Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αυτοί θα πλακωθούν...

Την ψυχρότητα που έχει επέλθει στις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου αποτύπωσε η χθεσινή ορκωμοσία στην Βουλή, αφού κανείς δεν χαιρέτισε κανέναν, οι δυο άντρες δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Παπανδρέου φέρεται δυσαρεστημένη από την ευρύτερη αντιμετώπιση του κ.Βενιζέλου και τις απόψεις του περί του παλιού κακού ΠΑΣΟΚ. Αυτό έγινε αντιληπτό από την αδιαφορία του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στο πρόσωπο του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα θερμός με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Παπαστάμκου: Ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό μέτωπο για την υπέρβαση της κρίσης - Όχημα η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Τρία έτη μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Ευρωζώνη, με επίκεντρο τις νότιες χώρες, εξακολουθεί να δοκιμάζεται με όρους βαθιάς κρίσης. Η έξοδος από τον φαύλο κύκλο λιτότητα-ύφεση, νέα μέτρα λιτότητας-νέα ύφεση συνιστά το αγωνιώδες και επείγον αίτημα των λαών που πλήττονται από την κρίση.

Η παρατεινόμενη κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση της οικονομικής αντίληψης, της οικονομικής συνταγής. Η ηγεσία της ΕΕ πρέπει να απαλλαγεί από τον θεσμικό και πολιτικό της εγωισμό και να αλλάξει πορεία.

Οι μονωδίες των ηγεσιών μερίδας των πολιτικών δυνάμεων που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές υπό τη μορφή επιστολών με αποδέκτες τους εκπροσώπους υπερεθνικών θεσμικών εταίρων μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), καίτοι εμπνεόμενες από "ριζοσπαστισμό", διακρίνονται για τον παρωχημένο και εκ των προτέρων ατελέσφορο χαρακτήρα τους, με προφανές το πρόσκαιρο επικοινωνιακό όφελος.

Οι κοινωνίες των πολιτών του ευρωπαϊκού οικονομικού Νότου δύνανται να συνενώσουν τη φωνή τους και, ικανοποιώντας τις τυπικές προϋποθέσεις για την υποβολή μιας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, να αναλάβουν προ-νομοθετική δράση. Αντικείμενο μίας τέτοιας Πρωτοβουλίας θα μπορούσε να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδίως των νέων, και η ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης μέσω της εφαρμογής στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών ενός κοινού ενωσιακού βηματισμού και αλληλεγγύης.

Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η εκ των άνω μετεξέλιξη της ΕΕ έχει αγγίξει τα όριά της.

Η θέσμιση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) από 1ης Απρίλιου, έχει προσδώσει στον νομοπαραγωγικό μηχανισμό της Ένωσης μια πρόσθετη κινητήριο δύναμη πέραν των πρωτοβουλιών των θεσμικών οργάνων της. Το Ενωσιακό πρότυπο διακυβέρνησης ανταποκρίνεται, έστω και με καθυστέρηση, στο αίτημα για ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων Πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ο καταπονημένος, λόγω των συστημικών, λειτουργικών και πολιτικών αδυναμιών της κοινής υπερεθνικής κατασκευής, φέρων οργανισμός του Ενωσιακού οικοδομήματος έχει ανάγκη από την "εκ των κάτω προς τα άνω" ενίσχυσή του.
Διαβάστε περισσότερα...

Χασίς και καλάσνικοφ σε σπίτι στην Πιερία

Συνελήφθη ένας άνδρας

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε η αστυνομία στην Παραλία Πιερίας γιατί μετά από έρευνα μέσα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 914 γραμμάρια χασίς, ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα με δύο φυσίγγια, 18 κάλυκες, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και μια ζυγαριά ακριβείας.

Η αστυνομία ενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ! ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ; (του Δημ.Καλαϊτζή)

Από τον "ΚΡΑΧΤΗ":
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ιδρυτική του διακήρυξη και τις αποφάσεις της δεύτερης και της πέμπτης συνόδου της Κεντρικής του Επιτροπής, προσπάθησε και έδωσε πράγματι ένα σοσιαλιστικό όραμα στον Λαό μας, που συσπείρωσε τις πιο προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της μεταχουντικής περιόδου. Το όραμα αυτό άρχισε να ξεφτίζει, όταν το κόμμα έγινε πολυσυλλεκτικό και το πάνω χέρι πήραν οι δυνάμεις που προέρχονταν από την πρώην Ένωση Κέντρου. Τότε και με δικαιολογία, ότι στόχος είναι η κατάληψη της Κυβερνητικής Εξουσίας στην Ελλάδα, άρχισε να διαγράφει από την ιδεολογία του και από τις αρχές του, ως δια μαγείας και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες τις βασικές έννοιες του σοσιαλισμού (κυρίως την αλλαγή που πρέσβευε στον τρόπο παραγωγής του πλούτου και το πέρασμα των μέσων παραγωγής στα χέρια των εργαζομένων) και τελικά ενστερνίστηκε πλήρως τις θέσεις και τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας.
Δεν γνωρίζω να υπήρξε άλλο κόμμα στην Ευρώπη, που να στόχευσε στην κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα και το πέρασμα των μέσων παραγωγής στους εργαζόμενους. Και βέβαια δεν μπορεί να γίνει αναφορά στα κομμουνιστικά κόμματα, τα οποία μιλούν ακόμη για την δικτατορία του προλεταριάτου, τον κρατικισμό και άλλα σοβιετικού τύπου ιδεολογικά απολιθώματα, τα οποία όχι μόνο η ιστορία αλλά και η ίδια η ζωή τα έχει ξεπεράσει.
Ομως τα σοσιαδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη, βρήκαν σθεναρή αντίσταση απο τα συντηρητικά κόμματα, τα οποία επέβαλλαν την παγκοσμιοποίηση και την ακραία νεοφιλελλεύθερη πολιτική τους, που οδήγησε στην ύφεση σχεδόν όλους του λαούς των Ευρωπαικών κρατών.
Η πλειονότητα των κρατών με την επικράτηση των δυνάμεων της ακραίας συντηρητικής μορφής,επέβαλε την καθιέρωση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, συρρικνώνοντας το Κράτος – Έθνος, καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα του Κράτους για αυτονομία, καθιστώντας το ανίκανο να ελέγξει μέσα στα εθνικά σύνορά του τις κινήσεις του κεφαλαίου. Γιατί όταν οι όποιες αριστερές ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις ή ακόμη και τα συνδικάτα, προσπαθούν να βάλουν κάποιο φραγμό και να ασκήσουν κάποιον έλεγχο στο κεφάλαιο, αυτό μέσα από τις νέες τεχνολογίες και το νεοφιλελεύθερο θεσμικό πλαίσιο, δραπετεύει σε χώρες όμορες ή μη, που δεν υπάρχει ούτε ίχνος εργατικής νομοθεσίας που να προστατεύει τα δικαιώματα του εργαζόμενου, και που ταυτόχρονο η τιμή της εργασίας είναι απελπιστικά φθηνή, οι δεν συνθήκες εργασίας πραγματικά πρωτόγονες.
Αποτέλεσμα αυτής της στοχευόμενης αποχώρησης του Κεφαλαίου, είναι η άνοδος της ανεργίας και η συρρίκνωση τους κοινωνικού πλούτου, με άμεσες συνέπειες στα ασθενέστερα κυρίως κοινωνικά στρώματα.
Στα πλαίσια αυτά η σοσιαλδημοκρατία υπέστη μια συντριβή. Γιατί και απροετοίμαστη ήταν και δεν μπόρεσε να αντιτάξει μια πειστική εναλλακτική πρόταση. Αναγκάστηκε να αποδεχτεί, πλήρως πολλές φορές, το μοντέλο της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, πιστεύοντας ότι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς θα έδινε ταυτόχρονα μια νέα ώθηση στην αύξηση του συνολικού κοινωνικού πλούτου, τον οποίον, εφόσον θα ήταν πλέον μεγαλύτερος, θα μπορούσε να τον μοιράσει με μορφή οικονομικών και κοινωνικών παροχών στους εργαζόμενους. Και έχοντας σαν γνώμονα δύο αξιακές αρχές της, την αύξηση του ΑΕΠ και την δημιουργικότητα του κεφαλαίου, παραδόθηκε αμαχητί στα σχέδια του παγκόσμιου καπιταλισμού, μη μπορώντας να συνθέσει ένα εξισορροπητικό σχέδιο ελέγχου των αγορών από την πολιτική, με αποτέλεσμα πλέον την σημερινή πλήρη κυριαρχία των αγορών. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι η άρνηση των σημερινών ευρωπαίων ηγετών να βάλουν φρένο στις αγορές, δεν εναπόκειται στο ότι δεν μπορούν ή στο ότι δεν συντονίζονται. Αλλά είναι ένα καθαρά ιδεολογικό ζήτημα. Στην Ευρώπη δηλαδή, όπου οι δεξιές κυβερνήσεις κυριαρχούν στην τεράστια πλειοψηφία των κρατών μελών της Ε.Ε. και οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, δεν μπορούν να πάνε κόντρα στις επιθυμίες και στα συμφέροντα αυτών που τους έφεραν στην εξουσία. Και όσο η παρέα αυτή κυβερνάει την Ευρώπη, δεν υπάρχουν περιθώρια εναλλακτικής προοδευτικής ή αριστερής προοπτικής.
Στην Ελλάδα του μνημονίου, στις χώρες όπως η Πορτογαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, επικράτησαν τα ίδια οικονομικά συμφέροντα και φαίνονται ανάγλυφα τα αποτελέσματα αυτής τη πολιτικής της ΕΕ, μετά την ιδεολογική κυριαρχία της πιό συντηρητικής δεξιάς οικονομικής πολιτικής, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αριθμοί και όχι ο άνθρωπος και η κοινωνία εν γένει.
Μέσα σε αυτές τι συμπληγάδες, το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ήταν ένα απο τα σοσιαλιστικά - σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης που άσκησε εξουσία στα πλαίσια της κρατούσας Ευρωπαικής οικονομικής πολιτικής , με αποτέλεσμα να δεχθεί την μεγαλύτερα εκλογική αλλά και ιδεολογική ήττα.
Σήμερα άν θέλει να υπάρξει και να εκφράσει πραγματικά την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία, θα πρέπει ΤΩΡΑ να κάνει σαφές το ιδεολογικό του στίγμα και έτσι να πορευθεί με μία νέα διακήρυξη προσαρμοσμένη στις σημερινές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της Ευρώπης.
Αυτό θα καταστήσει ξεκάθαρο στον λαό ότι η κεντροαριστερά υπάρχει, εκφράζεται απο το ΠΑΣΟΚ και έτσι οι κοινωνικές δυνάμεις, που εκφράζονται απο τον σοσιαλισμό,θα ξαναστηρίξει την πολιτική του έκφραση που θα είναι το ΠΑΣΟΚ.
Ετσι, σε συνεργασία με άλλα κόμματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ίσως μπορέσει να συμβάλλει στην αλλαγή της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης.
Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει και έχει αναλύσει το μήνυμα.. άν αυτό δέν έχει ληφθεί όχι μόνο εκλογικά αλλά και ιδεολογικά.. τότε δέν υπάρχει μέλλον...
Διαβάστε περισσότερα...

Τί φοράει η κυρία Μιχαλολιάκου (βουλευτής της Χ.Α.) στο δάκτυλό της;

Πρόκειται για έναν μαύρο σταυρό που είναι γνωστός ως «Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών». 
Ο Σταυρός των Τευτόνων Ιπποτών ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας και το φορούσαν στις στολές τους πολλοί Ναζί. 

Ηταν το δεύτερο υψηλότερο παράσημο της Ναζιστικής Γερμανίας, μετά τον Μεγάλο Σταυρό του Σιδηρού Σταυρού.

Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πιστεύουν πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμμία σχέση με το Ναζισμό;;;
Υπάρχουν ακόμη Έλληνες που θέλουν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή για να τιμωρήσουν τον δικομματισμό;
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αυτός ο Ολάντ πρεπει να είναι πιο παλαβός από τον GAP (Video)

Διαβάστε περισσότερα...

Από την σημερινή ορκομωσία στη Βουλή

Δεξιά ο πρόεδρος, 

από πίσω η γυναίκα του 

και στο βάθος ο... Καραϊσκάκης!
Διαβάστε περισσότερα...

Ακόμη ένα πρωτοσέλιδο που μας πληγώνει!


Διαβάστε περισσότερα...

Τζακπότ στο Τζόκερ

Νικήτρια στήλη:
6
14
22
26
44
ΤΖΟΚΕΡ:
13
Σύνολο στηλών:
2.899.772
Κατηγορίες επιτυχιών Διανεμόμενα Επιτυχίες Κέρδη ανά επιτυχία
5 + 1900.000,00-ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
5128.314,91264.157,45
4 + 1
282.500,00
4
45150,00
3 + 1
1.34950,00
3
17.4172,00
2 + 1
15.5812,00
1 + 1
73.3271,50
Διαβάστε περισσότερα...

Fitch: Υποβάθμιση Ελλάδας σε CCC από Β-

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε CCC από B- προχώρησε ο οίκος Fitch. 

Όπως αναφέρει, η υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας αντανακλά το αυξημένο ρίσκο, η Ελλάδα να μην καταφέρει να διατηρήσει την συμμετοχή της στην ευρωζώνη. 

Ειδικότερα, σημειώνει οτι τα ισχυρά ποσοστά των κομμάτων που αντιτίθενται στις πολιτικές λιτότητας στις εκλογές της 6ης Μαϊου και η επακόλουθη αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης αναδεικνύουν την έλλειψη λαϊκής και πολιτικής στήριξης για το μνημόνιο.
Διαβάστε περισσότερα...

Παράδοση Ολυμπιακής φλόγας στην ΟΕ «Λονδίνο 2012»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό στάδιο.
Σε μια σεμνή, αλλά και επιβλητική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με βασικό χαρακτηριστικό τις... βρετανικές καιρικές συνθήκες, παραδόθηκε από την ΕΟΕ η Ιερή Φλόγα στην οργανωτική Επιτροπή «Λονδίνο 2012» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι και για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στη βρετανική πρωτεύουσα.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της τελετής, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην οργανωτική επιτροπή του Λονδίνου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και η Πριγκίπισσα Άννα, θυγατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Παρόντες στο Καλλιμάρμαρο ήταν επίσης ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων της Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον, ο σούπερ σταρ του βρετανικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς επίσης και πολλά αθλητικά στελέχη από τη χώρα μας, όπως και εκατοντάδες εθελοντές.

Η Φλόγα, την οποία παρέλαβε η Πριγκίπισσα Άννα και στη συνέχεια αποχώρησε με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής αποστολής, θα διανυκτερεύσει απόψε στη βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και αύριο θα «πετάξει» με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος για τη στρατιωτική βάση Κούλντροουζ στην Κορνουάλη, απ' όπου θα ξεκινήσει και η Λαμπαδηδρομία επί βρετανικού εδάφους.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 
ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Τη στιγμή που κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ τσακίζουν κάθε εργασιακό, λαϊκό και μορφωτικό δικαίωμα, το Επιμελητήριο Πιερίας, το Σ.Ε.Κ KATEΡΙΝΗΣ (1ο ΕΠΑΛ, 2Ο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ), το εσπερινό ΕΠΑΛ με τη συνδρομή και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν διημερίδα με σκοπό «να ενημερώσουν» τους μαθητές και τις μαθήτριες της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης για τις ανάγκες των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών σε απασχολήσιμο, καταρτιζόμενο, φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Πίσω από αυτή τη φαινομενικά «αθώα» διημερίδα σκοπός τους ήταν να προσανατολίσουν τους μαθητές «να προσαρμοστούν» στις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Πρόκειται για πραγματικό δουλεμπόριο, όπου οι εργοδότες εξασφαλίζουν όχι απλώς φθηνούς εργαζόμενους, αλλά κυριολεκτικά τσάμπα εργατική δύναμη.
Πρόσφατα μάλιστα βγήκε απόφαση για μείωση του μεροκάματου της μαθητείας στα 17 ευρώ, από 23 ευρώ. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μια σειρά ειδικότητες που οι μαθητές δεν μπορούν να βρουν θέση εργασίας για να κάνουν την πρακτική τους.
Επιπλέον θα «απασχολούνται» με όλων των μορφών τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και όταν ο επιχειρηματίας θα αλλάζει παραγωγική δραστηριότητα θα απολύονται για να επανέλθουν στην τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση για επανακατάρτιση. Όλα αυτά μετατρέπουν την εκπαίδευση, και ιδιαίτερα την τεχνικο-επαγγελματική, σε ένα τεράστιο δουλεμπορικό γραφείο.
Από την άλλη τους ενημέρωσαν -σε μια περίοδο οξύτατου ανταγωνισμού των μονοπωλίων τα οποία με τους νόμους των αστικών κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. οδήγησαν και οδηγούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χρεοκοπία- για το πώς θα αρπάξουν την «ευκαιρία» για να γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες.
Το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας καταγγέλλει την προσπάθεια «παραπλάνησης» των μαθητών και επισημαίνει ότι πάει χέρι-χέρι με το νέο νομοσχέδιο για το «Τεχνολογικό Λύκειο», που θα δέσει πιο ασφυκτικά την τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς για φτηνή κατάρτιση.
Οι όποιες ημερίδες δε θα δώσουν απάντηση στην άσχημη κατάσταση της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης. Πολύ περισσότερο δε θα δώσουν απάντηση στα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της δουλειάς για ένα κομμάτι ψωμί. Όπως και αν αναδιαρθρώσουν την τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση, θα είναι μηχανισμός που θα υπηρετεί την ταξική εκμετάλλευση.


Καλούμε τους σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί τους. Τα προηγούμενα χρόνια τους έταζαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» για τα επαγγελματικά δικαιώματα, για τις ειδικότητες και τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Καλούμε τα παιδιά της εργατικής, λαϊκής οικογένειας να μην εξαρτήσουν το μέλλον τους από αυτούς που δουλεύουν για τη στρατηγική της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να τους γυρίσουν την πλάτη, να μη δεχτούν να παίξουν το παιχνίδι τους.
Να παλέψουν ενάντια στους μισθούς - χαρτζιλίκι και την ανεργία που καταδικάζουν μαζικά τη νεολαία εφ' όρου ζωής.
Να μη δεχτούν με σκυμμένο κεφάλι τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς.
Να διεκδικήσουν όλοι οι σπουδαστές να έχουν βιβλιάριο υγείας, ασφάλιση, υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς. Καμία πιστοποίηση, μόνος όρος δουλειά να είναι το πτυχίο.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να σηκώσουν τα ανάστημά τους και να φράξουν το δρόμο της μετατροπής της εκπαίδευσης και των σχολείων σε παραρτήματα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των αυταπατών που καλλιεργούν χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να διεκδικήσουμε αγωνιστικά μαζί με τους γονείς και τους μαθητές ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα παρέχει υψηλού επιπέδου μόρφωση για όλα τα παιδιά του λαού και θα υπηρετεί τις συνεχώς διευρυνόμενες πνευματικές και υλικές ανάγκες των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών. Μια τέτοια εκπαίδευση μόνο η λαϊκή οικονομία και εξουσία μπορεί να προσφέρει μέσα από τη δίχρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, το ενιαίο 12χρονο πολυτεχνικό σχολείο, τις τρίχρονες δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές και την ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Μόνο μια τέτοια εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δημόσιο καθολικό και δωρεάν σύστημα υγείας και παιδείας.

Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτη η ΝΔ με 26,1%, ΣΥΡΙΖΑ με 23,7%, στο 8% ο Καμμένος

Ανοδική είναι η πορεία των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς συγκεντρώνει 26,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη εμφανίζεται δεύτερος με 23,7% ενώ στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 14,9%.

Αναλυτικότερα βάσει της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 26,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,7% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 14,9%. Από την δημοσκόπηση είναι φανερό πως τα τρία πρώτα κόμματα διατηρούν μεγάλη δημοσκοπική διαφορά από τα υπόλοιπα τα οποία βλέπουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν.

Σχετικά με τ υπόλοιπα κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από το διψήφιο ποσοστό που συγκέντρωσαν στις εκλογές, εμφανίζονται με 8%, το ΚΚΕ υποχωρεί στο 5,8%, η Χρυσή Αυγή έχει 4,8%. Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά είναι σταθερή στο 6,3%.
Διαβάστε περισσότερα...

Και Α και Ου και ΔΑΠ - ΝΔΦΚ!

Άντε να θυμηθούμε λίγο τα παλιά:

Για 26η συνεχόμενη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει περίπατο στις φοιτητικές εκλογές!

Μπράβο παιδιά!
Διαβάστε περισσότερα...

Θούλη Σιδηροπούλου: 19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ»
Αφιερώνεται στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων, που αφανίστηκαν βίαια, βάρβαρα, βάναυσα από το Τουρκικό Κράτος, στην καταστροφή του Ελληνισμού της Ανατολής.

Αντί προλόγου:
Η πορεία του Ελληνισμού της Ανατολής συγκροτεί μια σπουδαία αλλά και τραγική πτυχή της νεοελληνικής ιστορίας. Ακριβώς γι’ αυτό, η εβδομηντάχρονη παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κράτους, που οφείλει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν, μας άφησε ιστορικά «αδικαίωτους» Πόντιους, Θράκες, Μικρασιάτες, όλους τους Έλληνες. Γιατί η ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής, οδηγεί στην αποκάλυψη μιας μοναδικής πορείας του ελληνικού κόσμου, ο οποίος, ακολουθώντας το μοναχικό του δρόμο, δημιούργησε το δικό του ελληνικό πολιτισμό, μέρος της θαυμαστής και ανθρωποκεντρικής πολυμορφίας του ελληνικού κόσμου.
Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας και του δράματος του ξεριζωμού των Ποντίων, του άγνωστου ελληνικού ολοκαυτώματος , που ολοκληρώθηκε στη σφαγή του 1922, αποτελεί για όλους τους Έλληνες «ζέον χρέος», όχι μόνο για τη δικαίωση εκείνων που έφυγαν αλλά κυρίως για τη δικαίωση εκείνων που έρχονται και πάνω από όλα ιερό χρέος προς την Πατρίδα. Ως εκπλήρωση του μεγάλου ιστορικού μας χρέους απέναντι σε όλους όσους μας δίδαξαν, μέσα από τα βάθη του Χρόνου, ότι το να είσαι Έλληνας είναι κάτι μοναδικό.

Αγωνιζόμαστε για τον εντοπισμό, την καταγραφή, τη διαφύλαξη και την προβολή της Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της προφορικής παράδοσης και έκφρασης, της γλώσσας, των παραστατικών τεχνών, των κοινωνικών πρακτικών, των τελετουργικών και των εορταστικών εκδηλώσεων.
Αγωνιζόμαστε για το σεβασμό, την προστασία και τη διάδοση της Άϋλης Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της παράδοσης, του προφορικού πολιτισμού, της συλλογικής μνήμης και συνείδησης των Τραντέλλενων Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών.
Αγωνιζόμαστε για την εγγραφή των Μνημείων του Ποντιακού, Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού στον Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που θα συμβάλλει, θα διαφυλάξει και θα παραδώσει στις επόμενες γενιές, τις ιστορικές μνήμες και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού, ανασυνθέτοντας την εικόνα της ελληνικής παρουσίας στις «αλησμόνητες πατρίδες».
Αγωνιζόμαστε για την παγκόσμια αναγνώριση όλων των Γενοκτονιών, που διαπράχθηκαν και εκτελέστηκαν κατά Λαών κι Εθνών, κατά της Ειρήνης, της Ελευθερίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της αδιατάρακτης και φυσικής συνέχειας της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Ο αγώνας μας είναι ακατάλυτος γιατί είναι δίκαιος.
«Κανένας Δεν Ξεχνά - Τίποτα Δεν Ξεχνιέται».

Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου
Μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - 16ο χορωδιακό φεστιβάλ 2012 στο Λιτόχωρο, το διήμερο 19 & 20 Μαΐου

16ο Χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Δίου-Ολύμπου
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19 & 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Το χορωδιακό φεστιβάλ Δήμου Δίου Ολύμπου, που διοργανώνει η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης”, αποτελεί την αποκορύφωση των ετήσιων χορωδιακών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας.
Για 16η συνεχή χρονιά αποδεικνύει ότι είναι ένας καταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός, σταθμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας, ο οποίος τιμά τη πολιτιστική της παράδοση και ταυτόχρονα προβάλλει την περιοχή μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πληθώρα θεατών καθώς κάθε φορά παρουσιάζει χορωδίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, είναι δε αποτέλεσμα της συνεχούς προσφοράς της χορωδίας μας στην πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Φέτος προσπαθήσαμε, με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, να αναδείξουμε το πολυπολιτισμικό πρόσωπο της περιοχής μας και να φέρουμε, μέσω της μουσικής έκφρασης, κοντά ανθρώπους που μιλούν, πιστεύουν, εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου στην αίθουσα του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου, στις 7.30 το βράδυ.
Όλο το πρόγραμμα εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Κοιτάω το ημερολόγιο του γραφείου μου, και δεν δείχνει “1η Απριλίου”. Μήπως έχω ξεχάσει να γυρίσω τα χαρτάκια;

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ!

Ο Π. Ψωμιάδης αναλαμβάνει εν λευκώ τη στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα

Το άλογο το τάϊσε; Το καπέλο το καθάρισε; Τη μάσκα θυμάται που την έχει βάλει; Το σπαθί το ακόνισε;

Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι πως έρχεται η Ντόρα, φεύγουμε εμείς!


Εάν θέλει να επιστρέψει η Ντόρα, καλό θα είναι να γίνει μόνο με ένα τρόπο. 

Να δηλώσει ότι διαλύει το κόμμα της, μπαίνει τελευταία στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθηνών και καλεί τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα να ζητήσει συγνώμη για τα όσα κακά έχουν κάνει αυτή και η οικογένειά της στην παράταξη!

Όλα τα άλλα για εκλόγιμες θέσεις σε Μαρκογιαννάκη & Κιλτίδη που ακούγονται μόνο ως αστεία μπορούν να γίνουν δεκτά!

Πρόεδρε χαλάρωσε...

"Τί να τα κάνεις τα παλτά στην έρημο;"
dionolympos blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστροφές - Καταστροφές

Όσοι θέλουν να κάνουν δώρο 
στη Ντόρα να της πάρουν μια τσάντα


Διαβάζουμε σε διοχετευμένα από την Συγγρού δημοσιεύματα ότι προσφέρθηκε στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την συγκρότηση “ευρωπαϊκού μετώπου” κατά της δραχμής κλπ.

Η κ. Μπακογιάννη όμως, που συνετρίβη όχι μόνο στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στις πρόσφατες βουλευτικές κάνει και την δύσκολη και συζητά να κάνει κόμμα με τον κ. Μάνο.

Είπαμε, μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όχι των φιλομνημονιακών. Την ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές πλήρωσε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και το σαμποτάρισμα του Σαμαρά από τις βαρωνίες και τα τζάκια και όχι την απουσία της κ. Μπακογιάννη.

Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ. Αν κάποιοι θέλουν να ευχαριστήσουν την κ. Μπακογιάννη μπορούν να της αγοράσουν μια τσάντα, ή ένα φουλάρι, τέλος πάντων.

Αν παρόλα αυτά θέλουν τα ισχνά ποσοστά της κ. Μπακογιάννη (που κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα τα πάρουν) μπορούν να το κάνουν χωρίς να αλλοιώσουν την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009 και χωρίς να πληγώσουν κι άλλο όσους παρά τον ανελέητο πόλεμο παραμένουν πιστοί στο όραμα Σαμαρά. Μπορούν δηλαδή να της υποσχεθούν μια θέση Επιτρόπου στην ΕΕ ή ακόμα και ένα υπουργείο μετεκλογικά.

Όλοι αντιλαμβάνονται άλλωστε ότι οι αυτοδυναμίες τέλειωσαν, μπαίνουμε στον αστερισμό των συγκυβερνήσεων και συνεπώς ο Σαμαράς πρέπει να επιδιώκει από τώρα ευρύτερες κυβερνητικές συμμαχίες.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ πρέπει να παραμείνει αυτό που ψήφισε η βάση της να είναι το Νοέμβριο του 2009. Ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό και εθνικό.
Διαβάστε περισσότερα...

Σήκω Ανδρέα να τους δεις! Πηγή:www.capital.gr

Θα κρατικοποιήσουν την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ, θα επιβάλουν φόρο 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων, θα χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις για ανάπτυξη, θα προσλάβουν 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα συνάψουν υποχρεωτικά δάνεια σε όσους Έλληνες έχουν στις τράπεζες περισσότερα από 20.000 ευρώ. Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δηλώσεις στελεχών του. Αυτή είναι η κυβερνητική τους πρόταση.

Κι αν κάποιος τους πει ότι αυτά δεν γίνονται, η απάντηση είναι έτοιμη: Θα πάρουμε δάνεια από Ρωσία και Κίνα. Το μόνο που δεν έχουμε ακόμη ακούσει είναι ότι ο Τσάβες θα μας εξασφαλίσει πετρέλαιο για τις κρύες νύκτες του χειμώνα. Αλλά ας μην βιαζόμαστε. Θα το ακούσουμε κι αυτό.

Τις δηλώσεις για την Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ τις έκανε ο κ. Δραγασάκης και την αμέσως επόμενη στιγμή ξεκίνησε πάρτι στα γραφεία των βασικών μετόχων των εν λόγω εταιρειών. Τέτοιο δώρο ήταν ανέλπιστο, εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι θα αποζημιωθούν με λιγότερα χρήματα από όσα έχουν πληρώσει. Δεν μας είπε ο κ. Δραγασάκης που θα βρει αυτά τα χρήματα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.

Την φορολόγηση των επιχειρήσεων με 1% επί τους τζίρου τους την έκανε ο καθηγητής κ. Μηλιός. Αν θυμάμαι καλά ο κ. Μηλιός ήταν στην Β΄Πανελλαδική (Ομάδα που διασπάστηκε από τον Ρήγα Φεραίο) μαζί με τον Χρύσανθο τον Λαζαρίδη του κ. Σαμαρά. Ο κ. Μηλιός, λοιπόν, προανήγγειλε την πιο άγρια φορολογία σε βάρος των επιχειρήσεων. Κι όσοι βιαστούν να πουν ότι το κεφάλαιο θα πρέπει να πληρώσει τα... σπασμένα της κρίσης, ας σκεφτούν πόσες και τι είδους επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στην Ελλάδα με τέτοιους όρους.

Τις δηλώσεις για τα δάνεια και τις καταθέσεις τις έχουν κάνει οι κ.κ. Σρατούλης και Γλέζος και μάλιστα πολλάκις. Την πρώτη φορά που τις αναπαράγαμε μας κατηγόρησαν ως... προβοκάτορες. Στις επόμενες ημέρες έσπευσαν οι ίδιοι να τις επαναλάβουν τόσες πολλές φορές που τις εμπεδώσαμε άπαντες. Έτσι συνεχίζεται αμείωτος ο ρυθμός των εκροών καταθέσεων από τις τράπεζες, αλλά και γι΄ αυτό φταίνε μάλλον οι «άθλιοι προβοκάτορες» και «υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Για τα δάνεια από Ρωσία και Κίνα υπήρξαν χτες σχετικές δηλώσεις από την κα Χαραλαμπίδου. Θα μας σώσει ο Βλαδίμηρος. Εδώ οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να σώσουν τον εαυτό τους και χρεοκόπησαν πριν μερικά χρόνια για 60 δισεκατομμύρια και θα σπεύσουν να πληρώσουν για μας τα 300 τόσα που χρωστάμε; Μάλλον όχι. Ίσως εννοούν ότι σε περιβάλλον δραχμής θα έρθουν Ρώσοι και Κινέζοι και θα αγοράσουν τα πάντα για μερικές πενταροδεκάρες. Ενδιαφέρουσα πρόταση. Αν κάτι ανάλογο το υποστήριζε κάποιος για τους αμερικάνους θα τον είχαν πει ήδη πράκτορα. Όταν το υποστηρίζει για τους Ρώσους και τους Κινέζους, πως μπορείς να τον πεις; Σύντροφο; Να με συγχωρούν, αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι Ρώσοι και Κινέζοι είναι πλέον καπιταλιστές και ότι τοποθετούν τα κεφάλαιά τους με όρους της αγοράς. Κι αν πρόκειται να πρέπει να επιλέξω μεταξύ της Ευρώπης και των «άλλων», δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρώπη. Εγώ δεν έχω κάποιο συμφέρον να το κάνω αυτό. Οι... άλλοι;

Για τον Τσάβες δεν μας το έχουν ακόμη πει. Υπομονή. Δεν έχουν πιάσει ακόμη τα κρύα. Αλλά ούτε και οι ζέστες! Ακόμη. Διότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το θερμόμετρο στα ύψη. Οπότε θα ακούσουμε διάφορα.

Σαν να ακούω τον Ανδρέα. Τότε που μιλούσε για τον Καντάφι, τα αδέλφια μας τους Άραβες, τους συντρόφους μας των λαϊκών κινημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Για την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς. Ω καιροί! Ω ήθη!...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφει σήμερα στη Ν.Δ. η Ντόρα

Πρώτο το parapolitika.gr σας είχε αποκαλύψει την πρώτη παρασκηνιακή επαφή που υπήρξε την προηγούμενη Παρασκευή μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας. Σε ρόλο μεσολαβητών βρέθηκαν οι Κώστας Μπακογιάννης και Γιάννης Μιχελάκης. Κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Χθες, υπήρξε η πρώτη, μετά από πολύ καιρό κατ’ ιδίαν επαφή του προέδρου της Ν.Δ με την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Η συμφωνία, έχει ουσιαστικά «κλείσει». Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα. Μένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί το πολιτικό deal. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, υπάρχει σοβαρά ενδεχόμενο ακόμη και μέσα στην μέρα να υπάρξει η ανακοίνωση προσχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. Κι’ όταν λέμε, μέσα στην μέρα, το εννοούμε. Όπως, μαθαίνουμε το μοντέλο της συνεργασίας, θα προκαλέσει θετικά σχόλια στην πολιτική πιάτσα. Είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

ΑΞΙΖΕΙ: Το parapolitika.gr ήταν το πρώτο Μέσο Ενημέρωσης, που αποκάλυψε ότι ο Σαμαράς είχε προτείνει στην Ντόρα, την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Η δεύτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΠαναγιώτης Πικραμμένος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 
Αντώνιος Μανιτάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης της 21ης Ιουνίου 2012

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου 2012, κατά την οποία δικάζεται ο εν αργία δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Γεώργιος Παπαθανασίου για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος, θα αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος: Ευδοξία Κιουπτσίδου
Εφέτες: Μπέλμπα Αλεξάνδρα
Καλαθάς Γρηγόριος


Εισαγγελέας: Καλλίδης Νικόλαος
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δεξιός Ψάλτης - "Αντώνη σοβαρέψου"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ 
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αντώνη Σαμαρά

Με το θάρρος ενός από τους 400000 και πλέον ψηφοφόρους που σε ανέδειξαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντάς σου παράλληλα συγχοροχάρτι για ότι έκανες το 1993, έχω να παρατηρήσω κάποια πράματα παρακάτω.

Όλα τα παρακάτω τολμώ να τα πω βλέποντας τα ρεπορτάζ των καναλιών. Βλέποντας πως είσαι έτοιμος στο όνομα της επανένωσης της κεντροδεξιάς να καλέσεις πίσω στη Νέα Δημοκρατία μας την Ντόρα, τον Μάνο, τον Βαλλιανάτο και όλο τον σεμψελέ τους.

Πρόεδρε μου, κάνεις τεράστιο λάθος.

Το κοντά 19% της προηγούμενης φοράς είναι εξαγνισμένο. Σε ψήφισε – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – επειδή σε γουστάρει. Πάνω σε αυτό το κοντα 19% πρέπει να χτίσεις. Να ετοιμάσεις τη νέα μεταπολίτευση που θέλουμε μακριά από τα «κέρινα ομοιώματα» του παρελθόντος. 

Με απλά λόγια και για να μιλήσω για το χωριό μας, πάνω σε αυτά τα 798 τιμημένα χαρτιά στο Λιτόχωρο πρέπει να πατήσεις.

Αμέσως μετά τις εκλογές – για να θυμηθώ το τι έλεγαν πριν – έλεγαν (όλοι αυτοί που ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, όλοι αυτοί που σε πολέμησαν με μίσος και εκδικητικότητα, όλοι αυτοί που σε έλεγαν ψυχασθενή και προδότη) πως πρέπει να διώξουμε από το κόμμα την Πολιτική Άνοιξη. 

Φέρνοντάς τους πίσω τι κάνεις; 

Τους δικαιώνεις; 

Τους νομιμοποιείς; 

Τους κάνεις συνομιλητές;

Φέρνεις πίσω στη Νέα Δημοκρατία μας αυτούς που μας πολέμησαν;
 
Φερνεις πίσω στη Νέα Δημοκρατία μας τη δύση, το Μάνο και τον Βαλλιανάτο;
 
Τι κάνεις; 

Αφήνεις εμάς εκτός; Εμάς που σε στηρίξαμε έως τελευταίας ρανήδος του αίματός μας; 

ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ! Προδίδεις τα όνειρά μας. 

Πας να ενώσεις την Κεντροδεξιά με αυτούς που για το κόμμα τους μάζεψαν από 100000 ψήφους έκαστος και «γράφεις» εμάς τους Νεοδημοκράτες;
 

Να το γυρίσουμε αλλιώς εάν θέλεις….

Να τους φέρεις. 
Να βάλεις πρώτη – όπως ακούγεται στο επικρατείας – την Μητσοτάκαινα, δεύτερο τον Βαλλιανάτο, τρίτο τον τελευταίο δήμαρχο Λιτοχώρου και τέταρτο έναν από τους υποψηφίους της δύσης στην Πιερία. Στην τελευταία θέση να βάλεις τιμητικά – όπως έκανε ο Μητσοτάκης το ’89 που έβαλε τον Ευάγγελο Αβέρωφ, αυτόν που έκανε ανοικτό κάλεσμα με τις επιστολές του στον Κυριάκο και κινδυνολογούσε πως θα μας περάσει και ο Καμμένος. Τέλος ειδοποίησε και τον Κώστα τον Δημόπουλο να σταματήσει τον αγώνα του για τον δήμο μας και δώσε το χρίσμα σε ένα από τα παιδιά του «θα μας περάσει και ο Καμμένος…»
 
Τότε θα είμαστε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Από εμένα δίπλα στον Κώστα τον Δημόπουλο έως και τον Πρόεδρο της Τοπικής .

Δεν ξέρω τι θα κάνεις πανελλαδικά, απλά στο Λιτόχωρο θα πάρεις 180 και 3 (τρία) τα δικά μου στο σύνολο 183. 

Αντώνη ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ! 
Δεξιός Ψάλτης
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Φώντας Μπαραλιάκος στην υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Φώντας Μπαραλιάκος ήταν μεταξύ αυτών που υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη μας το μεσημέρι της Τρίτης. 

Στη φωτογραφία με τον κ. Παπαδημητρίου, πρώην δήμαρχο Πέτρας και νυν πρόεδρο ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, τον κ. Χλεμέ, πρόεδρο της δημοτικής κοινοφελούς επιχείρησης Πύδνας-Κολινδρού και τον κ. Καλύβα, πρώην δήμαρχο Κολινδρού και νυν πρόεδρο ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ., σε συνομιλία κατά την αναμονή της άφιξης των λαμπαδηδρόμων.
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 9 μ.μ. Δεξιός (μετεκλογικός) Ψάλτης

Αντώνη σοβαρέψου!
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα από ψηλά - FULL HD VIDEO με λήψεις και από τον Όλυμπο

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα extreme εγχείρημα και μία ταινία για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο

Μία ριψοκίνδυνη κατάβαση από την κορυφή του Ολύμπου επιχείρησε πριν από λίγες μέρες ο πιο ακραίος χιονοδρόμος του πλανήτη Ντάβο Κάρνικαρ (Davo Karnicar). Ο Σλοβενός αθλητής βρέθηκε για πρώτη φορά στο βουνό των 12 θεών, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδρομή που είχε επιχειρηθεί πριν από οχτώ δεκαετίες (20 Μαρτίου 1931), όταν οι ορειβάτες Κ. Νάτσης, Ηρ. Ιωαννίδης και G. Dorier πραγματοποίησαν την πρώτη χειμερινή ανάβαση και κατάβαση με σκι από την κορυφή Σκάλα (2.866 μέτρα).

Ο 50χρονος αλπινιστής και χιονοδρόμος, έχοντας στο ενεργητικό του χιλιάδες αναβάσεις και καταβάσεις από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου, κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες, αναρριχήθηκε έως τον χιονισμένο Μύτικα και «γλίστρησε» στις παγωμένες χαράδρες του Ολύμπου, περνώντας από την κορυφή του Αγίου Αντωνίου (2817 μέτρα). Η προσπάθειά του είχε έναν απώτερο σκοπό: να αναδείξει και να διαδώσει ανά τον κόσμο τις ανέγγιχτες φυσικές ομορφιές του Ολύμπου αλλά και μία σχετικά νέα δραστηριότητα στην Ελλάδα, το ορειβατικό σκι, ως ένα μέσο ψυχαγωγίας και προστασίας της φύσης.

Ενόψει της συμπλήρωσης, τον Αύγουστο του 2013, των 100 χρόνων από την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση στον Μύτικα (2918 μέτρα), από τον κυνηγό και υλοτόμο του Λιτοχώρου Χρήστο Κάκκαλο και τους Ελβετούς ορειβάτες Frederic Boissonnas και Daniel Baud Bovy, ο Σλοβένος χιονοδρόμος, κλήθηκε από Έλληνες ορειβάτες, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), να αξιολογήσει τις συνθήκες του βουνού (κλίμα, μορφολογία, προσανατολισμός και κλίση πλαγιών, ποιότητα και ποσότητα χιονοκάλυψης, αντικειμενικοί κίνδυνοι, κ.λπ.), προκειμένου να αποτελέσει το κέντρο του ελεύθερου ορειβατικού σκι για όλο τον κόσμο, ως την πιο ολοκληρωμένη και οικονομικά προσιτή χειμερινή δραστηριότητα στη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό, το τριήμερο εγχείρημα του κορυφαίου Σλοβένου χιονοδρόμου, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, κινηματογραφήθηκε από μέλη της ΕΟΟΑ για τη δημιουργία ταινίας που θα προβάλει τον Όλυμπο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Βουνού της Γκρενόμπλ (Γαλλία), τον Οκτώβριο του 2012.

«Τα ελληνικά βουνά προσφέρονται για το ορειβατικό σκι, αλλά αυτό δεν είναι γνωστό στους ξένους χιονοδρόμους» δήλωσε ο εκπαιδευτής χιονοδρομίας και ορειβατικού σκι Γιώργος Κλαουδάτος, εξηγώντας ότι οι αναβάσεις και καταβάσεις με ορειβατικά σκι μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι το Μάιο και να συνδυαστούν εύκολα με άλλες δραστηριότητες.

Τα τελευταία 30 χρόνια παρουσιάζονται, περιοδικά, προτάσεις κατασκευής χιονοδρομικού κέντρου στον Όλυμπο, οι οποίες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς του χώρου, θα έβλαπταν την περιβαλλοντική ισορροπία του βουνού.

«Το ορειβατικό σκι αποτελεί μία δραστηριότητα που δεν αφήνει κανένα ίχνος στο ορεινό περιβάλλον επειδή ακριβώς δεν απαιτούνται κατασκευαστικές παρεμβάσεις για τη δημιουργία πολυδάπανων χιονοδρομικών κέντρων» υποστηρίζει ο Μιχάλης Στύλλας, ορειβάτης, μέλος της πρώτης ελληνικής αποστολής στο Έβερεστ και διαχειριστής του καταφύγιου «Χρήστος Κάκαλος» στον Όλυμπο.

Για το ορειβατικό σκι δεν απαιτείται κανενός είδους εγκατάσταση πέρα από τα ειδικά χιονοπέδιλα, που επιτρέπουν το περπάτημα στην ανάβαση και το σκι στην κατάβαση, από πλαγιές (μη οργανωμένες πίστες - off piste) της αρεσκείας και ικανότητας του καθένα.

Βέβαια, για να αρχίσει κάποιος να απολαμβάνει καταβάσεις σε «ελεύθερες» πίστες πρέπει προηγουμένως να μάθει τα μυστικά της χιονοδρομίας στις πολυάριθμες οργανωμένες σχολές χιονοδρομίας. Για τους φίλους της χιονοσανίδας (snowboard), η τεχνολογία έχει φτάσει σε αντίστοιχο επίπεδο με τη δημιουργία χιονοσανίδων που χωρίζονται στα δύο (split boards) και δέχονται ειδικές προσθήκες στο κάτω τμήμα τους, πραγματοποιώντας αντίστοιχες αναβάσεις και καταβάσεις με αυτές των σκιέρ.

«Ο Όλυμπος, ένα από τα καλύτερα κέντρα ορειβατικού σκι στον κόσμο»

Ο Σλοβένος extreme σκιέρ βρέθηκε προ εκπλήξεων στον Όλυμπο μιας και, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, δεν περίμενε να αντικρίσει μια τόσο δραματική μεταβολή στη μορφολογία του τοπίου, το οποίο εναλλάσσεται δραματικά μεταξύ του ομαλού ανάγλυφου στο νοτιοδυτικό τμήμα και των απότομων ορθοπλαγιών στο βορειανατολικό τμήμα.

«Υποτίμησα τόσο τη διάρκεια της ανάβασης, όσο και το εξαιρετικά απότομο πεδίο, ιδεατό για ακραίες καταβάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου εγχειρήματός του η άποψή του ήταν ξεκάθαρη: «Μην καταστρέψετε το βουνό-έμβλημα της χώρας σας. Ο Όλυμπος όχι μόνο δεν χρειάζεται χιονοδρομικό κέντρο αλλά περισσότερη προσπάθεια ανάδειξης του ως ένα από τα καλύτερα κέντρα ορειβατικού σκι στην Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο».

Ο Ντάβο Κάρνικαρ είναι ο πρώτος άνθρωπος που εδραιώθηκε στο παγκόσμιο ορειβατικό και χιονοδρομικό στερέωμα τον Οκτώβριο του 2000, όταν πραγματοποίησε την πρώτη ολοκληρωμένη και συνεχόμενη κατάβαση με σκι από το ψηλότερο σημείο της γης, την κορυφή του Έβερεστ, με υψόμετρο 8848 μέτρα. Από το 1980, όταν ξεκίνησε τον αλπινισμό και την αναρρίχηση, μέχρι και σήμερα, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1400 αναρριχητικές διαδρομές, αναβάσεις και καταβάσεις με σκι στις Άλπεις, στις Άνδεις και τα Ιμαλάϊα.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο άθλος των extreme καταβάσεων με σκι από τις εφτά υψηλότερες κορυφές της κάθε ηπείρου (7 Summits), ένα ρεκόρ που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Οι πιο σημαντικές αναρριχήσεις του περιλαμβάνουν μοναχικές αναβάσεις (χωρίς σχοινοσύντροφο).

Το πάθος του και την αγάπη για το βουνό, την ορειβασία και χιονοδρομία, θέλει να μεταδώσει στους μικρούς αθλητές του Νεπάλ, όπου στην περιοχή Khumbu, ίδρυσε το 2001, την πρώτη σχολή για μικρά παιδιά, με στόχο τη διάδοση του σκι στην περιοχή των sherpas, οι οποίοι τον τελευταίο αιώνα έχουν συμβάλλει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην επιτυχή πραγματοποίηση της πλειοψηφίας των ορειβατικών αποστολών στα Ιμαλάια.

Ε. Ρακιτζή

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρνουά Mini Volley στο Λιτόχωρο στις 26 Μαΐου

Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (ΕΣΠΕΜ) προκηρύσσει τουρνουά Μίνι Βόλεϊ, τα οποία θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαΐου στην Καστοριά, το Σάββατο 26 Μαΐου στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 27 Μαΐου στον Φιλώτα Φλώρινας και την Κυριακή 03 Ιουνίου στα Γρεβενά. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία της Ένωσης και οποιοδήποτε άλλο Σωματείο εφόσον έχει έγκριση της ΕΣΠΕΜ.

Στο Τουρνουά Μίνι Volley 3Χ3 μπορούν να αγωνίζονται Αγόρια και Κορίτσια που γεννήθηκαν από 1/1/1999 έως 31/12/2005. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν φτάσει στα Γραφεία της ΕΣΠΕΜ μέχρι την Παρασκευή 11/05/2012 στο ΦΑΞ της Ένωσης 2382023152.

Κάθε σύλλογος πρέπει να δηλώσει χωριστά τον αριθμό των ομάδων αγοριών - κοριτσιών που θα συμμετάσχουν, συμφωνά με τα παρακάτω αγωνιστικά επίπεδα.

Κάθε σύλλογος πρέπει να δηλώσει απαραίτητα υπεύθυνο πρόσωπο που θα φροντίζει για την τάξη μέσα στο γήπεδο, καθώς και για την ασφάλεια των παιδιών, στις μετακινήσεις μέσα και έξω από το γήπεδο.

Tα τουρνουά Mini Volley θα διεξαχθούν σε τρία αγωνιστικά επίπεδα:

α) Αγωνιστικό επίπεδο Α: συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από 1-1-2004 έως 31-12-2005. Το ύψος του φιλέ καθορίζεται από 1,20 έως 1,50. Ο αγώνας θα διεξάγεται σε ένα σετ των 25 πόντων.

β) Αγωνιστικό επίπεδο Β: συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από 1-1-2002 έως 31-12-2003. Το ύψος του φιλέ καθορίζεται από 1,40 έως 1,80. Ο αγώνας θα διεξάγεται σε ένα σετ των 25 πόντων.

γ) Αγωνιστικό επίπεδο Γ: συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από 1-1-1999 έως 31-12-2001. Το ύψος του φιλέ καθορίζεται από 1,70 έως 2,00. Ο αγώνας θα διεξάγεται στα δύο σετ των 21 πόντων σε περίπτωση 1-1 σετ τότε το τρίτο σετ tie break στους 15 πόντους.
Διαβάστε περισσότερα...