Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αμνηστία για όσους εντάχθηκαν στον Τειρεσία την περίοδο της κρίσης - «Δώστε ό,τι μπορείτε» το νέο δόγμα του υπ.Οικονομικών για τις οφειλές

- Οι τράπεζες προτείνουν τη μείωση μηνιαίας δόσης του δανείου κατά 30%
- Τι προτείνει το υπ.Οικονομικών για τις οφειλές
- Πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων όταν ο φορολογούμενος είναι συνεπής
- Με τη νέα ρύθμιση θα δίνουν όσα μπορούν ακόμα και 100 ευρώ το μήνα

Τη χορήγηση αμνηστίας σε όσους εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία την περίοδο της κρίσης και έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους, προβλέπει η ρύθμιση στην οποία καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του και η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το βάρος της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται υπέρογκα οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως έχουν υπολογιστεί στα 50 δισ. ευρώ.

Οι προτάσεις των τραπεζών θα κατατεθούν, όπως γράφει η εφημερίδα “Καθημερινή” στο υπουργείο Ανάπτυξης την άλλη εβδομάδα αλλά τον τελικό λόγο θα έχει η τρόικα, που χρηματοδοτεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η χορήγηση αμνηστίας θα αφορά εκείνους που εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» από το 2009 και μετά, αλλά έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξοφλώντας τις οφειλές τους.

Το μέτρο θα ισχύσει έως και το 2014 και σύμφωνα με τις τράπεζες θα λειτουργεί ως επιβράβευση εκείνων που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Υπολογίζεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές περίπου 900 χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων ξεπερνούν τα 46 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο”, το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρώντας την επαναλειτουργία των ταμείων, προσανατολίζεται στο δόγμα «δώστε ό,τι μπορείτε».

Η φιλοσοφία της νέας ρύθμισης, αναδεικνύει τρεις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ρυθμίσεις:

- Χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Μέχρι σήμερα, όσοι φορολογούμενοι έμπαιναν σε ρύθμιση οφειλών θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα. Με τη νέα ρύθμιση θα δίνουν όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
- Πολλές δόσεις ακόμη και για μικρά χρέη. Εξαιρώντας την παράμετρο του ελάχιστου ποσού δόσης, ακόμα και μικρά χρέη θα μπορούν να «σπάνε» την οφειλή σε έως και 48 δόσεις.
- Η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις.

Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων, εφόσον ο φορολογούμενος είναι συνεπής.
Πηγή: NewsIt
Διαβάστε περισσότερα...

Εξόρμηση στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο

Η επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, είναι για τους Δρακοτρυπιανούς ένα προσκύνημα στο τόπο που έδρασε και αγίασε ένας από τους προγόνους μας. Έτσι, πήραμε την απόφαση ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Γλυνός και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Καλέτσης την περασμένη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 να επισκεφθούμε το μοναστήρι.

Ο άγιος Διονύσιος (κατά κόσμον Δημήτριος Καλέτσης) γεννήθηκε περίπου το 1500, στο χωριό Σκλάταινα Μουζακίου Καρδίτσης, στη σημερινή Δρακότρυπα και το 1542 αφού πέρασε από τις μονές του Μεγάλου Μετεώρου στην Καλαμπάκα, το Άγιο ρος και άλλες εγκαταστάθηκε στον Όλυμπο, όπου ασκήτευσε μέσα σε σπήλαιο, που σώζεται μέχρι σήμερα. Γύρω στο 1542, έκτισε τη Μονή της Αγίας Τριάδος σε απόσταση 20 λεπτών από το σπήλαιο.

Το νέο Μοναστήρι που κτίσθηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, πιο χαμηλά από το παλιό, απέχει μόλις 5 λεπτά από το Λιτόχωρο. Ανοιχτό για όλους τους προσκυνητές, ενώ το μισό περίπου σε έκταση μοναστήρι είναι Άβατο για τις γυναίκες.
 

Μόλις φτάσαμε, περίπου στις 2 το μεσημέρι, ο Γέροντας Εφραίμ, προηγούμενος της μονής με τον οποίο είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά, θα ήταν διαθέσιμος μετά τις 5 το απόγευμα. Αυτό μας έδωσε τον απαραίτητο χρόνο αλλά και την ιδέα να επισκεφθούμε την παλαιά μονή.

Η παλαιά μονή βρίσκεται αρκετά μακριά, μέσα από στενό δρόμο, αλλά η διαδρομή μέσα από το καταπράσινο τοπίο του Ολύμπου σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Μετά από περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, φθάσαμε στο παλιό μοναστήρι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν η παράδοση που θέλει τα υλικά κατασκευής του μοναστηριού να κουβαλήθηκαν από αρκούδες!
 

Λέγεται, πως όταν ο Άγιος Διονύσιος αποφάσισε να χτίσει το μοναστήρι ψηλά στον Όλυμπο, οι αρκούδες ξαφνικά ένα βράδυ αποδεκάτισαν τα μουλάρια με τα οποία κουβαλούσαν τα υλικά. Όταν το πρωί οι καλόγεροι τον πληροφόρησαν τι συνέβη, ο Άγιος τους έστειλε να σαμαρώσουν τις αρκούδες. Έκπληκτοι εκείνοι υπάκουσαν και έτσι το μοναστήρι χτίστηκε με υλικά που τα μετέφεραν οι αρκούδες. Η παράδοση είναι ισχυρή στα μέρη όπου έδρασε ο Άγιος Διονύσιος σε σημείο μάλιστα που οι σαμαράδες τον ανακήρυξαν ως προστάτη τους! Όμως, όπως όπως αναφέρεται και σε κάποια φωτογραφία που θα δείτε στο άλμπουμ, το μοναστήρι αυτό πέρασε μεγάλες καταστροφές, με μεγαλύτερη αυτή το 1943 από τους Γερμανούς.

Η σπηλιά όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος, απέχει περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το παλιό μοναστήρι, και για να φτάσεις μέχρι εκεί περνάς από ένα στενό μονοπάτι μέσα στο δάσος, συναντάς ένα πανέμορφο ξύλινο γεφύρι το οποίο περνά πάνω από ένα ποτάμι που τα νερά του είναι τόσο καθαρά, που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση του Λιτοχώρου.

Φθάνοντας στην σπηλιά σε πιάνει ένα δέος. Αναρωτιέσαι πως μπορεί κάτω από αυτό το βράχο, εκτεθειμένος σε χιόνια και κακοκαιρία, να ζήσει άνθρωπος αν δεν είναι Άγιος…

Μετά από μία ώρα περπάτημα για την σπηλιά, επιστρέψαμε στο παλιό μοναστήρι από το οποίο πήραμε το αυτοκίνητο για να κατεβούμε προς το νέο. Εκεί, βρήκαμε και τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος μόλις έμαθε ότι καταγόμαστε από την Δρακότρυπα, και ο Γιώργος, είναι γνήσιος απόγονος του Αγίου, μας καλωσόρισε, μας μίλησε για τον βίο του Αγίου Διονυσίου, μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την ιστορία των μοναστηριών και μας ζήτησε να κρατήσουμε επαφές.

Εμείς του υποσχεθήκαμε ότι δεν θα έρθουμε μόνοι μας, αλλά θα φέρουμε και όλο το χωριό μαζί μας!

Σύντομα λοιπόν, στις 7 Οκτωβρίου 2012, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση» διοργανώνει εκδρομή στην Μονή του Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω για να γνωρίσουμε όλοι μας τον βίο και τα έργα του προγόνου μας και να περπατήσουμε στα ίδια μονοπάτια στα οποία αγίασε. Η τελευταία εκδρομή προς το Μοναστήρι, έγινε πριν 22 ολόκληρα χρόνια, τότε που μέρος των οστών του αγίου μεταφέρθηκε στην γενέτειρά του.

Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή μας μπορείτε να δείτε εδώ. (Επεξηγήσεις θα βρείτε κάτω από κάθε φωτογραφία)
Πηγή: drakotrypa.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από την Τρίτη η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Δράμα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην οικονομική κρίση».
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι Έλληνες γεωργοί θα μπορούν να παράγουν σιτάρι με χαμηλή γλουτένη που θα απευθύνεται σε όσους έχουν ζαχαρώδη διαβήτη, αλλά και αγροτικά προϊόντα όπως ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που θα απευθύνονται σε καταναλωτές με καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του φόρουμ πολιτών, αναφέρθηκε στο μέλλον των αγροτικών συνεταιρισμών επισημαίνοντας ότι, οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα έχουν αποτύχει με τη σημερινή μορφή τους, οπότε κρίνεται απαραίτητη η αναδιοργάνωσή τους, πάνω σε νέα βάση, με μια νέα δομή ικανή να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νέων αγροτών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεμελίωσε το νέο Κέντρο Σίτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας που ανεγείρεται πλησίον του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ο οποίος είπε ότι το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένα καθημερινό τραπέζι αγάπης στο οποίο θα σιτίζονται εμπερίστατοι και μοναχικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
Ο κ. Τσαυτάρης με πολύ μεγάλη συγκίνηση θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του στη Δράμα και τόνισε ότι είναι σημαντικό σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε, όσοι έχουν ανάγκη να μπορούν να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό μαζί με την ανάλογη φροντίδα και αγάπη.
Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

VIDEO: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS - ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία της Ορχήστρας Νέων Δίου την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου για την έκθεση αγροτικών προϊόντων Πιερίας

Συναυλία στα πλαίσια της έκθεσης αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας θα δώσει η Ορχήστρα Νέων Δίου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 η Ορχήστρα Νέων Δίου θα δώσει μουσική παράσταση στο χώρο της έκθεσης.Από την ορχήστρα θα ερμηνευθούν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη,Μάνου Χατζιδάκι,Μάνου Λοίζου,Χρήστου Νικολόπουλου κ.α.

Την ενορχήστρωση και την διεύθυνση της ορχήστρας επιμελείται ο μαέστρος Νίκος Πατρής.Τραγουδούν οι:
Φιλιώ Σέρβου,Χάρης Ανδρέου και Αλέξης Ηλιάδης.

Τέλος η Ορχήστρα Νέων Δίου αποδεικνύει πως συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας αφού συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του του νομού και όχι μόνο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ν. Λάππας - ΥΛΙΚΟ TOSOH: "Γιατί δεν καλεί ο Δήμος το ΙΓΜΕ;;;" (Βίντεο DION Τηλεόραση)


Διαβάστε περισσότερα...

Ανωνυμία τέλος στο Facebook, καθώς θα ρωτά τους φίλους σας για το αν χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα!.


Διαβάστε περισσότερα...

Κ. Δημόπουλος: ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ (Βίντεο DION Τηλεόραση)


Διαβάστε περισσότερα...

Το ΠΑΣΟΚ στο στοίχημα. Τι απόδοση δίνει η διάλυση του κινήματος;

Πας στοίχημα; Κάπως έτσι αναρωτιούνται μέσα στο ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του κινήματος.

Πολλά από τα στελέχη του ιστορικού κόμματος αναρωτιούνται αν θα περάσει στην ιστορία, μετά από σχεδόν 40 χρόνια ζωής. Πολλοί κατά καιρούς έφυγαν από το κόμμα και επέστρεψαν. Οι bookers θεωρούν βέβαιη την ίδρυση νέου κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο και δέχονται στοιχήματα για την ημερομηνία. Όμως όπως φαίνεται και στον πίνακα την ίδια βεβαιότητα εκφράζουν και για τη "συγχώνευση" ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ

Απόλλων Λιτοχώρου - Διόσκουροι
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου - 4:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ''ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ''

 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2012-13
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες δεν κουρεύονται! Πτώση έως και 20,7% το 2011 στις επισκέψεις στα κομμωτήρια

Ολοένα και λιγότερο επισκέπτονται πλέον οι Έλληνες τα κομμωτήρια, λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και της ορθολογικότερης διαχείρισης των δαπανών τους...

Σύμφωνα με έρευνα της ICAP, οι συνολικές πωλήσεις των κομμωτηρίων παρουσίασαν φθίνουσα πορεία την τριετία 2009-2011, με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης 16%, ενώ η πτώση των πωλήσεων ήταν πιο έντονη το 2011, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς διαμορφώθηκε στο -20,7%. Η παραπάνω εικόνα είναι αποτέλεσμα τόσο της μείωσης του αριθμού των συνολικών επισκέψεων στα κομμωτήρια όσο και της μείωσης της μέσης δαπάνης ανά επίσκεψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας (λαμβάνοντας υπόψη και τα χαμηλά εμπόδια εισόδου μιας νέας επιχείρησης στον κλάδο) αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των κομμωτηρίων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες υπερβάλλουσας προσφοράς έναντι της σχετικής ζήτησης και να οξυνθεί ο ανταγωνισμός στον κλάδο.
Όσον αφορά την κατανομή του συνολικού αριθμού κομμωτηρίων/κουρείων ανά νομό (2012), ο μεγαλύτερος αριθμός κομμωτηρίων βρίσκεται στο νομό Αττικής, ο οποίος καταλαμβάνει το 34,4% του συνόλου, ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 10,9% και με μεγάλη διαφορά η Αχαΐα (3,4%), η Λάρισα (2,8%), το Ηράκλειο (2,4%) και η Αιτωλοακαρνανία (2,1%).
«Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, το κλίμα αβεβαιότητας για την υπάρχουσα αρνητική οικονομική συγκυρία που πλήττει την Ελλάδα και η στροφή των καταναλωτών στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνολικών τους δαπανών επηρέασε σε σημαντικό βαθμό τις περισσότερες προσφερόμενες υπηρεσίες των κομμωτηρίων την τελευταία τριετία», δήλωσε η κ. Σταματίνα Παντελαίου, διευθύντρια Οικονομικών - Κλαδικών Μελετών της ICAP Group.
«Οι συνέπειες της ύφεσης ήταν πιο εμφανείς στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων το 2011. Η προαναφερόμενη κατάσταση εκφράζεται τόσο με τη μείωση του αριθμού των συνολικών επισκέψεων στα κομμωτήρια όσο και με τη μείωση της μέσης δαπάνης ανά επίσκεψη», πρόσθεσε.
Πηγή: express.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγέννηση Λιτοχώρου - ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ BASKETBALL

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9/2012
ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ
ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΚΕΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 20/10/2012.
ΧΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΣΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΕΤΑ ΜΕ 73-30.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΓΩΝΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ.
Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 19:00
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ"
ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2012.
ΤΟ Δ.Σ
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή, !!!

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής" τρεις μήνες μετά τις εκλογές! Πλήρης ανατροπή του σκηνικού, κατακρημνίζεται το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση! 

Πατώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΚΚΕ διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του!

Nέο γκάλοπ της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής" δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1,2%, ενώ δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με 1,1%.

Κοινό στοιχείο και στις δύο έρευνες είναι ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα και βάσει της δημοσκόπησης της Metron Analysis που έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 1.002 ατόμων ηλικίας 18 και άνω το διάστημα 18-19 Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
* ΣΥΡΙΖΑ 20,8%
* ΝΔ 19,6%
* Χρυσή Αυγή 8,8%
* ΠΑΣΟΚ 7,3%
* Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4%
* Δημοκρατική Αριστερά 4,8%
* ΚΚΕ 3,9%
* Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%


Με την αναγωγή στα έγκυρα, η εκτίμηση ψήφου δίνει προβάδισμα 1,6% στο ΣΥΡΙΖΑ (27,7% έναντι 26,6% της ΝΔ) και η Χρυσή Αυγή αγγίζει το 11,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο 9,8%, η ΔΗΜΑΡ διατηρεί τις δυνάμεις της (6,3%) ενώ η μεγάλη απογοήτευση έρχεται απο τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου που μετα βίας ξεπερνούν το ψυχολογικό όριο του 5%!
Διαβάστε περισσότερα...

Ν.ΛΑΠΠΑΣ - Η ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 20.9.2012

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012.

• ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2011.
• ΜΙΣΘΩΣΗ 2 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ.
• ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ «ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ».

- Απολογισμός 2011: Μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 ήρθε προς έγκριση από το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ο απολογισμός - ισολογισμός του 2011.
Οι ερωτήσεις και παρατηρήσεις μας στράφηκαν κυρίως στη διαφαινόμενη δυστοκία είσπραξης ποσών που οφείλονται στον Δήμο, είτε από προβλεπόμενα έσοδα του 2011, είτε κυρίως από οφειλές παρελθόντων ετών (αγγίζουν τα 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν μέσα στο 2011 μόλις…1.900 ευρώ!), αλλά και σχετικά με τους κινδύνους που ενδεχομένως υπάρχουν από τις οφειλές του Δήμου προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να εισπραχθούν οι παλιές οφειλές (χωρίς σοβαρά αποτελέσματα πρέπει να σημειώσουμε) και πως το ίδιο μεγάλη είναι η προσπάθεια να μειωθεί το χρέος προς δημόσιο κι ασφαλιστικούς φορείς, το οποίο ήδη παρουσιάζει μείωση.
Παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαρο και από την επισήμανση του ορκωτού ελεγκτή ότι οι απαιτήσεις του δήμου που βρίσκονται σε καθυστέρηση (ανέρχονται συνολικά στα 1,8 εκατ. ευρώ!) είναι πλέον επισφαλείς και γι’ αυτό όφειλε να έχει σχηματιστεί συμπληρωματική πρόβλεψη πιθανής ζημίας της τάξεως των 350.000 ευρώ! Όσο για το θέμα των οφειλών προς δημόσιο κι ασφαλιστικούς φορείς, ειπώθηκε πως είναι δύσκολο να γίνει ακριβής πρόβλεψη για μελλοντικά πρόστιμα ή προσαυξήσεις, έγινε όμως παραδεκτό ότι ήδη έχουμε επιβαρυνθεί κατά 52.000 ευρώ (συν τους τόκους υπερημερίας) από τέτοια πρόστιμα, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως από τον Απρίλιο του 2011.
Τον προϋπολογισμό του 2011 τον είχαμε χαρακτηρίσει αντιαναπτυξιακό και κυρίως πλασματικό. Δυστυχώς οι χαρακτηρισμοί μας επιβεβαιώνονται από τον ισολογισμό, αφού οι προβλεπόμενοι στόχοι για έσοδα κι έξοδα επετεύχθησαν μόλις κατά 50% περίπου. Εννοείται ότι καταψηφίσαμε τον απολογισμό.

- Μίσθωση απορριμματοφόρων: Με απόφαση δημάρχου ο δήμος προχώρησε σε μίσθωση δύο απορριμματοφόρων (κόστους περίπου 15.000 €) από ιδιώτη για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Κλήθηκε λοιπόν το Δ.Σ. να εγκρίνει την σχετική αναμόρφωση προϋπολογισμού. Ρώτησα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αν ζητήθηκαν – για διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου – προσφορές και από άλλους ιδιώτες και συγκεκριμένα από εταιρεία που εδρεύει στον δήμο μας, γιατί οι εκπρόσωποί της μου διαμαρτυρήθηκαν πως ουδέποτε τους ζητήθηκε προσφορά. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να μου απαντήσει, γιατί πολύ γρήγορα η συζήτηση εξετράπη σε «κοκορομαχία» ανάμεσα στον κ. Βροχαρίδη και τον κ. Δημόπουλο με ανταλλαγές έντονων ειρωνικών σχολίων εκατέρωθεν με τη συμμετοχή κατόπιν κι άλλων συμβούλων. Εικόνα βέβαια που δεν τιμά κανέναν μας. Τελικά εκ των υστέρων διασταυρώθηκε ότι όντως δεν ζητήθηκε προσφορά από την συγκεκριμένη εταιρεία και μένει να μας εξηγήσει επίσημα κάποιος το γιατί.
Σημείωση: Με αφορμή, ως φαίνεται, την μίσθωση αυτή προκλήθηκε ένα άλλο ζήτημα, το οποίο θίξαμε στην προ ημερησίας συζήτηση ο κ. Δημόπουλος κι εγώ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία πως ιδιωτικά απορριμματοφόρα σε κάποιον έλεγχο τροχαίας βρέθηκαν με πινακίδες κυκλοφορίας του δήμου μας! Ζήτησα λοιπόν επίσημη και ξεκάθαρη απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη. Κάποια στιγμή, επειδή μου δόθηκε η εντύπωση πως οι εκπρόσωποι της δημ. αρχής απαντούσαν χωρίς ιδιαίτερη σαφήνεια και ίσως έβλεπαν το όλο θέμα με κάποια ελαφρότητα, προειδοποίησα ότι, εάν έχουν κάποια βάση οι φήμες, τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό! Πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξει συνέχεια.

- Αποχέτευση Πλαταμώνα και «Γενικευμένη τροποποίηση»: Ήρθε προς έγκρισιν από το σώμα η δημοπράτηση και τα τεύχη δημοπράτησης της πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Δ.Δ. Πλαταμώνα και παραλιακής ζώνης Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς». Μετά από ερώτησή μου ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας μας ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη μελέτη για την αποχέτευση του Πλαταμώνα βασίστηκε στο αρχικό σχέδιο του 1965, αλλά περιλαμβάνει ωστόσο κι αρκετές περιοχές της «Γενικευμένης Τροποποίησης» που τόσο μας απασχόλησε τον περασμένο χειμώνα και συνεχίζει βέβαια να μας απασχολεί.
Πρέπει εδώ να υπενθυμίσω ότι τον Μάρτιο παρά τις έντονες ενστάσεις μας και την προειδοποίησή μου για ύπαρξη γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του κράτους (αναγνωρισμένη και από το αρμόδιο Υπουργείο) που αναγνώριζε ρητά αρμοδιότητα των Ο.Τ.Α. ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, η πλειοψηφία πέρα από κάθε λογική ψήφισε την παραλαβή αυτής της μελέτης «γενικευμένης τροποποίησης». Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι μετά από προσφυγές κατοίκων της περιοχής η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. και η δημ. αρχή προσέφυγε στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463\2006, η οποία άκουσε τα επιχειρήματα των δύο πλευρών αλλά δεν έχει εκδώσει ακόμη την απόφασή της. Με λίγα λόγια η υπόθεση είναι ακόμη «στον αέρα».
Εννοείται ότι θέλουμε να προχωρήσει ένα έργο πνοής για την περιοχή κι επομένως δεν θα ψηφίζαμε αρνητικά. Πρέπει όμως να προχωρήσει και σωστά! Από τη στιγμή λοιπόν που εμπλέκεται κι εδώ, έστω κι έμμεσα, η περίφημη «γενικευμένη τροποποίηση», η μόνη επιλογή για εμάς ήταν να δηλώσουμε «παρόντες» στην σχετική ψηφοφορία.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' θα συναντηθεί το πρωί του Σαββάτου στο Βατικανό ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, για την ακολουθούμενη πολιτική στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στη Ρώμη.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός «εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί» και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.

Οι Αντώνης Σαμαράς και Μάριο Μόντι συμφώνησαν ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπερασπιστούν όλοι την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ.

Η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συχνών επαφών που οι ηγέτες της Ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις».

Newsroom ΔΟΛ
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του δήμου Δίου - Ολύμπου

Διαπιστώνουμε ότι με μεγάλη ευκολία στα δελτία τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου στρογγυλεύονται ή αποσιωπούνται οι τοποθετήσεις της εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. 

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση που έγινε στις 20-9-2012, αναφορικά με το εκτός ημερησίας θέμα: «της έκδοσης ψηφίσματος για τις ενέργειες της Τοπικής Κοινότητας Νέας Εφέσου να προσαρτηθεί στο Δήμο Κατερίνης» η τοποθέτηση–πρόταση ήταν συγκεκριμένη και σαφής. «Οι συνδημότες μας είτε στο Δήμο Δίου-Ολύμπου είτε στο Δήμο Κατερίνης θα έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την ταυτόχρονη υποβάθμισή τους, την αφαίρεση όλων των δικαιωμάτων τους. Αντιπροτάθηκε επίσης η έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον Καλλικράτη που είναι η ταφόπλακα της Τοπικής Διοίκησης». Τέλος, ουδέποτε συμφώνησα με την εισήγηση του Δημάρχου να καλεστεί για τις εκδηλώσεις της επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος και να ανακηρυχθεί μάλιστα επίτιμος δημότης του Δήμου...

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου δεν έχει δικαίωμα να προσανατολίζει την γνώμη των «τηλεθεατών», και να διαμορφώνει όπως ο ίδιος νομίζει την εικόνα, και κατά επέκταση την ουσία της συζήτησης μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου. Οι θέσεις και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι καθαρές και ξάστερες και όποια προσπάθεια παραποίησης ή αποσιώπησης τους θα πέσει στο κενό.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η δημοτική σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η αλόγιστη σπατάλη για τα κρατικά αυτοκίνητα

«Πάγωσε» η προσπάθεια των τελευταίων ετών να μπει μαχαίρι στο χορό των 320 εκατομμυρίων ευρώ που σπαταλούνται ετησίως για τα κρατικά αυτοκίνητα.

Ο αριθμός τους παραμένει απροσδιόριστος, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 44.000 ενώ πριν από μια πενταετία ήταν 57.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» τα υψηλά κλιμάκια δεν εγκαταλείπουν τη λογική των πολυτελών οχημάτων, με αποτέλεσμα να οδηγούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα πρόσωπα που δεν το δικαιούνται και μάλιστα όχι μόνο για δικές τους εξυπηρετήσεις αλλά και των οικογενειών τους.

Και φυσικά χωρίς να φέρουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, όπως Διαταγή Πορείας και το Δελτίο Κίνησης.

Ας σημειωθεί ότι με απόφαση του πρώην υπουργού κ. Ραγκούση έχουν περιοριστεί οι δικαιούχοι κρατικών αυτοκινήτων, ενώ κάθε φορέας υποχρεώνεται να διατηρεί μόνο πέντε κρατικά αυτοκίνητα.

Στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης ο κρατικός στόλος μετρείται σε εκατοντάδες, ενώ στις σκανδιναβικές χώρες σε κάποιες δεκάδες οχημάτων.

Παρακαλούν τον ελληνικό λαό να "βάλει πλάτη" και να κάνει υπομονή ενώ αυτοί δεν αποχωρίζονται τις πολυτέλειές τους!
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Πρόσκληση Γ.Παπαθανασίου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο για επίσκεψη στον δήμο

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΛΑΒΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Πρόσκληση του Δ.Δίου-Ολύμπου στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου αποφάσισε την Πέμπτη 20/9 κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του, να προσκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο να έρθει και να παραστεί σε εκδηλώσεις του δήμου. Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Επίσης, στάλθηκε και επιστολή – πρόσκληση προς τον κ. Αναστάσιο, η οποία έχει ως εξής: «Μακαριότατε,

Με την παρούσα επιστολή ως Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και μεταφέροντας τη διακαή επιθυμία των δημοτών μου θα ήθελα να σας προσκαλέσω να λαμπρύνετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν περί τα μέσα Φεβρουαρίου 2013.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν λόγω υποχρεώσεών σα, θα μπορούσατε να παραστείτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κατάκτηση των κορυφών του μυθικού Ολύμπου, στη σκιά του οποίου αναπαύεται το γραφικό Λιτόχωρο, η έδρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Γνωρίζουμε τις δράσεις, τους αγώνες σας για την Εκκλησία μας και την παραμυθία σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ο πάντα μειλίχιος λόγος σας συγκινεί, εμπνέει, φωτίζει και δημιουργεί ελπίδες. Κυρίως όμως το ήθος σας και η ταπεινοφροσύνη σας είναι χαρακτηριστικά που για εμάς τους πιστούς συνθέτουν το πρότυπο του ευσχήμονος Ιεράρχη.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών μου να σας ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη του Δήμου μας. Ευελπιστούμε ότι θα χωρέσουμε κι εμείς κάπου στο βεβαρημένο πρόγραμμά σας. Η παρουσία σας θα είναι για εμάς τιμή και πηγή ανέκφραστης χαράς.



Μετ’ ευλαβείας και τιμής



Γιώργος Παπαθανασίου

Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου».
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της παράταξης "Ολύμπια Γη" Κώστα Δημόπουλου

Συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της παράταξης "Ολύμπια Γη" στο Δήμο Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις του συνδυασμού του για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον δήμο και αναφέρθηκε στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής αναφορικά με αυτά.

Απλή διαχείριση στο δήμο
Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της επιστροφής του δημάρχου Γ. Παπαθανασιου στα καθήκοντα του λέγοντας πως σέβεται την απόφαση των δικαστηρίων και συνεχάρη τον δήμαρχο, ωστόσο πως υπογράμμισε την περίοδο από τον Μάιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 που ήταν σε αργία ο δήμαρχος, γινόταν μια απλή οικονομική κυρίως διαχείριση στο δήμο Δίου - Ολύμπου.

Όπως είπε οι τρεις πρώην δήμοι συνολικά χρωστούν περίπου 20 εκ ευρώ και ο δήμος ασχολήθηκε μοιρολατρικά μόνο με τη διαχείριση του χρέους. "Αν η διαχείριση που έγινε ήταν σωστή ή όχι αυτό θα κριθεί σε 3,5 χρόνια" είπε ο κ. Δημόπουλος και πρόσθεσε πως όλο αυτό το διάστημα δεν παρουσιάστηκε καμία μελέτη για κανένα έργο.

Ο κ. Δημόπουλος διαχώρισε τα έργα σε δυο κατηγορίες σε αυτά που είναι αναγκαία για τους κατοίκους και στα αναπτυξιακά έργα που θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Βιολογικός, λατομείο, διόδια
Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στον βιολογικό καθαρισμό όπου όπως είπε σήμερα θα γινόταν οι πρώτες δοκιμές. Όπως είπε η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι το έργο θα είχε λειτουργήσει τον Μάιο του 2011, πράγμα που δεν έγινε. Υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη και δεν είναι ολοκληρωμένο έργο.

Σε ότι αφορά το έργο αποκατάστασης του λατομείου στο Λιτόχωρο και το θέμα που έχει προκύψει με την εναπόθεση υλικών, ανέφερε ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν πολιτικά. Είναι ένα θέμα κοινωνικό.

Αναφορά έγινε και στο θέμα των διοδίων καθώς ο δήμος έχει κοπεί στα δυο και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν διάφορους εξόδους "διαφυγής" όπως τις χαρακτήρισε. Όπως σημείωσε ο κ. Δημόπουλος η στάση της δημοτικής αρχής δεν ήταν αυτή που περίμενε και έκανε λόγο για απόλυτη αδράνεια.

Η πρόταση του συνδυασμού είναι ή να δημιουργηθεί ένα ασφαλές ασφαλτοστρωμένο οδικό παράπλευρο δίκτυο ή να δοθούν κάρτες στους δημότες.

Ο κ. Δημόπουλος σκιαγραφώντας τους δημότες έκανε λόγο για πολίτες τριών κατηγοριών, τους αγρότες - κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων και τον αστικό ιστό. Όπως επεσήμανε η δημοτική αρχή δεν έκανε καμία προσπάθεια για να "δέσει" τις τρεις αυτές κατηγορίες, ενώ ο συνδυασμός ολύμπια Γη έφερε σε επαφή εκπρόσωπους από γεωργικούς συνεταιρισμούς του Δίου με επιχειρηματίες του Ανατολικού Ολύμπου και της Πλάκας.

Εκτενής αναφορά έγινε και στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής αλλά και στην ανάγκη αξιοποίησης του Ολύμπου όχι μόνο στα λόγια. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και στην ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Όχι απόσχιση του π. δήμου Δίου
Απαντώντας σε ερωτήσεις μεταξύ άλλων ο κ. Δημόπουλος σε ότι αφορά το ζήτημα της απόσχισης που προέκυψε για τον πρώην δήμο Δίου αλλά και για τη Ν. Έφεσο τάχθηκε κατά σε ότι αφορά την απόσχιση του πρώην δήμου Δίου.

Για τους κατοίκους της Ν. Εφέσου είπε "θα ήθελα να έμεναν μαζί μας αλλά είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας", συμπληρώνοντας πως το δικό του όραμα είναι ένας δήμος χωρίς στενά όρια.
Πηγή: ΣΚΑΪ 92,6
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη 56χρονου στο Λιτόχωρο για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή βεγγαλικών και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί ραδιοσταθμών (Βίντεο DION Τηλεόραση)

Συνελήφθη 56χρονος για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή βεγγαλικών, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου περί ραδιοσταθμών στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Σε έρευνα του σπιτιού του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πολεμικά τυφέκια, περίστροφα, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, φορητοί πομποδέκτες, χειροβομβίδες και ένα τροχιοδεικτικό αντιαεροπορικό βλήμα στρατιωτικών ασκήσεων.

Ο 56χρονος καλλιεργούσε και (14) δενδρύλλια κάνναβης σε αγρόκτημά του.

Συνελήφθη χθες (20.09.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας, ένας ημεδαπός 56 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κατοχή βεγγαλικών, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου περί ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, στο Λιτόχωρο Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* (2) πολεμικά τυφέκια,
* (1) πολεμικό τυφέκιο από το οποίο υπολείπεται το κύριο σώμα αυτού,
* (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο, του οποίου η νομιμότητα, κατοχής ερευνάται,
* (1) ανενεργό περίστροφο,
* (1) περίστροφο – ρέπλικα, τύπου αντίκα,
* (261) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62mm για πολεμικό τυφέκιο,
* (92) φυσίγγια διαμετρήματος 6,5 cal, για πολεμικό τυφέκιο,
* (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 50mm (ανενεργό),
* (1) φυσίγγιο διαμετρήματος 0,357mm,
* (48) φυσίγγια περιστρόφου διαμετρήματος 0,38 mm,
* (136) φυσίγγια, τύπου FLOBER, διαμετρήματος 9mm,
* (3) αυτοσχέδια φυσίγγια,
* (1) ενεργό τροχιοδεικτικό αντιαεροπορικό βλήμα στρατιωτικών ασκήσεων, διαμετρήματος 30 mm,
* (3) φορητοί πομποδέκτες,
* (2) πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων – κροτίδων,
* (28) κροτίδες,
* (49) δυναμιτάκια,
* (19) μαχαίρια , διαφόρων τύπων,
* (3) μεταλλικές σιδηρογροθιές,
* (1) συσκευή αναγόμωσης φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων, διαμετρήματος 12cal., με τα εξαρτήματά της,
* (2) ανενεργές χειροβομβίδες,
* (80) καψύλλια αναγόμωσης φυσιγγίων,
* (1) συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (1,5) γραμμαρίων.

Ακολούθως σε αστυνομική έρευνα σε αγρόκτημα του 56χρονου στο Βαρικό Πιερίας εντοπίστηκαν:

* (14) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (0,50) έως (2) μέτρα, τα οποία τα καλλιεργούσε επιμελώς καθώς και
* (2) σκαπτικά εργαλεία και ένας (1) κουβάς.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση[βίντεο] Πηγή: Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση[βίντεο]

O υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς αποκάλυψε ότι ήδη επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην ΝΕΤ ο υφυπουργός τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει αλλαγές, κυρίως σε ότι αφορά τις περιπτώσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ο Θανάσης Σκορδάς μίλησε και για τις υψηλές τιμές της βενζίνης, τονίζοντας ότι η εξομοίωση του φόρου του πετρελαίου κίνησης με αυτό του θέρμανσης, θα εξισορροπήσει κάπως τις τιμές, ενώ σχεδιάζεται και η εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα βενζινάδικα.

Πηγή: iefimerida
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Ψήφισμα του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου για τις ενέργειες προσάρτησης Τ.Κ. Εφέσου στον Δ.Κατερίνης

ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ κ. ΚΟΥΡΙΤΑ
Ψήφισμα του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου για ενέργειες της Τ.Κ. Ν.Εφέσου να προσαρτηθεί στον Δ.Κατερίνης
ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ «ΒΙΑΣΤΙΚΗ» ΚΑΙ ΣΕ «ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ»

Ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται «βιαστική» και σε «λάθος χρονική συγκυρία» η απόφαση της Νέας Εφέσου να θέλει να αποσχιστεί από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και να προσαρτηθεί στον δήμο Κατερίνης, ενέκρινε ομόφωνα, πλην της κ. Κουρίτα, το δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου.
Το ψήφισμα, που προτάθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα και που εγκρίθηκε στο τέλος της 2ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, έχει ως εξής:
«Η δρομολόγηση διαδικασιών για την ένταξη της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσου στον όμορο δήμο Κατερίνης θεωρούμε ότι είναι μια βιαστική απόφαση που πάρθηκε σε λάθος χρονική συγκυρία, εντελώς πρόωρα και χωρίς να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.
Δεν είναι τυχαίο που ο δημοτικός κώδικας (Ν. 3463/06) επιτρέπει την προσάρτηση σε άλλο δήμο τοπικού διαμερίσματος μόνο μετά την παρέλευση πενταετίας.
Μια απόσχιση, τη συγκεκριμένη στιγμή, της τοπικής κοινότητας Νέας Εφέσου, εκτός από τα διαδικαστικά, γραφειοκρατικά και οικονομικά θέματα, θα αποτελέσει και τροχοπέδη στη δυνατότητα επανακαθορισμού των ορίων των δήμων ολόκληρου του νομού Πιερίας με βάση κριτήρια όπως η χωροταξική, η οικονομική και η αναπτυξιακή προοπτική της Πιερίας».
Διαβάστε περισσότερα...

O καιρός σήμερα - Σάββατο 22/09/2012

Γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο στο βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, την ανατολική και τη νότια Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν παροδικά τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για απόσχιση του Δήμου Δίου

ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Βόμβα στα θεμέλια του Καλλικράτη!
Ίσως να μην είναι ακριβώς έτσι για το σύνολο του οικοδομήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο με κάτι τέτοιο ισοδυναμεί τουλάχιστον για την Πιερία η επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών που απέστειλαν φορείς του πρώην δήμου Δίου στον υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να πετύχουν την απόσχιση του πρώην δήμου Δίου απο τον νεοσύστατο δήμο Δίου-Ολύμπου.

Πρόκειται για μια ομάδα αυτοδιοικητικών, πρώην και νυν, οι οποίοι συνεχίζουν μάλιστα τη συλλογή υπογραφών σχετικά με το αίτημά τους αυτό, στο πλαίσιο που έχει ανοίξει ο διάλογος τροποποίησης του Καλλικράτη.

Επιπλέον, στην επιστολή τους επισημαίνουν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τη συνένωσή τους με τους πρώην δήμους Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Παρατηρήσεις και προτάσεις επί της εφαρμογής του Καλλικράτη στο δήμο Δίου – Ολύμπου »

Κύριε Υπουργέ,


Ο Νομός Πιερίας έως το 2010 επί της εφαρμογής του Καποδίστρια, συγκροτείται από 13 δήμους. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, διαιρείται πλέον σε 3 δήμους. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο έγινε η λεγόμενη διοικητική μεταρρύθμιση. Χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς, με απίστευτη προχειρότητα και βιασύνη.


Σήμερα σχεδόν όλοι οι δήμοι, βρίσκονται μπροστά σε ανυπέρβλητα προβλήματα, οικονομικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, τα οποία σε συνδυασμό με τη γενικότερα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχουν κάνει την κατάσταση ιδιαίτερα τραγική.


Με την ευκαιρία του διαλόγου που ανοίγει το υπουργείο σας, θα σας επισημάνουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο δήμο τον οποίο ανήκουμε. Τον δήμο Δίου-Ολύμπου, που έχει συσταθεί από τη συνένωση των τέως δήμων, Δίου, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου. Θεωρούμε πως υπάρχει πλήρης και εμφανής ανομοιογένεια σε όλα τα επίπεδα, χωροταξικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά.


Συγκεκριμένα: Ο δήμος Δίου, με πληθυσμό 12 χιλ/ κατοίκους και έξι Δημοτικά Διαμερίσματα, είναι καθαρά αγροτικός δήμος με πλούσια παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Οι άλλοι δύο δήμοι, Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου, είναι απόλυτα τουριστικοί με αποκλειστικό εισόδημα από τουριστικές υπηρεσίες. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και γενικότερα όλες οι λειτουργίες, είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.


Παραδείγματα: οι δήμοι Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου έχουν προ πολλού, κοινό βιολογικό καθαρισμό, κοινό σύνδεσμο ύδρευσης και καθαριότητας, κοινή τηλεφωνία και συγκοινωνία, κοινές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, κοινό τουριστικό σχεδιασμό ανάπτυξης.


Αντίθετα ο πρώην δήμος Δίου, έχει δικιά του αστική συγκοινωνία, η οποία συνδέει τα Δημοτικά της Διαμερίσματα με την πόλη της Κατερίνης, δικιά του ύδρευση και άρδευση, ξεχωριστό βιολογικό καθαρισμό, το δε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων είναι κοινό με την Κατερίνη, δικό του γυμνάσιο και λύκειο, αγροτικές υπηρεσίες, δύο ΚΕΠ και βέβαια καθαρά αγροτικό σχεδιασμό ανάπτυξης. Επικοινωνεί και εξυπηρετείται κυρίως με την αγορά και τις υπηρεσίες της Κατερίνης και καμία απολύτως συναλλαγή δεν έχει με την πλευρά των άλλων δύο δήμων.


Τα 12 χρόνια λειτουργίας του ως καποδιστριακός δήμος , έχει δημιουργήσει σημαντικότατες υποδομές και λειτουργίες και έχει αποκτήσει επάρκεια σε όλα τα επίπεδα. Κατασκευάστηκε πρόσφατα νέο υπερσύγχρονο δημαρχείο, με σύγχρονες υπηρεσίες, έγιναν καινοτόμα υδρευτικά και αρδευτικά έργα, οδικά δίκτυα, σχολεία, ιατρεία, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, παιδικοί σταθμοί, πολιτιστικά κέντρα. Απέκτησε δημοτικό λατομείο εξόρυξης αδρανών υλικών, ενώ δημιούργησε και δημοτική κατασκευαστική επιχείρηση.


Ο μοναδικός εκ των τριών δήμων που ένταξε πολλά και μεγάλα έργα στο ΕΣΠΑ, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, νέα σχολεία, έργα ύδρευσης, άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας (πρόγραμμα ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) , έργα στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ενώ έχει σε ετοιμότητα μια σειρά και άλλων ώριμων μελετών.


Στον τομέα του πολιτισμού, με επίκεντρο το αρχαίο Δίον, δημιουργήθηκαν σημαντικότατες πολιτιστικές υποδομές και δράσεις, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία. Ο δήμος Δίου, κατά γενική ομολογία την περίοδο αυτή, αποκτά επάρκεια σε όλους τους τομείς, αναπτύσσει συνεχή δράση, αυξάνοντας αισθητά το βιοτικό εισόδημα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.


Δυστυχώς σήμερα όλα αυτά βρίσκονται σε φάση οπισθοχώρησης, ενώ αρκετά έχουν ήδη ακυρωθεί. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα του νέου μας δήμου και όλων σχεδόν των δήμων της χώρας, αποδεικνύεται ότι είναι προβληματικός ο παράλληλος συντονισμός δύο διαφορετικών κατευθύνσεων ανάπτυξης, σε περιοχές με ανόμοια γεωγραφικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.


Σήμερα μετά την παρέλευση δύο χρόνων, είναι καθολικό το αίτημα των κατοίκων, να επανέλθει ο δήμος Δίου στην αρχική του μορφή. Επιπλέον ένας άλλος σημαντικός λόγος επιβάλει και απαιτεί την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος. Η ιστορικότητα του Δίου. Ως γνωστό το Δίον, με απόφαση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992 έγινε δήμος, για ιστορικούς και εθνικούς λόγους. Πιστεύουμε πως η τιμητική και συμβολική αυτή πράξη υπάρχει λόγος να υφίσταται και σήμερα.


Άλλωστε ο πρώην δήμος Δίου έχει μεγάλο και ενεργό πληθυσμό, που συνεχώς αυξάνεται (βλέπε απογραφές 2001 και 2011), διαθέτει αξιόλογη αγροτική οικονομία, όλες τις λειτουργικές και διοικητικές υποδομές και κυρίως δυνατότητες και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Ήταν από τους ελάχιστους καποδιστριακούς δήμους που είχε εκπονήσει εικοσαετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, με κεντρικούς άξονες ανάπτυξης τον αγροτικό τομέα και τον αγροτουρισμό.


Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο δήμος Δίου, έχει τις δυνατότητες να πορευτεί μπροστά μόνος του. Μπορεί να αποτελέσει πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης. Είναι παράλογο και ακατανόητο να ακυρώνει κανείς αυτό που αποδεδειγμένα προχωρά και προοδεύει, για να κάνει απλά κάτι άλλο, που εξαρχής είναι αμφίβολη η προοπτική του.


Πρόταση και συγχρόνως αίτημά μας, ο τέως δήμος Δίου να επανέλθει στην αρχική του μορφή. Οι τέως δήμοι, Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου, από τους σημαντικότερους και οικονομικά εύρωστους της Πιερίας, με κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, να αποτελέσουν ένα δήμο. Η συνύπαρξή τους με το δήμο Δίου, θεωρούμε πως δημιουργεί προβλήματα και στη δική τους τουριστική αναπτυξιακή πορεία. Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια τη συνεργασία μεταξύ των σε άλλα επίπεδα, όπως και με το δήμο Κατερίνης, με τον οποίο εκ των πραγμάτων υπήρχε και συνεχίζεται πάντα η συνεργασία.


Θεωρούμε το αίτημά μας, το οποίο αποτελεί και αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, δίκαιο και ρεαλιστικό. Ένα δημοψήφισμα άλλωστε θα αποδείκνυε περίτρανα το αληθές. Αναμένουμε κύριε Υπουργέ, να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο πιστεύουμε να σας θέσουν και άλλοι θεσμικοί φορείς της Πιερίας.
Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Το Σάββατο 22/9 η ημερίδα στην Καρίτσα για το μέλλον της γεωργίας και τη νέα ΚΑΠ 2014-2020

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο Γ. Παπαστάμκος ομιλητής σε ημερίδα στην Καρίτσα για το μέλλον της γεωργίας

* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9 ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 5.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
* ΣΤΙΣ 7.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Γιώργος Παπαστάμκος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/9, στις 5.00 το απόγευμα, σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου Καρίτσας με θέμα «το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και η νέα ΚΑΠ 2014 – 2020». 

Την ίδια μέρα, στις 7.30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της 10ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας στο γήπεδο της Καρίτσας. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο κ. Παπαστάμκος.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή του πρών Δημάρχου Λιτοχώρου, Ν. Κουκουτάτσιου προς τη Δημοτική αρχή Δήμου Δίου Ολύμπου

Κύριε Παπαθανασίου, 
η απροκάλυπτη εμπάθεια σου, και η ρεβανσιστική μανία σου, για όλους όσους κατά τη γνώμη σου, έγιναν αφορμή και αιτία να παραπεμφθείς στο τριμελές ποινικό εφετείο, για κακουργηματική ενέργεια σε βάρος του τέως Δήμου Λιτοχώρου, δεν σου αφήνει περιθώρια να ξεχωρίσεις τις υποχρεώσεις που έχεις απέναντι στους πολίτες δημότες, που για δικού σου λόγους δεν συμπαθείς, ως Δημοτική αρχή. 

Αντιπαρέρχομαι για μια ακόμη φορά τους υποτιμητικούς υπαινιγμούς σου, στην άκρως υβριστική από 11-9-2012 απαντητική επιστολή σου, για την ανικανότητα μου,, να συντάσσω κόσμια και κομψά, έγγραφα σε δημόσιες αρχές. 
Σε παραπέμπω, και αυτό το κάνω για τους αναγνώστες των κειμένων μας, στο αρχείο του Δήμου Λιτοχώρου, όπου υπάρχουν τα πρωτότυπα χειρόγραφα μου, και τα επίσημα έγγραφα, προς υπουργούς και πρωθυπουργούς που έχουν πολύ αυστηρότερο ύφος από όσο αυτά που απευθύνονται στη αφεντιά σου. 
Οι παραλήπτες εκείνοι όμως όπως δείχνουν τα αποτελέσματα εκείνων των ενεργειών, ήταν ευφυείς και δίκαιοι, και όχι κομπλεξικοί. 
Ανεξάρτητα όμως από όλες τις απίστευτες , ακατανόητες και απαράδεχτες δικαιολογίες σου, οφείλεις να μου στήλης αντίγραφο της απόφασης που νομίμως και υπερεσιακώς σου ζητώ, γιατί αυτό επιτάσσει ο νόμος και η υπηρεσιακή δεοντολογία, Και επί τέλους πρέπει να αντιληφθείς πως μόνο με πειστικά και νόμιμα επιχειρήματα αποδεικνύεται ότι το χαράτσι των 26 και πλέον ευρώ για χρήση βιολογικού καθαρισμού, δεν είναι παράνομο όπως ισχυρίζομαι εγώ, και όχι με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. 

Ισχυριζόσουν μέχρι προσφάτως, πομπωδώς και κομπαστικά ότι ο βιολογικός Θα λειτουργήσει το αργότερο μέχρι τέλους Αυγούστου τ. ε. Ήδη εκπνέει και ο Σεπτέμβριος, και ακόμα τα αστικά λύματα του Λιτοχώρου και όχι μόνο, εκβάλουν στις πολύπαθε παραλίες μας, και ‘Υμείς πέρα βρέχει,,. Είμαι περίεργος να μάθω τι είδους έγγραφα έστειλες στον κ εισαγγελέα πρωτοδικών για να μην τα επισυνάψω στην δική μου αναφορά που να είσαι βέβαιος ότι Θα την στείλω αν δεν λάβω την απόφαση 232/2011 που οφείλεις να μου στείλεις,, νόμιμη η παράνομη, σε ότι αφορά το σκέλος του τέλους βιολογικού καθαρισμού.

Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου
Διαβάστε περισσότερα...

Το “όχι” των Ελλήνων είναι η δύναμη της Ελλάδος

“Έχουμε εκπλήξει τον κόσμο με την στωικότητα μας”
του Κώστα Ροδινού

Εδώ και χρόνια, ως πολίτης αυτής της χώρας, έχω βαρεθεί να με …σώζουν.

Μεγάλα λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, κούφια οράματα.

Από έργο μηδέν.

Ως απλός πολίτης, που δεν μετέχει σε κάποια συντεχνία που τον προστατεύει ή του εξασφαλίζει προνόμια, ανήκω στα …υποζύγια! Μεταξύ εκείνων που, κάθε φορά, καλούνται να πληρώσουν τα βάρη και τις αμαρτίες άλλων.

Μας στέλνουν το λογαριασμό, χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν, αν μπορούμε!

Εδώ και χρόνια το έχω καημό να ακούσω μια φορά το κράτος να επιβραβεύει τους….συνεπείς!

Εκείνους που είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Πάντα οι ρυθμίσεις αφορούσαν εκείνους, που με τον έναν ή άλλο τρόπο, την …έφερναν στο κράτος!

Θησαύριζαν στις πλάτες του και παρ’ όλα αυτά, εκείνο ερχόταν, εν τη μεγαλοθυμία του, να παράσχει άφεση αμαρτιών.

Δημιουργήθηκε έτσι μια διαχρονική και υπερκομματική στρεβλή νοοτροπία..

Η ανομία έγινε θεσμός. Παράδοση!

Μια φορά μου είχε πεί ένας φίλος ότι στην Ελλάδα η μόνη παραβολή που ακολουθούμε είναι αυτή του ….Ασώτου υιού!

Δεν έχει άδικο!



Μας σώζουν και τα πράγματα χειροτερεύουν

Άναυδος παρακολουθώ τα τελευταία τρία χρόνια την διαρκή προσπάθεια των κυβερνήσεών για την οικονομία.

Πως, στο διάβολο, μας σώζουν όταν μετά από κάθε δέσμη μέτρων τα πράγματα χειροτερεύουν;

Ακόμα θυμάμαι, εκείνο τον φωτεινό εγκέφαλο, τον Παπακωνσταντίνου να μας διαβεβαιώνει από το βήμα της Βουλής το Φεβρουάριο του 2011, ότι «η ύφεση ρηχαίνει»!

Και φέτος θα φτάσει στο 7%!

Ύστερα ο έτερος σωτήρας, ο κ. Βενιζέλος να λέει από τηλεοράσεως, ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι»! Και αντί να μπεί, «μας έφυγε ο πάτος»!

Σήμερα, με θράσος χιλίων πιθήκων, διαμαρτύρεται για το πακέτο μέτρων, που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο!

Ακόμα θυμάμαι τον κ. Σαμαρά να επιμένει ότι δεν πρόκειται να «συμφωνήσει στο λάθος» και ότι υπάρχουν «ισοδύναμα μέτρα».

Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει που χάθηκαν τα ισοδύναμα…

Γιατί πια ο κόσμος δεν ξεχνάει.



Τα μέτρα δεν είναι σκληρά, είναι άδικα!
Αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Όμως, τα μέτρα που εισηγούνται δεν είναι απλώς σκληρά και αναποτελεσματικά.

Είναι άδικα.

Ο απλός πολίτης, μπορεί να αντέξει τις στερήσεις.

Όμως, η αδικία τον πνίγει!

Δεν αντέχεται!

Είναι αδικία, να υπάρχουν 1.5 εκατομμύριο άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, εντελώς απροστάτευτοι, και όλη η μάχη γίνεται για να μη θιγεί η …ιερή αγελάδα του δημοσίου.

Είναι αδικία, να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ στην ΕΡΤ μοιράζονται τα 3χίλιαρα «σαν να είναι πετσετάκια»

Είναι αδικία να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, ενώ οι επιτήδειοι περιμένουν το σινιάλο για ορμήσουν στο πλιάτσικο.

Είναι αδικία να κόβεται η σύνταξη ενός ανήμπορου γέροντα, όταν χρυσοκάνθαροι λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας.

Θέλουν, λέει, να μας σώσουν!

Αναρωτήθηκαν ποια Ελλάδα θα ….σώσουν τελικά;

Τι θα απομείνει, μετά από τη βάρβαρη επέλαση των νέων μέτρων, που να θυμίζει, υποτυπωδώς, κοινωνικό κράτος;

Κράτος δικαίου;

Αποτελεί Συνταγματική επιταγή της συντεταγμένης Πολιτείας η διασφάλιση του κοινωνικού κράτους.

Το υπενθυμίζω σε κάποιους μουτζαχεντίν των αγορών και υπηρέτες συμφερόντων, που με φανατισμό νεοπροσύλητου, αποθεώνουν τους αριθμούς και ξεχνάνε τις ανθρώπινες ψυχές.

«Αιδώς Αργείοι…..»



Δεν φτάνει η συμπάθεια!

Ο κ. Γιούνκερ μας…επαινεί επειδή μειώσαμε το εργατικό κόστος!

Επιτύχαμε αυτό το….θαύμα, μειώνοντας τους μισθούς!

Θα τολμούσε ποτέ να εφαρμόσει στο Δουκάτο του, έστω τα μισά από τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα; Αμφιβάλλω!

Ειλικρινώς με συγκινεί και η κα Μέρκελ που ματώνει η καρδιά της με τα παθήματά μας, όμως η ίδια δεν ήταν ένθερμος οπαδός αυτή της πολιτικής;

Ζούν με συμπάθεια, τα …θύματα;

Όμως, πιο πολύ απορώ με την αδιαφορία των ιθυνόντων μας.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η εξαθλίωση της κοινωνίας μας;

Οι ….αποδέκτες των νέων μέτρων είναι άνθρωποι που, έως πρόσφατα, είχαν μια οργανωμένη ζωή, με υποχρεώσεις και ευθύνες.

Και έρχεται το κράτος, με το «έτσι θέλω», τους ανατρέπει μονομερώς την εξίσωση χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα για το άλλο μέρος της! Το κόστος διαβίωσης.

Και όχι μόνο αυτό!

Η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγια, το κράτος αυξάνει τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους, η ακρίβεια καλπάζει.

Ανελέητα, πολλαπλά χτυπήματα!

Πόσο ν’ αντέξει μια μέση οικογένεια;



Χώρια στο πάρτυ, αλλά εμείς το λογαριασμό!

Από την άλλη, οι τράπεζες πήραν δεκάδες δις κρατικών εγγυήσεων για να σωθούν!

Αυτά είναι λεφτά που θα τα πληρώνουν οι αγέννητοι!

Ποιος μας έδωσε το δικαίωμα να διαπράξουμε μια τέτοια ατιμία;

Να κλέψουμε το μέλλον τους;

Αλήθεια, ποιόν από εσάς οι τράπεζες αυτές, που σήμερα διασώζετε, κάλεσαν στο πάρτυ, όταν μόλις πρίν λίγα χρόνια μοίραζαν σε bonus τα εκατομμύρια των κερδών τους;

Και γιατί δεν δείχνουμε την ίδια επιμονή για να σώσουμε και τα χρεωμένα, εξ αιτίας της κρίσης, νοικοκυριά;

Ύστερα έβαλαν πάλι στο στόχαστρο τους ελεύθερους επαγγελματίες και ξεκινάνε αναδρομικούς ελέγχους!

Αλήθεια ποτέ έκαναν αναδρομικό έλεγχο στους …«μπετατζήδες» που λέει ο Φαήλος; Στον κ. Μπόμπολα που διαχειρίζεται την Αττική Οδό; Πόσα έχει εισπράξει μέχρι σήμερα; Πότε θα επιστραφεί η Αττική Οδός στο Κράτος! Ποτέ, υποθέτω γιατί θα ….συμψηφιστεί με …..νέες επεκτάσεις!

Τότε γιατί δεν συμψηφίζουμε και τις οφειλές του μικρομεσαίου με τις επιστροφές ΦΠΑ που χρωστά το κράτος;

Δυστυχώς η αυστηρότητα του κράτους εξαντλείται στους μικρούς. Χρόνια τώρα. Για αυτό δεν πείθει. Για αυτό ουδείς το εμπιστεύεται.

Και εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού…



Το όχι των Ελλήνων είναι η δύναμη της Ελλάδος
Έχουμε …εκπλήξει όλο τον κόσμο με τη στωϊκότητά μας.

Στο 25% ανήλθαν οι απώλειες από το 2009 και συνεχίζουμε….ακάθεκτοι.

Πρόκειται για τη βιαιότερη μείωση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, εν καιρώ ειρήνης!

Τρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και δεν μαζεύτηκαν μια φορά 2 εκατομμύρια ανθρώπων στο Σύνταγμα, για να πούνε ένα ηχηρό όχι που θα το λάμβαναν όλοι υπόψη τους. Ένθεν κακείθεν των συνόρων.

Υστερα μας ενοχλούν εκείνοι που έλεγαν ο,τι υπήρχε «λίπος» στην κοινωνία!

Η Κυβέρνηση θα είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, με ένα ομόφωνο όχι της κοινωνίας στη συνεχιζόμενη αφαίμαξή της!

Ναι, έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων αυτό το άθλιο κράτος που οικοδομήσαμε και συντηρούμε δεκαετίες, αλλά όχι από μεταρρυθμίσεις που διαλύουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τους ανθρώπους. Γιατί αυτό γίνεται με το μνημόνιο.

Για να σώσεις ένα λαό πρέπει να πιστέψεις στις δυνατότητες και την προοπτική του. Και ο λαός αυτός, για να βγεί από την κρίση και την απελπισία, πρέπει να οδηγηθεί από ένα όραμα. Και το μνημόνιο δεν αποτελεί όραμα. Μόνον όταν το καταλάβουμε αυτό, θα έχουμε ελπίδα…
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείστε να παραστείτε στη συνέντευξη τύπου «εφ’ όλης της ύλης», για τα θέματα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, που θα δώσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής της παράταξης «Ολύμπια Γη» Κώστας Δημόπουλος, την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Εφέσου Γεύσεις» στη Νέα Έφεσο.
Στο μέσον περίπου της πρώτης δημοτικής θητείας από εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου - Ολύμπου θα αναλύσει τις θέσεις της «Ολύμπιας Γης» για όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής σε σχέση με αυτά.
Επιπρόσθετα, θα οριοθετήσει τη στάση της παράταξης του για το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου, έως τον Ιούνιο του 2014.
Ακολούθως, θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους όλων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, με τη σειρά που θα εμφανιστούν στην συνέντευξη.

Από το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα...