Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σήμερα στις 9 μ.μ. η συναυλία - αφιέρωμα της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου Δίου - Ολύμπου στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Λιτόχωρο


Διαβάστε περισσότερα...

Olympus Fun Park στην Καρίτσα με θέα τον Όλυμπο


Σας περιμένουμε, να παίξουμε και να χαρούμε...
Ένας χώρος για μικρά και μεγάλα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση εργασίας για τα μνημεία της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας

Από το OLA24:
http://www.ola24.com/2011/07/blog-post_5274.html
Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, του εκτελούντα χρέη Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, του Δημάρχου της Ηρωικής Πόλης Νάουσας, του Δημάρχου Πέλλας και της Δημάρχου Βέροιας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουλίου στο Δημαρχείο Βέροιας.
Θέμα της συνάντησης ήταν η εξειδίκευση των όρων του «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» που υπεγράφη στις 9 Ιουλίου 2011 στη Νάουσα και αφορά στην ολοκληρωμένη ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας. Κατά τη δίωρη συνάντηση συζητήθηκε και συμφωνήθηκε ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δράσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία Ομάδα Εργασίας και Διαχείρισης της εν λόγω Συνεργασίας με εκπροσώπους κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

Ο κ. Θεοδωρίδης και οι τέσσερις Δήμαρχοι στάθηκαν ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχειρήματος συμφωνώντας ότι η επιτυχής έκβασης μιας τέτοιας συνεργασίας επιφυλάσσει πολλαπλά οφέλη τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για την περαιτέρω έρευνα και μελέτη του Μακεδονικού Πολιτισμού, ειδικά σε εποχές που, όπως επεσήμαναν, «αυτονόητες ιστορικές αλήθειες τίθενται σε αμφισβήτηση». Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των αιρετών εκπροσώπων της περιοχής μαζί με τους συνεργάτες που θα τεθούν ως μέλη της υπό σύσταση Ομάδας Εργασίας ορίστηκε για τις αρχές Αυγούστου.
Διαβάστε περισσότερα...

«Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο από το ΙΚΑ Λιτοχώρου

Από το NEWSBEAST:
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/205315/sikosan-to-hrimatokivotio-apo-to-ika-litohorou/

Διέφυγαν ανενόχλητοι οι ληστές

Με ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο έφυγαν από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Λιτόχωρο, άγνωστοι ληστές, το βράδυ της Παρασκευής. Οι δράστες διέρρηξαν την κύρια είσοδο του κτιρίου και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 5.100 ευρώ σε μετρητά, καθώς και έγγραφα.

Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Διαβάστε περισσότερα...

«Παιδί & Θάλασσα» από την Ανναγέννηση Λιτοχώρου

Για τρίτη (3η) συνεχή εβδομάδα διεξάγεται και φέτος το πρόγραμμα της ΑΝΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «Παιδί & Θάλασσα».

Το πρόγραμμα υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών, να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους και να εξοικειωθούν με τη θάλασσα. 

Συμμετέχουν παιδιά δημοτικού σχολείου και της πρώτης τάξης Γυμνασίου. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με λεωφορεία μισθωμένα από την Διοίκηση του συλλόγου.

Η συνοδεία των παιδιών, καθώς και η διδασκαλία της κολύμβησης, καλύπτονται από τους ειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής, που εργάζονται στο σύλλογο.

Τα παιδιά που συμμετέχουν αναχωρούν καθημερινά στις 9:00 (χώρος συγκέντρωσης το Δημοτικό Parking πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου) και επιστρέφουν στις 13:00 περίπου το μεσημέρι.

Ο τόπος διεξαγωγής του προγράμματος είναι στην Πλάκα Λιτοχώρου Νότια του ρέματος της "Χασκάρας" και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ENHMEΡΩΣΗ

ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΠΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ∆ΟΣΕΙΣ
  Τη δυνατότητα να καταβάλουν τον ΦΠΑ όχι εφάπαξ µε την υποβολή της περιοδικής δήλωσης αλλάσε τρεις µηνιαίες δόσεις έχουν, πλέον, οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελµατίες. Το µέτρο ενεργοποιείται από τις περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλονται από την 1η Ιουλίου 2011 και µε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονοµικών διευκρινίζονται τα εξής:Ο ΦΠΑ που οφείλεται βάσει εµπροθέσµων περιοδικών δηλώσεων οι οποίες υποβάλλονται µετάτην 1 Ιουλίου 2011, δύναται να καταβάλλεται σε δόσεις (µέχρι τρεις), η κάθε µία από τις οποίεςδεν µπορεί να είναι µικρότερη των 300 ευρώ.Με την υποβολή της εµπρόθεσµης περιοδικήςδήλωσης (αρχικής ή τροποποιητικής), καταβάλλεται, ως πρώτη δόση, ποσοστό τουλάχιστον40% του συνολικά οφειλόµενου φόρου, µε την προϋπόθεση ότι το ποσό αυτό είναι τουλάχιστον300 ευρώ.Το υπολειπόµενο ποσό, προσαυξηµένο κατά 2%, καταβάλλεται σε δύο ισόποσες µηνιαίες δόσεις, µέχρι την τελευταία εργάσιµη για τις δηµόσιες υπηρεσίες ηµέρα του επόµενου και του µεθεπόµενου µήνα που ακολουθούν τη βεβαίωση του φόρου, µε την προϋπόθεση ότι η κάθε δόση είναι τουλάχιστον 300 ευρώ, εκτός από την τελευταία δόση, η οποία µπορεί να είναιµικρότερη από 300 ευρώ.Η δυνατότητα τµηµατικής καταβολής δεν ισχύει για τις έκτακτεςδηλώσεις ΦΠΑ. 
Πηγή: www.taxexperts.gr     

Είσπραξη Ασφαλιστικών Εισφορών Υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1/8/2011 
Υποχρεωτικά µέσωΤραπεζικού Συστήµατος και ΕΛΤΑ
Από τη ∆ιοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι από 1/8/2011 και σε εφαρµογή των διατάξεων τηςπαρ. 1 του άρθρου 40 του Ν.3863/10 (ΦΕΚ 115/15-7-2010 τ.Α) η είσπραξη των τρεχουσώνασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδοµοτεχνικών Έργων και για τις µισθολογικές περιόδους Ιουλίου 2011
και εφεξής θα διενεργείται αποκλειστικά µέσω Τραπεζικού Συστήµατος ή ΕΛ.ΤΑ.Από την ίδια ηµεροµηνία παύει η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στα Υποκ/τα και Παρ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Κατόπιν αυτού οι Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδοµοτεχνικών Έργων θα πρέπει να καταβάλουν, µέσω του συστήµατος Πληρωµών ∆ΙΑΣ σε Τράπεζες της επιλογής τους ή στα ΕΛ.ΤΑ, τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, εντός των προβλεποµένων προθεσµιών, για τις περιόδους απασχόλησης Ιουλίου 2011 και εφεξής. Στα πλαίσια τουΣυστήµατος Πληρωµών ∆ΙΑΣ παρέχεται, µεταξύ άλλων, και η ∆ιατραπεζική ΗλεκτρονικήΥπηρεσία Αυτόµατης Εξόφλησης Λογαριασµών (DIASDEBIT).Συνιστάται ιδιαίτερα στους εργοδότες να επικοινωνήσουν µε τα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και µε τις Τράπεζες συνεργασίας τους, προκειµένου να ενηµερωθούν, αφ ενός για τα εναλλακτικά δίκτυα που προσφέρονται, ώστε να αποφύγουν την πιθανή αναµονή στα Ταµεία και αφ ετέρου για το τυχόν κόστος κάθε τύπου συναλλαγής.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ Θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Υποκ/τα, Ταµεία Είσπραξης κλπ):-Εισφορές Προαιρετικής Ασφάλισης και Αναγνωρίσεων χρόνου ασφάλισης-Ποσά για εξόφληση οφειλών από καθυστερούµενες εισφορές, προσαυξήσεις, πρόστιµα
κλπ-Ποσά δόσεων ρύθµισης οφειλών-Προκαταβολή εισφορών κατά την απογραφή ιδιωτικού οικοδοµοτεχνικού έργου-Εισφορές βάσει ποσοστού εργατικής δαπάνης (Π.Ε.∆) για ∆ηµόσια Έργα-Τρέχουσες εισφορές για οικοδοµοτεχνικά έργα που έχουν απογραφεί µέχρι 31/12/2001 (όπου οαριθµός µητρώου είναι µε εννέα ψηφία)- Εισφορές για τις ειδικές κατηγορίες προσώπων οι οποίες εξαιρούνται προσωρινά ή οριστικά από την υποχρέωση υποβολής ΑΠ∆ (όπως Αποκλειστικές νοσοκόµες κλπ.)
Διαβάστε περισσότερα...

Να επιδοτηθεί η καλλιέργεια βιολογικών ακτινιδίων

Επιστολή Κουκοδήμου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
 
Να συμπεριληφθεί η καλλιέργεια βιολογικών ακτινιδίων στις επιδοτούμενες, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Κουκοδήμος.

Ο βουλευτής Πιερίας, επισημαίνει πως έτσι θα δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε με τη διαφαινόμενη αύξηση της παραγωγής, θα αυξηθεί αντίστοιχα και η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας στις αγορές. Ο κ. Κουκοδήμος, προειδοποιεί, πως αν τελικά το υπουργείο δεν συμπεριλάβει την καλλιέργεια βιολογικών ακτινιδίων στις επιδοτούμενες, η διάθεση του προϊόντος θα γίνει προβληματική.
Η επιστολή του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, προς τον Κώστα Σκανδαλίδη, έχει ως εξής: Γνωρίζετε πως στην Πιερία υπάρχει δυναμική καλλιέργεια ακτινιδίου εξαιρετικής ποιότητας.
Είναι επίσης γνωστό ότι οι εξαγωγές του προϊόντος σε πανελλαδικό επίπεδο άγγιξαν (μέχρι τον Ιούνιο) τους 67.500 τόνους, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν  ξεπερνούσαν τους 56.000 τόνους.
Επιπλέον στην Πιερία υπάρχει η ομάδα παραγωγών της ΖΕΥΣ που αριθμεί 250 μέλη που στοχεύει στην επέκταση των καλλιεργειών της με αιχμή του δόρατος τις νέες ποικιλίες των ακτινιδίων.
Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα πιθανής μη συμπερίληψης της καλλιέργειας βιολογικών ακτινιδίων στον κατάλογο επιδοτούμενων βιολογικών καλλιεργειών στο πλαίσιο του μέτρου 3.1
Το ακτινίδιο είναι καθαρά εξαγώγιμο προϊόν σε ποσοστό του 95% της παραγωγής του. Η Πιερία παράγει το 40% της εθνικής παραγωγής και πάνω από το 60% της παραγωγής της βορείου Ελλάδας. Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς είναι δυναμική και δεν χρειάσθηκε ιδιαίτερη στήριξη έως σήμερα. Παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός εντός της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής είναι σκληρός.
Επιπλέον τόσο η ομάδα παραγωγών της ΖΕΥΣ όσο και άλλοι φορείς έχουν επενδύσει σε μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και στην προβολή των βιολογικών ακτινιδίων με την προοπτική ότι η καλλιέργεια θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από το πλαίσιο του μέτρου 3.1. Αγορές με υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις όπως του Βελγίου, των ΗΠΑ, της Ν. Αφρικής κ.α. αυξάνουν συνεχώς την κατανάλωση βιολογικών ακτινιδίων. Σημαντικό είναι τέλος και το γεγονός ότι η διαθέσιμη ποσότητα βιολογικών ακτινιδίων βοηθά στη διαπραγματευτική ικανότητά μας για τη διάθεση των συμβατικών. Προσθέτω επίσης το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η 2η χώρα σε παραγωγή ακτινιδίων στην Ε.Ε. (μετά την Ιταλία), η 4η στην παγκόσμια κατάταξη με προοπτική να βρεθεί στην 3η θέση τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτό το πλαίσιο θα παρακαλούσαμε να συμπεριληφθεί η καλλιέργεια βιολογικών ακτινιδίων στις επιδοτούμενες, ώστε με το κίνητρο αυτό και τη διαφαινόμενη αύξηση της παραγωγής, να αυξηθεί αντίστοιχα και η διαπραγματευτική ικανότητα μας στις αγορές πριν γίνει προβληματική η διάθεση της παραγωγής.
Τονίζω πως αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή την πρώτη σε έκταση δενδρώδη καλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Επικοινωνιακή "επίθεση" από τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα μέσω facebook και twitter

Γίνεται φίλοι στο facebook, εδώ
Ακολουθήστε τον στο twitter, εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης ολύμπια γη.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2011 παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΑΔΟ (δημοτικό αμμωρυχείο).

Σε ερώτηση της παράταξής μας σχετική με το σημερινό ύψος των οφειλών προς την εταιρία, ο λογιστής της ΔΕΑΔΟ απάντησε ότι αυτές ανέρχονται σε ευρώ 2.400.000 εκ των οποίων περίπου ευρώ 1.150.000 αφορούν την κοινοπραξία που έχει αναλάβει τα έργα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία.

Κατά την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη» κ. Κώστας Δημόπουλος, διαμαρτυρήθηκε προς το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΑΔΟ για το ανεξέλεγκτο «άνοιγμα» της πίστωσης, θεωρώντας ότι με σωστή και έξυπνη διαχείριση θα έπρεπε να είναι το «χρυσωρυχείο» του Δήμου αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιείται σωστά.

Ο κ. Δημόπουλος απέδωσε ευθύνες στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΑΔΟ, τα μέλη του οποίου, κατά πλειοψηφία, ασχολούνται με επαγγέλματα απολύτως άσχετα με τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Τα μέλη αυτά, που τα περισσότερα ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του «εν αργία», ορίστηκαν στην ουσία από τη συμπολίτευση για να «εξοφληθούν προεκλογικά γραμμάτια

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Δημόπουλος κατά την τοποθέτησή του αυτή, δεν υπονοούσε τον κ. Γιάννη Νίκα, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΑΔΟ, που δεν ήταν υποψήφιος σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές.

Ο κ. Γιάννης Νίκας, πέρα από τη δεκατετράμηνη προγενέστερη θητεία του στο διοικητικό συμβούλιο της τότε ΔΕΑΛ, έχει πολύ πλούσια εμπειρία από επιχειρήσεις και ίσως είναι από τους ιδανικότερους για τη θέση αυτή. Διατηρούσε με μεγάλη επιτυχία για περισσότερα από σαράντα χρόνια επιχειρήσεις εστίασης στην Αμερική και από τότε που συμμετέχει στη δημοτική επιχείρηση, προσφέρει αφιλοκερδώς και ακάματα τις γνώσεις του.

Σύμφωνα με την παγία θέση της «Ολύμπιας Γης», τα κριτήρια επιλογής των στελεχών στις θέσεις ευθύνης πρέπει να είναι αξιοκρατικά και όχι «ρουσφετικά».

Πρέπει βέβαια να επαναλάβουμε τη διαπίστωση ότι από την παλαιοκομματική τακτική του «ρουσφετιού» δείχνει κατά καιρούς να διαφοροποιείται ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Φαρμάκης, που στη στελέχωση της επιτροπής τουρισμού, όπως αναφέραμε στο δελτίο τύπου της 7-7-2011, υιοθέτησε τη θέση της «Ολύμπιας Γης» να τοποθετήσει ως εκπρόσωπο της έμπειρο ξενοδόχο, η οποία έχει εκλεγεί σύμβουλος τοπικής κοινότητας με την παράταξή μας. Ελπίζουμε δε να συνεχίσει την ίδια τακτική στη στελέχωση όλων των οργάνων του Δήμου μας, γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα...

Δημόσια διαμαρτυρία στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Βασίλη Βροχαρίδη

Κύριε βροχαριδη
Σήμερα ημέρα πέμπτη 21/7/2011 και ωρα 4:24 αποδείχτηκε το πόσο ακατάλληλος είστε για Αντιδήμαρχος και φυσικά ο άνθρωπος που θα διαχειριστεί την καθαριότητα σε όλο τον  δήμο.
Αυτή η εικόνα είναι στην είσοδο της λεπτοκαρύας στα μέσα μάλιστα καλοκαιρινής σεζόν
Καλείστε να παρατηθείτε από την θέση που έχετε ως Αντιδήμαρχος γιατι πληρώνεστε και αδρά , και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο ,σίγουρα κάτι που να μην προσβάλει  την δημόσια υγεία πάνω από όλα, και κατ’ επέκταση την δημόσια εικόνα  του Δεύτερου Εμπορικού Κέντρου της ΠΙΕΡΙΑΣ.
Φυσικά θα πρέπει να παραιτηθούν και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι σας(σύμβουλοι συμπολίτευσης)που ζουν εδώ στην Λεπτοκαρύα και ψηφίστηκαν από αυτό το δημοτικό διαμέρισμα του δήμου, οψόμεθα.
 Φυσικά αυτό είναι μια απλή δημόσια διαμαρτυρία, την επόμενη φορά θα τα πούμε μέσα στον εισαγγελέα
Φιλικά
Γιαντσιος Ιωάννης
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το βράδυ η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα μιλήσει στις 9 το βράδυ στην πλατεία δημαρχείου στο Λιτόχωρο η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου με θέμα : 

"Η κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ".
Διαβάστε περισσότερα...

Θ. Παπαγεωργίου προς Υπουργείο Οικονομικών: «Να δοθεί λύση με τις δημόσιες εκτάσεις στα κάμπινγκ της παραλίας Παντελεήμονα»

Την ρύθμιση με τη διαδικασία εξαγοράς μικρών δημόσιων εκτάσεων που αποτελούν χρόνιο πρόβλημα και πεδίο αντιπαράθεσης των ιδιοκτητών κάμπινγκ στην παραλία Παντελεήμονα με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προτείνει με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, μια από τις τουριστικές περιοχές της Πιερίας όπου λειτουργούν κυρίως κάμπινγκ υπάρχει μια χρόνια αντιπαράθεση των ιδιοκτητών επιχειρηματιών με το Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα ο καθορισμός αιγιαλού, παραλίας και παλιού αιγιαλού, στη 10ετία του 1980 βρήκε σχεδόν όλους τους ιδιοκτήτες των κάμπινγκ να κατέχουν εκτάσεις ή και να έχουν κτίσματα στην παραλία ή στον παλιό αιγιαλό. Μέχρι σήμερα εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο κατέληξαν οι περισσότεροι να πληρώνουν πρόστιμα για μικρά τμήματα που κατέχουν. Πρόκειται για συνολική έκταση εμβαδού 1921 τ. μ. η οποία είναι κατατετμημένη για 10 ξεχωριστές περιπτώσεις μικρών εκτάσεων, χαρακτηρισμένες κυρίως ως παλιός αιγιαλός και οι οποίες, αν και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ως μεμονωμένες και ανεξάρτητες, αποτελούν για τους ιδιοκτήτες των κάμπινγκς μόνιμο πρόβλημα αντιπαράθεσης με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Όπως επανειλημμένα έχουν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία, αλλά και τις τοπικές αρχές, οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα άπαξ και δια παντός για να ασχοληθούν με ηρεμία με τις επιχειρήσεις τους.
Έχουν προτείνει όπου αυτό είναι δυνατό και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που οι διεκδικούμενες εκτάσεις έχουν καθοριστεί ως παλιός αιγιαλός, να καθοριστεί μια διαδικασία εξαγοράς.

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει ότι «περιπτώσεις όπως αυτή της παραλίας του Παντελεήμονα σίγουρα υπάρχουν πολλές κι αλλού στην Πιερία όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα» και προτείνει προς τον αρμόδιο υπουργό πως «ίσως θα μπορούσατε στο πλαίσιο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, να δείτε τέτοιες περιπτώσεις εκτάσεων που η εκποίησή τους θα λύσει προβλήματα και θα εξασφαλίσει δημόσια έσοδα το οποία εναγωνίως αναζητάμε αυτή την δύσκολη περίοδο».

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικό αφιέρωμα σε Ελύτη και Γκάτσο

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
* ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ
* ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/7 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου σας καλεί να συμμετάσχετε σε ένα μουσικό διήμερο αφιερωμένο στους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την γέννηση τους.
Την Παρασκευή 22/7/2011 στις 9:00 μ.μ. ελάτε στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον και αφού επισκεφθείτε τις εκθέσεις των Ισπανών υπερρεαλιστών ζωγράφων Πικάσο και Νταλί, παρακολουθήστε τη συναυλία της δημοτικής χορωδίας σε μια προσπάθεια να διερευνήσουμε μουσικά τις διαδρομές που συνδέουν αυτούς τους Ισπανούς υπερρεαλιστές ζωγράφους με τους Έλληνες υπερρεαλιστές ποιητές Ελύτη και Γκάτσο .
Το Σάββατο 23/7/2011 στις 9:00 μ.μ. ανηφορίστε τα σοκάκια του Λιτοχώρου και ελάτε στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου για να σιγοτραγουδήσετε μαζί μας γνώριμα τραγούδια.
Πρόγραμμα εκδήλωσης

Γκάτσος
Χάρτινο το φεγγαράκι
Η μικρή Ραλλού
Πέρα στο θολό ποτάμι
Ο Κεμάλ
Με την Ελλάδα καραβοκύρη
Τσάμικος
Γεια σου χαρά σου Βενετιά
Τώρα που πας στην ξενιτιά
 Στου Όθωνα τα χρόνια

Ελύτης
Το δελφινικόριτσο
Το θαλασσινό τριφύλλι
Τα τζιτζίκια 
 Μαρίνα
Του μικρού βοριά
 Άξιον εστί
Ένα το χελιδόνι
Με το λύχνο του άστρου
Της αγάπης αίματα
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ

Για το έργο των ποιητών θα μιλήσει ο Φιλόλογος τέως εκπαιδευτικός σύμβουλος, Νίκος Κάκαλος.
Την χορωδία πλαισιώνει εννεαμελής ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου μας.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Δίου – Ολύμπου.
Διαβάστε περισσότερα...