Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Απόλλων Λιτοχώρου: Αγιασμός, κλήρωση κλιματιστικού και φιλικό αύριο

Πρίν από την έναρξη του φιλικού με τους νέους του Πιερικού στις 6 μ.μ. θα γίνει αγιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο και στο ημίχρονο θα γίνει η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς για το κλιματιστικό
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη εχθές στο Λιτόχωρο για εμπορία ινδικής κάνναβης *UPDATED*

Σε επιχείρηση της αστυνομίας εχθές στο Λιτόχωρο έγινε σύλληψη κατοίκου Λιτοχώρου για εμπορία ινδικής κάνναβης. Τα στοιχεία του είναι γνωστά στο dionolympos blogspot αλλά προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται.

Ο εν λόγω είχε φυτεία με 14 δενδρύλια στο κτήμα του στο Λιτόχωρο - όπου και συνελήφθη την ώρα που τα πότιζε - και σε έφοδο στην οικία του βρέθηκαν στην κατοχή του 90 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Η συνέχεια της υπόθεσης εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ακόμα εδώ είστε;


Έκρινα υπερτίμηση της συμπολίτευσης του δήμου Δίου-Ολύμπου, το να ξαναασχοληθώ με τις υπερφίαλες και ουτοπιστικές «κορώνες» των διοικούντων.
Όμως, δυστυχώς, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επαληθεύουν την άσχημη, κυριολεκτικά, εικόνα που έχουν οι συνδημότες μας.
Η χθεσινή παρουσία των «υπολοίπων» του εν αργία ήταν απολύτως αναμενόμενη.
Περιμένετε μήπως κάτι καλύτερο;

Η τοποθέτηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου «τσάκιζε», κυριολεκτικά, «κόκαλα»:
«Η συναίνεση δεν σημαίνει αδυναμία».
Παίρνοντας τον λόγο, ο ασκών χρέη δημάρχου, ζήτησε « συμπόρευση και κατανόηση, λόγω του ότι μόνο πέντε άτομα «τρέχουν» όλο τον δήμο
Πλήρης διάσταση απόψεων με «το καλημέρα» ή απλά και μόνο επίδειξη δύναμης και ισχύος από τον νεοεκλεγέντα;

Η συμπολίτευση, η οποία αποτελείται κυρίως από ετερόκλητα και, ως επί το πλείστον, εκπροσωπούντες το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ στοιχεία, ζητά ακόμα και σήμερα, από την αντιπολίτευση, συμπόρευση και κατανόηση.
Οι μέχρι τώρα κινήσεις τους, στο απελθόν οκτάμηνο, απέδειξαν ότι διακατέχονται από τάσεις νεποτισμού και «εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων».
Διορισμοί ημέτερων (υδρονομείς, διμηνίτες εκτός ΑΣΕΠ, γραμματείς σε δημοτικές επιχειρήσεις κ.ά), αδυναμία αντιμετώπισης προβλημάτων καθημερινότητας (σκουπίδια, χόρτα ίσα με το μπόι του GAP, κυκλοφοριακό, τεχνικά έργα κ.ά.).

Να σταθώ στα περί ονομασίας των αιθουσών.
Είναι κοινά αποδεκτή η πρόταση για ονομασία της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε «Μιχαήλ Λαλούμης», τιμώντας τον αποβιώσαντα πρώτο Πρόεδρο του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου.
Τα ανοίγματα του παραπαίοντα επικεφαλούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης, του δημοτικού συμβουλίου, προς τον φίλτατο Λάππα, (αλλά και η αποδοχή και επικρότηση αυτών) κρίνονται τουλάχιστον θλιβερά.
Η ερώτηση είναι μία και απλή.
Τέσσερα χρόνια δήμαρχος Λιτοχώρου γιατί δεν τίμησε τον εκλιπόντα;

Τα «εξαπτέρυγα» του νεοφιλελευθερισμού (βλ. νέο ΠΑΣΟΚ) εξαπολύουν κορώνες μέσα, κυρίως, από το διαδίκτυο (με blogs εκτός τόπου και χρόνου) και οι εκπρόσωποί τους στο δημοτικό συμβούλιο συναγωνίζονται γνωστό βουλευτή της ΝΔ στις υπαναχωρήσεις. (Όπως είπε και σύμβουλος της «Ολύμπιας Γης»: «Αν ο εν λόγω, ήταν στη θέση του Μεταξά, το ’40, οι Ιταλοί θα περίμεναν ακόμη στα σύνορα, για το αν θα πει «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ».»)

Μέχρι τα ξημερώματα Πέμπτης, εξ’ ου και η καθυστερημένη προσέλευση στο χθεσινό Δ.Σ., «φοβέριζαν» και έριζαν: «Θα ψηφίσουμε Κωτούλη» ή «Θα ρίξουμε λευκό».
Τελικά ο ηγέτης, "όπως εγκαίρως φρόντισε", επιβλήθηκε της άποψης της άλλης πλευράς της «ομάδας», η οποία είχε την ένθερμη υποστήριξη του συζύγου της και επομένου κομματικού υποψηφίου.

Αυτά και εις άλλα με υγεία!!!!  

Δεξιός Ψάλτης
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόφρεσκος Δεξιός Ψάλτης στις 8 μ.μ.

Ακόμα εδώ είστε;
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Απόλλων Λιτοχώρου - Το 4ο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι την Κυριακή 28/08 στις 6 μ.μ.

ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΜΕ 1-0, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ. 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΟΥΛΗΣ

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΟΥΛΗΣ: 17
ΛΕΥΚΑ: 8

Διαβάστε περισσότερα...

Τοποθετήσεις αρχηγών παρατάξεων για τον Μιχάλη Λαλούμη

  • Γ. Φαρμάκης: "Η παρουσία του Μιχάλη Λαλούμη θα μείνει ανεξίτηλη... Έχω την αίσθηση πως ακόμα και σήμερα θα τον δω όποτε πάω στο δημαρχείο... Το κενό του θα αντικαταστήσει ο Βασίλης ο Παπαδημητρίου που είναι ένα εξαιρετικό παιδί..."
  • Κ. Δημόπουλος: "Η θέση του επικεφαλή της αντιπολίτευσης είναι δύσκολη παρόλα αυτά έχω αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με κάποιους από εσάς αλλά και με τον Μιχάλη τον Λαλουμη... Ο Μιχάλης ήταν ένας άνθρωπος που σε έκανε να νοιώθεις δικό του άνθρωπος... Το κενό του Μιχάλη είναι δυσαναπλήρωτο... Πλέον ο πήχυς έχει μπει ψηλά... Θα είναι πάρα πολύ συγκηνητικό για εμάς στην αίθουσα στο Λιτόχωρο να δοθεί το όνομά του..."
  • Αθ. Τσιφοδήμος: "Συλληπητήρια στην οικογένεια... Συνεργαστήκαμε αρμονικά... Θέλω να είμαι αισιόδοξος... Αν είναι να πούμε κάποια αίθουσα στο όνομα κάποιου πρέπει να την πούμε στο όνομα του Θανάση του Λάππα. Εύχομαι ότι καλύτερο για τον καινούριο πρόεδρο..."
  • Ν. Λάππας: "Να καλωσορίσω τον παιδικό μου φίλο Βασίλη Παπαδημητρίου... Ο Μιχάλης όλων μας έχει φύγει από τη ζωή... Ο Λαλούμης προσπαθούσε να μας εξηγήσει τα πάντα... Ολη του η συμπεριφορά έδειχνε έναν άνδρα ενάρετο... Μακάρι οι επόμενοι πρόεδροι να μας "κερδίσουν" όπως και ο Μιχάλης Λαλούμης... Σεβόμαστε την διαδικασία αλλά ως παράταξη και ως επικεφαλής έχουν προκύψει νέα δεδομένα . Δεν θα συμμετέχουμε στην ψηφοφορία"
  • Κ. Κουρίτα: "Οι λέξεις είναι περιττές... Μου είχε πει ότι κάποιος Έλληνας ζωγράφος στο Παρίσι ήθελε να επιστρέψει τους πίνακες στο Λιτόχωρο. Το είχε δει προσωπικά... Να αναλάβουμε να κάνουμε την μεταφορά... "
ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
  • Κ. Δημόπουλος: "Θα ψηφίσουμε λευκό... Πολλά πράματα τα κάνετε κουτουρού... Η Συναίνεση ως εδώ..."
  • Γ. Φαρμάκης: "Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα... Τίποτα δεν γίνεται κουτουρού...   Γίνεται μεγάλος αγώνας... 5 ανθρωποι παλεύουμε και προσπαθούμε για το καλό του τόπου... Η πλειοψηφία ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΤΟΥΛΗ... Προχωράμε στην διαδικασία..."
Διαβάστε περισσότερα...

Ζωντανά από την Κονταριώτισσα στην ειδική συνεδρίαση για εκλογή προέδρου του Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου

Στην συνεδρίαση θα προεδρεύσει η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Παπαθανασίου, Σοφία Ζουρζούρα - Παύλου. Το Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου, παρουσία και του νέου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Παπαδημητρίου, με απόντα μέχρι στιγμής τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης Αθ. Στύλου.
Την συνεδρίαση άνοιξε η πλειοψηφούσα και αναφέρθηκε στον Μιχάλη Λαλούμη. Αμέσως μετά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.


Διαβάστε περισσότερα...

Από την συνέντευξη του Κώστα Δημόπουλου σήμερα στη DION Τηλεόραση πριν από λίγο...


α' μέρος συνέντευξης: Κεντρική πολιτική σκηνή

  • Αυτές οι μέρες ανήκουν στον Βαγγέλη Σουσουρογιάννη. Τέτοιοι πολιτικοί αυτής της ποιότηας σήμερα σπανίζουν. Δεν είναι τυχαίο πως πέρασε από τα "κόσκινα" του εθνάρχη Καραμανλή.
  • Ελπίζω ο Σαμαρας να διορθώσει τις επιλογές. Μέχρι σήμερα ήταν αρπα - κόλα οι περισσότερες επιλογές όπως πιθανόν να ήταν και η δική μου το 2007. Το 2009 όταν πηγαίναμε στο πρωτοδικείο για να καταθέσουμε τον συνδυασμό ψάχναμε για 2 βουλευτες έως τέλους. Είχα δεχθεί και εγώ και συνυποψήφιοί μου τηλέφωνο για να μας ρωτήσουν αν έχουμε κάποιον δικό μας να βάλουμε.
  • Το 1981 όταν δεν εξέλεγη ο Σουσουρογιάννης αποδέχθηκε το αποτέλεσμα πράμα το οποίο πολλοί και στην Πιερία δεν το κατάλαβαν. Ασχολήθηκε και διέπρεψε στη δικηγορία.
  • Το τελευταίο καλοκαίρι ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές. Τίποτα άλλο! Μου θύμισε το καλοκαίρι του 1988 όταν πήγε στην Ελούντα με τη Μιμή. Τότε που όλη η Ελλάδα καίγοταν. Ο Ανδρέας τότε είπε - μεθυσμένος από έρωτα - ότι θα έυχονταν να μην τελειώσει εκείνο το καλοκαίρι. Έτσι και σήμερα ο κόσμος καίγεται και ο πρωθυπουργός πήγε σε τρία νησιά διακοπές. Δεν διακαιούται ο πρωθυπουργός σήμερα να πάει διακοπές. Έπρεπε να είναι στην βουλή. Η Μέργκελ και ο  Σαρκοζί πήγαν διακοπές;
  • Κανένας σεβασμός για τον κόσμο. Περιμένουμε τον λογαριασμό τον Σεπτέμβριο, κάιγεται όλος ο κόσμος και κατα τ'αλλα αυτός πάει διακοπές. Δεν θα επιτύχει τίποτα όσα μέτρα και να πάρουν. Από την στιγμή που δεν υπάρχει ανάπτυξη
  • Ο Καραμανλής έλεγε την αλήθεια προεκλογικά. Δεν μπορώ να φανταστώ πως σήμερα ο πρωθυπουργός είναι εθνικός προδότης. Υπάρχει βέβαια μια αδράνεια αδικαιολόγητη. Καμμία ανάπτυξη δεν είχε σταματλησει επί Νέας Δημοκρατίας.
  • Εκτιμώ πως ο Σαμαράς βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η δουλειά που γίνεται έχει βάσεις. Παράγεται έργο πραγματικό στις επιτροπές που συνεδριάζουν στην Συγγρού. Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς βρέθηκε με 90 βουλευτές. Αναγκαστικά τομεάρχες γίνονται οι εν ενεργεία βουλευτές. Εκτιμώ πως ο σημερινός "πρωινός καφές" του Σαμαρά είναι με νέα πρόσωπα. 
β' μέρος συνέντευξης: Δήμος Δίου - Ολύμπου


  • Το πρόβλημα δεν είναι αν πήγαμε καλά τουριστικά εφέτος. Καλούτσικα πήγαμε. Θα ξανάρθουν όμως οι τουρίστες; Πώς να έρθουν με 2 μέτρα χόρτα και με σκουπίδια παντου; Φοβάμαι πως η διοίκηση του δήμου δυσφήμησε την περιοχή.
  • Πήρε 33 άτομα μέσω ΑΣΕΠ και 10 εκτός ΑΣΕΠ και έδωσε τις 10 αυτές θέσεις για εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια. Απέτυχαν παρόλο πού είχαν τα 43 άτομα προσωπικό και το μόνιμο προσωπικό. Φταίει η διοίκηση. Κανένα σχέδιο αποκομιδής. Απαράδεκτη πολιτική στα σκουπίδια. Πήρανε υπό το μηδέν σε αυτό τον τομέα.
  • Μου έλεγαν πως κινδυνολογώ για το νερό του Πλαταμώνα που είναι θολό. Είναι θολό γιατί είναι πλούσιο σε μαγγάνιο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τα μηχανήματα της κοινοπραξίας. Έψαξαν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή μήπως έχουνε συνδέσμους με την κοινοπραξία;
  • Δεν θα ξανάρθουν οι τουρίστες. Από τις 9 γαλάζιες σημαίες έμειναν οι 5. Μπορούσαν να τις πάρουν τις σημαίες αλλά τα λεφτά ήθελαν να τα δώσουν αλλού όπως και τα λεφτά που έδωσαν αλλού στην αναμόρφωση προυπολογισμού για το απορριματοφώρο.
  • Στο δημοτικό διαμέρισμα Δίου δεν υπάρχει τίποτα. Ακόμα και για τους υδρονομείς εξαιρέθηκαν τελευταία στιγμή από τον ΑΣΕΠ και πήραν όλους τους αποτυχόντες συμβούλους Παπαθανασίου ως υδρονομείς. Υπάρχει υδρονομέας διπλοθεσίτης. Αστυνομικός και υδρονομέας μαζί. Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.
  • Ο Φαρμάκης πιθανόν να πήγαινε καλύτερα εάν δεν ήταν κατευθυνόμενος από τον Παπαθανασίου. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι σοβαροί αλλά με την επιρροή Παπαθανασίου δεν μπορούν να προσφέρουν. Οι πρακτικές του εν αργία είναι μιας άλλης εποχής και θυμίζουν το '81 - '89.
  • Προβληματίστηκα αν πρέπει να κατέβω βουλευτής ή υποψήφιος δήμαρχος. Αισθάνομαι όμως πως έτσι πως εξελίχθηκαν τα πράματα ένας βουλευτής δεν μπορέι να προσφέρει στον τόπο του. 
  • Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό ¨Ολύμπια Γη" και στις επόμενες δημοτικές εκλογές
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη Πυρκαγιά σε βενζινάδικο στην Κατερίνη

Φωτογραφίες και βίντεο από το ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Δήμος Δίου - Ολύμπου: Φεστιβάλ στην ακτή Λεπτοκαρυάς

ΜΕ ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ι.ΠΑΡΛΑΠΑΝΟ ΚΑΙ Δ.ΔΡΙΣΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με μουσική βραδιά από έντεχνο τραγούδι και με τη συμμετοχή του Γιάννη Παρλαπάνου, της Μαρίας Φωτοπούλου και του Δημήτρη Δριστά, ολοκληρώθηκε το 1ο φεστιβάλ θάλασσας, σε μια εκδήλωση που έγινε στην αμμουδιά της Λεπτοκαρυάς.
Μάλιστα, η εξέδρα από όπου οι καλλιτέχνες ψυχαγώγησαν το κοινό της πόλης, αλλά όχι μόνο, είχε στηθεί εκεί που κυριολεκτικά έσκαζε το κύμα. Γι αυτό, άλλωστε, αν και η θερμοκρασία ήταν στους 30ο Κελσίου, η βραδιά ήταν τελικά δροσερή… Η αύρα της θάλασσας αλλά και τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από την υπέροχη φωνή της Μαρίας Φωτοπούλου, έκαναν τη βραδιά να είναι δροσερή κι ευχάριστη…!
Ήταν η τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ θάλασσας στην παραλία Λεπτοκαρυάς – giabanaki, που συνδιοργανώθηκε από την πνευματική κίνηση Λεπτοκαρυάς και τον πολιτιστικό όμιλο γυναικών της περιοχής. Σημαντική και ουσιαστική ήταν όμως και η συμβολή του υπαλλήλου του δήμου Δίου-Ολύμπου, Θωμά Καρτσιώτη, του ανθρώπου που είχε τον τεχνικό συντονισμό της όλης εκδήλωσης.
Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Νούλα, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λεπτοκαρυάς Ευάγγελος Κουκάρας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Ζτάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Λάππας, Γιώργος Κωτούλης, Σοφία Ζουρζούρα, Αντώνης Χατζής κ.ά., η Λιτοχωρίτισσα καλλιτέχνης Πόπη Κουτρούλα, εκπρόσωποι της πνευματικής κίνησης Λεπτοκαρυάς και του πολιτιστικού ομίλου γυναικών της περιοχής που εργάστηκαν εθελοντικά αλλά και αρκετοί πολίτες και τουρίστες. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς εξανάγκασε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/08/24/118947/#comment-781863

Όπως γράφουμε και προηγουμένως, ύστερα από την προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γιώργο Παπανδρέου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου υποχώρησε και απεδέχθη δύο (τους πιό σημαντικούς) από τους τρεις όρους που της έθεσε: την κατάργηση του ασύλου και την εκλογή του πρύτανη από την ακαδημαική κοινότητα (μετά από πρόταση 2-3 υποψηφίων εκ μέρους του Συμβουλίου).


Αν κάποιος αποτιμήσει πολιτικά την όλη υπόθεση ο Αντώνης Σαμαράς:

1. Εξαναγκάζει σε άτακτη υποχώρηση την κυβέρνηση στα δύο πιο φλέγοντα και καίρια σημεία του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο αρχικά προσπερνούσε χωρίς να ακουμπά ουσιαστικά το θέμα του ασύλου. Η παρέμβαση Σαμαρά λύνει δια παντός ένα από τα πλέον κομβικά ζητήματα της μεταπολιτευτικής παιδείας στη χώρα μας! Οσο για την εκλογή των πρυτάνεων, η παρέμβαση του βγάζει από το συνταγματικό αδιέξοδο το νέο νόμο! Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στα ακαδημαικά μέλη να κάνουν τις επιλογές τους και να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους.

2. Αποδεικνύει στην πράξη οτι η παιδεία δεν αποτελεί πεδίο για κομματικές αντιπαραθέσεις (να το θυμούνται μελλοντικά στο ΠΑΣΟΚ).  Ο Αντωνης Σαμαράς πορεύτηκε απο την αρχή εντελώς διαφορετικά απο τον Γ. Παπανδρέου. Με αποκλειστικό γνωμονα το συμφέρον της χώρας διαφώνησε ουσιαστικά σε θέματα οικονομίας και προοπτικής του τόπου. Δικαιώθηκε πανηγυρικά απο τις σημερινές εξελίξεις. Συμφώνησε, πάλι με γνώμονα το καλό του τόπου, σε θέματα κατάργησης συντεχνιακών προνομίων. Σήμερα συναινεί σε ένα από τα πιό σημαντικά θέματα που αγγίζουν την ελληνική οικογένεια. Την τριτοβάθμια εκπαίδευση! Στηρίζοντας το ελληνικό δημόσιο πανεπιστημίο βάζει και πάλι «πλάτη», με τους δικούς του όρους αυτή τη φορά, για την ουσιαστική του αναβάθμιση και πρόοδο.

3. Τέλος στέλνει και ένα ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα: ένθεν κακείθεν. Η συναίνεση δεν ειναι έννοια, ή ακόμη χειρότερα πράξη του συρμού. Και προ παντός δεν είναι για πολιτική κατανάλωση. Είναι υπεύθυνη πολιτική πράξη και δίνεται για το συμφέρον και το όφελος της χώρας. Σε καμμιά περίπτωση δε, δεν παραχωρείται για να αποφέρει βραχυπρόθεσμα πολιτικά κέρδη. Αυτό ειδικά το τελευταίο ας το ακούσουν κάποιοι καλά! Και ας το εμπεδώσουν καλύτερα!!
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ετσι έρχεται η ανάπτυξη!

Από το oxtapus:

Ρώσος κροίσος, επενδύει στην Κύπρο. Ο δισεκαρομυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ, τρίτος πλουσιότερος Ρώσος κατά το Forbes, μεταφέρει μέρος των εταιρειών του στη χώρα


 (εδώ που τα λέμε, βοήθησαν και οι καταβολές Χριστοφια)
Ετοιμος να επενδύσει στην Κύπρο ο ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Προχόροφ
 Ανάσα για την κυπριακή οικονομία θα δώσουν οι επενδύσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο Ρώσος κροίσος κ. Μιχαήλ Πρόχoροφ, πρόεδρος μεταξύ άλλων και του ανερχόμενους κόμματος «ΔεξιάΥπόθεση».Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ιζβέστια» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος απευθύνθηκε στα τέλη Ιουλίου στην Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ρωσίας, ζητώντας να του επιτραπεί να αναλάβει τον έλεγχο του μεριδίου 99,5% της ρωσικής «Ιντεργκέο», στην οποία ανήκουν μετοχές της εξορυκτικής μεταλλευτικής βιομηχανίας της Ρωσίας και ειδικότερα στο τμήμα εκείνο που απέκτησε ο κ. Πρόχoροφ μετά το «διαζύγιό» του από τον έτερο μεγαλοεπιχειρηματία κ. Βλαντιμίρ Ποτάνιν.
Κατά τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» η κυπριακή εταιρία «Intergeo» θα αποκτήσει τον έλεγχο έξι εταιριών εξόρυξης μεταλλεύματος και παραγωγής νικελίου. Για να ολοκληρωθεί όμως η διαδικασία θα απαιτηθεί έγκριση της κυβερνητικής επιτροπής, της οποία προεδρεύει ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως αναφέρεται στη Λευκωσία είναι πολύ πιθανόν με τη μεταφορά ενεργητικού στην Κύπρου ο κ. Πρόχοροφ να θέλει να διευκολύνει την πώληση μεριδίου της εταιρίας του στο χρηματιστήριο του Τορόντο από τα γνωστότερα διεθνώς για εξορυκτικές βιομηχανίες.
Ο κ. Πρόχοροφ εξέφρασε προσφάτως την πρόθεσή του να αναλάβει ακόμα και την πρωθυπουργία της Ρωσίας στο πλευρό του νέου προέδρου που θα εκλεγεί τον Μάρτιο του 2012. Η κίνηση του αυτή έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση ότι αποτελεί «πολιτικό σχέδιο του Κρεμνλίνου», καθώς ο ίδιος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Πούτιν. Δηλώνει πάντως έτοιμος να εργασθεί για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πριν από λίγες ημέρες εντυπωσίασε με την πρότασή του να δημιουργηθεί μηχανισμός ενοποίησης των οικονομιών Ρωσίας και ΕΕ, έτσι ώστε να υιοθετηθεί ως κοινό νόμισμα το ευρώ και να δημιουργηθεί η «Μεγάλη Ευρώπη», ως ένα από τα τρία διεθνή οικονομικά μέτρα που θα υπάρχουν παγκοσμίως, μαζί με τις ΗΠΑ_ Λατινική Αμερική και την Κίνα_ ευρύτερη Ασία
Διαβάστε περισσότερα...

Manifesto from the Provisional Government of Macedonia in 1878 (Litochoro of Olympus)

Από την "Ιστορία της Μακεδονίας":

In 19th February of 1878, the Macedonians of Litochoro in Olympus, proud of their Greek Ethnicity,  took up arms and started a revolution, in order to unite with their motherland Greece. They formed a Provisional Government of Macedonia, under the presidency of Evangelos Korovangos. They appealed to Greece and the European Powers to make their dream true and unite with their motherland Greece.  All this took place at the same period that Turkey was about to sign the Treaty of San Stefano which allowed Russia to give Macedonia to Bulgaria.

Members of the Provisional Government of Macedonia were: The President Evangelos Korovangos from Litochoro,  Doctor Athanasios Asteriou from Livadi of Olympus,  Georgios Zachariades, Giannis Nikolaou, Giannis Vergidis from Skotina, Doctor Demetrios Sakellaridis and Nikolaos Mitsios from the Monastery of Petra. Members were the Monastic priest Nikephoros and the priest Athanasios Georgiou. Later Nikolaos Lousis was added as a member. The decision was signed also by 40  Macedonian representatives of villages from Pieria, Olympus, Velvendous of Kozani and the Livadi of Olympus.

The Provisional Government of Macedonia addressed the following Manfesto to the European Powers:

THE DOCUMENT


 originaldeclaration Manifesto from the Provisional Government of Macedonia in 1878 (Litochoro of Olympus)



 MANIFESTO OF THE PROVISIONAL GOVERNMENT OF MACEDONIA



To the Governments of the European powers



The long lasting sufferings which the respectable governments have heard about from their representatives, and which by now have reached a state of stressful despair, have obliged the inhabitants of Macedonia to take up arms in order to defend their lives, their honour and property. Calling a meeting today the representatives of the various communities in Macedonia, overthrew the Sultan’s tyrannical authority, declared the union of Macedonia with mother Greece, and chose us in order to form the Provisional Government of the revolution with the obligation to ask from the Christian super powers their mighty protection for the justification of our fight…(Macedonia) is ready to be freed and connected to mother Greece, even if it needs to be delivered to fire and disaster rather than continue living under the tyranny of various Turkish notables. They destroyed and violated the honour and sanctity of family life. All promises and obligations that the Turkish authorities gave to its subjects have proved by now to be nothing more than purposely sly and deceptive. The Turkish government has several times granted rights but tyranny has never been loosened. On the contrary, our misfortunes became endless and horrible because this government has neither power nor authority. Therefore, we were forced to seek our arms so that we may die as men as Greeks if we are not allowed to live like logical and free men.



[Signed] In Litochoro, Mt. Olympus [on] 19th February, 1878 [by the members of]



The Provisional Government of Macedonia:



Evangelos Korovangos, President;

A. Asteriou;

G.V. Zahariadis;

Nikiforos, Monastic priest;

Athanasios Georgiou;

Ioannis G. Vergidis;

Giannis Nikolaou



We ask the Consul General of Greece to read [and transmit] the present document.



CONSULATE’S LETTER

 GreekConsulatesLetter Manifesto from the Provisional Government of Macedonia in 1878 (Litochoro of Olympus)







Sources:

Konstantinos Douflias, Macedonia, Macedonian Struggle, Greece-Macedonia 4000 Years, 1992, Aegean Publications, Pages 81, 84, 116, and 117

 Accounts and papers of the House of Commons, Great Britain. Parliament, page 47

  

Thanks to Christos
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ Ε Λ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ<ΑΕΠΙ> ΚΑΙ ΤΗΣ- ΤΡΟΙΚΑΣ -<GRAMΜO> ,<ERATΩ> ,<ΑΠΟΛΛΩΝ>????

    Αγαπητοί συνάδελφοι ,το ΣΕΛ προσπαθεί να βρει λύση για να ξεφύγουμε από το δυσβάσταχτο εισπρακτικό καθεστώς της ΑΕΠΙ, της Ανώνυμης Εταιρίας, που με την συνεργασία των Δήμων και της Αστυνομίας, μέχρι τώρα μας ρουφούσε το μεδούλι, διότι μας υποχρέωνε, προκειμένου να αποκτήσουμε άδεια Μουσικών Οργάνων, να προπληρώσουμε ενός έτους Πνευματικά Δικαιώματα στους ΑΕΠΙτζήδες και μετά να πάμε στο Δήμο και να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι  παράβολο για να προμηθευτούμε την περιβόητη άδεια μουσικών οργάνων, διότι η αστυνομία καιροφυλακτεί (ούτε υπάλληλος της ΑΕΠΙ να ήταν δεν θα έριχνε τόσες μηνύσεις, για μη κατοχή ''άδειας μουσικών οργάνων'').

Εμείς σαν Σωματείο θα προσπαθήσουμε να βάλουμε  ΤΕΛΟΣ στα χρηματικά ποσά που ζητά η ΑΕΠΙ και στα άσχημα παιχνίδια της. Δεν έχουμε τίποτα με τους υγιείς Δημιουργούς Πνευματικών έργων, αλλά με τους αρρωστημένους κερδοσκόπους .

Εμείς τους ζητήσαμε ποτέ Διαφημιστικά Δικαιώματα; Όχι βέβαια. Τέλος λοιπόν και η διαφήμιση των τραγουδιών τους. Τι θα έλεγαν εάν αποφασίζαμε να παίξουμε στα μαγαζιά μας τα δικά μας τοπικά τραγούδια Πόπη Κουτρούλα κλπ?   Τους ακριβοπλήρωσε ο Κλάδος αγαπητοί Συνάδελφοι.

Κατασχέσανε σπίτια, κλείσανε επιχειρήσεις . Καιρός λοιπόν κι εμείς να τους κλείσουμε την πόρτα από τα μαγαζιά μας, δίδοντάς τους τα ποσά που δικαιούνται κι όχι αυτά που ζητάνε.

Πουθενά ο 2121/93 λέει ότι η αμοιβή πρέπει να βγαίνει βάσει των τετραγωνικών μέτρων που έχει ένα μαγαζί. Γίνανε όλοι γνωστοί επειδή αυτός ο λαός τους τραγούδησε στις ταβέρνες, στα καφενεία, στα δημόσια στέκια του. .

Η δουλειά του δημιουργού είναι πρώτα απ όλα δουλειά ψυχής και μετά κονόμας. Όλοι οι δημιουργοί αρέσκονται και είναι δίκαιο αυτό να φτάνει η δουλειά τους (η ψυχή τους) στον κόσμο.  Ο δημιουργός παίρνει ζωή από την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου.

Οι υπάλληλοι όμως που έχουνε προσλάβει να τους εκπροσωπούν έχουν καταφέρει να κάνουν την αγορά να βρίζει τους δημιουργούς, που εξαιτίας τους και με εντολή τους «υποτίθεται» κλείνουν μαγαζιά, κυνηγούν το κοινό τους με την αστυνομία.

Αυτές οι τακτικές όμως δεν γίνετε να παραμένουν .Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν πάντα σε καθεστώς φόβου, μηνύσεων και αστυνομίας;

Αγαπητοί συνάδελφοι, Στόχος του ΣΕΛ είναι, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, υπουργεία, οργανισμούς και διεθνείς συνδέσμους υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων, η προστασία των συμφερόντων των μελών μας, προκειμένου να πατάξουμε το εισπρακτικό καθεστώς της ΑΕΠΙ, που επί χρόνια λυμαίνεται τον κλάδο μας. Ας πάψουμε να είμαστε ‘’κοκκινοσκουφίτσες’’ κι ας γίνουμε ο ‘’κακός ο λύκος’’ Επιτέλους πρέπει να ενωθούμε για το συμφέρον μας.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,πληροφορηθήκαμε τελευταία από επαγγελματία του κλάδου  και για δεύτερη εισπρακτική ενέργεια .1)ΑΕΠΙ (πνευματικών δικαιωμάτων,2) GRAMMO-εΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ.(συγγενών δικαιωμάτων)


 GRAMMO-εΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ.  . (Διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ)
Η δράση των κυρίων αυτών, σύμφωνα με αυτά που πληροφορηθήκαμε,έφτασε στο απροχώρητο. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας από τέτοιου είδους ζογκλερικές επιθέσεις. Ας ψάξουν από αλλού να τα πάρουν κι όχι από εμάς.

Ποιοι είναι αυτοί που προκειμένου να μας τα πάρουν όσο πιο χοντρά γίνεται βαφτίζουν   τα μαγαζιά μας από καφετέριες σε μπαράκια κι από 180 Ευρώ που πρέπει να δίνουμε ανά έτος ,σύμφωνα με το καθ όλα παράδοξο αμοιβολόγιό τους, μας πηγαίνουν στην κλίμακα των 3500 Ευρώ ανά έτος και ζητώντας μας και αναδρομικά τουλάχιστον 5 ετών φτάνουν να μας ζητούν 20.000 Ευρώ ή 30.000 ευρώ;

Ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν να εισπράξουν το 10% επί των ακαθαρίστων μας;

Γέμισε ο τόπος από νταβατζήδες και το κράτος τι κάνει;

Ποιοι είναι αυτοί που δέχονται παζάρια απειλώντας μας με μηνύσεις και αγωγές αν δεν συμβιβαστούμε;

 
Ποιοι είναι αυτοί που μας στέλνουν στην ΠΟΕΣΕ, δήθεν για χαμηλότερο αμοιβολόγιο;
 
Ποιοι είναι αυτοί, που έξω από τις Δικαστικές αίθουσες, χαμηλώνουν τις απαιτήσεις τους, λες και πουλάνε κιλίμια;


Αγαπητοί συνάδελφοι, εντός των προσεχών ημερών,θα μπούμε στην Διαδικασία τις πληρέστερης ενημέρωσης όσον αφορά στα μέτρα και την πολιτική που θα ακολουθήσουμε ώστε να απαλλαγούμε από τις επώδυνες όσο και άδικες αυτές εισπρακτικές ενέργειες.


Με τιμή για το ΔΣ

Η πρόεδρος  Κουτσιμανή Φανή
Διαβάστε περισσότερα...

Γρηγόρης Παπαχρήστου - Μέτωπο ανάπτυξης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στον Όλυμπο,
φιλοξενούμενος από τον 
Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστο.
Πρόταση: τιμώμενη χώρα στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου η Ρωσία

Η επιθυμία του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ να ανεβεί στον Όλυμπο ικανοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την περασμένη Κυριακή. Τη μεγάλη του αυτή επιθυμία είχε εκφράσει στον τ. Δήμαρχο Δίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστο, πριν ένα μήνα περίπου όταν επισκέφθηκε την Πιερία και συγκεκριμένα το Δίον. 

Έτσι την Κυριακή 21 Αυγούστου, ο Γενικός Πρόξενος με στενούς του συνεργάτες βρέθηκε στη Βροντού, χωρίς βέβαια επίσημο πρωτόκολλο, όπου τους υποδέχτηκαν ο κ. Παπαχρήστος με τη σύζυγό του και τοπικούς φίλους του. Η αποστολή με αυτοκίνητα ακολούθησε τη βασική διαδρομή προς το καταφύγιο «Κρεβάτια». Ενδιάμεσα ξεναγήθηκε στον οικισμό της Παλαιάς Βροντούς, τη μονή της Αγίας Τριάδας και μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή γεμάτη οξιές, πεύκα και έλατα κατέληξε στο ορειβατικό καταφύγιο «Κρεβάτια», σε υψόμετρο 1100μ.

Εκεί τους υποδέχτηκαν οι οικοδεσπότες του καταφυγίου, Γιάννης και Κώστας, προσφέροντας τσίπουρο και τσάι Ολύμπου. Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής, αφού προμηθεύτηκαν τον κατάλληλο ορειβατικό εξοπλισμό, ξεκίνησαν την ανάβαση στον Όλυμπο ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στην τοποθεσία «παπά Ρέμα».

Μετά από μια συναρπαστική πορεία δύο ωρών περίπου, βρέθηκαν σ’ ένα από τα ομορφότερα ρέματα του Ολύμπου, γεμάτο γάργαρες λίμνες και φανταστικούς μικρούς καταρράκτες. Εδώ είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν και να απολαύσουν τη μαγεία του επιβλητικού τοπίου του πανέμορφου Ολύμπου. Η επιστροφή κοπιαστική μεν, αλλά το στρωμένο τραπέζι με την παραδοσιακή φασολάδα και τα άλλα νόστιμα εδέσματα αποζημίωσαν την κούραση των ορειβατών, που είχαν να διηγούνται σ’ όσους δεν συμμετείχαν στην ορειβασία το θαυμασμό τους από τη μοναδική αυτή εμπειρία στον Όλυμπο.

Στη διάρκεια της ξεκούρασης αναπτύχθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση για τρέχοντα θέματα της πολιτικής αλλά κυρίως των σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαχρήστος και ο κ. Πασχαλούδης, ως μέλη της διοίκησης του Φεστιβάλ Ολύμπου, κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον Γενικό Πρόξενο να ανακηρυχθεί η Ρωσία τιμώμενη χώρα στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου για το 2012. Από την πλευρά του Προξένου η πρόταση έγινε καταρχήν αποδεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Δεσμεύτηκε πως θα τη μεταφέρει στην πρεσβεία και στη συνέχεια στο Πολιτιστικό Κέντρο που εδρεύει στην Αθήνα. 

«Σύντομα», δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος, «θα έχουμε νέα και θέλω να πιστεύω ευχάριστα. Οι χώρες μας έχουν πολλά κοινά στοιχεία και μπορούν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς».

Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, η αποστολή αποχαιρέτησε το καταφύγιο και τους οικοδεσπότες του, γράφοντας στο βιβλίο των επισκεπτών τις θερμότερες ευχαριστίες καθώς εντυπώσεις και αναμνήσεις από τη γνωριμία με τον Όλυμπο.

Ο τελευταίος σταθμός σε καφενείο της Βροντούς, όπου οι θαμώνες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τον Γενικό Πρόξενο και τους συνεργάτες του. Δεν παρέλειψαν να τους προσφέρουν τοπικά προϊόντα, όπως αποξηραμένο καπνό, σταφύλια, πεπόνια, κρασί αλλά και τοπικά γλυκίσματα.

Ο Γενικός Πρόξενος και η παρέα του αποχαιρέτησαν με τα θερμότερα λόγια τους Βροντινούς, ενώ στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρηγόρη Παπαχρήστο και τους συνεργάτες του δεν έβρισκαν λόγια να τους ευχαριστήσουν για την καταπληκτική φιλοξενία και τη μοναδική ευκαιρία που τους παρείχαν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον Όλυμπο. Και οι δύο πλευρές έδωσαν τη διαβεβαίωση πως η φιλία και η συνεργασία θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον με σημαντικές και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Διαβάστε περισσότερα...