Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Την Κυριακή 3 Μαρτίου ο 4ος Ημιμαραθώνιος ΔΙΟΝ

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ''ΖΕΥΣ'' ανακοινώνει οτι ο 4ος Ημιμαραθώνιος ''ΔΙΟΝ'' με την παράλληλη διεξαγωγή του περιπατητικού αγώνα ''ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ'' και των παιδικών αγώνων θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
Ημιμαραθώνιος
Περιπατητικός αγώνας 10 χλμ "Σωτήριος Ζγιάλτος"
Παιδικός αγώνας 1 χλμ
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ σε συνεργασία με το Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνει και προκηρύσσει τον "4ο Ημιμαραθώνιο ΔΙΟΝ" 21,1 χλμ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 3 Μαρτίου 2013.
Ο 4ος Ημιμαραθώνιος αποτελεί συνέχεια από άποψη οργάνωσης και συμμετοχής των μεγάλων και επιτυχημένων αγώνων των προηγουμένων ετών.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 10χλμ και παιδικός αγώνας 1 χλμ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή, επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα - Άγιος Σπυρίδωνας - Βροντού - Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου - Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο ΄΄ΔΙΑΣ΄΄ Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν οι Πολιτιστικοί και Ορειβατικοί Σύλλογοι Καρίτσας, Κονταριώτισσας και Βροντούς, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Βροντούς, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ´´Ο Κατσαντώνης" καθώς και εθελοντές από το Δημοτική Κοινότητα Δίον και μέλη του ΑΠΣΔ Πιερίας ΖΕΥΣ. 
Φωτογραφική κάλυψη του αγώνα θα παρέχει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δίου Ολύμπου, εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας ΖΕΥΣ και η Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Για άνδρες
18-34
35-44
45-54
55-64
65-69
70-74
75-79
Για γυναίκες
18-34
35-44
45-54
55+
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα και ξεχωριστά αναγλυφα μετάλλια που θα αποτυπώνουν την Αρχαία Ύδραυλι.
Tα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας. www.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.
Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και συνοδούς να επισκεφτούν και να περιηγηθούν δωρεάν στην αρχαιοθήκη Δίου , το μουσείο αλλά και το αρχαίο θέατρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και η διασωστική ομάδα Πιερίας θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγειας Λιτοχώρου.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο , 10ο και 15ο χλμ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.
Κατά την παραλαβή του αριθμού οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν 5 ευρώ για την στήριξη της διοργάνωσης στην οργανωτική επιτροπή.
Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:
A)Άτομα με ειδικές ικανότητες
Β) Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου ‘’Περικλής Δημητρίου’’ που θα ταξιδέψουν από την Κύπρο

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα , σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 28η Φεβρουαρίου 2013. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με την αποστολή email στο apsd.zeus@gmail.com ή με fax στο 2351091493 υπόψη Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη.
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.
Παρακαλούμε θερμά αθλητές που δεν θα τρέξουν να μην δηλώσουν συμμετοχή.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ «ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ»
Ο αγώνας θα ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Θα κατευθυνθεί προς τους πρόποδες του Ολύμπου και τα πρώτα 5 χλμ είναι σχετικά ανηφορικά με 5% κλίση, οι δρομείς καλούνται να επιστρέψουν από το ίδιο δρόμο οπότε στα τελευταία χλμ συναντούν κατηφόρα. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Σταθμός υδροδοσίας θα υπάρξει στο 5 χλμ. Ώρα έναρξης 10:40
Ο περιπατητικός αγώνας των 10 χλμ γίνεται στην μνήμη του μέλους του Συλλόγου μας Σωτήριου Ζγιάλτου και η συμμετοχή του σε αυτόν είναι καθαρά συμβολικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με μετάλλιο.
Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Δεν θα γίνουν άλλες βραβεύσεις νικητών. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Παιδικός Αγώνας Γυμνασίου ώρα έναρξης 10.00
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού ώρα έναρξης 10.05
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr, όπου μπορείτε να δείτε και προσφορές διαμονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου