Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

300 παιδιά από την Πιερία στέλνουν μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα σε 300 πόλεις του κόσμου!

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, στο προαύλιο του Καπνικού Σταθμού, στην Οδό Φλέμινγκ, 300 μαθήτριες και μαθητές θα ζωγραφίσουν έναν τεράστιο πίνακα, ο οποίος θα φωτογραφηθεί και στη συνέχεια θα σταλεί σε 300 πόλεις, 30 διαφορετικών χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες συμμετέχουν στο διεθνές φεστιβάλ Grito Rock Thessaloniki Olympos 2013, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο.

Καλούνται, νέες και νέοι, γονείς μικρών παιδιών, αλλά και μεγάλοι, να συμμετάσχουν την Κυριακή στην παραπάνω δράση. Η χώρα μας, με την αποστολή του ομαδικού έργου τέχνης, θα στείλει ένα πολλαπλό μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο: Είμαστε δυνατοί και όρθιοι! Είμαστε ενωμένοι και δεν φοβόμαστε! Συμμετέχουμε, κρατάμε σφιχτά το χέρι του διπλανού, αγωνιζόμαστε και δεν πρόκειται να παραδώσουμε πατρίδα. Αυτά μαθαίνουμε στη νέα γενιά! Στα παιδιά μας.

Σας περιμένουμε, την Κυριακή 3 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, στο προαύλιο του Καπνικού Σταθμού για να ζωγραφίσουμε, όλοι μαζί, τον πίνακα των παιδιών του Ολύμπου.

Τα μικρά ονόματα των παιδιών και η ηλικία τους, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα αποσταλούν μαζί με τον ψηφιακό πίνακα σε 300 πόλεις.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής από το Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν. Πιερίας με θέμα τον Όλυμπο. Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στις 16:00. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία ETHINC Balkan με 4 συγκροτήματα στην αυλή του 11ου Δημοτικού Σχολείου, δίπλα στον Καπνικό Σταθμό. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου καλούνται οι πολίτες να προσφέρουν όσπρια ή ζυμαρικά για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου