Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Κρίσιμη μέρα η σημερινή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά εκτιμάται πως το θέμα οδεύει προς εκτόντωση, ύστερα από 30 ημέρες στα μπλόκα.

Μετά τις δύο το μεσημέρι, η επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως όλα δείχνουν, η θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου είναι μια εξέλιξη που έχει ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αγροτών κι αυτό που περιμένουν πλέον είναι κάποια θετική εξέλιξη σχετικά με το ρεύμα και το συνταξιοδοτικό τους.

Πάντως, οι αγρότες που συντάσσονται με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο φαίνονται ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις και, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχουν αποφασίσει τη σταδιακή αποχώρησή τους από σήμερα κιόλας, με αποκορύφωμα την Τετάρτη, οπότε και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις και των άλλων συναδέλφων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλία, οι αγρότες παραμένουν και σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως και αυτοί στη Χαλκηδόνα, στο νομό Θεσσαλονίκης. Στις Σέρρες, οι αγρότες του μπλόκου στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντηση της Αθήνας, ενώ οι συνάδελφοί τους από τα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, ξεκινούν από σήμερα τη σταδιακή αποχώρησή τους. Παραμένει το μπλόκο και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα έχουν ήδη ξεκινήσει σταδιακά να αποχωρούν από τα μπλόκα, τα οποία ωστόσο δεν προτίθενται να "εγκαταλείψουν" εξολοκλήρου, έως ότου, όπως λένε, να δουν τι θα γίνει με τη συνάντηση που θα έχουν οι συνάδελφοί τους, σήμερα, στην Αθήνα.

Τα μπλόκα σε Δράμα και Καβάλα, έστω και αποδυναμωμένα, είναι στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες ξεκίνησαν την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και στο τελωνείο των Κήπων.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου