Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΧΉΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι περήφανος γιατί είσαι Έλληνας. 

Είναι συγκινητικό να βλέπεις έλληνες και ξένους να τραγουδάνε μαζί στα ελληνικά, Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.

Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει στην καρδιά μιας γερμανικής πόλης όπως την Στουτγάρδη, τότε το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη αξία.

Όλα αυτά συνέβησαν το Σάββατο βράδυ στην αίθουσα Mozart- Saal της Στουτγάρδης, στη συναυλία που διοργάνωσε εκεί η ελληνική κοινότητα Νεοκαισαριωτών Πιερίας, με την « δική μας» Ορχήστρα Νέων Δίου.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από έλληνες και γερμανούς θεατές, η Ορχήστρα Νέων Δίου που αποτελούνταν από τους Παναγιώτη Σακκούλα, πιάνο, Γιώργο Αμανατίδη, μπάσο, Νίκο Κατσούλα, μπουζούκι, Μανώλη Καρανάτσιο, μπουζούκι, Βασίλη Μπογιατζή, κιθάρα, ενθουσίασε ακόμα μια φορά, αποδίδοντας συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη, του Μίμη Πλέσσα, του Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων μεγάλων ελλήνων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν με καταπληκτικό τρόπο, η γνωστή μας Φιλιώ Σέρβου και ο συμπατριώτης μας Διονύσης Τσαουσίδης, ο οποίος κάνει σπουδές και καριέρα στη Γερμανία.

Να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό σωματείο της Κατερίνης για παιδιά με κακοήθη νοσήματα , « η Λάμψη της Αγάπης»

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου μεταναστών Νεοκαισάρειας κ. Αναστασία Τσαουσίδου, η οποία αναφέρθηκε στο λόγο διοργάνωσης της εκδήλωσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου για την ευγενή παραχώρηση της Ορχήστρας. Ανταπέδωσε στέλνοντας γραπτό χαιρετισμό, ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, συγχαίροντας τους διοργανωτές, ευχαριστώντας τους συγχρόνως για την τιμητική πρόσκληση της Ορχήστρας

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο έλληνας πρόξενος στην Στουτγάρδη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της ορθόδοξης εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων αρχών.

Να σημειωθεί πως η συναυλία θα επαναληφθεί επί ελληνικού εδάφους, στην Κατερίνη, στις 30 Μαρτίου, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου