Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΑΡΥΩΝ 1-0

Με νίκη της Δόξας έκλεισε ο σημερινός αγώνας. Ήταν καλό παιχνίδι με αρκετές χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. 

Τό κλίμα ήταν φιλικό και ο αγώνας έγινε κάτω απο ψιλή βροχή. 

Στο 12 περίπου ο νεαρός παίκτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΙΓΓΟΠΟΥΛΟΣ σημείωσε το 1-0 με κεφαλιά , απο φάουλ που εκτέλεσε ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΟΣ. 

Αρκετά καλή η εμφάνιση της ομάδας. 

Μεγάλη αλλαγή είδαμε στον κορμό της ομάδας , και βλέπουμε ακόμα πιο νεαρά παιδιά να παίζουν. 

Πολύ καλή η διαιτησία του αγώνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιώργος Μπούρος στην τελετή χορήγησης βραβείων τουριστικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, δήλωσε ότι ο τουρισμός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες στην χώρα μας και ο Νομός Πιερίας θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση με το καλύτερο δυνατό τρόπο με τις δράσεις που θα δρομολογηθούν για την νέα χρονιά με την συμπαράσταση των ξενοδοχείων.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Απόστολος Πόδας και Ανατολή Κωνσταντινίδου υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στην Πιερία

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ":

Διαβάστε περισσότερα...

Στα 7,8 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα

Από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ:
Εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου 

Ο πλήρης σχεδιασμός, που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του δήμου, έφθανε τα 48 εκατομμύρια ευρώ 

Στα 7.840.989,28 ευρώ ανέρχεται το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Δίου-Ολύμπου για το 2012 και που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου στην τελευταία του συνεδρίαση. 

Το ποσό αυτό προέκυψε μετά και από συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου και ενώ ο πλήρης σχεδιασμός, που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του δήμου, έφθανε τα 48 εκατομμύρια ευρώ. 

Επί μέρους, έχουν προβλεφθεί 698 χιλιάδες ευρώ για άρδευση με το μεγαλύτερο μέρος να είναι για την κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στα Δ.Δ. Δίου-Καρίτσας, 164 χιλιάδες για ύδρευση, 168 χιλιάδες για αντιπλημμυρικά έργα, 1.215.000 ευρώ για αποχετεύσεις λυμάτων και όμβριων, 400 χιλιάδες για δημοτική οδοποιία και 36 χιλιάδες για αγροτική, 129 χιλιάδες για ηλεκτροφωτισμό-λοιπό εξοπλισμό, 166 χιλιάδες για αναπλάσεις, 131 χιλιάδες για παιδεία, 829 χιλιάδες σε πολεοδομία-μελέτες, 524 χιλιάδες για κτιριακές δαπάνες και υποδομές, 286 χιλιάδες για αστικό-περιαστικό πράσινο και άλλα έργα περιβάλλοντος και 2.761.597 ευρώ για συνεχιζόμενα έργα. 

Επιπλέον, συμπεριλήφθηκαν και έργα που στο σύνολό του φθάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία έχουν κατατεθούν προτάσεις ή μελέτες σε ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΟΠΑΑΧ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Τυχόν θετικές εξελίξεις σε αυτές τις υποθέσεις μπορούν να ανεβάσουν τη χρηματοδότηση και το κόστος του τεχνικού προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

17 Δεκεμβρίου 1997: Οταν έπεσε το Γιάκοβλεφ

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, τα συντρίμμια βρίσκονται ακόμα στο βουνό και θυμίζουν την τραγωδία.  

Τα Πιέρια Όρη είναι ένας από τους ομορφότερους ορεινούς όγκους της Ελλάδας, ιδιαίτερα αγαπητά στους ορειβάτες της περιοχής και όχι μόνο. Ο ανυποψίαστος διαβάτης θα απολαύσει τη φύση, τον καθαρό αέρα και την πλούσια βλάστηση. Αν είναι όμως τυχερός ή καλά πληροφορημένος μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ένα μνημείο μια τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, 14 χρόνια πριν. Κρυμμένα ανάμεσα σε χαράδρες και φυτά βρίσκονται εκεί ακόμα τα συντρίμμια του Γιάκοβλεφ, του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στις 17 Δεκέμβρη του 1997 σε υψόμετρο 1200μ στην τοποθεσία «Ντίτσιος». 

Ο φακός του «Βήματος» εντόπισε τα ίχνη της πτώσης του αεροσκάφους: σπασμένες κορυφές δέντρων, ένα μισοθαμμένο κάθισμα, αλουμινένια κομμάτια από την άτρακτο, σωλήνες και καλώδια, σε μια άκρη ένα άδειο μπουκάλι βότκα, πιθανότατα αφημένο, από τους συγγενείς των 72 νεκρών που τελούν το ετήσιο μνημόσυνο στο σημείο της τραγωδίας. «Δεν είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν το ακριβές σημείο της πτώσης, ούτε ότι τα συντρίμμια είναι ακόμα εδώ» λέει η δασολόγος κυρία Δάφνη Μπαμπάτση, η οποία εργάζεται στο Δήμο Πέτρας. «Επιπλέον το συγκεκριμένο σημείο είναι ουσιαστικά κρυμμένο από τη μορφολογία του εδάφους, ακόμα και όσοι πεζοπορούν στην περιοχή μόνο από τύχη θα το εντοπίσουν».  

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο εντοπισμός του μοιραίου αεροσκάφους, ανάμεσα στους άτυχους επιβάτες του οποίου βρίσκονταν αρκετοί Έλληνες που εργάζονταν σε τεχνική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στην Οδησσό, πέρασε από σαράντα κύματα. «Ξεκινήσαμε την αναζήτηση Πέμπτη πρωί και δεν βρήκαμε το κουφάρι παρά το Σάββατο το μεσημέρι» λέει στο «Βήμα» ο δάσκαλος κ. Βαγγέλης Γιαννικός, που δραστηριοποιείται στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Λιτόχωρου και ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο που συνετρίβη το Γιάκοβλεφ. «Η κακοκαιρία ήταν πρωτόγνωρη, φανταστείτε ότι στην Κατερίνη που βρίσκεται στο περίπου στο υψόμετρο της επιφάνειας της θάλασσας, το χιόνι ξεπερνούσε τους 50 πόντους. Επιπλέον η ομίχλη περιόριζε την ορατότητα μας στα 2-3 μέτρα. Την πρώτη μέρα φτάσαμε σε απόσταση είκοσι μέτρων από το σημείο και όμως δεν πήραμε χαμπάρι τίποτα». 

Η εικόνα που αντίκρισαν οι εθελοντές και επαγγελματίες όταν τελικά βρήκαν τα υπολείμματα του μοιραίου αεροσκάφους ήταν κάτι το απίστευτο. «Κομμένα χέρια, αίματα παντού, ανοικτές βαλίτσες και ρούχα να κρέμονται σαν φρούτα από κλαδιά δέντρων» θυμάται ο κ. Νικόλαος Κωτσογιάννης, υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας που βρέθηκε και αυτός από τους πρώτους στο σημείου του ατυχήματος. «Αυτό που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι ένα όρθιο αεροπορικό κάθισμα, πάνω στο οποίο βρισκόταν ακόμα δεμένη μια νεκρή γυναίκα με ένα βρέφος». Λόγω δουλειάς, ο κύριος Κωτσογιάνης επισκέπτεται συχνά την περιοχή και περνά από το συγκεκριμένο σημείο: «Προσπαθώ να κάθομαι όσο λιγότερο γίνεται, για να μη θυμάμαι εκείνη την ημέρα». 

Τα μεγαλύτερα από τα κομμάτια του αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν με φροντίδα του Δήμου Πέτρας σε περίφρακτο χώρο, περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του ατυχήματος και σε υψόμετρο 600 μέτρων, από τότε όμως παραμένουν εκεί. «Κατά καιρούς δεχτήκαμε διάφορες παραινέσεις προκειμένου να απομακρύνουμε τα συντρίμμια, για να μην θυμίζουν στο κόσμο το γεγονός. Εμείς όμως για αυτό ακριβώς το λόγο δεν τα απομακρύνουμε. Είναι πλέον ένα κομμάτι της ιστορίας της περιοχής μας» λέει ο πρώην Δήμαρχος Πέτρας κύριος Θωμάς Παπαδημητρίου. Το ουκρανικό ΥΑΚ-42 ερχόταν για προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πιλότος ζήτησε βοήθεια από το ραντάρ για την τελική προσέγγιση. Όταν τον ενημέρωσαν ότι το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ προσέγγισης, ο πιλότος απάντησε ότι είναι σε διαδικασία προσέγγισης, έχει βρει το σωστό ίχνος και κατεβαίνει προς τα 3.500 πόδια. 

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το πλήρωμα του ουκρανικού αεροσκάφους είχε χαθεί και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους ελεγκτές λόγω κακής γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Κάνοντας κύκλους και προσπαθώντας να ξαναβρούν το αεροδρόμιο, οι δύο χειριστές μετά από 18 λεπτά άσκοπων κύκλων «κάρφωσαν» το αεροσκάφος στα Πιέρια Όρη χωρίς να αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν, αφού είχαν χαθεί εντελώς και δεν γνώριζαν το ασφαλές ύψος της περιοχής που βρίσκονταν. Δύο ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας τιμωρήθηκαν από τα δικαστήρια για την παράλειψη να αντιληφθούν εγκαίρως το πρόβλημα και να ζητήσουν τη συνδρομή του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κάποιες από τις αποζημιώσεις των συγγενών ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα. 
-------------------------- 
Πηγή: Το ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Στη σκιά του Ολύμπου

Από το ΒΗΜΑGourmet:
Εκτός από προορισμός ορειβατών και πεζοπόρων, το Λιτόχωρο προσελκύει γαστρόφιλους και οινόφιλους χάρις στο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω. 

Ανεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο του Λιτόχωρου με τα τουριστικά πούλμαν σταθμευμένα το ένα πίσω από το άλλο σαν βαγόνια τρένου, τη μικρή πλατεία με τα γύρω ζαχαροπλαστεία-καφέ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, τουριστικά είδη και έναν φούρνο, μπήκα στη μηχανή του χρόνου και προσγειώθηκα πολλά χρόνια πίσω, σε μια Ελλάδα άλλης εποχής. 

Ποιος και γιατί να ανοίξει εστιατόριο υψηλής γεύσης και κουζίνας εδώ πάνω και σε ποιους ακριβώς να απευθυνθεί; Τι άξιο λόγου έχει να παρουσιάσει ένας αυτοδίδακτος και αυτόχθων μάγειρας; Γιατί βρέθηκα εδώ πάνω;  

Το τουριστικό περίπτερο 
Εχουμε κανονίσει να βρεθούμε στο εστιατόριο με τον ιδιοκτήτη και μάγειρα Ανδρέα Γάβρη. Είναι νωρίς το απόγευμα και τον βρίσκω στο βάθος της σάλας, με την ποδιά του, αφοσιωμένο στον υπολογιστή του. Στην απλόχωρη σάλα το βλέμμα κεντράρει και μένει στα ποτά του μπαρ που καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο τοίχο. 

Τσιμπάει αμέσως και με οδηγεί στην κάβα με τα κρασιά του. «Ξέρεις», μου λέει, «ότι η κάβα μου έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη καλύτερη μετά τη Σπονδή;». Δεν το ήξερα, ομολογώ, αλλά βλέπω το γιατί. Πολυσυλλεκτική, δεν διστάζει να φιλοξενήσει από Mouton Rothschild – και μάλιστα σε διαφορετικές χρονιές – μέχρι Σαντορίνη του συνεταιρισμού. Σε τιμές, όπως θα διαπιστώσω αργότερα, εξαιρετικά φιλικές στον καταναλωτή. Και; Τα πίνει κανείς αυτά τα κρασιά; «Ερχονται ειδικά από την Αθήνα, από τη Θεσσαλονίκη, από τη Λάρισα για να φάνε και να πιουν καλό κρασί. Σταθεροί πελάτες, χρόνων. Το κάθε κρασί έχει τον καταναλωτή του. 

Ο αυτοδίδακτος Ανδρέας Γάβρης 
Ο Ανδρέας, ως μάγειρας και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, κατάφερε κάτι σημαντικό. Το εστιατόριό του, εδώ στους πρόποδες του Ολύμπου, έχει ξεχωρίσει στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Γεννημένος στο Λιτόχωρο, δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως μάγειρας. 

Μετά τις σπουδές μηχανολόγου, επέστρεψε και δοκίμασε διαφορετικές κατευθύνσεις. Από το εκτροφείο θηραμάτων πέρασε στα επενδυτικά προγράμματα, για να καταλήξει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική. Μια απόφαση που άλλαξε τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του. Μαγείρευε από μικρός, οι κατσαρόλες τού ασκούσαν μεγάλη έλξη, όμως σύμφωνα με τη μητέρα του «οι άντρες καλό είναι να μην μπαίνουν στην κουζίνα». Η οποία μητέρα, μαζί με την αδελφή του, είναι υπεύθυνες σήμερα για το φύλλο και τις πίτες που καθημερινά σερβίρει το Γαστροδρόμιο. 

Ο κατάλογος και η κουζίνα 
Για τα πάνω από 25 διαφορετικά τυριά του καταλόγου έχει προμηθευτή στα Τρίκαλα, που ψάχνει και του φέρνει ό,τι του ζητήσει. Το αυτό συμβαίνει και με τα αλλαντικά. Οσο για την κουζίνα του; Ο τραχανάς με τον ζωμό γίδας εξαιρετικής συμπύκνωσης ήταν βαθύτατα αρωματικός. Η γλιστρίδα σοταρισμένη με σκόρδο με τη φυσική οξύτητα της πρασινάδας να μαλακώνει πλάι στην ψητή ντομάτα με το κατίκι, ο μπακαλιάρος σε κρούστα μυρωδικών με πουρέ γλυκού σκόρδου καθησυχαστικός, το μπουρανί, ρύζι δηλαδή με τσουκνίδες και μανιτάρια, σωστά ζωντανό και χυλωμένο, τα μαριναρισμένα σε κόκκινη μπίρα μάγουλα μόσχου με τον πουρέ σελινόριζας ένα βρώσιμο βελούδο και το κοκκινιστό αρνίσιο κότσι με το πλιγούρι ισορροπεί ιδανικά την οξύτητα με τη γλύκα. 

Ο Ανδρέας Γάβρης ανακάλυψε τον δρόμο και την ευτυχία του στα 35. Και μας κάνει κι εμάς ευτυχισμένους με τα πιάτα που σερβίρει. Στο Λιτόχωρο, παρακαλώ. Αξίζει η διαδρομή.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα παραπέμπεται στην Ευρωπαϊκο Δικαστήριο και για τον βιολογικό του δήμου μας

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για τα μη επεξεργασμένα αστικά λύματα που ρίπτονται στην Ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί), στη Νέα Μάκρη, στο Λιτόχωρο, στη Λευκίμμη, στην Εδεσσα και στα Μέγαρα. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στις ελληνικές αρχές «προειδοποιητική επιστολή» (πρώτο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας), διότι 9 ελληνικά αστικά κέντρα (άνω των 15.000 κατοίκων) εξακολουθούν να μη διαθέτουν συστήματα επεξεργασίας για τη συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων τους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές.  

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, τα συστήματα επεξεργασίας θα έπρεπε να έχουν ήδη δημιουργηθεί από το 2000. Η Επιτροπή ζητεί τη συμμόρφωση της Ελλάδας με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Οκτώβριος 2007), σύμφωνα με την οποία 23 αστικά κέντρα ανά την ελληνική επικράτειά δεν διέθεταν τα αναγκαία συστήματα συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, 14 από τις εν λόγω περιοχές συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία. Ωστόσο, οι υπόλοιπες εννέα εξακολουθούν να μην τηρούν τους κείμενους κανόνες. 

Σε τέσσερις περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί), τα κατασκευαστικά έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2013, ενώ στη Νέα Μάκρη, η αρχικά επιλεγείσα τοποθεσία για το έργο τελικά απορρίφθηκε. 

Επισημάνσεις 
 Επίσης, η Επιτροπή τονίζει ότι στο Λιτόχωρο και στη Λευκίμμη, έχουν ήδη αναληφθεί αντίστοιχες κατασκευαστικές εργασίες, ενώ σε δύο άλλα αστικά κέντρα, στην Εδεσσα και στα Μέγαρα, μολονότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική υποδομή, δεν διατίθενται δειγματοληπτικά αποτελέσματα που να επιβεβαιώνουν την ορθή λειτουργία της. Η Επιτροπή δίνει προθεσμία δύο μηνών στην Ελλάδα για να συμμορφωθεί με την απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση, η υπόθεση ενδέχεται να παραπεμφθεί εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Οι 4 αυτές αποφάσεις της Επιτροπής για την Ελλάδα ελήφθησαν στο πλαίσιο της καθιερωμένης, σε μηνιαία βάση, δέσμης μέτρων, που λαμβάνει η Επιτροπή προκειμένου να διασφαλίζεται η συμμόρφωση των εθνικών νομοθεσιών των κρατών-μελών προς το κοινοτικό δίκαιο. Χθες, ελήφθησαν 176 αποφάσεις για το σύνολο των 27 χωρών-μελών της ΕΕ. 

Τα δύο τρίτα αυτών των αποφάσεων αφορούν περιπτώσεις που μπήκαν στο αρχείο, καθώς ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της Κομισιόν, ενώ απεστάλησαν ακόμη 22 «αιτιολογημένες γνώμες» και 7 αποφάσεις αφορούν προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Από πού κι ως πού σύντροφοι ρε Γρηγόρη;;;

Εμφανώς ενοχλημένος από την δημοσίευσή μας ο κύριος Παπαχρήστου μας απέστειλε τα παρακάτω: 
Μαζί με τις χαρούλες σας για τή βόμβα Παπαχρήστου.... 
Σας αφιερώνω μερικές φωτογραφίες των πλατανιών, έτσι όπως έγιναν σήμερα μετά το "κόψιμο από το αλυσοπρίονο του Παπαχρήστου..."
Τις ίδιες αφιέρωσα και στο δικαστήριο αλλά......το θεώρησαν οφθαλμαπάτη.... 
Σιγά τα σκάγια ρε συνδημότες-σύντροφοι... 
Πάντως για του λόγου το αληθές κάντε μια βόλτα προς το αεραθλητικό κέντρο της Αερολέσχης. Σας χαιρετώ απ΄ τον Όλυμπο.... 


Είναι λυπηρό κύριε Παπαχρήστου να καταδικάζεται κάποιος.
Η καταδίκη όμως είναι μια πραγματικότητα... 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ"
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τσάκας θα βάλει την ατυχήσασα στην Βουλή!

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα Βόμβα στο Δήμο Δίου - Ολύμπου: 4μηνη φυλάκιση στον πρώην δήμαρχο Δίου

Σε 4 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε πριν από λίγο ο πρώην δήμαρχος Δίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστου.  

Η 4μηνη φυλάκιση του επιβλήθηκε για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ 50 ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ για να γίνει αεροδιάδρομος σε χώρο που έχει μισθωθεί στην αερολέσχη Κατερίνης. 

Ο πρ. δήμαρχος άσκησε έφεση και αφέθη ελεύθερος ώστε να ασχοληθεί απερίσπαστος με τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Ολύμπου!
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 12\12\2011.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου για τον μήνα Δεκέμβριο με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη κι άλλα 3 εκτός ημερησίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε, όπως κάθε φορά, με την προ ημερησίας ενημερωτική συζήτηση, όπου όλοι καλωσορίσαμε τον αναρρώσαντα συνάδελφο κ. Γιώργο Ελευθερίου ευχόμενοι να είναι από εδώ και στο εξής πάντα «σιδερένιος»!. Τα θέματα που εμείς θέσαμε στην συζήτηση αυτή ήταν τα εξής: 
1) Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε εδώ κι αρκετό καιρό στο «χωριό των ψαράδων» στη Γρίτσα σχετικά με την εγκατάσταση ορισμένων δικαιούχων στους οικίσκους που τους αναλογούν. Οι ενδιαφερόμενοι καταγγέλλουν πως οι οικίσκοι έχουν εδώ και χρόνια καταληφθεί από άλλους δικαιούχους που τους χρησιμοποιούν ως αποθήκες. Οι τελευταίοι με την σειρά τους δηλώνουν ότι είχαν προφορική άδεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, μέχρις ότου κατασκευαστούν και τους παραδοθούν άλλοι αποθηκευτικοί χώροι. Αυτό που προκύπτει και από την απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο για το θέμα κ. Γ. Ελευθερίου είναι ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμένη και ότι σε τελική ανάλυση πραγματική λύση μπορεί να δοθεί μόνον όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων αποθηκών, κάτι που δεν προβλέπεται όμως να γίνει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην δίκαιη επίλυση του προβλήματος που εν πολλοίς έχει προκύψει από ενέργειες ή αμέλειες της προηγούμενης και της τωρινής δημοτικής αρχής (γιατί π.χ. δόθηκαν άδειες σε νέους δικαιούχους χωρίς να έχει προηγουμένως λυθεί το θέμα της «κατάληψης» των επίμαχων οικίσκων από παλιούς;). 
2) Σάλος προκλήθηκε πρόσφατα από τις σοβαρές αναφορές που περιέχονται στην επιστολή του διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. κ. Αναγνωστόπουλου γεννώντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί εδώ και μήνες η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., καθώς και για τις σχέσεις του διευθυντή με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Στύλο. Ζήτησα επίσημη ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση τόσο από τον δημαρχεύοντα, όσο κι από τον κ. Στύλο και άλλους συναδέλφους που τυγχάνουν μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. Επεσήμανα μάλιστα τον ειδικό ρόλο της δημοτικής επιχείρησης στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Νότιας Πιερίας, για την λειτουργία του οποίου τα νέα δυστυχώς δεν είναι καλά, καθώς διαπιστώθηκε εκ νέου πρόβλημα στεγανότητας. Για τον Βιολογικό είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε αρκετές φορές. Όσο για το τεταμένο κλίμα στην Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., πέρα από την ελλιπή ενημέρωση στην συνεδρίαση, είχα τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον διευθυντή, όσο και με τον πρόεδρο της επιχείρησης, τους οποίους κι ευχαριστώ για την ενδελεχή ενημέρωση που μου παρείχαν. Φαίνεται πως η κατάσταση οδηγείται προς εξομάλυνση κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε από εδώ και στο εξής άλλες παρεκτροπές, γιατί είναι για πολλούς λόγους αναγκαία η ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης.
3) Μετέφερα προς τη δημοτική αρχή τα παράπονα πολλών συνδημοτών μας για το γεγονός ότι εδώ κι έναν χρόνο δεν θερμαίνονται τα κλειστά γυμναστήρια. Πρόσφατα ψηφίστηκε η έκθεση διετίας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, όπου προβλέπονται και ποσά σχετικά με τα γυμναστήρια. Ζήτησα να υπάρξει η διαβεβαίωση πως από Γενάρη τουλάχιστον τα γυμναστήρια θα αρχίσουν να θερμαίνονται και η απάντηση που δόθηκε είναι πως αυτό ξεκινά άμεσα, αλλά ταυτόχρονα θα ήταν καλό να συνεισφέρουν στη θέρμανση ορισμένα ποσά και οι αθλητικοί σύλλογοι. Μετά από νέα ερώτησή μου για το αν ενημερώθηκαν επισήμως οι σύλλογοι για την «υποχρέωσή» τους αυτή, η απάντηση ήταν πως δεν τους έχει γίνει ακόμη επίσημη ενημέρωση. Ίδωμεν!
4) Στα παλιά ανενεργά αμμορυχεία, σε μία περιοχή που συνορεύει με το «Αλεξάνδρειο» ίδρυμα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια μία θαυμάσια ανάπλαση του εδάφους με την δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου αναψυχής. Κι όμως αυτός ο χώρος (που σημειωτέον κόστισε 1,2 εκατ. ευρώ!) μένει αναξιοποίητος και ουσιαστικά αφύλακτος! Ρώτησα λοιπόν την δημοτική αρχή αν προτίθεται να αξιοποιήσει επιτέλους τον χώρο αυτό, ίσως και με ορισμένες συμπληρωματικές κατασκευές, ή αν θα αφεθεί κι αυτός να ρημάξει από την φθορά του χρόνου και την εγκατάλειψη, όπως τόσα και τόσα άλλα σημαντικά έργα (βλ. π.χ. το περίφημο «σπίτι Γκουντέλια», γνωστό κι ως «Λαογραφικό μουσείο» στο Λιτόχωρο που κι αυτό κόστισε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και παραμένει εγκαταλελειμμένο κι ανεκμετάλλευτο)! Η απάντηση που δόθηκε από τον δημαρχεύοντα είναι πως είναι ανοιχτός προς οποιαδήποτε πρόταση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου - υποδηλώνοντας έτσι πως δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας σχεδιασμός από την δημοτική αρχή - ζητώντας ουσιαστικά από εμάς την κατάθεση σχετικής πρότασης. Θα το κάνουμε! Όπως και για άλλους ανάλογους χώρους που μένουν αναξιοποίητοι!
5) Η δημ. σύμβουλός μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία έθεσε ξανά το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε με τις μετρήσεις ύδρευσης στην Ν. Έφεσσο. Η κ. Μόχλα επεσήμανε την κατηγορηματική δήλωση της αρμόδιας υπαλλήλου ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση από τη στιγμή που οι κατάλογοι έχουν σταλεί στην περιφέρεια. Στο αντεπιχείρημα της πλειοψηφίας ότι μπορεί να γίνει ρύθμιση σε όσους δημότες έχουν καταθέσει ένσταση, τόσο εμείς, όσο και άλλοι δημ. σύμβουλοι υποστηρίξαμε ότι αυτό θα ήταν άδικο γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ολόκληρο το δημ. διαμέρισμα υπέστη τις συνέπειες της έλλειψης περσινής υδρομέτρησης. Θα ήταν όλα πολύ καλύτερα αν είχαν εξεταστεί εγκαίρως αυτές οι περιπτώσεις κι όχι «κατόπιν εορτής», μετά δηλ. την αποστολή των βεβαιωτικών καταλόγων στην περιφέρεια!

Με όλα αυτά, αλλά και με αρκετά άλλα, γίνεται για μία ακόμη φορά αντιληπτό το μέγεθος της έλλειψης συντονισμού και η αίσθηση ακυβερνησίας που υπάρχει στον Δήμο μας! Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να θίγουμε τα κακώς κείμενα και να υποδεικνύουμε, όπου μπορούμε, λύσεις και προτάσεις ανάπτυξης!

Με τιμή, 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ 
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου 
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στην Εθνική Νέων Ποδοσφαίρου ο Θοδωρής Γιώτσας, από τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στην εθνική ομάδα κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας των νέων, κος Κώστας Τσάνας τον Θοδωρή Γιωτσα από τον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2010 αγωνίζεται στην ομάδα νέων της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. 

Ο Γιώτσας ο οποίος είναι γεννημένος στις 13 Ιουλίου του 1993, διανύει τη δεύτερη χρονιά του στην Β’ ομάδα της Πελοποννησιακής ΠΑΕ και κατά γενική ομολογία τη φετινή περίοδο, στο πρωτάθλημα των Νέων της Super League έχει καταφέρει να ξεδιπλώσει και με το παραπάνω το πλούσιο ταλέντο του. 

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Θοδωρής μεταγράφηκε από τον “Όλυμπο” Αγίου Σπυρίδωνα, όπου αγωνίστηκε για δυο περιόδους ( 2008-2009 και 2009-2010, ενώ παράλληλα αγωνιζόταν στις μεικτές ομάδες της ΕΠΣ). 

Από το 2005 ήδη, ήταν ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα της “Ακαδημίας Γιώτσα” και ακολουθώντας σταθερά βήματα προόδου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Scouting team του Αστέρα. Πολύ γρήγορα κατάφερε να “κλέψει την καρδιά” του προπονητή του κου Orasio Gonzalves τόσο με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο όσο και με τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. Στην Τρίπολη αποτελεί ένα από τα πιο εξελίξιμα ταλέντα της ομάδος του και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αποτελέσει μέλος της πρώτης ομάδας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Προσκληση σε εκδήλωση-αφιερωμα στο Μπερλοτ Μπρεχτ από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ 14/12/2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας 
με εργαζομένους 
της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης 

Την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφτηκαν οι εργαζόμενοι, της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 προκειμένου να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Μέριμνα και γενικά όλοι οι φορείς πρόνοιας της χώρας. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δεκατρείς μήνες και αξιώνουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την πλήρη στελέχωση της Μέριμνας, την άμεση κρατική χρηματοδότηση του κέντρου, τη διατήρηση και αναβάθμιση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεών της, τη διατήρηση του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όλων των φορέων πρόνοιας, την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της πρόνοιας και την ένταξη όλων των μη κερδοσκοπικών μονάδων πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα που πληρούν τις προϋποθέσεις και όλου του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας.  

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους αλλά και την αγάπη της στα παιδιά της Μέριμνας, κάνοντας λόγο για δίκαιο και εύλογο αγώνα των εργαζομένων. 

« Επιτελείτε ιερό και σημαντικό έργο, προσφέροντας αγωγή και φροντίδα σε συμπολίτες μας που σας χρειάζονται μέσα από την εμπειρία και την εξειδίκευση που διαθέτετε » δήλωσε απευθυνόμενη στους εργαζομένους η Σοφία Μαυρίδου. 

Πρόσθεσε ότι το κράτος οφείλει να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό τους και θα διαβιβάσει στους αρμόδιους τα αιτήματά τους. « Μακάρι να ήταν στη διακριτική μου ευχέρεια να διευθετήσω το ζήτημά σας και θα ήμουν σύμφωνη εάν αποφάσιζαν περικοπή του μισθού μου για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και ένα τόσο σπουδαίο σκοπό, να πληρωθούν δηλαδή οι εργαζόμενοι και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. 

Το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων προσκάλεσε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Μέριμνας, προκειμένου να ξεναγηθεί στο χώρο, να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τους εργαζομένους τόσο για το έργο του κέντρου, όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει άμεσα τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη και πως θα προγραμματίσει σύντομα συνάντηση των εργαζομένων μαζί του. 

« Η πολιτεία οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο θέμα έτσι ώστε να μην υπάρξει κενό σε αυτή την απαραίτητη παροχή υπηρεσιών από τους φορείς πρόνοιας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συνανθρώπων μας» ανέφερε η Σοφία Μαυρίδου.
Διαβάστε περισσότερα...

Eυχαριστήρια επιστολή για τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.


Διαβάστε περισσότερα...

Δημήτρης Μπέης: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ –ΟΛΥΜΠΟΥ

Διαβάζω καθημερινά για τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τα ΚΑΠΗ του δήμου Δίου – Ολύμπου και προβληματίζομαι ιδιαίτερα. 

Πιστεύω πως είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξει η γενικότερη φιλοσοφία για τα ΚΑΠΗ και να αρχίσουν να λειτουργούν πλέον ως Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και όχι ως καφενεία που πουλούν σε χαμηλό κόστος τον καφέ και τα αναψυκτικά . 

Αξίζει σεβασμός και ενημέρωση στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και εξασφάλιση χώρων όπου θα παρέχονται υπηρεσίες από μια διεπιστημονική ομάδα αν όχι σε καθημερινή βάση έστω δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. ( Ιατρού , νοσηλευτή , κοινωνικού λειτουργού κ.α ) και οικιακής βοηθού . 

Χώροι όπως Ιατρείο , εργοθεραπεία , μικρό γυμναστήριο , αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α όπου θα μπορούν να εξετάζονται , να γράφουν τα φάρμακα τους , να συμμετέχουν σε ομάδες εργοθεραπείας , να συμμετέχουν σε προγράμματα γυμναστικής , σε προγράμματα ψυχαγωγίας και να έχουν φροντίδα στο σπίτι κυρίως τα μοναχικά και ανήμπορα άτομα.  

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί κάθε κοινότητα να έχει ένα ΚΑΠΗ . Η απάντηση μου είναι ξεκάθαρη, όχι . Μπορεί όμως ο Δήμος μας να έχει τρία, ένα σε κάθε πρώην δήμο αλλά με την προϋπόθεση ότι θα έχει εξασφαλίσει με δημοτικό λεωφορείο , τη δωρεάν μετακίνηση των ηλικιωμένων . 

Επειδή προκύπτει το ερώτημα τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μετακινηθούν , η απάντηση είναι ότι ό δήμος μπορεί να χορηγεί σ αυτούς εκπτωτικά κουπόνια για να μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ η το αναψυκτικό της αρεσκείας τους σε ένα ή περισσότερα συμβαλλόμενα καφενεία του χωριού τους. 

Σημαντικό επίσης είναι να γίνει κατανοείτο ότι μέλη των ΚΑΠΗ μπορούν να γίνουν όσοι είναι 65 χρονών και άνω , ότι θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες μέσω τον ομάδων( όπως εργοθεραπείας ) να συμμετέχουν περισσότερες κυρίες και ότι την ευθύνη για την λειτουργία των ΚΑΠΗ θα πρέπει να την έχουν οι εκπρόσωποι των ηλικιωμένων με την αρωγή του δήμου. 

Αυτή η πρόταση έχει ως στόχο την απάντηση στις ανάγκες των ηλικιωμένων και όχι των Δημοτικών αρχόντων και των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ . 

Ξοδεύονται αρκετά χρήματα για ενοίκια , υπαλλήλους καθώς και ψηφοθηρία . 

Με πολύ λιγότερα χρήματα μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες στους ηλικιωμένους αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε την δυνατότητα της μεγαλύτερης ενεργοποίησης τους . Να σταματήσει ή ταύτιση των ΚΑΠΗ με το φτηνό καφενείο και να ξεκινήσει η παροχή υπηρεσιών τις οποίες δικαιούνται. 

ΜΠΕΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Σ.Ε.Ο ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Όπως όλοι είδη γνωρίζετε στην Σκοτίνα κατασκευάστηκαν και λειτουργούν τα Σ.Ε.Ο αρκετό καιρό τώρα ( 2 χρόνια περίπου). Παρά τις προσπάθειες τοπικών παραγόντων της τοπικής κοινότητας Σκοτίνας και τελευταία του προέδρου κο Πλεξίδα Γεωργίου σχετικά με την διόρθωση των πινακίδων από Σ.Ε.Ο Λεπτοκαρύας σε Σ.Ε.Ο.Σκοτινας καμία λύση δεν δόθηκε έως και σήμερα.Δεν υπάρχει κανένας παράγοντας αυτού του τόπου να ασχοληθεί με το θέμα και να διορθωθεί επιτέλους αυτή την "παρατυπία"; Οι βουλευτές του νομού μας και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενη στην εξουσία δεν το βλέπουν; 

Το ζήτημα δεν είναι τοπικιστικό αλλά είναι θέμα δικαίου και σαφής προσανατολισμού του διερχόμενου από τον εθνικό οδικό άξονα. 

Θα περιμένουμε επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί άμεσα με το παραπάνω θέμα ώστε να αποκατασταθεί και το αίσθημα δικαίου των συχωριανών μας. 

Θωμάς Συντριβάνης 
επιτροπή αγώνα Σκοτίνας για την επίλυση τοπικών θεμάτων
Διαβάστε περισσότερα...

Λιτοχωρίτικη Παρέα της Θεσσαλονίκης


Ακάθεκτη συνεχίζει τις συναντήσεις της η Λιτοχωρίτικη Παρέα της Θεσσαλονίκης. Το νέο της ραντεβού ενόψει και Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, είναι την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 8.30 μμ,  στη Στέγη του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, Μπιζανίου 45, (Περιοχή Παπαφείου,Αγία Τριάδα), για μουσική, τραγούδι, μεζέ, ακαδημαϊκή συζήτηση, αναλύσεις και βέβαια με πολύ κέφι! Θα μας ευχαριστούσε πολύ να ενημερώσετε τους/τις απανταχού Λιτοχωρίτες/τισες να πλαισιώσουν την παρέα μας!
Σας περιμένουμε!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης
Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνες του Σαββατοκύριακου την Δόξας Λιτοχώρου και των τμημάτων υποδομής

Το Σάββατο το προπαιδικό τμήμα του Απόλλων-Δόξα νίκησε με 5-1 το αντίστοιχο του Βατανιακού.Οι δύο ομάδες ήταν πρώτες στην βαθμολογία και μετά την νίκη αυτήν η ομάδα του Απόλλων-Δόξα ειναι μόνη πρώτη με 15 βαθμούς και 29-1 τέρματα. 

Την Κυριακή στο γήπεδο της Σκοτίνας η ομάδα της Σκοτίνας υποδέχθηκε την Δόξα. Ο αγώνας έληξε με σκόρ 2-1 υπέρ της Σκοτίνας. 

Η ομάδα της Δόξας παρατάχθηκε και με παιδιά του παιδικού της όπου κάναν πολύ καλή εμφάνιση!
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα ΙΣΑΠ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέες καλλιέργειες ή παραδοσιακά προϊόντα 
με νέες μεθόδους 

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλία και συζήτηση για τις εναλλακτικές καλλιέργειες και τις εκτροφές ζώων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» από το Ινστιτούτο Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας (ΙΣΑΠ). 

Ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, καθηγητής στο Εργαστήριο Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.).  

Ο κ. Τσιμπούκας απαντώντας στο ερώτημα αν θα πρέπει οι αγρότες να επιλέξουν την καλλιέργεια νέων και πολλές φορές άγνωστων φυτών και δέντρων με αμφίβολή απόδοση και δυνατότητα διάθεσης του τελικού προϊόντος επεσήμανε πως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί η “πρωτοτυπία” του προϊόντος. Η επιτυχία της επιχειρηματικής ιδέας και στον αγροτικό τομέα μιας καλλιέργειας, είναι συνυφασμένη και με την ποιότητα και την διάθεση στην αγορά . Για αυτόν το λόγο, στην ίδια κατηγορία θα μπορούσαν να ενταχθούν και συμβατικές καλλιέργειες και εκτροφές ζώων, που προκύπτουν με εναλλακτικό ή και ποιοτικό τρόπο με καλύτερη μεθοδολογία και οργάνωση. 

Ως παραδείγματα ανέφερε προϊόντα που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην ελληνική αγορά και επειδή υπάρχει ελλειμματική παραγωγή ο κύριος όγκος τους εισάγετε από άλλες χώρες όπως π.χ. τα καρύδια, τα δαμάσκηνα (κυρίως αποξηραμένα) η ρίγανη κ.α. Έδωσε επίσης παραδείγματα εκτροφής ζώων όχι όμως με την κλασσική μέθοδο της εκτεταμένης βόσκησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «για να υπάρχει απόδοση και αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσουμε από τον βοσκό που απλά βόσκει τα ζώα και παραδίδει τα διάφορα προϊόντα περιμένοντας να πληρωθεί στον αρχηγό της οργανωμένης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης με σταβλισμένα ζώα ή περιορισμένης ανοιχτής βοσκής, ο οποίος παράγει μεγάλο μέρος των ζωοτροφών και πραγματοποιεί μια πρώτη μεταποίηση ή συσκευασία των προϊόντων που παράγει, διαθέτοντάς τα απευθείας στην αγορά και την κατανάλωση. Η προβατοτροφία, η πάχυνση μοσχαριών και η κονικλοτροφία είναι κάποιες από τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πολιτική των ενισχύσεων στον αγροτικό τομέα χωρίς στρατηγική και χωροθέτηση των παραδοσιακών καλλιεργειών οι οποίες ενώ είχαν μέλλον εγκαταλείφθηκαν από έλλειψη υποδομών συλλογικής οργάνωσης και δυστυχώς απαξίωσης του συνεταιρισμού. Ως παραδείγματα αναφέρθηκαν τα φασόλια Αγίου Δημητρίου, αλλά και καλλιέργειες όπως η φακή, το κτηνοτροφικό ρεβίθι κ.α. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δαλαμήτρας τόνισε πως θα πρέπει οι αγρότες να κατοχυρωθούν επαγγελματικά ενόψει της νέας ΚΑΠ δεν θα πρέπει η Ε.Ε. να αναγνωρίζει ως ενεργό αγρότη αυτό που έχει το 5% του εισοδήματός του από Ευρωπαϊκές Ενισχύσεις και θα πρέπει αυτό το ποσοστό να είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Παπαγεωργίου που παρακολούθησε την εκδήλωση σε σύντομη παρέμβασή του τόνισε πως το πρόβλημα με τα αγροτικά προϊόντα είτε είναι από παραδοσιακές καλλιέργειες είτε νέες είναι η διάθεση και τιμή πώλησης. 

Η κάθε παραγωγή προϊόντος για να έχει απόδοση σε εισόδημα θέλει στάθμιση των δεδομένων της αγοράς και οργάνωση σε συλλογικά σχήματα εκ μέρους των παραγωγών για να επιτυγχάνεται μείωση κόστους παραγωγής, ποιότητα και διάθεση με καλύτερη τιμή. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΑΠ κ. Χρ. Τσικούρας, ευχαρίστησε το καθηγητή κ. Τσιμπούκα για την περιεκτική του ομιλία αλλά και τις συγκεκριμένες απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα των αγροτών. Ευχαρίστησε επίσης όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ινστιτούτου. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και έκαναν παρεμβάσεις, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Γ. Κωτούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Β. Λιόλιος του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και Σ. Νατσιός του Δήμου Κατερίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δ. Δαλαμήτρας, η κ. Μ. Καβουνίδου ως εκπρόσωπος της Βουλευτού κ. Μ. Μίχου και πολλοί αγρότες από όλη την Πιερία. 

Το ΙΣΑΠ θα συνεχίσει το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιώντας και άλλες ενημερωτικές ημερίδες που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ από τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Κατερίνης


Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου κ. Παπαστάμκου για την αυξημένη ευρωπαϊκή συνεισφορά για την "Αγροτική Ανάπτυξη" στην Ελλάδα

 Στρασβούργο, 13 Δεκεμβρίου 2011 

Αυξημένη ευρωπαϊκή συνεισφορά για την 
"Αγροτική Ανάπτυξη" στην Ελλάδα 
Ανάγκη αναθεώρησης του Προγράμματος 
'Αλέξανδρος Μπαλτατζής' 2007-2013 

Υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια η Έκθεση της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βάσει της οποίας προβλέπεται αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της Ένωσης στο πλαίσιο των προγραμμάτων 'Αγροτικής Ανάπτυξης' ορισμένων κρατών μελών, "τα οποία απειλούνται με σοβαρές δυσχέρειες σε σχέση με τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα". 

Εφόσον εγκριθεί η εν λόγω κανονιστική πρόταση και από το Συμβούλιο Υπουργών, θα υπάρξει αυξημένο ποσοστό συνεισφοράς του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) υπέρ της Ελλάδος, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Λετονίας και της Ρουμανίας, και αντιστοίχως μείωση των απαιτουμένων εθνικών πόρων για τα δημοσιονομικά έτη 2011 και 2012. 

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας, σημειώνει ότι η ενωσιακή συνεισφορά για τα ποσά που απομένει να εκτελεστούν στο πλαίσιο του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να αυξηθεί από το σημερινό ποσοστό της τάξεως του 75% σε 95% ως προς τις περιφέρειες που είναι επιλέξιμες βάσει του στόχου σύγκλισης. Στο 95% θα ανέλθει το ανώτατο ποσοστό συγχρηματοδότησης και για τα 'μικρά νησιά του Αιγαίου', και σε 85% ως προς τις λοιπές περιοχές. 

Στο πλαίσιο προγενέστερου κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ως προς την άντληση χρηματοδότησης της αυξημένης ενίσχυσης και τις επιπτώσεις στο τρέχον πρόγραμμα, η Κομισιόν είχε αναφέρει ότι δεν θα μεταβληθεί τo συνολικό ποσό για το ΕΓΤΑΑ και ότι, συνεπώς, η συνολική δημόσια χρηματοδότηση που είναι διαθέσιμη για το πρόγραμμα (ΕΕ + εθνική), θα μειωθεί κατά το ίδιο ποσό σε εθνικό επίπεδο. Στην πράξη αυτό συνεπάγεται ότι θα χρηματοδοτηθούν λιγότερα έργα / λιγότεροι δικαιούχοι

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Παπαστάμκου ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης του αναθεωρημένου προγράμματος που καλείται να υποβάλει η Ελλάς, η Κομισιόν σημειώνει ότι θα αξιολογήσει τις τροποποιήσεις, οι οποίες θα προταθούν, "με κριτήριο τη συνοχή τους με τις στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές της Ένωσης, την εθνική στρατηγική και τους συναφείς κανονισμούς". 

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα άμεσης εκπόνησης εκ μέρους των ελληνικών αρχών ενός στοχευμένου αναθεωρημένου προγράμματος, ώστε να διασφαλισθεί, έστω και την ύστατη αυτή ώρα, η μέγιστη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων υπέρ της Ελλάδος της υπαίθρου με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ζητούμενη αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο οικισμός Φτέρης στο Δήμο Ολύμπου ;

Σήμερα το πρωϊ συζητήθηκε στην Α΄βάθμια Επιτροπή το θέμα του οικισμού της Φτέρης που είχε αναγνωρισθεί με το ΦΕΚ 152/1918 . Όταν λήξει διοικητικά η υπόθεση που εκκρεμεί από το 1988 , ο κ. Κωτούλης ανέφερε ότι θα γίνει επαφή με το Δήμο Κατερίνης για να περιέλθει διοικητικά ο οικισμός της Φτέρης στο δήμο Δίου - Ολύμπου, αφού προηγουμένως οριοθετηθεί.  

Στην φωτογραφία μετά το τέλος της συζήτηση της υπόθεσης για καφέ σε πεζόδρομο της Κατερίνης ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου , ο πρόεδρος του συλλόγου Φτέρης Κώστας Τόκας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου – Ολύμπου Γιώργος Κωτούλης, ο δικηγόρος Νίκος Παπανικολάου και ο τοπογράφος Γιώργος Ζιασιακόπουλος .
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή του δημοτικού συμβούλου Αθ. Καλαϊτζή για τα ΚΑΠΗ

Καλαϊτζής Γ. Αθανάσιος 
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου Ολύμπου 

Προς: Κάθε ενδιαφερόμενο 

Βροντού, Δίου – Ολύμπου 05/12/2011 

Θέμα: Διαμαρτυρία για την παύση λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βροντούς με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής 

Κλείνουν ένα προς ένα τα ΚΑΠΗ των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, ως συνέπεια της αδυναμίας πληρωμών από την πλευρά της Δημοτικής αρχής, του ενοικίου εκμίσθωσης, του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος και τον εξόδων θέρμανσης (με ξυλόσομπα), καθώς τα υπόλοιπα έξοδα λειτουργίας καλύπτονται από την συμμετοχή των ίδιων των απόμαχων της τρίτης ηλικίας. 

Η ενόχληση μου για το θέμα αυτό, προκύπτει από τη ίδια την απογοήτευση -που φθάνει στα όρια της αγανάκτησης- των ηλικιωμένων στα χωριά μας, οι οποίοι χωρίς να ερωτηθούν βλέπουν ένα-ένα τα κέντρα συνάντησης και ψυχαγωγίας τους, να σταματούν τη λειτουργία τους για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη μη ορθή χρήση του θεσμού από την πλευρά τους, αλλά με τις λανθασμένες επιλογές της δημοτικής αρχής για το τι είναι σημαντικό και τι δευτερεύον. 

Αναρωτιέμαι, άραγε είναι σημαντικότερο να διατηρούνται τα ΚΕΠ σε ιδιόκτητους ενοικιαζόμενους χώρους -τι στιγμή που υπάρχουν αδειανά δημοτικά κτίσματα- και με συνολικό κόστος παρόμοιο με το συνολικό κόστος όλων των ΚΑΠΗ; 

Δεν θα μπορούσε η Δημοτική αρχή να ζητήσει από τη Διεύθυνση Δασών τη χορήγηση καυσόξυλων για τον εφοδιασμό των ΚΑΠΗ με καύσιμη ύλη για τη Θέρμανση; Τουλάχιστον εκείνων των ΚΑΠΗ που θερμαίνονται με ξυλόσομπα; Δεν θα μπορούσε εν πάση περιπτώσει, να φέρει έγκαιρα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να έχουν λάβει γνώση και να καταθέσουν τις απόψεις τους για πιο σωστό χειρισμό της συγκεκριμένης κατάστασης; 

Σε μια όντως δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, η ορθότερη διαχείριση της κρίσης απαιτεί ακόμη περισσότερο τη σωστή ιεράρχηση των αναγκών και την ευρύτερη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων. Είναι κρίμα να βλέπεις τη Δημοτική αρχή ανήμπορη να αντιδράσει εξ’ αιτίας και των γενικών συνθηκών αλλά και των δικών της αδυναμιών. 

Για το πως φτάσαμε ως εδώ δεν είναι της παρούσης να εξετάσουμε. Τους ανθρώπους όμως που πριν από 40 χρόνια στήριξαν στις πλάτες τους την ευημερία της χώρας μας και τη δική μας προσωπικά, είναι πέρα για πέρα ΑΔΙΚΟ να μην έχουμε την πρόνοια και την ευαισθησία, να τους παρέχουμε ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, τα βασικά στην τρίτη ηλικία τους. 

Αισθάνομαι πραγματικά ντροπή, για τη δική μου γενιά. 

Καλαϊτζής Γ. Θανάσης 

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου - Ολύμπου
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Δίου - Ολύμπου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ. 

* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. 
* ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ 

Για προσλήψεις εποχικού προσωπικού με ανταποδοτικό χαρακτήρα για τον τομέα καθαριότητας αναμένεται να συζητήσει και να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.  

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Δ.Σ. στο Λιτόχωρο (δίπλα από τον χώρο του ναυτικού μουσείου της πόλης), στις 6.00 το απόγευμα. Εισηγητής του θέματος των προσλήψεων θα είναι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βασίλης Βροχαρίδης. 

Ενδιαφέρον όμως αναμένεται να έχει και η συζήτηση που θα γίνει αναφορικά με την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Το θέμα θα εισηγηθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κωτούλης. 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 

Εκτός των ζητημάτων των εποχικών προσλήψεων και της επιβολής του ειδικού τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν 27 ακόμη θέματα, ως εξής: 
1. Αίτηση Δερβίση και λοιπών σχετικά με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στην οικοδομή της Απελλού 1 στην Θεσ/νίκη. (Εισήγηση Ελευθερίου Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος). 
2. Έγκριση έκθεσης εσόδων και εξόδων Γ΄ τριμήνου 2011 του Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
3. Λήψη απόφασης για επιβολή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
4. Λήψη απόφασης για επιβολή τελών φωτισμού – καθαριότητας για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
5. Λήψη απόφασης για καθορισμό τελών χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών, κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
6. Λήψη απόφασης για επιβολή τελών άρδευσης για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
7. Λήψη απόφασης για επιβολή δικαιώματος βοσκής για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
8. Λήψη απόφασης για επιβολή τέλους διαφήμισης για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
9. Λήψη απόφασης για επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας για το έτος 2012 και εφεξής. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντ/ρχος- Παπαγεωργίου Γιώργος, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας). 
10. Αποδοχή & κατανομή ΣΑΤΑ 2011 β΄ δόση ποσού 132.000 €. ( Εισηγητής: κ. Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος). 
11. Αποδοχή ποσού 32.281,50 € για την επισκευή & συντήρηση σχολικών κτηρίων & αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισήγηση Μαρία Τσιμήτρη, Αντιδήμαρχος). 
12. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Δίου – Ολύμπου έτους 2012. (Εισηγήτρια Σοφία Νούλα, Αντ/ρχος – Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
13. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου πυροσβεστικής». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
14. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Ν.Πόρων». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
15. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Τ11β». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
16. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής. του έργου «Μικρά αθλητικά έργα σε Δ.Δ. του Δήμου Αν. Ολύμπου (Α΄φάση)». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
17. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Γενικευμένη τροποποίηση Πλαταμώνα» (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
18. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του Δ.Δ. Πλαταμώνα» (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
19. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης «Δίκτυα αποχέτευσης Τ.Κ. Δίου – Πλατανακίων – Αγ. Σπυρίδωνα- Κον/σας- Ν. Εφέσου» και υποβολή της μελέτης στο Ε.Π. Μακεδονία Θράκη. (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.). 
20. Λήψη απόφασης για έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα. (Εισήγηση Βασίλης Βροχαρίδης, Αντιδήμαρχος). 
21. Ορισμός μελών επιτροπής εκμίσθωσης – εκποίησης ακινήτων για το έτος 2012. (Εισήγηση Γεώργιος Κωτούλης, Πρόεδρος Δ.Σ.). 
22. Διαγραφή χρεών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Δίου - Ολύμπου (Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου & Δημοτική Ενότητα Δίου) (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος). 
23. Επιστροφή ποσού 1.000 € ως αχρεωστήτως καταβληθέν στον κ. Βασίλειο Καζαντζίδη και εξουσιοδότηση στην Ο.Ε. του Δήμου μας για λήψη αντίστοιχων αποφάσεων για ποσά μέχρι 5.000 €. (Εισήγηση Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος). 
24. Λήψη απόφασης περί επιλογής ως τρόπου ανάθεσης της προμήθειας «προμήθεια λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού», η απευθείας ανάθεση ή την εκ νέου δημοπράτηση (Σχετ. η αριθμ. 16/2011 μελέτη).( Εισηγητής: κ. Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος). 
25. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2011 Δήμου Δίου – Ολύμπου. (Εισήγηση: κ. Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος). 
26. Λήψη απόφασης για την ονοματοθεσία οδών και πλατειών στην Τοπική Κοινότητα Κον/σας. (Σχετ. η αριθμ. 10/2011 απόφαση σας Τ.Κ. Κον/σας). (Εισήγηση Μαρία Τσιμήτρη, Αντιδήμαρχος). 
27. Κατάργηση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “Τουριστική και πολιτιστική Ανάπτυξη Δίου” του πρώην Δήμου Δίου. (Εισήγηση Μαρία Τσιμήτρη, Αντιδήμαρχος).
28. Συζήτηση επί των προτάσεων της Επιτροπής Διαβούλευσης σχετικά με τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. (Εισηγήτρια Σοφία Νούλα, Αντ/ρχος). 
29. Συζήτηση σχετικά με την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. (Εισήγηση Γεώργιος Κωτούλης, Πρόεδρος Δ.Σ.).
Διαβάστε περισσότερα...