Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ισόβια …και κατάσχεση περιουσίας! – “Είναι αθώος” λέει η σύζυγός του [VIDEO]

Αντιμέτωπος και με κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας θα βρεθεί σύντομα ο Β.Παπαγεωργόπουλος.

Στη Βουλή, θα περάσει τις επόμενες μέρες η διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί το Δημόσιο να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας και λογαριασμών από την πρωτόδικη κατάδικη των ενόχων για οικονομικά εγκλήματα. Η διάταξη θα περάσει μέσα στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά την επόμενη εβδομάδα.

Στις φυλακές Διαβατών
Στις φυλακές Διαβατών οδηγήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος. Έκανε λόγο για πολιτική δίκη.

Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίκη, με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Όπως αναφέρει, του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος ο ίδιος.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε. Θα περιμένω την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σύζηγος Παπαγεωργόπουλου: «Είναι αθώος»
Την πεποίθησή της ότι ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι αθώος, διακήρυξε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η σύζυγός του, Ελένη.

«Έκλεβε χαμηλόβαθμος υπάλληλος, ο άντρας μου δεν ήξερε τίποτα» υποστήριξε η Ελένη Παπαγεωργοπούλου και έκανε λόγο για άδικη απόφαση του δικαστηρίου. Τόνισε ακόμη ότι τα χαρτιά δεν έφταναν στο δήμαρχο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι υπήρχε κύκλωμα που υπεξαιρούσε χρήματα από τα ταμεία του δήμου.

Η απόφαση

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους καθώς θεωρεί ότι έκλεβαν ακόμα και πριν από το 1999, όταν δηλαδή ξεκίνησε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, από άλλες θέσεις που κατείχαν.

Για τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.

Επίσης, για τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια το Δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Επιπλέον, ο Μ.Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου