Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το πλήρες φωτορεπορτάζ από τους Επιταφίους στο Λιτόχωρο


Διαβάστε περισσότερα...

Από την περιφορά του Επιταφίου στο Λιτόχωρο (6)


Διαβάστε περισσότερα...

Στις 5 μμ το πλήρες φωτορεπορτάζ από την Μεγάλη Παρασκευή στο Λιτόχωρο


Διαβάστε περισσότερα...

Από την περιφορά του Επιταφίου στο Λιτόχωρο (5)


Διαβάστε περισσότερα...

Από την περιφορά του Επιταφίου στο Λιτόχωρο (4)


Διαβάστε περισσότερα...

Από την περιφορά του Επιταφίου στο Λιτόχωρο (3)


Διαβάστε περισσότερα...

Από την περιφορά του Επιταφίου στο Λιτόχωρο (2)


Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από την συντονιστική επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Λιτόχωρο


Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από την περιφορά του Επιταφίου στο Λιτόχωρο (1)


Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ – «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ», ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ:


Είθε το αναστάσιμο φως να φωτίζει τα βήματα και τις επιλογές μας σε κάθε τομέα της ζωής μας για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε στην πολυπόθητη ΑΝΑΤΑΣΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΗ τους εαυτούς μας και τον τόπο μας!

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, αλλά και ο ίδιος ο δήμος μας, ας θυμηθούμε ότι «η πίστη μπορεί να κινήσει και βουνά!». Ας πιστέψουμε λοιπόν στις δυνάμεις μας κι ας εργαστούμε με ζήλο και διάθεση για προσφορά, μακριά από «ξεπουλήματα» παντός τύπου, για να οδηγήσουμε τον τόπο μας και τον λαό μας στην δική του ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ!

Καλή ανάσταση σε όλους!
Χρόνια πολλά!

Εκ μέρους της δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Επικεφαλής
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Διαβάστε περισσότερα...

Σε πολύ λίγο πλήρες φωτορεπορταζ και βίντεο από την περιφορά και το αντάμωμα των επιταφίων στο Λιτόχωρο


Διαβάστε περισσότερα...

Ένας χρόνος Μνημόνιο

Στις 23 Απριλίου 2010 ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της χώρας στην Τρόικα, προαναγγέλλοντας «μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό».


Με την απόφαση εκείνη, ο Πρωθυπουργός διέψευδε έμπρακτα τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δηλώσεις του, ότι «Λεφτά Υπάρχουν».


Όπως, επίσης, και τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μπούμε στο ΔΝΤ.

Ο ίδιος λίγους μήνες πιο πριν (3 Ιουνίου 2009) δήλωνε κατά λέξη: «Το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, ούτε για την αποτελεσματικότητά του…Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας…Ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».



  • Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 6 Μαΐου, η συμμαχία των προθύμων υπερψήφιζε το Μνημόνιο. Ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (πλην Γ. Δημαρά, Β. Οικονόμου και Σ. Σακοράφα) οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και η Ντ. Μπακογιάννη. Την ίδια εκείνη ημέρα το spread έφτανε τις 1028 μονάδες βάσης.



  • Οι θέσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά δικαιώνονται στο ακέραιο. Σταδιακά μάλιστα υιοθετούνται ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνομολογούν ότι το «Μνημόνιο δεν βγαίνει» και είναι ανάγκη «να υπάρξει αλλαγή πολιτικής».



  • Από την υπογραφή του Μνημονίου έως σήμερα μεσολάβησαν 3 επικαιροποιήσεις, σε κάθε μία από τις οποίες προστίθενται νέες δεσμεύσεις και πρόσθετα επώδυνα μέτρα. Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών, τον περασμένα Μάιο, ότι «δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα» και ότι «αν χρειάζονταν αυτό θα σήμαινε αποτυχία» έχουν διαψευστεί στην πράξη και μάλιστα πολλές φορές έως τώρα.



Όλες οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ διαψεύδονται. Πέφτουν έξω σε όλα.

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής επιβεβαιώνεται καθημερινά αφού:



  • Η οικονομία έχει μπει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.
  • Το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν αντιμετωπίζεται με βιώσιμο τρόπο.
  • Το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του.
  • Ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
  • Η παραγωγική βάση συρρικνώνεται.
  • Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται.
  • Ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται.
  • Μέτρα κοινωνικής προστασίας δεν λαμβάνονται.
  • Η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται
  • Οι σπατάλες συνεχίζονται.
  • Οι διαρθρωτικές αλλαγές καθυστερούν.
  • Τα μέτρα ανάπτυξης είναι ανύπαρκτα.



Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό με την Κυβέρνηση Παπανδρέου να πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις της. Συγκεκριμένα:


1ον. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν, το 2010, κατά 5,5%, έναντι στόχου στο «Μνημόνιο» για αύξηση κατά 13,7%.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 8%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

Παρατηρείται, συνεπώς, μία υστέρηση 2 δισ. ευρώ έναντι του ετήσιου στόχου, ή κατά 1,4 δισ. ευρώ από το στόχο που είχε θέσει η Κυβέρνηση για το τρίμηνο! Είναι μάλιστα χαμηλότερα περίπου κατά 1 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου!


2ον. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μειώθηκαν, το 2010, κατά 12%, έναντι στόχου στο «Μνημόνιο» για μείωση κατά 4%. Μάλιστα οι δαπάνες του Προγράμματος εμφανίζονται μειωμένες κατά 55% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί για να καλύψει μέρος από την μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.


3ον . Οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,5% (ή κατά 538 εκατ. ευρώ) το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

Πολλά Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεών τους (π.χ. ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έχουν ήδη απορροφήσει, από το πρώτο τρίμηνο το 46,9% και το 42,4% αντίστοιχα των πόρων του 2011 και αν δεν υπάρξει νέα χρηματοδότηση θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα μέσα στο έτος).


4ον. Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο και διαμορφώθηκε σε υψηλότερα από τα προσδοκώμενα επίπεδα (στο 4,5% για το 2010 έναντι στόχου για 4% και αναθεωρημένου 4,2%). Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 «έτρεχε με 6,6%! Πρόκειται για πρωτοφανή, σε ένταση και έκταση, συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας, τη μεγαλύτερη από το 1975.


5ον . Το «Μνημόνιο» προέβλεπε έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ για το 2010. Στη συνέχεια ο στόχος αναθεωρήθηκε στο 9,4% του ΑΕΠ. Σήμερα φτάσαμε αυτός να εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από το 10% του ΑΕΠ, παρά τη λήψη μέτρων εκτός «Μνημονίου», την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη δημιουργία ενός τεράστιου «εσωτερικού χρέους», ύψους 5,4 δισ. ευρώ μόνο για το 2010.

Όμως και το πρώτο τρίμηνο του 2011 το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικού Προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) παρουσιάζεται αυξημένο κατά 7,5%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!


6ον. Ο πληθωρισμός «σκαρφάλωσε», το Δεκέμβριο, στο 5,2%, έναντι στόχου στο «Μνημόνιο» για 1,9% το 2010. Το μήνα Μάρτιο ο πληθωρισμός «έτρεχε» με 4,5% που είναι και ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Εσθονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


7ον. Η ανεργία το 2011 κινείται πάνω από το 15%. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. αυτή εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο στο 15,1%.




ΜΕΤΡΑ

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε το 2010 πολλά επώδυνα μέτρα που δεν περιλαμβάνονταν στον Προϋπολογισμό του 2010, ούτε καν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα έλαβε επιπλέον, μέτρα περίπου 13 δισ. ευρώ (1 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2010 με τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας, 4,8 δισ. ευρώ το Μάρτιο στο σχετικό «πακέτο» μέτρων, 5,8 δισ. ευρώ το Μάιο με την υπογραφή του «Μνημονίου», 1 δισ. ευρώ το Νοέμβριο).

Μέτρα όπως είναι, μεταξύ πολλών άλλων:

  • Η αύξηση των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).
  • Οι απανωτές αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό.
  • Η οριζόντια περικοπή των αποδοχών και των συντάξεων.
  • Η συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Η αναστολή χορήγησης της δεύτερης δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης.
  • Η περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Τα μέτρα όμως δεν σταματούν ούτε το 2011!  Το «Μνημόνιο» προέβλεπε μέτρα 9,1 δισ. ευρώ για το 2011, ο προϋπολογισμός επιβάλλει πρόσθετα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ η Τρόικα, σήμερα, αναζητά νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ, εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στους πρώτους 2 μήνες του έτους. Συνεπώς, από τα 9,1 δισ. ευρώ φτάσαμε στα 17,3 δισ. ευρώ, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το ύψος των πρόσθετων μέτρων εξαιτίας της νέας υστέρησης των δημοσιονομικών μεγεθών του 2010.


«ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ



Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη φορολογική της πολιτική και με την πρακτική του «δεν πληρώνω», τιμωρεί την επιχειρηματικότητα, αυξάνει τα «λουκέτα» στην αγορά και συντελεί στη διόγκωση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα:

  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους, τον Ιανουάριο, ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, κηρύσσοντας ουσιαστικά μια «άτυπη» στάση πληρωμών προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.
  • Η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων έχει μονιμοποιηθεί και επηρεάζει τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων σε περίοδο μειωμένων κερδών και περιορισμένης ρευστότητας. Αυτή διαμορφώθηκε στα 800 εκατ. ευρώ το 2010, και αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ το 2011, παρά τη μειωμένη περυσινή, έναντι του 2009, κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι, για πρώτη φορά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου, οι ζημιογόνες επιχειρήσεις να είναι περισσότερες από τις κερδοφόρες. Μάλιστα, 265 εισηγμένες εταιρείες εμφάνισαν ζημίες ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ το 2010, έναντι κερδών ύψους 3,7 δισ. ευρώ το 2009.


Γραφείο Τύπου ΝΔ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 27 & 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Κλείνουν τα Τέμπη μέσα στις γιορτές!
* ΑΡΑΓΕ, ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ;
* ΣΤΙΣ 27/4/2011 ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ 27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
 
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει δημόσια ο δήμος Δίου-Ολύμπου μετά την ανακοίνωση των αρμοδίων για ξαφνικό και χωρίς συνεννόηση διήμερο κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών σε εορταστική περίοδο. 

Όπως διαπιστώθηκε από πολίτες αλλά και από τη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου, κατά το μέσο της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα κατά το διήμερο της Τετάρτης 27 Απριλίου και Πέμπτης 28 Απριλίου 2011, η Πιερία, ιδίως δε η Νότια Πιερία, θα συνεχίσει να υποδέχεται πολύ μεγάλο όγκο διερχόμενων επισκεπτών  και θα φιλοξενεί σημαντικό αριθμό τουριστών, αυτήν ακριβώς την περίοδο έρχονται οι αρμόδιοι για να κλείσουν τον δρόμο των Τεμπών.

Επιπλέον, την Τετάρτη 27 Απριλίου ξεκινά στην Πιερία το 27ο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και αναμένεται να έρθουν στον τόπο μας εκατοντάδες σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες αυτού του συνεδρίου. Επομένως, όσοι από αυτούς θα έρθουν από τη Νότια Ελλάδα ή από το εξωτερικό (αεροδρόμιο «Βενιζέλος» Αθήνα), αναμένεται να ταλαιπωρηθούν περιπλανώμενοι σε παράδρομους πέριξ των Τεμπών. 

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου κατανοεί μεν το γεγονός ότι ενδεχομένως υπάρχει ανάγκη συντήρησης του δικτύου για λόγους ασφάλειας, διαμαρτύρεται όμως έντονα, επειδή η απόφαση των αρμοδίων για κλείσιμο του δρόμου, αυτήν ακριβώς την περίοδο, είναι χωρίς λογική, κρίνεται ως εμφανώς αψυχολόγητη και πάνω απ’ όλα γίνεται χωρίς καμία συνεννόηση με τις τοπικές αρχές. 

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου, για τους λόγους αυτούς, εκφράζει δημόσια τη διαμαρτυρία του και καλεί τους αρμόδιους να μην προβούν τελικά σε κλείσιμο των Τεμπών την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά να έρθουν σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή και να επιλέξουν μια άλλη εβδομάδα για εργασίες συντήρησης αυτού του πολύπαθου δρόμου, ώστε μια διαδικασία συντήρησης οδικού δικτύου να μην αποβεί σε βάρος  του τουρισμού της περιοχής. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ω Γλυκύ μου έαρ


Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ


Θούλη - Χρυσάνθη Σιδηροπούλου,
Φίλη του Ενθουσιασμού και
του Συναισθήματος στην Πολιτική.
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ -
Νομός Ημαθίας
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Αθήνα αύριο το Άγιο Φως

Αύριο το απόγευμα θα φθάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Αύριο το απόγευμα θα φθάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, θα μεταβεί το πρωί, Μεγάλο Σαββάτο, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα το Αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές από την ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Λιτοχώρου Δίου - Ολύμπου


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ - Ανακοίνωση Παράτασης της ανακοίνωσης εποχιακού προσωπικού

Ύστερα από το υπ’ αριθμ. Οικ.19619/20-04-2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η υπ’ αριθμ. Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2011 του Δήμου μας, που αφορούσε στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα,                            συνεχίζεται.  

Η παράταση για την υποβολή των αιτήσεων αρχίζει από 26-04-2011 ημέρα Τρίτη και λήγει 28-04-2011 ημέρα Πέμπτη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Δίου - Ολύμπου που εδρεύει στο Λιτόχωρο, στην οδό Αγίου Νικολάου 15, αρμόδιοι κ. Ιωάννης Γιώτσας και κα. Ασπασία Γιαγκούση (τηλ. 2352350133 & 2352350159) αντίστοιχα. 
 
Επίσης στα γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην Δημαρχεία Δίου και Ανατολικού Ολύμπου), ΚΕΠ καθώς και Τοπικές Κοινότητες. 

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Σε δημοσίευμα του blog lefteria (http://lefteria.blogspot.com/2011/04/blog-post_3778.html), που μάλλον είναι ακόμη ένα blog το οποίο έχει επιλεκτική αρθρογραφία θα ήθελα να δημοσιέσετε το παρακάτω κείμενο ευελπιστώντας ότι κάποιος θα δημoσιεύσει μια διαφορετική άποψη σχετικά με την μεταφορά προϊόντων στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

Ο αρθογράφος με το όνομα Φοίβος Τ., επέλεξε το blog lefteria να δημοσιεύσει φωτογραφίες από διάφορα οχήματα από μεταφορικές εταιρείες όπως και από την δική μου.

Δε διαφωνώ στο ότι δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για μια πόλη που θέλει να έχει άλλο πρόσωπο καλύτερο, με συντριβάνια, δέντρα, πυραμίδες και να έχουμε αγάλματα στην κεντρική πλατεία μας τύπου πλατεία Αγίου Πέτρου της Ρώμης.

Με βάση την δημοτική αρχή, όλες οι μεταφορικές εταιρείες από τις 10.00 το πρωί και μέχρι τις 11.30, μπορούν να εξυπηρετούν τα καταστήματα (συμπολίτες μας δηλαδή), για τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις τους αλλά και εμείς οι ίδιοι ως καταναλωτές – πελάτες των καταστημάτων αυτών.

Το εν λόγο ωράριο είναι σε λειτουργία χρόνια τώρα και αν θα πρέπει να αλλάξει, τον λόγο τον έχει ο Δήμος. ” Το άγαλμα φωνάζει "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΕΞΩ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ", αλλά κανείς δεν το ακούει. ”, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, διότι ίσως θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ως προβολή της πόλης μας για μεταφυσικά φαινόμενα και έτσι κάπως να έχουμε περισσότερο τουρισμό, μιας και βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς. 

Τα ωράρια που προτείνει ο κ.Φοίβος, τα αποδέχομαι με μεγάλη μου χαρά, με την προϋπόθεση ότι ο απλός κόσμος και οι επαγγελματίες δεν θα παραπονιούνται για έλλειψη αγαθών και φαρμάκων στα ράφια τους. Με βάση την άποψη του κυρίου, ο οποίος μάλλον είναι όλη μέρα στους δρόμους, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γνωρίζει τόσο καλά πότε βγαίνει ο κόσμος στον πεζόδρομο, μπορεί ελεύθερα να φέρει επίσημα την πρόταση του στον Δήμαρχο και να γίνει μια συζήτηση – πρόταση στον Εμπορικό Σύλλογο.

Βέβαια θα πρέπει να επισημάνω πως κ’εμένα μ’ενοχλεί το απόγευμα, όπου Ι.Χ. και μηχανάκια κάνουν βόλτες στον πεζόδρομο και κανένας δεν διαμαρτύρεται. Το ότι δεκάδες μηχανάκια έχουν βρει “πάρκινγκ” στην αρχή του πεζόδρομου, πάλι δεν λέει κανείς τίποτα.

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για την πόλη μας. Αλλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πως για να είναι βιώσιμη μια πόλη, πρέπει να είναι και οι κάτοικοι της. Τα εμπορεύματα τα οποία μεταφέρουμε και ζούμε από την δουλειά αυτή, δίνουν και δουλειά – χρήμα και στους υπόλοιπους επαγγελματίες. Δυστυχώς στην σημερινή περίοδο το χρήμα είναι στις βασικές ανάγκες και για να υπάρχει πρέπει κάποιος να “ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ” για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Οπότε την επόμενη φορά αγαπητέ κ.Φοίβο και ανάλογοι συμπολίτες, σκεφθείτε καλύτερα, πως με το πακέτο μακαρόνια που τρώτε εσείς, ζούνε τουλάχιστον 10 οικογένειες ακόμη, από την μεταφορά του.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 23510 46740 ΚΑΙ 6974856385.
ΖΙΩΓΚΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ocl – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΖΙΩΓΚΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

«Τὴ Αγία καὶ Μεγάλη Παρασκευή,
τὰ ἅγια καὶ σωτήρια καὶ φρικτὰ Πάθη
τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐπιτελοῦμεν,
τοὺς ἐμπτυσμούς, τὰ ῥαπίσματα, τὰ κολαφίσματα, τὰς ὕβρεις,
τοὺς γέλωτας, τὴν πορφυρᾶν χλαίναν, τὸν κάλαμον,
τὸν σπόγγον, τὸ ὄξος, τοὺς ἤλους, τὴν λόγχην,
καὶ πρὸ πάντων, τὸν σταυρόν, καὶ τὸν θάνατον, ἃ δι' ἡμᾶς ἑκὼν κατεδέξατο,
ἔτι δὲ καὶ τὴν τοῦ εὐγνώμονος Ληστοῦ, τοῦ συσταυρωθέντος αὐτῷ,
σωτήριον ἐν τῷ Σταυρῶ ὁμολογίαν».

Την ημέρα αυτή τελούμε την ανάμνηση των φρικτών και σωτήριων Παθών του Κυρίου Ιησού Χριστού και απ’ αυτό το γεγονός καθιερώθηκε και η νηστεία της Παρασκευής.
Αφού λοιπόν ο Ιησούς παραδόθηκε στους στρατιώτες, τον γυμνώνουν, του φορούν κόκκινη χλαμύδα, του βάζουν ακάνθινο στεφάνι και καλάμι στο χέρι αντί σκήπτρου. Κατόπιν τον προσκυνούν χλευαστικά, τον φτύνουν και τον χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Στη συνέχεια, αφού του φόρεσαν και πάλι τα ρούχα του, του δίνουν τον Σταυρό και έρχεται στον τόπο της καταδίκης, τον Γολγοθά. Εκεί, σταυρώνεται ανάμεσα σε δύο ληστές, βλασφημείται απ’ όσους περνούν μπροστά του και οι στρατιώτες τον ποτίζουν χολή και ξύδι.
Μετά από λίγο, ο Κύριος, φώναξε δυνατά: «Τετέλεσται» και έτσι εκπνέει «ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου» . Κατά τον θάνατο του κυρίου, τρέμει από φόβο και αυτή η άψυχη κτίση. Έπειτα λογχίζεται από τους στρατιώτες στην πλευρά του και τρέχει αίμα και νερό.
Τέλος, κατά το ηλιοβασίλεμα, έρχεται ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος μαζί του, κρυφοί μαθητές του Χριστού, αποκαθηλώνουν από τον Σταυρό το πανάγιο σώμα του διδασκάλου τους, το αρωματίζουν, το τυλίγουν σε καθαρό σεντόνι και το θάβουν σε καινούργιο μνημείο, κυλώντας πάνω στο στόμιό του μεγάλη πέτρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανασταση απο το μεσημερι

Ώρα
Σάββατο, 23 Απρίλιος · 3:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

Τοποθεσία
Λιτοχωρο Κεντρικη Πλατεια

Δημιουργήθηκε από:

Περισσότερες πληροφορίες
Μην περιμενεις το βραδυ της Αναστασης για να τσουγκρισεις το αβγο! Τσουγκρισε ενα τσιπουρο απο το μεσημερι
(Part II)
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ "ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ

Ο επικεφαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι κοινοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης "Ολύμπια Γη" εύχονται ολόψυχα στους δημότες του Δήμου Δίου - Ολύμπου 
"Καλή Ανάσταση".
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ TOY Σωτηρίου Δ. Ματσαγκά


Ένα σημαντικό ερευνητικό και εκδοτικό έργο

Η φιλότιμη και πρόθυμη προσπάθεια για τη διερεύνηση, διάσωση και καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας του Λιτοχώρου, καρποφόρησε με την έκδοση ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, τόμος πρώτος, 2009. Με εξωστρέφεια και τοποφιλική προσέγγιση εκδόθηκαν το έτος 2010 ο δεύτερος τόμος και φέτος (2011) ο τρίτος τόμος. Ο λαϊκός μας πολιτισμός, η κοινωνία, οι ρίζες και οι αγώνες των κατοίκων εξιστορούνται μετά από συστηματική έρευνα του πλούσιου αρχειακού υλικού και των πηγών.

Φιλοδοξία και σκοπός της όλης διαπραγμάτευσης είναι να διερευνηθεί μεθοδικά η ιστορική πορεία του Λιτοχώρου και συγχρόνως να αναδειχθούν νέες πηγές, ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες και κατευθύνσεις, οι οποίες θα αποδώσουν καρπούς.
  •        1912-2012.     100 χρόνια από την απελευθέρωση. 100 χρόνια Λιτόχωρο
  •        1913-2013.     100 χρόνια από την κατάκτηση των Κορυφών. 100 χρόνια Όλυμπος.
       Τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ευελπιστούν ότι θα είναι παρόντα στα χρονικά ορόσημα των εκατονταετηρίδων με ανάδειξη των ιστορικογεωγραφικών δεδομένων του τόπου μας.

       Οι εκδόσεις κυκλοφορούν και διατίθενται μόνο στα βιβλιοπωλεία του Λιτοχώρου.
 
















Διαβάστε περισσότερα...