Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ η Κύπρος

Με λιτή τελετή, που οργανώνει αύριο το πρωί ο δήμος Λευκωσίας θα σηματοδοτηθεί η ανάληψη, για πρώτη φορά από την Κύπρο, της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του δημοτικού συμβουλίου, πρεσβευτών και προξένων των κρατών-μελών της ΕΕ. Ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, θα καλωσορίσει τους εκπροσώπους των κρατών-μελών και ακολούθως η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, θα χαιρετίσει την εκδήλωση. Στη συνέχεια, μαθητές δημοτικών σχολείων Λευκωσίας θα μεταφέρουν τις σημαίες των χωρών-μελών της ΕΕ και θα τις τοποθετήσουν στους ειδικούς χώρους στον προμαχώνα Νταβίλα, επί του Ενετικού τείχους της Λευκωσίας, όπου θα παραμείνουν μέχρι την λήξη της Κυπριακής προεδρίας στο τέλος του ερχομένου Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο πρώτος ξένος επίσημος επί Κυπριακής προεδρίας, που θα φθάσει στην Λευκωσία, αύριο το απόγευμα. Ο Έλληνας υπουργός θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια και θα έχει συνομιλίες με την ομόλογο του Ερατώ Μαρκουλλή. Επίσης, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Στις 4 Ιουλίου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Κυπριακής προεδρίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ την επομένη θα γίνει στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου, η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής προεδρίας. Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΕ, το Κολέγιο των Επιτρόπων, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και οι πρωθυπουργοί της Δανίας και Πολωνίας.
Η Κυπριακή προεδρία έχει θέσει τέσσερις βασικές προτεραιότητες για μια Ευρώπη, «πιο αποτελεσματική και βιώσιμη, με πιο αποδοτική οικονομία, βασισμένη στην ανάπτυξη, μια Ευρώπη, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή και μια Ευρώπη πιο κοντά στους γείτονες της».
Στο πλαίσιο αυτό τα βασικά θέματα της Κυπριακής προεδρίας είναι οι διαπραγματεύσεις του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για την περίοδο 2014 – 2020. Η προεδρία θα εργαστεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποδοτικού προϋπολογισμού, ο οποίος θα στηρίζει την ανάπτυξη και θα ενισχύει τις ευκαιρίες απασχόλησης.
Η προσέγγιση που χρειάζεται για ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών, τονίζεται από κυπριακής πλευράς, πρέπει να περιλαμβάνει τόσο μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, όσο και μέτρα για βιώσιμη και οικονομική ανάπτυξη.
Ύψιστης σημασίας θεωρείται η ενίσχυση του κανονιστικού πλαισίου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μέσω της εφαρμογής μέτρων για περισσότερη διαφάνεια στην αγορά, προστασία των καταναλωτών και των επενδυτών και αποτελεσματικής διαχείρισης των χρηματοπιστωτικών κρίσεων.
Επιπρόσθετα, ένας από τους κύριους στόχους της Προεδρίας είναι η δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012, με την ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών – μελών για την προστασία των δικαιωμάτων όσων έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας.
Διαβάστε περισσότερα...

4 ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ Η ΟΡΕΞΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ ...ΠΑΣΧΑ!

Από το pieria-gr:

ΆΝΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΖΟΥΝΕ ΕΠΟΧΕΣ ...ΠΑΣΧΑ! 

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΑΜΝΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!
 
Και μην πάει το μυαλό σας στη ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. Δεν εννοώ αυτούς....

ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ" ΠΟΥ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΝ ΡΟΛΟ, Ή ΨΑΧΝΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 4 ΣΤΑ 4.....

4 ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ Η ΟΡΕΞΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ ...ΠΑΣΧΑ!

ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ! 

ΜΗ ΦΑΤΕ ΘΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ...ΓΛΑΡΟ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ 

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - Αύριο η κρίσιμη εξέταση από τους γιατρούς

Από το ΕΘΝΟΣ:
Η λύση της τηλεδιάσκεψης εξετάζεται, αν ο πρωθυπουργός δεν μπορέσει να ταξιδέψει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Από τα αποτελέσματα της εξέτασης που θα γίνει πιθανότατα σήμερα στο δεξί μάτι του πρωθυπουργού θα καθοριστεί εν πολλοίς ο χρόνος της αποθεραπείας του.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει σε... Μέγαρο Μαξίμου την κατοικία του στην Κηφισιά, θέλει να είναι παρών στην έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, που θα γίνει την Πέμπτη, αλλά την τελική απόφαση -όπως βεβαιώνουν στελέχη της κυβέρνησης- θα τη λάβουν οι γιατροί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η ομιλία του πρωθυπουργού κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ. Ο κ. Σαμαράς θα περιγράψει τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του και την εξειδίκευση θα την κάνουν -κυρίως- οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης.
Η παραμονή του πρωθυπουργού στην κατοικία του έχει προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα που αναζητούν λύση. Το μεγαλύτερο θέμα είναι η αδυναμία του αυτή την ώρα να ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν είναι βέβαιο ότι θα παραστεί και στη φημολογούμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Εάν ο κ. Σαμαράς δεν μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει, οι συνεργάτες του εξετάζουν το ενδεχόμενο της τηλεδιάσκεψης. Επίσης, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την ορκωμοσία του κ. Γ. Στουρνάρα, ενώ καθυστερούν σημαντικά και οι επιλογές -σε επίπεδο προσώπων- για θέσεις-κλειδιά στη δημόσια διοίκηση (επικεφαλής ΔΕΚΟ, γενικοί γραμματείς).
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βεβαιώνουν ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η σχετική λίστα θα είναι έτοιμη κατά 50% και πως όλες οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν τη «σφραγίδα» του πρωθυπουργού.
Διαβάστε περισσότερα...

TOSOH HELLAS - Νταμάρι Λιτοχώρου η συνέχεια...

ή αλλιώς τί βρίσκει κάποιος αν ασχοληθεί λίγο περισσότερο από μία ώρα με το διαδίκτυο

Δείτε λοιπόν ένα ρεπορτάζ των UNITED REPORTERS για την εταιρία TOSOH HELLAS και για τις προοπτικές της στην Ελλάδα μετά τα προβλήματα που είχε με την απόθεση των αποβλήτων της στον δήμο Χαλκηδόνας.

ΨΑΧΤΕΙΤΕ και λίγο πριν ψηφίσετε... 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ τον κόσμο για την "ασφάλεια" του υλικού!!!

Γιατί όλα τόσο βιαστικά και με τέτοια μυστικότητα;;; 

 Η Εταιρία μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας είπε πως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Από την πρόσφατη διαμαρτυρία πολιτών στον δήμο Χαλκηδόνας
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΗΡΩΕΣ ΕΠΕΙΔΗ σώσατε μια Ιαπωνική επένδυση στην Ελλάδα!

 
Απειλή λουκέτου για τη μεγαλύτερη ιαπωνική επένδυση στην Ελλάδα
Φοβούνται για τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στη TOSOH αν δεν βρεθεί λύση στη διαφωνία με το δήμο Χαλκηδόνας
30.04.2012
Του Απόστολου Τσία
Από τη μία, οι δουλειές περισσοτέρων από 100 ανθρώπων και μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης που είναι και η μεγαλύτερη ιαπωνική επένδυση στην Ελλάδα. Στη μέση ένα κομμάτι γης όπου η εταιρεία θέλει να θάβει τα – απολύτως ασφαλή όπως με έμφαση επισημαίνει - υλικά που περισσεύουν από την επεξεργασία της πρώτης ύλης. Και από την άλλη η τοπική κοινωνία του δήμου Χαλκηδόνας, που δεν θέλει να αποτελέσει υποδοχέων βιομηχανικών αποβλήτων.

Αποτέλεσμα: Η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, της TOSOH Hellas ΑΒΕ να τίθεται εν αμφιβόλω, όπως φυσικά και η διασφάλιση των δουλειάς για 100 ανθρώπους, και για ακόμη περισσότερους που έχουν έμμεση σχέση με την εταιρεία, σε μία περίοδο που η χώρα δεν αντέχει ούτε μία ακόμη κλειστή βιομηχανία, ούτε ακόμη μία απώλεια θέσης εργασίας. Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία το λένε ανοιχτά: Θα χάσουμε τις δουλειές μας, αν δεν βρεθεί άμεσα μία λύση. Μία λύση που θα μπορούσε να είναι τόσο κοντά, αλλά φαντάζει τόσο μακρινή.

Η ιστορία είναι παλιά: Η TOSOH λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄70 στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην παραγωγή υλικών που χρησιμοποιείται για τις καθόδους ξηρών στοιχείων, δηλαδή αλκαλικών μπαταριών. Από την ίδρυσή της μέχρι τώρα οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει στη μονάδα πάνω από 40 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως η εταιρεία επισημαίνει, συναλλάσσεται καθημερινά με ένα μεγάλο δίκτυο παραγωγικών δυνάμεων, για το οποίο κάθε χρόνο επενδύει 20.000.000 ευρώ.

Ένα βουνό χώμα!
Η εταιρεία προκειμένου να παράγει το υλικό το οποίο εξάγει σε ευρωπαίους κυρίως κατασκευαστές μπαταριών, χρησιμοποιεί στερεά υλικά, και στη συνέχεια εναποθέτει ότι χώμα περισσεύει από την επεξεργασία των υλικών. Εδώ ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα. Στο χώρο εναπόθεσης. Η εταιρεία από το 1994 και στη συνέχεια, έχοντας εξαντλήσει τους χώρους εναπόθεσης των υλικών της, αρχίζει και τα συσσωρεύει στην αυλή του εργοστασίου της, διαθέτοντας άδεια προσωρινής αποθήκευσης, δημιουργώντας ένα βουνό από χώμα!. Τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε αγορά έκτασης 67 στρεμμάτων, εντός των ορίων του δήμου Χαλκηδόνας, ξεκινώντας παράλληλα τις διαδικασίες έγκρισης της χρήσης του χώρου για την εναπόθεση των υλικών, τονίζοντας ότι με τη μέθοδο αυτή θα αποκαταστήσει τα διαταραγμένα εδάφη της περιοχής.

«Όχι» από τη Χαλκηδόνα

Ο δήμος Χαλκηδόνας δεν θέλει όμως ούτε καν να ακούει το ενδεχόμενο αυτό. «Τα υλικά που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη βιομηχανία δεν είναι αδρανή. Πρόκειται για επικίνδυνο υλικό» επισημαίνει στους UR ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Παναγιώτης Δαϊκούδης. «Αν το εργοστάσιο της Σίνδου ακολουθήσει τις διαδικασίες επεξεργασίας της ύλης με τον τρόπο που το κάνει και το αντίστοιχο εργοστάσιο της Γερμανίας και καταστήσει τα υλικά ασφαλή, τότε να το ξαναδούμε. Εμείς πάντως δεν θέλουμε η αυλή μας να γίνει χώρος εναπόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων» τονίζει ο δήμαρχος. Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνος με την οποία απορρίπτει τη χωροθέτηση του συγκεκριμένου χώρου για την εναπόθεση των υλικών της TOSOH υπάρχει από τον Μάιο του 2011.

Εξάλλου, σε έγγραφό της προς τη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο δήμος Χαλκηδόνος επισημαίνει ότι προκειμένου να δώσει το πράσινο φως στην TOSOH θα πρέπει η δραστηριότητα αυτή, όπως και άλλες παρόμοιες, να έχουν ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό. Αναφέρει επίσης, ότι η διαδρομή των φορτηγών που θα μεταφέρουν το χώμα της εταιρείας είναι μέσω του αγροκτήματος Προχώματος, αλλά με υποχρεωτική διαδρομή από κατοικημένη περιοχή, παραβιάζοντας τους όρους της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τονίζει ακόμη ότι σε όλο των μήκος της διαδρομής, πλησίον του χώρου εναπόθεσης, υπάρχουν βιολογικές καλλιέργειες με κηπευτικά και οπωρικά τα οποία θα προσβάλλονται από την σκόνη του παραπροϊόντος που θα μεταφέρουν τα αυτοκίνητα. Η δημοτική αρχή δίνει έμφαση στο ότι η περιοχή είναι τόπος αγροτικών επενδύσεων και θεωρεί ότι η εναπόθεση βιομηχανικών αποβλήτων θα είναι η καταστροφική. Στο ίδιο έγγραφο ο δήμαρχος Χαλκηδόνος καταγράφει με έμφαση και τις αρνητικές διαθέσεις των κατοίκων, κάνοντας λόγο για εκρηκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί εάν εγκριθεί αυτή δραστηριότητα.

Τι λέει η TOSOH
Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του εργοστασίου επισημαίνουν ότι τα υλικά που προκύπτουν από την επεξεργασία της πρώτης ύλης και προτίθενται να εναποθέσουν στο χώρο των 67 στρεμμάτων, όχι μόνο δεν παρουσιάζουν καμία επικινδυνότητα αλλά βοηθούν δραστικά και στην ανασύσταση του εδάφους. Για το λόγο αυτό έχει, όπως αναφέρει, προβεί στην κατάθεση της προκαταρτικής περιβαλλοντικής μελέτης για το έργο «αποκατάσταση τοπίου στο Δ.Α. Αθανασίου με τη μέθοδο της υγειονομικής διάθεσης».

Σχετικά με το θέμα, από τις 13 Ιανουαρίου 2012, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, γνωμοδότησε θετικά υπέρ της μελέτης, ζητώντας μεταξύ άλλων, να οριστεί σαφώς η αποκλειστική χρήση του χώρου υγειονομικής ταφής για τη διάθεση του στερεού βιομηχανικού υπολείμματος της TOSOH HELLAS με τον κωδικό ΕΚΑ 060316.
«Εδαφοβελτιωτικό»

Στα επιχειρήματα της η TOSOH για τη μη επικινδυνότητα των υλικών αναφέρει ότι αποτελούν εδαφοβελτιωτικό για καλλιέργειες εδώδιμων απαιτητικών σε μαγγάνιο, όπως προκύπτει από συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ και το ΑΠΘ, αλλά και για την ανάπτυξη δασικών ειδών, όπως το πεύκο και το κυπαρίσσι. Ήδη τα υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση φυτικών ειδών στην αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Ταγαράδων και των λατομείων ΤΙΤΑΝ, ενώ ως υλικό επίχωσης έχει χρησιμοποιηθεί στην επέκταση του 6ου προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία επισημαίνει εξάλλου ότι η μη επικινδυνότητα του χώματος πιστοποιείται από ελληνικά και ευρωπαϊκά εργαστήρια και οι αρμόδιες υπηρεσίες το κατατάσσουν στην αντίστοιχη κατηγορία. Ήδη στην έρευνα του ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Αλιφραγκής τονίζει ότι «η χρησιμοποίηση του υλικού των υπολειμμάτων της επεξεργασίας του μαγγανίου σε λατομικούς χώρους είναι ασφαλής, αρκεί να γίνεται σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές».

Προκειμένου να ενισχύσει τα επιχειρήματά της η TOSOH έχει μάλιστα συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τη σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου, προκειμένου να δεσμευτεί για την ανάπτυξη εντός των 67 στρεμμάτων για την ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων δασοπονίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δρόμος της επιτυχίας είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση Σαμαρά

Από το Antinews:
Του Κώστα Ροδινού

Λίγο μετά τις εκλογές του 2004, είδα έναν υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή. Εντυπωσιάστηκα από την αισιοδοξία του, την όρεξη για δουλειά και τα πολλά σχέδια που είχε για το υπουργείο του. Δεν συζητούσε καν το ενδεχόμενο αποτυχίας του. Τόσο σίγουρος έδειχνε και δεν ήταν κανένας αιθεροβάμων!

Απόρησε, όταν φεύγοντας από τη συνάντηση, του είπα «συνήθως τα μεγάλα σχέδια πνίγονται στις δαγκάνες της καθημερινότητας και ο καιρός περνάει χωρίς να το καταλάβετε. Κάντε πρώτα τα μικρά και τα εύκολα» Και πρόσθεσα: «αν κάθε μέρα ασχολείστε λίγα λεπτά και συζητάτε τους λόγους για τους οποίους απέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα ριζώσετε στο υπουργείο σας!»

Περίπου τα ίδια επανέλαβα σ’ έναν υπουργό της Κυβέρνησης Σαμαρά με τον οποίο συνομίλησα χτές. «Έχουμε πάρει το μάθημά μας. Δεν την ξαναπατάμε», απάντησε σχεδόν απόλυτα. Είθε! Αν και πάντα με προβληματίζει η βεβαιότητα των πολιτικών για την ορθότητα των επιλογών τους!

Ο ωφέλιμος χρόνος
Σχεδόν για όλες τις κυβερνήσεις κρίσιμες θεωρούνται οι «πρώτες εκατό μέρες». Και έχει μια λογική. Πρώτον γιατί οι πολίτες πάντα δείχνουν μια κατανόηση στην αρχή. Δεύτερον, γιατί όταν ξεκινάς θετικά, στη συνέχεια αναπτύσσεται μια δυναμική που προσδίδει ταχύτητα στα πράγματα.

Από την άποψη αυτή, και παρά τις ατυχίες που τη χτύπησαν στο ξεκίνημά της, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει το Καλοκαίρι μπροστά της για να δώσει πειστικά δείγματα γραφής.

Και αυτά τα δείγματα πρέπει να είναι απολύτως θετικά για να μπορέσει να τα κεφαλαιοποιήσει για το μέλλον. Και ίσως είναι η πρώτη φορά που μας παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό παρά από το ..εσωτερικό. Για την ακρίβεια μας την έχουν ….στημένη!

Η κυβέρνηση, αν πραγματικά θέλει να διεκδικήσει με σοβαρές πιθανότητες τη βελτίωση των δυσμενών όρων του μνημονίου, πρέπει για μια φορά να αιφνιδιάσει με θετικό τρόπο αγορές και εταίρους. Να δείξει τόλμη και αποφασιστικότητα και να πράξει το ….απρόβλεπτο και μη αναμενόμενο! Γιατί απλούστατα δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα. Μέχρι τώρα αγόμεθα και συρόμεθα από τις εξελίξεις.

Από την άλλη πρέπει να ασχοληθούν εντατικά με τα ..ταπεινά προβλήματα της καθημερινότητα τα οποία μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες, άνευ λόγου.

Πορεία στα δύσκολα…

Βέβαια η πορεία της κυβέρνησης θα θυμίζει πέρασμα από «Καυδιανά δίκρανα».

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να διαχειριστεί την αυξανόμενη δυσπιστία, έως καχυποψία των εταίρων μας. Όποιος είδε τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο μίλησε ένας απλός υπάλληλος της Κομισιόν, ο εκπρόσωπος τύπου Αλταφάζ, μπορεί να καταλάβει πως μας αντιμετωπίζουν στα υψηλότερα κλιμάκια. Και αυτή η μάχη δεν κερδίζεται εύκολα. Θέλει χρόνο και ..έργα.

Δεύτερον, η κοινωνία έχει προ πολλού υπερβεί ακόμα και τα έσχατα όρια αντοχής της και δικαιολογημένα αναζητά κάποια ανακούφιση. Μια ανάσα για να αντιμετωπίσει τα ακόμα δυσκολότερα.

Τρίτον, ένα από τα πρώτα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι αυτό που προκύπτει από την ίδια της τη σύνθεση, δηλαδή τη συμμετοχή των άλλων δυο εταίρων. Παρά τα δημοσίως λεγόμενα από τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ….παρακολουθεί αμέτοχο τις εξελίξεις, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με τη στελέχωση και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Σαμαράς προΐσταται της Κυβέρνησης, άρα θα έχει και την ευθύνη για τα πεπραγμένα της, αλλά το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παραμείνει στην …εξουσία, ελέγχοντας καίρια σημεία της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης. Το έργο το έχουμε ξαναδεί!

Από την άλλη, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας πολύτιμου χρόνου σε ατέρμονες διαβουλεύσεις περί του πρακτέου, με αποτέλεσμα να ανακόπτεται η ορμή των όποιων μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών.

Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει, κυρίως τη Ν.Δ., ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα και η ΔΗΜΑΡ το έκτο. Είναι μεν εταίροι στην κυβέρνηση, αλλά δεν δικαιούνται να ασκούν επιρροή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής μεγαλύτερη από την κοινοβουλευτική και πολιτική τους δύναμη. Με άλλα λόγια δεν νομιμοποιούνται να αποτελούν τροχοπέδη στα βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ. Και θα αποτελεί μέγα λάθος της ΝΔ, αν υποχωρήσει γιατί θα κληθεί να καταβάλλει το τίμημα.

Η πίεση για την επιτυχία
Επειδή ένας γάμος, τον οποίο οι συμμετέχοντες βλέπουν με καχυποψία, έχει μέσα του ισχυρά τα στοιχεία της διάλυσης, εκτιμώ ότι αν τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης δεν είναι τέτοια που θα την ενισχύσουν στην συνείδηση της κοινής γνώμης, τότε σύντομα θ’ αρχίσουν να αναπτύσσονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις. Τάσεις φυγής..

Τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Κουβέλης ξέρουν για τους κινδύνους που παραμονεύουν από τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Γνωρίζουν και το ρίσκο που ανέλαβαν.

Αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει αποφασιστικά κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, τότε η (κοινωνική και πολιτική) πίεση θα είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσουν να την διαχειριστούν και το πολιτικό κόστος έχει σχεδόν πάντα μια παραλυτική επίδραση στις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ποιά είναι η απάντηση σ’ αυτά;
Υπάρχει μια ρήση που λέει πως «nothing succeeds like success”, δηλαδή τίποτα δεν επιτυγχάνει καλύτερα από την ίδια την επιτυχία!

Αυτό σημαίνει οτι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει μόνο μια εναλλακτική δυνατότητα: να επιτύχει. Οχι κάποια στιγμή στο …μέλλον, αλλά αμέσως. Ισως είναι η πρώτη φορά που η πίεση για γρήγορα αποτελέσματα είναι τόσο ισχυρή.

Και αυτή η πίεση είναι το μόνο της όπλο. Και πρέπει να το χρησιμοποιήσει με κάθε τρόπο για να υπερβεί αντιρρήσεις, να ξεπεράσει διαφωνίες, να αφήσει πίσω της αγκυλωμένες αντιλήψεις και να ξεφύγει από την πεπατημένη που μας οδήγησε εδώ….

Υ.Γ. Οι χθεσινές αποφάσεις της Ε.Ε. προσφέρουν στην Ελλάδα ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας. Δείχνουν και το δρόμο
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Η συντονιστική επιτροπή ενεργών πολιτών καταγγέλλει την αντιδημοκρατική κι αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου Λιτοχώρου Παπαθανασίου Γιώργου και δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης.
Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Ιουνίου σχετικά με την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων στο λατομείο Λιτοχώρου, υπήρξε ρητή απαγόρευση σε φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους όσον αφορά την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων αποβλήτων για την υγεία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του Λιτοχώρου. Το θέμα έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς μάλιστα καμία διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς.

Ο δήμαρχος Λιτοχώρου εγκαινίασε έτσι τη νέα του θητεία παλιές τακτικές αντιδημοκρατικές και καταδικασμένες από το λαό.
Τα βιομηχανικά απόβλητα δεν έχουν θέση στο ιερό βουνό των Ελλήνων, τον Όλυμπο. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα μας για να μην πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα. Η συγκεκριμένη εταιρεία και τα τοπικά συμφέροντα θα μας βρουν μπροστά τους όπως ακριβώς έγινε και με τους κατοίκους άλλων περιοχών της Ελλάδας που δεν επέτρεψαν να γίνει ο τόπος τους σκουπιδότοπος στο όνομα συμφερόντων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977474295
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα ο χρόνος "σταματά" για 1 δευτερόλεπτο

Θα είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, κι όμως το Σάββατο θα κερδίσουμε όλοι μερικές στιγμές ζωής επιπλέον: η διεθνής υπηρεσία που κρατά συγχρονισμένα τα ρολόγια σε όλο τον κόσμο ετοιμάζεται να... προσθέσει ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο στο τελευταίο λεπτό της 30ής Ιουνίου 2012.

Ένα ημερονύκτιο υποτίθεται ότι διαρκεί ακριβώς 24 ώρες, ή 86.400 δευτερόλεπτα, στην πραγματικότητα όμως η Γη χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της.

Επιπλέον, η ταχύτητα περιστροφής παρουσιάζει διακυμάνσεις λόγω κοσμικών και γεωλογικών παραγόντων, μεταβάλλοντας ανεπαίσθητα τη διάρκεια του ημερονυκτίου.

Αυτό σημαίνει ότι η Διεθνής Ατομική Ώρα (TAI), η οποία μετράται από μερικές εκατοντάδες ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο, με ακρίβεια ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, σταδιακά αποκλίνει από την αστρονομική ώρα, η οποία μετράται με βάση τη θέση του Ήλιου και ορισμένων κβάζαρ στον ουρανό.

Για το λόγο αυτό, η λεγόμενη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC), ένα από τα στάνταρτ που αντικατέστησαν τη Μέση Ώρα Γκρήνουιτς (GMT), πρέπει να ρυθμίζεται από καιρό σε καιρό έτσι ώστε να παραμένει συγχρονισμένη με τα ατομικά ρολόγια.

Η ρύθμιση μέσω της προσθήκης ή αφαίρεσης εμβόλιμων δευτερολέπτων εφαρμόζεται από το 1972. Μέχρι τότε, ο χρόνος μετριόταν αποκλειστικά με βάση την Ώρα Γκρήνουιτς, ή τον αντικαταστάτη της, την Παγκόσμια Ώρα 1 (UT1), με βάση τη θέση του Ήλιου και των κβάζαρ σε σχέση με τη Γη.

Η Ώρα Γκρήνουιτς πρακτικά συμπίπτει με την UT1 και την UTC, επισήμως όμως έχει πάψει να χρησιμοποιείται λόγω ασαφειών στον ορισμό της.

«Σήμερα, ο χρόνος δομείται, ορίζεται και μετράται με ατομικά ρολόγια που είναι απείρως πιο σταθερά από ό,τι η αστρονομική ώρα» σχολιάζει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του συστήματος αναφοράς χρόνου-χώρου SYRTE στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού.

Κάθε φορά που η διαφορά ανάμεσα στην Διεθνής Ατομική Ώρα και την Παγκόσμια Ώρα 1 υπερβαίνει ένα όριο, η Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης και Συστημάτων Αναφοράς (IERS) ανακοινώνει την προσθήκη ή αφαίρεση ενός εμβόλιμου δευτερολέπτου.

Δεδομένου ότι η ταχύτητα περιστροφής της Γης είναι στην πραγματικότητα ακανόνιστη, τα εμβόλια δευτερόλεπτα έρχονται και αυτά σε ακανόνιστα διαστήματα: οι τελευταίες τρεις διορθώσεις ήταν το 2008, το 2005 και το 1998.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η διόρθωση με εμβόλιμα δευτερόλεπτα αποτελεί πηγή διαφωνίας μεταξύ των χωρών-μελών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ, με ορισμένους εκπροσώπους να προτείνουν την κατάργησή της και την αντικατάσταση της Συντονισμένης Παγκόσμιας Ώρας με τη Διεθνή Ατομική Ώρα.

Κάθε φορά που προστίθεται ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο, τον Ιούνιο ή τον Δεκέμβριο, τα ρολόγια των υπολογιστών πρέπει να ρυθμίζονται χειροκίνητα, κάτι που αυξάνει το περιθώριο σφάλματος.

Επιπλέον, ορισμένα συστήματα ακριβείας, όπως οι δορυφόροι του GPS και ορισμένα δίκτυα υπολογιστών, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα εμβόλιμα δευτερόλεπτα προκειμένου να αποφύγουν μεγάλα σφάλματα σε υπολογισμούς.

Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που οι εκτοξεύσεις πυραύλων δεν πραγματοποιούνται ποτέ τις ημέρες κατά τις οποίες προστίθενται εμβόλιμα δευτερόλεπτα.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργο δεν λέμε για εσένα για τους άλλους Γιωργάδες λέμε. Διευκρινίζουμε γιατί ο "συνεργάτης" ξέρουμε πως καραδοκεί!

Η δίκη έγινε την Τρίτη κανονικά...
Η ποινή για το εξάμηνο παρέμεινε...
Ο νόμος όμως άλλαξε... ΑΡΑ...
ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
και συνεχίζετε κανονικά...

Έτσι δεν είναι βάζελε;;;
Έτσι δεν είναι ερωτικέ;;;

Για τα περί "ανάληψης της πολιτικής ευθύνης" 
ρωτήστε αλλού (ξέρετε που), όχι σε εμάς!
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 6 μ.μ ένα ρεπορτάζ που θα προκαλέσει αίσθηση!

TOSOH HELLAS - Νταμάρι Λιτοχώρου η συνέχεια...
ή αλλιώς τί μπορεί να μάθει κανείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο...
Διαβάστε περισσότερα...

Κάτι… ξέρει ο Πάγκαλος

Από το STATESMEN:
Αν δεν ήταν τόσο… θυελλώδης. Αυτή είναι μια συνηθισμένη διαπίστωση για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, από εκείνους που παραδέχονται το ατόφιο και σπάνιο πολιτικό ταλέντο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν ωστόσο να εξηγήσουν γιατί δεν κατάφερε ποτέ, να φτάσει στην κορυφή. Δηλαδή, να ηγηθεί ο ίδιος, αντί να είναι ο αυτονόητος “αμέσως μετά”.

Από φυσικός διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά, βρέθηκε να στηρίζει την άλωση του ΠΑΣΟΚ από την ομάδα Σημίτη το 1996. Και αργότερα, να… ανέχεται για προέδρους του ΠΑΣΟΚ, αρχικά τον Γιώργο Παπανδρέου, και τελευταία τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτό φυσικά που δεν μπορεί να μην πιστώσει κάποιος στον Θεόδωρο Πάγκαλο, είναι η ευχέρεια να αντιλαμβάνεται τον παλμό της εποχής και των κοινωνικών προτεραιοτήτων. Και να χρησιμοποιεί μια αυθεντική πολιτική γλώσσα, που ακόμη κι όταν γίνεται προσβλητική για τους αντιπάλους του, εστιάζει στην καρδιά της επικαιρότητας. Και συγκεντρώνει πάνω της τις εντυπώσεις.

Μετά τις δίδυμες εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν αποτελεί πλέον ενεργό κύτταρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, καθώς επέλεξε να αποχωρήσει. Κάτι ωστόσο που, δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει… ζωηρός και δραστήριος. Σε αντίθεση μάλιστα με τους περισσότερους πολιτικούς της Γενιάς του Πολυτεχνείου, κατανόησε εγκαίρως και πλήρως τη μεγάλη αλλαγή που φέρνουν στη δημόσια καθημερινότητα τα social media, κυρίως το twitter, και το χρησιμοποιεί ως μέσο διάχυσης των μηνυμάτων που θέλει να στείλει.

Ως το κατεξοχήν εγκεφαλικό social media μάλιστα, το twitter προσφέρει στον Θεόδωρο Πάγκαλο την ευκαιρία να… χορεύει επικοινωνιακά. Ειδικά απέναντι στον αρτηριοσκληρωτικό και ξεπερασμένο κομματικό μηχανισμό του… ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και με τον πρόσφατο δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε περί… ΚΟΔΗΣΟ, προκάλεσε μεγαλύτερη επικοινωνιακή ζημιά στην Ιπποκράτους, από όση θα μπορούσαν να επιφέρουν μαζί όλοι οι εν ενεργεία δελφίνοι του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το παράδειγμα Πάγκαλου δείχνει ότι η πολιτική (και βιολογική) ηλικία, καθώς και οι προσωπικές καταβολές, δεν αποτελούν ασφαλή… συνοριακή γραμμή ανάμεσα στο χθες και το μέλλον που έρχεται. Η ικανότητα και τα προσόντα, θα αποτελούν δια βίου το πλέον αντικειμενικό κριτήριο. Γιατί στην πολιτική, είτε “το έχεις”, είτε… δεν το βρίσκεις ποτέ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»

ΠΡΟΣ Α.Ο. Σκοτίνας:

"Κάποιον δημοτικό σύμβουλο του Νότου ξεχάσατε να ευχαριστήσετε. 
Έτσι δεν είναι;
Όχι τίποτα άλλο, μην σας πούνε 
και αχάριστους"

Ο Γκαϊντές
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο Θύμιος Καρακατσάνης

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών. Τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν τον λύγισαν.

Γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου του 1940, ο πολυτάλαντος θεατράνθρωπος συνέδεσε τη ζωή του με τη σάτυρα. Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν, θεωρείτο ως ο αξιότερος ερμηνευτής του Αριστοφάνη.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012 στο Λιτόχωρο - Τελετή έναρξης (14 φωτογραφίες)


Φωτογραφίες του αναγνώστη μας Johnny Elwood
Επεξεργασία εικόνας: Παπαζαχαρίας Γιάννης
Διαβάστε περισσότερα...

70000 - 90000 νέες θέσεις εργασίας - Μην σταματάς υπουργέ! Συνέχισε την καλή δουλειά! Μπράβο...

Πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης όπως είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό flash.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. τού Α.Ο. Σκοτίνας




Διαβάστε περισσότερα...

Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα…

Από το STATESMEN:
Ήταν μια στιγμή που θα μπορούσε να αλλάξει την Ιστορία. Όπως και τόσες άλλες. Μόνο που δεν την άλλαξε. Στις 3ο Ιουνίου του 1934, ο Αδόλφος Χίτλερ δέχεται τη μεγαλύτερη και πιο πολιτική αμφισβήτησή του ως ηγέτης του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας, με τους “αντάρτες” να φαντάζουν μια ανάσα από το να καταφέρουν να τον ανατρέψουν.

Όπως έδειξε η Ιστορία, δεν τα κατάφεραν. Οι δυνάμεις που παρέμειναν πιστές στο πρόσωπο του κακού, που μετά από μερικά χρόνια βύθισε την ανθρωπότητα στο χάος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατάφεραν να επικρατήσουν. Και σε μια εκκαθαριστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, και έμεινε γνωστή ως Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών, δολοφονήθηκαν 77 στελέχη του ναζιστικού κόμματος, που αμφισβητούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ. Ή, σύμφωνα με άλλες ιστορικές μαρτυρίες, μέχρι και 1000.

Αν εκείνο το βράδυ και τα δυο επόμενα, το αίμα είχε χυθεί… αντίστροφα, τίποτα από όσα ακολούθησαν στον πλανήτη, δεν θα είχε ενδεχομένως συμβεί. Με τα “αν”, βεβαίως, δεν γράφεται η Ιστορία. Απλώς την ξαναδιαβάζει κανείς. Με πρόδηλη μελαγχολία.
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα πουλάκι μας είπε... Από την Πέμπτη παραιτήθηκε...

Τοπικός σύμβουλος (και μάλιστα πρόεδρος) παραιτήθηκε από το Νότο.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει την παραίτησή του παρόλο που έχει φτάσει στο Δημαρχείο από την Πέμπτη.

Προσπαθούν να τον μεταπείσουν;
Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα;

Εμείς - αν και λίγο αργά - το μάθαμε και το μεταφέρουμε!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Απαντητική επιστολή της Tosoh Hellas AIC σε δημοσίευμά μας

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυνση
ή κατεβάστε το αρχείο κάνοντας κλικ εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος

Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων εκλέχθηκε στις διαδικασίες εκλογής νέου Προεδρείου της Βουλής ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
Ο κ. Κουκοδήμος που προτάθηκε από τη Ν.Δ. μαζί με τον βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο εκλέχθηκε με 226 ψήφους, (59 λευκά), ενώ Κοσμήτορας από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε ο Νάσος Αθανασίου.
Είχε προηγηθεί η πανηγυρική εκλογή του Ευάγγελου Μειμαράκη στη θέση του Προέδρου της Βουλής με 223 ψήφους, που αποτελεί ρεκόρ ψήφων για την εκλογή Προέδρου.


ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αναλυτικά μετά την εκλογική διαδικασία το νέο προεδρείο της Βουλής αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Ευάγγελος Μειμαράκης
Α’Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης, (Ν.Δ)
Β’ Αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Νάκος (Ν.Δ.)
Γ’ Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. (Ν.Δ.)
Όλοι έλαβαν από 235 ψήφους υπέρ, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και δύο άκυρα.

Δ’Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκη (ΣΥΡΙΖΑ)
227 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ βρέθηκαν 57 λευκά και ένα άκυρο.

Ε’ Αντιπρόεδρος ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ με 228 ψήφους υπέρ, 54 λευκά και 3 άκυρα.

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, (Ανεξάρτητοι Έλληνες) με 225 ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.

Δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της Χρυσής Αυγής για τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 204 άκυρα, 41 υπέρ και 39 λευκά.

ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ
Κώστας Κουκοδήμος, Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
Γραμματείς εκλέχθηκαν οι νεώτεροι σε ηλικία βουλευτές Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης (ΝΔ) και Μαρία Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ).





Από το Γραφείο Τύπου
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ τα απόβλητα της TOSOH που θα τοποθετηθούν στο νταμάρι του Λιτοχώρου, σύμφωνα με διπλωματική διατριβή στο ΑΠΘ

ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ, ΣΤΕΡΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

 ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ TOSOH, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΙ ΔΕ ΝΟΡ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚΧΥΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΕΓΙΝΕ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

ΕΤΣΙ, ΤΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ "ΛΑΣΠΕΣ" ΑΠΟ ΤΗ Χ.Β.Β.Ε ., ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟΞΙΚΟ, ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Χ.Β.Β.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ TOSOH ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗΚΑΝ ΩΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, Η ΓΥΨΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Χ.Β .Β.Ε. ΚΑΙΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΙΒΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ



Πάρτε και το link:
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Ευ. Μεϊμαράκης

Με νέο ρεκόρ ψήφων για την εκλογή προέδρου από τη Μεταπολίτευση και μετά, εξελέξη πρόεδρος της Βουλής ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σε σύνολο 290 βουλευτών που ψήφισαν, ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 223 ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο.

Το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη έσπευσε να επιδείξει ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Σώματος. Ως γνωστόν ο κ. Πολύδωρας διεκδικούσε για τον εαυτό του την θέση του Προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Πολύδωρας προέβη στην κίνηση αυτή με αφορμή αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε τί λέει η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ TOSOH ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!


ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΣΚΩΝ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΑΓΝΟΙΑ - ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ TOSOH

«Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση είναι πράγματι ένα παραπροϊόν της παραγωγικής διαδικασίας, όντως ηλεκτρολυτικό διοξείδιο του μαγγανίου, το οποίο είναι πρώτη ύλη για τα ξηρά στοιχεία. Είναι ό,τι απομένει από το ορυκτό, στην κατηγορία των μη επικινδύνων. Είναι εξαιρετικό εγγειοβελτιωτικό και μπορεί να γίνει προσομοίωση χώματος, διότι έχει εξαιρετικά θρεπτικά υλικά και ιχνοστοιχεία. Όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο αλλά και χρήσιμο», περιγράφει στη «Μ» η κ. Παυλίδου, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Στο Λιτόχωρο θα γίνει αποκατάσταση, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει ο φορέας όταν τελειώνει την εξορυκτική δραστηριότητα. Οι βαθμίδες και η φύτευση θα γίνει με το υλικό αυτό. Παρόλο που δεν είναι επικίνδυνο, θα χρησιμοποιήσουμε τρόπο που προτείνει η Ε.Ε., δηλαδή με προληπτικά μέτρα, με μεμβράνες, με αποστραγγιστικά», προσθέτει η ίδια.
 
Στο ίδιο ρεπορταζ αναφέρεται: " Τα έργα πλήρωσης του χώρου, που θα αναλάβει η δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης με κονδύλια από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, περιλαμβάνουν τη μεταφορά και απόθεση παραπροϊόντος της εταιρείας TOSOH, που εδρεύει στη Σίνδο. Το υλικό θα μεταφερθεί με φορτηγά ωφέλιμου βάρους 20 τόνων και θα εκφορτώνεται απευθείας στο νταμάρι, αφού πρώτα γίνει στεγανοποίηση."
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5:15 μ.μ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ TOSOH ΑΛΛΑ  ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 5:15μ.μ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ. για το πόσο αδρανή είναι τα υλικά που θα "θαφτούν" στο νταμάρι της ΔΕΑΛ

Αν είναι τόσο αδρανή, κύριοι που ψηφίσατε, να σας στείλουμε από ένα φορτηγό να τα θάψετε στον κήπο του σπιτιού σας!

Στις 5:15 μ.μ. θα δείτε πως η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι αρχές ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. μόνο ακίνδυνα δεν τα χαρακτηρίζουν!

Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο αβλαβή είναι τα υλικά που θα "θαφτούν" στο νταμάρι της ΔΕΑΔΟ (πρώην ΔΕΑΛ);;;;

Το θέμα για αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων στο νταμάρι πέρασε με πανηγυρική πλειοψηφία!
Ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Παπαθανασίου & Τσιφοδήμου.

Αλήθεια όμως τί λέει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Καποδιστριακό για τα απόβλητα της TOSOH;;;

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω και έπεται συνέχεια:

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ TOSOH ΕΛΛΑΣ

Του Ευσταθιάδη Λουκά, 
Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Γέφυρας.


 
   Πριν από λίγες μέρες ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας σε συνάντηση που είχαμε στο Δημαρχείο, ενημέρωσε την ομάδα των Ενεργών Πολιτών ενάντια στην απόθεση των αποβλήτων της TOSOH ΕΛΛΑΣ, για το περιεχόμενο δύο μελετών (κριτικές επισκοπήσεις επί της Μελέτης της TOSOH) τις οποίες είχε παραγγείλει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον Καθηγητή Γεωχημείας και Εφαρμοσμένης Γεωχημείας Δρ Ακίνδυνο Κελεπερτζή, και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον Καθηγητή Χημείας, Θοδωρή Καραπάντσιο.
   Το περιεχόμενο και των δυο υπομνημάτων είναι καταλυτικά αντίθετο στην απόθεση των αποβλήτων της TOSOH ΕΛΛΑΣ. Συγκεκριμένα στα δύο υπομνήματα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
1.    « Γενικά, η υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)  του προτεινόμενου έργου παρουσιάζει σοβαρές παραβλέψεις, αυθαίρετες θεωρήσεις και συμπεράσματα, που οδηγούν σε επιστημονικές αστοχίες …».
2.     «…ο χαρακτηρισμός του αποβλήτου ως μη επικίνδυνο είναι ατεκμηρίωτος και αβάσιμος, αφού δεν αναφέρονται ουσιαστικά στοιχεία δειγματοληψίας και ανάλυσης».
3.    «… δεν πραγματοποιήθηκε η δοκιμή διήθησης και δεν τεκμηριώθηκε ότι το στερεό απόβλητο δεν είναι οικοτοξικό».
4.     «… τα αποτελέσματα αναλύσεων που αναφέρονται στη ΜΠΕ της TOSOH  είναι διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στην εισήγηση της Περιφέρειας …. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στη ΜΠΕ δεν έχει ανιχνευθεί μόλυβδος (Pb), ενώ στην εισήγηση της Περιφέρειας παρουσιάζονται αποτελέσματα περιεκτικότητας σε μόλυβδο που ξεπερνούν τα όρια χαρακτηρισμού του αποβλήτου ως αδρανές».
5.    « Τα επισυναπτόμενα στη ΜΠΕ αναλυτικά αποτελέσματα κρίνονται ως μη αντιπροσωπευτικά και ανεπαρκή για την αξιολόγηση της χημικής σύστασης και ιδιαίτερα της μελλοντικής γεωχημικής συμπεριφοράς των συστατικών του…».
6.    «… η μέθοδος δειγματοληψίας δεν αποσαφηνίζεται, με αποτέλεσμα τα δείγματα να μην δύναται να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικά».
7.    « Η λειτουργία του έργου στην επιλεγμένη θέση θα οδηγήσει με βεβαιότητα στη ρύπανση των εδαφών της ευρύτερης περιοχής. Αναμένεται αερομεταφερόμενη διασπορά του αποβλήτου (εξαιρετικά λεπτόκοκκο) από τις χωματουργικές εργασίες…».
8.    «Αξιολογούμε ως υψηλό τον περιβαλλοντικό κίνδυνο ποιοτικής υποβάθμισης των υπόγειων νερών της ευρύτερης περιοχής και κατά επέκταση των αντίστοιχων σε βάθος χρόνου επιδημιολογικών συνεπειών για τους κατοίκους της περιοχής».
9.    «Η απουσία από τη ΜΠΕ γεωλογικών, υδρογεωλογικών, σεισμοτεκτονικών και γεωτεχνικών στοιχείων … καθιστά τη συγκεκριμένη μελέτη ελλειπέστατη, πρόχειρη και πρακτικά αδύναμη να αναλύσει τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του προτεινόμενου έργου».
           Οι παραπάνω διαπιστώσεις των Καθηγητών ενισχύουν τις ανησυχίες που είχαμε σχετικά με την απόθεση των συγκεκριμένων αποβλήτων στα χωριά μας και μας κάνουν να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η απόθεση αυτή.
            Πρέπει όμως και ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Και τέλος πιστεύω ότι η κοινή δράση Δήμου και Πολιτών θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αδράνειες και παραλείψεις δεν συγχωρούνται πλέον.
   Οι μελέτες των Πανεπιστημίων για το Απόβλητο της TOSOH.:

Πηγή:
http://dimosagiou.blogspot.com/2012/05/tosoh.html#ixzz1zBSB9xbs
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Άντε ΓΕΙΑ!!! ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ ξανά!!!

Βλέπετε τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2009 και σήμερα!

Την επόμενη φορά σε... 
περίπτερο συντρόφια!
Διαβάστε περισσότερα...

Άννα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και σιδεροκέφαλη!

Η Πιεριέας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας 
Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου 
κατά την σημερίνη ορκομωσία της βουλής
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκάλυψη βόμβα απο τον ΟΟΣΑ για την κυβέρνηση Παπανδρέου!

Από "ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣ":
Διασυρμός της χώρας απο την έκθεση - βόμβα του ΟΟΣΑ που αποκαλύπτει οτι η κυβέρνηση Παπανδρέου καλύπτει ''πασίγνωστο μεγαλοεπιχειρηματία'' που όπως αναφέρει λειτουργούσε ως πράκτορας θυγατρικής της Deutsche Telekom (μαζι με δύο συνεργούς του) λαδώνοντας αξιωματούχους των σκοπίων για να παραδώσουν την εταιρεία τηλεπικοινωνιών τους (αντίστοιχο ΟΤΕ)!

Βαρύτατες ευθύνες ρίχνει και στον υπουργό οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) αλλά και στον υπουργό δικαιοσύνης (Καστανίδης), με πραγματικά απίστευτες αποκαλύψεις!

Κύριε Καστανίδη δε νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσετε για το θέμα; Έχετε τις ίδιες ευθύνες με τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου; Η έκθεση λέει ότι η Ελλάδα ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ με τις διεθνείς συνθήκες. Είναι δική σας επιλογή ή άνωθεν εντολή;

Η υπόθεση έφτασε στις Αμερικανικες αρχές οι οποίες ενημέρωσαν επίσημα τον Απρίλη του 2010 την Ελληνική κυβέρνηση καλώντας την να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Και ο Παπανδρέου δεν άνοιξε καν τον φάκελλο!

Αντίθετα την ίδια εποχή, παρέδιδαν τον Ελληνικό ΟΤΕ στην Deutche Telekom για ένα κομμάτι ψωμί!

Δηλαδή οι κυβερνήσεις από τον Απρίλη του 2010 εως σήμερα, καλύπτουν μία σκοτεινή συμμορία, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ!

Αναμένουμε τις ενέργειες σας κύριε Σαμαρά και κύριε Ρουπακιώτη. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να χαρακτηρίζεται ως “παράδεισος για μαύρο χρήμα, διεθνή διαφθορά και δωροδοκία” από τον ΟΟΣΑ και εσείς να το ανέχεστε. Ο φάκελλος είναι στα χέρια σας, οποτε υποχρεούστε να τον ανοίξετε και να μάθει ο λαός σε ποιόν “πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία” αναφέρεται το κατηγορητήριο.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ!!
Διαβάστε περισσότερα...