Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ισόπαλος ο Απόλλων Λιτοχώρου σήμερα!

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Απόλλων Λιτοχώρου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αριστοτέλη Καταχά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και η βαθμολογία εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Όργιο λαθροϋλοτομίας στη Μακεδονία

Δέκα τόνοι ξύλα που άγνωστοι είχαν κόψει παράνομα στην αναδασωτέα περιοχή του Αγίου Βασιλείου, κατασχέθηκαν από το δασαρχείο Λαγκαδά.

Οι λαθροϋλοτόμοι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης οι οποίοι άκουσαν τον ήχο αλυσοπρίονων και έσπευσαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν αγνώστους να ξυλεύουν παράνομα. Όταν όμως τους πλησίασαν, οι υλοτόμοι διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα με κομμένα ξύλα.

Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης επικοινώνησαν άμεσα με το δασαρχείο Λαγκαδά και κλιμάκιο δασοφυλάκων μετέβη στο χώρο απ΄όπου κατέσχεσε 10 τόνους ξύλα ενώ όπως διαπιστώθηκε, στο σημείο δεν υπήρχε μηχανοκίνητο όχημα.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δασάρχης Λαγκαδά, κ.Ευαγγελόπουλος, το δασαρχείο έχει δώσει έγκριση για κοπή ξύλων που προορίζονται για ατομικές ανάγκες, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Εχουμε οριοθετήσει τις περιοχές που επιτρέπεται η κοπή και έχουμε θεσπίσει ως ανώτερο όριο ξύλευσης, τους 3 τόνους. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι καταστρατηγούνται τα όρια και έχουμε ήδη περίπου δέκα κρούσματα λαθροϋλοτομίας» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, που θα υπάρχει απαγόρευση υλοτομίας, πιθανότατα τα κρούσματα να αυξηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι...

Οι άλλοτε υπερασπιστές του Ολύμπου που δήλωναν: "να βάλουμε τον Όλυμπο σε μια γυάλα και να τον κοιτάμε από το μπαλκόνι....", σημερινοί υπέρμαχοι της ταφής των αποβλήτων της TOSOH στους πρόποδες του μυθικού βουνού!
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο στην Πάτρα το σκάφος που θα πραγματοποιήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες

Αύριο Κυριακή φτάνει στην Πάτρα το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που θα πραγματοποιήσει τις σεισμικές έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τέως υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Κυριακή και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος.
«Για πρώτη φορά θα υπάρξουν τεκμηριωμένες, επιστημονικές απαντήσεις για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτουμε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης -έκταση που είναι 40% μεγαλύτερη της ηπειρωτικής χώρας» σημείωσε ο κ. Λιβιεράτος. Παράλληλα, επισήμανε τις προσπάθειες του κ. Μανιάτη, αλλά και την προσωπική συμβολή του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ο διαγωνισμός για τις σεισμικές έρευνες ανατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία θα διερευνήσει θαλάσσια περιοχή συνολικής έκτασης 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η ολοκλήρωση των ερευνών τοποθετείται στις αρχές του 2013 και θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη των διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για έρευνα και εκμετάλλευση.
Oι σεισμικές έρευνες γίνονται χωρίς δαπάνη του Δημοσίου, καθώς η αποζημίωση της εταιρίας θα προέλθει από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι «η έναρξη των σεισμικών ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθνικής ανάτασης και αισιοδοξίας», για να προσθέσει: «Αποδεικνύει περίτρανα πως, όταν η προσπάθεια είναι συλλογική, διαφανής, ολοκληρωμένη και επίμονη, τότε φέρνει αποτελέσματα. Αυτό το μήνυμα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της χώρας διεθνώς, ειδικά αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Δείχνει και στον πιο δύσπιστο ότι, ως κοινωνία και οικονομία, μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αδράνειας και της κατάθλιψης, για να συναντηθούμε με την Ελλάδα της ελπίδας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το PARTY του Απόλλωνα Λιτοχώρου


Σήμερα το βράδυ η ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Λιτοχώρου διοργανώνει PARTY στο EXO BAR στο Λιτόχωρο Πιερίας!
Φίλαθλοι ενισχύστε με την παρουσία σας την προσπάθεια της ομάδας!
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος με Χαϊκάλη στη Βουλή. Άνοιξε… κασετοφωνάκι!

Εδώ δεν είναι θέατρο κ. Χαϊκάλη”, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης στον Παύλο Χαϊκάλη, τον βουλευτή Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό, κάποια στιγμή άνοιξε ένα κασετοφωνάκι, από το οποίο ακουγόταν παλαιότερη ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Ο κ. Χαϊκάλης έβαλε το κασετοφωνάκι δίπλα στο μικρόφωνό του, με αποτέλεσμα να ακούγεται σε ολόκληρη την αίθουσα, και να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος και η υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων χειροκροτούσαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Μια πρόταση που μπορεί να δώσει την λύση στο θέμα των αποβλήτων!

Διάβαζα προχθές σε άλλο τοπικό blog πως η Σουηδία κάνει εισαγωγές σκουπιδιών για να παράγει ενέργεια!

Το είχα γράψει και εγώ παλιότερα...

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η θέρμη με την οποία ο διαχειριστής - υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε το θέμα! 

Ο ενθουσιασμός του προφανώς ήταν τόσο μεγάλος που έκανε και κάποια ορθογραφικά λάθη. Δεν είναι εκεί το θέμα, νόημα να βγαίνει...

Λόγω της κοινής πασοκικής πορείας που έχει ο Διαχειριστής - υποψήφιος βουλευτής, με τους διοικούντες το Δήμο Δίου - Ολύμπου γιατί δεν τους προτείνει να εξάγουν το "ακίνδυνο" απόβλητο της TOSOH στην Σουηδία;;;;
Από το να μένει εδώ αναξιοποίητο, ας το στείλουν έξω!


Και ας κρατήσει ο Δήμος τα κέρδη της μεσιτίας! 
 
Θα ήταν άλλωστε και ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο για τη ΔΕΑΔΟ!

Ίσως με τα κέρδη ολοκλήρωναν και το Βιοτεχνικό Πάρκο!
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δάσκαλοι της επαρχίας θα τρώνε στα στρατόπεδα!

Η “καραβάνα” και για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει πριν από λίγο καιρό οι υπουργοί Άμυνας και Παιδείας.

Την ίδια ώρα που οι βουλευτές μας τσακώνονται για το αν παίρνουν έξι ή οκτώ χιλιάδες ευρώ το μήνα (!) , οι επαγγελματικές τάξεις τις οποίες η κυβέρνηση στέλνει στα συσσίτια πληθαίνουν.

Όπως μας πληροφόρησε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στη πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ , και οι καθηγητές -της επαρχίας κυρίως- θα μπορούν να συτίζονται εντός στρατιωτικών μονάδων! Μετά από την επιστροφή των στρατιωτικών στην εποχή της “καραβάνας”, ήρθε και η σειρά των καθηγητών να επιστρέψουν στη δεκαετία του 1950 ,όπου δάσκαλοι και καθηγητές περνούσαν εξαιρετικά δύσκολα.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι εκτός από την Άμυνα, το πραγματικό “όπλο” της χώρας, πλήττεται δραματικά και αυτό που κάθε σοβαρή χώρα θεωρεί υπερ-όπλο. Η εκπαίδευση. Για την υγεία δεν χρειάζεται βέβαια να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά. Έχει ήδη διαλυθεί.

Η “καραβάνα” και για τους εκπαιδευτικούς πάντως προβλέπεται και στο μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει πριν από λίγο καιρό οι υπουργοί Άμυνας και Παιδείας.
Πηγή: NEWSIT
Διαβάστε περισσότερα...

Και στο Δ.Σ. της Κατερίνης το θέμα των αποβλήτων της ΤOSOH!

Τα απόβλητα της TOSOH, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος ενασχόλησης του κόσμου με την "ανύπαρκτη" δημοτική αρχή και τους "ανύπαρκτους" υποστηρικτές της

Με κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης
Θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κατερίνης
το θέμα των αποβλήτων της TOSOH στον Όλυμπο

Με πρωτοβουλία του συνδυασμού μας «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» ομόφωνα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης υπέβαλαν γραπτό αίτημα να συζητηθεί Προ Ημερήσιας Διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση το θέμα της απόρριψης των αποβλήτων ( υπολειμμάτων επεξεργασίας) τηςTOSOH στον Όλυμπο.
Η συζήτηση θα γίνει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ως τακτικό θέμα αποδεχόμενοι σχετικό αίτημα του Προεδρείου. Ανάλογο αίτημα υπέβαλλε και η συντονιστική επιτροπή αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι η κάθε δημοτική παράταξη θα καταθέσει τις ιδιαίτερες προτάσεις για το θέμα ενώ επιδίωξη του συνδυασμού μας είναι να υπάρξει ένα κοινό ψήφισμα με στόχο μέσα από συναινετικές διαδικασίες και σε διάλογο με τον γειτονικό δήμο και λαμβάνοντας υπόψη την κοινή γνώμη να επιλυθεί το πρόβλημα της εναπόθεσης των αποβλήτων της TOSOH σε όφελος του περιβάλλοντος, της φήμης του Ολύμπου, του τουρισμού, σε όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στον αγώνα των πολιτών για την μη εναπόθεση των αποβλήτων, υποστήριξη που διατυπώθηκε και ρητά από τον δημοτικό της σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο στην λαϊκή συνέλευση της Βροντού αλλά και με σχετική αρθρογραφία.
Ελπίζουμε ότι το θέμα των αποβλήτων να ζητηθεί και να γίνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου –Ολύμπου σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των δημοτών αλλά και την προστασία του Ολύμπου ως παγκόσμιο μνημείο της φύσης.
Κατερίνη 8/11/2012
Αντώνης Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
"ΑΠΘ-Δραματικό αξιέξοδο-Σκουπίδια, κόντρες, καταλήψεις"
"Σε δραματικό αδιέξοδο βρίσκεται το πανεπιστημιακό ίδρυμα", σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς η πανεπιστημιούπολη έχει μετατραπεί σε χωματερή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
"Διαβεβαίωση του υπουργού Αντ.Μανιτάκη για χιλιάδες υπαλλήλους: Δεν απολύεσθε αλλά μετακινείσθε".
Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά σε όσους αφορά το "πρόγραμμα μετακίνησης" του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
"Απάτη αλα Γερμανικά"
"Πάει πίσω η δόση που έλεγαν ότι θα εκταμιευθεί αμέσως", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι "το Βερολίνο κορυφώνει τους εκβιασμούς για να θέσει την Ελλάδα υπό τον πλήρη έλεγχό του".

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
"Η τελική λίστα με τις απολύσεις στο Δημόσιο"
"Στην έξοδο 27.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2013", γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι είναι "έτοιμη η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
"Κύκλωμα στο ΙΚΑ για γρήγορες συντάξεις"
"Το μνημόνιο δεν κατάφερε να περικόψει τη διαφθορά", διαπιστώνει η εφημερίδα και αναφέρεται σε κύκλωμα που απαιτεί "μίζα έως και 3 μηνιάτικα για παράκαμψη της σειράς προτεραιότητας και άμεση απονομή σύνταξης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
"Κίνδυνος για πυρηνικό ολοκαύτωμα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "βρισκόμαστε μιαν ανάσα από απίστευτη παγκόσμια σύρραξη που θα οδηγήσει μοιραία σε καταστροφή του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας (;) τις προφητείες των Μάγια".

ΕΣΤΙΑ
"Η θεωρία του εκβιασμού"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οδηγεί μαθηματικώς σε εθνική καταστροφή" η συλλογιστική των "αντιμνημονιακών" δυνάμεων.

Η ΑΥΓΗ
"Στον αέρα δόση- Σαμαράς".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "κάτω απο τον πήχυ της δόσης των 31,5 δισ.κινδυνεύει να μείνει η κυβέρνηση, καθώς οι δανειστές και ιδιαίτερα οι Γερμανοί αυξάνουν διαρκώς τις προϋποθέσεις εκταμίευσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ
"Πλασματικά-πως θα τα υπολογίσετε για να βγείτε τώρα στη σύνταξη".
Η εφημερίδα αναφέρεται στους τρόπους που υπάρχουν για την άμεση αναγνώριση (πλασματικών χρόνων) ώστε να προλάβει κάποιος την αύξηση των ορίων ηλικίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

"Παίρνουμε τη δόση ή τινάζουμε το ευρώ στον αέρα"
Η εφημερίδα αναφέρεται σε "τελεσίγραφο Σαμαρά στους δανειστές" και "στα παιχνίδια των Βρυξελλών", που "προκαλούν αρρυθμία στην κυβέρνηση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
"Κούρεμα με δανεικά"
"Ποιό κόλπο σχεδιάζουν στις Βρυξέλλες για την επαναγορά του χρέους", γράφει η εφημερίδα και εξηγεί ότι παρασκηνιακά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν το κούρεμα του ελληνικού χρέους με δανεικά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
"Δύσκολα βήματα μέχρι τη δόση"
"Παραμένουν χαμηλές οι προσδοκίες από το Eurogroup της Δευτέρας", σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που σημειώνει ότι "μία ισχυρή πολιτική δέσμευση από την Ευρωζώνη για απόφαση εκταμίευσης της δόσης εντός του Νοεμβρίου είναι το καλύτερο που μπορεί να περιμένει η Αθήνα από το Eurogroup της Δευτέρας".

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

"2 μύθοι και 4 αλήθειες για ευρώ και δραχμή"
"Ποιά είναι η αξία των χρημάτων μας μετά το μνημόνιο 3- τι σημαίνει τμηματική καταβολή της δόσης μαμούθ και που το πάνε οι Γερμανοί και γιατί βάζουν εμπόδια", γράφει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ

"Στην αναμονή οι 153 που ψήφισαν ΝΑΙ"
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι επικρατεί "προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ, μετά και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που προαναγγέλλουν νέες καθυστερήσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

"Καμία ανοχή στους εκβιασμούς"
"Καλλιεργούν κλίμα φόβου με την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης", γράφει η εφημερίδα και προτείνει "πάλη για ανατροπή των άγριων μέτρων".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

"Ηφαίστειο το ΠΑΣΟΚ"
"Τα ρέστα του παίζει ο Βενιζέλος- Πως θα κινηθούν Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Χρυσοχοϊδης", γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ
"Δοσοληψίες και υποψίες"
"Σκληρό πόκερ στο Eurogroup με την εκταμίευση των 31,5 δισ-Η κόντρα ΔΝΤ-Γερμανίας σπέρνει ανησυχία στην Αθήνα", γράφει η εφημερίδα.

PRESS TIME
"Η ΄΄πράσινη΄΄ κυρία της λίστας Λαγκάρντ"
Η εφημερίδα αναφέρεται στη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, υποστηρίζοντας ότι έχει "καταθέσεις στην Ελβετία και περιουσία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: " "Θα πάρουμε τα λεφτά, αλλά..".Οι εκμυστηρεύσεις του πρωθυπουργού".

ΕΞΠΡΕΣ: " Έκτακτος βραχυπρόθεσμος δανεισμός 5 δισ. με έντοκα."

Η ΑΞΙΑ: "Τώρα 44 δισ. Μπροστά 25 δισ. Κλειδώνουν επιμήκυνση- διαχείριση χρέους."
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανασχηματισμός για φυγή εμπρός. Στόχος η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων."

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υστατη λύση δανεισμού προς αποφυγή ασφυξίας."

ΚΕΡΔΟΣ: "Με έντοκα διαρκείας ενός μηνός έως την εκταμίευση της δόσης."
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις της 9ης Νοεμβριου 2012

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφέυγουν, πάνω από 40 πολίτες και φορείς του Δήμου Δίου - Ολύμπου, ενάντια στην απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στην ουσία αποδεχεται την απόθεση του παραπροϊόντος της TOSOH στο Λατομείο Λιτοχώρου.

Ο πρώην(;) δημοτικός σύμβουλος Δίου - Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος εξελέγει πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών στο Ευρωπαϊκο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Ο νόμος και τα νέα μέτρα κόβουν με το μαχαίρι και όλες τις αποζημιώσεις περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. 
 
4. ΡΟΚ καταστάσεις στο σημερινό Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ TOSOH
 
Τα νέα τραπεζογραμμάτια θα τεθούν σε κυκλοφορία σταδιακά στη διάρκεια αρκετών ετών, με πρώτο το τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ τον Μάιο του 2013.
Διαβάστε περισσότερα...

Άσε μας ρε Λυκουρέντζο...

Και γιατί το ψηφίσατε τότε;;;
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!!!

Λυκουρέντζος: Δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του μέτρου καταβολής 1 ευρώ ανά συνταγή και 25 για εισαγωγή στα νοσοκομεία

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση της ρύθμισης το 2014 για καταβολή ενός ευρώ για φάρμακα και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία γιατί θα επιτευχθούν οι στόχοι, εξέφρασε ο Αν. Λυκουρέντζος.
«Η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο και νοσηλεία σε νοσοκομεία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος στη Βουλή.

Κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε «μέγα ψεύδος» τη φημολογία αυτή των ημερών εξηγώντας πως «η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι του Προγράμματος Υγείας και πάντως μόνο με υπουργική απόφαση. Εμφανίστηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής διάταξης και δεν θα ενεργοποιηθεί η ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, καθώς θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2014.

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι κύριος άξονας της πολιτικής του υπουργείου Υγείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία του, λόγος για τον οποίο πριν καν δοθεί η δόση δόθηκαν ήδη 90 εκ. ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι δράσεις του ΕΟΠΥΥ θα επικεντρωθούν τόσο στην εξυγίανση της οικονομικής λειτουργίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του Οργανισμού όσο και στην ανάπτυξη επιθετικής πολιτικής διαπραγμάτευσης τιμών και εξασφάλισης εκπτώσεων από προμηθευτές και συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Τόνισε, επίσης, ότι η κορωνίδα της πολιτικής του υπουργείου Υγείας δεν είναι η περιστολή της δαπάνης είναι η αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία θα επιτευχθεί με την αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού.

Ο υπουργός Υγείας, ξεκίνησε την ομιλία του στρέφοντας τα βέλη του προς τις πτέρυγες εκείνες της Βουλής «που επιχειρούν να καλύψουν την ένδεια επιχειρημάτων και το έλλειμμα προτάσεων με ύβρεις και απειλές πρωτοφανείς για τον κοινοβουλευτισμό».

Ο κ. Λυκουρέντζος κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι το μέλλον της χώρας είναι στην Ευρώπη και το ευρώ και τόνισε πως οι εταίροι μας στην ΕΕ πρέπει να καταλάβουν πως ο ελληνικός λαός με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει τη δίνη της κρίσης, αγωνίζεται και ελπίζει σε μια αισιόδοξη προοπτική.

«Αν από οποιαδήποτε πλευρά επιχειρηθεί το λάθος να προσβληθεί η ελπίδα, η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού τότε θα έχουν προσφερθεί κακές υπηρεσίες προς την Ελλάδα και την Ευρώπη και θα έχουν εξυπηρετηθεί αυτό που όλοι θέλουμε να περιορίσουμε: οι ακραίες συμπεριφορές και οι πρακτικές και θα αναπτυχθεί αντευρωπαϊσμός», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Χάρης Γκέκας - Ένας ακόμα Λιτοχωρίτης που διαπρέπει μακριά από τον τόπο του!

Ο Χάρης Γκέκας, γιος του Αστέρη Γκέκα και της Ελένης Δελβινιώτου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο και τώρα διαπρέπει ως ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο μπαλέτο της όπερας της Λυόν

Μέσα από το dionolympos blogspot έχετε τη δυνατότητα να διαβάστε παρακάτω την συνέντευξή του Χάρη στο Culturenow.gr

Τι λέει για την πατρίδα και για το Λιτόχωρο. Ποια είναι τα επαγγελματικά του βήματα έως σήμερα.

Χάρη συνέχισε να κρατάς ψηλά την σημαία της Ελλάδας και του χωριού μας!

Το έχουμε ανάγκη στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως Έλληνες!



Χάρης Γκέκας: Μου λείπει η παρηγοριά, μια ιδιαίτερη παρηγοριά που βρίσκω μόνο στο μητρικό έδαφος της πατρίδας...


Ο Χάρης Γκέκας, ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο μπαλέτο της όπερας της Λυόν μιλάει στο Culturenow.gr και την Λίλιαν Αλεξάκου για την συμμετοχή του στο μπαλέτο της όπερας της Λυόν και την παράσταση που παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συνέντευξη: Λίλιαν Αλεξάκου

CultureNow: Πώς βρέθηκες από το Λιτόχωρο Πιερίας στο μπαλέτο της όπερας της Λυόν;
Χάρης Γκέκας: Μεγάλωσα μέσα στην τέχνη του πατέρα μου Αστέρη Γκέκα γλύπτη και ζωγράφου και μέσα από το ευαίσθητο βλέμμα της μητέρας μου Ελένης. Η αγάπη των γονιών για τις τέχνες ήταν ισάξια. Η τέχνη είναι γι αυτούς χαρά, ελπίδα, τρόπος ζωής και συνεχίζουν να το μεταφέρουν. Αν τα βάλουμε κάτω, ήταν πολύ απίθανο να στείλει ένας Λιτοχωρίτης το γιο του στο εξωτερικό σε τόσο νεαρή ηλικία. Ήθελε τρέλα, θράσος και κουράγιο. Στάθηκα πολύ τυχερός.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, τα πρώτα βήματα έγιναν με τον Γιάννη Σειτανίδη στο Λιτόχωρο και με τη Τάνια Μιλτενοβα στη Λάρισα .Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλω την πορεία μου λέγεται Ντανιελ Λομμελ . Στα 13 μου δέχτηκε να με φορμάρει στη γαλλική Μπούρζ για 4 χρόνια σκληρής δουλειάς και ήμουν πλέον έτοιμος για την επαγγελματική ζωή στη Μπούρζ, στις Κάνες, στο Στρασβούργο, στη Γενεύη και στη Λυών. Η δίχρονη υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στα μαθητικά μου χρόνια έπαιξε επίσης πολύ μεγάλο ρόλο.

C. N.: Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός Έλληνας στην ομάδα;
Χ. Γ.: Εργάζομαι στον ίδιο οίκο με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κύριο Γιώργο Λούκο και την κυρία Ελένη Λούκου, οπότε την παίρνω τη δοσούλα Ελλάδας μου. Πιστεύω ότι έχουμε κάτι διαφορετικό να προσφέρουμε και το χρειάζεται ενα σύνολο. Μέσα στο αίμα του Έλληνα κυλά ένα δαιμόνιο, δίψα για έρευνα που εμπνέει συχνά και τους άλλους. Από την άλλη ιδέες σαν την αρμονία, η ισορροπία του Απόλλωνα και του Διόνυσου, μας ακολουθούν από την αρχαιότητα και δεν είναι μέρος της παιδείας ενός χορευτή αλλά ενός Έλληνα. Κάπου εκεί βρίσκεται ο ρόλος μου σαν Έλληνας στην ομάδα.

C. N.: Τι σου λείπει από την Ελλάδα;
Χ. Γ.: Η μάνα, ο πατέρας, τα αδέρφια... σκληρό πράμα τόσα χρόνια... κάτι άλλο που μου λείπει είναι η παρηγοριά, μια ιδιαίτερη παρηγοριά που βρίσκω μόνο στο μητρικό έδαφος της πατρίδας... αγγίζει το ιερό !

C. N.: Ποιά είναι η ζωή του χορευτή στα παρασκήνια;
Χ. Γ.: Στα παρασκήνια ο χορευτής σαν τον πολεμιστή πριν τη μάχη ακονίζει τα όπλα του και φροντίζει τα τραύματα της τελευταίας αναμέτρησης. Μετά την μάχη όμως πρέπει να γλεντήσει...

C. N.: Ο κλασσικός ή ο μοντέρνος χορός σ' ενδιαφέρει περισσότερο;
Χ. Γ.: Κατέχω και τις δυο τεχνικές και τα παρακλάδια τους, στον ανώτατο βαθμό τους και με ενδιαφέρουν εξίσου, ενα ψάχνω όμως τη σωστή, άρτια, έντιμη κίνηση, οποιαδήποτε και αν είναι η τεχνική, η ακεραιότητα είναι η ίδια. Συχνά μια τεχνική εμπλουτίζει την άλλη. Αυτό που ο δάσκαλος Λομμέλ μου δίδαξε δεν είναι μια τεχνική αλλά το πώς να λύνω προβλήματα ανεξάρτητα με το αν είναι μοντέρνο ή κλασσικό και να κάνω επιλογές. Αυτονομία και υπευθυνότητα. Δώσε ενα ψάρι στο παιδί σου και θα φάει μια φορά, μάθε του να ψαρεύει και θα τρώει όλη του τη ζωή λέει μια παροιμία.

C. N.: Αγαπημένοι ρόλοι και έργα που θα ήθελες να ερμηνεύσεις;

Χ. Γ.: Πολλά αγάπησα αλλά αυτό που θα έκανα αν γινόταν, είναι να ξαναχόρευα με την τωρινή ωριμότητα, μερικά έργα που εκτέλεσα σε πολύ νεαρή ηλικία.

C. N.: Μετά την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Χ. Γ.: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το μπαλέτο της όπερας της Λυόν, θα παρουσιάσουμε ενα πολύ κομψό έργο του Jiri Kylian που αρμόζει πλήρως στο ύφος του χώρου που θα παρουσιαστεί. Ονομάζεται ''One of a kind''.
Το πρόγραμμα του 2013 έχει ωραίες προκλήσεις, με σημαντικά έργα και νέες δημιουργίες. Η πραγματική πρόκληση όμως είναι η ανθρωπιά και η αναζήτηση της δεν έχει τέλος, όπως έχουν οι καλλιτεχνικές σεζόν.


Info:
http://www.aenaon.eu/fr/aenaon/m-gkekas-harris
http://www.opera-lyon.com/artistes-coulisses/le-ballet/
http://www.youtube.com/watch?v=0skFCFdKWvI&feature=player_embedded

Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση για μεταγραφές φοιτητών (Video)

Ο υπουργός Παιδείας για τη νέα δέσμη μέτρων που φέρνει το υπουργείο με σκοπό όπως είπε να διευκολυνθεί η ελληνική οικογένεια. 

Τι σχολίασε ο Κ. Αρβανιτόπουλος για τις μετεγγραφές των φοιτητών:
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας στον Όλυμπο

Την Κυριακή στις 11 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας, που βρίσκεται στον Όλυμπο και διαχειρίζεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανέλαβε να διαχειρίζεται το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στον Όλυμπο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μ. και περιβάλλεται από ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και υπεραιωνόβια ρόμπολα. Το καταφύγιο αυτή τη στιγμή έχει δυνατότητα φιλοξενίας 60 ατόμων, ενώ διαθέτει οργανωμένη κουζίνα. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προχώρησε πρόσφατα στην ανακαίνιση του κτιρίου, κάνοντας το πιο λειτουργικό και ζεστό, ακόμα και για τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, δημιούργησε και θα συντηρεί ένα οργανωμένο ελικοδρόμιο κοντά στο καταφύγιο για περιπτώσεις ανάγκης.

Η ανάβαση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας γίνεται από πολύ καλά οδοσημασμένο μονοπάτι. Η διαδρομή ξεκινά από τη διασταύρωση “Γκορτσιά” και ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που οδηγεί στο Οροπέδιο Μουσών του Ολύμπου και τις κορυφές (Μύτικας και Στεφάνι), ενώ στο ύψος του υδραγωγείου ο επισκέπτης επιλέγει να κινηθεί προς τις κορυφές μέσω Πετρόστρουγκας. Το καταφύγιο, λόγω της θέσης του, μπορεί να αποτελεί ορμητήριο ιδίως για τις χειμερινές αναβάσεις, καθώς θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν πλέον ανοίξει αναρριχητικές διαδρομές σε κοντινό βράχο.

Στα εγκαίνια του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο έχουν προσκληθεί πολλοί τοπικοί επίσημοι φορείς του Νομού Πιερίας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Δίον-Λιτοχώρου και Κατερίνης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ο περιφερειάρχης του νομού. Επίσης, έχουν καλεστεί και θα παραβρεθούν πλήθος μελών της ορειβατικής κοινότητας και εθελοντών–μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Μας βρήκε νέα συμφορά!!!! - ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ "τσίου"

Το πουλάκι Τσίου.


Η νέα μπούρδα που απευθύνεται σε παιδάκια αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως, ενθουσιάζει τους γαϊδουρο-ενήλικες.

36 εκατομμύρια views στην Ιταλία.

Αρχίζουν οι παραλλαγές από φανς – μπλόγκερς


Και η ελληνική εκδοχή. Αναμένεται να έχει μεταλλαχθεί σε εφιάλτη μέχρι τα Χριστούγεννα:
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 16 Νοεμβρίου οι σχολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 17 Νοέμβρη, σύμφωνα και με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι καθηγητές θα πρέπει να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου.
Μάλιστα, όσα σχολεία είναι απογευματινά, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις κατά τις πρωινές ώρες, σε συνεννόηση με τα πρωινά συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οροπέδιο 8/11. Λήψη από την κάμερα του καταφυγίου Χρήστος Κάκκαλος

Χθεσινή φωτογραφία του χιονισμένου 
Οροπεδίου των Μουσών στον Όλυμπο
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται οι "έξυπνες" πιστωτικές κάρτες με πληκτρολόγιο και οθόνη αφής

Πιστωτικό υπόλοιπο και όλο το ιστορικό συναλλαγών τους θα μπορούν να βλέπουν χιλιάδες καταναλωτές με τις "έξυπνες" και "διαδραστικές" πιστωτικές κάρτες. Ποια εταιρία τις λανσάρει. Άμεσα το web banking
Η αμερικανική εταιρεία Μastercard λανσάρει μια νέα πιστωτική κάρτα με οθόνη LCD και πληκτρολόγιο αφής, η οποία σε πρώτη φάση θα διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking.
Αργότερα, όμως, η κάρτα θα μπορούσε να προβάλλει επιπλέον πληροφορίες όπως το πιστωτικό υπόλοιπο και το ιστορικό συναλλαγών.
Η νέα κάρτα θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στη Σιγκαπούρη με την προοπτική να επεκταθεί αργότερα και σε άλλες αγορές, ανακοίνωσε η Mastercard αυτή την εβδομάδα.
Σε πρώτη φάση, η κάρτα θα αντικαθιστά τις συσκευές που δίνουν κωδικούς μίας χρήσης για την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking.
Οι συσκευές αυτές, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες, αυξάνουν μεν την ασφάλεια των συναλλαγών, ωστόσο πολλοί χρήστες το βρίσκουν κουραστικό να τις μεταφέρουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία.
"Αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε, αντί να στέλνουμε στους πελάτες μια επιπλέον ογκώδη συσκευή, να την αντικαταστήσουμε με κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους" σχολίασε εκπρόσωπος της τράπεζας Standard Chartered Bank, η οποία λανσάρει την κάρτα σε συνεργασία με τη Μastercard.
Όπως επισημαίνει πάντως το Ars Technica, παρόμοιες διαδραστικές κάρτες έχουν διατεθεί από τη Mastercard στην Τουρκία, τη Ρουμανία και άλλες αγορές, ενώ μια ανάλογη κάρτα παρουσιάστηκε πέρυσι από τη Visa.
Και αν η τεχνολογία πάρει θετικές κριτικές, οι κάρτες θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με νέες λειτουργίες, όπως η προβολή πληροφοριών για τις συναλλαγές.
Οι νέες κάρτες, ωστόσο, θα μπορούσαν στο μέλλον να αντικατασταθούν από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC (Near Field Communications), οι οποίες πιστοποιούν την ταυτότητα του κατόχου ασύρματα.
Πηγή: NEWS247
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Απόλλων Λιτοχώρου "βγαίνει" EXO...

P A R T Y
από τον Απόλλων Λιτοχώρου
στο BAR EXO 

Αυτό το Σάββατο η ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Λιτοχώρου διοργανώνει PARTY στο EXO BAR στο Λιτόχωρο Πιερίας!

Φίλαθλοι ενισχύστε με την παρουσία σας την προσπάθεια της ομάδας!
Διαβάστε περισσότερα...

Με υπεύθυνη δήλωση μέσω διαδικτύου το επίδομα θέρμανσης

Με υπεύθυνη δήλωση στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης που δεν είχαν υποβάλει το προηγούμενο έτος, εφόσον δεν ήταν υπόχρεοι, θα μπορούν να πιστοποιηθούν και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Εκεί, θα πρέπει να αναγράψουν στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ότι δεν είχαν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση τον προηγούμενο χρόνο, διότι τα εισοδήματα τους ήταν χαμηλά. Η αίτηση θα γίνει δεκτή και θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης. Βέβαια θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια των δηλούμενων στοιχείων.
Κάντε την αίτηση εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται, για 5η ημέρα οι εγγραφές στο Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2012

Συνολικά 117 άτομα έχουν προστεθεί στον κατάλογο των συμμετεχόντων μέχρι σήμερα, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά.

Θα θέλαμε να τονίσουμε sτους ενδιαφερόμενους φίλους του αγώνα πως δε γίνονται δεκτές αιτήσεις με αγώνες που δεν πληρούν στα κριτήρια που έχουν τεθεί από τη διοργάνωση, ακόμα και αν αυτοί πραγματοποιούνται σε ορεινό περιβάλλον, όπως και αγώνες ασφάλτου. Στην περίπτωση που εσκεμένα δηλώνεται ψεύτικος αγώνας ορεινού τρεξίματος ως κριτήριο, η αίτηση ακυρώνεται, ενώ το ποσό των 20 ευρό δεν επιστρέφεται.

Τέλος, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσους αθλητές έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους ως σήμερα αλλά δεν έχουν δεί ακόμα το όνομά τους στον κατάλογο συμμετεχόντων, όπως επικοινωνήσουν με το athletes@olympus-marathon.com

Δήλωση Συμμετοχής στον "Χειμωνιάτικο Ενιπέα"
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η φύση και η τεχνολογία πάνε μαζί

Ένα καινοτόμο και πρωτότυπο wi-fi hotspot στο Παρίσι αποδεικνύει ότι αυτά τα δύο μπορούν ανα συνυπάρξουν με ένα αποτέλεσμα, εντυπωσιακό!

Το L’Escale Numérique, ένα διαδικτυακός εξωτερικός χώρος διαφορετικός από ους υπόλοιπους οφείλεται στο γάλλο σχεδιαστή Mathieu Lehanneur. Πρόκειται για ένα χώρο σχεδιασμένο και εξοπλισμένο ώστε να εξυπηρετεί του κατοίκους αλλά και τους τουρίστες του Παρισιού. Στο σημείο αυτό έχει κανείς τη δυνατότητα να φορτίσει την μπαταρία του κινητού του, ανεξαρτήτως μάρκας και μοντέλου καθώς επίσης μπορεί να καθίσει άνετα στα καθίσματα με τα ειδικά stands για laptop. Επίσης προσφέρονται πληροφορίες δωρεάν στους τουρίστες από μία τεράστια ηλεκτρονική πλατφόρμα, βοηθώντας τους να περιηγηθούν στην όμορφη, ερωτική πρωτεύουσα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΡΟΚ καταστάσεις στο σημερινό Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΠΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ TOSOH

Διαβάστε περισσότερα...

Αντώνη που είναι η δόση;;;


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα πληρώνονται οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μάγκας μόνο ένας Λιτοχωρίτης!

Ο νόμος και τα νέα μέτρα κόβουν με το μαχαίρι και όλες τις αποζημιώσεις περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Διαμαρτύρεται βέβαια με επιστολή του ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αλλά ποιος τον ακούει.

Πάντως μπορεί τα λεφτά να είναι λίγα, 93 ευρώ η κάθε συνεδρίαση όμως από απλή έρευνα και διαδικτυακή διασταύρωση διαπιστώσαμε ότι από τους 700 περίπου περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα ο μόνος που παραιτήθηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και δεν ζήτησε δραχμή φαίνεται να είναι κάποιος περιφερειακός σύμβουλος που κατάγεται από το χωριό μας.

Τυχαίο ; ή μαγκιά ;


Πάντως δεν δημοσιεύουμε όνομα και επίθετο γιατί δεν το έχουμε τσεκάρει 100% .
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής που μας εξοργίζουν ΟΛΟΥΣ!

Το iefimerida.gr αποκαλύπτει όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Αποκαλύπτει επίσης ότι το μίνι «πραξικόπημα» που έκαναν χθες το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα ενσωματωθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, εξόργισε τον πρωθυπουργό σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε προς στιγμήν να δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων.

Σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης όποιος υπάλληλος δεν δεχθεί να εργαστεί απολύεται αυτόματα.

Ο πρωθυπουργός με την εκδήλωση του πραξικοπηματος των υπαλληλων έδωσε εντολή να συνταχθεί και το σχετικό ΦΕΚ πολιτικής επιστράτευσης, αποφασισμένος να τελειώσει με τα προκλητικά προνόμια μιας συντεχνίας που εξοργίζει το κοινό αίσθημα.

Η απόφαση άλλαξε όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι για να επικυρωθεί το ΦΕΚ και να γίνουν οι κοινοποιήσεις σε κάθε υπάλληλο της Βουλής απαιτούνταν δύο ώρες. «Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστούν τα μέτρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να πάρει πίσω τη διάταξη αλλά να την επαναφέρει σύντομα.

Το μίνι-«πραξικόπημα»
Με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έφερε νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργούνται ειδικά προνόμια των παραχαϊδεμένων υπαλλήλων της Βουλής, που πολλές φορές έχουν προκαλέσει τη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Το χθεσινοβραδινό μπάχαλο στο Κοινοβούλιο, το οποίο περιέγραψε αναλυτικά το iefimerida.gr, ανάγκασε τελικά την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση αλλά η τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.

Tα προκλητικά προνόμια και τα τρελά λεφτά:
Οι υπάλληλοι έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο συν τα υπόλοιπα προνόμια που παρατίθενται παρακάτω. Επαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.
Μπορεί ο 15ος και 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο. Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής.
Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς.
Κατά προσέγγιση το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.
Παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Με τον διορισμό του ένας υπάλληλος της Βουλής έχει και πολλά προνόμια, που δεν έχει κανείς άλλος εργαζόμενος. Μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα. Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργήθηκε κι άλλος παιδικός σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.
Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι παρακάτω. Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα που αποτελούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο δεν πηγαίνουν στα ταμεία της Βουλής ή του ελληνικού κράτους, αλλά αντίθετα πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Ετσι το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ το χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48 .000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.
Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.
Επαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!
Μετά το σάλο που προκλήθηκε και την οργισμένη παρέμβαση του Πρωθυπουργού να μην δοθεί, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες που έδωσαν το θέμα στη δημοσιότητα έγιναν κόκκινο πανί για τους υπαλλήλους της Βουλής. «Αλήτες δημοσιογράφοι, μας κάψατε» και «Και τώρα τι καταλάβατε; Καθάρισε ο τόπος;» έλεγαν στους δημσοιογράφους. Εξοργισμένοι οι υπάλληλοι της Βουλής κατηγορούσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για «επιχείρηση στοχοποίησής» τους σχετικά με την αποκάλυψη του προκλητικού εκλογικού επιδόματος και τη συνακόλουθη απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη σχετική απόφαση. Χαρακτηριστικά, το επίδομα αυτό εγκρίθηκε για τους δύο μήνες όπου η Βουλή ήταν κλειστή!

Όπως δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, που υπέγραψε τη σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση, συμπληρώνοντας ότι πρώτη η κυρία Αννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγηση του συγκεκριμένου μετεκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους τους κοινοβουλίου. Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου και Ιουνίου.

Πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Βουλής
Το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ήταν ως το 2010 1.340 άτομα.

Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής 106 εκατ. Ευρώ.

Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης.

Πηγή: iefimerida
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητικότητα για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Μακεδονία

Τον Δεκέμβριο, θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Δυτική Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) και η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ ενέκριναν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης του έργου, που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δυναμικότητας 120.000 τόνων, για χρονικό διάστημα 27 ετών.
Οι υποψήφιοι που προεπιλέγησαν κατά την Α' Φάση του διαγωνισμού και προσκλήθηκαν να παραλάβουν τα τεύχη της Β' Φάσης είναι οι: WASTE SYCLO, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ- J&P ΑΒΑΞ- POLYECO, NOVAERA HELLAS, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ- ΑΔΑΜΙΔΗΣ και ΗΛΕΚΤΩΡ- HELESI.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης προεπιλογής για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Ηλείας. Κατόπιν αυτού, το έργο θα προχωρήσει πλέον στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας επίσης 27 ετών και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του νομού Ηλείας, δυναμικότητας περίπου 100.000 τόνων. Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους. Οι υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί είναι οι εξής: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Ένωση εταιρειών ARCHIRODON GROUP- INTRAKAT- ΕNVITEC, Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ- J&P ABAΞ- ΑΑΓΗΣ και Ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ- ΗΛΕΚΤΩΡ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Το μπαμ που σας χρωστάμε μαζί και με ένα δωράκι - Στο ΣτΕ το θέμα των αποβλήτων της TOSOH

ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΞΑΜΕ!
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφέυγουν, πάνω από 40 πολίτες και φορείς του Δήμου Δίου - Ολύμπου, ενάντια στην απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στην ουσία αποδεχεται την απόθεση του παραπροϊόντος της TOSOH στο Λατομείο Λιτοχώρου. 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται πλέον να αποφασίσει για την τύχη του "μεγαλόπνοου σχεδίου των 82000 ευρώ".

Μέχρι να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση για το θέμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια!

Συγχαρητήρια αξίζουν στην "Επιτροπή κατά των Αποβλήτων στον Όλυμπο" που με μεθοδευμένες κινήσεις έφερε την προσπάθειά της σε πέρας. Η αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν να κατατεθεί την προηγούμενη Δευτέρα απλά λόγω των συνεχών απεργιών των δικηγορών - εάν δεν έχει κατατεθεί ήδη - θα κατατεθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβριου.

Πάμε στο δωράκι τώρα:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, αυτήν την ώρα κατατίθεται στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου αίτηση 9 δημοτικών συμβούλων για τη διενέργεια ειδικής συνεδρίασης με θέμα: "ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ".
Εντός 6 ημερών ο Πρόεδρος πρέπει - βάσει Καλλικράτη - να ορίσει την ημερομηνία της ειδικής συνεδρίασης.

Κατά τα λοιπά, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου απέστειλε σε blogs την απάντηση του υφυπουργού Σταύρου Καλαφάτη στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για τα απόβλητα της TOSOH.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας θυμήσουμε πως η απάντηση αυτή έχει δοθεί από τον κύριο Καλαφάτη εδώ και 2  μήνες. 

Για ποιον λόγο ο ειδικός συνεργάτης θυμήθηκε σήμερα να ασχοληθεί με το θέμα - μόνο ο Θεός μπορεί να μας απαντήσει. 

"Αντρέα ωραία φωτογραφία διάλεξες για το δελτίο τύπου που δεν μας απέστειλες! Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ή ο "φίλος σου από την Καρίτσα", σου τις έμαθε αυτές τις βλαχομαγκιές;;;;
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ! Πού ξέρεις;;;; Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι!"


Αυτά και συγνώμη για την καθυστέρηση του μπαμ!
Διαβάστε περισσότερα...