Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Οι παλαίμαχοι DJ's...

Χρήστος Πειστικός και Θανάσης Μπλέτσας εύχονται σε όλο το νέο 
Δήμο Δίου - Ολύμπου
"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΛΛΟ" ΡΕΒΕΓΙΟΝ





Διαβάστε περισσότερα...

Σε λίγο το πλήρες φωτορεπορταζ από το "άλλο" ρεβεγιόν στο καφέ - μπαρ(;;;) ΠΑΝΘΕΟΝ


Διαβάστε περισσότερα...

ΡΕΒΕΓΙΟΝ στον... Πακιστανό

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
«ΠΑΝΘΕΟΝ»
ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ



 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Παναγιώτης και Γιώργος Νίκας, ιδιοκτήτες του καφενείου Πάνθεον στην πλατεία Λιτοχώρου, διοργάνωσαν το «δικό τους» ρεβεγιόν για την πρωτοχρονιά.
 Ένα ρεβεγιόν διαφορετικό αφού ξεκίνησε το μεσημέρι, η λίστα των καλεσμένων ήταν ανοιχτή, το κέρασμα δεν ήταν βασιλόπιττα αλλά ψητά από τον Γιώργο Σεμερτζίδη και διάφορα άλλα μπινελίκια από την κουζίνα του «Πάνθεον» που συνόδευαν το ποτό που δεν ήταν η σαμπάνια που συνηθίζετε στα ρεβεγιόν, αλλά το τσίπουρο και το κρασί…
 Την μουσική επιμέλεια είχαν οι «παλαίμαχοι» αλλά και «εν ενεργεία» λιτοχωρίτες djs που με τις επιλογές τους ανέβασαν τη διαθέση σε όλους.
 Πραγματικά ένας πολύ κεφάτος τρόπος για να αποχαιρετίσει κανείς το 2010…
 Μπράβο Παναγιώτη και Γιώργο! Να είσαστε πάντα καλά και με ανεβασμένη τη διάθεσή σας όλο το 2011!!!
 Υ.Γ. Του χρόνου να κρατήσετε και ένα τραπέζι για το dionolympos.blogspot.com. Δεν γίνετε αυτά εμείς να τα βλέπουμε μόνο από τις φωτογραφίες που στέλνουν οι αναγνώστες μας…  

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.....

 Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζονται οι διεργασίες και οι συζητήσεις -ακόμη και σήμερα!- για την στελέχωση των επιτροπών αλλά και τις θέσεις του προεδρείου. Πιθανότατα ο κ. Λαλούμης Μιχάλης θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος του Δ.Σ. στο Δήμο Δίου - Ολύμπου.
 Σε καίριες θέσεις οι: Φαρμακης, Ζουρζούρα, Ελευθεριού, Τσιμήτρη, Κίαφας, Μυλονέρος, Στύλος.  
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 π.μ. Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Αύριο Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 στις 11 το πρωΐ θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου - Ολύμπου κατόπιν προσκλήσης του σώματος, από τον πρωτεύσαντα δημοτικό σύμβουλο από τον συνδυασμό του Δημάρχου Γ. Παπαθανασίου, κ. Δημήτριο Μυλονέρο.
 Η συνεδρίαση θα εχεί θέμα τον ορισμό του Προέδρου, Αντιπροέδρων και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την στελεχωση των επιτροπών του νέου Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ Η ΜΟΝΗ ΕΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ

Το 2011 ίσως είναι το κρισιμότερο έτος μετά τη μεταπολίτευση. 
Πρέπει να αποφασίσουμε ποιόν δρόμο θα ακολουθήσουμε και με ποια ηγεσία θα πορευτούμε.

Τον έναν δρόμο τον ξέρουμε: είναι ο δρόμος του Μνημονίου. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε ήδη και τα χειρότερα έρχονται.

Ο άλλος είναι ο δρόμος της ανατροπής. Και της ελπίδας.

Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά σε όλους!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσίας φωτορεπορτάζ συνέχεια




Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Ο Βασίλης Φαρφούρης - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την κίνηση ευθύνης του Θανάση Τσιφοδήμου - από τον Άγιο Σπυρίδωνα, στέλνει σε όλους τους αναγνώστες του dionolympos blogspot τις ευχές του για

"ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ"

Δηλώνει από σήμερα παρών και έτοιμος για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Διαβάστε περισσότερα...

Μια βόλτα από Βροντού και Άγιο Σπυρίδωνα παραμονή πρωτοχρονιάς.




















ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες από την ορκομωσία του νέου Δημοτικού συμβουλίου



Διαβάστε περισσότερα...

Στην πρώτη σειρά...

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση!!!

Την ώρα που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δηλώνει "δίπλα και ένα με τους δημότες" ο κύριος Τουμαράς έχει σκυμμένο το κέφαλι...

Από σεβασμό ή σκέφτεται την επόμενη ημέρα;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες

Άλλος θα πληρώσει τον λογαριασμό, έτσι δεν είναι κύριε Παπαχρήστου;;;
Διαβάστε περισσότερα...

"Θα σας δώσω την ευχή που έδωσε το 1981 ο Γ. Ράλλης στον Α. Παπανδρέου..."

"Εύχομαι ο λαός να μην μετανιώσει για την εκλογή σας..."

Τάδε έφη Θανάσης Τσιφοδήμος απευθυνόμενος στον νέο δήμαρχο Δίου - Ολύμπου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξανακάνει διακοπές!!!

ΤΣΙΡΟΥ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Σιδεροκέφαλοι...

Διαβάστε περισσότερα...

Αφιερωμένο σε εμάς, στο νέο μας δήμο Δίου - Ολύμπου, στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ


Εδώ είναι το ταξίδι!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ξεκινήσαμε...

"...ξεκινήσαμε, έτοιμοι από καιρό και όρθιοι παρά τις δυσκολίες...
Ακολουθήστε μας στο συναρπαστικό ταξίδι που σας προσφέρουμε...
Δύναμή μας ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ
Ελπίδα μας
κάτι καλύτερο για τον τόπο..."

Διαβάστε περισσότερα...

«Επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…»

Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004  και μεταξύ άλλων αναφέρει: « … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…»

Είναι γνωστό πως η πολιτική είναι πρόβλεψη!!
Άρα η κ. Μπενάκη, ως πρόεδρος της Ελληνικής βουλής, είχε τόσο υψηλή διορατικότητα έξι χρόνια πριν, που μπόρεσε να προβλέψει όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και πλέον μας τρομάζουν;
Στο άκουσμα όλων αυτών δεν τρόμαξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Γιατί δεν αντέδρασε ΤΟΤΕ;

Από τον Μάιο του 2010 η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση με το ΔΝΤ, μια ανυπόστατη σύμβαση που είναι αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα που παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα.

Μία σύμβαση που εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και που για πρώτη φορά διεθνής σύμβαση κάνει αναφορά σε κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα κράτους. Μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπογράφοντας αυτή την σύμβαση υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδος και των πολιτών της. Υποθήκευσαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας.

Εκποιούν της τηλεπικοινωνίες, εκχωρούν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, πωλούν τις αερομεταφορές, χρονομισθώνουν τις Εθνικές οδούς.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, συζητήθηκε προ ημερών στην Βουλή των Ελλήνων, ο προϋπολογισμός της οικονομίας μας για το 2011.

Σημειώνω από την πρόσφατη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή: «Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι ο πρώτος υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας…». Και απο την ομιλία της βουλευτού του ΚΚΕ στην Α΄ Αθηνών, Λιάνας Κανέλλη:  «… σας καλώ να απολογηθείτε για την συνειδητή απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων…»

Αξίζει να προσθέσουμε την επίσημη αντίδραση του δικηγορικού  συλλόγου Αθηνών που υπογράφει ο Πρόεδρός του, κ. Δημ. Παξινός και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης, η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της Εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις…»
«… χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μία υπογραφή την Εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη την δημόσια περιουσία μας».

Ας καταγράψουμε επίσης την ανοιχτή σύγκρουση της εκκλησίας μας, που εκφράζεται μέσω της επίσημης θέσης που έλαβε με την απόφαση της Ιεράς συνόδου, κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αναφέρονται μεταξύ πολλών και τα κάτωθι: «… η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη, αλλά να διοικείται από τους δανειστές της…δηλώνουμε ότι, είμαστε μία χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων δανειστών μας».

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν, πέραν της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν την χώρα σε εργασιακό μεσαίωνα, πως συνειδητά η κυβέρνηση απεμπολεί κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα και θέτει την χώρα υπό κατοχή των τοκογλύφων και δανειστών της.

Αξιότιμε κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, τότε με όσα είπε η κα Μπενάκη, δεν αντιδράσατε!!!

ΣΗΜΕΡΑ όμως, γιατί δεν αντιδράτε!!!

Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να περιμένουμε τον ιστορικό του μέλλοντος που θα καταλογίσει στον Πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνησή του, την διάπραξη του πλέον ατιμωτικού αδικήματος της «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» κατά της χώρας και του λαού της;

Μήπως πρέπει ο λαός μας να ενεργοποιήσει το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος που αναφέρει:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Παναγιώτης Αποστόλου

http://www.antinews.gr/?p=78015
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Φόρος τιμής

Πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή η Λοχαγός του ΕΛΑΣ Βικτωρία Παπανικολάου, το γένος Κουτσαύτη, σε ηλικία 89 ετών. Φίλη μου και θεια του κολλητού μου, του Ξενοφώντα. Είχε τελειώσει το Σχολαρχείο αλλά οι σπουδές της στη δραματική σχολή διακόπηκαν από την πολιτική και τον πόλεμο.
Η κομψή, καλλιεργημένη γιαγιά που της χάρισα τον «Αρχηγό των Ατάκτων» του Χαριτόπουλου και άστραψαν τα μάτια της, πριν 66 χρόνια ήταν Λοχαγός του ΕΛΑΣ κι οδηγούσε το τμήμα της στις μάχες του αληθινού Δεκέμβρη. Της έλεγα πάντα πως αν ζούσα τότε θα ήμουν στην άλλη όχθη, μαζί με τον Χριστόδουλο Τσιγάντε στον «Ιερό Λόχο» κι ύστερα στα ΛΟΚ και με μια απαξιωτική χειρονομία, που ‘σβηνε σαν σφουγγάρι την φράση μου, μου ‘λεγε κοιτώντας με στα μάτια και χαμογελώντας: «επειδή έχεις ψυχή θα ‘σουν μαζί μας στα οδοφράγματα». Τον πρώτη της άντρα τον τουφέκισαν οι Γερμανοί στην Καισαριανή κι αυτό έκανε το ατσάλι μέσα της ανοξείδωτο. Ήταν μέλος του ΚΚΕ από το 1940 ως το τέλος της ζωής της.
Μια φορά, με την αυτοπεποίθηση της απόλυτης αλήθειας των 28 τότε χρόνων μου, της «ανέλυα» την ταύτιση του εθνικού με το κοινωνικό, πως δεν μπορείς να είσαι πατριώτης αν δεν έχεις κοινωνική συνείδηση και το αντίστροφο. «Κι εμείς τί νομίζεις ότι κάναμε τότε;» μου είπε κοφτά.
Την πιάσανε το ’48 κι έμεινε κρατούμενη στις Φυλακές Αβέρωφ ως το ‘ 52. Για ένα διάστημα ήταν συγκρατούμενη με την Έλλη Παπά, την γυναίκα του Νίκου Μπελογιάννη, που έφυγε κι αυτή πέρυσι από τη ζωή. Με την αποφυλάκισή της δεν έμεινε σε πολιτική αργία. ΕΔΑ και μετά το ’74 στο νόμιμο πια ΚΚΕ, μέσα σε όλα, στην ΕΕΔΥΕ, στην ΟΓΕ, γραμματέας και πρόεδρος στο Παράρτημα Βούλας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κι ακόμη και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στα 89 της, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Βούλας!
Το ’62 έχασε με τραγικό τρόπο, σε τροχαίο, το μοναχογιό της αλλά άντεξε και χάρισε την αγάπη της στ’ ανήψια της την Μπέτυ και τον Ξενοφώντα, που μεγάλωσε σαν παιδιά της.
Απολάμβανα τις διαφωνίες μας, γιατί ως το τέλος είχε ψυχή εξεγερμένου εφήβου και μυαλό ξυράφι.Κάθε φορά που συναντιόμασταν, αφού ανταλλάσσαμε πολιτικά πειράγματα, πριν φύγω, είχαμε ένα μικρό «τελετουργικό», εκείνη μου πουλούσε ένα κουπόνι του Κόμματος κι εγώ το αγόραζα.
Πριν τέσσετα χρόνια, όταν έκλεινε τα 85 με κάλεσε ο φίλος μου στα γενέθλια της. Της τραγουδήσανε και τη Διεθνή στα γαλλικά, όπως την είχε πρωτομάθει. Κάπου εκεί, επειδή είχα δουλειά κι είχα αργήσει, της λέω « Βικτώρια, εγώ να φεύγω, γιατί όπου να ‘ναι θα βγούνε τα κονσερβοκούτια». Έκανε στα ψέμματα πως θύμωσε, μου εξήγησε εν τάχει την ιδεολογική μου πλάνη, μου πούλησε το κουπόνι μου κι έφυγα.
Το 1989 με την πτώση για λίγο ζορίστηκε, σκοτείνιασε αλλά μύρισε λίγο από το φρέσκο θυμάρι της νιότης της κι έμεινε ακλόνητη. «Για μας», μου είπε μια μέρα τότε, «ο μαρξισμός ήταν κάτι καινούργιο, άφθαρτο, ένας επιστημονικός τρόπος να πολεμήσουμε την φτώχεια και την αδικία». Την ήττα της Ελλάδας και την γερμανοϊταλική και βουλγάρικη κατοχή τα ένοιωθε ως προσωπική ατίμωση κι έτσι πήρε τα όπλα και πέρασε δια πυρός και σιδήρου όλη την άγρια περιπέτεια της γενιάς της. Στο κοινωνικό καθεστώς σε πολλά, φυσικά, λιγότερα απ’ όσα νομίζετε, δεν τα βρίσκαμε  κι επέμενε στην ορθότητα της θεωρίας που έλεγε ότι εφαρμόστηκε λάθος.
Όταν όμως μιλούσαμε για τα εθνικά θέματα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μια χαρά. «Εσένα σε αγαπάω γιατί αγωνίζεσαι για την Κύπρο», μου έλεγε όταν ήθελε να προσπεράσουμε τις διαφωνίες μας.
Πολιτική κηδεία ήταν η επιθυμία της κι ήταν εκεί τ’ ανήψια της που μεγάλωσε σαν παιδιά της, τα παιδιά τους, που είχε σαν εγγόνια της, φίλοι, τιμητική φρουρά από το Κόμμα κι ο Στρατής Κόρακας.
Το φέρετρο σκεπασμένο το μισό με το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ και το άλλο μισό με την Ελληνική Σημαία και πριν την σκεπάσει η γη άκουσε πάλι το τραγούδι της: http://www.youtube.com/watch?v=e342fGhr9Pk
Αν ακούσετε ότι έγινε εξέγερση στον Παράδεισο, να ‘στε σίγουροι ότι η Βικτωρία θα είναι μέλος της Επαναστικής Επιτροπής.
Πήγα κι εγώ να αποδώσω φόρο τιμής από την άλλη όχθη. Στις πνευματώδεις αψιμαχίες μας και στα πολιτικά πειράγματα που ανταλλάσσαμε, κρατήσαμε κι οι δυο την θέση μας.
Εκείνη στα οδοφράγματα κι εγώ νοερώς στον «Ιερό Λόχο». Αυτή όμως η ασπρομάλλα έφηβος μου έμαθε ότι τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο.
Το ποτάμι που μας χωρίζει τελικά ρέει μέσα στην κοινή μας Πατρίδα. Κι απ’ τη μια κι απ’ την άλλη όχθη του υπάρχουν Άνθρωποι, Έλληνες. Και θα ‘λεγα, στους δύσκολους καιρούς που ήρθαν, ότι ψηλαφώ αυτό που μπορεί να μας ενώνει για πάντα: το καθήκον να είσαι πάντα με τον αδύνατο, με το Λαό και να υπερασπίζεσαι την Ελευθερία του.
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αυτήν την ώρα το αντίο

Του Γρηγόρη Παπαχρήστου και των λοιπών δημοτικών συμβούλων στον Δήμο Δίου και στο κτίριο που φιλοξενούσε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του
Διαβάστε περισσότερα...

Tετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, LIVE ΣΤΟ ΕΧΟ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Ώρα έναρξης: 22:00

Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου...

H 27η Δεκεμβρίου είναι η 361η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο (362η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 4 ημέρες.

Γεγονότα

 Θάνατοι

 Αργίες και εορτές

  • Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου (†34)
  • Μάρτυρος Μαυρικίου και των συν αυτώ 70 μαρτύρων
  • Οσίων Θεοδώρου του Γραπτού (†840), Θεοδώρου Α' αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Λουκά του Τριγληνού
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ στην σημερινή κλήρωση 26/12/2010

7,
 10,
12,
19,
39  
Tζόκερ
5

ΤΖΑΚΠΟΤ


€ 10.000.000 τουλάχιστον θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της ΠΕΜΠΤΗΣ 30/12/2010 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαλογή της 1144ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.
 
Επίσης, στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν επτά επιτυχίες που κερδίζουν από 60.668,91 και αντιστοιχούν σε έξι τυχερά δελτία.Τα εν λόγω δελτία παίχτηκαν στα πρακτορεία: 35210 του κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ  στη ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΥΠΡΟΥ, 19154 του κου ΜΠΕΛΛΗ ΜΙΧΑΗΛ στο ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΤΤΙΚΗΣ, 35174 του κου ΣΚΑΡΒΕΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ στην ΠΑΦΟ ΚΥΠΡΟΥ, 14216 της κας ΔΡΑΜΗΤΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στην ΑΘΗΝΑ, 27084 του κου ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στην ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και το δελτίο που φέρει δύο επιτυχίες στο 35261 του κου ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ στην ΕΓΚΩΜΗ ΚΥΠΡΟΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

Θανάσης φεύγει - Παπαθανάσης έρχεται!

Διαβάστε περισσότερα...

Aκριβώς έτσι...

Διαβάστε περισσότερα...

Χρίστος ή Χρήστος; Τι σημαίνει η λ. Χριστός

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, που, συχνά, συγχέονται . Το όνομα Χρίστος παράγεται από το χριστός (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω). Χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Ιησούς (Ιησούς Χριστός). Άρχικά, η λέξη “χριστός” προσδιόριζε οτιδήποτε έχει επαλειφθεί με μύρο ή αλοιφή και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφραστεί η εβραϊκή λέξη masiha< Μεσσίας (: μτφ χριστός, ο αλειμμένος με ειδικό έλαιο, που προέβλεπε ο εβραϊκός νόμος για τους ιερείς). Έτσι η ελληνοεβραϊκή φράση Ιησούς Χριστός δηλώνει τον κεχρισμένο από το Θεό, τον Σωτήρα (πβ. Ιωάνν. 1,41: ευρήκαμεντον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν). Η λ. Ιησούς προέρχεται από την εβραϊκή Yesuah και είναι συντετμημένη μορφή του Yehosuah (μτφ: ο Γιαχβέ είναι σωτηρία). Το όνομα Χρίστος είναι η φυσική κατάληξη της λ. Χριστός (με αναβιβασμό τόνου)
Η ελληνική λέξη Χριστός (: αλειμμένος) είναι η πιο δημοφιλής λέξη στον πλανήτη, επειδή ονομάστηκε έτσι ο ιδρυτής της Χριστιανικής θρησκείας (< Cristo, Christ, Crist, Христос, Kristu…)
Η γραφή Χρήστος παράγεται από το ρήμα “χρή” και προσδιορίζει αυτόν που ζει με τους πρέποντες κανόνες, τον ηθικό (π.χ. “τα χρηστά ήθη”).

http://www.24grammata.com/?p=7436
Διαβάστε περισσότερα...

Περί αλήθειας απόφθεγμα...

«Η ζωή αλλάζει, μα δεν χάνεται. Η ελπίδα σβήνει, μα δεν πεθαίνει. Η αλήθεια σκεπάζεται, μα πάλι ξαναλάμπει.»
Πέρσι Σέλεϊ
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα 26 Δεκεμβρίου...

1606: Πρεμιέρα της τραγωδίας του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ».
1825: Ο Ιμπραήμ φθάνει στο Μεσολόγγι και αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις εναντίον της πόλεως, αφού αντικατέστησε τον Κιουταχή στην αρχηγία των τοπικών τουρκικών στρατευμάτων.
1906: Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στην ιστορία του κινηματογράφου θεωρείται η αυστραλιανή παραγωγή «Η ιστορία της συμμορίας του Ναντ Κέλι», που κόστισε 450 δολάρια.
1982: «Άνθρωπος της χρονιάς» από το περιοδικό TIME ανακηρύσσεται ο... προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
1991: Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Ανώτατο Σοβιέτ (σοβιετικό Κοινοβούλιο) υιοθετεί ψήφισμα, που ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ.
2004: Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στ' ανοιχτά της Βόρειας Σουμάτρας, με τσουνάμι και 228.429 νεκρούς.
  • Γεννησεις
1891: Χένρι Μίλερ, αμερικανός συγγραφέας. («Ο τροπικός του Καρκίνου», «Ο Κολοσσός του Μαρουσιού») [θαν. 7/6/1980]
1893: Μάο Τσε Τουνγκ, ηγέτης της Κίνας από το 1949 έως το 1976. [θαν. 9/9/1976]
1918: Γεώργιος Ράλλης, πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός. [θαν. 15/3/2006]
  • Θανατοι
1933: Ανατόλι Λουνατσάρσκι, ρώσος επαναστάτης, πρώτος επίτροπός των Σοβιέτ για εκπαίδευση και τον πολιτισμό. [γεν. 11/11/1875]
1997: Κορνήλιος Καστοράδης, έλληνας φιλόσοφος που αποδεχόταν τον Μαρξ και απέρριπτε το μαρξισμό. [γεν. 11/3/1922]
1999: Κέρτις Μέιφιλντ, αμερικανός σόουλμαν. [γεν. 3/6/1942]
Διαβάστε περισσότερα...