Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Δάκτυλος του κεντρικού ΠΑΣΟΚ πίσω από την υποψηφιότητα Μυλωνέρου Νο2


Ποιός είναι άραγε ο δάχτυλος από το "βαθύ"ΠΑΣΟΚ;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Τί είπες Μυλωνέρο;

Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από «Άρχοντα του δαχτυλιδιού», αλλά από μια άλλη πορεία που θα εγγυάται το αληθινό, το διαυγές και το άφθαρτο.
Δημήτρης Μυλωνέρος 
Διαβάστε περισσότερα...

Δάκτυλος του κεντρικού ΠΑΣΟΚ πίσω από την υποψηφιότητα Μυλωνέρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του dionolympos blogspot υπήρξε "δάκτυλος" από την κεντρική πολιτική σκηνή στην υποψηφιότητα Μυλωνέρου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ. ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Συνδημότισσες και συνδημότες

   Αποτελεί κοινή πίστη πως ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να θέσει σε αργία τον Δήμαρχο του Δ. Δίου – Ολύμπου, δημιουργείτε ένα νέο πλαίσιο συνθηκών για το Δήμο μας.
   Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, αφενός αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τόσο με το διογκωμένο χρέος που εμφανίζει όσο και με τις αντιξοότητες που υπάρχουν σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο υλοποίησης του νέου θεσμού «Καλλικράτης», αφετέρου όμως πρόκειται για ένα Δήμο με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου.
   Η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, που ανέδειξε την δημοτική παράταξη με την οποία κατήλθα στις εκλογές ως Δημοτική Αρχή, μας επιφορτίζει όλους μας με ένα βαρύ αίσθημα ευθύνης τούτες τις ιδιαίτερες στιγμές για το Δήμο μας. 
   Πιστεύω βαθειά πως η όποια επιλογή για την «Επαύριον» στο Δήμο μας δεν πρέπει να είναι προϊόν  προειλημμένων αποφάσεων και παρασκηνιακών  μεθοδεύσεων. Αποφάσεων που δεν τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής τόσο στην δημοτική ομάδα όσο και στην κοινωνία. Μέλημα όλων πρέπει να είναι η ενότητα της πλειοψηφούσας παράταξης, απαλλαγμένη από πρακτικές και τακτισμούς που σχεδιάζουν το αύριο στο δήμο μας μέσα σε πλαίσια προσωπικών επιλογών και διαδρομών.
   Πίστευα και πιστεύω πως ο Δήμος μας διαθέτει δημιουργικές δυνάμεις. Ποιες είναι όμως οι αναγεννητικές δυνάμεις της ανατροπής στο Δήμο μας; Υπάρχουν άραγε; Η απάντηση είναι πως υπάρχουν και είναι πολλές, ισχυρές και αξιόμαχες. Μπορεί να είναι διάσπαρτες, ανοργάνωτες και ενδεχόμενες ακαθοδήγητες, αλλά υπάρχουν. Είναι το πρωτοποριακό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, το οποίο αν και νιώθει κατά κάποιο τρόπο «περιθωριοποιημένο», εν’ τούτοις υπάρχει και αγωνιά. Είναι ο χώρος των σκεπτόμενων ανθρώπων , των συνειδητοποιημένων δημοτών, εκείνων που δεν προσδοκούν σε προνομιακές σχέσεις ιδιοτέλειας. Όλων εκείνων που απλά αναζητούν χειρολαβή ελπίδας και ασφάλειας. Είναι εκείνοι που διαθέτουν μορφωτικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, και νιώθουν την ανάγκη της προσαρμογής του δήμου μας «στους άνεμους της νέας εποχής» και στις προοπτικές του μέλλοντος.
  Σ΄ αυτές τις δυνάμεις πίστευα και επένδυα πάντα. Γι΄ αυτό το λόγω δηλώνω ευθαρσώς, πως σεβόμενος τόσο τον εαυτό μου όσο και το σύνολο των συνδημοτών μου, δεν είμαι διατεθειμένος να πειθαρχήσω σε λογικές μιας βελούδινης διαδοχής με εντολοδότες και εντολοδόχους. Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από «Άρχοντα του δαχτυλιδιού», αλλά από μια άλλη πορεία που θα εγγυάται το αληθινό, το διαυγές και το άφθαρτο. 
   Το σίγουρο βέβαια είναι πως υπάρχει διέξοδος και ελπίδα. Και η ικμάδα σ΄ αυτή την περίπτωση είναι η αναχαίτιση όλων αυτών των μεθοδεύσεων, που έχουν ως στόχο την παράδοση του «δαχτυλιδιού» στο παρασκήνιο.
   Έτσι, λοιπόν, δηλώνω πως στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου.
  Καλώ, όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε κοινή συστράτευση για το αύριο του Δήμου μας.
  Καλώ όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους στη δημιουργία ενός κώδικα αρχών και αξιών, που θα πρεσβεύει σε κανόνες διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και πραγματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

                                                                                                   Αντιδήμαρχος

                                                                                              Μυλωνέρος Δημήτρης
Διαβάστε περισσότερα...

Ας θυμηθούμε τη «βρώμικη 10ετία του ’80»

Από τον "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ":
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=38348

Του Δημήτρη Ρίζου
Η αδύναμη επικοινωνιακά Ν.Δ. δεν έδωσε και δεν δίνει την έμφαση που επιβάλλεται για το πώς και ποιοι δημιούργησαν την οικονομική κρίση και το τεράστιο χρέος στη χώρα μας...
Αντί του κυρίου άρθρου μου, σήμερα θα σας παραθέσω περικοπές από καθοριστικό άρθρο του στο «Βήμα» του βουλευτή Γιάννη Μαρίνου, πρώην στελέχους του ΔΟΛ, ο οποίος αποκαλεί «βρώμικη» τη δεκαετία του ’80 – όπου κυριαρχούσε η λαϊκίστικη ανδρεοπαπανδρεϊκή εξουσία...
***
«...Η τραγωδία που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είχε αφετηρία της κυρίως τη δεκαετία του ’80... Οι πύλες του Αδου άνοιξαν τότε στον τομέα της οικονομίας με πρόσχημα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων. Τότε καταδικάστηκε η επιχειρηματικότητα και το κέρδος ως αντίθετα προς τα λαϊκά συμφέροντα ως μέσο άγριας εκμετάλλευσης που πρέπει να εξοβελισθούν μέσα από κοινωνικές πιέσεις και τον έλεγχο της κάθε δραστηριότητας από κομματοκρατούμενα συνδικάτα...

***
»Ταυτόχρονα τότε συστηματοποιήθηκε η “βιομηχανία” κάθε είδους παροχών προς άγραν ψήφων, που γρήγορα άδειασε τα δημόσια ταμεία, κατασπαταλήθηκαν τα κοινοτικά κονδύλια, που τότε ακριβώς άρχισαν να εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αποχαλινώθηκε ο δανεισμός από το κράτος και πήρε με καλπασμό την ανιούσα το δημόσιο χρέος, που έκτοτε διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, για να εκτιναχθεί σήμερα σε ύψος που μας έφερε στην ανεπίσημη πτώχευση και στο μνημόνιο...

***
»...Τότε άρχισε και η συστηματική διόγκωση του δημόσιου τομέα με αθρόους διορισμούς, αναδείχθηκαν σε επιστήμη τα κάθε λογής επιδόματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η καταναλωτική καταβρόχθιση των δωρεάν κοινοτικών κονδυλίων για ανύπαρκτα αγροτικά προϊόντα και η αποδοχή της παρανομίας ως δημοκρατικής κατάκτησης. Τότε εξευτελίστηκε ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας με αγνόηση των αποφάσεών της με τον κατάπτυστο ισχυρισμό ότι “ένας είναι ο θεσμός, ο κυρίαρχος λαός”...

***
»...Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα μεθοδεύτηκε η εγκατάλειψη της χώρας από τους ξένους επενδυτές με αναπόφευκτο επακόλουθο την αποβιομηχάνιση της χώρας, το κλείσιμο των περισσότερων ξένων βιομηχανικών μονάδων, τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την παράδοσή τους στους αδίστακτους συνδικαλιστές που τις καταλήστευσαν και τις οδήγησαν στη χρεοκοπία...
Να υπενθυμίσω επίσης τα πράσινα και μπλε καφενεία, τον αυριανισμό, τη διόγκωση του κράτους και τους αθρόους διορισμούς με πράσινη αλλά και κόκκινη και προ παντός ροζ προέλευση, που έκτοτε –ακόμη και σήμερα– κυριαρχούν πλειοψηφικά στα συνδικάτα...».
Διαβάστε περισσότερα...

Προς νέο και επαχθέστερο Μνημόνιο με τις γνωστές ….πασοκιές!

Από το Antinews: 
http://www.antinews.gr/2011/05/07/99782/

Ξεπέρασαν κάθε όριο κυνισμού.
Άφησαν σκοπίμως, επί ώρες, να συντηρείται ένα κλίμα καταστροφολογίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών , όπως και ο Πρωθυπουργός βεβαίως-βεβαίως εξαφανισμένοι.
Στις αγορές οργίαζαν οι κερδοσκόποι!
Τα σενάρια  έδιναν και έπαιρναν..
Και αίφνης, ο Λάζαρος…αναστήθηκε και μας πληροφόρησαν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μετέβη στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για τη Σύνοδο του G20!
Ναι, αυτόν τον φωστήρα περίμεναν για να ανοίξουν τα μάτια τους!
Λοιπόν, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική:
Αυτό που φωνάζανε, εδώ και καιρό, όλοι όσοι γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά, ότι δηλαδή τα νούμερα δεν βγαίνουν και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, φαίνεται να το συνειδητοποίησε και η κυβέρνηση.
Όχι, πως δεν το ήξερε.
Τα spreads συνεχίζουν να καλπάζουν επειδή οι αγορές εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγεί στις αγορές το 2012 και έχει ένα έλλειμμα δανεισμού το οποίο δεν καλύπτεται από τα προβλεπόμενα του μνημονίου. Άρα πρέπει κάτι να γίνει.
Οι εναλλακτικές δυνατότητες είναι περιορισμένες:
-Επιμήκυνση του χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου, χωρίς «κούρεμα». Το γνωστό πλέον reprofilling
-Αναδιάρθρωση με «κούρεμα»
-Πτώχευση με έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Με άλλα λόγια στην επέτειο ακριβώς του μνημονίου η Ελλάδα απειλείται πάλι με τον κίνδυνο της χρεοκοποπίας και την  επιβολή νέων και σκληρότερων μέτρων για να την αποφύγει.
Χθές, λοιπόν, οργίασαν τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Γιατί το έκαναν αυτό;
Μας προετοίμασαν για το χειρότερο σενάριο προκειμένου να δεχθούμε χωρίς αντιδράσεις το νέο μνημόνιο που φαίνεται να ετοιμάζουν.
Ο κ. Παπανδρέου θα λέει πάλι ότι μας έσωσε από την καταστροφή και τη χρεοκοπία. Χθες όμως έφτασε μόνο μια αποστροφή της ομιλίας του στην Βουλή (“Τι θέλετε να κάνουμε; Να επιστρέψουμε το δάνειο πίσω; Να διώξουμε την τρόικα; Και μετά πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Ούτε μία μέρα δεν μπορεί να ζήσει η Ελλάδα χωρίς το δάνειο των 110 δισ. ευρώ”) για να εκτιναχθεί το spread των δεκαετών ομολόγων κατά 200 μονάδες βάσης !!@!
Οι Ευρωπαίοι θα ισχυρίζονται ότι έσωσαν τον ευρώ και την οικονομία της Ευρώπης από την κατάρρευση.
Όλοι θα έχουν κάτι για να ….πανηγυρίζουν.
Και εμείς θα βρεθούμε μ’  ένα νέο  μνημόνιο σωτηρίας με επαχθέστερους όρους.
Καμιά κυβέρνηση δεν κορόιδεψε τόσο  προκλητικά τον ελληνικό λαό.
Και δυστυχώς, ανεχόμαστε ακόμα να μας κοροϊδεύουν….
Μετά την αποτυχία του ισχύοντος Μνημονίου και την αποκάλυψη των συνομιλιών Παπανδρέου – Στρος Καν  η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον κανένα πολιτικό και ηθικό έρεισμα για να μας …. ξανασώσει.
Ως εκ τούτου μόνο η προσφυγή στις κάλπες μπορεί να δώσει λύση στο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα.
Αδέξιος Δεξιός
Διαβάστε περισσότερα...

Οι προτάσεις του Ν. Παπανικολάου προς την κ. Μ. Αποστολάκη.

(να ληφθεί υπόψη η νομολογία από την δίκη που κέρδισε ο Δήμος Λιτοχώρου).

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, που είναι αναπληρωματικό μέλος στον τομέα αγροτικής ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκε πριν από λίγο με την κ. Υφυπουργό στα γραφεία της ΕΑΣ Πιερίας, και της κατέθεσε γραπτό κείμενο με τις πιο κάτω προτάσεις του που αφορούν το Υπουργείο Γεωργίας.

1. Ν. 248/1976. Να δοθεί προθεσμία δύο ετών για συνέχιση των ήδη εκδικασθεισών εκκρεμών υποθέσεων (δασικό κτηματολόγιο).
2. Ν. 666/1977. Να δοθεί νέα προθεσμία δύο ετών για να εξετασθούν όλες οι μέχρι σήμερα κρατηθείσες αιτήσεις (παραχώρηση εκτάσεων).
3. Ν.  3208/2003, που αφορά την παραχώρηση γεωργικών εκτάσεων.
4. Νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (νέα προθεσμία).
5. Να δοθεί η δυνατότητα η ίδρυση εντός αγροτικών ΖΟΕ δύο πρατηρίων καυσίμων και δύο αστικών εγκαταστάσεων καφενείου, πώλησης τσιγάρων κλπ. .
6. Παραχώρηση όλων των γεωργικών εγκαταστάσεων στους αντίστοιχους δήμους.    
7. Συγχώνευση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας. Π.χ. Δασαρχείο, Πυρόσβεση, Αγροφυλακή, Υπηρεσίες Δ/νσης Γεωργίας.
8. Παραχώρηση όλων των δημοσίων εκτάσεων στους Δήμους.
9. Να ληφθεί υπόψη για κάθε νομοθετική ρύθμιση η νέα νομολογία με αριθ. 1216/2006 του Εφετείου Θεσσαλονίκης (αφορά την αγωγή του Δήμου Λιτοχώρου κατά του Ελληνικού Δημοσίου).
10. Ν.Δ. 3958/1959 (ανώμαλες δικαιοπραξίες).
11. Εκσυγχρονισμός και κωδικοποίηση δασικής και γεωργικής νομοθεσίας.
Διαβάστε περισσότερα...

PLAY OFF Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Tετάρτη 11/05/2011, ώρα 5 μμ 
στο γήπεδο των ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ γίνεται ο αγώνας 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 
για την άνοδο στη Δ'  ΕΘΝΙΚΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις αύριο από τον πολιτιστικό σύλλογο μικρασιατών Ν. Εφέσσου "Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ"


Διαβάστε περισσότερα...

Στο Λιτόχωρο...

εχθές το βράδυ ο αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας παρέα με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Μπέη. 
Στην φωτογραφία παρέα με τα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ., Δημόπουλο Ορέστη και Άγγελο Κουτρούλα
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

Αγαπητοί  αναγνώστες  

Διαβάζοντας  το   άρθρο  του Δημήτρη Καλαϊτζή μου  γεννηθήκαν   ορισμένα   ερωτήματα  και θέλω  να  τα  μοιραστώ  μαζί  σας.
1.       Πρέπει   ή  δεν  πρέπει  οι  δημόσιοι  άντρες  να  αναλαμβάνουν  την  ευθύνη  των  πράξεων   τους  και  μάλιστα   άνδρες   που  θέλουν  να  παίξουν   ρόλο  στην  αυτοδιοίκηση  και  ίσως  και  στην  κεντρική  σκηνή   ?  Δεν  πρέπει  κ  Παπαχρήστο  να  μας  πείτε  τι  έγιναν  τα  7,5  εκ  ευρώ  και  επιπλέον  τα  έσοδα  από   την  εταιρεία  των   χαλικιών .  Οκτώ   χρόνια  από  500.000  ευρώ   άλλα  4  εκ  ευρώ   δηλ    11,5  σύνολο .
2.       Γιατί    αυτά  τα  ακούμε  από τον  αρθρογράφο   και  όχι  τον  Δημόπουλο   τον  Τσιφοδήμο    και  τους άλλους   δημοτικούς συμβούλους   οι  οποίοι  έλεγαν  πάρα  πολλά προεκλογικά     για  το  παραπάνω  θέμα ?  
3.       Είναι  επίσης  οφθαλμοφανές  ότι  ο  απερχόμενος   δήμαρχος  κ Παπαθανάσης   είχε  κάνει  συμφωνία  με  τον Παπαχρήστο , ο  ένας  να τον    στηρίξει προεκλογικά  και ο  άλλος   να  τον  καλύψει  μετεκλογικά  , όλα  τα  άλλα  που  ακούγονται  είναι  πολιτικά  παιχνίδια.  ( Αντιδημαρχία  στην   Τσιμήτρη  , ομιλία  και  συστάσεις  σ τους   δημοτικούς  συμβούλους μέσα  στο  ΔΣ κ.α)
4.       Τυχαία  ήταν  η  υπερφόρτωση  αρμοδιοτήτων  στον κ  φαρμάκη  ?
5.       Γιατί  δεν  απαντά  κανείς  στην  προκλητική  δήλωση  των  συμβούλων   του  Παπαθανάση   αλλά  και στα  λεγόμενα  του ? Είναι  φόβος  ή  έλλειμμα 
αυτό διοικητικό  της  αντιπολίτευσης  του  δήμου  Δίου – Ολύμπου?
Ενεργός   Δημότης   Δήμου  Δίου – Όλυμπου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ;

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΩ-ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η' Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ?
 
αναδημοσίευση από http://neaolympos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Πρόσκληση της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου "Ι. Σακελλαρίδης"


Διαβάστε περισσότερα...

Αναζωπύρωση μιας παλιάς γαλάζιας φιλίας

Φίλοι από παλιά με πολλούς αγώνες για την παράταξη. 
Τους ενώνουν πολλά και δεν τους χωρίζει τίποτα. 
Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Μπάσδρας, η φιλία αναζωπυρώθηκε!
Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντικός καθαρισμός ακτών Δ.Δίου-Ολύμπου

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»
Διήμερος καθαρισμός ακτών σε εθελοντική βάση πραγματοποιήθηκε σε ακτές του δήμου Δίου-Ολύμπου με πρωτοβουλία του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Ν. Πιερίας «Το Δελφίνι» και με συνεργασία του δήμου. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. Β. ΠΟΙΚΙΛΙΔΗ
Σύμφωνα με δήλωση του κ. Βασίλη Ποικιλίδη, προέδρου του συλλόγου, «η συγκεκριμένη δράση είναι μια εκστρατεία καθαρισμού ακτών από σκουπίδια και χόρτα. Η έναρξη αυτής της εκστρατεία περιλαμβάνει ένα πρώτο διήμερο εθελοντικής δράσης ενώ τον Ιούνιο θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με καθαρισμό ακτών στη Νότια Πιερία».
Όπως τόνισε, «στην προσπάθειά μας αυτή μάς βοηθούν διάφοροι εθελοντές και μιλάμε όχι μόνο για μέλη του συλλόγου αλλά και για φίλους του περιβάλλοντος καθώς επίσης και για ορισμένες άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις».
Όλους αυτούς τους εθελοντές τούς ευχαρίστησε πολύ για τη συμμετοχή τους και για τη βοήθεια που παρείχαν. «Ευχαριστούμε επίσης και τον δήμο Δίου-Ολύμπου ο οποίος δείχνει αμέριστη τη συμπαράστασή του σε ό,τι έχουμε ζητήσει μέχρι τώρα. Και πιστεύω ότι και στο μέλλον θα έχουμε αυτόν τον δήμο συνεργάτη και υποστηρικτή των προσπαθειών του συλλόγου μας», δήλωσε ο κ. Ποικιλίδης. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος και ένα ακόμη μέλος της διοίκησης του ερασιτεχνικού συλλόγου αλιέων Ν. Πιερίας «Το Δελφίνι», το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει και επίσκεψη στον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου, είχαν εκθέσει τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν και είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νέος δήμος, τα θέματα αυτά καθώς και τα προβλήματα μελετώνται και θα προωθηθούν λύσεις. 


Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στις 9 Μαΐου το ελληνικό Έθνος γιορτάζει την Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που σφραγίστηκε με τη νίκη των λαών κατά των Δυνάμεων του Άξονα και των συμμάχων τους.

            Ο ελληνικός λαός τιμά και δοξάζει τους εθνικούς αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού. Η μνήμη και η σκέψη όλων μας στρέφεται στα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης  το διάστημα   1941 - 1944 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής. Στους ηρωικούς αγωνιστές και στα τραγικά αθώα θύματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.
          Η Ελλάδα πλήρωσε βαρύ «φόρο αίματος» τόσο κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων  όσο και κατά την τετράχρονη κατοχή. Φόρο αίματος που υπαγορεύθηκε από το μοναδικό θάρρος και τη βαθιά πίστη του ελληνικού λαού στην ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία.
          Οι Έλληνες παραμερίζοντας τις πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές διαφορές τους, αγωνίστηκαν ενωμένοι για την εθνική τους επιβίωση και απελευθέρωση. Μια φτωχή, αγροτική χώρα, ένας ηρωικός λαός,  με ελάχιστο στρατό αντιστάθηκε σθεναρά στις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νίκη των συμμάχων και στον τερματισμό του πολέμου.
          Η αναβίωση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους εθνικούς μας ήρωες, στους δικούς μας ανθρώπους που αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα, όλοι εμείς, τα αγαθά της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού, πέρα από υποχρέωσή μας είναι και τροφή για προβληματισμό και κίνητρο αφύπνισης.
          Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και το λαό μας, ας αναλογιστούμε όλοι μας την καθοριστική σημασία που έχει η  εθνική ενότητα και η αλληλεγγύη για την επίτευξη των συλλογικών μας στόχων και οραμάτων. Ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των δικών μας ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και να παλέψουμε ενωμένοι για να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στο δικό μας τόπο, στο δικό μας λαό.  Τώρα είναι η ευκαιρία μας.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...