Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί…

Δελτίο Τύπου Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

Δεν βλέπει ότι η αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 1,80 και στα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ;
Δεν ακούει τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων που κάνουν λόγο για πειραγμένες αντλίες;
Δεν διαβάζει τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ;

Μέχρι και στις Βρυξέλλες βλέπουν αυτό που δεν βλέπει ο κύριος Ρόβλιας. Τη με ευθύνη του ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την απουσία πολιτικής βούλησης να προστατευτεί ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής. Αυτό ακριβώς καταδίκασε ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση που βάσει των ανωτέρω θέσαμε πριν λίγες ημέρες. Είπε τα αυτονόητα.

Ή μήπως ο κ. Ρόβλιας σκόπιμα αποκρύπτει την εγκληματική συμπεριφορά;
Μήπως θα έπρεπε αντί να τρέχει από κανάλι σε κανάλι να βγει στο δρόμο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες να δει την τιμή της βενζίνης για την οποία με τις δηλώσεις του αισθάνεται περήφανος;

Γιατί πώς αλλιώς εκτός από εγκληματική συμπεριφορά μπορούν να χαρακτηριστούν οι παράνομες πρακτικές, που εφαρμόζονται χωρίς συνέπειες απέναντι στα ήδη βεβαρημένα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;

Πώς αλλιώς εκτός από εγκληματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες του ίδιου ως συνυπεύθυνο μέλος της κυβέρνησης, που με την πολιτική της οδηγεί την πραγματική οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο και τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οξύνοντας τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες; Η κυβέρνηση του «Τιτανικού» που έχει οδηγήσει σε ναυάγιο την οικονομία, «βουλιάζοντας» ολόκληρη την κοινωνία. 

·     Εγκληματική ενέργεια για δυσφήμιση της χώρας διεθνώς, όταν ο Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και τα στελέχη του, έλεγαν ότι δεν «υπάρχει σάλιο» και μιλούσαν για «χρεοκοπημένο κράτος», μετατρέποντας την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού, ρίχνοντας συνειδητά τη χώρα στη «μέγγενη» του Δ.Ν.Τ.
·     Εγκληματική ενέργεια απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, τον οικογενειακό προγραμματισμό τους να ανατρέπεται και την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται, με αποτέλεσμα αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να γίνονται πολυτέλεια γι’ αυτά.
·     Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους νέους, η ανεργία των οποίων ξεπερνά το 28%, γεγονός που τους αναγκάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και τη μετανάστευση.
·     Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους μισθωτούς, τους νόμιμους και μόνιμους χρηματοδότες του Κρατικού προϋπολογισμού, που βλέπουν την εργασιακή ανασφάλεια να «χτυπά κόκκινο», τα «δώρα» και τα επιδόματα αδείας να καταργούνται και το μισθό τους να περικόπτεται κάθε φορά, που η τρόικα επισκέπτεται την Αθήνα. Η χώρα μας αναδεικνύεται σε «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στη μείωση του ωρομισθίου κατά 5.5%, όταν σε επίπεδο Ε.Ε. των 27 αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 2.1% το τελευταίο τετράμηνο του 2010.
·     Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των συνταξιούχων, που παρακολουθούν έντρομοι τη σύνταξή τους -τη μοναδική πηγή εσόδων για τους περισσότερους- να συρρικνώνεται σε κάθε νέα «κυβερνητική μεταρρύθμιση», με αποτέλεσμα τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» να στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα.
·     Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των ανέργων, που με τη σχεδιαζόμενη μείωση ακόμη και του πενιχρού εισοδήματος ανεργίας καταδικάζονται στην εξαθλίωση και τη μακρόχρονη περιθωριοποίηση.
·     Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών και της δημογραφικής εξέλιξης της χώρας, όταν οι «κυβερνώντες» συζητούν ακόμη και την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αγνοώντας την καθοριστική συμβολή των πολυτέκνων στην ανάπτυξη και διαιώνιση της ελληνικής κοινωνίας.
·     Εγκληματική ενέργεια απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί και τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, με τα λουκέτα να γίνονται καθημερινό φαινόμενο στην αγορά, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αδυναμίας τραπεζικού δανεισμού από βιώσιμες, μέχρι χθες, επιχειρήσεις.
·     Εγκληματική ενέργεια απέναντι στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της παιδείας, με τις άκριτες συγχωνεύσεις σχολείων, που θα εντείνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες και τη σχολική διαρροή, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση για ένα μεγάλο μέρος κυρίως του επαρχιακού μαθητικού πληθυσμού.
·     Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της «γενιάς των 50αρηδων», που σπρώχνονται προς την ανεργία με τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε «χώρα φθηνού εργασιακού κόστους». Αλήθεια γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ακαριαία και με θρησκευτική ευλάβεια κάθε αντεργατική διάταξη των τελευταίων νόμων, δεν εφαρμόζει τη διάταξη για συμμετοχή των εργοδοτών και του κράτους στην αυτασφάλιση των ανέργων άνω των 55 ετών;
·     Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ευημερίας χώρας, καθώς σαν αντιπολίτευση δε συνήνεσαν ποτέ σε αναγκαία-πολύ λιγότερο επώδυνα μέτρα, εμποδίζοντας μεταρρυθμίσεις, που αν είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως δεν θα είχαμε φθάσει σήμερα σε αυτό το σημείο.
·     Εγκληματική ενέργεια απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό γιατί ενώ γνώριζαν την κατάσταση της χώρας, κέρδισαν τις εκλογές «τάζοντας στους πάντες τα πάντα», κατά τον προσφιλή τους τρόπο, και δε έχουν καμία νομιμοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνουν.

Εάν ο κ. Ρόβλιας διαθέτει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη και τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, σαν μέλος της κυβέρνησης με την επίθεση που εξαπολύεται απέναντι στo εισόδημα, καθώς και σε κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες των ελλήνων πολιτών, οφείλει να παρέμβει τώρα με πράξεις που θα διασφαλίσουν νόμιμες πρακτικές και θα προασπίσουν το συμφέρον του μέσου εργαζόμενου-καταναλωτή, αντί να μεταφέρει την αμηχανία του στα Μέσα Ενημέρωσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Θ. Παπαγεωργίου στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου: «Να μην εφαρμοστούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν στην Πιερία»

Μετά την ανακοίνωση των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων στην Πιερία από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι οποίες έγιναν χωρίς ενημέρωση των βουλευτών, χωρίς διαβούλευση και με πολλά λάθη, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, κατανοώντας και τις αντιδράσεις των γονέων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των τοπικών φορέων, έστειλε στην αρμόδια υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου και στην υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου επιστολή με την οποία ζητά:

·     Να μην εφαρμοστούν άμεσα οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν στην Πιερία
·     Η κάθε περίπτωση, του κάθε σχολείου και του κάθε νηπιαγωγείου, να εξεταστεί ξεχωριστά συνυπολογίζοντας τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες
·     Να δοθεί εύλογος χρόνος διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς ώστε όπου είναι εφικτό και αποδεκτό να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις από την νέα σχολική χρονιά.

Ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του επισημαίνει πως η αναγκαιότητα της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων είναι αναμφισβήτητα αποδεκτή από όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Η διαδικασία των συνενώσεων και των συγχωνεύσεων δίνει τη δυνατότητα να οργανωθούν εύρωστες εκπαιδευτικές μονάδες που θα μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τις λειτουργίες του νέου σχολείου, ενώ παράλληλα αξιοποιείται καλύτερα το εκπαιδευτικό δυναμικό και υποστηρίζεται η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας. Γι αυτό είναι σημαντική η  πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το νέο σχολικό χάρτη και απαντά τις απαιτήσεις των καιρών, υλοποιεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις και δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί το Νέο Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με πολλά οφέλη, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς και εν τέλει για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Η πρόσφατη όμως ανακοίνωση συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων στην Πιερία προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Όπως φάνηκε ήταν μια πρόταση χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση και τέλος με πολλά λάθη στην ανακοίνωσή της τα οποία όξυναν περισσότερο την αντίδραση και δημιούργησαν κλίμα αγανάκτησης για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ζωτικά θέματα των πολιτών και βασικές δομές της κοινωνίας όπως η εκπαιδευτική λειτουργία.
Η Πιερία είναι από τους Νομούς όπου η έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής για την συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια την συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία της πόλης Κατερίνης και την σημαντική μείωση των μαθητών στα σχολεία των ορεινών οικισμών.
Η απλή αριθμητική καταχώρηση των μαθητών ανά χωριό, ανά σχολείο και τάξη, σίγουρα δίνει το δικαίωμα και ίσως μας υποχρεώνει να επιλέξουμε ως μοναδική λύση την συγχώνευση των σχολείων όπως απαιτεί η σωστή εκπαιδευτική διαδικασία.
Το ίδιο όμως το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην διαδικασία των καταργήσεων και συγχωνεύσεων θέτει αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των σχολικών μονάδων που συνενώνονται και αυτών που εξαιρούνται.
Καθορίζεται συγκεκριμένα πως εξαιρούνται από το πρόγραμμα συνενώσεων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των απομονωμένων και απομακρυσμένων ορεινών περιοχών της χώρας, στις οποίες οι αποστάσεις, οι καιρικές και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δεν διασφαλίζουν τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών. Το σύνολο σχεδόν των σχολείων της Πιερίας που ανακοινώθηκαν πως συγχωνεύονται ή καταργούνται εμπίπτουν στις παραπάνω εξαιρέσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

διαύγειας συνέχεια

To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
→ Εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο
→ Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Από 15/3/2011 θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δι@ύγεια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού
→ Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόποet.diavgeia.gov.gr. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε αποφαση αποκτά έναν μοναδικό αριθμό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.
Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνσηet.diavgeia.gov.gr


Δήμος Δίου-Ολύμπου vs Δήμος Σκύδρας. Βρείτε τις διαφορές.


Διαβάστε περισσότερα...

Μια πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση

Από το Antinews: 
http://www.antinews.gr/2011/03/19/91917/

1. Να προταθεί η άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με τους πιστωτές μας.
Αναδιάρθρωση σημαίνει μακροχρόνια επιμήκυνση υπάρχοντος χρέους με μηδενικούς, αν γίνεται, τόκους. Αυτό θα είναι και το ανεπίσημο κούρεμα. Αυτή θα ήταν μια ανεκτή λύση και για τους διεθνείς πιστωτές μας και θα μας ξαναέδινε προοπτικές στο πλαίσιο τού παγκοσμιοποημένου χρηματιστικού συστήματος ,να συνεχίζουμε να παίζουμε μπάλα.
2. Μονομερής στάση εξυπηρέτησης χρέους , εφ’ όσον η αναδιάρθρωση δεν γίνει αποδεκτή.
Θα επιδιώξουμε να χαρακτηρίσουμε το δημόσιο χρέος μας ως ειδεχθές ( όπως και είναι ), εφ όσον η αναδιάρθρωση δεν γίνει αποδεκτή. Μονομερής στάση εξυπηρέτησης χρέους, με την δημιουργία μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, από κοινά αποδεκτά πρόσωπα , επιστήμονες και φορείς, που θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις που φούσκωσαν το έλλειμμα ( Η πρόταση έγινε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα,  ο οποίος υποστηρίζει ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι αδύνατον να αποπληρωθεί στο σύνολό του», καθώς και ότι μεγάλο μέρος του είναι «παράνομο» (και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός μπορεί να αρνηθεί να το πληρώσει. Ζήτησε λοιπόν να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, (ΕΛΕ την ονομάζει) από αποδεκτά πρόσωπα ).
3. Παραμονή, σε κάθε περίπτωση, στη ζώνη του Ευρώ.
Αποβολή χώρας δεν έχει προβλεφθεί και δεν αποχωρούμε. Η στάση πληρωμών, στην δεύτερη περίπτωση, γίνεται προσωρινά, ώσπου να υπάρξει ξεκαθάρισμα, πόσο είναι το ποσό πού θα χαρακτηρισθεί ειδεχθές ( άρα μη πληρωτέο). Ό,τι χρέος είναι σύννομο και νόμιμο θα αναγνωρισθεί και θα κληθούν οι δανειστές να συμφωνήσουν στον τρόπο αποπληρωμής του.
4. Άμεσο μηδενισμό τού ελλείμματος, με περικοπή των δημόσιων εξόδων.
Εξασφάλιση στοιχειωδών Δημοσίων υπηρεσιών. Χωρισμός τού ετήσιου προϋπολογισμού σε δωδεκαρτημόρια και καταβολή κάθε μήνα τού ποσού τού δωδεκαρτημόριου πού έχει εισπραχθεί τον προηγούμενο μήνα. Πού και πώς θα γίνονται οι αντίστοιχες περικοπές θα είναι προκαθορισμένο. ( ποσοστό τού ΑΕΠ για μισθοδοσία, Υγεία, Παιδεία, Ανάπτυξη, Άμυνα κ.ο.κ.) Κανένας νέος δανεισμός του δημόσιου τομέα (έτσι κι αλλιώς δεν θα μας δανείζει κανείς). Είτε δραματική μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων ή απόλυση. Η επόμενη βουλή με 200 βουλευτές ( συνταγματικά επιτρεπτό).
5. 10% τού ΑΕΠ για πληρωμή τοκοχρεωλυσίων, εφ όσον περάσει η λύση της αναδιάρθρωσης.
Οι μελλοντικές αποπληρωμές, θα γίνονται με βάση αυτό το ποσό. Οι δόσεις αποπληρωμής πρέπει να υπολογισθούν με βάση το προσδοκώμενο ΑΕΠ. Σε περίπτωση στάσης αποπληρωμής χρέους το 10% τού ΑΕΠ, θα πηγαίνει για υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων. Προσοχή, όχι επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών και παροχής υπηρεσιών. Επιχειρήσεων παραγωγής και μάλιστα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
6. Ελάχιστο μη φορολογούμενο εισόδημα 12.000 Ευρώ. Ένας συντελεστής φόρου εισοδήματος για όλους 10-20%. Κέρδη πού επενδύονται δεν φορολογούνται. ΕΠΕ και ΑΕ φορολογούνται με συντελεστή 10%. Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15%.
7. Γενική φορολογική αμνηστία γενική μη φορολογημένα κέρδη και κατάργηση «πόθεν έσχες» για δημιουργία επιχειρήσεων, αγορά γης, κατοικίας, αγαθών. Επέμβαση μόνο, αν το κεφάλαιο είναι προϊόν εγκληματικής πράξης.
8. Χαρακτηρισμός παραεμπορίου ως εγκληματικής πράξης με αυτόφωρο.
Κατάσχεση προς όφελος του δημοσίου προϊόντων παραεμπορίου. Αλλοδαποί πού ασκούν παραεμπόριο απελαύνονται πάραυτα. Ημεδαποί φυλακή και αποπληρωμή ποινής με κοινωνική εργασία.
9. Καταγγελία της συμφωνίας Δουβλίνο δύο. Αποχώρηση στο εξάμηνο.
Διορία εξαμήνου στους παράνομους μετανάστες να εγκαταλείψουν την χώρα. Έκκληση στον ερυθρό σταυρό, στην ΕΕ και στους ανθρωπιστές αυτού τού κόσμου να αναλάβουν τα έξοδα διαβίωσης των λαθρομεταναστών πού θα συλλαμβάνονται μετά την παρέλευση του εξαμήνου και θα οδηγούνται σε φυλασσόμενα κέντρα επαναπροώθησής τους στις χώρες καταγωγής τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η χώρα δεν έχει τους πόρους να συντηρήσει αυτό τον αριθμό οικονομικών μεταναστών και δεν θέλει να γίνει η χαβούζα υποδοχής των παράνομων μεταναστών, για να περνάνε ωραία οι συνέταιροί μας στην ΕΕ, βρίζοντάς μας και από πάνω.

Ιαπετός

ΥΓ 1.Αν ο λαός φέρει την ΝΔ στην εξουσία, με ένα τέτοιο πρόγραμμα, σημαίνει ότι ξέρει τι θέλει. Και οι δανειστές, όχι μόνο θα συναινέσουν, αλλά θα μας υποστηρίξουν και με αναδιάρθρωση και με νέα χρηματοδότηση, γιατί βλέπουν φως. Καμιά τράπεζα δεν σταματά την χρηματοδότηση μιας προβληματικής επιχείρησης, όσο διαβλέπει την δυνατότητα, ότι θα πάρει πίσω ένα σεβαστό κομμάτι των δανεικών. Παύει την δανειοδότηση, μόνο όταν δει, ότι και τα επόμενα δάνεια θα πάνε στο βρόντο. Άντε να την συνεχίσει για κάποιο διάστημα ( όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή με μας), προσπαθώντας να διασφαλίσει την κυριότητα των ακινήτων της θνήσκουσας επιχείρησης. Και οι Ευρωπαίοι θα νιώσουν άνετα και κάποιο έξτρα χαρτζιλίκι ( ευρωπαϊκά ομολογιακά δάνεια ) θα ρίξουν στην χώρα.
ΥΓ 2. Μπορεί το κόμμα της ΝΔ να σπάσει αυγά; Περιμένω την καινούργια πρόταση της ΝΔ, για έξοδο από την κρίση. Οψόμεθα.
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήρια στον ΕΡΜΗ ΕΞΟΧΗΣ

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη διοίκηση, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές του ΕΡΜΗ ΕΞΟΧΗΣ για τη δίκαια κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.
Ως ένας άνθρωπος που βρέθηκε πολύ κοντά στην ομάδα και τους ανθρώπους της, στον τόπο μου,  αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια για τη διάκριση αυτή.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και τις δύο ομάδες  για τον όμορφο αγώνα που κάνανε και το ομαδικό πνεύμα επιδείξανε.

Το Πιερικό ποδόσφαιρο για ακόμη μια φορά έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και σε τροχιά ανόδου. Σίγουρα το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό.


Με εκτίμηση,

Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός σύμβουλος
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΚΟΥΡΤΗ

Θερμά συγχαρητήρια στον Κλεομένη Κούρτη για την επάξια προαγωγή του από το βαθμό του Συνταγματάρχη σε Ταξίαρχο. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στο ευθυνοφόρο έργο του προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. 


Με εκτίμηση,
Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΝ.

Με αφορμή την σημερινή (19\3) εκδήλωση διαμαρτυρίας των συνδημοτών μας καπνοπαραγωγών στο Δίον, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην εκδήλωση αυτή γιατί δυστυχώς δεν είχα ειδοποιηθεί εγκαίρως. Το ότι τόσο εγώ, όσο και άλλοι αιρετοί δεν στάθηκε δυνατό να δώσουμε το παρών στην εκδήλωση αυτή, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση βέβαια πως είμαστε αντίθετοι με την πραγματοποίησή της.
Αντιθέτως σε ό,τι μας αφορά, ως δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε και θα είμαστε αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας παραγωγών και πως ενστερνιζόμαστε τις εύλογες ανησυχίες τους!
Είναι άλλωστε αυτονόητο πως, όταν οι παραγωγοί φτάνουν σε τέτοιο σημείο απόγνωσης, ώστε να δηλώνουν ότι προτιμούν να κάψουν τα δεμάτια τους, παρά να τα πουλήσουν στις εξευτελιστικές τιμές που τους προσφέρουν οι έμποροι, το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ και απειλεί να λάβει ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττεται άμεσα το εισόδημα μίας ιδιαίτερα μεγάλης μερίδας συνδημοτών μας που εδώ και δεκαετίες έχουν συνδέσει τις τύχες τους με την παραγωγή του καπνού.
Είναι επίσης αυτονόητο ότι, όπως σταθερά δηλώναμε ως συνδυασμός κι εγώ ο ίδιος προσωπικά ήδη από την προεκλογική περίοδο, είμαστε πάντοτε στην διάθεση των συνδημοτών μας καπνοπαραγωγών για να ενημερωθούμε σε βάθος για τα προβλήματά τους. Δηλώνουμε τέλος πως ετοιμάζουμε στο προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες (όπως ενημερωτικές διαλέξεις και ημερίδες) με σκοπό την διεξοδική συζήτηση των φλεγόντων ζητημάτων που απασχολούν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους του δήμου μας και κυρίως ενημέρωση για εναλλακτικές πηγές εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας και πρωτίστως των καπνοπαραγωγών μας που πλήττονται πιο άμεσα.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Εποκεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...