Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για το νέο έτος

«Καλή χρονιά σε όλους! 

Στον καθένα ξεχωριστά και στην Πατρίδα μας! 

Ευχές για υγεία και αγάπη, στις οικογένειές σας. 

Ευχές το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας… 

Και την αρχή της Ελπίδας για την Ελλάδα μας. 

Να θυμάστε, ότι - πέρα από τις ευχές - στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας.

Γι’ αυτό και η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας!». 
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Αγαπητοί Συνάδερφοι, 
Αγαπητοί Συμπατριώτες, 

Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους πρυτανεύουν η αισιοδοξία και η ελπίδα. Είναι η ώρα να αναζητήσουμε και πάλι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο, την Ελλάδα, την Πιερία μας. Η χώρα μας διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην μεταπολεμική της ιστορία. 

Το 2011 όλοι οι έλληνες βιώσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Αγωνιστήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για τα λάθη, τις πολλές και άδικες αποφάσεις που έπληξαν την αξιοπρέπεια των επιχειρήσεων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικογενειακή και προσωπική ευημερία, τις προοπτικές των παιδιών μας.  

Παρά τις αρνητικές εξελίξεις και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το 2012, αναφορικά με την οικονομική και κατ’ επέκταση πολιτική και κοινωνική κατάσταση, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας: με ενότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον. 

Το 2012, όσο δύσκολο κι αν προβλέπεται, το Επιμελητήριο Πιερίας κι εγώ προσωπικά, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε την τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη. Στο νέο έτος θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με περισσότερο σθένος για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας. 

Οι Πιεριείς έχουμε μια ψυχή και ένα σκοπό: να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Αυτό είναι το όραμα. Αυτή είναι η ευχή μου που εκφράζεται με θετικές σκέψεις και ακόμη περισσότερο με δυναμικές δράσεις και πρωτοβουλίες. 

Το 2012 ας είναι έτος ανατροπής μέσα από παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες υπέρ του κοινωνικού συνόλου, της ανάπτυξης, της εργασίας και δικαιοσύνης. 

Θερμές ευχές για Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία, Ανάπτυξη και Ευημερία. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς 
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάδειξη της «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ» του τοπικού κρασιού Πιερίας

Με οινοπαραγωγούς της Πιερίας, συναντήθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου -κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας- και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

Η συνάντηση δεν ορίσθηκε τυχαία εκείνη την ημέρα, αλλά λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που παίζει το κρασί στο εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις εστίασης.  

Στην ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάδειξη της ταυτότητας του κρασιού που παράγεται στην Πιερία, μέσα από δράσεις γευσιγνωσίας και άλλες προωθητικές ενέργειες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Παράλληλα, η Σοφία Μαυρίδου κατέθεσε προς συζήτηση πρόταση για θεσμοθέτηση ετήσιου Φεστιβάλ Κρασιού με την επωνυμία «ΟΙΝΟΠΙΕΡΙΑ», στο πλαίσιο γενικότερης εκστρατείας ανάδειξης τοπικών προϊόντων με τίτλο «ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ».

Η πρώτη δράση για την ανάδειξη της ταυτότητας του κρασιού της Πιερίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, θα γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2012 στο Δήμο Κατερίνης (μετά από σχετική συνεννόηση με το δήμο) και θα περιλαμβάνει γευσιγνωσία καθώς και παροχή ενημέρωσης προς τους καταναλωτές, προκειμένου να μπορούν να αξιολογούν σωστά ένα κρασί και να συνδυάζουν κάθε φαγητό με το κατάλληλο κρασί ανάλογα με την περίσταση. Ανάλογες δράσεις προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και στους άλλους δύο Καλλικρατικούς Δήμους. 

Την πρόταση επικρότησαν οι παριστάμενοι οινοπαραγωγοί, Γεώργιος Αδάμος , Απόστολος Κούρτης, Κωνσταντίνος Παπαγιαννούλης και Νικόλαος Χρυσοστόμου, που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην υλοποίησή της (τεχνογνωσία και συγχρηματοδότηση), καθώς όπως διαφαίνεται θα αποφέρει οφέλη τόσο για τον κλάδο τους όσο και για την Πιερία.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Επιμελητήριο 
και Επιχειρηματίες 
για τη φιλοξενία δημοσιογράφων 
με στόχο την τουριστική προβολή

Ομόφωνα εγκρίθηκε η απόφαση από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου 
Με στόχο την τουριστική προβολή της Πιερίας, με εστίαση στον ορεινό τουρισμό, το Επιμελητήριο Πιερίας προσκαλεί δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα σ’ ένα τριήμερο φιλοξενίας, στις 13-15 Ιανουαρίου 2012. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου με τουριστικούς φορείς ώστε να υπάρξει η συνδρομή των επαγγελματιών του τουρισμού για την καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου. 

Οι συμμετέχοντες 
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Α’ Αντιπρόεδρος Μάρκος Κουλούμογλου, η Β’ Αντιπρόεδρος Ματούλα Βελώνη, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης Παύλος Μπατάλας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέϊνα, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου και λοιπών διαμερισμάτων πρώην Δ. Πιερίων Αναστασία Μποστανίτη – Κιοσέ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας και ο Μπάμπης Ζαπουνίδης. 

Η σύσκεψη 
Τη συνδρομή και συνεργασία των επαγγελματιών του τουρισμού ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπου αναπτύχθηκε η στόχευση της πρωτοβουλίας αλλά και τέθηκε επί τάπητος το πρόγραμμα της φιλοξενίας. Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση των παρευρισκομένων να συμβάλουν στη διοργάνωση του τριημέρου φιλοξενίας των δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα τονίζοντας ότι τέτοιες δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προώθηση της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο και γι αυτό απαιτείται να επαναλαμβάνονται. 

Οι επαγγελματίες του τουρισμού σημείωσαν ότι θα συμμετέχουν ενεργά προσφέροντας τα καταλύματά τους αλλά και ιδιαίτερη φιλοξενία, όπως γεύματα και ξενάγηση. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε διεξοδικά το πρόγραμμα της φιλοξενίας το οποίο, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ορεινού τουρισμού, θα περιέχει επισκέψεις και φιλοξενία σε Λιτόχωρο, Ελατοχώρι, Χιονοδρομικό Κέντρο, Δίον και αρχαιολογικούς χώρους, Π. Παντελεήμονα, Πλαταμώνα, Λεπτοκαρυά, Παραλία Κατερίνης. 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Ενώνουμε τα χέρια για την ανάδειξη του της Πιερίας» 
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας από την άμεση ανταπόκριση των επαγγελματιών του τουρισμού σ’ αυτή την πρωτοβουλία μας. Ενώνουμε τα χέρια σε μια κοινή προσπάθεια να αναδείξουμε τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών επιλογών. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την άριστη συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα της κοινής μας προσπάθειας. Τους ευχαριστώ όλους». 

Ομόφωνα εγκρίθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο 
Τέλος, το θέμα της φιλοξενίας των δημοσιογράφων στην Πιερίας ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου. Τα μέλη του Δ.Σ. αφού ενημερώθηκαν για τη δράση από τον κ. Χατζηχριστοδούλου ενέκριναν ομόφωνα το θέμα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Εύχομαι από καρδιάς σε όλο τον κόσμο   
Καλή Χρονιά με Υγεία, Ειρήνη, 
Αγάπη  και Ευημερία. 
Το 2012 να είναι ένα έτος δημιουργικό, ελπιδοφόρο,  και χαρούμενο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχές Κουκοδήμου για το Νέο Έτος


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ 

Κύριε Υπουργέ
Με έκπληξη παρακολουθούν οι πολίτες τις τελευταίες ημέρες την ανακολουθία λόγων και έργων που αφορά τις συγχωνεύσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα. Αιτία η παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ροντούλη προκειμένου κατ’εξαίρεση να μη συγχωνευθούν οι ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στην εκλογική του περιφέρεια. Για το ίδιο εξάλλου θέμα ο πρόεδρος των εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος προχώρησε σε δημόσια καταγγελία. Στην Πιερία, αποφασίστηκε η συγχώνευση της ΔΟΥ Αιγινίου με τη ΔΟΥ Κατερίνης, αν και παρουσιάστηκαν από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τη μη συγχώνευση.  

Κύριε Υπουργέ
Το ρουσφετολογικό και πελατειακό τρόπο λειτουργίας του κράτους επί σειρά ετών πληρώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και είναι αν μη τι άλλο προκλητικό στο ίδιο πλαίσιο να κινείται και η σημερινή κυβέρνηση που έχει θεωρητικά τουλάχιστον στόχο την αντιμετώπιση των ιδιαίτερα κρίσιμων οικονομικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Αν η αντίληψη αυτή επικρατεί και μέσα στους κόλπους της ίδιας της κυβέρνησης τότε κανένα εγχείρημα, καμία προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει, παρά τις συνεχείς θυσίες του ελληνικού λαού. 

Κύριε Υπουργέ
Αποτελεί πρόκληση η κατ’εξαίρεση ακύρωση της απόφασης συγχώνευσης των ΔΟΥ στις δυο συγκεκριμένες περιοχές υπό τις συνθήκες που αυτή πάρθηκε. Ωστόσο, αν τα επιχειρήματα για τη μη συγχώνευση ήταν αυτά που υπαγόρευσαν την απόφαση, τότε παρακαλώ, δεχθείτε το αίτημά μας για μη συγχώνευση της ΔΟΥ Αιγινίου με τη ΔΟΥ Κατερίνης, διότι συντρέχουν ακριβώς οι ίδιοι λόγοι. Ο εμπαιγμός σε βάρος των πολιτών πρέπει να σταματήσει. 

Κώστας Κουκοδήμος 
Βουλευτής Ν.Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά από την Π.Ε.Πιερίας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά από την Π.Ε.Πιερίας 

Χαρά και χαμόγελα «χάρισε» στους μικρούς πολίτες της Πιερίας, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στον πεζόδρομο της Κατερίνης. 

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το εορταστικό περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί με πολύ αγάπη και με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων. 

 Ένας Άγιος Βασίλης, ένας κλόουν και ένα ξωτικό των Χριστουγέννων ήταν οι πρωταγωνιστές της γιορτής, που αγκάλιασαν τους μικρούς φίλους, έπαιξαν, ζωγράφισαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. 

Με το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα να κυριαρχεί, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μοίρασε γλυκά και ζαχαρωτά καθώς και μπαλόνια στα παιδιά, που γεύτηκαν αγαπημένες λιχουδιές και απόλαυσαν στιγμές κεφιού και διασκέδασης. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε θερμά τον κόσμο και ιδιαίτερα τα παιδιά στην εκδήλωση, ανταλλάσοντας μαζί τους ευχές. «Μέσα στο δύσκολο οικονομικό κλίμα που ζούμε, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη εορταστική ατμόσφαιρα εδώ στην καρδιά της Κατερίνης. Το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη για τους μικρούς μας φίλους με τα διάφορα δρώμενα, με τα δωράκια και τα γλυκίσματα προσέδωσαν μια ξεχωριστή γιορτινή νότα, δίνοντας απλόχερα χαρά στα παιδιά μας αλλά και σε εμάς τους μεγαλύτερους την ευκαιρία να ξαναγίνουμε παιδιά, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να ελπίσουμε για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε η Σοφία Μαυρίδου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, οι ποδοσφαιριστές Στέλιος Μαλεζάς και Γιάννης Μυστακίδης, που έδωσαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς τους θαυμαστές. Παράλληλα, πολύτιμη ήταν για άλλη μια φορά η βοήθεια που παρείχε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης αλλά και ο δήμος Κατερίνης για την ευγενική διάθεση του περιπτέρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για την επίσημη τελετή κοπής της βασιλόπιτας στην Π.Ε.Πιερίας

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Eυχές για τη νέα χρονιά από την ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Μου 'ταξες ταξίδι να με πας...

Ο δημοτικός σύμβουλος της "Ολύμπιας Γης" Γιώργος Κεχαγιάς στην χθεσινή του τοποθέτηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Δίου - Ολύμπου, απευθυνόμενος προς στον δήμαρχο Γ. Φαρμάκη είπε - μεταξύ άλλων - τα εξής:

"Κύριε Δήμαρχε, η Ολύμπια Γη δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό...
Τον καταψηφίζει κατηγορηματικά διότι δεν ψάχνετε συννενόηση,
ψάχνετε συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι εικονικής πραγματικότητας"Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές από το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου


Διαβάστε περισσότερα...

Αγαστή η συνεργασία Μαυρίδου - Παπαστεργίου σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας


Τη μεταξύ τους εκτίμηση και αγαστή συνεργασία επικύρωσαν με μια θερμή χειραψία η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο τέως Νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργάνωσε με επιτυχία  για τα παιδιά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011,  στον πεζόδρομο της Κατερίνης. 

Προγενέστερη Νομαρχιακή Αρχή και σημερινή Περιφερειακή Αρχή αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για το 2012.
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με μεγαλη εκπληξη διαβαζω τις τελευταιες μερες στα μεσα ενημερωσης αποψεις για την τουριστικη προβολη της Πιεριας και της περιφ. κεντρικης Μακεδονιας απο θεσμικους ανθρωπους οι οποιοι ασχολουνται με τα κοινα τουλαχιστον μια δεκαετια και η εκπληξη μου ειναι,στο γεγονος, οτι προσπαθουν με τις αποψεις τους να μηδενισουν τις προσπαθειες ολων των αλλων εκτος των εαυτων τους.

Ο τουρισμος ειναι υποθεση ολων μας και χωρις συνεργασια δεν μπορει να επιτευχθει το μεγιστο αποτελεσμα.Η περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας στης 19 Δεκεμβριου ενεκρινε το ποσο του 1.235.000 ευρω για την τουριστικη προβολη της περιφερειας για το 2012(σας εχω στελει αναλυτικα ολη την προταση που εγκριθηκε απο το περιφερειακο συμβουλιο ). 

Θα ηθελα να ξεκαθαρισω ορισμενα πραγματα για να μπορει και ο κοσμος να καταλαβαινει για να μην αφηνονται εντυπωσεις. 

 1) Με το σχεδιο νομου του Καλλικρατη διευθυνσεις τουρισμου εχουνε μονο οι νησιωτικες περιφερειες.Το ποσο που προανεφερα και που εγκριθηκε ειναι αποτελεσμα της πιεσης και της αγωνιας που εχουμε ολοι ωστε να παρουσιασουμε την καλυτερη προβολη του τοπου μας προς τους τουριστες και επισκεπτες. 

2) Η επιτροπη τουρισμου απο τον Αυγουστο και μετα συνεδριαζει καθε 10 μερες ωστε να μπορει αμεσα να ξεπερασει και να λυσει τα ζητηματα που προκυπτουν. 

3) Η μεχρι τωρα βοηθεια του ΕΟΤ ειναι μηδαμινη σε επιπεδο προβολης της κεντρικης μακεδονιας, ποσο μαλλον της Πιεριας.Δεν υπαρχει αναφορα ουτε για τον Ολυμπο,ουτε για το αρχαιο Διον στα εντυπα του ΕΟΤ.Αυτες ειναι οι συνεπειες απο την καταργηση του υπουργειου τουρισμου.Ο υφυπουργος τουρισμου ακομα ερχεται στην Πιερια. 

4) Η προβολη σε χωρες του εξωτερικου γινετε με βαση τι μπορουμε να προσελκυσουμε σαν τουριστα και οχι σαντη θα θελαμε να εχουμε σαν τουριστα. 

5) Ο Ολυμπος ειναι ενα ισχυρο (brand name), ονομα,στην τουριστικη αγορα και το εχουμε αναξιοποιητο ολα αυτα τα χρονια, ας γινει επιτελους πολος ελξης επισκεπτων.εκει πρεπει να ξεπερασουμε την αναλγησια του κρατους και να συνεργαστουμε προς αυτη την κατευθυνση. 

6) Ο χειμερινος τουρισμος ειναι ενα δυσκολο κομματι γιατι η περιοδος ειναι παρα πολυ μικρη στην περιοχη μας,ο ανταγωνισμος απο γειτονικες χωρες ειναι μεγαλος,το επιπεδο εξοπλισμου τον χιονοδρομικων κεντρων μας ειναι ελλιπης.

Για να την επιβιωση των επιχειρησεων χρειαζεται στηριξη με μετρα απο την πολιτεια. Μεσα στην οικονομικη συγκυρια που βρισκομαστε δεν φτανει να προσπαθει ξεχωριστα ο καθε φορεας να προβαλει τουριστικα τον τοπο του.

Πρεπει ολοι μαζι να βαδισουμε σε ενα κοινο στοχο. 

Τι νοημα θα εχει η τουριστικη προβολη εαν τα ξενοδοχεια κλεισουν γιατι δε θα μπορουν να πληρωσουν το χαρατσι της ΔΕΗ; 
Τα εστιατορια και τα καφε δεν θα λειτουργουν γιατι αυξηθηκε το φπα στο 23%; 
Τα ενοικιαζ. δωματια δεν ανοιξουν γιατι πρεπει να πληρωνουν το ΤΕΒΕ ολο το χρονο ενω δουλευουν 40 μερες; 
Τα εμπορικα μαγαζια βαλουν λουκετο γιατι γεμισε κινεζικα η αγορα,;

Αυτα ειναι προβληματα που πρεπει να λυθουν αμεσα και σε συνδυασμο με την προβολη του τοπου μας θα δωσουν αναπτυξη στην περιοχη μας.

Πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι συγκριτικα με τις υπολοιπες ενοτητες της κεντρικης Μακεδονιας,η Πιερια ειναι στην καλυτερη θεση γιατι συνδυαζει τις περισσοτερες μορφες τουρισμου. 

Στις επομενες μερες θα πραγματοποιηθει συναντηση ολων των εμπλεκομενων φορεων για την δημιουργια τουριστικου οργανισμου Περιφ.ενοτητας Πιεριας για να μπορει να υπαρχει ενα ευελικτο οργανο σε σχεση με την τουριστικη προβολη. 

Ολοι μαζι συλλογικα για το καλο του τοπου μας. 

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
εκπροσωπος τουριστ.προβολης περ.ενοτ.Πιεριας
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία δήμων εντός τού πλαισίου προγράμματος ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΕΛΛΑΣ, ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 
Διαδημοτικό πρόγραμμα «στις ρίζες τού Μεγάλου Αλεξάνδρου» 

 * Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΑΣ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΣ, ΕΝΑ ΕΝΗΜ.ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ. 
* Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 

Συνάντηση των τεσσάρων δήμων που έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για ενιαία ανάδειξη των πιο σημαντικών αρχαιολογικών τόπων των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο. 

Κατά την ενημέρωση που έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δήμου Δίου-Ολύμπου από τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Φαρμάκη, πρόκειται για ανάδειξη αρχαιολογικών τόπων οι οποίοι ιστορικά συνδέονται με το όνομα και την προσωπικότητα, τη ζωή και τη δράση τού Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Η δημιουργία του δικτύου περιοχών με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με κεντρικό πρόσωπο τον Αλέξανδρο, ήταν μια ιδέα του δημάρχου Νάουσας Αναστάσιου Καραμπατζού, ο οποίος στις 23 Μαρτίου του 2011 είχε απευθύνει επιστολή - πρόσκληση στον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, στον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο καθώς και στη δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. 

Οι τρεις δήμαρχοι, με απαντητικές επιστολές τους προς τον κ. Καραμπατζό, αποδέχθηκαν την πρόσκληση συνεργασίας ενώ λίγο αργότερα υπογράφτηκε και σχετικό πρωτόκολλο. Στην εκδήλωση που έγινε για την υπογραφή του πρωτοκόλλου, από την πλευρά του δήμου Δίου-Ολύμπου συμμετείχε ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Μαρία Τσιμήτρη. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ 

Όπως ανέφερε ο κ. Γ.Φαρμάκης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο, ήταν η τρίτη, κατά σειρά, συνάντηση εκπροσώπων των δήμων Πέλλας, Βέροιας, Νάουσας και Δίου-Ολύμπου καθώς και εκπροσώπων από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενδοπεριφερειακής και διαδημοτικής συνεργασίας που προωθείται. 

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η προβολή των περιοχών αυτών δια της ανάδειξης του πολιτισμού και κυρίως δια της ιστορίας και της αρχαιολογίας, με στόχο την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος από το εσωτερικό και το εξωτερικό (αρχαιολογικός τουρισμός). «Σχεδιάσαμε αρχικά ένα μικρό πρόγραμμα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν κάποιες άμεσες ανάγκες. 

Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ενός φυλλαδίου που θα διατεθεί για πληροφόρηση, καθώς και ενός ιστιότοπου μέσω του οποίου θα δίνονται τόσο αρχαιολογικές – ιστορικές πληροφορίες, όσο και γενικές πληροφορίες σε συνάρτηση με το φυσικό περιβάλλον των μνημείων, με τα καταλύματα, τη γαστρονομία αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα κάθε περιοχής. 

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας μιας μελέτης για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στους τέσσερις δήμους αλλά και σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει από πού θα πάει για το Δίον, από πού θα πάει για τα Λείβηθρα, τη Βεργίνα την Πέλλα, τη Μίεζα κλπ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γ.Φαρμάκης. 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση δημοτικών και αντιπεριφερειακών αρχών που έγινε στο Λιτόχωρο, ήταν παρόντες ο οικοδεσπότης αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Ημαθίας Τάσος Καραμπατζός, καθώς και ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. 

Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Μαρία Τσιμήτρη και Σοφία Νούλα, άλλοι παράγοντες των δήμων Πέλλας, Βέροιας και Νάουσας, οι αρχαιολόγοι εκπρόσωποι της ΚΖ εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας Εύα Αλβανού, Ελένη Κλεινάκη και Κωνσταντίνος Νούλας, οι αρχαιολόγοι της ΙΖ ΕΠΚΑ Ημαθίας, Νεκτάριος Πουλακάκης, Χαράλαμπος Τσούγγαρης και Ιωάννης Γραικός, ο επιστημονικός συνεργάτης της αντιπεριφέρειάρχη Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, καθώς άλλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Τέλος, παρόντες, ως παρατηρητές, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου, Νικόλαος Βλαχόπουλος, αλλά και ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου Σπύρος Ντάβανος, οι οποίοι έκαναν και μια σύντομη τοποθέτηση. Και στο κλείσιμο της συνάντησης ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ευχήθηκε να συνεχιστεί και να ευοδωθεί αυτή η συνεργασία προς όφελος όλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Ενημερωτικές συναντήσεις για εναλλακτικές καλλιέργειες στον Δ.Δίου-Ολύμπου

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΗ Δ.Ε.Α.Δ.Ο., ΤΗΝ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. – ΟΤΑ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΔΙΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥΣ
Συναντήσεις του Δ.Δίου-Ολύμπου για εναλλακτικές καλλιέργειες 
* ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ «ΓΛΥΚΟ ΣΟΡΓΟ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ 
* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Με αντικείμενο την προώθηση εναλλακτικών και πιο αποδοτικών καλλιεργειών στον δήμο Δίου-Ολύμπου πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τη συμμετοχή κόσμου, μία στο Λιτόχωρο και μία άλλη στην Κονταριώτισσα. 

Η συνάντηση στο Λιτόχωρο αφορούσε την καλλιέργεια του ενεργειακού φυτού «γλυκό σόργο» για την παραγωγή βιοαιθανόλης - βιοκαυσίμων, και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου. 

Η συνάντηση στην Κονταριώτισσα αφορούσε στη «σύγχρονη καλλιέργεια» και στην «προοπτική (περαιτέρω) ανάπτυξης της ροδιάς» και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του τ. δημαρχείου Δίου. 

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ «ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΡΓΟΥ» 
Η συνάντηση στο Λιτόχωρο έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διακρατικού έργου «Sweethanol» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» και αφορά αγρότες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, επενδυτές, ενεργειακά γραφεία, παραγωγούς καυσίμων, επιστήμονες που μελετούν θέματα του τομέα ενέργειας και ανάπτυξης, φορείς υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δήμους, κλπ. 

Όπως, μάλιστα, τονίστηκε από τους εισηγητές, τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας του γλυκού σόργου είναι αφενός μεν οι απαιτήσεις του σε ύδρευση και λιπάσματα είναι χαμηλές, επομένως το κόστος καλλιέργειας είναι μικρό, αφετέρου δε η υψηλή περιεκτικότητα του φυτού σε σάκχαρα, γεγονός που βοηθά στην υψηλή παραγωγή βιοαιθανόλης. 

Στη συνάντηση, χαιρετισμούς απηύθυναν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος που είναι αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα, Πέτρος Κιάφας, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κωτούλης, τ. διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας, ο οποίος και διηύθυνε τη συζήτηση. 

Παρόντες ήταν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τζίκας, ο διευθυντής της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Βαγγέλης Φελώνης, ο οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων Γιάννης Σβάρνας, ο γεωπόνος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Μόσχος Γιαλένιος, δημοτικοί υπάλληλοι του Δ.Δίου-Ολύμπου, αγρότες αλλά και επιχειρηματίες. 

Η όλη εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της «Ανατολικής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» και του δήμου Δίου-Ολύμπου - Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε. και εισηγητές ήταν επιστήμονες και ερευνητές γύρω από την καλλιέργεια του φυτού και την παραγωγή βιοαιθανόλης. 
Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΙΑΣ 
Η συνάντηση στην Κονταριώτισσα διοργανώθηκε από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και από τον συνεταιρισμό παραγωγών ροδιού Βροντούς ενώ συντονιστής τής ημερίδας ήταν ο γνωστός Πιεριέας δημοσιογράφος, Γιάννης Τσιμπονίδης. 

Στη συνάντηση, χαιρετισμούς απηύθυναν η τοπική αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος που είναι αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα, Πέτρος Κιάφας, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού παραγωγών ροδιάς Χρήστος Βάγιας, ενώ εισηγητές των θεμάτων ήταν επιστήμονες και ερευνητές γύρω από την καλλιέργεια του φυτού. 

Μάλιστα, ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης, αναφερόμενος στις συναντήσεις αυτές καθώς και στο ενδιαφέρον του κόσμου είπε, μεταξύ άλλων, ότι όλα αυτά είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν έμπρακτα ότι η περιοχή αγωνιά για τον μέλλον της. 

Τόνισε δε ότι γι αυτούς τους λόγους ο δήμος με τη συνεργασία και των ανάλογων φορέων διοργανώνουν αυτές τις συναντήσεις, ώστε να ενημερώνονται όσοι θέλουν για νέες και πιο αποδοτικές καλλιέργειες. 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ 
Εισηγητές της συνάντησης ήταν ο Δρ. Μιλτιάδης Βασιλακάκης, καθηγητής γεωπονίας τού Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δρ. Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, επίκουρος καθηγητής τής πολυτεχνικής σχολής τού Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δρ. Εμμανουήλ Ναβροζίδης, καθηγητής γεωπονίας στο τμήμα φυτικής παραγωγής τού Αλεξάνδρειου τεχνολογικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης, η Δρ. Παυλίνα Δρογούδη, αναπληρώτρια ερευνήτρια του ινστιτούτου φυλλοβόλων δένδρων τού εθνικού ιδρύματος αγροτικής έρευνας, ο Δρ. Θωμάς Θωμίδης, επίκουρος καθηγητής γεωπονίας στο τμήμα φυτικής παραγωγής τού Αλεξάνδρειου τεχνολογικού ιδρύματος Θεσσαλονίκης», η Δρ. Βούλα Βεκιάρη, ερευνήτρια του ινστιτούτο τεχνολογίας γεωργικών προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ καθώς και εκπρόσωπος της «Ελληνικής Αγοράς Α.Ε.». 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο τ. δήμαρχος Δίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Χρήστος Τζιμόπουλος ως εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Μόσχος Γιαλένιος, εκπρόσωποι αγροτικών και άλλων φορέων, εκπρόσωποι νέων αγροτών καθώς και αρκετοί αγρότες της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτήν την ώρα συζητείται ο προϋπολογισμός του 2012, στην τελευταία φετινή συνεδρίαση του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου-Ολύμπου για το 2011 θα είναι ειδική και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Λιτόχωρο.
Στη συνεδρίαση αυτή που θα γίνει στην αίθουσα του Δ.Σ., δίπλα από το ναυτικό μουσείο, στις 6.00 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει διεξοδικά επί του προϋπολογισμού του δήμου για το έτος 2012 και στη συνέχεια θα αποφασίσει σχετικά.
Εισηγητές του σχεδίου προϋπολογισμού θα είναι ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, καθώς επίσης και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, Γιώργος Παπαγεωργίου.
Διαβάστε περισσότερα...