Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ!!!

 Τι ήρθε να μας πει; Για το καινούριο σήμα;

 Κάποιοι αυτή την ώρα στην "ΠΙΕΡΙΔΑ" τον ακούν και τον χειροκροτούν...

 Πιθανόν να έχουν ασθενή μνήμη.

 Σε άλλους όμως έχει μείνει αξέχαστος!!!

  ο ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ




 





Διαβάστε περισσότερα...

Το έθιμο της Αποκριάς με το κάψιμο των κέδρων...

Αξιόλογο είναι το έθιμο της Αποκριάς με το κάψιμο των κέδρων, έθιμο που συνδέεται με τις παλιές διονυσιακές τελετές.
Μετά το τέλος του Δωδεκαημέρου αρχίζουν ήδη οι προετοιμασίες για το κάψιμο των κέδρων στις μεγάλες γειτονιές του χωριού, τα ονομαζόμενα "μπαϊρια": "Κεραμίδα", "Φοράδα", "Γυμνάσιο", "Αη-Γιώργης", "Ντοτσαίοι". 

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό κέδρων, φυλάγοντας τα με βάρδιες κάθε βράδυ από τα μέλη άλλης γειτονιάς που θα προσπαθήσουν να τα κλέψουν. Την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς μασκαράδες τριγυρίζουν στους δρόμους πειράζοντας με χαριτολόγο διάθεση τους περαστικούς και επισκέπτονται σπίτια γνωστών και συγγενών. Τις μέρες πριν από την Αποκριά, στον κεντρικό δρόμο κυκλοφορούν αυτοσχέδια άρματα που σατιρίζουν σύγχρονες καταστάσεις με τρόπο μοναδικό. Το βράδυ της Κυριακής ανάβουν τα κέδρα στις γειτονιές, γύρω από τις οποίες ντόπιοι και επισκέπτες γλεντοκοπούν μέχρι πρωίας τραγουδώντας τα "ασόιαστα", τα σκωπτικά και βωμολοχικά τραγούδια του Λιτόχωρου.

Οι επισκέπτες σε κάθε γειτονιά συμποσιάζονται "στο πόδι" με ρέουσα ρετσίνα και νηστίσιμους μεζέδες. Το Λιτόχωρο αντηχεί από τα τραγούδια και τους ήχους των οργάνων, αποπνέοντας μεθυστικό άρωμα κομμένου κέδρου αλλά και ζώσας παράδοσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Άντε να ξεκινάμε σιγά - σιγά


Λιτόχωρο Δίου - Ολύμπου
ΚΕΔΡΑ - ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2011

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ο χθεσινός καβγάς στο mega είχε και Πιερικό ενδιαφέρον...


...ή μήπως δεν είχε;;;

Καμμία αντίδραση στις κατηγορίες των δημοσιογράφων για πολιτικά καραγκιοζιλίκια...
Η χειμερία νάρκη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο τοπική αλλά πανελλαδική εμβέλεια τελικά...
Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννη μου, το βρακάκι σου γιατί είναι λερωμένο;

Από τον Πιτσιρίκο
http://pitsirikos.net/2011/01/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BB/



Η μαντάμα στο κέντρο –που δεν γράφουν το όνομά της γιατί την ξέρει καλά όλη η πιάτσα- είπε στον κύριο κάτω δεξιά πως «θα σας πάρουν με τις πέτρες». Ο Γιάννης Πρετεντέρης –το λογότυπο της χρεοκοπίας της χώρας- υπαινίχθηκε πως ο Κώστας Τζαβάρας είναι καραγκιόζης. Έχω μια απορία:
Τους δυο κυρίους από κάτω τους έχει εκλέξει –καλώς ή κακώς- το εκλογικό σώμα. Οι τρεις μούρες από πάνω τι ρόλο βαράνε; Από πού κι ως πού απειλούν τον εκλεγμένο βουλευτή οι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα;
Οπωσδήποτε, κι ο Κώστας Τζαβάρας δεν μάσησε - τους είπε «καραγκιόζηδες», τους είπε πως αυτούς θα πάρουν με τις πέτρες και πέσανε οι μούρες τους στο πάτωμα. Βέβαια, κύριε Τζαβάρα, έπρεπε να το είχατε κάνει νωρίτερα - τώρα που τους λένε όλοι καραγκιόζηδες, είναι λίγο αργά. Τώρα που ήρθε το Famoso, κάνω κι εγώ τα τζάμια!
Το σκηνικό παίρνει φωτιά. Οι πολιτικοί κατηγορούν τους τηλεδημοσιογράφους, οι τηλεδημοσιογράφοι τους πολιτικούς, οι δικαστές τους πολιτικούς, οι πολιτικοί τους δικαστές κλπ. Όλοι εναντίον όλων. Τώρα που κατάλαβαν πως το τέλος πλησιάζει, ο φόβος έχει φωλιάσει μέσα τους και ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον κώλο του. Η Μαφία διαλύεται.
Ο καταπιεσμένος Γιάννης Πρετεντέρης, η αθώα Όλγα Τρέμη και ο μουλωχτός Παύλος Τσίμας θα μας μείνουν αξέχαστοι. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα τους συμβεί –αν και κάπου πάει το μυαλό μου-, αλλά δεν πιστεύω να περιμένουν πως θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους και την επόμενη μέρα – έχουν ημερομηνία λήξεως και αυτή η ημερομηνία πλησιάζει.
Η μαύρη προπαγάνδα –γιατί δελτίο ειδήσεων δεν είναι- τελειώνει. Το ερώτημα είναι γιατί χιλιάδες δημοσιογράφοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα πως άτομα όπως ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και ο Τσίμας δεν είναι συνάδελφοί τους. Τι περιμένουν;
Ενοχλήθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι για τα ψέματα που ειπώθηκαν και γράφτηκαν από άλλους δημοσιογράφους για τους «τρομοκράτες γονείς» της 27χρονης Γερμανίδας. Άρχισαν μάλιστα να μιλάνε για τη χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Ρε ζώα, τα ψέματα για τη Γερμανίδα σας πείραξαν; Τόσα ψέματα που γράφετε και λέτε τόσα χρόνια επειδή συμφέρει τα βρομερά αφεντικά σας δεν μετράνε; Όλα αυτά που αποκρύψατε επειδή δεν συνέφεραν τον εφοπλιστή που σας αγόρασε δεν μετράνε; Τώρα σας πήρε ο πόνος για τη χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας; Τώρα που πέσανε οι τιμές των δημοσιογράφων και χάνετε τις δουλειές σας;
Αλήθεια, πώς γίνεται να γράφεις πονεμένα άρθρα για τη χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας και να μην τόλμησες να γράψεις ένα άρθρο για τους εκατοντάδες συναδέλφους σου που πετάχτηκαν στο δρόμο;
Ποιος τη γαμάει την ελληνική δημοσιογραφία, όταν δεν τολμάς να γράψεις ένα άρθρο για τον άνθρωπο που καθόταν στο διπλανό σου γραφείο επί δεκαετίες;
Να θυμίσω πως ο κ. Πρετεντέρης και ο κ. Τσίμας αρθρογραφούν –με μεγάλη αποτυχία- στην εφημερίδα «Τα Νέα». Και να επαναλάβω «Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους! Τελειώστε τους!»
Venceremos!
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή τιμούμε τον Άγιο του Ολύμπου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 2011

            Σάββατο 22 Ιανουαρίου:
5.00-8.00 μ.μ.
:           Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

            Κυριακή 23 Ιανουαρίου:
5.00-9.00 π.μ. :            Ακολουθίες του Μεσονυκτικού και του Ορθρου.
9.00 π.μ.         :            Έναρξη Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας .
5.00-7.00 μ.μ. :           Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του Αγίου Διονυσίου –                                   Κτιτορικό μνημόσυνο.

            Η παρουσία σας στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα μας χαροποιήσει και θα λαμπρύνει την Ιερά Πανήγυρη
            Σημειώνουμε ότι ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα αποσταλλούν
                                                                                               
Εκ της Ιεράς Μονής
 
Πηγή: http://www.imado.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλία, συγχαρητήρια για τον πατέρα σου!

Πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη. 
Ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου 
 με τον συγχωριανό μας,
μαθητή Ηλία Ν. Παπανικολάου.
Διαβάστε περισσότερα...

21 Ιανουαρίου 1898


Η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης
Διαβάστε περισσότερα...

Μετατάξεις στο Δημόσιο με τα μάτια του ΚΥΡ


Διαβάστε περισσότερα...

Την ερχόμενη Κυριακή 23/1, λόγω της εορτής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Εκδήλωση στη Στέγη Λιτοχωριτών


Την Κυριακή 23/1 θα γιορταστεί στη στέγη Λιτοχωρινών Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μπιζανίου 44, η γιορτή του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Η εκδήλωση θα αρχίσει με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, στην περιοχή Παπαφείου, στις 10.00 π.μ. Στη συνέχεια θα γίνει κοπή της βασιλόπιτας, όπως επίσης και διάλεξη από τον κ. Σωτήρη Μασταγκά, με θέμα: «Σελίδες ιστορίας: Το ναυπηγείο του Μπλέκα και το καφενείο «Το Λιτόχωρον», στη Θεσσαλονίκη».
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι των αρχών από το Λιτόχωρο, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη.

Σύντομο ιστορικό του συλλόγου

Ο σύλλογος Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και από τότε βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, διαθέτοντας στέγη και γραφείο επί της οδού Μπιζανίου 44. Αυτή την εποχή εκτιμάται ότι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 Λιτοχωρίτες με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, όπως εμπορική ναυτιλία, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, συνταξιούχοι κ.ά.
Οι πρώτοι Λιτοχωρίτες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη κυρίως μετά το 1878, που έγινε η επανάσταση του Ολύμπου, όπου πρωτοστάτησαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με την τοπική επαναστατική κυβέρνηση υπό τον μεγαλέμπορο Ευάγγελο Κοροβάγγο.
Οι Τούρκοι, μετά την καταστροφή του Λιτοχώρου, μετέφεραν ένα σημαντικό τμήμα του Λιτοχωρίτικου πληθυσμού (περίπου 180 οικογένειες) στη Θεσσαλονίκη, στο Πεδίο του Άρεως, σημερινό Γ’ σώμα στρατού, από το οποίο ένα μέρος παρέμεινε μόνιμα πια στην πόλη.
Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι Λιτοχωρίτες, κυρίως ναυτικοί, οικοδόμοι και επαγγελματίες.
Χώρος συνάντησης των Λιτοχωριτών ήταν, από τα τέλη του 19ου αιώνα, το καφενείο με την επωνυμία «Λιτόχωρον», που βρισκόταν στην Παλιά Παραλία στη θέση όπου ήταν μεταπολεμικά το καφενείο «Αιγαίον». Ήταν στέκι κυρίως των Λιτοχωριτών καπεταναίων, που έδεναν τα καράβια τους ακριβώς απέναντι, δίπλα στα Αγιορείτικα. Στη συνέχεια, χώρος συνάντησης είναι ο χώρος της ιδιόκτητης στέγης, όπως προαναφέρθηκε.
Ο αριθμός των Λιτοχωριτών αυξήθηκε αρκετά, ώστε από το 1934 αποφάσισαν να δημιουργήσουν σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών».
Σήμερα οι Λιτοχωρίτες κατοικούν διεσπαρμένοι σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όμως αρκετοί διαμένουν από πολύ παλιά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του Παπάφειου ορφανοτροφείου, και στο Φάληρο.
Διαβάστε περισσότερα...

Με 13 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στις 7.00 το απόγευμα


Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις, ως εξής:
1. Λήψη απόφασης για χρήση σήματος του Δήμου Δίου – Ολύμπου (άρθρο 5ο ν.3852/2010). Το θέμα θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος κ. Γ. Παπαθανασίου.
2. Έγκριση διαδικασίας επιλογής συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, (άρθρο 77 του ν. 3852/2010). Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Μιχαήλ Λαλούμης, Πρόεδρος του Δ.Σ.
3. Συγχώνευση κοινωφελών επιχειρήσεων του Δήμου (άρθρο 109 του ν. 3852/2010). Το θέμα θα εισηγηθεί η κ. Σοφία Νούλα, δημοτική σύμβουλος.
4. Συγχώνευση ανωνύμων εταιρειών του Δήμου Δίου – Ολύμπου (άρθρο 110 του ν. 3852/2010). Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Γεώργιος Φαρμάκης, Αντιδήμαρχος.
5. Συγχώνευση Σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δίου – Ολύμπου, (άρθρο 103 του ν. 3852/2010). Το θέμα θα εισηγηθεί η κ. Σοφία Ζουρζούρα, δημοτική σύμβουλος.
6. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου, έτους 2011, στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Πέτρος Κιάφας, Αντιδήμαρχος.
7. Λήψη απόφασης για χαρακτηρισμό οικοπέδου ως σχολικό, στην τοπική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα. Το θέμα θα εισηγηθεί η κ. Μαρία Τσιμήτρη, Αντιδήμαρχος.
8. Λήψη απόφασης για ορισμό αναπληρωτή του Δημάρχου για την υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων. Το θέμα θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος κ. Γ. Παπαθανασίου.
9. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δήμου Δίου – Ολύμπου, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή ελέγχου σταυλισμών Ν. Πιερίας. Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Μιχαήλ Λαλούμης, Πρόεδρος του Δ.Σ.
10. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Ανάπλαση Δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων Δήμου Λιτοχώρου». Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Νικόλαος Μπονοβόλιας, υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας.
11. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου πυροσβεστικής». Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Νικόλαος Μπονοβόλιας, υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας.
12. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε., του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και δύο παρατάσεων του έργου «Αποπεράτωση συνεδριακού κέντρου». Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Νικόλαος Μπονοβόλιας, υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας.
13. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασία στραγγισμάτων Χ.Υ.Τ.Α. Λιτοχώρου». Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Νικόλαος Μπονοβόλιας, υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας. 









Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου οι εκλογές στον Π.Ο.Λ.


Διαβάστε περισσότερα...

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Δίου - Ολύμπου


Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα λογότυπα της Νέας Δημοκρατίας όπως τα παρουσίασε, πρίν από λίγο, ο Αντώνης Σαμαράς





Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ    
                            
                                                                                                                     
                   
                                                                                                                                                            

                                                                  Κατερίνη, 19/01/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπεύθυνος της Γραμματείας Προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης,  θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στη ετήσια πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΝΟΔΕ Πιερίας στις 22 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα ΠΙΕΡΙΔΑ Palace στις 20:30. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, ο κ. Στυλιανίδης θα πραγματοποιήσει μία σειρά επισκέψεων και επαφών ενώ είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, στις 12:30μ.μ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Στυλιανίδη στην Κατερίνη είναι το εξής :
Σάββατο  22  Ιανουαρίου 2011 :
* 10:45  Συνάντηση  με  την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου (στο Διοικητήριο)

* 11:30  Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης κο Σάββα Χιονίδη (στο Δημαρχείο )

* 12:15 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κο Ευάγγελο Πολύζο (στη ΝΟΔΕ Πιερίας)

* 12:30 Συνέντευξη  Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

* 13:30  Κοινή συνάντηση με εκπρόσωπους των :

α. ΔΑΚΕ ιδιωτικού και ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα

β. ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

γ. ΔΑΚΕ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
* 20:30  Επίσημος προσκεκλημένος στην ετήσια πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας στο κέντρο Πιερίδα Palace (1ο χλμ Κατερίνης – Ν. Κεραμιδιου).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Καπνιστές, οι νέοι εχθροί της πατρίδος

Οριστικό και αμετάκλητο «όχι» στο κάπνισμα, κατόπιν ρητής πρωθυπουργικής εντολής.
Οι νέοι εχθροί της πατρίδος, οι καπνιστές. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει παταγωδώς στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, θα πάρουν το αίμα τους πίσω με τον αντικαπνιστικό νόμο. Έτσι δεν πειράζει αν είσαι κλέφτης,  λαθρέμπορος, απατεώνας, εκβιαστής, φοροφυγάς, έμπορος ναρκωτικών, αρκεί να μην είσαι καπνιστής. Και ρουφιάνος αν είσαι δεν τρέχει τίποτα. Είσαι χρήσιμος καθώς θα καταδίδεις και κανέναν καπνιστή.
Στη σύσκεψη που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο πρωθυπουργός έκοψε το… τσιγάρο σε όλους τους καπνιστές. Επεσήμανε στον υπουργό του ότι δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης του νόμου ή αναπροσαρμογής του και δεν δέχθηκε καμία άλλη εκδοχή, πλην εκείνης της πλήρους εφαρμογής του νόμου που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, και μάλιστα χωρίς καμία παρέκκλιση.
Ενδεχομένως είναι ο πρώτος νόμος από συστάσεως ελληνικού κράτους, που τυγχάνει της ρητής δέσμευσης ενός πρωθυπουργού για την πλήρη εφαρμογή του. Αναδεικνύεται σε πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, που σχετίζονται με τον αντικαπνιστικό νόμο και την απόλυτη εφαρμογή του, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου.«Τέρμα τα ψέματα. Ότι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας.
Βρήκατε την ώρα να το κόψετε. Ενδεχόμενη μείωση της κατανάλωσης θα οδηγήσει σε λιγότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό και η απαγόρευση του σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ θα οδηγήσει σε πτώση του τζίρου των καταστημάτων, σε ανεργία χιλιάδες ανθρώπους καθώς και σε μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Ψιλά γράμματα, ο νόμος δεν γίνεται παρά να εφαρμοστεί σε μια τόσο ευνομούμενη πολιτεία.
Όπως δήλωσε ο κ. Λοβέρδος κατόπιν συζήτησης και κατάθεσης προτάσεων από πολλούς συναρμόδιους υπουργούς, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα αυξηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί». Ειδικότερα, πιθανότατα προστίθενται στα κλιμάκια ελέγχου και άλλοι 800 υπάλληλοι της επιθεώρησης εργασίας και 40 στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.Έτσι, «εκτός από το Λιμενικό, τη Δημοτική Αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, η επιτήρηση του νόμου θα γίνεται κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας και θα υπάρχουν αναφορές για το ποιος ελέγχει, ποιος δεν ελέγχει, για το ποιος εφαρμόζει και ποιος δεν εφαρμόζει» είπε ο κ. Λοβέρδος. Όπως έγινε επίσης γνωστό, θα ενταθεί ταυτόχρονα και η καμπάνια ενημέρωσης για τη διακοπή του καπνίσματος σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και τον στρατό.
Όλες οι δυνάμεις του έθνους έναντι του κινδύνου της νικοτίνης και της πίσσας. Μέχρι και προσλήψεις προβλέπω να γίνονται, καθώς δεν θα επαρκούν οι υπάλληλοι για τον έλεγχο.
Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και  με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.
Θα συζητηθεί και με τους εκπροσώπους της τρόικας και ως πρώτο θέμα στην επόμενη σύνοδο κορυφής. Είμαστε στην άκρη του γκρεμού και τώρα θυμηθήκαμε αφήσαμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Εκτός κι αν όλο το σκηνικό στήνεται για να συνηθίζουμε στις απαγορεύσεις. Σήμερα σου κόβουν το κάπνισμα, αύριο το βήχα, μεθαύριο το μισθό, σε μια βδομάδα κάθε ελπίδα…
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε το κάπνισμα όλοι για να κάνουμε αντίσταση;
Μ.Ο.

Πηγή: www.antinews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εμείς δεν καταλάβαμε ακόμα...


Το έγγραφο του Παπαχρήστου πως βρέθηκε στα χέρια του Άκη;;;

Πρόκειται ή όχι για εσωτερική κομματική αλληλογραφία;;;

Ο Άκης από πού ενημερώθηκε για την ύπαρξη του εγγράφου;;;

Είναι τυχαίο πως ο Άκης διαβάζει το dionolympos blogspot;;;

Δε νομίζουμε... Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΦΕΡ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ... ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕΙ.. ΑΛΛΑ .. "ΛΑΓΟΣ ΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΕΣΕΙΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ"....

του Δημήτρη Καλαιτζή

Αυτό και άν ήταν "ανφέρ" και "φάουλ"! Βγήκε λοιπόν ο "τέως" Δήμαρχος Δίου και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με τα επικοινωνιακά του ¨τρίκ".

Συνέταξε, ένα ομολογουμένως πρόχειρο (6 σελίδων) κείμενο και το απέστειλε στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ , αναλύοντας τα των περιφερειακών εκλογών, που αφορούν το κυβερνών κόμμα.

Κείμενο που "ώ του θαύματος" βρέθηκε αυτούσιο στα χέρια τοπικού καναλιού, που "έσπευσε" να μας διαβεβαιώσει ότι δέν το απέστειλε ο ίδιος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έλειπε να γίνει αποδεκτό και "αποδεδειγμένο" κάτι τέτοιο, θα γελούσε και η παρδαλή κατσίκα.

Η είδηση απο τη μιά είναι η διαρροή του εγγράφου, αλλά το σοβαρότερο και το πιό ουσιώδες είναι το περιεχόμενό του.

- Τί λέει εν ολίγοις ο κ Παπαχρήστος στο έγγραφό του;
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ώς μετά χριστόν προφήτης, αναλύει τους λόγους που κατα την κρίση του δέν πήγε καλά ο συνδυασμός του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ στην περιφέρεια.
- Τάριξε στο κόμμα, στα κομματικά στελέχη του τόπου, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για ηττοπάθεια στην περιφέρεια Μακεδονίας και άλλα που δέν είναι της παρούσης να αναλυθούν.
- Εκείνο όμως που κάνει αίσθηση από το κείμενο αυτού του εγγράφου είναι ότι αναφέρεται πολλές φορές η "πετυχημένη δική του συνεισφορά σε ότι θετικό και ιδιαιτέρως για θετικό αποτέλεσμα στην Πιερία", δηλαδή ότι αφορά "επιτυχία' την πιστώνει στον "εαυτό του "και στην "αξιοσύνη του" και ότι αφορά "αποτυχία" , επιρρίπτει "ευθύνες σε άλλους".
- Μεγάλη αίσθηση όμως προκάλεσε η "μαντική ικανότητα του πρώην" να χρεώσει με βεβαιότητα στον συνδυασμό του Νίκου Λάππα μή "στήριξη", επικαλούμενος τα 1300 άκυρα και λευκά της δεύτερης Κυριακής, ενώ την πρώτη Κυριακή ήταν 630 περίπου σε ολόκληρο το Δήμο Δϊου. 
- Συνεπώς, ορθά κάποιοι "φίλοι" του κόλλησαν το "πολιτικό παρατσούκλι θεός", αφού σήμερα μάλλον προέβαλλε τις μαντικές και θεϊκές του δυνατότητες, γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί η σιγουριά του ότι δέν τον στήριξαν οι υποστηρικτές του συνδυασμού του Νϊκου Λάππα.
- Βέβαια στο δελτίο του ΔΙΟΝ, παρενέβη ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Λάππας έκανε μία πολύ σαφή, αλλά ευγενική και διακριτική παρέμβαση, στηλιτεύοντας την κίνηση του κ Παπαχρήστου να "επιτεθεί" απροκάλυπτα εναντίον του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Δϊου Ολύμπου και των ψηφοφόρων του,
- Εγώ όμως θα περίμενα και θα περιμένω αντίδραση απο τους υποψηφίους του Νίκου Λάππα,  εκείνους που όχι μόνο στήριξαν τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη και του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Παπαχρήστου, αλλά ιδιαιτέρως την δεύτερη Κυριακή είχαν και ενεργό συμμετοχή, ώς αντιπρόσωποι του συνδυασμού στα εκλογικά τμήματα και πολλοί απο αυτούς ώς διακινητές εκλογικού υλικού του συνδυασμού της περιφέρειας. Θα περιμένω λοιπόν αντίδραση στην άδικη κατηγορία που τους αποδίδει ο "τέως".
- ¨Οσον με αφορά, επειδή χαρακτηρίστηκα ώς μία απο τις αιτίες μή καθόδου του Δημάρχου Δϊου εκ νέου ώς υποψηφίου για τον Δημαρχιακό θώκο (που ήταν και ο κρυφός καημός του), και ήμουν "φανερά" και όχι στο "παρασκήνιο" απο τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Δίου Ολύμπου, έχω δημοσίως δηλώσει τότε τη θέση μου και αρθρογράφησα πολλάκις εκείνη την περίοδο.
- Ομως αποτελεί ύβρη κ Παπαχαχρήστο για όλους αυτούς που ψήφισαν τον συνδυασμο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια και εσάς ώς υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, κάνοντας τον "μάντη' να τους αποδίδεται τις κατηγορίες της μή στήριξης, έτσι αυθαίρετα και προκλητικά, κάτι που στο "παρασκήνιο" για εμάς που το ζούσαμε και το γνωρίζαμε πράττατε και προεκλογικά και ιδίως μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, γιατί είχατε "τη μύγα σας".
- Να ακονίσω τη μνήμη σας και να σας υπενθυμίσω τα άθρα μου με τίτλο: ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ....;    και ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΛΙΓΩΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΨΥΘΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΒΡΟΝΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΚΑΙ "ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ" ,στα οποία και περιλαμβάνονταν οι παρασκηνιακές κινήσεις και οι "φήμες που σκοπίμως κυκλοφορούσατε για την στάση όλων ημών των υποστηρικτών του Λάππα".
- Να θυμίσω ότι στο χωριό μας τη Βροντού (που ο συνδυασμός του Νίκου Λάππα είχε μεγάλο ποσοστό στο Δήμο Δϊου) ,ο συνδυασμός του Μάρκου Μπόλαρη την δεύτερη Κυριακή, δέν είχει πολλά άκυρα και λευκά,(τα οποία κατ εμέ μή έχοντας μαντικές ικανότητες , προέρχονταν απο άλλους συνδυασμούς που δέν προκρίθηκαν  στην δεύτερη Κυριακή) , αλλά είχε κατακόρυφη αύξηση και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δέν χαλάλησε την ψήφο του αλλού, γιατί ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας, είχε περισσότερη βαρύτητα απο την δική σας υποψηφιότητα ώς αντιπεριφερειάρχη, αφού αποτελούσατε το 1/7 του σνυδυασμού και ουδείς ΠΑΣΟΚΟΣ όσο και άν ασκούσε πολιτική κριτκή εναντίον σας για όλα όσα κάνατε στο "παρασκήνιο" ,δέν θα χαλάλιζε την ψήφο του αλλού, όπως και έγινε.
-Προσβάλλετε κύριε Παπαχρήστο, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν  για το συνδυασμό  του Λάππα, ενώ παράλληλα ήταν και στην πρώτη γραμμή στο συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη;Θέλετε να σα θυμίσω ονόματα;Αν χρειαστεί θα το κάνω.Μήπως κύριε Παπαχρήστου αντί να κατηγορείτε άλλους, πρέπει επιτέλους να κάνετε την αυτοκριτική Σας;Μήπως ισχύει το λαικό ρητό "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι";Μήπως πρέπει εσείς να απολογηθείτε για τη στάση σας εναντίον του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Λάππα στο Δήμο Δϊου;Να σας υπενθυμίσω ότι όλα τα στελέχη Σας στη Δημοτική ομάδα του Δήμου Δίου, ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαθανασίου που δέν ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και πολλοί μάλιστα εξελέγησαν και κατέχουν "θέσεις" στη νέα Δημοτική αρχή;
- Πόσο "χαχόλους" περνάτε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ με αυτή την απαράδεκτη κίνηση να "χρεώσετε αυθαιρέτως σε άλλους δικά σας λάθη";
- Αντί να απολογηθείτε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ για την παλαιοκομματική νοοτροπία της προώθησης μόνο των δικών σας "θέλω" και επιδιώξεων μέσω του ΠΑΣΟΚ και του λαού του.
- Αντί να απολογηθείτε, που όχι μόνο δέν στηρίξατε τον συνδυασμό του Λάππα, τον πολεμήσατε όσο κανένας άλλος και τώρα έρχεστε για να "ρεφάρετε", παίζοντας επικοινωνιακά παιγνίδια (στα οποία έχετε φοβερή ικανότητα)  και επιτίθεστε και ζητάτε και τα ρέστα.
- Ήθελα νάξερα όμως όλοι αυτοί, απο υποψηφίους του Λάππα έως και ψηφοφόρους και υποστηρικτές, που στήριξαν τον συνδυασμό του Μπόλαρη  δέν προσβάλλονται με την ευθεία κατηγορία ότι σας πολέμησαν; Δέν προσβάλλονται; Μήπως νομίζετε επειδή δέν μιλούν "μπροστά" σας νομίζετε ότι είναι βλάκες και δέν καταλαβαίνουν και δέν πληγώνονται με αυτές σας τις κινήσεις;
- Περιμένω όμως να αντιδράσουν, τουλάχιστον αυτοί που είχαν δημόσια "θέση" ώς υποψήφιοι και να σας τα πούν χύμα και τσουβαλάτα, γιατί μόνο έτσι σας "αξίζει".
Πρέπει να πάρουν θέση και να σας υπενθυμίσουν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος του δέν είναι "πρόβατα" να τα κατατάσσετε εσείς κατά το "δοκούν"
- Ένα μεγάλο ανφέρ κ Παπαχρήστου ήταν αυτό που κάνατε, δείγμα του πώς βλέπετε του ψηφοφόρους και πώς τους εκμεταλλεύεστε, μόνο όταν νομίζετε ότι εξυπηρετούν μόνο τις δικές σας πολικές επιδιώξεις, αλλά όπως λέει και ο λαός μας και ένας πολύ φίλος "λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του"..
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πίτας ΔΙΑΜ.Τ.Ο. Καρίτσας, το φωτορεπορτάζ

Διαβάστε περισσότερα...

Σε λίγο το πλήρες φωτορεπορτάζ από την κοπή της πίτας της ΔΙΑΜ.Τ.Ο. Καρίτσας

Διαβάστε περισσότερα...

Στέργιος Τόκας από την Καρίτσα: "Εύχομαι ο κόσμος να βρει το χαμόγελο που έχει χάσει..."

"... το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν φρόντισε να κάνει τα απαραίτητα
ώστε οι νεότερες γενιές να είναι καλύτερα... 
Υπηρετήσαμε αυτή την παράταξη όχι επιλέγοντας τον αρχηγό, πιστεύουμε και υπηρετούμε την παράταξη διότι έχουμε πάθος για αυτό..."
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κίνηση Ευθύνης στην κοπή πίτας της ΔΙΑΜ.Τ.Ο. Καρίτσας


Τάκης Πατρής, Λούης Χριστοδούλου, Βασίλης Φαρφούρης
Διαβάστε περισσότερα...