Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Στην αντεπίθεση περνά ο Θανάσης Τζήμας κατά των διοικούντων του Δήμου Δίου –Ολύμπου, για το χθεσινό επεισόδιο που διαδραματίσθηκε στο Αγ. Σπυρίδωνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου εκ’ του λόγου, να μην επιτραπεί στην ομάδα του Αγ.Σπυρίδωνα να γυ
Τα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να είναι δημιουργοί ενός έργου, μπορεί όμως να καθίστανται μόνο δικαιούχοι πνευματικών δικαιωμάτων δευτερογενώς, δηλαδή ύστερα από σύμβαση μεταβίβασης πνευματικών δικαιωμάτων, που συνάπτεται μεταξύ του δημιουργού και του νομικού προσώπου. 
 Ο άνθρωπος που οραματίστηκε και έκανε πράξη, το κλειστό γυμναστήριο στον Αγ.Σπυρίδωνα του Δήμου  Δίου – Ολύμπου, τέως Δήμαρχος Δήμου Δίου και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, σίγουρα πληροφορημένος του γεγονότος θα απορεί πως άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί του κατά την διοίκηση , του τότε Δήμου Δίου σήμερα σφάλουν με τέτοιες οπισθοδρομικές και επιπόλαιες αποφάσεις, χειριζόμενη έργα που έγιναν με κόπο για το καλό των δημοτών και των παιδιών τους.
  Ένα από τα στολίδια του Δήμου Δίου – Ολύμπου το κλειστό γυμναστήριο (αθλητικό Κέντρο), τείνει να γίνει χώρος προφανώς μουσειακός.
Κύριε Γρηγόρη Παπαχρήστο πρώην Δήμαρχε του Δήμου Δίου, δυστυχώς δημιούργησες για τον τόπο μας έργα, όμως δεν άφησες φαίνεται ή δεν ακολούθησαν οι μαθητές σου την πνευματική σου ευφυΐα. Οι σημερινοί διοικούντες του δήμου μας έκαναν τα παιδιά μας να νιώθουν ξένα στον τόπο μας.
Γιατί;;;  
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος που έτρωγε τα ...χιόνια!

 
Οι «μάχες» με τα χιόνια δεν δίνονται μόνο από τις διοικήσεις των αιρετών αλλά και από εργαζόμενους. Έντεκα μέρες τώρα, εργάτες τού δήμου Δίου-Ολύμπου έδιναν τη μάχη με τα χιόνια και …συνεχίζουν! 

Στη φωτογραφία, ο Θωμάς Καρτσιώτης, στέλεχος του εργατικού δυναμικού τού δήμου που μαζί με άλλους συναδέλφους του, μέρα – νύχτα, εργάζονται σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και πάνω σε αποχιονιστικά μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγνωση καιρού του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - Από 10/02/2012

 
Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:

·         Σήμερα Παρασκευή θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) -Χαλκιδική και στα δυτικά του Ν. Κιλκίς (περιοχή Αξιού ποταμού) και πιο ασθενείς στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία. Μετά τις  11.00μμ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σε σχέση με τη χιονόπτωση που εκδηλώνεται τώρα σε κάθε περιοχή. Η αύξηση της έντασης αφορά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.
·         Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες σε σχέση με τις χιονοπτώσεις της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Μακεδονία –Πιερία – Ημαθία – Πέλλα – κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα – Κουφάλια) -Χαλκιδική και στα δυτικά του Ν. Κιλκίς (περιοχή Αξιού ποταμού). Οι χιονοπτώσεις του Σαββάτου θα έχουν την ένταση που θα έχουν τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής. Από το Σάββατο το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων για την Κεντρική Μακεδονία με εξαίρεση το νομό Θεσσαλονίκης που θα είναι άνω των 500μ., ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε χιονόνερο ή βροχές. Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 300μ..
·         Την Κυριακή το πρωί όλη η Κεντρική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά (άνω των 600μ) και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Μετά το μεσημέρι σταδιακά οι χιονοπτώσεις άνω των 1000μ και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα θαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδων και σε ηπειρωτικές περιοχές. Μετά τις 11.00μμ αύξηση του υετού από Δυτικά που θα δώσει χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία μετά τα μεσάνυκτα άνω των 700μ. ενώ στην Κεντρική Μακεδονία άνω των 1000μ.
·          Τη Δευτέρα γρήγορη βελτίωση από Δυτικά. Οι βροχές όμως που θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη θα σταματήσουν το βράδυ.
·         Τρίτη – Τετάρτη καλός καιρός.
·         Από την Πέμπτη το μεσημέρι «φαίνεται» να έχουμε αλλαγή καιρού με πτώση θερμοκρασίας και νέες χιονοπτώσεις το βράδυ που θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Oι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε λαϊκό ξεσηκωμό. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Διοίκηση της Περιφέρειας αρνήθηκε, με διαδικαστικά τερτίπια, την πρόταση των Σύμβουλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να γίνει συζήτηση και να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την χρεοκοπία του λαού που αποφάσισαν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με την τρόικα και την ΕΕ. 

Οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουν την στάση της Διοίκησης της ΠΚΜ και καλούν τα λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό. 

Η χρεοκοπία για το λαό είναι ανεξέλεγκτη, έχει ξεκινήσει από καιρό και θα είναι ασταμάτητη. Η οργάνωση στον τόπο δουλειάς και στη γειτονιά πρέπει να γίνει στάση ζωής και δύναμη πάλης. 

Ο περήφανος μονόδρομος για τα λαϊκά στρώματα είναι η οργάνωση και πάλη με περιεχόμενο τις σύγχρονες ανάγκες. Και αυτές οι ανάγκες για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία αναβαθμισμένη και απαλλαγμένη από επιχειρηματίες, για φάρμακα και θεραπεία για όλους, για λιγότερη δουλειά, για στέγη, για αξιοπρεπή ζωή μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία. 

Η δράση της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση, να ανοίξει το δρόμο για την εργατική, λαϊκή εξουσία, ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν «αφέντες» του πλούτου και του τόπου τους, απαλλαγμένοι από τα παράσιτα της κοινωνίας. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

FREEMETEO - Από σήμερα 09/02 έως αύριο το βράδυ προβλέπονται χιονοπτώσεις στο Λιτόχωρο

Χιονοπτώσεις από σήμερα αργά το βράδυ και καθόλη την διάρκεια της αυριανής μέρας προβλέπονται από το FreeMeteo.gr.
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου προβλέπεται βαρύ χιόνονερο ή χιόνι, φαινόμενα τα οποία θα εξασθενίσουν την Κυριακή!

Λεπτομερής πρόγνωση για το επόμενο επταήμερο εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Δίου-Ολύμπου για ΜΗ λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολείων, την Παρασκευή 10.2.2012

 
Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δ.Δίου-Ολύμπου, 
την Παρασκευή 10/2/2012.

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 ΟΛΑ τα σχολεία που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, θα παραμείνουν κλειστά.
Διαβάστε περισσότερα...

Aντώνης Σαμαράς: "Ούτε δειλιάζω ούτε υποχωρώ. Εκλογές εδώ και τώρα"

Διαβάστε περισσότερα...

Σε τι ελπίζει πλέον ο Σαμαράς;


Ολοκληρώνεται το παζάρι της μιζέριας, με την Τρόικα να επιμένει σε υφεσιακά μέτρα που ακόμα κι αν δεν εκτελεστούν στο βαθμό που αρχικά σχεδίαζαν, είναι σίγουρο ότι θα βυθίσουν περαιτέρω την οικονομία και θα εκτινάξουν τα επίπεδα κοινωνικής έντασης. Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι το «κούρεμα» του χρέους δεν αποτελεί μοναδική συνθήκη μελλοντικών θετικών εξελίξεων. Απαιτούνται και σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης πέριξ του 2%. Με αυτά τα δεδομένα συμπίεσης της εσωτερικής ζήτησης σε τι μπορεί να ελπίζει ο τόπος για την επίτευξη τους;

Επειδή συχνά «πάσχουμε» από επιλεκτική μνήμη, χρήσιμο θα ήταν να θυμηθούμε ότι οι πρώτες οριζόντιες εισοδηματικές περικοπές (τα «δώρα» που έγιναν επιδόματα!) ήταν προ μνημονίου κυβερνητικές επιλογές κι ότι ως την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου το ΠΑΣΟΚ έχαιρελαϊκής αποδοχής που άγγιζε ή ξεπερνούσε το 40% αφού μεγάλο μέρος της κοινωνίας ανεχόταν τις Τροϊκανές απαιτήσεις έχοντας πεισθεί ότι θα μας οδηγούσαν στις αγορές εντός του 2011!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι να βλέπεις πλέον τον ένα μετά τον άλλο τους κορυφαίους χειροκροτητές αυτής της πολιτικής, αυτούς που δεν διανοήθηκαν υπό πολύ ευνοϊκότερες για τη χώρα συγκυρίες να απαιτήσουν αρχική σκληρή διαπραγμάτευση, να εκστομίζουν αντιμνημονιακές κορώνες χωρίς αιδώ!

Από τη στιγμή που διαμορφώθηκε ένα σκηνικό πιθανής επιστροφής στη δραχμή ο Σαμαράς μπήκε στην ομολογουμένως φθοροποιό διαδικασία της  κυβέρνησης Παπαδήμου για δυο βασικούς λόγους. Κάποιοι θα επιχειρούσαν να του φορτώσουν τη χρεοκοπία της χώρας που οι ίδιοι την έκαναν υπαρκτό σενάριο. Ακόμα κι όσοι σήμερα τον ψέγουν για την επιλογή του, θα τον «κατακρεουργούσαν» όταν βίωναν συνθήκες συσσιτίων και δελτίου σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα!

Από την άλλη θα υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου και καλύτερης διαπραγμάτευσης για συμφωνίες που έτσι κι αλλιώς θα ψηφίζονταν από το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους αρχικούς υποστηρικτές του μνημονίου, και η όσο το δυνατόν ταχύτερη προσφυγή σε εκλογές για να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική δυναμική ώστε να μην επιδέχεται εσωτερική ή εξωτερική αμφισβήτηση η συλλογική βούληση του Ελληνικού λαού.

Ο Σαμαράς ελπίζει πλέον σε ταχύτατη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού αναπτυξιακού σχεδίου (συζητιέται στις αρχές Μαρτίου), την ενεργοποίηση μεγάλων έργων υποδομής και τη στρατηγική επενδυτική τοποθέτηση αναδυόμενων αγορών (Κίνα, Ρωσία) στον τουριστικό, ενεργειακό και μεταφορικό τομέα. Αυτά σε συνδυασμό με μια ορθολογικότερη διαχείριση του δημοσίου, ολοκλήρωση δομικών μεταρρυθμίσεων, ανακήρυξη της ΑΟΖ και ταχύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, μπορούν να αποτελέσουν το αναπτυξιακό έναυσμα που θα μας επιτρέψει να μην είναι και το PSI άλλη μια χαμένη ευκαιρία.

Κι αυτά φυσικά δεν μπορούν να εκτελεστούν από όσους απέδειξαν τηνυποτέλεια και την ανικανότητα τους τα τελευταία δυο χρόνια, για να καταφύγουν ξανά εν ριπή οφθαλμού στο λαϊκισμό και την κρατικοδίαιτη ρητορική.

Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος
Διαβάστε περισσότερα...