Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Τα δικά μας τα γατάκια;;;;

“Επανάσταση” στην Πορτογαλική Βουλή (το βίντεο που κάνει θραύση)

Ένα απίστευτο τρόπο επέλεξαν οι πολίτες της Πορτογαλίας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους κατά της μνημονιακής πολιτικής. Τραγούδησαν τον ύμνο της Επανάστασης μέσα στην πορτογαλική Βουλή! Οι πολίτες διέκοψαν την ομιλία του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο στην πορτογαλική Βουλή, τραγουδώντας τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων».

Οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα θεωρεία της κοινοβουλευτικής αίθουσας, προέβησαν σε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, μόλις ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα και πήγε να απαντήσει σε ερώτηση της αντιπολίτευσης.


Η πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη διαδικασία για δύο λεπτά και, αφού οι πολίτες απομακρύνθηκαν από τα θεωρεία, η ομιλία του Κοέλιο συνεχίστηκε κανονικά. Όπως διευκρίνισαν, στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι, ανήκουν στην ομάδα “Que se lixe a troika” , και ήθελαν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην μνημονιακή πολιτική που βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία.


Πηγή: www.paraskhnio.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ» (Βίντεο)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Αποτελεί μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά για μένα, η πρόσκληση του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Βέροιας και της προσφιλούς προέδρου του, κυρίας Μελίνας Δαμιανίδου, να χαιρετίσω την εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι η αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο, στην καθημερινότητά μας, η διεκδίκηση της ισότιμης θέσης στην κοινωνία μας, μιας ιδιαίτερης ομάδας, του ανάπηρου πληθυσμού.

Η αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία αποτελεί δείκτη πολιτισμού και συλλογικής ωριμότητας. Θέτει, την ουσία της εμπέδωσης της δημοκρατίας και των θεσμών της σε κάθε ευνομούμενη, σε κάθε δίκαιη, σε κάθε ανθρώπινη Πολιτεία. Η κοινωνία, που δεν δημιουργεί συνθήκες για την άρση των κάθε είδους αποκλεισμών, που υφίστανται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είναι μια κοινωνία, που βρίσκεται σε αξιακή παρακμή. Είναι ο αρνητικός δείκτης του πολιτισμού μας.

Οι δραστηριότητες πολιτιστικού και ιδιαίτερα πολιτισμικού χαρακτήρα, αποκτούν, στην σημερινή εποχή, μια ξεχωριστή σημασία. Σε μια εποχή απόλυτης κρίσης της οικονομίας, αλλά και γενικευμένης κρίσης των αξιών της κοινωνίας, μέσα σε ένα πλαίσιο νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όπου τείνουν να ισοπεδωθούν, οι πολιτιστικές ταυτότητες των λαών και των ανθρώπων, δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, ότι προέχει περισσότερο από ποτέ, να αφυπνιστούμε, να κατανοήσουμε, να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να αναδείξουμε, αυτόν τον μοναδικό θησαυρό, που ονομάζουμε ελληνική παράδοση, ελληνικό πολιτισμό ή με άλλα λόγια χρέος για την ελευθερία.

Στην ιστορικό ταξίδι του Ελληνισμού στον Χώρο και στον Χρόνο, είναι η πρώτη φορά, που οι Έλληνες έχουν περιορισθεί σε μια φλούδα γης… στα κακοτράχαλα τα βουνά… και στις αγιασμένες πέτρες… όπως λέει ο Νίκος Γκάτσος και τραγούδησε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία , που καλείται ο Ελληνισμός να δημιουργήσει Πολιτισμό μόνο στην ευρωπαϊκή όχθη του Αιγαίου.

Εκδιώχθηκαν οι Έλληνες από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, ξεριζώθηκαν οι πρόγονοί μας από τις αλησμόνητες Πατρίδες 3.000 ετών. Το προσφυγικό ζήτημα, που αφορά την περίοδο 1922-1930 είναι το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Η προσφυγιά όμως των Ελλήνων της Ανατολής ξεκινά από τον 19ο αιώνα. Τότε έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες, από την Μικρά Ασία και τον Καύκασο, για να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ο μεγάλος πληθυσμός της προσφυγιάς έρχεται μετά το 1922: 1.350.000 Έλληνες ανταλλάσσονται με 350.000 Τούρκους. Η ανταλλαγή γίνεται με βάση την θρησκεία και είναι πράγματι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ένα, πρωτοφανές, ανθρωποπάζαρο, που όμοιό του, δεν γνώρισε η Ιστορία και ο Πολιτισμός.

Ήταν μια ανταλλαγή υποχρεωτική. Ήταν ένας πρωτόγνωρος ξεριζωμός.

Ο ντόπιος ελλαδικός πληθυσμός, απέναντι σε αυτήν την ιστορική θύελλα, αφουγκράστηκε με δυσκολία, όπως ήταν φυσικό, τον ερχομό των προσφύγων. Ο πληθυσμός των περίπου 10 εκατομμυρίων, που ζει σήμερα στην Ελλάδα, είναι κατά το ήμισυ σχεδόν πληθυσμός, που άφησε την πανάρχαιη πατρίδα του και κατέφυγε στην ελεύθερη Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες αναζωογόνησαν την ελληνική ύπαιθρο και τις πόλεις, συνέβαλαν στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας, ανιστόρησαν τα θρησκευτικά μας σύμβολα, όπως η Παναγία Σουμελά και άλλα, αύξησαν τον πληθυσμό της Ελλάδας και το σημερινό ελληνικό κράτος θεμελιώθηκε στην έλευσή τους. Η μετοικεσία της Ανατολής είναι το σημαντικότερο ιστορικό γεγονός μετά το 1821.

Ο πολιτισμός των προσφύγων από την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Θράκη, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στήριξης της σημερινής κοινωνίας μας και, ως τέτοιο θα πρέπει να τον αντικρίζουμε.


Η πίστη στις αδιαπραγμάτευτες αξίες του προσφυγικού πολιτισμού: Στο δικαίωμα να ορίζεις ελεύθερα την ζωή σου, Να υπερασπίζεσαι την εθνική σου αξιοπρέπεια, Να εναντιώνεσαι στην αυθαιρεσία κάθε απάνθρωπου καθεστώτος, Να διεκδικείς δικαιοσύνη και σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών είναι η πεμπτουσία της ανθρώπινης υπόστασης μας και της εθνικής μας προοπτικής, απέναντι σε κάθε είδους βαρβαρότητα.

Και βέβαια είναι επιβεβλημένη, η κάθε προσπάθεια για την εγγραφή των Μνημείων του Ποντιακού, Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού στον Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που θα διαφυλάξει και θα παραδώσει στις επόμενες γενιές των Ελλήνων, τις ιστορικές μνήμες και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού, ανασυνθέτοντας την εικόνα της ελληνικής παρουσίας στις «αλησμόνητες πατρίδες».

Καθώς επίσης: Ο εντοπισμός, η καταγραφή, η διαφύλαξη και η προβολή της Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της προφορικής παράδοσης και έκφρασης, της γλώσσας, των παραστατικών τεχνών, των κοινωνικών πρακτικών, των τελετουργικών και των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο σεβασμός, η προστασία κι η διάδοση της Άϋλης Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της παράδοσης, του προφορικού πολιτισμού, της συλλογικής μνήμης και συνείδησης των Τραντέλλενων Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών, ως εκπλήρωση του μεγάλου ιστορικού μας χρέους σε εκείνους, που μας δίδαξαν μέσα από τα βάθη του χρόνου, ότι το να είσαι Έλληνας είναι κάτι μοναδικό.

Γιατί η διατύπωση του ορισμού του Πολιτισμού είναι, όχι μόνο απλώς το άθροισμα των μνημείων και των καλών τεχνών, αλλά πρωτίστως των ιδεολογιών, των νοοτροπιών, των συλλογικών συμπεριφορών, των κατακτήσεων της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αξιών, που ανάγονται στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια. Όλων αυτών, που είναι εξίσου άϋλα και υλικά και κυριαρχούνται από ιδέες, που μετατρέπονται σε υλικό αποτέλεσμα και επηρεάζουν την ζωή όλων των ανθρώπων.

Όπως λέει ο Ίωνας Δραγούμης: «Η παράδοση είναι ο σύνδεσμος των ατόμων μιας φυλής, τωρινών και περασμένων που τα κάνει έθνος. Ιστορία είναι η συνείδηση του συνδέσμου αυτού. Ορμή δημιουργίας, είναι ο σύνδεσμος των τώρα ζωντανών ατόμων του έθνους με τα ερχόμενα, είναι η λησμονιά των περασμένων, είναι ο καημός των μελλόμενων».

Σήμερα, ο πολιτισμός των προσφύγων, κρατά μια λυγερή ισορροπία μεταξύ της παράδοσης και της δημιουργίας. Χωρίς να αναθεματίζει τη συντηρητικότητα, χωρίς να περιφρονεί την προοδευτικότητα.

Έχουμε χρέος να τα μελετήσουμε όλα αυτά… και να αγωνιστούμε για όλα αυτά. Γιατί είναι όλα δικά μας. Τα ζει η ψυχή σαν παραμύθι της γιαγιάς μας, σαν βίωμα κι όχι σαν επίκτητη γνώση.

Κόντεψαν να μας πείσουν, πως είναι άσκημα, κατώτερα και για πέταμα, ανιστόρητα…

Αρκετά τα περιφρονήσαμε. Από τον εαυτό μας αρχίζουμε πάντα. Δεν έχουμε τίποτε άλλο, τόσο δικό μας και τόσο πολύτιμο. Μαθαίνοντας από πού ερχόμαστε, ξέρουμε, πού είναι ο δρόμος να πάμε. Και σαν τα μάθουμε αυτά, θα είμαστε άνθρωποι.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο συντοπίτης μας - κάτοικος Αγ. Σπυρίδωνα - Βασίλης Φαρφούρης, στο προσυνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Ιωάννινα


Πηγή:

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Blognews

Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια και τραυματισμοί στο μπλόκο της Νίκαιας (Βίντεο)

Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού ήταν η αιτία για να ξεσπάσουν νέες συμπλοκές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους αγρότες. Το κλίμα είναι τεταμένο και οι αγρότες δηλώνουν ανυποχώρητοι.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, ενώ παράλληλα ένα περιπολικό της αστυνομίας υπέστη υλικές ζημιές. Οι αγρότες επιχείρησαν το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, προχωρώντας σε καθιστική διαμαρτυρία.

πηγή: www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναντήσεις για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού καθώς και Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού στην Π.Ε.Πιερίας

Συνάντηση για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:00 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, (4ος όροφος), υπό τον Τομεακό Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

Στη συνέχεια, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για θέματα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού υπό τον Τομεακό Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού, Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Γιάννη Μωυσιάδη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο γραφείο της, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.

Στη συνάντηση θα παραστούν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις, τις θέσεις και τις ενστάσεις τους, που θα ληφθούν υπόψη για τη σχεδίαση του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο γνώμης Γιάννη Παπαζαχαρία με τίτλο "ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ"

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
Ή τώρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει
ή θα αφήσουμε το καράβι να πέσει στα βράχια
& θα είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενεές!
Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο η χώρα μας όσο και η πλειοψηφία των πολιτών τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός ρευστού πολιτικού σκηνικού. Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων έχουν ξεθωριάσει και οι λεγόμενοι «παραδοσιακοί ψηφοφόροι» αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Εντός αυτού του εύθραυστου πολιτικού σκηνικού είναι χάσιμο χρόνου να αναζητούμε το χρίσμα και να ποντάρουμε στη στήριξη οποιουδήποτε κόμματος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αντίθετα, πρέπει να επιδίωξουμε να αγωνιστούμε σε επίπεδο ιδεών, προθέσεων και δυνατότητων, αφήνοντας στην άκρη τις πρακτικές του παρελθόντος.

Τα τρία βασικά ερωτήματα, στα οποία θα κληθούμε να απαντήσουμε, είναι τα εξής:
1. Ποιο παραγωγικό μοντέλο και ποια μορφή οργάνωσης ταιριάζουν περισσότερο στο Δήμο Δίου- Ολύμπου;
2. Προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο μας;
3. Ποιοι μπορούν να φέρουν εις πέρας μία τόσο δύσκολη και κρίσιμη αποστολή;

Τα παραπάνω ζητήματα πρέπει να τα συζητήσουμε διεξοδικά και να τοποθετηθούμε επί αυτών. Πρέπει να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση με τη σειρά, ειδάλλως οποιαδήποτε προσπάθεια είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.

Βασική προτεραιότητά μας είναι η επιλογή του ταξιδιού. Η χάραξη της πορείας στο χάρτη έρχεται δεύτερη και στο τέλος γίνεται η επιλογή του μεταφορικού μέσου. Και τα τρία αυτά στοιχεία είναι εξίσου σημαντικά, αν και μέχρι σήμερα οι κυβερνώντες ενδιαφερόταν μόνο για το μεταφορικό μέσο, χωρίς να ξέρουν ούτε πού ήθελαν να το οδηγήσουν ούτε ποια διαδρομή έπρεπε να ακολουθήσουν.

Αρκετά όμως με το χθες. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε σήμερα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει στη διαδικτυακή σελίδα «Κοινός Τόπος για τον τόπο μας» υπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό. Όλοι– ακόμα και οι σημερινοί κυβερνώντες – οφείλουν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους αλλά και να ξεκαθαρίσουν εάν και κατά πόσον είναι διατεθειμένοι να «αλλάξουν» τακτική και πρακτική.

Όσο για τα τρία βασικά ερωτήματα που έθεσα προηγουμένως, θα επιχειρήσω πρώτος να παρουσιάσω τις απόψεις μου.

Αρχικά, ο Δήμος Δίου- Ολύμπου χρειάζεται ένα πλάνο δεκαετίας, όπου θα τεθούν ξεκάθαρα οι στόχοι του και θα ιεραρχηθούν οι προτεραιότητές του, αφού πρώτα αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Κατί τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σήμερα, μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού που συζητείται, αλλά τόσο η κατάσταση όσο και οι συμμετέχοντες δε μου εμπνέουν την παραμικρή αισιοδοξία.

Δεύτερον, είναι προφανές οτι οι δημοτικές παρατάξεις που σχηματίστηκαν στις περασμένες εκλογές έχουν ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα και τις περιστάσεις. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ιδρυθεί μια πραγματική δημοτική παράταξη που θα έχει αρχές, πρόγραμμα, οργάνωση και διάθεση να συζητήσει τα πάντα, από τα πιο απλά έως τα πιο δύσκολα θέματα.

Τρίτον, στο κρίσιμο ερώτημα ποιος θα πραγματοποιήσει όλα τα παραπάνω η δική μου- και όχι μόνο – θέση είναι πως κανένας από τους υπάρχοντες συνδυασμούς δεν έχει την πολιτική, κοινωνική και ηθική νομιμοποίηση να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Για αυτό πιστεύω πως τώρα είναι η ώρα να απευθυνθούμε στην κοινωνία που βράζει. Χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και με μοναδικό στόχο να δώσουμε ρόλο σε όλους τους πολίτες και να ακούσουμε με προσοχή τις απόψεις τους!

Η συζήτηση με τα άρθρα γνώμης που έχει ξεκινήσει πρέπει να συνεχιστεί και άμεσα να δημιουργήσουμε το καινούριο και το διαφορετικό, αφήνοντας πίσω τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Η ομάδα «Κοινός Τόπος για τον Τόπο μας» μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» που θα μας οδηγήσει στη συγκρότηση μιας πραγματικής δημοτικής παράταξης. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε και να ορίσουμε σύντομα τα επόμενα βήματα μας για τη δημιουργία της.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία κρίνεται απαραίτητη, γιατί για να προχωρήσει μπροστά ο Δήμος Δίου- Ολύμπου, για να μπορέσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του και για να πάψουμε πια να είμαστε μόνο «Εν δυνάμει Πλούσιοι» - πρέπει να γίνουν μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στον τόπο μας.

Με την ίδρυση μια νέας υπερκομματικής και πραγματικής δημοτικής παράταξης θα πετύχουμε την πλήρη ανανέωση του πολιτικού σκηνικού του Δήμου μας και την ανατροπή της μίζερης κατάστασης που ζούμε. Μέσα από τις ανοιχτές διαδικασίες της, θα μπορέσουν να ξεπηδήσουν καινούριες και υγιείς δυνάμεις που θα έχουν μοναδικό στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού που αναφέρθηκε και μοναδικό σκοπό την ειλικρινή διάθεση για προσφορά!


Γιάννης Ζαχ. Παπαζαχαρίας

ipapazacharias@gmail.com
Δημότης Δίου – Ολύμπου

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στη δικτυακή ομάδα «Κοινός Τόπος για τον Τόπο μας»
http://www.facebook.com/groups/koinos.topos2014/

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικά βίντεο: Η στιγμή της πτώσης μετεωριτών στη Ρωσία! (6 Βίντεο)

Μετεωρίτες προκάλεσαν υλικές ζημιές και τραυματισμούς στα Ουράλια. Τουλάχιστον 400 τραυματίες. Αρκετοί σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.

Η βροχή μετεωριτών πάνω από τα Ουράλια, η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρές εκρήξεις, προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 400 ανθρώπων και τον πανικό σε πολλές περιοχές, μετέδωσε το Ιντερφαξ επικαλούμενο πληροφορίες των τοπικών αρχών.

«Στις 11:00 τοπική ώρα δεχτήκαμε πολυάριθμες κλήσεις για τραυματισμούς–κοψίματα και μώλωπες», διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος.

Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

Δείτε τα βίντεο:










Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην κοπή πίτας του τμήματος γυναικείων θεμάτων της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

Το Τμήμα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟ.Δ.Ε.  Πιερίας σας προσκαλεί στην κοπή βασιλόπιτας, με κεντρική ομιλήτρια την βουλευτή Β΄Αθηνών κ.Σοφία Βούλτεψη, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων «Πιερίδα», 2ο χιλ.Κατερίνης - Ν.Εφέσσου.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
 
Τιμή πρόσκλησης 5 €
(συμπεριλαμβάνει καφέ ή χυμό και εδέσματα)


Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους (άνδρες & γυναίκες).
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε το Σάββατο 16-02-2013 / 0600 τοπική

Πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 16-02-2013 γενικά χαρακτηριστικά προειδοποιήσεις σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά κυρίως από το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Hπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτική πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη καιρός:

ιγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Από τις απογευματινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα. Οι βροχές από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα καιρός: λιγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις Αττική καιρός: λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες μετά το απόγευμα θα ενταθούν. Τη νύχτα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και πιθανότητα καταιγίδας κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2 πρόγνωση για αύριο Κυριακή 17-02-2013 καιρός: στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις με λιγες βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Ημερίδα στον Δ.Δίου-Ολύμπου για τη νέα ΚΑΠ δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Δέσμευση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ για πλήρη ενημέρωση των αγροτών του Δ.Δίου-Ολύμπου γύρω από τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020
ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ στον δήμο Δίου-Ολύμπου, αμέσως μετά τη λήψη οριστικών αποφάσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη διοργάνωση της ημερίδας δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕ, Τζανέτος Καραμίχας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον δήμο Δίου-Ολύμπου, παρουσία του β’ αντιπροέδρου της οργάνωσης Κώστα Σκιαδά, καλεσμένοι από τον συνδημότη μας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Διονύση Φόλιο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Πέτρος Κιάφας.

Όπως είναι γνωστό, το αγροτικό εισόδημα της χώρας αλλά και του δήμου Δίου-Ολύμπου, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές ενισχύσεις που δίνονται στον αγροτικό τομέα μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι αυτό, όσο πλησιάζει το 2014, δηλαδή το έτος όπου θα αρχίσουν να ισχύουν οι όποιες αλλαγές της κοινής αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον πολλών αγροτών του δήμου για το τι θα ισχύσει στη νέα ΚΑΠ αλλά και ποια θα είναι τα οφέλη για τον αγροτικό κόσμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί κάποιος συγκεκριμένος κανονισμός, απλά υπάρχει ένα σχέδιο προτάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και συμβουλίου για την θέσπιση κανόνων σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς. Γι αυτό και οι αγρότες αναμένουν να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα του Δ.Σ. οικοδόμων Λιτοχώρου για συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου την Κυριακή 17-2-2013



Συνάδελφοι οικοδόμοι, στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε, σε εποχές κρίσης και ανεργίας του κλάδου, σας καλούμε να μιμηθούμε τους πατεράδες μας κρατώντας το σωματείο όρθιο. 

Για καινούργιος, δύσκολους αγώνες και αποτελεσματικούς, σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκλογές που θα γίνουν:
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΩΡΑ 10.30 π.μ. ΕΩΣ 4.00 μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοια και Εσωτερικών

Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στην Π.Ε. Πιερίας

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας. Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 2 μήνες και οι 675 εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πιερίας.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στις 03 Δεκέμβρη του 2012 σε υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, Πύδνας – Κολυνδρού, Δίου – Ολύμπου, στην Π.Ε. Πιερίας και στο Γ.Ν. Κατερίνης, μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.
Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση είναι οι πρώην άνεργοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, να συνεχίζουν ουσιαστικά να είναι άνεργοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι και να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
Η κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη» και οι διάφορες Μ.Κ.Ο. εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να πληρωθούν οι 675 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλισθεί η τακτική πλέον πληρωμή τους.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ FORUM

Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το 1ο Ελληνορωσικό Επιχειρηματικό Forum πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Πιερίας (3ος όροφος).
Η ημερίδα θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα ως προς την εν λόγω διοργάνωση, τον σκοπό του Forum, τις λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή των μελών-επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου, καθώς και την υποστήριξη που παρέχεται προς τα μέλη για την ενίσχυση της εικόνας των επιχειρήσεων που θα μετέχουν στο Forum, προκειμένου να επιτύχουν την αποδοτικότερη προώθηση των προϊόντων/υπηρεσιών τους.
Υπενθυμίζεται πως το Forum πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη και συνδιοργανώνεται από το Ελληνορωσικό Κέντρο Ερμής και 15 Επιμελητήρια της χώρας μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο Πιερίας.
Στόχος είναι η προώθηση των εξαγωγών των Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Ρωσική αγορά και το μεγαλύτερο μέρος του Forum θα καλυφθεί από Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, όπως αυτό συγκροτήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 3ης Φεβρουαρίου 2013, σύμφωνα με το Καταστατικό του Ομίλου, έχει ως εξής

Διαβάστε περισσότερα...

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Βουλευτής Πιερίας Νέας Δημοκρατίας - Συμμετοχή στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΕΣΑμεΑ στην Αθήνα.

Η κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου παρευρέθη στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα, καταβάλλοντας προσπάθειες να στηρίξει και η ίδια τις δράσεις του κινήματος. Στο πλαίσιο του συνεδρίου είχε συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία Πιερίας. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Πιερίας κ. Μιχάλη Χατζηβασιλείου, το μέλος κ. Χρήστο Σιώκα και με τον Πρόεδρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης κ. Δημήτριο Σολδάτο.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Google κοντά στους... ερωτευμένους! (Βίντεο)

Στην αρχική της σελίδα ετοίμασε ένα Doodle, ειδικά αφιερωμένο για το πνεύμα της 14ης Φλεβάρη!

Και πολλοί μπορεί φέτος να μην τον γιορτάσουν λόγω... ιδεολογίας ή λόγω κρίσης, ωστόσο η Google φρόντισε να γιορτάζουν πολλά ζωάκια.

Πατώντας ένα κουμπί στο Doolde, εμφανίζονται διάφορα είδη από το ζωικό βασίλειο σε ένα λούνα-πάρκ, και κάπου εκεί... ξεκινάει η παράξενη ιστορία αγάπης τους...

Φυσικά η ύπαρξη της ρόδας στο γραφικό, μόνο τυχαία δεν είναι καθώς με αυτό τον τρόπο, ή διάσημη μηχανή αναζήτησης τιμάει τα 145 χρόνια από την γέννηση του Τζορτζ Φέρις, που ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε που πιο διάσημο παιχνίδι, σε κάθε λούνα-παρκ.

Ο Τζορτζ Φέρις γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1859 στο Ιλλινόις, και είναι διάσημος για το σχεδιασμό και την κατασκευή της πρώτης ρόδας για μια έκθεση στο Σικάγο το 1893, την World's Columbian Exposition. Οι διευθυντές της έκθεσης ήθελαν ένα έκθεμα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ή ακόμα και ξεπεράσει τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος είχε κατασκευαστεί στο Παρίσι το 1889, και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η ρόδα του λούνα-παρκ.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα...

Σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου



Καρτσιούνα Παπαζαχαρία Δέσποινα
Πρόεδρος

Μόχλα Φαρμάκη Ευαγγελία (Λίτσα)
Αντιπρόεδρος

Κουκιώτη Γιάνναρου Νίκη
Γραμματέας Α΄

Μακρή Γαλανοπούλου Χαρούλα
Γραμματέας Β’

Βουλγαροπούλου Φαρμάκη Γραμματή
Ταμίας Α΄

Παπαγιανοπούλου Τσιαργαλή Βάσω
Ταμίας Β’

Χραπανά Λεμονοπούλου Ευγενία
Υπέυθυνη Χορευτικών

Παπαδιαμαντή Αναγνωστοπούλου Ζαχαρούλα
Υπεύθυνη Τμημάτων Αγιογραφίας και Ζωγραφικής

Υπεύθυνες Παραδοσιακών Φορεσιών:

Καλαμπάκα Έφη

Καμβίσιου Ευαγγελία

Νικοπούλου Ρεμπατσιού Άννα
Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο Γνώμης του Θανάση Παπαμιχαήλ με τίτλο "ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ"

Πληθαίνουν οι φωνές στη δικτυακή ομάδα "Κοινός Τόπος για τον Τόπο μας".

Ο Θανάσης Παπαμιχαήλ δηλώνει παρών και ενώνει τη φωνή του με εκείνη του Κοινού Τόπου.

ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ
Καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε την τύχη αυτού του τόπου και των κατοίκων του.

Κάθε φορά που η ματιά μου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Κάθε φορά που το βλέμμα μου ταξιδεύει στις πλαγιές του Ολύμπου. Κάθε φορά που σκέφτομαι ότι η φύση έχει προικίσει την περιοχή μας με τα καλύτερα στολίδια της, νιώθω τυχερός, πολύ τυχερός. Ταυτόχρονα όμως νιώθω και άτυχος γιατί η περιοχή μας θα έπρεπε να αποτελεί σημείο αναφοράς, πρότυπο αστικής ανάπτυξης με σεβασμό προς το περιβάλλον, μοντέλο αγροτικής μεταποιητικής οικονομίας και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας.
Ζούμε στους πρόποδες του βουνού των Θεών. Διαθέτουμε απέραντες αμμουδιές και υπέροχες θάλασσες. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας. Συνδεόμαστε με το βασικό οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και απέχουμε μόλις μία ώρα από το αεροδρόμιο Μακεδονία. Παρόλα αυτά, βιώνουμε τη συνεχή υποβάθμιση του τόπου μας, της ποιότητας της ζωή μας και της καθημερινότητάς μας.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί το συντομότερο δυνατό ώστε ο Δήμος Δίου- Ολύμπου να βγει άμεσα από τη μιζέρια και την αφάνεια. Το θέμα είναι να αναρωτηθούμε ποιους μπορούμε να εμπιστευτούμε και τι μπορεί να γίνει για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης.
Για να χτίσουμε κάτι καινούριο ή να ανακαινίσουμε κάτι παλιό, χρησιμοποιούμε νέα και άφθαρτα υλικά. Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση, άρα δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική πρόταση για το αύριο. Αυτοί που διοίκησαν και διοικούν το τόπο μας έχουν αποτύχει παταγωδώς και έχουν δημεύσει το αύριο στις τράπεζες με τα δάνεια που κατά καιρούς έπαιρναν και δεν αξιοποίησαν για την ανάπτυξη του τόπου. Είναι υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών και σίγουρα δεν είναι εκείνοι που μπορούν να μας σώσουν.
Η λύση βρίσκεται σε νέα πρόσωπα που δεν θα ελέγχονται από κόμματα, αλλά θα ξέρουν να συνεργάζονται με όλους. Δεν θα είναι εξαρτημένα από τα οικονομικά κατεστημένα του τόπου, άρα δεν θα νιώθουν υποχρεωμένα να υποκύπτουν στα αιτήματά τους για κάθε λογής διευκολύνσεις. Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα σήμερα;

Η απάντηση είναι ναι υπάρχουν! Το νέο και άφθαρτο υλικό της γενιάς μου, της γενιάς των σαραντάρηδων με πολιτική σκέψη και ιδεολογία, απελευθερωμένο από κομματικές κηδεμονίες, με καθαρό μυαλό, με διάθεση συναίνεσης, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από τοπικούς κομματάρχες και οικονομικούς τοπάρχες.

Όσον αφορά στο τι πρέπει να γίνει, θεωρώ ότι βασικός παράγοντας ανάπτυξης είναι η οργάνωση και η αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου. Η καθιέρωση ποιοτικών και ποσοτικών στόχων. Η υιοθέτηση δεικτών μέτρησης και αξιολόγησης αποτελεσμάτων που θα αποτυπώνουν την εικόνα και το επίπεδο λειτουργίας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η αξιολόγηση και η πιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας Δήμου – Πολιτών. Στη σύγχρονη κοινωνία πρέπει να μετακινούνται τα έγγραφα όχι οι πολίτες.

Επιπλέον, απαιτείται αναβάθμιση της δικτυακής υποδομής (ένα νέο και ταχύτατο δίκτυο οπτικών ινών) και ανάπτυξη των ΚΕΠ. Δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό. Προσέλκυση ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Συνεργασία με ιδιώτες για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ανάπτυξη αγροτικής μεταποιητικής οικονομίας. Δημιουργία «πλατφόρμας έξυπνης πόλης» (Economist, Ο κόσμος το 2013, Σκαλίζοντας τα δεδομένα των πόλεων) ενός συνόλου θεσμών και υποδομών που βοηθά τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν «πράσινα σχέδια».

Σήμερα,
απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που θεωρούν ανυπόφορη τη σημερινή κατάσταση και πιστεύουν ότι τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν. Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή και απαιτεί συμμετοχή.

Σήμερα,
δεν αναρωτιόμαστε, αν μπορούμε να πετύχουμε. Θα πετύχουμε, με δυσκολίες, θυσίες, συναίνεση, αυτοπειθαρχία και ισορροπία μέσω της κοινής προσπάθειας.

Σήμερα,
είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος, να ξεριζώσουμε το κρατικοδίαιτο σύστημα «ανάπτυξης», να εξαλείψουμε τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τις εξαρτήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σήμερα,
δηλώνω παρών στην προσπάθεια για την ανάδειξη των υγιών δυνάμεων του κοινού μας τόπου που θα δώσουν στην περιοχή μας την υπεραξία που της αξίζει.


Θανάσης Παπαμιχαήλ
Δημότης Δίου - Ολύμπου
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν με κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα περισσότερα αγροτικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σε άλλα, οι αγρότες δηλώνουν απλώς "παρών", έχοντας παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του οδικού δικτύου.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι αγρότες προετοιμάζονται για την άφιξη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και, παράλληλα, περιμένουν απάντηση στο αίτημα που κατέθεσαν για συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στις Σέρρες, κτηνοτρόφοι και αγρότες θα μοιράσουν βραστό μοσχάρι και άλλα τοπικά προϊόντα σε κατοίκους που θα βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, πρόκειται να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα, από τις 2.30 το μεσημέρι.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στις Σέρρες, πρόκειται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 2 το μεσημέρι και για μία ώρα. Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος τού δήμου Αμφιπόλεως. Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Στο μεταξύ, αύριο, αγρότες αναμένεται να ξεκινήσουν με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Χρυσούπολης και να κατευθυνθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου διοργανώνεται, στις 12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή διαφόρων φορέων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.


Ε.Α.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Έχει ξεκινήσει η εθελοντική αιμοδοσία από την Δημοτική χορωδία Λιτόχωρου ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ "Ιωάννης Σακελλαρίδης"

στο χώρο της αίθουσας του Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κατερίνης και θα διαρκέσει μέχρι τις 1:00 το μεσημέρι




 
Διαβάστε περισσότερα...

Έπαυσε να τον εμπιστεύεται ο Σαμαράς;;;

ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑΥΑΓΙΟ;;;

Στους αναπληρωτές γραμματείς τοπικής αυτοδιοίκησης ΔΕΝ βλέπω το όνομα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου - Ολύμπου...

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αντικατέστησε τον επικεφαλής;;;

Δεν ήταν ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα δράση του στο κόμμα;;;

Δεν προσέφερε τα αναμενόμενα ή πήγαινε στο κόμμα "αραιά και πού" όπως έρχεται στο Δήμο μας;;;
Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ.

Μα είναι δώρο άδωρο
ν’ αλλάξεις χαρακτήρα
τζάμπα κρατάς λογαριασμό
τζάμπα σωστός με το στανιό.

Ο αχάριστος
Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε παίχτες από τον Δήμο μας στην Μικτή Παίδων ( Ε. Παγώνης, Χ. Στούμπος, Γ. Ρουμπιές( Πλαταμώνα ) Κ. Μάνος, Η.Παπανικολάου ( Λιτόχωρο ).

Η Μικτή Παίδων Πιερίας προηγείται στην βαθμολογία και των 11 ομίλων στο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων Κ 14, πετυχαίνοντας 7 στις 7 νίκες.
Βαθμολογία Περιόδου 2012-13 Φάση 1η
4ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΩΝ


Οι 99νιάριδες της Μικτής Παίδων της ΕΠΣ Πιερίας πέτυχαν χθες στο Ενωσιακό γήπεδο Ν. Εφέσου την 7η συνεχόμενη νίκη τους επικρατώντας με 2-1 της αντίστοιχης ομάδας της Μικτής Παίδων Λάρισας.

Προπονητής της ομάδας του Νομού μας ήταν ο Στέλιος Καλαϊτζίδης και της Λάρισας ο Βησσαρίων Πάτσης και διαιτητές οι Γ. Μελτζανίδης , Χ. Παυλίδης και Μ. Κελεσίδης από την Ημαθία.

Η ομάδα Παίδων της Πιερίας έχει την καλύτερη άμυνα και στους 11 ομίλους αφού δέχθηκε μόνο δύο γκολ , την τρίτη καλύτερη επίθεση και στους 11 ομίλους με 24 γκολ και τερμάτισε πρώτη , δύο αγωνιστικές πριν λήξη η πρώτη περίοδος. Όπως είναι γνωστό ο προπονητής κ. Στέλιος Καλαϊζίδης θα συνεχίσει και στην επόμενη φάση ως επικεφαλής του ομίλου της περιφέρειας , με περιφερειακό προπονητή τον κ. Χασιώτη. Η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε στο με 0-1 με τον Μούλτσια στο 10΄ , η ομάδα της Πιερίας ισοφάρισε 1-1 στο 45΄με τον Τουλκερίδη και προηγήθηκε στο 65΄ με τον Καλαϊτζίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων :
Μικτή Παίδων Πιερίας : Ν. Μελικιάν , Ε. Παγώνης, Θ. Συρόπουλος ( Ν. Καραθάνος ), X. Συρόπουλος, Χ. Στούμπος, Θ. Τσιμπούκας, Ν. Καλαϊτζίδης , Ι. Πιατίδης ( Η. Παπανικολάου ) , Κ. Μάνος , Γ. Λαμπριανίδης ( Γ. Ρουμπιές ), Κ. Χατζηδήμπας , Σ. Τουλκερίδης .

Μικτή Παίδων Λάρισας : Σκούρας, Καρακώστας , Μαστακούδης, Τσιούπρος, Παπαδήμος, Μπούρας, Μούλτσιας, Μακροβασίλης, Κοντομάνος, Γκατζούλης, Κοντοθανάσης , Οικονόμου, Τσιούτσιας, Παπακώστας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα υδροπλάνα ανοίγουν ξανά τα... φτερά τους

Σημαντικές αλλαγές, που στόχο έχουν την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση και λειτουργία των υδροπλάνων, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών για τα υδροπλάνα που αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή.

Στην ουσία, διευθετούνται ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και περίπου 9 χρόνια, όταν δραστηριοποιήθηκε - το 2004 - η πρώτη εταιρεία υδροπλάνων στη χώρα μας, η Air Sea Lines, για να αποχωρήσει το 2009 λόγω της παροιμιώδους ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και της απουσίας πολιτικής βούλησης.

Οι αλλαγές προέκυψαν μετά τη δημόσια διαβούλευση που ακολούθησε την παρουσίαση των αρχικών ρυθμίσεων και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι επτά. Συγκεκριμένα:
1. Η άδεια για τη λειτουργία υδατοδρομίου θα είναι αόριστης διάρκειας και όχι δέκα χρόνων, όπως αρχικά προβλεπόταν.

2. Θα επιτρέπεται η λειτουργία υδατοδρομίου σε θαλάσσια περιοχή που εντάσσεται εντός του δικτύου περιοχών Natura 2000, αφού κρίθηκε ότι τα μετρήσιμα ποσοστά θορύβου και άλλων περιβαλλοντικών οχλήσεων είναι από τα πιο χαμηλά στις μεταφορές.

3. Την ευθύνη προσθαλάσσωσης εκτός υδατοδρομίων σε περιοχές που εξυπηρετούν έκτακτες πτήσεις διατηρεί ο πιλότος. Απαλείφεται ο όρος που προέβλεπε ότι τα υδάτινα πεδία θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από την ακτογραμμή.

4. Μειώνεται ο αριθμός των μελών της Επιτροπής Λειτουργίας Υδατοδρομίων από 8 σε 4 (2 από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, 1 από το Λιμενικό και 1 από την Αστυνομία).

5. Τίθενται ξανά σε ισχύ παλαιότερες διατάξεις, που αφορούν σε θέματα πυρόσβεσης και τα οποία προέβλεπαν την ύπαρξη έξι κινητών στοιχείων πυρόσβεσης.

6. Ανατίθεται η ασφάλεια των υδατοδρομίων στον φορέα λειτουργίας τους.

7. Οι έλεγχοι ασφαλείας επιβατών και αποσκευών θα διενεργούνται από εξειδικευμένες εταιρείες ή από τον ίδιο τον φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου κατόπιν εκπαίδευσης και πιστοποίησης από την ΥΠΑ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον από Καναδά και Ντουμπάι
Η λειτουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας εξακολουθεί και συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον των Καναδών, καθώς επίσης και εταιρειών από το Ντουμπάι και τις Μαλβίδες, ωστόσο, οι όποιες επενδύσεις, όπως εξηγούν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, θα προχωρήσουν εφόσον αποσαφηνιστεί πλήρως το θεσμικό πλαίσιο.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 2.000 νησιά και το 99,9% από αυτά μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από υδροπλάνα και ελικόπτερα σχολιάζει στο «Κ» o κ. Α. Κουτσουδάκης, μέλος του ΔΣ ΑΟΡΑ Ελλάς, τέως διευθυντής ΥΠΑ, λέγοντας ότι «ανάμεσα στα δύο αυτά μέσα, το υδροπλάνο είναι σημαντικά φθηνότερο τόσο ως κόστος αγοράς όσο και ως κόστος λειτουργίας».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσουδάκης υποστηρίζει ότι η εμφάνιση των υδροπλάνων θα σπάσει την απομόνωση των μικρών νησιών και θα γίνουν ξανά κατοικήσιμα. «Αν δει κάποιος τον χάρτη, θα διαπιστώσει ότι το 80% του σημερινού πληθυσμού των νησιών θα βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των 30 λεπτών πτήσης από ένα μεγάλο αστικό κέντρο.

Ο χρόνος που απαιτείται για να διακομιστεί κάποιος ασθενής σε ένα νοσοκομείο, θα πλησιάσει και θα γίνει παρόμοιος με τον χρόνο που απαιτείται για τη διακομιδή ενός κατοίκου της Αθήνας, με ασθενοφόρο αυτοκίνητο, μέσα από το κυκλοφοριακό χάος των Αθηνών». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τη γραμμή υδροπλάνων από την Κέρκυρα στους Παξούς, που σήμερα έχει κλείσει, όπου με πτήση περίπου 20 λεπτών, υπήρχαν κάτοικοι των Παξών που πήγαιναν το πρωί στην Κέρκυρα για δουλειά ή ακόμη για αγορές και επέστρεφαν νωρίς το απόγευμα στο σπίτι τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκη Παπανικολάου
npapanik@kerdos.gr

Πηγή: Κέρδος
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Προαναγγελία εθελοντικής αιμοδοσίας τής δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Ι.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»
Εθελοντική αιμοδοσία στη γιορτή των ερωτευμένων
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ 1.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Με την ημέρα γιορτής των ερωτευμένων συμπίπτει η πρώτη φετινή εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει, τρεις φορές τον χρόνο, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η οποία, στην αφίσα που κυκλοφόρησε, κάνει λόγο για προσφορά αγάπης, για την αγάπη της ζωής.

Την Πέμπτη, λοιπόν, 14 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κατερίνης.

Η διοίκηση της δημοτικής χορωδίας καλεί όσους επιθυμούν και μπορούν, να δώσουν λίγο από το αίμα τους το οποίο στη συνέχεια θα προσφερθεί σε συμπολίτες μας που το έχουν απόλυτα ανάγκη.

«Ας δείξουμε για άλλη μια φορά την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι αντίδωρο στο δώρο της ζωής», αναφέρει στο κάλεσμά της η δημοτική χορωδία.
Διαβάστε περισσότερα...