Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η Αναδιάρθρωση και η τσέπη μας

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/04/08/95663/
Αμέσως μετά το φιάσκο της ευρωπαϊκής συνόδου της 25ης Μαρτίου, όπου η εγχώρια ελίτ είχε εναποθέσει της ελπίδες της διάσωσής της, είχαμε εγκαίρως επισημάνει με εμβόλιμο άρθρο, αναλύοντας τα αποτελέσματά της, ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ante portas.

Τι σημαίνει όμως η αναδιάρθρωση για τις τσέπες των καθημερινών ανθρώπων και τι επιπτώσεις θα έχει στην πραγματική οικονομία;

Όσοι πιστεύουν αφελώς ότι μια ελάφρυνση του χρέους θα ήταν προς όφελος της οικονομίας και της καθημερινότητας οφείλουν να αναθεωρήσουν.  Γιατί ένα ‘’κούρεμα’’ της τάξης του 30 – 35% που σχεδιάζουν οι δανειστές μας, με τη συμμετοχή μάλιστα όλων των ιδιωτών, θα προκαλέσει το απόλυτο χάος, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό, στην ήδη δοκιμαζόμενη χώρα μας.

Οικονομικό Χάος – Κατάρρευση χρηματοπιστωτικού συστήματος
Οι εγχώριες τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ως κάτοχοι μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, θα υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία.  Τα μεν ταμεία θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις οφειλές τους και θα εξαρτώνται άμεσα από τον προϋπολογισμό του κράτους οι δε τράπεζες θα περάσουν σε προστάδιο εκκαθάρισης, απόλυτα εξαρτημένες από τις κρατικές εγγυήσεις.   Το τελευταίο πακέτο των 30δις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ουσιαστικά ‘’ανακοινώνει’’ την αναδιάρθρωση του χρέους.  Με το πακέτο αυτό αποφεύγεται η άμεση κατάρρευση των τραπεζών και μετατίθεται στο (κοντινό) μέλλον.  Οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να αντλήσουν 53δις ρευστό μέσα στο 2011 προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, χωρίς να υπολογιστούν απώλειες λόγω αναδιάρθρωσης.  Αντιλαμβάνεστε.

Συνέπειες για την τσέπη μας:  Άμεσος κίνδυνος απώλειας των καταθέσεων, υποχρηματοδότηση οικονομίας –δεν θα παίρνουμε ούτε πιστωτική κάρτα- και ορατός έως σίγουρος κίνδυνος μετατροπής του τραπεζικού χρέους σε εθνικό (μέσω των εγγυήσεων), που σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα.
Κοινωνικό Χάος

Οι οικονομικές συνέπειες που συνοδεύουν την επικείμενη αναδιάρθρωση θα προκαλέσουν τεράστια κοινωνική αναταραχή.  Η χώρα μας, επισήμως αποκλεισμένη από τις αγορές, θα είναι απόλυτα εξαρτημένη από την Τρόϊκα, η οποία με αφορμή την αναδιάρθρωση, θα γίνει περισσότερο πιεστική και θα απαιτεί σκληρά μέτρα, όπως απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας και άμεση εκχώρηση ενέργειας, μεταφορών και οδικού δικτύου.   Η ανεργία θα ανέβει σε νέα ιστορικά υψηλά (18% η επίσημη και περίπου 30% η πραγματική) και πάνω από το 1/3 του πληθυσμού θα αδυνατεί να διαβιώσει αξιοπρεπώς.  Αν συνυπολογιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, η κατάσταση στην Αθήνα θα κάνει το Κάιρο να θυμίζει παιδική παράσταση.

Συνέπειες για την τσέπη μας:  Σίγουρη μείωση εισοδήματος τόσο από μείωση του μισθού μας όσο και λόγω αύξησης της φορολογίας βασικών αγαθών (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο, τρόφιμα).  Η εξεύρεση εργασίας θα γίνει αδύνατη και η προσδοκία μας να μη χάσουμε τη δουλειά μας θα αγγίξει τα όρια της μεταφυσικής αναζήτησης.

Πολιτικό Χάος
Όλα τα παραπάνω τα οποία θα πυροδοτήσει εντός μηνός η αναδιάρθρωση, θα πιέσουν ακόμα περισσότερο εκ των έσω την κυβερνητική πλειοψηφία.  Καθώς οι βουλευτές θα γίνονται persona non grata στις εκλογικές τους περιφέρειες, θα μεταφέρουν στους υπουργούς τη δυσαρέσκεια του κόσμου.  Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ θα περιοριστεί στον σκληρό πυρήνα των στελεχών του και όσων επωφελούνται οικονομικά από το κόμμα (συνδικαλιστές, εργολάβοι, λαμόγια), δηλαδή ένα ποσοστό 15 – 20%.   Η δημοκρατική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης θα είναι περισσότερο εμφανής από ότι σήμερα και μοιραία ο τόπος θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία, καθώς οι υπουργοί θα σκέφτονται δύο φορές πριν νομοθετήσουν τα τροικανά διατάγματα.

Συνέπειες για την τσέπη μας:  Η παρατεταμένη ακυβερνησία, για όσο καιρό τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ αρνείται να αντιληφθεί το προφανές, θα συρρικνώνει την ήδη νεκρή αγορά και θα παρατείνει την ύφεση στο διηνεκές.  Η ψυχολογία θα βρίσκεται στο ναδίρ και η οικονομική μας κατάσταση θα αγγίξει πάτο.

Η κυβέρνηση ήξερε πάρα πολύ καλά τις παραπάνω συνέπειες και παρά τις πιέσεις των Γερμανών προσπάθησε να αποτρέψει την αναδιάρθρωση με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, που διέθετε.  Το μόνο που κέρδισε τελικά ήταν να πάρει μια –επώδυνη- παράταση.  Σήμερα απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.
Έπειτα από 2,5 χρόνια σκληρής ύφεσης, έχοντας γίνει όλοι σοφότεροι, βλέπουμε με καθαρή κρίση ότι η πολιτική που επέλεξε ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν απόλυτα λανθασμένη και τρομακτικά επιζήμια για τη χώρα μας.  Βλέπουμε τώρα με τη σοφία του χρόνου, ότι είχαν δίκιο όσοι (γραφικούς τους λέγαμε τότε) ζητούσαν την άρνηση πληρωμής του χρέους.

Μέσα στο απόλυτο χάος υπάρχει ακόμα μια ελπίδα και ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης:
Το χρέος μπορεί ακόμα να κηρυχθεί απεχθές και μη πληρωτέο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής που προχώρησε σε ‘’κούρεμα’’ 75%

Το νέο χρέος (110 δις) που ‘’κατάφερε’’ να μας φορτώσει ο αδαής υπουργός, βασίζεται σε μια σύμβαση ιδιαζόντως ειδεχθή, πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά, η οποία δεν έχει καν κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.  Η εφαρμογή της βασίζεται σε μια αντισυνταγματική τροπολογία, η οποία δίνει το –μοναρχικό- δικαίωμα στον υπουργό οικονομικών να υπογράφει οποιεσδήποτε δανειακές συμβάσεις, που δεσμεύουν τη χώρα και τους πολίτες της για δεκαετίες.  Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη σύμβαση και μάλιστα με τον τρόπο που επεβλήθη στη χώρα μας, αποτελεί κουρελόχαρτο ενώπιον οποιουδήποτε εγχώριου ή διεθνούς δικαστηρίου.

Κακοφωνίξ
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

"Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. 
Όμως δεν φοβόμαστε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες. 
Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. 
Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν.
Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση. 
Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης.Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.Και σ’ αυτήν την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου.Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα. 
Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε.Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας.Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας.
Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό.
Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”. 
Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη.
Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται."
Διαβάστε περισσότερα...

Π. Ψωμιάδης: Ιδρύω κόμμα εάν με καθαιρέσουν.


αναδημοσίευση απο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=289938&cid=6

 «Αν αυτό δεν είναι πολιτική δίωξη και προσπάθεια φίμωσής μου τότε τι είναι πολιτική δίωξη;».
 
 Με αυτά τα λόγια αντιδρά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην καταδίκη του, σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Θεσσαλονίκης.
  Καταγγέλει του αντιπάλους του αποφεύγοντας να τους κατονομάσει, αλλά προειδοποιεί εκείνους που θα λάβουν την απόφαση να τεθεί σε αργία. «Ας το τολμήσουν… τους προκαλώ», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και απαντά στο ερώτημα σχετικά με τα σχέδια του σε περίπτωση που τεθεί σε αργία:
  «Εδώ στο γραφείο μου υπάρχει ένα χαρτί με όνομα και αρχές οι οποίες θα εξαγγελθούν. Να περιμένετε σίγουρα μία κίνηση από εμένα». 
Με αυτά τα λόγια ρίχνει το… γάντι στους πολιτικούς αντιπάλους, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αν και αποφεύγει προς στιγμήν, όπως δηλώνει, να σχολιάσει την στάση του κόμματος του έναντι της καταδίκης του. «Σήμερα το απόγευμα ήλθε στην Θεσσαλονίκη για λίγο ο Πάνος Καμμένος και μου μετέφερε την στήριξη στο πρόσωπο μου την πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος μου, του προέδρου και ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αυτό μου αρκεί προς το παρόν» σημειώνει με νόημα ο κ. Ψωμιάδης αφήνοντας προφανώς τα περαιτέρω για αργότερα. Δεν αντιδρά και παραμένει ψύχραιμος όταν του αναφέρεται πώς ο μόνος πολιτικός που τον στήριξε δημόσια πριν και μετά την καταδίκη του ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
  Όταν ερωτάται σχετικά με την καταγγελία του για πολιτική δίωξη του και για προσπάθεια φίμωσης του, επανέρχεται στα προσφιλή του πολιτικά επιχειρήματα για το Μακεδονικό και τα Εθνικά Θέματα. 
 Όταν δε κάποιος επιχειρεί να του αποσπάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την σχεδιαζόμενη πολιτική κίνηση του, ξεφεύγει με μία λακωνική φράση: «Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε...ούτε καν η γυναίκα μου».
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Περί ανωνυμίας στα σχόλια. ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Από σήμερα όλα τα ανώνυμα σχόλια θα περνάνε πρώτα από έλεγχο - από τον διαχειριστή - πριν δημοσιευθούν. Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν θα δημοσιεύονται σχόλια που θα έχουν υβριστικό και απαξιωτικό περιεχόμενο.

Επίσης ανακοινώσεις φορέων και συγχαρητήριες επιστολές θα δημοσιεύονται χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης σχολίων.

Αν θέλετε να γράφετε σχόλια ΕΠΩΝΥΜΑ (ακόμα και με ψευδώνυμο) μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό google (blogger ή οποιονδήποτε άλλον) τον οποίο έχετε ή πολύ απλά μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.

Εννοείται πως η δημοσίευση (μετά την έγκριση του διαχειριστή) δεν σημαίνει πως ο διαχειριστής συμφωνεί με τα σχόλια και τα σχόλια ενός ανώνυμου που σέβεται τους όρους δεν αποτελούν προσωπικές απόψεις του διαχειριστή. 

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία στα παραπάνω επικοινωνήστε μαζί μας στο dion.olympos@gmail.com

Ευχαριστώ
Ο Διαχειριστής του dionolympos blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

Ενα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για την κρίση, αξιζει να το δειτε

Διαβάστε περισσότερα...

Η επόμενη ημέρα για τον Π. Ψωμιάδη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/04/08/95557/

Μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείο (καταδικαστική εισήγηση από τον εισαγγελέα και ψήφους 5-0), με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν με ραγδαίους ρυθμούς.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, μόλις λάβει την απόφαση του Εφετείου στο γραφείο του, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα θέσει τον Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια η καταδικαστική απόφαση θα διαβιβαστεί στον υπουργό Εσωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να τεθεί σε αργία από τον υπουργό Εσωτερικών ακόμη και στην περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Το θέμα της οριστικής παύσης δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, καθώς σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, προκαλείται μετά από αμετάκλητη απόφαση και ως τέτοια μπορεί να οριστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η πλευρά Ψωμιάδη υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του ως Περιφερειάρχης, διότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ακόμα κι αν επικυρωθεί με αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου, διεπράχθη με άλλη ιδιότητα, όταν δηλαδή ήταν νομάρχης.
Στο διάστημα που ο Πανίκας θα είναι σε παύση, χρέη Περιφερειάρχη θα εκτελεί ο αδερφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε οριστεί ως αναπληρωτής.
Αν ο Ψωμιάδης εκπέσει αμετάκλητα του αξιώματός του, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα προκύψει μετά από ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά όχι οι αντιπεριφερειάρχες.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει τα ονόματα που ακούγονται είναι του Διονύση Ψωμιάδη, της Αθηνάς Αηδονά και του Γιώργου Τσαμασλή – μάρτυρα υπεράσπισης του Πανίκα στο Εφετείο, αλλά με ψυχρές αν όχι εχθρικές σχέσεις με το σύστημα Ψωμιάδη.
Ο Πανίκας αναμένεται να «απαντήσει» στην απόφαση του Δικαστηρίου την Δευτέρα το πρωί από την αγαπημένη του θέση, αυτή του πανελίστα σε πρωινή εκπομπή. Ερωτηματικό παραμένει αν θα ισχυριστεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική κάτι το οποίο αρνήθηκε, πάλι σε πρωινή εκπομπή, μία ημέρα πριν τη δίκη του.
Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται και η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας.
Casper
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ


            Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα πλαίσια ενημέρωσης των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ανακοινώνει ότι την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00 στην Κάτω Μηλιά, κλιμάκιο Γεωπόνων, θα αναπτύξει το θέμα “Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΜΙΑΣ”.
            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας (τηλ. 2351 351 128 κος Μπομπόλης).

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής







ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ

 Την Κυριακή 10 Απριλίου στις 5:00μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Πύρρος Δήμας ο Απόλλων Λιτοχώρου δίνει τον προτελευταίο και πολύ κρίσιμο αγώνα για την συμμετοχή του στα play - off!
Διαβάστε περισσότερα...

Που να 'βρω τώρα δικηγόρο...

Από το "ΟΛΥΜΠΟΥ "ΣΧΟΛΙΑ"":

"Ευτυχώς δεν έχω το Δημόπουλο δικηγόρο, αλλά κι αυτός που έχω, που μου τον σύστησε ο Ψωμιάδης, μάπα είναι. Έφαγε δώδεκα μήνες φυλακή, νόμιζα θα αθωωθεί και τον βγάζουν σε αργία. Τι να κάνω τώρα; Το βρήκα, να φωνάξω την Ιωάννα την Παπαδιαμαντή. Αλλά αυτή δεν είναι πια με το συνάφι, μήπως τον Τάκη τον Καλαϊτζή, αλλά κι αυτός μάπα είναι αφού δεν με στηρίζει, μήπως την Ασημίνα Στρίμπα, κι αυτή χάλια είναι αφού κατέβηκε με το Δημόπουλο...πως τα κατάφερα έτσι, που να 'βρω δικηγόρο..." φέρεται να είπε σε στενό κύκλο...


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τελικά μήπως ζούμε στο Κολοκοτρωνίτσι και έχουμε για Δήμαρχο τον Περίανδρο Πόπωτα;

Είναι γνωστό το σίριαλ «το καφέ της Χαράς» που κάθε μεσημέρι εδώ και καμμιά εικοσαριά χρόνια, προβάλλεται στον ΑΝΤ1. Στην θέση του Δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου ο Περίανδρος Πόπωτας. Το σύνθημα του είναι Τάξις και Ηθική και οι κάτοικοι του Κολοκοτρωνιτσίου το πίστευαν απόλυτα. Τους έχει μάθει έναν παλαιολιθικό τρόπο ζωής. Ήρωάς του ο Κολοκοτρώνης – ο Γέρος του Μοριά – τον οποίο ο Περίανδρος βάζει πάνω από όλους και από όλα. Ο Περίανδρος στο χωριό του είναι και δήμαρχος και αστυνομικός και δικαστής και κριτής των πάντων. Κανένας δεν είναι πάνω από αυτόν, μόνο ο Θεός αλλά όχι και ο Παπάς που είναι βουτηγμένος στο αλκοόλ. Τα παραπάνω γεγονότα σαφώς και δεν μπορούν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα και καμμία (;) σχέση δεν έχουν με εμάς.

Ο Γιώργος Παπαθανασίου, δύο ημέρες πριν, δήλωσε στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στην Ελίνα Διαμαντοπούλου: "Ίδια υπόθεση έχει και ο Ψωμιάδης που δικάζετε μεθαύριο και θα αθωωθεί. Το δικαστήριο θα τον αποδώσει πιο λευκό απ' ότι είναι τώρα...". Δικαστής λοιπόν ο κύριος Παπαθανασίου, μόνο που αυτά συμβαίνουν στα σήριαλ (που μέσα από τη ζωή βγαίνουν), η πραγματικότητα είναι άλλη. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σήμερα δεν αθωώθηκε. Το διακστήριο δεν τον απέδωσε πιο λευκό από ότι είναι τώρα. Να προσθέσω παράλληλα και τα αμίμητα προεκλογικά που είπε ο Παπαθανασίου στα «μπαλκόνια»: “ Δείτε την περίπτωση Ψωμιάδη, δεν υπάρχει θέμα, έχουμε τον ίδιο δικηγόρο.”
Στο δια ταύτα όμως. Ο κος Σώκος πλέον καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό – θέτοντας σε αργία τον Ψωμιάδη – για να δείξει προς τα έξω την κάθαρση που επιχειρεί σήμερα να κάνει το ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη περίπτωση Ψωμιάδη δεν έχει όντως καμμία σχέση με την περίπτωση Παπαθανασίου. Ο κος Ψωμιάδης καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος. Παρόλα αυτά ο κος Παπαθανασίου προχθές ως δικαστής αλλά και σε όλη την προεκλογική περίοδο αναφέρονταν στην περίπτωση Ψωμιάδη, μπέρδευε υποθέσεις, αναφέρονταν σε παρόμοιες καταστάσεις, μέχρι και νεκρούς κόντεψε να αναστήσει. 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

Ότι κι αν πει σίγουρα θα είναι παραπληροφόρηση, όπως πάντα. Θα υπάρχουν όμως αυτοί – οι πιστοί που προέρχονται από όλες τις παρατάξεις και είναι και πολλοί – που θα πουν καλά τα λέει ο δήμαρχος. Εδώ έφτασαν σε άλλες ακρότητες. Αυτό θα τους σταματήσει;

Επιτακτικότερη από ποτέ κρίνεται σήμερα η εφαρμογή του νόμου. Ο Ψωμιάδης – αν τιμά την παράταξη που τον εξέλεξε στην οποία ήθελε να εκλεγεί και αρχηγός - ας αποχωρήσει χωρίς φωνές, καραγκιοζιλίκια και ακρότητες. Ο κος Σώκος αν τιμά την θέση που έχει και την παράταξη που τον όρισε, ας εφαρμόσει το νόμο, όχι όμως μόνο στην περίπτωση Ψωμιάδη.

Κάτι τέτοιο θα μας γύριζε πολλές δεκαετίες πίσω. Στην εποχή του Κολοκοτρωνιτσίου και του Περίανδρου Πόπωτα. Ο κλοιός σφίγγει όλο και περισσότερο, ας αναμένουμε τις εξελίξεις.

Υ.Γ.: Αγαπητέ Διαχειριστά, μου είναι δύσκολο ακόμα να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο με «παύσατε» την Δευτέρα.  Ας είναι. Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω. Αν τα άρθρα μου ενοχλούν κάποιους, ας τους ενοχλούν, άλλωστε εγώ Νέα Δημοκρατία είμαι και εφαρμόζω την θέση του κόμματος, που είναι υπέρ της ανωνυμίας στα μπλογκς και στο διαδίκτυο. Αυτοί της δύσης μάλλον είναι εναντίον και σας πιέζουν. Παλικάρια, ο κόσμος δε φιμώνεται πλέον. 

Με την ελπίδα η ανάρτησή μου να μείνει αναρτημένη για πάντα
Δεξιός Ψάλτης
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 8 μμ νέο άρθρο - κόλαση του Δεξιού Ψάλτη. Μέχρι και εμάς "πιάνει" στο στόμα του


Διαβάστε περισσότερα...

Παύεται από Περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης μετά την καταδίκη του απ΄ το Εφετείο

Από το Kentrinews:

Ένοχος κρίθηκε πριν από λίγο από το δικαστήριο ο Π. Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Ψωμιάδης καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο ίδιος δεν έκανε κάποιο σχόλιο μετά την απόφαση. Στο γραφείο του βρίσκεται αυτή την στιγμή και συσκέπτεται  με τους στενούς του συνεργάτες και τους δικηγόρους τους για την επόμενη μέρα. Πάντως στη Συγγρού δεν άνοιξαν…  σαμπάνιες μόλις έμαθαν τα… ευχάριστα, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για «θεία δίκη». Από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί του, σύμφωνα με το blog taxalia,  μετά την καταδικαστική απόφαση, ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας
To δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα  καθώς κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό  για παράβαση καθήκοντος, με συνέπεια να παύεται άμεσα από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Την καταδίκη Ψωμιάδη είχε ζητήσει  ο εισαγγελέας για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος.   Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του τόνισε ότι «από τα στοιχεία προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη».    Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην απολογία του ενώπιoν του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται για παράβαση καθήκοντος.

Ραγδαίες εξελίξεις
Μετά την απόφαση  ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος είναι υποχρεωμένος να θέσει τον Π. Ψωμιάδη άμεσα σε αργία (παύει από περιφερειάρχης) ακόμη και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Σύμφωνα με το νόμο σ΄ αυτή την περίπτωση η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πράσινα παραμύθια για το Χρέος επί Νέας Δημοκρατίας…

Επί ενάμιση χρόνο περίπου, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία με ένα προπαγανδιστικό ισχυρισμό: Επί των ημερών της, λέει, η Ελλάδα δανείστηκε 125 δισεκατομμύρια! Άρα η Νέα Δημοκρατία «φταίει», για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα… 
          Προσέξτε τώρα, τι σημαίνει προπαγάνδα:
          Από τα 125 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της διακυβέρνησής της, 2004-2009:
          -- τα 45 δισεκατομμύρια αφορούν «αναχρηματοδότηση» του παλαιότερου χρέους. Δηλαδή έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει. Δεν ήταν καινούργιο χρέος. Ήταν παλαιό χρέος που αναχρηματοδοτήθηκε…
          -- «Καινούργιο χρέος» ήταν τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι απ’ αυτά:
          -- τα 50 δισ. από τα 80 (δηλ. το 62,5% ) πήγαν για τόκους προηγουμένων ετών. Δηλαδή για να εξυπηρετηθεί παλαιότερο χρέος, που το βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ).
          -- τα 10 δισ. από τα 80 (δηλ. το 12,5%) πήγε για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επίσης είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ 2000 -03 .
          --  τα 7,2 δισ. περίπου από τα 80 (το 8,95% ) πήγε για πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης - στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ - που επίσης είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας .
          -- και τα 2,6 δισ. περίπου από τα 80 (το 3,3%) για χρέη νοσοκομείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας!
          -- τέλος τα 3,2 δισ. περίπου από τα 80  (ένα ακόμα 4% ) πήγε για «λοιπές χρεώσεις» που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...
          Συνεπώς  τα 73 στα 80 ήταν υποχρεώσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ!
          Η καθαρή «συμβολή» των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο χρέος, για τα πεντέμισι χρόνια που έμεινε στην εξουσία, ήταν γύρω στα 7 δισεκατομμύρια!
            Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεν δημιούργησε «πρόσθετο χρέος» 125 δισεκατομμυρίων, ούτε 80, αλλά μόλις… 7 δισεκατομμύρια.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική που και το έλλειμμα δεν μπορεί να ελέγξει  - παρά τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού – και το χρέος αυξάνεται με ρυθμούς πέρα από κάθε πρόβλεψη.
Και αντί να προσπαθεί να βρει λύσεις στα αδιέξοδα που μας οδηγεί, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη συκοφαντία και την παραποίηση των στοιχείων από την περίοδο διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ .
Σύντομα όμως θα αντιληφθεί ότι η προπαγάνδα του δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν .


Γραφείο Τύπου
ΝΟΔΕ Πιερίας

Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού

Από την ομιλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου, εισηγητή της πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: «Προστασία Ελεύθερου Ανταγωνισμού».

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε την σημαντικότητα του νομοσχεδίου την προσπάθεια καθολικής προσέγγισης της λειτουργίας της αγοράς και την καθιέρωση νέου πλαισίου λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού σ αυτήν.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου στην ομιλία του στη Βουλή, την Τρίτη 5 Απριλίου 2011, είπε: 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε ένα σπουδαίο νομοσχέδιο, που αφορά τη διάρθρωση, τη δομή και τη λειτουργία ενός μεγάλου τομέα της οικονομίας.
Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα πάρα πολύ καλό νομοσχέδιο, ανταποκρίνεται απόλυτα στις συνθήκες, στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις ανάγκες και αυτό τεκμαίρεται από τρία σημεία:
Πρώτον, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία προσπάθεια καθολικής προσέγγισης της λειτουργίας της αγοράς γι’ αυτό η πρόταση νόμου της Κυβέρνησης έχει ένα χαρακτήρα καθολικής παρέμβασης στην αγορά, δεδομένου ότι στο παρελθόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είχαμε περίπου δεκατρείς παρεμβάσεις για αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, οι οποίες απεδείχθησαν ατελέσφορες, οι οποίες στην πράξη απεδείχθησαν ότι ήταν «μερεμέτια», ενώ δεν απάλειφαν λίγο-πολύ αυτούς τους κινδύνους που περιέγραψα. Κατ’ αυτήν την έννοια, η συνολική λύση που προτείνεται με αυτό το νομοσχέδιο για την καθιέρωση πλαισίου λειτουργίας της αγοράς είναι σωστή.
Δεύτερον, ενσωματώσει όλη την προηγούμενη εμπειρία από τη χώρα μας, τον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα.
Τρίτο και σοβαρό, είναι ότι ενσωματώνει όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
Έτσι, θεωρώ ότι καθίσταται αυτό το νομοσχέδιο με βάση την ενσωμάτωση της εμπειρίας, της λογικής και των νομοθετημάτων της Ευρωπαϊκής Ζώνης γενικότερα, ένα πολύ καλό νομοσχέδιο.
Βασίζεται δε ουσιαστικά σε πέντε άξονες:
Ο πρώτος άξονας αφορά στη θεσμική θωράκιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της με την αλλαγή του τρόπου διορισμού –διορίζεται πλέον από την Βουλή- την αύξηση της θητείας, την καθιέρωση της λογοδοσίας και τη διεύρυνση των ασυμβιβάστων στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου
Ο δεύτερος άξονας αφορά την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τον καθορισμό στρατηγικών στόχων και την παροχή δυνατότητας και προτεραιοτήτων για εξέταση υποθέσεων με βάση το δημόσιο συμφέρον και την καθιέρωση συγκεκριμένων κριτηρίων, αφού καθιερώνονται εν τοις πράγμασι συγκεκριμένα κριτήρια.
Το τρίτο σημείο είναι ότι δίδει τη δυνατότητα επέμβασης στην Επιτροπή για άρση ρυθμιστικών εμποδίων που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό με την υιοθέτηση κλαδικών ερευνών και τη γνωμοδότηση στα σχέδια νόμου.
Το τέταρτο σημείο είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των προβλεπομένων κυρώσεων με αύξηση και θέσπιση νέων.
Και το πέμπτο είναι η εναρμόνιση των διατάξεων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας της Επιτροπής. Ειδικότερα, καταργείται η διάταξη του ν. 703/77 που προβλέπει τη γνωστοποίηση των λεγόμενων «μικρών συγκεντρώσεων» για λόγους χαρτογράφησης και, επίσης, την υποχρέωση γνωστοποίησης συμπράξεων σε πλήρη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Διαβάστε περισσότερα...