Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Προβολή τού Ολύμπου από περιφερειακά μέσα τής Βόρειας Ελλάδας

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Τουριστική προβολή Δίου-Ολύμπου στη Βόρεια Ελλάδα

Για το αρχαίο Δίον, το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, για την πόλη των θεών, το Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα, την Ι. Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω καθώς και για θέματα πολιτισμού και εθνικής κληρονομιάς έγραψαν κάποια περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας μετά την επίσκεψη δημοσιογράφων τους στη Νότια Πιερία.

Τους δημοσιογράφους ξενάγησε ο συνάδελφός τους από την Πιερία, Απόστολος Λάγιος, ο οποίος είχε προετοιμάσει αυτή την επίσκεψη σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Αρχικά, τη Νότια Πιερία επισκέφθηκαν ο Παντελής Τζερτζεβέλης και ο Παύλος Νεράτζης από την ΕΡΤ-3, ο Λ. Καραγιώργος από την εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο Θεόφιλος Μπασγιουράκης από το τουριστικό ελληνικό πανόραμα και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από την εφημερίδα Μακεδονία και το ενθετό της «ΤΑΞΙΔΙΑ». Επίσης, τον δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκε πρόσφατα και το τηλεοπτικό κανάλι STAR Δράμας με τον δημοσιογράφο Νίκο Κιόσε.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το Λιτόχωρο, την Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, το παραδοσιακό αρχοντικό του Γκουντέλια (όπου φιλοξενούνται πίνακες του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη), το πολιτιστικό κέντρο Λιτοχώρου, το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου, το φαράγγι του Ενιπέα και το κάμπινγκ του Βαρικού.

Τους δημοσιογράφους καλωσόρισαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, αλλά και οι αντιδήμαρχοι Σοφία Νούλα και Σοφία Ζουρζούρα. Ο κ. Φαρμάκης δώρισε σε όλους το βιβλίο για τον Όλυμπο του Ελβετού περιηγητή Boissonas, αλλά και ένα βιβλίο στον Απόστολο Λάγιο για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Στους επισκέπτες παρατέθηκε γεύμα στο Βαρικό και συγκεκριμένα στο χωριό των ψαράδων, από ψαράδες της περιοχής, όπου οι δημοσιογράφοι απόλαυσαν ένα γεύμα με θαλασσινά (καβούρια και ολόφρεσκα ψάρια από τον Θερμαϊκό).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Λίγο αργότερα, επίσκεψη πραγματοποίησαν ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερο Βήμα» Σερρών Θέμης Πεταλωτής, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρωινή» του Κιλκίς Κώστας Τερζενίδης και η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Χρόνος» Κομοτηνής Δήμητρα Συμεωνίδου.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τα Πριόνια (όπου ο Δημήτρης Κυρίτσης τούς προσέφερε παραδοσιακή φασολάδα και τσάι Ολύμπου), την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, τον Π.Παντελεήμονα, το μαγνητικό πεδίο Λεπτοκαρυάς, το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου, την ταβέρνα «νερόμυλος» αλλά και το φαράγγι του Ενιπέα.

Πρέπει να τονισθεί ότι η φιλοξενία τους (διαμονή και διατροφή) ήταν προσφορά ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων της περιοχής και γι’ αυτό τον λόγο οι παραπάνω αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν και δημόσια τους επιχειρηματίες για την προσφορά τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία Litohoro και Olympus Mediterranean.

Τέλος τον Δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκε και ο δημοσιογράφος από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Φάνης Γρηγοριάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου