Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ροή χρημάτων στην οικονομία από το Σεπτέμβριο

Ποσό ύψους περίπου 1,4 δισ. θα διοχετεύσει στην αγορά από το Σεπτέμβριο -και μέχρι το τέλος του 2015- η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ΕΤΕπ προς στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και για χρηματοδότηση έργων υποδομής.

Σχετική συμφωνία επετεύχθη κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη αντίστοιχα. Παράλληλα, υπήρξε και πολιτική συμφωνία για την υποστήριξη της ΕΤΕπ στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), στη χρηματοδότηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και στην προώθηση έργων σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια και η διαχείριση αποβλήτων.

«Η διαπραγμάτευση πήγε καλά, συμφωνήσαμε σε όλα. Νομίζω οι συμφωνίες θα υπογραφούν μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε την επανενεργοποίηση της ΕΤΕπ στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο».

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό ότι [...] η συνεργασία θα επεκταθεί στη διευκόλυνση της πραγματοποίησης ξένων επενδύσεων αλλά και στην διευκόλυνσης των ιδιωτικοποιήσεων».

Στη συνάντηση επιλύθηκαν όλες οι εκκρεμότητες που εμπόδιζαν τους τελευταίους μήνες την παροχή ρευστότητας από την ΕΤΕπ. Συγκεκριμένα:

1. Συμφωνήθηκαν οι όροι για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω τραπεζών.

2. Ενεργοποιείται η συμφωνία για τη δημιουργία του Ταμείου Εγγύησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είχε υπογραφεί το Μάρτιο και υλοποιείται τώρα, προβλέπει ότι η ΕΤΕπ θα χορηγήσει ως το τέλος του 2015 συνολικά 1,44 δις. ευρώ, με το εξής χρονοδιάγραμμα:

-600 εκατ. ευρώ ως τον Ιανουάριο του 2013, δηλαδή το επόμενο εξάμηνο

.-1 δισ. ευρώ ως το Δεκέμβριο του 2013 και -1,44 δισ. ως το τέλος του 2015.

Το Ταμείο Εγγύησης θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 500 εκατ. ευρώ και με κεφάλαια από την ΕΤΕπ με μόχλευση 1:2.3. Συμφωνήθηκε η δημιουργία Ταμείου Επιμερισμού Κινδύνου για Έργα Υποδομών και Παραγωγικών Επενδύσεων, με εγγύηση πόρων του ΕΣΠΑ και μόχλευση από την ΕΤΕπ καθώς και η παροχή στήριξης της ΕΤΕπ στην ολοκλήρωση των Αυτοκινητοδρόμων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.

Όπως δήλωσαν οι δύο υπουργοί αλλά και ο κ. Χόιερ, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης. Με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακελλάρης υπογράμμισε πως «ρήτρα δραχμής δεν υπήρξε ποτέ». Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε πως «ξεκαθαρίστηκε σήμερα σε ό,τι αφορά στη ρήτρα ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε ευρώ, σημειώνεται ότι δεν υπήρχε θέμα αναφοράς σε δραχμή αλλά δεν ήταν και ξεκάθαρο αυτό το σημείο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σχολίασε ότι «ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξουμε τη διάθεσή μας για στενότερη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την αναθέρμανση της οικονομίας». «Επιλύσαμε ένα σημαντικό θέμα με σκοπό να προχωρήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η επενδυτική προσπάθεια σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια" και σημείωσε χαρακτηριστικά "κάναμε ένα μεγάλο άλμα"», πρόσθεσε.


Πηγή:apospasma.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πουλάνε τον Όλυμπο για αμμοχάλικο!

Μετά την έγκριση ταφής βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδές του, τώρα, ζητούν για την επέκταση των λατομείων παραχώρηση νέας δημόσιας έκτασης 95.000 στρεμμάτων!
Η αιτούμενη έκταση «458» για λατομική δραστηριότητα εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο! Η ευρύτερη παραολύμπια περιοχή θα υποστεί ανεπανόρθωτες αλλοιώσεις! Η αισθητική και η υλική υποβάθμιση του ευρύτερου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος θα είναι η αρχή του τέλους για το βουνό των θεών.
Κάποιοι ψιθυρίζουν ότι και αυτή η επέκταση σχετίζεται με το «απέναντι» αεροδρόμιο που χρειάζεται χιλιάδες τόνους χαλικιών για την επέκταση του.
Πολίτες, αντισταθείτε! Καταθέστε την άποψή σας εδώ!
Διαδώστε το!
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Μαξίμου αύριο ο Μπιλ Κλίντον

Συνάντηση με τον Μπίλ Κλίντον θα έχει αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στην Αθήνα για μερικές ώρες, για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν Ελληνοαμερικανοί ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός ταμείου, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση βιβλίου στο Λιτόχωρο, 27 - 29 Ιουλίου


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Α.Σαμαράς εντυπωσιάζει θετικά

Του Βασίλη Χιώτη

Τα πολιτικά ανακλαστικά του Αντώνη Σαμαρά τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Είχαμε χρόνια να δούμε πρωθυπουργό να παρεμβαίνει άμεσα και προσωπικά, όπου διαπιστώνει κραυγαλέες αδικίες, ή χτυπητά παραδείγματα παραβίασης της νομιμότητας, όπως συνέβη με την διακοπή της ηλεκτροδότησης του ασύλου ανιάτων, ή με την κατάληψη της εισόδου της Χαλυβουργίας από απεργούς.

Ή για την ακρίβεια, το έχουμε ξαναδεί από πρωθυπουργούς, αλλά μόνο τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής τους, ενώ στην συνέχεια ήταν απόντες ακόμη κι όταν χρειαζόταν η παρέμβασή τους, για την επίλυση κορυφαίων προβλημάτων.

Κι ο Κ. Καραμανλής είχε δείξει ανάλογα ανακλαστικά όταν είχε αναλάβει την εξουσία το 2004. Επιθεωρούσε προσωπικά τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και πήγαινε κάθε εβδομάδα σε ένα υπουργείο. Γρήγορα όμως κλείστηκε στο γραφείο του και δεν επικοινωνούσε ούτε τηλεφωνικά με τους υπουργούς του.

Και ο Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε δυναμικά, αναγκάζοντας ακόμα και τους βουλευτές της Ν.Δ. να παραδέχονται τις πρώτες ημέρες τις διακυβέρνησης του, ότι «αν τα έκανε αυτά κι ο Καραμανλής, θα ήταν ακόμη πρωθυπουργός». Αλλά γρήγορα κι εκείνος αυτοαπομονώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου κι άρχισαν να κυβερνούν οι «κηπουροί» του.

Με το ξεκίνημα του Αντ. Σαμαρά, μπορούμε λοιπόν για μια ακόμη φορά να υποστηρίξουμε, ότι η χώρα απέκτησε επιτέλους πρωθυπουργό. Αρκεί αυτός ο δυναμισμός του να έχει διάρκεια και να μην εξαφανιστεί και πάλι με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί αν επαναληφθεί το φαινόμενο των προκατόχων του κι επιστρέψουμε και πάλι στο «που είναι ο πρωθυπουργός», ο πρώτος που θα πληρώσει το κόστος θα είναι ο ίδιος.

ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2012/07/blog-post_8801.html#ixzz21H05Oj7q
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Οδηγίες πρόληψης μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Εγκύκλιο με οδηγίες για την πρόληψη της μόλυνσης των εργαζομένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εξέδωσε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης.

Στην ίδια εγκύκλιο, ο κ. Χάλαρης καλεί τους επιθεωρητές των περιφερειακών υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία, να διεξάγουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας όπου απασχολούνται εργαζόμενοι που ενδέχεται να εκτεθούν στον ιό. Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ, ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, η εγκύκλιος απευθύνεται τόσο στους εργοδότες όσο και στους εργαζόμενους, λαμβάνει υπόψη της όλα τα γνωστά σενάρια για την πρόληψη του ιού και είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται ένα τέτοιο μέτρο στη χώρα μας.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, ότι παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν σχετίζονται με το χώρο εργασίας, εντούτοις υπάρχουν κατηγορίες εργαζόμενων που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης όπως είναι: αγρότες, γεωπόνοι, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, μηχανικοί, κηπουροί, δασολόγοι, φύλακες, εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών και σε βιολογικούς καθαρισμούς, εργαζόμενοι σε πτηνοτροφεία και φάρμες κ.α.

Κίνδυνο διατρέχουν και εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργαστήρια όπου χειρίζονται ιστούς ή υγρά που έχουν μολυνθεί με τον ιό.

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, απευθύνει τις παρακάτω συστάσεις προς τους εργοδότες: 1. Παροχή ενημέρωσης προς τους εργαζομένους σχετικά με τις πιθανές πηγές έκθεσης, τον τρόπο μετάδοσης και μόλυνσης από τον ιό, τις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια, τα συμπτώματα της μόλυνσης κ.λ.π.

2. Εφόσον παρέχονται στους εργαζομένους στολές, να περιλαμβάνονται πουκάμισα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια ως επιλογές. Διαφορετικά να προτρέπονται οι εργαζόμενοι σε εξωτερικούς χώρους να φορούν πουκάμισα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια και κάλτσες.

3. Παροχή εντομοαπωθητικών και ενημέρωση για τη χρήση τους.

4. Λήψη μέτρων για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων στα κουνούπια.

Ακόμη, μέριμνα για την εξάλειψη των πηγών στάσιμου νερού σε εξωτερικούς χώρους εργασίας, όσο είναι δυνατό, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των κουνουπιών:

- 'Αδειασμα των δοχείων με λιμνάζοντα ύδατα κάθε 4 έως 5 ημέρες, καθώς και αναποδογύρισμα, κάλυψη, ή αποθήκευση δοχείων όπως καλύμματα, κουβάδες, βαρέλια, καροτσάκια, κ.λ.π. που ενδέχεται να λιμνάζουν νερά. Διάνοιξη οπών αποστράγγισης σε δοχεία τα οποία συλλέγουν νερό και δεν μπορούν να αδειάσουν.

- Καθάρισμα των υδρορροών βροχής και αφαίρεση υπολειμμάτων (φύλλα, κλαδιά, σκουπίδια) από χαντάκια και φρεάτια.

- Αποφυγή εργασίας, εάν είναι εφικτό, σε εξωτερικούς χώρους τις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια (πιο συχνά από το σούρουπο έως το ξημέρωμα).

Αντίστοιχα προς τους εργαζόμενους συνιστώνται τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

1. Χρήση προστατευτικού ρουχισμού, όπως πουκάμισα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια και κάλτσες.

2. Χρήση εντομοαπωθητικών, με ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

- Αποφυγή εφαρμογής της αντλίας ή των προϊόντων αεροζόλ απευθείας στο πρόσωπο. Αντ' αυτού προτείνεται ψεκασμός των προϊόντων πάνω στα χέρια και προσεκτική επάλειψη στο πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια και το στόμα. Σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες της ετικέτας.

- Αποφυγή εφαρμογής των εντομοαπωθητικών στο δέρμα που καλύπτεται από ρούχα.

- Ψεκασμό των ενδυμάτων με εντομοαπωθητικά προϊόντα, καθώς τα κουνούπια μπορούν να διεισδύσουν τα λεπτά ρούχα.

- Ανανέωση του εντομοαπωθητικού όταν απαιτείται.

- Πλύσιμο του δέρματος με σαπούνι και νερό μετά το πέρας της εργασίας.

- Πλύσιμο των ρούχων που έχουν ψεκαστεί με εντομοαπωθητικά πριν χρησιμοποιηθούν ξανά.



Ο ιός του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus-WNV) μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω μολυσμένων κουνουπιών. Η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ενώ οι άνθρωποι και τα θηλαστικά θεωρούνται ως αδιέξοδοι ξενιστές. Τα κουνούπια συχνά αναπτύσσονται σε νερά που λιμνάζουν για περισσότερες από 4 ημέρες και είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως το ξημέρωμα. Πισίνες, λίμνες, στέρνες, τάφροι άρδευσης, βαρέλια βροχής, αλλά και θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις ευνοούν την ανάπτυξή τους. Οι περισσότερες λοιμώξεις συμβαίνουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.
Διαβάστε περισσότερα...

Τώρα που η κυβέρνηση σας δίνει χρήματα κανονίστε να κάνετε κάτι πέρα από το να γκρινιάζετε και να βουλώνετε ή να ανοίγετε τρύπες στο νταμάρι


Οικονομική ενίσχυση των δήμων

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΚΕΔΕ περί οικονομικής ενίσχυσης. Σε συνεργασία με τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για να λάβουν χρήματα οι δήμοι.

Τα ταμεία των δήμων θα λάβουν 299 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μικρά επενδυτικά έργα, συντήρηση σχολείων, κάλυψη μελετών και συμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρ της συνένωσης ΔΕΘ-Helexpo-ΟΠΕ ο Καράογλου

Όπως αναφέρει, «με τη συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο εταιρειών»
Ως χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας χαρακτήρισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, την απόφαση της Κυβέρνησης να συγχωνεύσει ΔΕΘ, HELEXPO και Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου, δημιουργώντας έναν κοινό φορέα εξωστρέφειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
«Ο νέος φορέας που δημιουργείται διαθέτει όλα τα εχέγγυα, ώστε να αποτελέσει μοχλό προώθησης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της εξωστρέφειας» υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου.
Όπως αναφέρει, «με τη συνένωση ΔΕΘ και HELEXPO, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο εταιρειών. Το γεγονός ότι στην παραπάνω σύμπραξη προστίθεται και ο Ο.Π.Ε., αποδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που προσδίδει η νέα Κυβέρνηση στον οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει η Βόρεια Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
«Με δεδομένη, τη βούληση της Πολιτείας να δώσει στη Θεσσαλονίκη το ρόλο που της αρμόζει, είναι στο χέρι όλων μας να στηρίξουμε το νέο φορέα και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του» αναφέρει.
«Σε μια εποχή κατά την οποία οι άσκοπες δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να σταθεί και πάλι στα πόδια της, απαιτείται συστράτευση και συνεννόηση για να κάνουμε όλοι μαζί βήματα προς τα εμπρός» καταλήγει η ανακοίνωσή του.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους! Άνοιξε ο δρόμος της …ανάπτυξης για τον Όλυμπο!

Μετά την έγκριση ταφής βιομηχανικών αποβλήτων, ζητούν για την επέκταση των λατομείων τη συνολική παραχώρηση δημόσιας έκτασης 95.000 στρεμμάτων!

Η Δημοτική Επιχείρηση αιτείται να της παραχωρηθεί η δημόσια έκταση «αγροτεμάχιο 458» το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και σχεδόν εφάπτεται με τα σύνορα του Πιερικού/Μακεδονικού Ολύμπου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες της χώρας, τους φίλους του βουνού των θεών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να ενώσουν τις φωνές τους και να αντισταθούν στο ξεπούλημα του Ολύμπου!

Καταθέστε την άποψή σας συμμετέχοντας στη διαδικτυακή ψηφοφορία (στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης).



Αγαπητοί συμπολίτες,

Μόλις πριν δύο μήνες, και μόνο μετά από πρωτοβουλίες απλών πολιτών, πληροφορήθηκε η τοπική κοινωνία πως ο Δήμος Δίου-Λιτοχώρου έχει δρομολογήσει τα πάντα για να ταφούν 82.000 τόνοι βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρείας TOSOH στο χώρο του λατομείου, στους πρόποδες του Ολύμπου. Το υλικό που πρόκειται να ταφεί εκεί, αποτελεί παραπροϊόν της βιομηχανικής μονάδας της εταιρίας, της οποίας η δραστηριότητα περιλαμβάνει την παραγωγή ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου (ΗΔΜ), το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό των ξηρών στοιχείων (μπαταρίες).

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στο Λιτόχωρο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου- Ολύμπου, σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη όλες τις άδειες που ενέκρινε η Περιφέρεια Κεντροδυτικής Μακεδονίας και το ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ, ενέκρινε την ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων, με την αιτιολογία της αποκατάστασης των λατομείων.

Όπως γνωρίζετε, για να εγκριθεί μία άδεια από μία δημόσια υπηρεσία πρέπει να γίνουν προτάσεις, μελέτες, εισηγήσεις, τοποθετήσεις επί των εισηγήσεων, δημοσιεύσεις και βεβαίως, πριν όλα αυτά, προηγείται το αίτημα. Για όλα αυτά χρειάζεται χρόνος! Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να έχουν εγκριθεί τα πάντα και το θέμα να μην το γνωρίζει ούτε καν η αντιπολίτευση; Πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις πίσω από τις πλάτες των πολιτών;

Μπορεί να πρόκειται περί απλής σύμπτωσης! Μπορεί να μην …πρόσεξε η αντιπολίτευση. Να διέφυγε βρε αδερφέ της προσοχής της.

Το παραπάνω θέμα δεν το γνώριζε κανείς μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε η έγκριση άδειας για την ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων. Άραγε, γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι την 28η Ιουνίου 2012, ψήφισαν υπέρ της ταφής των αποβλήτων, ότι η Μονομετοχική Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Ανάπτυξης ΒΙΟ.ΠΑ. & Εκμετάλλευσης Αμμορυχείων Δίου Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε.) έχει καταθέσει επισήμως αίτημα για την επέκταση των λατομείων και ζητά τη συνολική παραχώρηση δημόσιας έκτασης 95.000 στρεμμάτων στον Όλυμπο;

Η Δημοτική Επιχείρηση αιτείται να της παραχωρηθεί η δημόσια έκταση «αγροτεμάχιο 458» το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και σχεδόν εφάπτεται με τα σύνορα του Πιερικού/Μακεδονικού Ολύμπου.
Στην ίδια περιοχή βρίσκονται άλλα 5 λατομεία , άλλα νόμιμα και άλλα παράνομα, κάποια από αυτά ανενεργά και άλλα σε λειτουργία ενώ σε κανένα δεν έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης, με στόχο τη σταδιακή επαναφορά του χώρου στην κατά το δυνατόν αρχική του μορφή.



Αγαπητοί συμπολίτες,

Αυτά που ακούγαμε τόσο καιρό για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, βρίσκονται πλέον μπροστά μας! Χτυπούν την πόρτα μας. Ο Όλυμπος, το βουνού των θεών, με την παγκόσμια ακτινοβολία και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό μνημείο της ελληνικής ιστορίας παραχωρείται στον αθηναίο επιχειρηματία ως αμμοχάλικο! Η Δημοτική Αρχή υποκλίθηκε για μια ακόμη φορά μπροστά του και πίσω από τις πλάτες των πολιτών, ύπουλα και με πρόστυχο τρόπο, ξεπουλά το περιουσιακό στοιχείο, την προίκα του τόπου μας, τον Όλυμπο τον οποίο τόσο κόπτεται να …αναπτύξει.

Η αιτούμενη έκταση «458» για λατομική δραστηριότητα εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο! Η ευρύτερη παραολύμπια περιοχή θα υποστεί ανεπανόρθωτες αλλοιώσεις! Το φωτογραφικό υλικό που καταθέτουμε αποδεικνύει ακριβώς το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που θα ακολουθήσει. Η αισθητική και η υλική υποβάθμιση του ευρύτερου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος θα είναι η αρχή του τέλους για το βουνό των θεών.

Ο Όλυμπος, μετά από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, με το πεδίο βολής δίπλα στα αμμορυχεία, με την παράνομη και άναρχη δόμηση ακόμη και εντός των αρχαιολογικών χώρων, δεν θα αποτελέσει ποτέ βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Όσο για το επιχείρημα κάποιων πολιτικών σβαρνιάριδων, πως «όλοι αγαπάμε εξίσου τον τόπο μας και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτόν», επιτρέψτε μου, για μια ακόμη φορά, να διαφωνήσω! Απεναντίας! Είμαι πλέον απόλυτα πεπεισμένος, πως μεταξύ των κρατούντων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, πάντα περίσσευαν οι ρουφιάνοι*! Ε, λοιπόν όχι! Δεν αγαπάμε όλοι εξίσου τον τόπο μας, γιατί αν τον αγαπούσαμε, η χώρα μας δεν θα βρισκόταν σήμερα σε αυτό το χάλι! Η υποχώρηση και η θυσία ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση. Όσο αυτό το διεφθαρμένο τσούρμο πολιτικών του χθες, θα συνεχίσει να ορίζει το αύριο αυτού του τόπου, όσο η «παρτίδα» αυτή των ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν αποσύρεται από τα ράφια για να καταστραφεί, ο Όλυμπος θα κινδυνεύει. Αυτός που αγαπάει τον τόπο του, δεν επιτρέπει τη θυσία του στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους. Γιατί, αν είναι ο Όλυμπος να αναπτυχθεί όπως αναπτύχθηκαν και τα παράλια της Ν. Πιερίας, τότε ας αφήσουμε το βουνό στην ησυχία του και προπάντων, κάτι όρθιο από όλα όσα κληρονομήσαμε και τα κάναμε σαν τα μούτρα μας.

Κάτι τέτοια έλεγε και ο Δουρής στην κηδεία του παιδιού του, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τον αδικοχαμένο γιό του, τον οποίο, όπως αποδείχτηκε, είχε βιάσει και σκοτώσει ο ίδιος.

Ηλίας Τσολακίδης


* ρουφιάνος: άτομο χαμηλής υποστάθμης που κατόπιν εντολής αναλαμβάνει διαμεσολαβητικό ρόλο σε ανήθικες υποθέσεις, έτσι ώστε να μην εκτεθεί άμεσα ο εντολέας του.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων

Τι θα δείξει η κρατική από 26 Ιουλίου ως 12 Αυγούστου

Και από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ θα γίνει η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Λονδίνο.

Η ΕΤ3 θα έχει όλα τα ομαδικά αθλήματα, η ΝΕΤ τους προκριματικούς, στίβο, τους τελικούς κολύμβησης και η ΕΤ1 όλα τα υπόλοιπα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 11:00 και θα τελειώνει τα ξημερώματα της επομένης.

Αναλυτικά:

  ΕΤ1

26 ΙΟΥΛΙΟΥ

22.00-24.00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ (ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ)

28 ΙΟΥΛΙΟΥ

11.00 - 01.30 ΒEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ,
ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΤΕΝΙΣ.

29 ΙΟΥΛΙΟΥ

11.00 - 02.30 ΤΕΝΙΣ, BEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ,
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΤΕΝΙΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΚΑΝΝΟΕ.
22.00 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ «Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ»
24.00 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ «ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ»

30 ΙΟΥΛΙΟΥ

11.00 - 01.00 BEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΤΖΟΥΝΤΟ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΤΕΝΝΙΣ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ.

31 ΙΟΥΛΙΟΥ

11.00 - 02.00 BEACH VOLLEY, ΚΑΝΟΕ ΣΛΑΛΟΜ, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΤΕΝΙΣ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ , ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
17.30 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ «ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ»
20.30 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ «ΣΕΡΒΙΑ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ»
22.00 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ «ΗΠΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ»


1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 - 02.00 BEACH VOLLEY, ΤΖΟΥΝΤΟ, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΤΕΝΙΣ, ΞΙΦΑΣΚΙΑ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ , ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ
21.30 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ»


2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 - 02.30 BEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΤΕΝΙΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΣΚΟ- ΠΟΒΟΛΗ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΞΙΦΑΣΚΙΑ
20.30 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ «Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΗΠΑ»
22.00 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ «ΙΣΠΑΝΙΑ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ»
22.00 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ «ΗΠΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ»


3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 - 01.30 BEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΤΖΟΥΝΤΟ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΤΕΝΙΣ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 - 01.30 BEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΤΕΝΙΣ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ.

5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 00.30 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΤΕΝΙΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗ- ΣΗ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ, BEACH VOLLEY, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ.


6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 – 01.30 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΠΟΛΟ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΠΟ ΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ, BEACH VOLLEY, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ.


7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 – 00.30 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ , ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ , ΠΟΛΟ, BEACH VOLLEY, ΠΑΛΗ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.30 - 01.30 ΙΠΠΑΣΙΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ, ΚΑΝΟΕ ΣΠΡΙΝΤ, ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ, ΠΑΛΗ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, BEACH VOLLEY.

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.30 - 01.30 ΚΑΝΟΕ ΣΠΡΙΝΤ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΠΟΛΟ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, BEACH VOLLEY, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ( ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 10 ΧΛΜ.), ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, ΠΑΛΗ, ΙΠΠΑΣΙΑ.


10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 - 01.00 ΡΥΘΜΙΚΗ, ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜ- ΒΗΣΗ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΜΠΑΣΚΕΤ, BEACH VOLLEY, ΠΑΛΗ, ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ


11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 - 01.00 ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΡΥΘΜΙΚΗ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, VOLLEY ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΚΑΝΟΕ ΣΠΡΙΝΤ.


12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 – 22.00 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΒΟΥΝΟΥ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ, ΠΑΛΗ, ΡΥΘΜΙΚΗ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ (Μ), ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

ΝΕΤ


27 ΙΟΥΛΙΟΥ

23.00 – 02.00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

28 ΙΟΥΛΙΟΥ

12.00 - 14.30 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
21.00 - 21.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.30 - 23.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
23.00 - 01.00 ΕΚΠΟΜΠΗ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ

12.00 - 14.30 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
21.00 - 21.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.30 - 23.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
23.00 – 01.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


30 ΙΟΥΛΙΟΥ

12.00 - 14.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ & ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
21.00 - 21.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.30 - 23.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
23.00 - 01.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


31 ΙΟΥΛΙΟΥ

12.00 - 14.30 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ & ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
21.00 - 21.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.30 - 23.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
23.00 - 01.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 - 15.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ & ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
21.00 – 21.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.30 - 23.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
23.00 – 01.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 15.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
21.00 - 21.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.30 – 23.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
23.00 – 01.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 16.00 ΣΤΙΒΟΣ
20.00 – 21.00 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.00 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 15.45 ΣΤΙΒΟΣ
20.00 – 20.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.30 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

13.00 – 16.00 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (Γ)
20.00 – 20.45 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.45 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 14.30 ΣΤΙΒΟΣ
20.00 – 20.45 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.45 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 14.45 ΣΤΙΒΟΣ
20.00 – 20.45 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.45 – 23.30 ΣΤΙΒΟΣ
23.30 – 01.30 ΕΚΠΟΜΠΗ


8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

12.00 – 15.45 ΣΤΙΒΟΣ
20.00 – 20.45 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.45 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 – 14.00 ΣΤΙΒΟΣ
20.00 – 20.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.30 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

14.00 – 17.00 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ & ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 10KM
20.00 – 21.00 ΕΚΠΟΜΠΗ
21.00 – 24.00 ΣΤΙΒΟΣ
24.00 – 02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ


11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

11.00 – 15.30 ΒΑΔΗΝ (ΑΝΔΡΩΝ 50KM)
20.00 – 20.30 ΕΚΠΟΜΠΗ
20.30 – 23.30 ΣΤΙΒΟΣ
23.30 – 01.30 ΕΚΠΟΜΠΗ


12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

13.00 – 16.00 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (Α)
17.00 – 19.00 ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) ΤΕΛΙΚΟΣ
19.00 – 21.00 ΕΚΠΟΜΠΗ
23.00 – 01.30 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

ΕΤ3


25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ) 19.00-21.00 ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ
21.45-23.45 ΣΟΥΗΔΙΑ-Ν.ΑΦΡΙΚΗ


26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) 16.45-18.45 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ
21.45-23.45 ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ


27 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 23.00-02.00, Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση


28 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 18.45-20.30 ΗΠΑ- ΚΡΟΑΤΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Γ) 22.00-23.30 ΗΠΑ-ΚΟΡΕΑ
ΒΟΛΕΪ (Γ) 24.00-01.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ


29 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΛΟ (Α) 16.10-17.20 ΙΤΑΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 22.00-23.30 ΙΤΑΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 24.00-01.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΤΥΝΗΣΙΑ
ΠΟΛΟ (Α) 12.00-13.20 ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ (UNI )


30 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Γ) 11.30-13.00 ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΙΝΑ
ΒΟΛΕΪ (Γ) 13.30-15.00 ΣΕΡΒΙΑ-ΚΟΡΕΑ
ΠΟΛΟ (Γ) 20.20- 21.30 Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ
ΠΟΛΟ (Γ) 21.40-23.00 ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΗΠΑ


31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) 11.00-12.45 ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) 13.15-15.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 18.15-19.45 ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) 22.00-23.45 ΓΑΛΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΒΟΛΕΪ (Α) 24.00-01.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ


1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΟΛΟ (Γ) 20.20-21.30 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΗΠΑ
ΒΟΛΕΪ (Γ) 22.00-23.30 ΗΠΑ-ΚΙΝΑ
ΒΟΛΕΪ (Γ) 24.00-01.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΟΡΕΑ


2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α ) 11.00-12.45 ΓΑΛΛΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΠΟΛΟ (Α) 13.20-14.40 ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
ΠΟΛΟ (Α) 16.10-17.20 ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΣΕΡΒΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ (Α ) 18.45-20.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 21.30-23.00 ΣΕΡΒΙΑ-ΔΑΝΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 22.00-23.30 ΗΠΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 24.00-01.30 Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ


3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Γ) 13.30-15.00 ΙΑΠΩΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Γ) 22.00-23.30 ΗΠΑ-ΣΕΡΒΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 00.15-02.00 ΗΠΑ-ΤΣΕΧΙΑ


4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) 13.15-15.00 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) 16.30-18.15 ΗΠΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
ΠΟΛΟ (Α) 16.10-17.20 ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 18.45-20.15 ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 24.00-01.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 18.15-19.45 ΚΡΟΑΤΙΑ-ΔΑΝΙΑ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 21.30-23.00 ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ


5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΟΛΟ (Γ) 16.50-18.00 QF
ΠΟΛΟ (Γ) 21.00-22.10 QF
ΒΟΛΕΪ (Γ) 00.00-01.30 ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ


6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Α) 11.30-13.00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ
ΒΟΛΕΪ (Α) 13.30-15.00 ΡΩΣΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 21.30-23.00 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 23.15-00.45 ΓΑΛΛΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ
ΠΟΛΟ (Α) 21.40-23.00 ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ


7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) 19.00-21.00 SF1
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) 21.45-23.45 SF2
ΒΟΛΕΪ (Γ) 21.00-22.30 QF
ΒΟΛΕΪ (Γ) 23.00-24.30 QF


8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Α) 4 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 2 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ώρες μετάδοσης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Γ) 17.00-18.30 SF1
ΒΟΛΕΪ (Γ) 21.30-23.00 SF2
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ) 21.45-23.45
ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 19.00-21.00 SF1
ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 23.00-01.00 SF2


10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Α) 17.00-18.30 SF1
ΒΟΛΕΪ (Α) 21.30-23.00 SF2
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 19.00-21.00 SF1
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α) 22.00-00.30 SF2


11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Α) 17.00-19.00
ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 23.00-01.00
ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Γ) σε μαγνητοσκόπηση μετά τον Τελικό Μπάσκετ(Γ)


12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΒΟΛΕΪ (Α) 11.30-13.00 ΧΑΛΚΙΝΟ
ΒΟΛΕΪ (Α) 15.00-16.45 ΧΡΥΣΟ
ΠΟΛΟ (Α) 17.50-19.15 ΧΡΥΣΟ
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-12 - Προαναγγελία δωρεάν παράστασης, «Όξω απ' την παράγκα», στο Λιτόχωρο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/7/2012, ΣΤΙΣ 9.00 Μ.Μ.
Το «Ξυπόλητο Τάγμα» φωνάζει: «Όξω απ' την παράγκα»!

* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ», ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ.
* ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ «ΤΡΑΝΕΜΕΝΟ, ΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΑΤΙΡΙΚΗΝ ΑΓΩΓΗΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΟΥΔΟΛΩΣ …ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ»!
Την ερχόμενη Τρίτη, 24/7/2012, ημέρα που συμπίπτει με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, το «Ξυπόλητο Τάγμα» ανοίγει και πάλι τα... φτερά του και ετοιμάζεται να πάρει «αμπάριζα του πλιάτσικου τ' ασκέρι»...

Πρόκειται για τη λαϊκή όπερα «Όξω απ’ την Παράγκα» που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος και που έχει ήδη ξεκινήσει ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, θα κάνει και μια στάση στο Λιτόχωρο και θα δώσει μια ΔΩΡΕΑΝ παράσταση προς χάριν των κατοίκων τού δήμου Δίου-Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, η παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 24/7/2012, στις 9.00 το βράδυ, στο θεατράκι τού πάρκου Λιτοχώρου, με δωρεάν είσοδο για τους κατοίκους τού δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και για τους επισκέπτες.

Σκηνοθέτης: Κώστας Καζάκος.
Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουµπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαµβακίδης.
Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης.
Μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ουµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το «Ξυπόλητο Τάγµα», αυτός ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωµένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, µε περηφάνια παρουσιάζει την πρώτη του δηµιουργία. Μία σύµπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (µε µπερντέ και φιγούρες), της Υποκριτικής (µε τον Καραγκιόζη και την παρέα του, έµψυχους επί σκηνής) και της Μουσικής (µε την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι µε κλασικά τραγούδια), ενωµένα σε ένα αδιαίρετο σύνολο, µε τίτλο: «ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ».

Είναι μια παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο µπερντές βγαίνει στο σανίδι και µε ζωντανή, επί σκηνής, µουσική γίνεται ένα µε το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωµωδία, µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους µικρούς και µεγάλους φίλους -και όχι µόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισµένου», που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Είναι μια παράσταση ψυχής και καρδιάς το περίσσευµα των οποίων έδωσαν µπερδεύοντας… µουσική, υποκριτική και… Καραγκιόζη, που ήδη περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, εµπνευσµένη από το σήµερα, πατώντας, όµως, στο χθες της ελληνικής παράδοσης και στην αλήθεια του ελληνικού, αριστοφανικού θεάτρου.

Είναι μια παράσταση µε… ψυχή βαθιά, µε όργανα, κλαρίνα και βιολιά και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα «πλούτη» µας σε µια φτωχή Ελλάδα.

«Το τάγµα µας ξεκίνησε µ'αέρα στα πανιά του,
µαζί του φέρνει όνειρα µ'όλη τη φαµελιά του.

Αέρα και ερχόµαστε χειµώνα καλοκαίρι,
αµπάριζα να πάρουµε του πλιάτσικου τ'ασκέρι»!

Το «Ξυπόλητο τάγµα» και η παράσταση «ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» ξανακάνουν τον Καραγκιόζη δηµοφιλές θέαµα, όχι για τα παιδιά στα οποία δεν σταµάτησε ποτέ να είναι, αλλά για όλο τον λαό, περιοδεύοντας αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαρτυρία σοκ εξάδελφου Άκη: "Έτσι έγινε η νοθεία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000"!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ;;;
Συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον Γ.Σμπώκο, κατονομάζει ως «ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς» στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, κατά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πως το ΠΑΣΟΚ έφερνε Ρωσοπόντιους από την Κύπρο τους ελληνοποιούσε και τους πλήρωνε για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ειδικά στην Θεσσαλονίκη τον Άκη, ενώ το ίδιο έκανε και με τσιγγάνους. Το defencenet.gr έχει επανειλημμένα αναφέρεθεί στο όργιο νοθείας των εκλογών του 2000.

Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 150.000 "Έλληνες" επιπλέον, με δικαίωμα ψήφου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 75.000 ψήφους το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και να αλλοιωθεί η βούληση του ελληνικού λαού.

Ολόκληρα χωριά στον Έβρο, στην Θεσσαλία, δεκάδες τμήματα στην Β'Αθήνας, ξαφνικά πενταπλασίασαν τους κατοίκους ή τους ψηφοφόρους τους.

Αντέδρασε "χλιαρά" τότε η ΝΔ (πάντα "χλιαρή"η ΝΔ...) αν και είχε όλα τα στοιχεία: Φυλές από όλα τα μέρη του κόσμου, από το Πακιστάν, μέχρι τη Μολδαβία, τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ είχαν ψηφίσει ως Έλληνες πολίτες.

Πήγαιναν κι ερχόντουσαν δεκάδες επιβατικά αεροσκάφη από Κύπρο και από Βουλγαρία, αλλά και από μυστηριώδεις εταιρείες τσάρτερ σαν αυτές που χρησιμοποιεί η CIA για τις "δουλειές" της το Σάββατο πριν τις εκλογές και ολόκληρη την Κυριακή μέχρι που έκλεισαν οι κάλπες.

«Ο Ακης έκανε τα πάντα για να βγει βουλευτής. Ξόδευε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά ψήφων από ρωσοπόντιους στην Κύπρο, και τσιγγάνους καθώς και την αγορά εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Νικόλαος Ζήγρας στον ανακριτή.

Ως πρωταγωνιστές στην κομπίνα εμφανίζει - εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου - πρώην υπουργό από την Κύπρο, τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Drumilan International Βλάση Καμπούρογλου, καθώς και τον συριακής καταγωγής άραβα μεγαλοεπιχειρηματία κ. Αλ Σαγιάντ Φουάντ.

Παράλληλα, «καίει» τον επί σειρά ετών συνεργάτη του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Σμπώκο, καθώς τον εμπλέκει ευθέως ως «αποδέκτη» μεγάλων χρηματικών ποσών, ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για μηχανισμό εξαγοράς ψήφων από πλευράς Τσοχατζόπουλου με ποσά άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου για την εκλογή του στη Βουλή και τη διασφάλιση της ασυλίας.

Με την απολογία του, ο κ. Ζήγρας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε για τις δυο συζύγους Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μοντενχάουερ και Βίκυ Σταμάτη, εμφανίζοντας τις αμφότερες να «γνωρίζουν».

Σύμφωνα με την απολογία του Νικόλαου Ζήγρα:

Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης, και ο Ιωάννης Σμπώκος

Ο Μιχαηλίδης ήταν το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση, ο άνθρωπος που μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, επαφές και αποφάσεις μεταξύ των Αλ Φαγιάντ Φουάντ, Καμπούρογλου και του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αυτός μετέφερε σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η μεταφορά των χρημάτων γινόταν συχνά σε τσάντες, και από τον Σμπώκο.
Ο Νικόλαος Ζήγρας αναφέρεται και στην προσωπική σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αναγνωρίζοντας τόσο τη διευθέτηση όλων των εξόδων νοσηλείας όσο και το μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία του, από τον εξάδελφό του_ που πάντα κατά με την απολογία, «εμφανιζόταν ως σωτήρας μου».

«Αισθανόμουν ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό του. Πολύ αργότερα, αντελήφθην την υστεροβουλία του, για τις παραπάνω ενέργειες. Ήθελε να μην πεθάνω, και δεν προλάβω να τον ενημερώσω για λογαριασμούς».
Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν κρατούσε μυστικά από τις συζύγους του, τόσο την πρώην κυρία Γκούντρουν Μολντενχάουερ, όσο και τη νυν Βίκυ Σταμάτη, ως εκ τούτου και οι δυο γνώριζαν τις κινήσεις του. Συνείδηση της κατάστασης αποδίδει και στην κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Γ.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Μ.Γ.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ κ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ κ. ΜΑΡΝΕΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟ.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ME TIMH

TO Δ.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η επόμενη Ελλάδα χρειάζεται εξαιρέσεις…

Από το STATESMEN:
Ας κοιτάξουμε λοιπόν μπροστά. Ας αφήσουμε το βλέμμα, ως φυσική συνέχεια της καρδιάς και του μυαλού, να ατενίσει ατίθασο το μέλλον που θα θέλαμε να ζήσουμε. Το μέλλον που πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, κακός εαυτός, προσπαθούν να αφήσουν στο… ράφι.

Το μέλλον φυσικά κερδίζεται. Προετοιμάζεται. Σκιαγραφείται. Σε καμία περίπτωση δεν χαρίζεται, ούτε προκύπτει ως… στιγμιαίο λάθος ή παρόρμηση. Το μέλλον διαμορφώνεται σήμερα. Δηλαδή, από χθες. Το άθροισμα αυτόνομων στιγμών, και των γεγονότων που τις συνοδεύουν, μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά όσα έρχονται. Να τα χρωματίσει ανεξίτηλα.

Τη σημερινή Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, θα διαδεχθεί αναπόφευκτα η «επόμενη Ελλάδα». Μια Ελλάδα… μετά. Μετά και πέρα από όσα μας οδήγησαν στο να στρογγυλοκαθίσουμε στην άκρη του γκρεμού, και να φλερτάρουμε καθημερινά με το μοιραίο μακροβούτι στο κενό.

Επειδή μεταξύ μας… γνωριζόμαστε καλά, έχουμε πλήρη επίγνωση και των στρεβλώσεων που μας έφεραν εδώ. Στην κατάληξη μιας προβληματικής εθνικής διαδρομής, αγκαζέ με τον κακό εαυτό μας. Από τον οποίο, ο μόνος που μπορεί να μας απαλλάξει, είναι το είδωλο που αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη της προσωπικής αυτογνωσίας. Εμείς οι ίδιοι.

Η επόμενη Ελλάδα έρχεται καλπάζοντας. Με το χλιμίντρισμα να ακούγεται σαν μακρινή ιαχή ακόμη, στην καρδιά του καθενός από εμάς. Από εκεί άλλωστε ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες επαναστάσεις. Κυρίως, όσες είχαν να κάνουν με τη συνείδηση, και την τακτοποίηση των προσωπικών λογαριασμών με τα «εγώ» που αφυκτιούσαν από τον ψίθυρο της ανάγκης μετριοπάθειας. Της αίσθησης του μέτρου, και της εμπράγματης απόδειξής του στην καθημερινότητα.

Αυτή η επόμενη Ελλάδα, που θα προκύψει από την Ελλάδα της κρίσης και τις μοιραίες γενιές που πρωταγωνίστησαν, δεν μπορεί να υπάρξει ως συνέχεια του αυτονόητου και του αναμενόμενου. Θα πρέπει να εδράζεται στο απρόβλεπτο. Να έχει ως αφετηρία το ξάφνιασμα. Να στηριχτεί στην εξαίρεση.

Η εθνική αγγελία έχει ήδη συνταχθεί: Ζητούνται εξαιρέσεις. Επειδή, η επόμενη Ελλάδα χρειάζεται εξαιρέσεις. Προκειμένου να αναστραφεί η ασυγχώρητη τάση να βαδίζει κάθε γενιά σε πιο σκληροτράχηλο δρόμο από την προηγούμενη. Να διακόπτεται η πρόοδος. Να μπαίνει φραγμός στα όνειρα.

Μια Ελλάδα γεμάτη εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς, θα ήταν μια Ελλάδα στην οποία θα… ξεπάγωναν τα όνειρα. Και θα διεκδικούσαμε ρεαλιστικά μια μεγάλη, εθνική ρεβάνς. Από όσους σήμερα μας λοιδωρούν. Και φυσικά, από τον κακό εαυτό μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Μοσχοπόταμο των 300 κατοίκων έχουν ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Στον δικό μας δήμο κύριε;;; Γιατί Κύριε;;;


Η δική μας δημοτική αρχή γιατί δεν ασχολείται με το θέμα;;;

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ;;;

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο Μοσχοπόταμο

 Την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στον παγκόσμιο χώρο της πληροφορίας και μάλιστα σε υψηλές ταχύτητες παρέχει ο Δήμος Κατερίνης στους δημότες της τοπικής κοινότητας Μοσχοποτάμου.
Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται εδώ και μερικές ημέρες μέσω της εγκατάστασης WIFI κεραιών, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Ειδικότερα ο δημότης μπορεί πλέον από τον προσωπικό του υπολογιστή, εφόσον διαθέτει τον κατάλληλο δέκτη ασύρματου WIFI, να συνδέεται στο ασύρματο δίκτυο και στη συνέχεια μέσω προγράμματος περιήγησης να εισέρχεται σε μία αρχική σελίδα του Δήμου με τις απαραίτητες πληροφορίες του δικτύου.
Από το σημείο αυτό η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ελεύθερη με μόνο περιορισμό την απαγόρευση των πρωτοκόλλων peer-to-peer κυρίως για λόγους περιορισμού της ταχύτητας διασύνδεσης του κάθε χρήστη και ορθολογικής χρήσης της δωρεάν σύνδεσης.
 Eκτιμάται ότι από την συγκεκριμένη παρέμβαση ωφελείται το σύνολο των 300 περίπου κατοίκων της περιοχής. 
 
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ" ΤΩΝ 82000 ευρώ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δύο κινήσεις για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις

Νομοσχέδιο που θα αλλάξει άρδην το καθεστώς των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών έχει ετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κατ' εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει θέσει ως προσωπικό του στοίχημα την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα θα καταργήσει δύο σημαντικές διατάξεις που ισχύουν σήμερα:
  η πρώτη ορίζει ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει λιγότερο από 51% στις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ και 
η δεύτερη ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει άνω του 20% των μετοχών μιας ΔΕΚΟ.

Εξάλλου, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει καταρτίσει ήδη λίστα με τις 29 επιχειρήσεις που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση, στις οποίες περιλαμβάνονται η ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και Κρατικά Λαχεία.

Μάλιστα, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή των διοικήσεων που δεν βλέπουν ζεστά το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης, όπως είναι αυτές της ΛΑΡΚΟ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Συνεδρίαση ΔΣ Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Ολύμπου –Λιτόχωρο 13-7-2012»-Επιστολή του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Προς
Φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΘΕΜΑ: «Συνεδρίαση ΔΣ Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Ολύμπου –Λιτόχωρο 13-7-2012»

Αξιότιμα Μέλη του ΔΣ ,

Παρά τον προγραμματισμό να παραστούμε ,ως Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Λιτόχωρο (13/7/2012) , με πρωτοβουλία του Φορέα σας ,που έχει ως θέμα τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή άλλων δράσεων,χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση ,αλλά και αδειοδότηση , από σας ,δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας , δεν θα μπορέσει να παραστεί και να παρουσιάσει τις απόψεις του Δικτύου ,πάνω στο μείζον θέμα της ημερίδας σα;ς.

Όπως ,ίσως, να ξέρετε, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» που είναι Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική –Εθελοντική Οργάνωση και που εκπροσωπεί εβδομήντα Εθελοντικές Οργανώσεις Ελασσονιτών από όλο τον κόσμο ,έχει ως μια από τις βασικές τους προτεραιότητες την ανάδειξη αλλά ,κυρίως ,την προστασία του Ολύμπου ,ως παγκόσμιου μνημείου της Φύσης .
Στα πλαίσια ,λοιπόν, αυτά το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , έχει συστήσει εδώ και δύο χρόνια ,ειδική επιτροπή Περιβάλλοντος , η οποία ασχολείται με τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας και ιδιαίτερα του Ολύμπου.
Η επιτροπή αυτή αποτελείται από έγκριτους επιστήμονες και μάλιστα σε αυτή συμμετέχουν τόσο ο Καθηγητής Δασολογίας κ. Θεοχ. Ζάγκας (Πρόεδρος της επιτροπής),όσο και η Δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα,ως μέλος , πέρα από τις πολύ σπουδαίες θεσμικές ιδιότητες που έχουν στον Φορέα σας και για τον οποίο εργάζονται συστηματικά .
Αντιλαμβάνεστε ,λοιπόν, τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Ολύμπου ,έχοντας κατά καιρούς υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις , οι οποίες προστατεύουν τον Όλυμπο ,αλλά ,παράλληλα ,τον καθιστούν και ως ένα «αναπτυξιακό όπλο» ,για την ανάπτυξη των παρολύμπιων περιοχών.

Θα πρέπει ,όμως , να επισημάνουμε ότι πέρα από το θέμα της σημερινής συνάντησης,που και εμείς το θεωρούμε σημαντικό ,θα πρέπει ,ως Φορέας να αντιμετωπίσετε με επιτυχία ,πολύ μεγαλύτερα και σοβαρότερα θέματα ,που επηρεάζουν αρνητικά τον Όλυμπο και τον καταστρέφουν με βιαιότητα και στα οποία εμπλέκονται ιδιώτες ,Δήμοι κ.ά .
Και φυσικά αναφερόμαστε στην λαθροϋλοτομία ,στη λαθροθηρία , στη μόλυνση ,στη μεταφορά υλών ,στη δημιουργία δρόμων και τόσων άλλων ,που όλοι γνωρίζουμε και έχουν τεθεί , επανειλημμένα ,από πολλές έγκριτες περιβαλλοντικές οργανώσεις , χωρίς να υπάρχει, μέχρι σήμερα , η ανάλογη κινητοποίηση ή ακόμα περισσότερο ,το ανάλογο αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ,ακράδαντα ,ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγωρίες ,πάνω σε σοβαρότατα περιβαλλοντικά θέματα και ότι όλοι μαζί συντεταγμένα θα πρέπει να διεκδικήσουμε ,όχι το μέλλον που σχεδιάζουν άλλοι για μας σε σχέση με τον Όλυμπο ,αλλά το μέλλον που αξίζει και σε μας και στα παιδιά μας .
Γι’ αυτό ο δικός σας ρόλος ,που είναι σημαντικός θα πρέπει να γίνει ορατός και σεβαστός και να επιβληθούν, επιτέλους, κανόνες καλής συμπεριφοράς προς όλους, που έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Όλυμπο ,δημιουργώντας έτσι ,όχι μόνο συνθήκες απόλυτης προστασίας του βουνού ,αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές τις παρολύμπιες περιοχές, με τη νέα χωροθέτηση των ορίων του Εθνικού Δρυμού και τον ορισμό των Ζωνών προστασίας του μυθικού βουνού.

Ο Όλυμπος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας ,ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των παρολύμπιων περιοχών του και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του ,έτσι ώστε να καταστεί ο αγαπημένος τόπος προορισμού για τους ορειβάτες και τους λάτρεις της Φύσης ,από όλο τον κόσμο ,με την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων βουνού .

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας ,αλλά ιδιαίτερα το δικό σας .

Πιστεύουμε ,τα συμπεράσματα της σημερινής σας συνάντησης, να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όλους μας και για τα οποία θα ενημερωθούμε αναλυτικά .

Καλή επιτυχία

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Ο πρόεδρος Η γενική γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος Μπουζούκη Ελισσάβετ
Οικονομολόγος,Σύμβουλος Ανάπτυξης Οικονομολόγος

Σημείωση:
Το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι Δευτεροβάθμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και εκπροσωπεί ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ (70) Συλλόγους Ελασσονιτών από την επαρχία Ελασσόνας ,από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο .Στα άμεσα ενδιαφέροντα του είναι θέματα Πολιτισμού,Περιβάλλοντος ,Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομία ς. Υλοποιεί Συνέδρια,Ημερίδες ,Σεμινάρια ,πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ,συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια,Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων αι των Τεχνών και υλοποιεί Συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του . Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό και θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής .
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» :
1. Έχει διοργανώσει πρόσφατα ,στην Ελασσόνα ,δύο μεγάλες Επιστημονικές Ημερίδες με θέμα την ανάπτυξη των αθλημάτων βουνού στον Όλυμπο και την ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή ( η πρώτη στις 2/8/2010 και η δεύτερη 22/12/2010)
2. Έχει πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας , με τα Μέλη του ,με θέμα τον Όλυμπο και την «ανάπτυξή» του (31/1/2011) .
3. Έχει συστήσει Ειδική Επιτροπή για την ανάπτυξη των Αθλημάτων βουνού στον Όλυμπο
4. Έχει ως τεχνικούς Συμβούλους ,διακεκριμένους αθλητές αλλά και επαγγελματίες στο χώρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
5. Έχει πραγματοποιήσεις δράσεις στον Όλυμπο ,που τον αναδεικνύουν και τον προβάλλουν ,σε όλο τον κόσμο.
6. Έχει προτείνει εγγράφως ,σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων στον Θεσσαλικό Όλυμπο
7. Πραγματοποιεί δράσεις για την ανάδειξη του μυθικού βουνού και οι Σύλλογοι-Μέλη του πραγματοποιούν ,πολλές και μεγάλες δράσεις στον Όλυμπο, ιδιαίτερα οι υπερδραστήριοι ορειβατικοί –χιονοδρομικοί Σύλλογοι –Μέλη του
8. Έχει προτείνει ,εδώ και δύο χρόνια ,τη θεσμοθέτηση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
9. Έχει παρέμβει για την αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και τη μετατροπή τους σε Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου-Κοκκινοπηλός .
10. Έχει υλοποιήσει πολλές Ημερίδες ,ανά την Ελλάδα ,με σκοπό την ανάδειξη του Ολύμπου, ως μνημείου της Οικολογίας και του Πολιτισμού .
11. Διαθέτει Επιστημονική Επιτροπή Περιβάλλοντος, η οποία έχει και άποψη και προτάσεις

Δ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκριάπας Κων/νος
–Οικονομολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης (Σύλλογος Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας)

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Mπουζούκη Ελισσάβετ
Οικονομολόγος-Διοίκηση Επιχ/σεων και Οργανισμών («Πολιτιστικό Προξενείο» Ελασσόνας)

ANTIΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Κόνιαρη Ελένη –
Επισκέπτρια Υγείας- ( Σύλλογος των εν Αθήναις Αντιχασιωτών-)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ –ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ : Αστερίου Θωμάς -
Οικονομολόγος (Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»)

ΤΑΜΙΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ,ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Φουρκιώτης Κων/νος – Στρατιωτικός ε.α. . (Αθλητικός Σύλλογος ¨ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ,ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
Φουνταρλή Ανδρομάχη Καθηγήτρια Φιλόλογος ( ΧΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ )

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:
Κελεπούρη Καίτη –Ιατρός Κυτταρολόγος
(Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου «Πύθιος Απόλλωνας» )

YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:
Λιάκος Νικόλαος- Εκπαιδευτικός
(Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλανίδας )

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ,ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Λιόλιος Θωμάς –
Αστυνομικός (Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης “Η Τριπολίτιδα”).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:
Πέρα από τις αρμοδιότητες όλων των μελών του Δ.Σ. ,το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ολοκληρώνει τη διαδικασία σύστασης Επιστημονικών Επιτροπών ,αξιοποιώντας Επιστήμονες διεθνούς κύρους ,προκειμένου να παράγεται έργο υψηλού επιπέδου ,πάνω σε μείζονα θέματα που απασχολούν το Δίκτυο και την περιοχή(Πολιτισμός,τοπικά προϊόντα,Ανάπτυξη,Κοινωνική Αλληλεγγύη,Κοινωνική Οικονομία κ.ά) .
Ήδη λειτουργεί ,από τον Απρ. 2010 με απόλυτη επιτυχία η Επιτροπή Περιβάλλοντος, που αποτελείται από πέντε διακεκριμένους επιστήμονες ,με επικεφαλής τον Καθηγητή Δασολογίας ΑΠΘ Δρ.κ. Θεοχάρη Ζάγκα .
Επίσης ,διαθέτει δεκάδες Επιστημονικούς Συνεργάτες ,υψηλού κύρους και εξειδίκευσης που ασχολούνται με τον Άνθρωπο ,το Περιβάλλον ,τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία. .
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής

Της Αλεξάνδρας Κορωναίου*
Το 1897 ο γάλλος κοινωνιολόγος Emile Durkheim στο κλασικό του έργο H αυτοκτονία υποστήριζε ότι η κοινωνία είναι το πεδίο έκφρασης των ατομικών συναισθημάτων και δραστηριοτήτων αλλά και η εξουσία που ρυθμίζει αυτή την έκφραση. Μελετώντας το χρηματιστηριακό κραχ στη Βιέννη του 1873, που σκόρπισε πανικό στη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία, διαπίστωνε ότι οι οικονομικές κρίσεις αυξάνουν τις τάσεις για αυτοκτονίες.

Ποιος θα περίμενε οι κοινωνιολογικές ανακαλύψεις του 19ου αιώνα να είναι τόσο επίκαιρες στην Ευρώπη του 21ου αιώνα; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (2010), μια απότομη αύξηση της ανεργίας κατά 3% προκαλεί αύξηση των αυτοκτονιών κατά 4,4% και των ανθρωποκτονιών κατά 6%. Είναι λοιπόν επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η απώλεια της εργασίας (ή η απειλή απώλειας) συνδέεται με υψηλό στρες, οδύνη, κατάθλιψη και επιδείνωση της γενικότερης υγείας του πληθυσμού: φτωχή διατροφή, επιθετικότητα, βίαιη συμπεριφορά, αύξηση καπνίσματος και χρήσης αλκοόλ, καρδιοαγγειακά επεισόδια, κ.λπ.

Τέτοια φαινόμενα -και ιδιαίτερα οι κραυγές απελπισίας των ανθρώπων που επιλέγουν το θάνατο μπροστά στα αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε- δεν απασχολούν τους οικονομικούς και πολιτικούς ηγέτες των σύγχρονων κοινωνιών παρά ως «δυσάρεστα γεγονότα της ζωής», όταν κατά καιρούς εκφράζουν με περισσή υποκρισία τη λύπη τους. Υποκρισία, διότι αυτοί οι ίδιοι που προσπαθούν να σώσουν τις ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν καθημερινά μέτρα που οδηγούν τους λαούς τους στην κοινωνική απόγνωση, την οικονομική καταστροφή και την ψυχική κατάρρευση. Ας μην έχουμε πλέον καμία ψευδαίσθηση.

Οι αποφάσεις αυτές είναι συλλογικές αποφάσεις πολιτικών ηγετών που εγκλώβισαν την πολιτική σε μια διαχειριστική λογική αποδεχόμενοι, σαν «έτοιμοι από καιρό», ότι οι οικονομικές ελίτ θα επιβάλλουν το δικό τους νόμο και στην πολιτική και στην κοινωνία. Έχοντας ενστερνιστεί την αντίληψη ότι η κοινωνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επιχείρηση την οποία πρέπει να διαχειριστούν, ώστε να την κάνουν αποδοτική, ανταγωνιστική και αποτελεσματική, επιδεικνύουν θαυμαστή βούληση στην ανάληψη της ευθύνης εκτέλεσης των εντολών των ισχυρών. Ούτε μοιραίοι ούτε άβουλοι είναι. Είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι στις επιλογές τους που, απαξιώνοντας κάθε έννοια κοινωνικού δεσμού, οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία στην πλήρη απόγνωση.

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν κι εμείς ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο της δικής τους ευθύνης, μήπως και καταφέρουμε όχι μόνο να περισώσουμε την ύπαρξή μας αλλά να δώσουμε και πάλι νόημα σε αυτό που λέμε κοινωνία.

*Η κυρία Αλεξάνδρα Κορωναίου είναι Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάβαση στο καταφύγιο "Χρήστος Κάκκαλος", στα 2648μ στον Όλυμπο

Στις 25-26/07 ο Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου οργανώνει ανάβαση στο καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος στο Οροπέδιο των Μουσών, για τα μέλη και τους φίλους του.

Ώρα εκκίνησης στις 6.50πμ απ΄τη δασική θέση Γκορτζιά.

Η διαδρομή θα είναι η εξής: Γκορτζιά - Μπάρμπα - Κόκα - Πετρόστρουγκα - Σκούρτα - Λαιμός - Οροπέδιο Μουσών. 
Χρόνος ανάβασης 6 ώρες. 

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε το γραφείου του συλλόγου από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 09.00-13.00 στο 23520 82444 ή επισκεφτείτε το blog του συλλόγου eoslitohorou.blogspot.com

Καλή ανάβαση και πάντα ψηλά!!
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταστέγαση υπουργείων και πώληση ΔΕΚΟ προωθεί η κυβέρνηση

Κλειδώνουν σήμερα -εκτός απροόπτου- τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα ακούσουν πρώτα την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και μετά θα αποφασίσουν το μείγμα για το νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα έχει ορίζοντα ως το 2014. 

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει δύο σενάρια στην Τρόικα, η οποία επιστρέφει στις 26 Ιουλίου. Το ένα σενάριο θα εκτείνει τη δημοσιονομική προσαρμογή ως το 2014 ενώ το άλλο ως το 2016. Κι αυτό γιατί από τις μέχρι τώρα συσκέψεις του Γιάννη Στουρνάρα με τους υπουργούς δεν κατορθώθηκε να βρεθούν και τα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται για τις νέες περικοπές. 

Τα μέτρα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα ανέρχονται μόνο στα 7,5 δισ. περίπου. Από αυτά τα 3 δισ. ευρώ είναι περικοπές 89 κοινωνικών επιδομάτων, το 1 δισ. ευρώ από την επιβολή πλαφόν στις συντάξεις και τα υπόλοιπα από διάφορους κωδικούς των υπουργείων. Επιπλέον, για να διασωθούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην περικοπή του εφάπαξ έως 40%. 

Παράλληλα, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και γι” αυτό θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα καταργεί δύο πολύ σημαντικές διατάξεις. Η πρώτη διάταξη ορίζει ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να κατέχει λιγότερο από 51% στις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ (ψηφίστηκε όταν ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ) και η δεύτερη αναφέρει ότι ένας ιδιώτης δεν μπορεί να κατέχει άνω του 20% των μετοχών μιας ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας. Οι διατάξεις αυτές αφορούν ουσιαστικά την ΕΥΔΑΠ (το δημόσιο έχει το 61,3%), την ΕΥΑΘ (74%), τη ΔΕΗ (51%), τη ΔΕΠΑ (65%), τη ΔΕΣΦΑ (65%), τα ΕΛΤΑ (90%), και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100%). Σαμαράς: Κόψτε δαπάνες από παντού 

Στη χτεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή να εντοπιστούν άμεσα όλες οι δαπάνες του Προϋπολογισμού που μπορούν να περικοπούν σχετικά αναίμακτα. Επιθυμία του κ. Σαμαρά, είναι μην αναγκαστεί να προχωρήσει από τώρα σε οριζόντιες περικοπές. Γι” αυτό, με επιστολή του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ζήτησε από τους υπουργούς να καταγράψουν ως την επόμενη Τρίτη όλα τα ακίνητα που ανήκουν στα υπουργεία τους. Στόχος της νέας απογραφής ακινήτων είναι να μεταστεγαστούν τα υπουργεία σε ιδιόκτητα κτίρια ώστε να μην πληρώνουν ενοίκια. 

Στο τραπέζι και οι οριζόντιες περικοπές 
Ωστόσο κυβερνητικός παράγοντας δεν απέκλειε χτες το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η κυβέρνηση να κάνει οριζόντιες περικοπές, καθώς πολλοί υπουργοί δεν έδειξαν να έχουν πάρει το μήνυμα και στις συσκέψεις με τον κ. Στουρνάρα πρότειναν περικοπές πολύ μικρότερες του αναμενομένου. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές για περιστολή των δαπανών. Κι αυτό διότι στα δύο αυτά υπουργεία «πέφτει» το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών προκειμένου να βρεθούν τα 5,5 από τα 11,5 δισ. των περικοπών που αναζητά να κάνει η κυβέρνηση. 

Δύο γραμμές στην κυβέρνηση 
Πάντως, η συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων για τις περικοπές δεν θα είναι εύκολη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χτες ότι ο στόχος της περικοπής 11,5 δισ. ευρώ είναι δύσκολος, «σχεδόν αδύνατος» και επανέλαβε τη θέση του ότι απαιτείται επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 

Στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις: 
Η πρώτη υποστηρίζει ότι οι κύριοι Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα συμφωνήσουν ότι είναι αδύνατος ο στόχος για κόψιμο 11,5 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια και θα επιμείνουν από την αρχή ότι πρέπει να δοθεί παράταση μιας ακόμη διετίας προκειμένου να βρεθούν ακόμη 4 δισ. 
Η δεύτερη άποψη υποστηρίζει ότι προκειμένου να πετύχουμε το φθινόπωρο την επαναδιαπραγμάτευση, πρέπει σήμερα να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς την Τρόικα. 

Πηγή: iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΙΔΕΙΑ-12 - Επίσκεψη στο μουσείο τού Δίου από φοιτητές ιατρικής, διαφόρων εθνικοτήτων.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Επίσκεψη ξένων φοιτητών ιατρικής στο αρχαίο Δίον

ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΠΑ, ΜΑΛΤΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ.

Επίσκεψη στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου πραγματοποίησαν φοιτητές ιατρικών σχολών ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο επιστημονικών ανταλλαγών που πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) με αντίστοιχες ξένες επιτροπές.
Πρόκειται για φοιτήτριες και φοιτητές ιατρικών σχολών από Κροατία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Ιταλία, Σλοβακία, Τουρκία, ΗΠΑ, Μάλτα, Σλοβενία και Καναδά, που επισκέφθηκαν το Δίον και ξεναγήθηκαν τόσο στο μουσείο όπου φυλάσσονται αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, όσο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε αυτά τα ευρήματα.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Οι σπουδάζοντες την ιατρική επιστήμη συνοδεύονταν από τη φοιτήτρια της ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης, Άννα Γκιουλιάβα, υπεύθυνη επικοινωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος, η οποία είναι και δημότισσα Δίου-Ολύμπου.
Το κλιμάκιο των ξένων φοιτητών υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν αυτές οι επισκέψεις και ανταλλαγές στην προβολή του δήμου και της χώρας, δεδομένου ότι τέτοιου είδους επισκέπτες αναμένεται να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές τής περιοχής στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Το κλιμάκιο υποδέχθηκε επίσης ο τοπικός σύμβουλος Νέας Εφέσου Χαράλαμπος Κουτσιμάνης, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στην προετοιμασία για τη φιλοξενία τής αποστολής αλλά και στη συνέχεια, με στόχο να μείνουν ικανοποιημένοι οι ξένοι φοιτητές και φοιτήτριες των ιατρικών σχολών. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) ιδρύθηκε το 1958 με καταστατικό σωματείο κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Αθηνών και είναι μια φοιτητική ανεξάρτητη μη πολιτικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιτροπή. Είναι μέλος τού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Φοιτητών Ιατρικής (European Medical Students’ Association EMSA) και εκπροσωπεί από το 1958 τους Έλληνες φοιτητές ιατρικής σχολής στο διεθνές -αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ- forum τής Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής (International of Federation Medical Students’ Associations – IFMSA).
Ένας από τους κύριους τομείς ενασχόλησης της ελληνικής επιτροπής είναι οι ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής με πανεπιστήμια τού εξωτερικού. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών η επιτροπή δέχεται κάθε χρόνο, ιδιαίτερα όμως τους καλοκαιρινούς μήνες, έναν αριθμό φοιτητών από το εξωτερικό που έρχονται στην Ελλάδα για να ασκηθούν στα ελληνικά νοσοκομεία. Ισάριθμοι δε Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για να ασκηθούν σε αντίστοιχα ξένα νοσοκομεία.
Εκτός από τις καθιερωμένες κλινικές ασκήσεις, κάθε πρόγραμμα ανταλλαγών περιλαμβάνει και κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια τέτοια εκδήλωση ήταν και η ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο τού Δίου.
Διαβάστε περισσότερα...