Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα (22-02-2013) ανακοινώσεις τύπου των Πολιτικών Κομμάτων ΠΙΕΡΙΑΣ ꞌꞌΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜꞌꞌ και ꞌꞌΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗꞌꞌ σχετικά με εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (17-02-2013) μελών του δεύτερου κόμματος με το σύνθημα ꞌꞌΜόνο για Έλληνεςꞌꞌ ή ꞌꞌΔίνουμε και το αίμα μας για τους Έλληνεςꞌꞌ και περί ꞌꞌδιολίσθησηςꞌꞌ, ꞌꞌανοχήςꞌꞌ και ꞌꞌσυνενοχήςꞌꞌ του Διοικητή του Νοσοκομείου σε ρατσιστικές θέσεις και μισαλλόδοξες θέσεις, κ.λ.π.
Απαντούμε και στους δύο τα εξής (για δεύτερη φορά και τελευταία):
• Ο καθένας είναι ελεύθερος να δίνει εθελοντικά αίμα στα Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.
• Ο κάθε εθελοντής έχει νόμιμο δικαίωμα να δώσει αίμα με σκοπό να το πάρει κάποιος ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ που χειρουργήθηκε ή θα χειρουργηθεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο με συγκεκριμένη διεύθυνση ή χρόνο.
• Κανένας δεν μπορεί αν δεν δηλώσει συγκεκριμένο πρόσωπο για χειρουργική ή άλλη επέμβαση, να δώσει εντολή σε ποιούς θέλει να δοθεί το αίμα και σε ποιούς δεν θέλει να δοθεί.
• Όλες οι μονάδες αίματος που δίνονται στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Δημόσιων Νοσοκομείων από οποιονδήποτε εθελοντή είναι στην αποκλειστική και μόνο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των Υπηρεσιών των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και οι οποίες δεν δέχονται εντολές από αιμοδότες ή τρίτους για τον τελικό προορισμό των μονάδων αίματος, πλην της ονομαστικής περίπτωσης.
• Ο Διοικητής και η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και το Τμήμα Αιμοδοσίας ούτε έχουν, ούτε είχαν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες θέσεις.
Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο προσφέρει
υπηρεσίες υγείας στους πολίτες ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρήσκευμα, χρώμα ή
κοινωνική τάξη και καταγωγή, σύμφωνα ΠΑΝΤΟΤΕ με την ισχύουσα Εθνική και
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
• Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά:
Μακριά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ανώμαλες αντιλήψεις και ιδίως εκείνες που έχουν πολιτικό χρώμα.

Ο Διοικητής
Γ.Ν. Κατερίνης – Ψυχιατρικού Τομέα


Αστέριος Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου