Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στη 1 μ.μ.


Διαβάστε περισσότερα...

Επτά καινοτόμες αγροτικές επιχειρήσεις εξηγούν πώς φτάνεις από το "δεν γίνεται" στο ...βραβείο

“Όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε την ιδέα μας πράξη, βαρεθήκαμε να ακούμε 'αυτό δεν γίνεται'.

Τελικά επιμείναμε και καταλάβαμε ότι όλα γίνονται, αρκεί να το πιστέψεις”: ο Σταύρος Αργυρόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας BIOGRECO ΑΕ, η οποία το 2002 ξεκίνησε να παράγει το πρώτο νωπό πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο στην Ελλάδα, κόντρα στα ...”δεν γίνεται”, εξήγησε σήμερα τον ρόλο της επιμονής στην επιτυχία μιας καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας, παραλαμβάνοντας το ένα από τα επτά βραβεία, που απένειμε σε ισάριθμες καινοτόμες επιχειρήσεις το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η απονομή των βραβείων, τα οποία αφορούσαν επιχειρήσεις του κλάδου της ζωικής παραγωγής, έγινε στο πλαίσιο της 8ης διεθνούς έκθεσης Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει ορισμένες από τις βραβευθείσες επιχειρήσεις.

Η ιδέα έκανε τη (βιολογική) κότα Το 2001, τρεις νέοι που επέλεξαν να ζήσουν με τις οικογένειές τους στη Λακωνία, οι γεωπόνοι- ζωοτέχνες Σταύρος Αργυρόπουλος και Μπάμπης Λύρας κι ο αγρότης Μελέτης Γιαννάκος ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνδυάζοντας την επιστημονική γνώση με την αγροτική εμπειρία, προκειμένου να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Σε τι στόχευαν; να τοποθετήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ το κοτόπουλο "όπως ήταν παλιά", δηλαδή αγνό και αυθεντικό, αλλά ταυτόχρονα πιστοποιημένο, όπως επιτάσσουν οι σημερινές ανάγκες της αγοράς.

Κάπως έτσι, το 2002, παρουσιάζουν στην ελληνική αγορά το πρώτο νωπό πιστοποιημένο βιολογικό κοτόπουλο. Σήμερα, η BIOGRECO διαθέτει πλέον τέσσερις οικογενειακές πτηνοτροφικές μονάδες, από τη συνεργασία των οποίων προκύπτει μια παραγωγή περίπου 200.000 βιολογικών κοτόπουλων ανά έτος, ήτοι το 70% της εγχώριας παραγωγής του είδους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι απλώς μια ‘’τάση της αγοράς’’, αλλά η μοναδική ίσως πρόταση για βιώσιμη γεωργία σε εκμεταλλεύσεις μικρής κλίμακας με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία.

Ποτίζοντας χωράφια με νερό από ...τυρόγαλα Μπορεί το νερό που προέρχεται από το τυρόγαλα να ... ποτίσει χωράφια στη διάρκεια του καλοκαιριού; Γιατί όχι... Όπως εξήγησε ο πρόεδρος και διευθυντής της εταιρείας ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης, με την εγκατάσταση υπερφιλτραρίσματος ("UF") που δημιουργεί η εταιρεία, συνολικής δαπάνης περίπου 3 εκατ. ευρώ, θα έχει τη δυνατότητα συμπύκνωσης του τυρογάλακτος, μειώνοντας στο 20% το τυρόγαλο και απορρίπτοντας νερό, που την περίοδο του καλοκαιριού θα χρησιμοποιείται για πότισμα.

Η συγκεκριμένη επένδυση, δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για τον οποίο η ΝΕΟΓΑΛ βραβεύτηκε. Την τελευταία διετία, η επιχείρηση υλοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 500 KW(τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο), τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αυτοματισμού ελέγχου και καταγραφής δεδομένων στην παραγωγική διαδικασία και την απόκτηση πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού.

"Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να επιβιώσει μέσω της μεταφοράς προστιθέμενης αξίας απ΄ τον δευτερογενή -μεταποίηση- και τον τριτογενή -υπηρεσίες- αλλιώς δεν θα τα καταφέρει. Πρέπει ν΄ αποκτήσει δίκτυα διανομής των εμπορευμάτων του" σημείωσε ο κ. Σεβαστίδης.

Μετατρέποντας τα λύματα από πρόβλημα σε λύση Τα λύματα μιας χοιροτροφικής μονάδας συνήθως αποτελούν πρόβλημα. Μέχρι κάποιος να τα μετατρέψει σε λύση. Αυτό έκανε η εταιρεία Φάρμα Χήτας ΑΕ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παράγωγη χοιρινού κρέατος από το 1969 και διαθέτει σήμερα μια καθετοποιημένη μονάδα, σε έκταση 400 στρεμμάτων, βιομηχανικό σφαγείο δυναμικότητας 120 χοιρινών ανά ώρα και εγκαταστάσεις παστερίωσης- αδρανοποίησης για την επεξεργασία των υποπροϊόντων του σφαγείου.

Επίσης, διαθέτει κάτι που -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν το βλέπουμε συχνά σε μια κτηνοτροφική εκμετάλλευση: μια μονάδα βιοαερίου, δυναμικότητας 980 κιλοβάτ. Η μονάδα βιοαερίου λειτουργεί με τα λύματα της χοιροτροφικής μονάδας και τα υποπροϊόντα του σφαγείου, τα οποία, αφού περάσουν από αδρανοποίηση, υφίστανται αναερόβια επεξεργασία και τροφοδοτούν τρεις βιοαντιδραστήρες.

“Άρωμα” καινοτομίας Ορισμένες δεκαετίες πριν, αν κάποιος άκουγε για παραγωγή, στην Ελλάδα, μοσχαρίσιου κρέατος εμπλουτισμένου με ωφέλιμα πολευακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα-3, σίγουρα θα έδειχνε δυσπιστία. Η εταιρεία Φάρμα Κουφτισώτη όμως, στο πλαίσιο συνεργασίας με το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, απέδειξε ότι η παραγωγή αυτού του προϊόντος είναι καθόλα εφικτή.

Για να φτάσει η ιδέα στην πράξη υλοποιήθηκε καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο “Δοκιμαστική εφαρμογή τεχνογνωσίας για την παραγωγή Ωμέγα-3 βόειου κρέατος μόσχου, με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και φυσικές αντι-οξειδωτικές ουσίες μετά από προσθήκη ειδικών προσμειγμάτων στην τροφή των ζώων”. Η έρευνα όντως απέδωσε ένα καινοτόμο προϊόν, κατοχυρωμένο πλέον με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έτσι, αυτό που κάποια χρόνια πριν φαινόταν ανέφικτο, σήμερα υπάρχει στα ράφια, με την επωνυμία “Άρωμα”.

“Πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες επενδύσεων. Κι άλλοι θέλουν να κάνουν αντίστοιχες επενδύσεις, αλλά αποθαρρύνονται λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων” σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Στέργιος Κουτσιώτης, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Κατά την τελετή βραβεύτηκαν ακόμη: -Ο Δημήτρης Δήμος, ο οποίος στο αγρόκτημά του, ανατολικά της Καλαμπάκας, εκτρέφει αγελάδες της Ελληνικής Στεππικής φυλής-Τύπος «Κατερίνης» από τις 200 που απέμειναν στη χώρα (μέχρι τη δεκαετία του 1960 υπήρχαν 200.000 αγελάδες της φυλής αυτής). Επίσης, εκτρέφονται χοιρομητέρες της φυλής του ελληνικού μαύρου χοίρου, καθώς και αιγοπρόβατα αυτοχθόνων φυλών. Το αγρόκτημα βραβεύτηκε με δύο βραβεία από την Διεθνή Οργάνωση slow food για τη συμβολή του στη διατήρηση της αγροτικής βιοποικιλότητας του πλανήτη.

-Η εταιρεία Κουρέλλας από τα Γρεβενά, που το 1996 ξεκίνησε πρώτη την παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, παρά την έλλειψη σχετικής νομοθεσίας. "Από τότε είμαστε πρωτοπόροι στην αγορά των βιολογικών, παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας που εξάγονται σε όλο τον κόσμο με τα brands Familia (συμβατικά) και Biopan(βιολογικά)" σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Σωκράτης Κουρέλλας.

Μάλιστα, η λειτουργία του εργοστασίου ζωοτροφών της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο στο εμπορικό κομμάτι αλλά λειτουργεί και ως συμβουλευτικό κέντρο διατροφής για τους κτηνοτρόφους. Η υπερσύγχρονη μονάδα ζωοτροφών, με τα μοναδικά πιστοποιημένα μη γενετικά τροποποιημένα προϊόντα (GMO free) αποτελεί βασικό κρίκο της αυτοτροφοδοτούμενης αλυσίδας.

-Ο όμιλος "Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ", η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας παγκοσμίως, που από το 1990 πρωτοπορεί εφαρμόζοντας πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης για λαβράκι και τσιπούρα.

Η εταιρεία εφαρμόζει ακόμη σύστημα πλήρους ιχνηλασιμότητας και επενδύει συστηματικά στην έρευνα για νέα πρωτόκολλα εκτροφής και βιώσιμη ανάπτυξη.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Πάνω από 16,3 δις ευρώ για την Ελλάδα

Πάνω από 16,3 δισ. ευρώ έχει κερδίσει η Ελλάδα από τα ταμεία του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2014-2020, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά.

"Τελικά θα δοθούν στη χώρα μας πολλά περισσότερα από ό,τι της είχαν δοθεί στην πρώτη πρόταση Μπαρόζο", είπε κ.ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη Τύπου μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες.

Οι πόροι θα είναι συγκεκριμένα 14,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη. Ο κ.Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα αναμένεται να αποσπάσει μετά από την πάροδο διετίας και άλλα 2 δισ. ευρώ περίπου, χάρη στην αναθεώρηση του ποσοστού συμμετοχής της στα εν λόγω προγράμματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

"Καταφέραμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία και τη συμφωνία των «27» επί του κοινοτικού προϋπολογισμού για την επταετία 2014-2020.


Πηγή: Κέρδος online
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Συνάδελφοι,

ενώ η κρίση και οι λάθος χειρισμοί για το ξεπέρασμά της ταλαιπωρούν όλους μας, εμπόρους-επαγγελματίες και πελάτες/πολίτες και δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή και την επιβίωσή μας, κάποιοι θέλουν να προσθέσουν ακόμη μεγαλύτερα βάρη στην πλάτη μας, αλλά και να απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την πιθανότητα ανάκαμψης.

Τα διόδια ήδη αντιπαλεύουν σθεναρά τον τουρισμό μας, καθιστούν τους μικρούς επαρχιακούς δρόμους καθημερινό εφιάλτη, ενώ –δυο χρόνια μετά- η κατασκευάστρια εταιρεία ούτε καν μας έδωσε το «ελευθέρας» για τις τοπικές μετακινήσεις, όπως είχε υποσχεθεί.

Συνάδελφοι αγώνες ενάντια στα άδικα ΔΙΟΔΙΑ κλιμακώνονται.

Την Κυριακή στη 1μμ στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς, στον παράπλευρο σταθμό, θα είμαστε όλοι εκεί ,στο πανΠιερικό συλλαλητήριο κα ι την Δευτέρα στην Κατερίνη. πρέπει όλοι να διατρανώσουμε:


- ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

- Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΩΡΑ

- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.



Ας αφήσουμε για λίγο τις υποχρεώσεις μας κι ας πυκνώσουμε τις γραμμές όσων αντιταχθούν στην παράνοια των διοδίων. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεν θα υπάρξουν άλλες ευκαιρίες. Ως σήμερα διαφεντεύουν την αυλή μας, αύριο θα ελέγχουν την πόρτα μας.-



Με συναδελφικούς χαιρετισμού

Το ΣΕΛ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μεγάλος Ξυλούρης (7/7/36-8/2/80) Ένα ωριαίο (και ωραίο για την εποχή του) αφιέρωμα του 1976, από το αρχείο της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ φιλοξενεί στην εκπομπή «ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ» τον τραγουδιστή και λυράρη ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ. 

Ο κρητικός ερμηνευτής μιλά για τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, για το ξεκίνημα του στη μουσική ως λυράρης σε κρητικούς γάμους και πανηγύρια. Αναφέρεται επίσης στις μουσικές συνεργασίες του με γνωστούς Έλληνες συνθέτες, όπως στη γνωριμία του με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ και τη συμμετοχή του στο δίσκο "Ριζίτικα" (1971), και σχολιάζει τη σημασία των παραδοσιακών ριζίτικων τραγουδιών της Κρήτης. Η ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ μιλάει για τη γνωριμία του με τον Ν. ΞΥΛΟΥΡΗ και το προσωπικό του μουσικό ύφος. Παρεμβάλλονται τραγούδια που ερμηνεύει ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ: το ριζίτικο «ΑΓΡΙΜΙΑ ΚΙ ΑΓΡΙΜΑΚΙΑ ΜΟΥ», «Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ» σε μουσική και στίχους ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, «ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ» σε μουσική ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ και ποίηση ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, «ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΟΠΟΥΛΟ» σε μουσική ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και στίχους Κ. Χ. ΜΥΡΗ, «ΕΒΑΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΗΜΑΔΙ» σε μουσική ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ και στίχους ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ, «ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΑΔΕΛΦΙΑ» σε μουσική ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ και στίχους ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ.

Στη συνέχεια, παρουσιάζεται το μουσικό έργο του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΑΛΑΡΗ «Ερωτόκριτος» (1976) με αναφορές και στην ομώνυμη θεατρική παράσταση του ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ (1975).Ο ηθοποιός ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΤΗΣ διαβάζει αποσπάσματα από το ποιητικό κείμενο του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ ενώ τραγουδούν ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ως Ερωτόκριτος και η ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ ως Αρετούσα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Συγχαρητήρια για τη νέα προαγωγή του Ι.Καραλιά στον βαθμό τού αντιστρατήγου

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ από το Επιμελητήριο Πιερίας

Διαβάστε περισσότερα...

Πυρκαγιά σε λεωφορείο με μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Κατερίνης

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - 
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ
Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε διώροφο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε εξήντα τρεις μαθητές.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία η φωτιά εκδηλώθηκε στη μηχανή, πιθανόν λόγω βραχυκυκλώματος, την ώρα που το λεωφορείο, με τους μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Κατερίνης, κινούνταν με κατεύθυνση δυτικά, στο ύψος της διασταύρωσης Αγίου Παύλου. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής και η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα, ενώ νωρίτερα ο οδηγός και οι συνοδοί - καθηγητές αποβίβασαν τους μαθητές.

Τα παιδιά είχαν επισκεφθεί νωρίτερα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και αυτή την ώρα επιβιβάζονται σε άλλο λεωφορείο, με προορισμό την Κατερίνη.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
UPDATE: ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ dionolympos blogspot ενημερωθήκαμε ότι το λεωφορείο δεν υπέστη σοβαρές βλάβες και αυτή τη στιγμή επιστρέφει με ρυμουλκό στην Κατερίνη!
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού τμημάτων του επαρχιακού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού τμημάτων του επαρχιακού δικτύου της Πιερίας, που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Συνεργεία με μηχανήματα της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε εργασίες διαγράμμισης του επαρχιακού δικτύου Βρύας- Ρητίνης-Ελατοχωρίου και καθαρισμού στο επαρχιακό δικτύο Ν.Κεραμιδίου- Αρωνά- Λαγόραχης- Μοσχοποτάμου.


Τις εργασίες επιθεώρησε ο Ειδικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, που εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών και δήλωσε ότι « οι εργασίες είναι άκρως απαραίτητες καθώς βελτιώνουν τις συνθήκες οδήγησης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Πιερίας. Η υπάρχουσα διαγράμμιση σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου είχε αλλοιωθεί με αποτέλεσμα να καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων».

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν διαγράμμιση του οδικού δικτύου, καθαρισμό και αποψίλωση των πρανών του οδικού δικτύου, κλάδεμα υψηλόκορμων δέντρων, απομάκρυνση χωμάτων και κλαδιών καθώς και καθαρισμό των σκουπιδιών παραπλεύρως του οδικού δικτύου της περιοχής.


«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επιδιώκει με τα μέσα που διαθέτει να υλοποιεί παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών-οδηγών, για την ασφάλεια των οδηγών καθώς και για τη βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της τόπου μας», ανέφερε ο κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους στα προγράμματα (όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π» και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές.

Άμεση σύσταση μέσω των ΟΕΥ οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι

Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση του πολίτες.



Πηγή: Κέρδος online
Διαβάστε περισσότερα...

Γεννήθηκε ο πρώτος βιονικός άνθρωπος, με αίμα, όργανα και πρόσωπο

Ο Ρεξ, το ρομπότ που χαρακτηρίζεται και ο πρώτος «βιονικός άνθρωπος του κόσμου», εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Το τεχνολογικό επίτευγμα του οποίου η κατασκευή υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 740.000 ευρώ, έχει ανθρωπόμορφο σχήμα.

Ο κόσμος αλλάζει. Η ζωή μας μπαίνει σε νέα δεδομένα και η επιστημονική φαντασία γίνεται μέρος της καθημερινότητας μας.

Ο πρώτος βιονικός άνθρωπος παρουσιάστηκε στο Science Museum στο Λονδίνο.Ο Ρεξ φέρει, επίσης, τεχνητό σύστημα κυκλοφορίας του αίματος –προφανώς τεχνητού αίματος– καθώς και τεχνητό πάγκρεας, νεφρά, σπλήνα και τραχεία. Τον ανθρωποειδή Ρεξ θα μπορούν να θαυμάζουν από αύριο οι επισκέπτες του Μουσείου Επιστημών στην πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιώνος.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις της 7ης Φεβρουαρίου 2013

1. Κάτι κινείται στην Καρίτσα!
Όποτε πλησιάζουν εκλογές η Καρίτσα έχει την τιμητική της.
 
2. Δεν θα μπορείτε να... κρυφτείτε στο Facebook
Το Facebook προχωρά, για άλλη μια φορά, σε αλλαγές στην πολιτική απορρήτου ενός δισεκατομμυρίου μελών του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. 
 
 
 
5.  Υποχρεωτικά τα κτίρια μηδενικής κατανάλωσης στην Ελλάδα από το 2021
Δείτε τις σημαντικές αλλαγές στην ανέγερση κτιρίων – Υποχρεωτικά, με χρήση ηλιακής ενέργειας τα 60% του ζεστού νερού που καταναλώνουν τα νοικοκυριά - Πότε είναι υποχρεωτικό το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης
Διαβάστε περισσότερα...

«Δώρο» στους Τούρκους η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Ίμια είναι τουρκικά

ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ
Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε, όσα είπε ο Θεοδωρίδης!
Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια «Καρντάκ», προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα ανέλπιστο δώρο στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί...

Ανήμερα της θλιβερής επετείου του 1996, ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων (κατ' εμέ Καρντάκ, διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ων Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο»....

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο: «Είπε ότι τα Ιμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα».

Στο ρεπορτάζ παρατίθενται αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Θεοδωρίδης και μάλιστα αναφέρεται ότι τέτοια σχόλια δεν θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη δεν απηχούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαγράψει από το κόμμα το στέλεχος που ισχυρίζεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.
Η μοναδική κίνηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δηλώσει ότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, χωρίς να είναι σαφές αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ορίσει αντικαταστάτη του στελέχους που έκανε δηλώσεις που -όπως έγραψε και η Χουριέτ- δεν έχει κάνει ούτε ο Ερντογάν!

Πληροφορίες: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ & ΧΟΥΡΙΕΤ
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΚΟΤΙΝΑΣ - Κοπή Πίτας


Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμοι για διαθεσιμότητα 17.000 υπάλληλοι φορέων

Περίπου 13.000 υπάλληλοι από 700 φορείς του δημοσίου για τους οποίους το υπουργείο Διοικητικής προτείνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις, βρίκσονται υπό άμεση διαθεσιμότητα

Πρόκειται για το δεύτερο ''κύμα'' καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου, για το οποίο, όπως έκανε γνωστό χθες ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μ. Βολουδάκης, η τελική εικόνα προκειμένου να διομαορφωθεί το σχετικό νομοσχέδιο θα υπάρξει στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη, οι 700 φορείς για τους οποίους προτείνονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις είναι φορείς εποπτευόμενοι από 14 συνολικά υπουργεία και η επιλογή τους προέκυψε από τον έλεγχο περίπου 1.500 φορέων. Από το σύνολο των 700 φορέων πάντως, μόνο για 73 προτείνεται πλήρης κατάργηση, ενώ, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία για μικρούς φορείς καθώς ''δεν είναι εύκολο να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν μεγάλοι φορείς του δημοσίου όπως ο ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ''.

Βέβαιο είναι ωστόσο ότι ένα μέρος των περίπου 13.000 υπηρετούντων σήμερα στους εν λόγω φορείς θα οδηγηθούν ως πλεονάζον προσωπικό σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα, αποτελώντας και μέρος του ''πακέτου'' των 25.000 υπαλλήλων που κατά τη μνημονιακή δέσμευση θα τεθούν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα εντός του 2013. Σε κάθε περίπτωση, οι υπάλληλοι αυτού του δεύτερου ''κύματος'' συγχωνεύσεων/καταργήσεων θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους περίπου 5.000 υπαλλήλους των 21 φορέων που οδηγήθηκαν ήδη σε συγχώνευση ή κατάργηση, οι οποίοι και ''καλύφθηκαν'' στο σύνολό τους, μεταφερόμενοι αμέσως σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Για τη διαμόρφωση του τελικού καταλόγου των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των 14 υπουργείων από τα οποία εποπτεύονται οι προτεινόμενοι 700. Από τις παρατηρήσεις των μισών εξ' αυτών, που έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από κάποια υπάρχει συναίνεση στα προτεινόμενα ενώ άλλα διατυπώνουν διαφωνίες. ''Η διαβούλευση είναι ανοιχτή'', είπε ο κ. Βολουδάκης και επισήμανε πως για να προχωρήσει το σχέδιο ''χρειάζεται έγκριση απ' όλους''.

Πηγή: Κέρδος online
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους βρέθηκε λύση για το πρώην Δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα...

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ "ΜΑΓΑΖΑΚΙ" ΤΟΥ ΠαΣοΚ.

Επιστροφή στις παλιές καλές μέρες για το πρώην δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα. Ένα κτίριο που μας κόστισε εκατομμύρια ευρώ και "κάθεται" αναξιοποίητο, βρήκε το ρόλο του και θα ξαναγεμίσει με τις φωνές των "συντρόφων" του ΠαΣοΚ.

Φίλοι από την περιοχή μας είπαν πως το Δημαρχείο θα ζήσει τις ένδοξες πασοκικές στιγμές του παρελθόντος μιας και αυτό το Σάββατο θα γίνει ανοικτή συνέλευση της επιτροπής συνεδρίου του ΠαΣοΚ Δίου - Ολύμπου.

Σαφώς και πρέπει να τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες - από το νόμο - διαδικασίες παραχώρησης του κτιρίου. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι εάν ο Δήμος Δίου - Ολύμπου παραχώρησε την αίθουσα δωρέαν ή έναντι τιμήματος...

Η τοπική αντιδήμαρχος και υποψήφια βουλευτής του κινήματος πιστεύουμε πως έχει πράξει τα απαιτούμενα!

Άντε συντρόφια και με τη νίκη!

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αθήνα διεκδικεί 12 -14 δισ. ευρώ από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό

Αυξημένα κονδύλια από τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020 διεκδικεί η Ελλάδα.

Στις Βρυξέλλες οι «27» συζητούν σήμερα και αύριο Παρασκευή βαθύτατα διχασμένοι. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι εισφέρυσες χώρες, δηαλ΄δη αυτές που συενεισφέρουν στον κοινοτικό προϋολογισμό και από την άλλη οι χώρες που επωφελούνται, δηλαδή οι χώρες τις Συνοχής, οι οποίες όπως είναι φυσικό ζητούν άυξηση των κονδυλίων.
.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα έχουν πάρει τον δρόμο τους και ότι το στοίχημα πλέον είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι ο κοινοτικός προϋπολογισμός θα «κλείσει» στα 940 δισ. ευρώ, από τα οποία στην Αθήνα θα φτάσουν 12 έως 14 δισ. ευρώ. Η προσαύξηση των δύο δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα προέλθει από κονδύλι ύψους ενός δισ. ευρώ για την Αττική, που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την κρίση, και ένα δισ. ευρώ για τις ενδιάμεσες περιφέρειες, που θα ωφεληθούν από τον λεγόμενο συντελεστή ευημερίας.

Στο ποσό αυτό δεν συνυπολογίζονται τα κονδύλια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και τα χρήματα για διάφορα προγράμματα κατά της ανεργίας των νέων, κατάρτισης, εκπαίδευσης και έρευνας.

Σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει διαμορφώσει το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Σαμαράς θα υποστηρίξει ότι όσο περισσότερα επενδυτικά κονδύλια εισπράξει η Ελλάδα από το επόμενο ΕΣΠΑ τόσο μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχει, και άρα τόσο πιο βιώσιμο θα είναι το χρέος της.

Κι αυτό γιατί το χρέος υπολογίζεται ως ποσοστό του ΑΕΠ. Όσο μεγαλύτερος είναι ο παρονομαστής, δηλαδή το ΑΕΠ, τόσο πιο μικρό και βιώσιμο είναι το χρέος.

Όπως είναι γνωστό, το χρέος προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και για να θεωρείται βιώσιμο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, πρέπει να μειωθεί στο 120%.

Υπενθυμίζεται ότι από τον προϋπολογισμό της περιόδου 2007 - 2013, η Ελλάδα είχε λάβει 20 δισ. ευρώ.

Η ελληνική πλευρά προσδοκά ότι η «παράταξη» των χωρών Συνοχής θα καταφέρει να κάμψει τις αντιρρήσεις των πληρωτών, που ζητούν ορθολογικότερη κατάρτιση των κονδυλίων τόσο ως προς το ύψος όσο και ως προς τον καταμερισμό τους.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα προσπαθήσει να αποφύγει τον χαρακτηρισμό της «τσιγγούνας» της Ευρώπης, ενώ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που έχει φέρει στη συζήτηση το δημοψήφισμα στην Βρετανία, δεν θα κλιμακώσει περαιτέρω τη στάση του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτή η Σύνοδος -η δεύτερη που καταπιάνεται με το θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού- θα καταλήξει σε συμφωνία. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τους ηγέτες να κλείσουν το θέμα απόψε και αύριο, για να αποφευχθεί περαιτέρω αστάθεια στην Ευρωζώνη, αλλά και για να μην δημιουργηθεί η ανάγκη να λαμβάνονται αποφάσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό ετησίως.

Η απόφαση στη Σύνοδο θα πρέπει να επικυρωθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Πηγή: Κέρδος online
Διαβάστε περισσότερα...

ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!


Διαβάστε περισσότερα...

Αθάνατη μέδουσα «νίκησε» τη φύση

Χωρίς εγκέφαλο, στομάχι, νευρικό, κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα, οι μέδουσες συγκαταλέγονται στα πιο παράξενα πλάσματα του πλανήτη.

Ένα συγκεκριμένο είδος όμως, η μέδουσα Turritopsis nutricula, έχει δώσει στην έννοια της λέξης «παράξενος» εντελώς νέες διαστάσεις.

Η μέδουσα Turritopsis nutricula, γνωστή ως αθάνατη μέδουσα ή μέδουσα Benjamin Button έχει τη μοναδική ικανότητα, σε συνθήκες στρες ή περίπτωση τραυματισμού, να επιστρέφει από την ώριμη ηλικία σε πρώιμο στάδιο.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτή η μέδουσα μπορεί, παρότι βρίσκεται σε ώριμη ηλικία, να επιστρέψει στο στάδιο του πολύποδα, δηλαδή σε αρχικό στάδιο ζωής.

Η μετατροπή της μέδουσας σε αποικία πολύποδα γίνεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «μεταδιαφοροποίηση».

Σε περίπτωση που η μέδουσα Turritopsis nutricula απειλείται, έχει τραυματιστεί ή αδυνατεί να τραφεί, προσκολλάται σε μια επιφάνεια σε θερμά νερά στον ωκεανό και μετατρέπεται σε άμορφη μάζα.

Σε αυτό το στάδιο ξεκινά η διαδικασία της μεταδιαφοροποίησης, κατά την οποία τα κύτταρα μεταμορφώνονται σε διαφορετικούς τύπους κυττάρων.

Τα μυϊκά κύτταρα για παράδειγμα μπορούν να γίνουν αυγά ή τα νευρικά κύτταρα να γίνουν μυϊκά. Έτσι η μέδουσα επιστρέφει στο στάδιο του πολύποδα και «αναγεννάται».

Αυτό το αέναο πέρασμα από ώριμο σε πρώιμο στάδιο είναι που κάνει τη μέδουσα Turritopsis nutricula να ξεχωρίζει, καθιστώντας την ουσιαστικά «αθάνατη».

ΠΗΓΗ: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς                 ‘ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ’
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
 
Το  προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο  της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς ‘ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ’ καλεί τα μέλη και τους φίλους  του συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση με σκοπό την ανάδειξη  νέου  Διοικητικού Συμβουλίου.

Η  Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π. μ.  στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΙΤΕ το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 10 μ.μ στη ΝΕΤ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

Μη χάσετε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ, στη ΝΕΤ, στην εκπομπή « Στην υγειά μας » το τρίωρο αφιέρωμα στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Ένα αφιέρωμα ύμνος στον πολιτισμό του Δίου και της Πιερίας.

Στην εκπομπή συμμετέχουν και συζητούν:
Δημήτρης Παντερμανλής, καθηγητής Αρχαιολογίας, πρόεδρος μουσείου Ακρόπολης,
Κώστας Γεωργουσόπουλος, λογοτέχνης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου,
Κάρμεν Ρουγγέρη, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός,
Γιώργος Μιχαηλίδης, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης,
Ντέπυ Γκολεμά, δημοσιογράφος, τηλεκριτικός,
Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρύτανης Παν. Θράκης
Αλέξης Κωστάλας, παραγωγός-παρουσιαστής ραδιοφώνου και τηλεόρασης
Φιλόθεος Φάρος, θεολόγος, νομικός, ψυχοθεραπευτής
Λάκης Τεάζης, ποιητής, στιχουργός
Γρηγόρης Παπαχρήστος, πρόεδρος Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου
Την εκπομπή συντονίζει και παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.
Την πολυμελή Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία Δίου, διευθύνει ο Νίκος Πατρής.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν, η Ξανθίππη Καραθανάση, ο Δώρος Δημοσθένους, η Φιλιώ Σέρβου, ο Αλέξης Ηλιάδης και η Όλγα Ζορμπά.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μαχητές Δόξας Πεύκων - Πιερικός Αρχέλαος

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στις 5,00 μμ

Όση ανάγκη έχει ο Πιερικός Αρχέλαος τους βαθμούς της νίκης, τόση έχουν τους έχουν και οι Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Οπότε θα είναι και πάλι μια μεγάλη αναμέτρηση την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και οι καλαθοσφαιριστές της Κατερίνης, θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουν μια ακόμη νίκη. Οι τελευταίες νικητήριες εμφανίσεις ότι μπορούν να τα καταφέρουν θαυμάσια, αρκεί να πιστέψουν ότι η νεανική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου και σθένος έχει και δυναμική έχει.

Για τον αγώνα, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, δήλωσε: «Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της. Για μας όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και εξίσου σημαντικά. Η προετοιμασία μας μέχρι στιγμής είναι με αρκετά προβλήματα, με απουσίες βασικών μας παικτών λόγω ασθενειών, αλλά και μαθητικών υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

*Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Πιτσίλκας Μ. και Ξέρας.

ΦΩΤΟ:

Από τον αγώνα στην Κατερίνη όπου οι Μαχητές Δόξας Πεύκων είχαν νικήσει με 87-83
Διαβάστε περισσότερα...

Π.Ε. Πιερίας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΣΠΑ

Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ε.Πιερίας

Ενημερωτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ που είναι ενταγμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας , κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 10.30πμ στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των παραπάνω έργων και θα καθοριστούν οι ενέργειες που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της υλοποίησής τους. Επίσης, θα υπάρξει διαβούλευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο και τους άξονες προτεραιότητας, οι οποίοι θα επιλεγούν για την Κεντρική Μακεδονία. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Προϊσταμένη της ΕΔΑ ΠΚΜ, κ. Αγγελική Ωραιοπούλου.
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Πιερίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ΥΑ αριθμ. Γ3Β 1498/126349/12-12-12 (ΦΕΚ 3511/Β/31-12-2012) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα:
1. Επιτρέπεται η εισαγωγή και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, τα οποία είναι εφοδιασμένα με εθνική έγκριση τύπου, χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μέχρι τις 31-12-2013
2. Μετά την 1-1-2014 για να ταξινομηθούν πρώτη φορά μεταχειρισμένα αγροτικά μηχανήματα, θα πρέπει εκτός από την εθνική έγκριση τύπου, οι κινητήρες τους να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τουλάχιστον φάσης (Ι).
3. Όσα αγροτικά μηχανήματα καινούρια ή μεταχειρισμένα εφοδιάζονται με δελτίο ταξινόμησης στις προβλεπόμενες ημερομηνίες μπορούν να απογράφονται (έκδοση Άδειας Κυκλοφορίας) και πέραν της ημερομηνίας αυτής.
4. Ειδικά για τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές προϋπόθεση για την έκδοση Δελτίου Ταξινόμησης είναι η ύπαρξη εθνικής έγκρισης τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι (αγρότες, εισαγωγείς αγροτικών μηχανημάτων, αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων κλπ.) μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Πιερίας τηλ. 2351351276.
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν ίντερνετ για 30 λεπτά στον Σταθμό Λαρίσης

Την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για 30 λεπτά στις αποβάθρες και τους εσωτερικούς χώρους του Σταθμού Λαρίσης, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα, εγκαινιάζεται νέα υπηρεσία πληροφόρησης του επιβατικού κοινού, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες, μέσα από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στην είσοδο του σταθμού και στην κεντρική αποβάθρα, να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

Οι υπηρεσίες αυτές θα επεκταθούν και σε άλλους μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ελλάδας.


Πηγή: Κέρδος online
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπή πίτας του Σ.Ε.Ο Κατερίνης

Την Κυριακή στο Πλατανόδασος

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Πλατανόδασος, στη Νεοκαισάρεια, στις 12 το μεσημέρι, ο Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών) Κατερίνης θα κόψει την πίτα.

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο Κατερίνης καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παραβρεθούν στην εκδήλωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα μπορείτε να... κρυφτείτε στο Facebook

Το Facebook προχωρά, για άλλη μια φορά, σε αλλαγές στην πολιτική απορρήτου ενός δισεκατομμυρίου μελών του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. 

Μια από τις σημαντικότερες ίσως αλλαγές είναι ότι... κανείς δεν θα μπορεί να ζητήσει να κρυφτεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Facebook.

Τουλάχιστον, θα μπορεί να μπλοκάρει τους ανεπιθύμητους από κάθε μορφής επικοινωνία.

Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook;

Η συντριπτική πλειονότητα από το 1 δισεκατομμύριο «ερωτήσεων» που υποβάλλονται στην μηχανή αναζήτησης του Facebook αφορά πρόσωπα (και είναι λογικό). Το Facebook αλλάζει την πολιτική του και στο εξής δεν θα επιτρέπει στα μέλη του να κρύβονται από τα αποτελέσματα, μια δυνατότητα που υπήρχε ως τώρα. Έτσι, ο χρήσης-μέλος του Facebook δεν θα μπορεί να απενεργοποιήσει την εμφάνιση μιας προεπισκόπησης του Χρονολογίου του από το Facebook (η δημόσια αναζήτηση καθορίζει αν τα άτομα που εισάγουν το όνομα του χρήστη σε μια μηχανή αναζήτησης θα βλέπουν σε προεπισκόπηση το Χρονολόγιό του). Ωστόσο, το Facebook δεν θα επιτρέπει την αναζήτηση στο Χρονολόγιο των μελών του.

Το Facebook θα προσθέσει τρεις επιλογές που θα συνοδεύουν συνεχώς τον χρήστη στις σελίδες του κοινωνικού δικτύου. Ουσιαστικά, πρόκειται για συντομεύσεις που αφορούν την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, τις οποίες το Facebook ονομάζει Privacy Shortcuts.

Τα Privacy Shortcuts είναι:

Who can see my stuff?
Who can contact me?
How do I stop someone from bothering me?

Το Facebook απομένει να εξηγήσει με λεπτομέρεια σε τι ακριβώς αναφέρεται όταν αναφέρεται στα προσωπικά στοιχεία ("my stuff"). Πάντως, η δυνατότητα του λεγόμενου μπλοκαρίσματος θεωρείται ότι θα αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη, ιδιαίτερα μετά την υποχρεωτική εμφάνιση της προεπισκόπησης του Χρονολογίου όλων των μελών στα αποτελέσματα αναζήτησης. Με την χρήση αυτής της συντόμευσης, ο χρήστης θα μπορεί με ένα κλικ να μπλοκάρει την επικοινωνία με οποιονδήποτε χρήστη.

Αλλαγές επίσης αναμένονται και στο λεγόμενο Αρχείο Δραστηριοτήτων ή Activity Log, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να κρύψει ή να αφαιρέσει κάποια από όσα εμφανίζονται στο Χρονολόγιό του. Από την ίδια ενότητα, θα μπορεί να δει γρήγορα και να ελέγχει σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις (post) στις οποίες έχουν αποδώσει ετικέτες άλλοι.
Bulk Removal Request:

Ενδιαφέρον είναι ότι με τις αλλαγές που αναμένεται να ενεργοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, οι χρήστες θα μπορούν να στείλουν μαζικά μηνύματα με τα οποία θα ζητούν από φίλους να αφαιρέσουν τις ετικέτες που παραπέμπουν στο πρόσωπό τους από τις φωτογραφίες τους (και μάλιστα με έτοιμα μηνύματα, του τύπου "They are embarrassing", "They make me sad" και άλλα). To Facebook θα αναλαμβάνει να ενημερώνει τον χρήστη ότι το αίτημά του εισακούστηκε.

Το Facebook υπόσχεται επίσης ότι θα είναι ολοφάνερο πότε κάτι που έχει ανεβάσει ο χρήστης είναι ορατό στις αναζητήσεις, στα newsfeed ή αλλού, παρά το γεγονός ότι είναι κρυμμένο από το Χρονολόγιο. Ομοίως, θα μπορεί να δει πως εμφανίζεται το Χρονολόγιό του σε τρίτους.

Το Facebook πρότεινε πρόσφατα να αλλάξει η πολιτική διαχείρισης του σάιτ. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι (87%) ψήφισαν κατά των προτεινόμενων αλλαγών, η συμμετοχή περιορίστηκε στις 668.125 ψήφους, ποσοστό μικρότερο από το απαιτούμενο 30% του 1 δισεκατομμυρίου μελών για να καταστεί το ψήφισμα δεσμευτικό. Έτσι, στο εξής οι χρήστες του Facebook δεν θα έχουν το δικαίωμα ψήφου στην υπηρεσία.


Πηγή: Κέρδος online
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο H. REICHENBACH

- Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και η αγωνία των επιχειρηματιών στο επίκεντρο της σύσκεψης
- Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Ελλιπής χρηματοδότηση, έλλειψη ρευστότητας και παραεμπόριο «καίνε» τους επιχειρηματίες
Σύσκεψη με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα κ. Horst Reichenbach πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν στον κ. Reichenbach την αγωνία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να τον ενημερώσουν για τα ακανθώδη ζητήματα που προβληματίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο και δημιουργούν ένα δυσχερές και αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Reichenbach σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει αρκετή ρευστότητα στην αγορά εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται από την πλευρά των τραπεζών στη διοχέτευση κεφαλαίων προς τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, κεφάλαια ύψους 2 δις ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα από πηγές όπως η ΕΤΕπ και το ΕΤΕΑΝ, παραμένουν επί της ουσίας αναξιοποίητα, αφού μόλις 150 εκατ. ευρώ έχουν διοχετευθεί προς τις επιχειρήσεις. Ο επικεφαλής της Task Force δεν παρέλειψε, επίσης, να θίξει δυο φλέγοντα θέματα, τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία, όπου, όπως τόνισε, «πρέπει να γίνει δουλειά».
Στην ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί άμεσα ρευστότητα στην αγορά αναφέρθηκε, εξάλλου, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος υπογράμμισε πως με τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος του επιχειρείν είναι αδύνατο να υπάρξει ανάπτυξη, να διαμορφωθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνιστικότητας και να ανθήσει η εξωστρέφεια.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μάστιγα του παραεμπορίου, που καθημερινά οδηγεί όλο και περισσότερα καταστήματα στο λουκέτο. Απαιτείται η δραστική και ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, αφού τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την πλευρά του Κράτους ήταν αποσπασματικά επιτρέποντας στο παραεμπόριο να συνεχίζει να υφίσταται σε βάρος του υγιούς εμπορίου. Το παραεμπόριο σε συνδυασμό με την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάθε άλλο παρά αποτελούν θετικές προοπτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κατέληξε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.
Στην ανάγκη λήψης πρακτικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της αγοράς. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μπακατσέλος μετέφερε στον κ. Reichenbach τους προβληματισμούς του για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, την υπερφορολήγηση και την ανεργία. Για έμφαση στην ανάπτυξη μέσα από πρακτικά και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα χωρίς οριζόντιες πολιτικές λιτότητας έκανε λόγο και ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή δημάρχων της Κ. Μακεδονίας στη Δικαιοσύνη για απώλειες εσόδων μετά την απογραφή πληθυσμού του 2011

Στα συνταγματικά δικαστήρια θα προσφύγουν οι δήμαρχοι οχτώ δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για τις απώλειες εσόδων λόγω μη δημοσίευσης στο ΦΕΚ των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011. Πρόκειται για τους δήμους Κορδελιού – Ευόσμου, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θέρμης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Δέλτα και Προποντίδας, σε αρκετούς από τους οποίους διπλασιάστηκε σε μια δεκαετία ο πληθυσμός τους.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιηθεί, το αργότερο, έως τα τέλη Μαΐου 2012. Ωστόσο, η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων έχει ως συνέπεια οι χρηματοδοτήσεις προς τους δήμους να κατανέμονται χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον πληθυσμό του 2001.

Η πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις των δήμων γίνεται υπό την "ομπρέλα" της ΠΕΔΚΜ και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε: "Απόφασή μας είναι να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα και να διεκδικήσουμε αναδρομικά τα χρήματα καθώς υπάρχουν δήμοι που δικαιούνται διπλάσια χρηματοδότηση και όμως συνεχίζουν να λαμβάνουν τα χρήματα του 2001".

Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως έχουν γίνει κινήσεις ώστε να συντονιστούν οι δράσεις και με άλλους δήμους όπου αυξήθηκε ο πληθυσμός.

"Οι οχτώ δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίσαμε πέρα από την προσφυγή στα δικαστήρια να αποστείλουμε εξώδικό στα εμπλεκόμενα υπουργεία και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, ώστε να αναδείξουμε τις ευθύνες τους και να τηρηθεί η ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα. Θα συντονίσουμε τις κινήσεις μας και με τους δήμους όλης της Ελλάδας που έχουν το ίδιο πρόβλημα".

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι δήμαρχοι, από τον Μάιο του 2012, οπότε και έπρεπε να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις με βάση τη νέα απογραφή, χάνονται από 150.000 έως 200.000 ευρώ κάθε μήνα.

Α.Κ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή, και στη νότια Πιερία! Συνάντηση στη γέφυρα της Λεπτοκαρυάς!

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Δ.Α.Π.

Η κ. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου υπέβαλε ερώτηση μεταξύ άλλων βουλευτών για την διατήρηση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση. Συγκεκριμένα ο κ. Υπουργός ερωτάται:

1. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε το πρόγραμμα μέσω του οποίου λειτουργούν τα Κ.Δ.Α.Π. (Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής) να υπαχθεί στο αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιόδου 2014-2020; Αν όχι, πότε προβλέπεται να προβείτε στις κινήσεις αυτές που θα εξασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. και συνεπώς την συνέχιση παροχής των κοινωνικών αυτών υπηρεσιών στην ελληνική οικογένεια;
2. Θα προβλεφθεί για την επόμενη χρονιά (εφόσον συνεχιστεί το πρόγραμμα) αύξηση του αριθμού των εγκρίσεων παιδιών; Να σημειωθεί πως για την σχολική χρονιά 2012-2013 χιλιάδες θέσεις έμειναν κενές σε πολλά από τα Κ.Δ.Α.Π. της επικράτειας λόγω των καλοκαιρινών ρυθμίσεων του Υπουργείου Εργασίας.
3. Θα αυξηθεί το ποσό της επιδότησης για κάθε παιδί με στόχο να φτάσει το ποσό που ήταν πριν την φετινή μείωση; Μείωση η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. καθώς προκάλεσε απολύσεις προσωπικού και μειώσεις ωραρίων με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι δομές με την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα που λειτουργούσαν μέχρι πέρσι.
4. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη ή σχεδιασμός για την δημιουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α και μεταφορά των δομών Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α. σε αυτές, είτε με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους είτε με χρηματοδότηση από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό;
5. Θα υπάρξει πρόβλεψη νομικού πλαισίου για τον έλεγχο των φορέων υλοποίησης από τον φορέα διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κονδύλια που φτάνουν στους Δήμους για τα Κ.Δ.Α.Π. θα καλύπτουν αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες;
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις της 6ης Φεβρουαρίου 2013

και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ας ασχοληθούν ΣΟΒΑΡΑ με τον τουρισμό και όχι με τα ρακοκάζανα και τα φρου φρου & αρώματα!
Παρατηρητήριο βιώσιμου τουρισμού ιδρύεται στο Νότιο Αιγαίο
 
Ο λαός της Πιερίας  συνεχίζει να αγωνίζεται με συνεχή παρουσία στα Διόδια, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ~ Ε.Ο.Σ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Μετά την έκτακτη συνέλευση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συλλόγου στις 6/2/13, κρίθηκε αναγκαία η δημοσιοποίηση των θέσεών μας τις οποίες έχουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως συμβούλιο.
 
4. Παγοκρύσταλλος του θανάτου:Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που θα σας αφήσει άφωνους!!! (VIDEO)
Ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο κατάφεραν να καταγράψουν για πρώτη φορά επιστήμονες στην Ανταρκτική
 
5.  Αδερφικό ιστολόγιο "Τα Άλλα Νέα"
Μια νέα προσπάθεια που εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει και αξίζει την προσοχή μας
Νέο Ιστολόγιο, αδερφικό για εμάς, με "νέα που ίσως αξίζουν την προσοχή σας με λιγότερες από 150 λέξεις"
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Διαβάστε περισσότερα...