν το απόλυτο…τίποτα! Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συνεννόηση της δημοτικής αρχής με επαγγελματίες και συλλόγους του Λιτοχώρου! Όλα αυτά οδήγησαν στην χειρότερη δυσφήμιση που μπορούσε να υποστεί το Λιτόχωρο που φημιζόταν ως τώρα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του! Όσο για τις «απαντήσεις» της πλειοψηφίας ότι η Ε.Μ.Υ. προέβλεπε μία εβδομάδα πριν σφοδρή κακοκαιρία και για τα «κροκοδείλια δάκρυα» που χύθηκαν για την δήθεν απουσία των φορέων (επαγγελματικών και πολιτιστικών) θα επισημάνω απλώς τα εξής: Δηλαδή το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων δεν ίσχυε για όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα του δήμου μας, όπου οι εκδηλώσεις της Καθαροδευτέρας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία; Αφού αποφασίστηκε (μία εβδομάδα πριν, όπως λένε) η αναβολή της εκδήλωσης, δεν έπρεπε να διορθωθεί εγκαίρως το πρόγραμμα και να μην παραπλανάται ο κόσμος; Που ακούστηκε να ψάχνουν να βρουν οι φορείς τον δήμο για να συνδράμουν εθελοντικά σε μία εκδήλωση; Η δημοτική αρχή είναι αυτή που πρέπει να ζητήσει την συμβολή των φορέων και να συντονίσει την κοινή προσπάθεια!
Αφήνω τις παραλείψεις και τις «απαντήσεις» της δημοτικής αρχής στην κρίση των κατοίκων του Λιτοχώρου!
- Τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το θέμα της ενδεχόμενης αργίας του δημάρχου Δίου – Ολύμπου μετά και την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Ζήτησα λοιπόν από τον δήμαρχο επίσημη ενημέρωση για το θέμα και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της επίσπευσης της δίκης του που ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του πως ζήτησε. Επειδή είναι γνωστή η πάγια τακτική του δημάρχου να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη σχετικά με αυτό το θέμα, έσπευσα να υπενθυμίσω ότι εμείς ως δημοτ. παράταξη κι εγώ ως επικεφαλής ουδέποτε ασχοληθήκαμε με την ουσία της δικαστικής υπόθεσης (αυτή είναι δουλειά του δικαστηρίου) και ότι ΠΟΤΕ δεν ανέφερα ότι ο Παπαθανασίου είναι κλέφτης, απατεώνας κτλ. Αυτό που έθεσα πρώτος, προεκλογικά ακόμη, ήταν η πολιτική αστάθεια που θα προέκυπτε στον δήμο Δίου – Ολύμπου από το σοβαρό ενδεχόμενο θέσης σε αργία του κ. Παπαθανασίου. Δυστυχώς για άλλη μία φορά, κατά την προσφιλή τακτική του, ο δήμαρχος προσπάθησε «να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο» και να μην απαντήσει στο «καυτό» θέμα της αργίας! Στην τουλάχιστον ατυχή προσπάθειά του να εμπλέξει το όνομα του πατέρα μου στην δική του εκκρεμοδικία, αναγκάστηκε μετά από άμεση ερώτησή μου να παραδεχθεί ότι δεν πρόκειται για την ίδια αλλά για «παρόμοια» υπόθεση (για την οποία όντως είχαν δικαιωθεί και οι δύο στο παρελθόν). Όμως για την παρούσα υπόθεση παραπέμπεται ο ίδιος με αμετάκλητο βούλευμα εφετών, εξ ου και το πρόβλημα της επικείμενης αργίας! Επιπλέον επεσήμανα ότι, παρά τα όσα ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ποτέ προεκλογικά δεν είχε την ειλικρίνεια να πει όλη την αλήθεια για το βούλευμα παραπλανώντας έτσι τον λαό της Νότιας Πιερίας!
- Προ ημερησίας διατάξεως προέκυψε κι ένα πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με την προεδρία της Δ.Ε.Υ.ΑΝ.Ν.Ο. Ο κ. Αθ. Στύλος εγκαταστάθηκε ως πρόεδρος στην επιχείρηση εδώ και μερικές εβδομάδες. Χωρίς να έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Στύλο και αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το δικαίωμα της πλειοψηφίας να επιλέγει τον πρόεδρο στις δημ. επιχειρήσεις, πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι εδώ υπάρχει ένα θέμα τυπικό μεν, ιδιαίτερης σημασίας δε. Ο ορισμός του κ. Στύλου δεν μπορούσε να γραφεί στα πρακτικά γιατί, κατά δήλωση του Προεδρείου, δεν είχε ηχογραφηθεί από το μικρόφωνο. Στο σημείο αυτό οφείλω να αναφέρω το εξής: Μου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κι έδωσα την σύμφωνη γνώμη μου για να περαστεί στα πρακτικά ο ορισμός του κ. Στύλου, με τον όρο όμως να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των επικεφαλής ΟΛΩΝ των παρατάξεων! Από τη στιγμή που ο κ. Δημόπουλος και η κ. Κουρίτα δήλωσαν ότι εκείνοι δεν ειδοποιήθηκαν, εννοείται πως απέσυρα και την δική μου σύμφωνη γνώμη για το θέμα! Πάντως εδώ, συν τοις άλλοις, τίθεται και σοβαρό θέμα τήρησης της διαδικασίας, καθώς το συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά με το αν επιβεβαιώνει την απόφαση που είχε ήδη πάρει στις 25\2 διατηρώντας μάλιστα σε ισχύ εκείνη την ημερομηνία και όχι την 21η Μαρτίου! Δεν ξέρω τι επιπλοκές θα έχει η εξέλιξη αυτή σε συνάρτηση με τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι κκ. Γαλάνης και Γιάντσιος για την εκλογή του κ. Στύλου. Για να μην πούμε ότι για άλλη μία φορά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με αυτή την μορφή από τον δήμαρχο και όχι από το προεδρείο! Εννοείται ότι ψηφίσαμε αρνητικά!
Προ ημερησίας έθεσε ερωτήματα προς τον δήμαρχο και η δημ. σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία, η οποία ρώτησε σχετικά με την ολοκλήρωση ή όχι της οριζόμενης από τον νόμο απογραφήςζητήσαμε να έχουμε σύντομα στην διάθεσή μας αναλυτική κατάσταση τιμολογίων των επαγγελματιώνμαζί βέβαια με τις ανεκτέλεστες συμβάσεις για να έχουμε σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα του ύψους του συνολικού χρέους! επισημαίνοντας μάλιστα το γεγονός ότι έχουμε υπερβεί κατά πολύ το χρονικό όριο ολοκλήρωσής της! Να σημειωθεί εδώ ότι στους οποίους οφείλονται ποσά από τον δήμο ή τις δημοτικές επιχειρήσεις,
Επίσης η κ. Μόχλα ρώτησε και για το θέμα που προέκυψε σχετικά με την έλλειψη θέρμανσης στο κλειστό γυμναστήριο Λιτοχώρου «Πύρρος Δήμας».

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισαν κυρίως το τεχνικό πρόγραμμα, οι αποφάσεις για διάλυση συμβάσεων, ο καθορισμός των δημ. τελών, καθώς και η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Leader για ανάδειξη αξιοθεάτων και μνημείων του δήμου.
- Αναφορικά με το πρώτο θέμα δεν ήταν δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ ενός τεχνικού προγράμματος που ήταν κατά γενική ομολογία όλων των επικεφαλής της αντιπολίτευσης προχειρογραμμένο, ασαφές, χωρίς καμία ιεράρχηση, γεμάτο από 12άρια και 7άρια (δηλ. απευθείας αναθέσεις). Στα ερωτήματα που έθεσα για την μελέτη δημοτικής συγκοινωνίας (γιατί μόνο για το Λιτόχωρο και όχι για το σύνολο του δήμου, όπως θα έπρεπε;!;), για την περιμετρική οδό του Λιτοχώρου που δεν εμφανίζεται πουθενά στο τεχνικό πρόγραμμα, για την προέλευση των ιδίων πόρων που θα χρειαστούν για τη λειτουργία του βιολογικού κ.α., ουσιαστικά δεν δόθηκε καμία ικανοποιητική απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών θεμάτων. Αντιθέτως είχαμε την προσπάθεια και πάλι του δημάρχου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με ένα φραστικό «πυροτέχνημα». Πρότεινε δήθεν να αποσύρει το τεχνικό πρόγραμμα και να καταθέσει η αντιπολίτευση τις δικές της προτάσεις. Προκάλεσα τον δήμαρχο να το πράξει και του υπενθύμισα πως τις ελάχιστες φορές που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε συζητήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα καταθέσαμε αρκετές προτάσεις από τις οποίες ελάχιστες συμπεριλήφθηκαν σε αυτό! Τελικά το πρόγραμμα ήρθε κανονικά προς ψήφιση – σιγά μην αποσυρόταν! – και το καταψηφίσαμε υπερψηφίζοντας μόνο για τα συνεχιζόμενα έργα και αυτό μετά την διόρθωση που έγινε και η οποία περιόριζε κατά 1,1 εκ. ευρώ τον συνολικό προϋπολογισμό μετριάζοντας αισθητά την εικόνα των απευθείας αναθέσεων στα συνεχιζόμενα. Όσο για τους «ίδιους πόρους» του βιολογικού, μετά από επιμονή μου, αναγκάστηκε ο δήμαρχος να παραδεχθεί ότι οι πόροι θα προέρχονται από νέα τέλη – που προφανώς θα επιβαρύνουν σε αυτή τη φάση τους κατοίκους του Λιτοχώρου και ίσως της Λεπτοκαρυάς.
- Στο θέμα της διάλυσης συμβάσεων για παρεμβάσεις ανάδειξης στην Παλιά Λεπτοκαρυά και για ανάπλαση σε Ο.Τ. των Ν.Πόρρων, υπήρξε από την εισήγηση και την τοποθέτηση του δημάρχου η εντύπωση πως οι εργολάβοι οικειοθελώς επιθυμούν να λυθούν οι συμβάσεις. Ωστόσο μετά από παρέμβαση του κ. Τσιφοδήμου και δήλωση του αντιδημάρχου κ. Μυλωνέρου διαπιστώθηκε τελικά ότι οι εργολάβοι δέχονταν να ολοκληρώσουν τα έργα και να πληρωθούν, όποτε ο δήμος θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα κονδύλια! Τελικά μετά από νέα παρέμβαση του δημάρχου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πείστηκαν και ψήφισαν υπέρ της διάλυσης των σύμβασεων με την υπόσχεση πως, μόλις βρεθούν τα χρήματα, τα έργα αυτά θα ξαναδημοπρατηθούν. Ίδωμεν! Κι ελπίζουμε βέβαια η εξέλιξη αυτή να μην οδηγήσει σε…αλλαγή της στάσης των εργολάβων!
- Σχετικά με το θέμα του καθορισμού των δημοτικών τελών (φωτισμού - καθαριότητας, ύδρευσης - αποχέτευσης, άρδευσης, χρήσης κοινόχρηστων χώρων, ακίνητης περιουσίας, διαφήμισης, βοσκής), πρέπει να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί στην οικονομική επιτροπή από την οικονομική υπηρεσία (οι υπάλληλοι της οποίας υπερβάλλουν εαυτούς το τελευταίο διάστημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια) έδειχναν την ανάγκη αύξησης των τελών σε πολλές περιπτώσεις και ιδιαίτερα στην δημ. ενότητα Δίου. Ωστόσο επειδή οι προϋπολογισμοί βασίστηκαν αποκλειστικά σε στοιχεία του 2010 (προεκλογική χρονιά σημειωτέον με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!) ζητήσαμε την αναβολή της απόφασης για επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να εξετασθούν σε βάθος 5ετίας τα οικονομικά στοιχεία για να βγάλουμε έτσι πιο ασφαλή συμπεράσματα και να επιβάλλουμε δικαιότερα τέλη! Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε κι έτσι στην συζήτηση που ακολούθησε προσπάθησα να αναδείξω το γεγονός ότι το πρόβλημα των μη ισοσκελισμένων εσόδων – εξόδων δεν έγκειται στο ύψος των τελών, αλλά στην μη είσπραξή τους! Έτσι υπερψήφισα τα τέλη των οποίων η σωστή είσπραξη ήταν αδιαμφισβήτητη (π.χ. τέλη φωτισμού – καθαριότητας μέσω λογαριασμών Δ.Ε.Η.), ενώ καταψήφισα οποιαδήποτε αύξηση στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης επιβλήθηκε στους κατοίκους και παραγωγούς της δημ. ενότητας Δίου. Πόσο μάλλον όταν οι εκεί συνδημότες μας έδειξαν πρόσφατα με τον πλέον εμφανή τρόπο (καίγοντας τα δεμάτια τους διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των εμπόρων) το μέγεθος του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο περιέρχονται! Η κ. Μόχλα – Φαρμάκη, μέλος της οικονομικής επιτροπής, υπερψήφισε την πρόταση με τον όρο όμως ότι θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν ακόμη και μειώσεις τελών από το επόμενο έτος! Επαναλαμβάνω ότι για εμάς η λύση βρίσκεται στην σωστή διαχείριση και την είσπραξη των τελών και όχι κατ’ ανάγκην στην αύξησή τους!
- Τέλος στο θέμα της υποβολής πρότασης για ένταξη στο Leader έργου ανάδειξης μνημείων του δήμου, φυσικά και υπερψηφίσαμε την πρόταση αυτή που επιτέλους κινείται προς μία αναπτυξιακή κατεύθυνση, επεσήμανα όμως στον εισηγητή αντιδήμαρχο κ. Βροχαρίδη ότι για ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα, όπως το Leader, η πρόταση για «ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων του Δήμου μέσω χαρτογραφικής απεικόνισης και προβολής σε πινακίδες» είναι τουλάχιστον ελλιπής. Πόσο μάλλον όταν από το ίδιο το Leader προτείνονται δράσεις όπως βελτίωση – σήμανση μονοπατιών, τεχνικά έργα για προστασία εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας κ.α. Έτσι, μπορεί η πρόταση να κινείται βέβαια προς τη σωστή κατεύθυνση, γι’ αυτό και την ψηφίσαμε, ζήτησα όμως να κατατεθούν το συντομότερο δυνατόν σε συνεργασία με την επιτροπή διαβούλευσης και νέες προτάσεις στο Leader για ένταξη έργων που θα αξιοποιούν και θα αναδεικνύουν πιο ουσιαστικά τα πάμπολλα μνημεία και αξιοθέατα του Δήμου μας!

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες!
Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας ως αντιπολίτευση ασκώντας έλεγχο, δημιουργική κριτική και καταθέτοντας προτάσεις για το καλό και το συμφέρον του Δήμου μας ως συνόλου! Να είσαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο και στο μέλλον!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Πού πήγαν τα λεφτά της ασφάλισης των εργαζομένων στο Δήμο Δίου; Πληρώθηκαν άλλα χρέη; Ο ΛΑΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .. ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ..

Από τον "ΚΡΑΧΤΗ":
http://kraxtis-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_2611.html

 
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Ημέρα που είναι σήμερα να λέμε τέτοια ε!! πιπέρι στο στόμα!! αλλά άμα τα μαθαίνεις κρατιέσαι να μήν τα πείς;Εδώ τα πάντα ανατρέπονται σε μία ημέρα!! μύθοι πέφτουν και κάποιοι σάν μωράκια κάνουν πώς δέν καταλαβαίνουν!!
- Πληροφορηθήκαμε οτι η νέα οικονομική υπηρεσία του Δήμου Δίου Ολύμπου, έχει κτυπήσει απαγορευτικό και δέν καλύπτει άνοιγμα (300000,00) τριακοσίων και πλέον χιλιάδων Ευρώ, που κρατήθηκαν για την ασφάλιση εργαζομένων και δέν αποδόθηκαν στα ταμεία τους στον πρώην Δήμο Δϊου.
- Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα θα απασχολήσει εντός των επομένων ημερών και τη δικαιοσύνη..
- Τώρα φταίμε εμείς που τα λέμε; Εδώ τα "κοινοποίησε" ο νέος Δήμαρχος Δίου Ολύμπου σε δημότες, άσε που τα γραπτά μένουν και τα "αστεράκια" πάνω στα χαρτιά περισσεύουν.
- Αμ τί νομίζετε τα αλωνίζουν τα αυγά;Κάτι ήξεραν ορισμένοι και τους γύρισαν την πλάτη πολύ νωρίς και οι λασπολόγοι που ευθύνονται για την κακοδιαχείρηση, ώρα να "δώσουν λόγο" στους πολίτες.
- Και σύ Γιώργο τη δουλειά σου..
- Αλλά έχει μεγάλη πλάκα αυτό που λέγεται στα στέκια, ότι ο ένας φορτώνει την ευθύνη στον άλλο.
Ποιοί είναι αυτοί και ποιός φορτώνει στον άλλο; Ε τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.. άντε βρείτε τους, τόσο δύσκολο είναι;
Εδώ ο κώ....ς τους καίγεται και σείς νομίζετε ότι κάποιοι θα επωμιστούν ευθύνη οι ίδιοι;νομίζετε ότι έχουν τέτοιο φιλότιμο; νομίζετε ότι δέν θα "δώσουν" άλλους για να αποφύγουν  τις ευθύνες τους; αν δέν μπορέσουν να απαντήσουν πειστικά,πού πήγαν τα λεφτά; ποιά χρέη πληρώθηκαν και δέν αποδόθηκαν στα ταμεία;
Αν όλα αυτά συμβαίνουν ο λαός περιμένει απάντηση!!!
- Είναι οι Δήμοι "πρότυπο" που έστησαν κάποιοι στην πατρίδα μας..Δήμοι να τους "θαυμάζεις".
- Γι αυτό ο λαός θα πληρώνει πολλές δεκαετίες ακόμη τα "καλά και συμφέροντα ορισμένων", που ακόμη και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα..Αμα είσαι "ειδικός στο να κάνεις το άσπρο μάυρο" αντέχεις.. έτσι είναι..αλλά ώς πότε νομίζουν ότι ο κόσμος θα τρώει κουτόχορτο;
- Εσύ όμως νύν Δήμαρχε τι θα κάνεις για αυτό το θέμα;Θα τα καλύψεις; θα ανακοινώσεις κάτι γιαυτό, ή δέν προλαβαίνεις να ασχοληθείς.Υστερα μή ζητάτε απο τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάει ο Δήμος να κάνουν υπομονή και να μήν προβαίνουν σε κατασχέσεις.Τί να κάνουν οι άνθρωποι;Να χαίρονται που τους χρωστάτε και να καλύπτουν κακοδιαχείρηση προηγουμένων ετών;
- Ξέρω, τα γράφω και θα βγούν οι λασπολόγοι να λένε διάφορα χαζά...για να καλύψουν την ανικανότητά τους.. για να μήν πώ τίποτε παραπάνω...,δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι; 
 
Δημήτρης Καλαϊτζής
Διαβάστε περισσότερα...

Η χώρα χρειάζεται όραμα, ηθική και εθνική ανάταση

Από το Antinews:

Η μεγαλύτερη ζημιά που έχει κάνει ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα και στους Έλληνες, δεν είναι ότι μας παρουσίασε στην οικουμένη ως διεφθαρμένους και τεμπέληδες.
Ούτε, ότι περιφέρεται  στα διεθνή φορά, παριστάνοντας τον μεγάλο διαπραγματευτή, ενώ στην ουσία παρακαλάει για βοήθεια.
Η μεγαλύτερη ζημιά είναι ότι τους τελευταίους μήνες  ένας ολόκληρος λαός έχει χάσει την αυτοεκτίμησή του.
Έχασε  την περηφάνια και  την  ελπίδα.
Δεν πιστεύει πια ότι μπορεί να τα καταφέρει!
Ανέχεται να τον προσβάλλουν, να τον υποτιμούν, να τον απαξιώνουν.
Έχουμε γίνει ο διεθνής περίγελος.
Το παράδειγμα προς αποφυγήν.
Και δεν αντιδράμε!
Έτσι, περιμένουμε  από τους τρίτους να μας  σώσουν επειδή δεν μπορούμε να  σωθούμε μόνοι μας.
Έχετε δεί κανένα χαρούμενο και αισιόδοξο πρόσωπο τους τελευταίους μήνες;
Σε όποια παρέα και να βρεθείς, με όποιον και να συζητήσεις, όλοι δεινά προφητεύουν και τα χειρότερα σκέφτονται.
Οδηγούμαστε στην εθνική κατάθλιψη.
Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτή η παρατεταμένη σιωπή του πνευματικού κόσμου της χώρας.
Μερικές σκόρπιες φωνές εδώ και εκεί, αλλά τίποτα περισσότερο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε  σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Όμως,  η Ελλάδα δεν είναι μια «τρύπα στη γεωγραφία», ούτε μια αμελητέα ποσότητα στην ιστορία.
Έρχεται από μακριά.
Έχει ιστορία και  πολιτισμό.
Προσέφερε στην οικουμένη  αξίες πανανθρώπινες.
Πρόσφατα μου είπε κάποιος φίλος μου: «εσείς οι Έλληνες έχετε μερικά από τα ισχυρότερα brand names in human history».
Καιρός να τα ανακαλύψουμε και να στηριχθούμε εκεί για να ανακάμψουμε!
Να βγούμε απ’ το φαύλο κύκλο και να κοιτάξουμε μπροστά!
Πέρα….
Στη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου…
Εκεί που άρχισαν όλα.
«Τα θεμέλιά μου στα βουνά
Και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
Και πάνω τους η μνήμη καίει
Άκαυτη βάτος»
Η χώρα χρειάζεται όραμα,  ηθική και εθνική ανάταση.
Χρειάζεται και ηγεσία.
Χρόνια Πολλά σε όλους

Κώστας Ροδινός

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

Από τα 24γράμματα:
http://www.24grammata.com/?p=11375


α) Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα.
β) Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανάσταση με την εκκλησιαστική γιορτή του Ευαγγελισμού.
γ) Το παλάτι δεν επιθυμούσε έξοδα γιορτές την εποχή που οι Αγωνιστές δεν είχαν να φάνε.
δ) Το “υπερθέαμα”: εκατοντάδες νέοι με δαδιά ή λαδοφάναρα σχημάτισαν το “εν τούτω Νίκα” στο Λυκαβηττό, ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι.
ε) Λέγεται ότι για την πρώτη γιορτή της 25ης Μαρτίου δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Η   25η Μαρτίου, ως ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1838 και από τότε καθιερώθηκε με θρησκευτική ευλάβεια σε όλο το πανελλήνιο. Η καθιέρωση της εορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του  Δημάρχου της Αθήνας Δημ. Καλλιφρονά ( 1805 – 1879). Ο Δήμαρχος ήρθε σε ρήξη με τη βαυαρική διοίκηση και συγκεκριμένα με το Υπουργείο των Εσωτερικών το οποίο δεν επιθυμούσε  έξοδα για γιορτές, όταν οι αγωνιστές δεν είχαν να φάνε. Κατά μία άλλη εκδοχή το Παλάτι, μάλλον, δεν επιθυμούσε να συνδέσει την εθνική εορτή με την Ορθοδοξία, για να μη δώσει την ευκαιρία στην Εκκλησία να καπηλευτεί την επανάσταση των Ελλήνων. Τελικά, ο Δήμαρχος θα οργανώσει μόνος του τον εορτασμό και εκ του αποτελέσματος κατάφερε να δώσει  πανηγυρική ατμόσφαιρα, που ευχαρίστησε τους 17.000 Αθηναίους, οι οποίοι κατοικούσαν, τότε, στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, σημαιοστόλισε την πόλη και καθάρισε τις (λιγοστές) πλατείες. Ο εορτασμός άρχισε την παραμονή το βράδυ με 21 κανονιοβολισμούς. Και την άλλη μέρα, Παρασκευή πρωί, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Αθήνα ξύπνησε με 21 νέους κανονιοβολισμούς. Αριθμός συμβολικός , που συνδυάζεται με το ’21 της επαναστασης. Άρχισαν, έπειτα, να χτυπούν πανηγυρικά οι καμπάνες των εκκλησιών.
Το πρωί, της 25ης Μαρτίου 1838, εψάλη δοξολογία στον, τότε,  Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ειρήνης (στην οδό Αιόλου), στην οποία,  και μόνο εκεί, παραβρέθηκε και ο Όθων ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα. Το απόγευμα οργανώθηκε από το Δήμο χορός στην πλατεία των παλαιών Ανακτόρων στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι νέοι της πόλης ανεξάρτητα από την κοινωνική τους τάξη και τους παρακολούθησαν πολλοί από τους Αγωνιστές του 1821. Τη  νύχτα ο Δήμαρχος, πάντα, φωταγώγησε με λαδοφάναρα τους κεντρικούς δρόμους και την Ακρόπολη.
Τέλος, οι Αθηναίοι έμειναν αποσβολωμένοι από το υπερθέαμα, όταν αντίκρισαν στο Λυκαβηττό φαναράκια που τα κρατούσαν νεολαίοι της εποχής και σχημάτιζαν ένα τεράστιο  φωτεινό σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτω Νίκα» Έτσι, το 1838 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25 Μαρτίου, ως μέρα μνήμης των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821. Και τούτη η γιορτή έγινε με γκρίνια, με διαφωνίες και με πλουσιοπάροχη μεγαλοπρέπεια (ενώ χρήματα δεν υπήρχαν), κατά την πατροπαράδοτη συνήθεια μας. Οι κακές γλώσσες λένε ότι για τη γιορτή ετούτη δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΑΝΟ

Επειδή το τελευταίο διάστημα λέγονται διάφορα πράγματα για την ΔΕΥΑΑΝΟ  και αναφέρθηκε και το όνομά μου , για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά ,
έχω να δηλώσω τα εξής:
Α.Για το θέμα παράδοση-παραλαβής της επιχείρησης:
   Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
  1.Η παράδοση-παραλαβή έγινε κανονικά.
     Άρα κακώς θέτουν ορισμένοι θέμα.
  2.Η παράδοση-παραλαβή δεν έγινε κανονικά.
     Άρα κακώς υπογράφει και ενεργεί σαν πρόεδρος ο κ.Στύλος.
  Η αλήθεια είναι ότι η αλλαγή διοίκησης έγινε κανονικά με τον τρόπο που γινόταν και γίνεται πάντα σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Β.Για το θέμα των κοντέινερ:
  Για να καταλάβουμε καλύτερα το θέμα θα πρέπει να αναφέρω όλο το ιστορικό.
  Η ΔΕΥΑΑΝΟ άλλαξε την προηγούμενη τετραετία τρεις (3) φορές πρόεδρο τρεις (3) διευθυντές  και δεκαεπτά (17) φορές συμβούλιο!
  Εγώ προσωπικά δεν ήμουνα αρχικά ούτε καν δημοτικός σύμβουλος.
  Ορκίστηκα δημοτικός σύμβουλος στις 26/1/2009 ,ανέλαβα απλός σύμβουλος στην ΔΕΥΑΑΝΟ τον Ιούλιο του 2009 και πρόεδρος τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
  Μετά την αναφορά στο θέμα του Δημάρχου κ.Παπαθανασίου και του κ.Στύλου , νυν προέδρου , έψαξα το θέμα και ανακάλυψα τα εξής:
  Πράγματι το 2007 η ΔΕΥΑΑΝΟ είχε αναλάβει με απόφαση της τότε αρχής , την καθαριότητα του Δήμου Ανατ. Ολύμπου.
  Για να εκπληρώσει το έργο της , εκτός όλων των άλλων , αγόρασε με δύο τιμολόγια (με αριθ. 154/27-08-2007 και 156/27-08-2007)
  δεκαπέντε (15) συνολικά κοντέινερ των επτά κυβικών μέτρων το καθένα.
  Τον επόμενο χρόνο αυτά παραχωρήθηκαν στο Δήμο , ο οποίος ανέλαβε την καθαριότητα και τα χρειαζόταν για την αποκομιδή .
  Έκτοτε κανένας από την ΔΕΥΑΑΝΟ δεν ασχολήθηκε με το θέμα ( μετά μάλιστα από τόσες αλλαγές δεν υπήρχε καμία συνέχεια και διαδοχή στην επιχείρηση),
  Ένας  άλλος λόγος άλλωστε είναι ότι τα κοντέινερ δεν τα χρειάζεται η ΔΕΥΑΑΝΟ.
  Όταν μετά δύο χρόνια ανέλαβα πρόεδρος δεν το γνώριζα  καν το θέμα και το βασικό μου πρόβλημα ήταν να σώσω την επιχείρηση που δεν είχε καν διευθυντή
  και να εξασφαλίσω τους μισθούς των εργαζομένων.
  Όσον άφορα το που βρίσκονται σήμερα είναι απλή η απάντηση.Τα έχει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εδώ και τρία χρόνια και τα χρησιμοποιεί για την αποκομιδή
  ογκωδών απορριμάτων.
Γ.Για το θέμα των υπολογιστών και των αναλωσίμων.
   Πράγματι όταν ανέλαβα πρόεδρος τον Οκτώβριο του 2009 εμφανίστηκαν οκτώ (8) τιμολόγια προς την ΔΕΥΑΑΝΟ .
   Αυτά κόπηκαν στο διάστημα από 12/05/2009 μέχρι 16/10/2009.
   Τα υλικά που ανέφεραν ήταν ένας υπολογιστής ,οθόνη , εκτυπωτής και πλήθος αναλωσίμων (κυρίως μελανάκια) , ποσού περίπου 2500 ευρώ.
   Όταν ρώτησα τι είναι αυτά και που βρίσκονται μου απάντησαν ότι αφορούν άλλη επιχείρηση του τότε Δήμου , η οποία δεν έχει οικονομική δυνατότητα.
   Επειδή αφορούσαν άλλη επιχείρηση αλλά κυρίως γιατί δεν μπορούσα να τα ελέγξω έδωσα εντολή και μπλόκαρα τα τιμολόγια.
   Έτσι ποτέ δεν τα δέχθηκα και φυσικά ούτε παρέλαβα ούτε και πλήρωσα τα συγκεκριμένα τιμολόγια.
   Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω τι πράγματα ψάχνουν ορισμένοι να βρουν στη ΔΕΥΑΑΝΟ , αφού ποτέ δεν τα παρέλαβε!
Εν κατακλείδι έχω να πω ότι ορισμένοι ίσως βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.
Θα μπορούσαν με μια μικρή έρευνα να διαπιστώσουν την αλήθεια.
Θα μπορούσαν επίσης να με καλέσουν όπως έγινε τις 24/03/2011 στο ΔΣ για να δώσω εξηγήσεις και να λυθούν παρεξηγήσεις.
Παρόλα αυτά είμαι στη διάθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑΝΟ αλλά και του Δήμου , για οποιεσδήποτε εξηγήσεις αλλά και για να βοηθήσω όπου μπορώ . 
(Τα έγγραφα και όλα τα σχετικά βρίσκονται για όποιον τα αναζητήσει στην ΔΕΥΑΑΝΟ) 

Γαλάνης Αστέριος ,  τέως πρόεδρος ΔΕΥΑΑΝΟ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΕΙΟ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ




Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς


Στα κακοτράχαλα τα βουνά
με το σουράβλι και το ζουρνά
πάνω στην πέτρα την αγιασμένη
χορεύουν τώρα τρεις αντρειωμένοι.
Ο Νικηφόρος κι ο Διγενής
κι ο γιος της ʼννας της Κομνηνής.

Δική τους είναι μια φλούδα γης

μα εσύ Χριστέ μου τους ευλογείς
για να γλυτώσουν αυτή τη φλούδα
απ' το τσακάλι και την αρκούδα.
Δες πώς χορεύει ο Νικηταράς
κι αηδόνι γίνεται ο ταμπουράς.

Από την Ήπειρο στο Μοριά

κι απ' το σκοτάδι στη λευτεριά
το πανηγύρι κρατάει χρόνια
στα μαρμαρένια του χάρου αλώνια.
Κριτής κι αφέντης είν' ο Θεός
και δραγουμάνος του ο λαός.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

24 Μαρτίου 1999

Το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, επειδή η τελευταία αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Οι αεροπορικές επιδρομές θα διαρκέσουν τρεις μήνες, έως ότου οι δυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας αποσυρθούν από την περιοχή. Είναι η πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους.
Διαβάστε περισσότερα...

O Θούριος του Ρήγα Φερραίου


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην Λιβύη με μπροστάρηδες την Αγγλία και Γαλλία, έχοντας την άμεση στήριξη της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, και της ΕΕ.
Το ενδιαφέρον τους για τα «δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα» του Λιβυκού λαού και τους «ανθρωπιστικούς λόγους προστασίας του άμαχου πληθυσμού»  που επικαλούνται, είναι ένα τεράστιο ψέμα και υποκριτικό πρόσχημα για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης.
Είναι υποκριτές, γιατί όταν ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις των λαών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής, οι σημερινοί «δικτάτορες» αυτών των χωρών (Μουμπάρακ, Μπεν Αλί, Καντάφι κλπ) ήταν μέχρι χτες οι καλύτεροι και πιστότεροι φίλοι και ομοτράπεζοί τους (Σοσιαλιστική Διεθνής κλπ).
Είναι υποκριτές, γιατί την ίδια στιγμή που επεμβαίνουν στη Λιβύη για να στηρίξουν του εξεγερμένους ενάντια στον δικτάτορα Καντάφι, μπουκάρουν στο Μπαχρέϊν, για να κτυπήσουν τους εξεγερμένους ενάντια στους δικούς τους δικτάτορες.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού μετέχοντας ενεργά σε αυτή την εκστρατεία και εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και τα εδάφη της χώρας μας, ένα στόχο έχει:
Να αποσπάσει κάποιο μερίδιο από τη λεία του πετρέλαια και του φυσικού αερίου για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλίων. (Βλέπε οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια)
Απαιτούμε:
·         Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό των λαών.
·         Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας και όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.
·         Να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος για τα Νατοϊκά στρατεύματα.
·         Να γυρίσουν αμέσως πίσω οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν με Νατοϊκά στρατεύματα εκτός Ελλάδας.

Από τις εξελίξεις αυτές, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια.
Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι λαοί της περιοχής.
Ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι ο λαός της Λιβύης.

 Πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης Δίου Ολύμπου για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21-3-2011 αναφορικά με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβυή. Καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία 7 υπέρ, 2 αποχές και 16 κατά
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 97 χρόνια ιστορίας


Διαβάστε περισσότερα...

24-03-2011 - φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Γεωργάκη Ολυμπίου

Στεφάνια κατέθεσαν: το 11ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Κατερίνης "Γεωργάκης Ολύμπιος", η Ένωση Ποντίων Πιερίας, η Λέσχη Lions Κατερίνης και το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Sportland Νικηφόρος.
 
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 
 
 
Διαβάστε περισσότερα...

25η Μαρτίου... Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε όλοι οι Έλληνες την επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.

Αποδίδουμε ευγνωμοσύνη και φόρο τιμής σ' όλους τους ήρωες μας, που μετά από αιώνες τουρκικού ζυγού, διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού έθνους και μας οδήγησαν στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία μας.

Σε καιρούς δύσκολους, σαν τους σημερινούς, όπου μέσα στον κόσμο έχει φωλιάσει η ανησυχία για τη χώρα και τον τόπο μας , η επέτειος της επανάστασης ας αποτελέσει ορόσημο και γιατί όχι αφύπνιση. Ας είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και δυνατοί. Ας φανούμε άξιοι απόγονοι τους, ικανοί να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, την αγάπη για την Ελλάδα και να δώσουμε το παράδειγμα και στις μεταγενέστερες γενιές.

Ας αγωνιστούμε και εμείς σήμερα για το δικό μας "πόλεμο", για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας. Με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Η ημέρα αυτή ας δώσει ελπίδα στις καρδιές μας.


Ζήτω η επανάσταση του 1821 !!!


Με εκτίμηση,
Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Κεντρικής Μακεδονίας/ Ν. Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...