Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

VIDEO: Η Θεσσαλονίκη από ψηλά το 1961!

Πανοραμική άποψη της Θεσσαλονίκης από αέρος, στην οποία διακρίνονται ειδικότερα ο Λευκός Πύργος, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το Καυταντζόγλειο Στάδιο και ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης. (02/09/1961).

Πηγή: thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βόμβα! Συνοδεία συνδημότη μας ο Πρωθυπουργός στο Κατάρ;;;

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες μας συνδημότης μας και κάτοικος του πρώην δήμου Ανατολικού Ολύμπου, συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στην επίσκεψή του στο Κατάρ.

Αφορμή για την βόμβα είναι η παρατεταμένη απουσία του τις τελευταίες μέρες από την περιοχή καθώς και η επιστροφή του την ίδια μέρα που ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από την Αραβική χώρα.

Η ενασχόληση του συνδημότη μας με τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και οι πολλές και καλές γνωριμίες του στον χώρο, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό.  
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΟΣ Λιτοχώρου

Σας ενημερώνουμε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, θα γίνει την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην κορυφή Γκόλνα (χρόνος ανάβασης 45'). Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία.


Ώρα συνάντησης:

9.00π.μ.

Μέρος συνάντησης: Κιόσκι διασταύρωσης


Για να δείτε τα μέρη στο χάρτη κάντε κλικ εδώ.

Υπόμνημα: (Α) Κιόσκι - Διασταύρωση, (Β) Γκόλνα, (C) Προφήτης Ηλίας


Καλή αντάμωση!!

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του συλλόγου
Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Παραβάσεις σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού

Ελέγχους σε 119 ενεχυροδανειστήρια- ανταλλακτήρια χρυσού της Θεσσαλονίκης έκανε η Αστυνομία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου και διαπίστωσε 33 παραβάσεις.

Από αυτές, οι οκτώ αφορούν μη καταχώρηση στοιχείων στα βιβλία καταγραφής, τρεις μη τήρηση των σχετικών βιβλίων, δέκα μη αναγγελία άσκησης του επαγγέλματος, μία λειτουργία καταστήματος ενώ έχει αφαιρεθεί η άδεια, επτά μη κατοχή εντός του καταστήματος των αγορασμένων αντικειμένων, δύο μη ορθή χρήση των τιμολογίων αγοράς και άλλες δύο μη δήλωση του υπαλλήλου της επιχείρησης στην αρμόδια αστυνομική αρχή.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις υποβλήθηκαν μηνύσεις και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας (36 φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, o Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ.

 

Ο Πρόεδρος κ. Χρίστος Κομπατσιάρης  και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους.

Η εκδήλωση άρχισε, στην κατάμεστη αίθουσα με τα μουσικά από τα Χάλκινα της Γουμένισσας και συνέχισε μουσική του Γιώργου Γκορτσίλα.
Πηγή: Photo Hasapetis
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 13/2 στην Αθήνα η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ

Ανακοινώσεις του Δ. Αβραμόπουλου από τη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας

Στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας - Ιταλίας - Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού Transadriatic Pipeline (TAP), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Έλμαρ Μαμμαντιάροφ σήμερα στο Μόναχο.

Στην τελετή της υπογραφής θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Αβραμόπουλος στον Αζέρο ομόλογό του.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος είχε χθες βράδυ τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ιταλίας, Τζούλιο Τέρτσι και της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, προκειμένου να διευθετηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών χωρών επί του κειμένου της συμφωνίας.

Στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ιδίως στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και του τουρισμού. Ο κ. Μαμμαντιάροφ μίλησε για στρατηγική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας του, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο η διμερής συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν του φυσικού αερίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στο Μόναχο όπου συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Τέο ο ... Καλλιτέχνης! - Λιτόχωρο (παζάρι) (21 φωτογραφίες)

Ταξίδι στο Λιτόχωρο για... παραδοσιακό κούρεμα και ξύρισμα!
Φωτογραφίες: Γιάννης Γεωργιάδης

 Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι πολύς κόσμος (κυρίως από Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κατερίνη) ταξιδεύει αρκετά χιλιόμετρα με προορισμό το Λιτόχωρο, για να απολαύσει ένα παραδοσιακό κούρεμα ή ξύρισμα;

Ο λόγος για το παραδοσιακό κουρείο, του κυρίου Θεόδωρου Κουτσιμάνη, το οποίο λειτουργεί από το 1918, με πρώτο ιδιοκτήτη τον παππού του! Το συγκεκριμένο κουρείο αποτελεί πλέον τουριστική ατραξιόν για το Λιτόχωρο. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, μιλούν για πραγματική και σπάνια εμπειρία. Η αυθεντική συμπεριφορά του κουρέα με τα σχόλια και τα αστεία του κατά τη διάρκεια της εργασίας, η παραδοσιακή διακόσμηση του χώρου (το πλακάκια του πατώματος είναι από το 1956), τα αυθεντικά εργαλεία τα οποία χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν ( υπάρχουν πχ σπάνιες κοκκάλινες Ισπανικές χτένες), μα κυρίως ο τρόπος και η τεχνική του κουρέα, κάνουν αυτό το κουρείο να ξεχωρίζει.

Όπως μας είπε ο κ. Θεόδωρος σχετικά με το ξύρισμα: "το μυστικό βρίσκεται στην καλή και ζεστή σαπουνάδα η οποία φτιάχνεται από κρέμα και όχι έτοιμο αφρό, την καλή ποιότητα του ξυραφιού, και φυσικά το τελικό ξέπλυμα με κρύο νερό... Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο όμως είναι ότι σε 4-5 χρόνια βγαίνω στη σύνταξη, και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιος για να συνεχίσει την παράδοση, που δυστυχώς θα σβήσει" συμπληρώνει ο κ. Θεόδωρος. Η τιμή για το κούρεμα είναι 5 ευρώ και για το ξύρισμα 3 ευρώ. Παλαιότερα περνούσαν από το κατάστημα ημερησίως περίπου 30-40 άτομα. Δυστυχώς οι νεότεροι άντρες δε γνωρίζουν αυτή την απολαυστική εμπειρία, αλλά και οι μεγαλύτεροι δυσκολεύονται πλέον να δώσουν αυτά τα ελάχιστα ευρώ.
Πηγή: Ομορφα Ταξίδια
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο "καψόνι" στους υπαλλήλους των διοδίων στο Αιγίνιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Πιερίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο. 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών ενώ οι κάτοικοι βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να "μπλοκάρουν" τη λειτουργία των διοδίων. 

 Οπως ανέφερε εκπρόσωπος της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ" σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης οι κάτοικοι πλήρωναν χτες τα διόδια δίνοντας κέρματα του ενός λεπτού ενώ προσποιούμενοι ότι έπαθαν μηχανική βλάβη τα αυτοκίνητά τους απέκλειαν την είσοδο του σταθμού των διοδίων.
Πηγή: Seleo.gr News
Διαβάστε περισσότερα...

Reuters: Στις 18 Φεβρουαρίου στους οικονομικούς εισαγγελείς στελέχη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα της Παρασκευής αναφέρει, ότι στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ καλούνται να καταθέσουν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο έρευνας για τα δάνεια ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει από τράπεζες.

Ειδικότερα, το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επισημαίνει ότι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έχει κληθεί να καταθέσει. Ωστόσο, το στέλεχος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Η ΝΔ δεν απάντησε στην κλήση του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το οποίο υποστηρίζει ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι εισαγγελεις διερευνούν και τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Επίσης το Reuters (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) αναφέρει ότι τραπεζικές πηγές με γνώση του θέματος, δήλωσαν ότι τα δύο κύρια κόμματα της συγκυβέρνησης χρωστούν από κοινού 232 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες και ότι ορισμένα εκ των δανείων αυτών παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πριν λίγες ημέρες είχε διαρρεύσει η πληροφορία, ότι στο πλαίσιο της έρευνας για τα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα από τις τράπεζες έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτοι διάπραξης αδικήματος οι ταμίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε περισσότερα...

Ν. Κουκουτάτσιος - Άρθρο 01/02/2013

ΝΕΟΠΑΓΕΙΣ ΕΥΡΩ ΛΑΚΕΔΕΣ

Το φασιστοειδές υποκείμενο που αυτοαποκαλείται ΔΟΚΤΩΡ και πρώην γενικός διευθυντής ανάπτυξης, - αλήθεια ποιος τον διόρισε στη θέση αυτή και με ποιες διαδικασίες; - Αντώνης Ζαρκανέλας, αφού καθάρισε με τους κομμουνιστές και τους άλλους “συνδοιπόρους που αντιδρούσαν για την ταφή των επικίνδυνων αποβλήτων της ΤΟSΟΗ στον πυθμένα του αμμορυχείου Λιτοχώρου, κεραυνοβολεί τώρα όλους όσους αντέδρασαν και αντιδρούν στα παράνομα διόδια που μας επιβάλει η Γερμανικών κατά βάσει συμφερόντων, ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε σε τρία διόδια Λεπτοκαρυά Αιγίνιο Μάλγαρα..
Αποκαλεί όλους όσους αντιδρούν για την παράνομη αυτή επιβολή των διοδίων, ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ λες και αρνούνται σι άνθρωποι να πληρώσουν το γάλα και το ψωμί των παιδιών τους που προμηθεύονται από το μπακάλη. Τα καμώματα αυτού του θλιβερού υποκειμένου μου Θυμίζουν εκείνους τους άθλιους διορισμένους από τους Χιτλερικούς κατοχικούς κυβερνήτες μας που έλεγαν.
ΠΑΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ!! Και που έστελναν συγχαρητήριες επιστολές στο ανθρωπόμορφο τέρας τον Χίτλερ, για τη διάσωση του από την απόπειρα δολοφονίας του, από κάποιους έντιμους Γερμανούς Αξιωματικούς. Μου Θυμίζει ακόμα και την υποτελή συμπεριφορά του τότε πρωθυπουργού μας, στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, που έλεγε στον Μακελάρη των λαών Αμερικανό στρατηγό Βάν Φλήτ. Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας, δείχνοντας τα στρατευμένα παιδιά του λαού που τα προωθούσαν στη Πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν το ένοπλο λαϊκό κίνημα του Δ.Σ.Ε Το όποιο κίνημα αναγκάστηκαν να το αναγνωρίσουν επίσημα σι αστικές κυβερνήσεις Ντάλα Μεσημέρι,, όπως προφητικά έλεγε στη Βουλή ο αξέχαστος αγωνιστής Κώστας Λουλές. Και ας μην βιαστεί να με αποκαλέσει και πάλι “Στάλινικό” ο μίστερ δόκτωρ, γιατί εγώ αν και από κούνια Κομουνιστής, έχω υπηρετήσει σε όλα τα μέτωπα που μου έστειλαν σι αστικές κυβερνήσεις ως στρατιώτης κατ’ εντολήν των συμμάχων μας Αγγλο- Αμερικανών που σφαγιάζουν όλους τους λαούς για να τους κλέβουν τον Εθνικό τους πλούτο. Εμείς που αντιστεκόμαστε στην επιβολή όλων των χαρατσιών Δεν ειμαστε Τζάμπα Μάγκες ‘ κ προφεσόρε. Εσύ είσαι τζάμπα Δόκτωρ και άμισθος υπηρέτης κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων. Αμάν συγχίστικα πάλι σήμερα όπως έλεγε ένας αξιόλογος παλαιός χρονογράφος.

1η Φεβρουαρίου 2013

Νίκος,Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγνωση Καιρού για σήμερα Σάββατο 02-02-2013

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τη νύχτα οι βροχές στα βόρεια θα ενταθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη καιρός: τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη νοτια Κρήτη άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα καιρός: τοπικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και το βραδύ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις Αττική καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 ενισχυμένοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη καιρός: αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2 πρόγνωση για αύριο Κυριακή 03-02-2013 καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διαρκειας.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά καλούμαστε ως Αστυνομικοί και ως Σωματείο να υπερασπιστούμε την αποστολή μας όπως αυτή πάντοτε διακρίνεται από επαγγελματισμό και τήρηση των επιταγών του Νόμου και Διαταγών της Υπηρεσίας . Εν προκειμένω ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την άδικη επίθεση που δέχονται αυτές τις μέρες οι συνάδελφοι Επικεφαλής Αξιωματικοί αλλά και στελέχη της Α.Δ.ΠΙΕΡΙΑΣ που συμμετέχουν στην επιχείρηση διασφάλισης της έννομης τάξης όπως αυτή εντέλλεται , όπως προαναφέραμε , από τις νομικές επιταγές στην περιοχη του Αιγινίου σχετικά με την λειτουργία του τοπικού Σταθμού Διοδίων .Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο όπου φέρονται οι Αστυνομικοί ως υποκινητές των εκτρόπων , ή ως υπαίτιοι Υπηρεσιακών αυθαιρεσιών , οι οποίες αιτιάζονται στην αντιπαράθεση με την τοπική Κοινωνία , θα θέλαμε να ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ τα κάτωθι.

Οι Αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εκπληρώσουν την αποστολή τους αδιάκοπα και κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντοτε με προσήλωση στο Υπηρεσιακό καθήκον ακόμα και όταν αυτό έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με διαπροσωπικές σχέσεις που ίσως έχουν με τους φορείς της όποιας σύγκρουσης και με το όποιο ψυχικό κόστος συνεπάγεται η εκπλήρωση της αποστολής τους . Πολλοί Αστυνομικοί επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι κατάγονται και οι ίδιοι από την εν λόγω περιοχή , τα συμφέροντα της οποίας προασπίζουν με την όποια μορφή αντίδρασης και διαμαρτυρίας η τοπική κοινωνία. Η Ελληνική Αστυνομία εξ’ορισμού από την φύση της αποστολής της ποτέ ΔΕΝ στοχεύει στην αντιπαράθεση με τους πολίτες μιας κοινωνίας , από την οποία και οι ίδιοι προέρχονται αλλά και διαβιούν . Είναι τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ να λοιδορούνται από ορισμένη μερίδα του Ηλεκτρονικού Τύπου συνάδελφοι Επικεφαλής Αξιωματικοί και Αστυνομικοί όταν ΠΑΝΤΟΤΕ σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις επιχειρούν και ενεργούν υπό την παρουσία και επίβλεψη των Εισαγγελικών Αρχών .Ως γνωστόν οι φύσεις των εξουσιών στο δικαιϊκό μας σύστημα είναι -3- η Δικαστική , η Νομοθετική και η Εκτελεστική και η Ελληνική Αστυνομία ανήκει στην τελευταία και μάλιστα όχι σε πρωτογενές στάδιο .Τέλος ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ και πάλι πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και ειδικότερα οι Αστυνομικοί μιας τέτοιας μικρής Τοπικής Κοινωνίας (Α.Δ.ΠΙΕΡΙΑΣ) δεν προκαταλαμβάνονται από καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους πολίτες αφού ο μόνος στόχος τους είναι να εκπληρώσουν αυτό που επιτάσσει ο Νόμος και τίποτα περισσότερο από αυτό , με βαρύ το τίμημα του ψυχικού κόστους αφού αντιπαρατίθενται “κατ’ανάγκην” και όχι “εκουσίως” με γνώριμους συμπολίτες τους ακόμα και με συγγενικά τους πρόσωπα !

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΚΤΥΛΟΥΔΗΣ Αθανάσιος             ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας
Διαβάστε περισσότερα...

Με αφορολόγητο 50.000 ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα

Ρεπορτάζ Δ. Τσουπαρόπουλος, Γ. Τριανταφύλλου
Ο νέος ενιαίος φόρος επί των ακινήτων δεν πρόκειται τελικώς να υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, καθώς μετά τις πιέσεις το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να θεσπίσει αφορολόγητο όριο, που στη χειρότερη περίπτωση θα είναι 50.000 ευρώ. 
 
Το οριστικό ύψος του αφορολόγητου ορίου θα αποφασισθεί πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και είναι αυτό που θα κρίνει και την τελική διαμόρφωση των συντελεστών.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει πάντως οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% στην περίπτωση που το αφορολόγητο όριο ανέλθει στα 50.000 ευρώ και να φθάνουν μέχρι και το 2%. Στο τραπέζι, ωστόσο, της χθεσινής σύσκεψης της διακομματικής επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, τέθηκε και πρόταση για εφαρμογή ακόμη υψηλότερου συντελεστή για περιουσίες που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον υιοθετηθεί ατομικό αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ, θα απαλλαγούν από τον φόρο περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι.

Το υπουργείο από την πλευρά του υποστηρίζει ότι στόχος του ενιαίου φόρου είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά στα νομικά πρόσωπα. Ειδικότερα το σχέδιο προβλέπει την επιβολή ενός και μόνο φόρου με παράλληλη κατάργηση όλων των φόρων που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα (τέλος ηλεκτροδότησης, ΦΑΠ). Ο φόρος αυτός θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας ανεξάρτητα αν ιδιοχρησιμοποιείται ή αποφέρει εισόδημα και θα αφορά ακόμη και στα γραφεία, στα καταστήματα, στα αγροτεμάχια και τις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού εκτάσεις ακόμη και εάν σε αυτές έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα! Τα μοναδικά ακίνητα που θα απαλλάσσονται θα είναι, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, οι αγροτικές εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και καλλιεργούνται, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και στην περίπτωση αυτή να υπάρξουν περιουσιακά κριτήρια.

ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ
Η προτεραιότητα της κυβέρνησης στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό και τα αγροτεμάχια θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα αξιών με τα ακίνητα εκτός σχεδίου να εντάσσονται και αυτά στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Και αυτό προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά τη δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους με συντελεστές απομείωσης και προσαύξησης ανάλογα με την τοποθεσία (δυσπρόσιτες περιοχές, παραθαλάσσιες κ.λπ.). Εξετάζεται, πάντως, η μετάθεση του μέτρου κατά έναν χρόνο προκειμένου να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση των σχέσεων κυβέρνησης και αγροτών, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ακόμη η παραμικρή βάση δεδομένων.

ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Χωρίς αφορολόγητο όριο και με τέσσερις συντελεστές 0,1%, 0,2%, 0,3% και 0,6% θα φορολογούνται τα ακίνητα των νομικών προσώπων, με στόχο τα έσοδα να προσεγγίσουν τα 450 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής θα υπάρχει διαφορετική φορολογική μεταχείριση για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα και για τα εκμεταλλευόμενα. Για τα μεν πρώτα ο συντελεστές θα είναι χαμηλότεροι (από 0,1% μέχρι 0,3%), ενώ για τα δεύτερα ο συντελεστής θα ξεκινά από το 0,3% μέχρι και 0,6%.

Σημειώνεται ότι από τα 2,4 δισ. ευρώ που προσδοκά να εισπράξει συνολικά το Δημόσιο από τη φορολογία των ακινήτων, το 1 δισ. ευρώ θα προέλθει από την καθιέρωση του ενιαίου φόρου στα ακίνητα που θα αντικαταστήσει ΦΑΠ και τέλος ηλεκτροδότησης, 650 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ακόμη και των περιοχών με φωτοβολταϊκά και 450 εκατ. ευρώ από τα ακίνητα των νομικών προσώπων. Εξάλλου περί το 1,4 δισ. ευρώ αναμένεται να εισπραχθεί επιπλέον από τους καθυστερημένους ΦΑΠ που τρέχουν σήμερα και αφορούν στα έτη 2010-2012.

Πηγή: Κέρδος
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

1. Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου στον υπουργό Οικονομικών


2. Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Εκδήλωση για τη βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ενημερωτική εκδήλωση για τη βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς
* ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ», ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ», ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
* ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ MSc ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ.

Το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δ.Δίου-Ολύμπου ενημερώνει τους αγρότες της περιοχής, αλλά και ευρύτερα, ότι το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στο «Ιδεοδρόμιο», στις 6.00 το απόγευμα, επί της οδού Π.Πατρών Γερμανού στην Κατερίνη, η οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς.

Το θέμα θα αναπτύξει ο κ. Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης, τεχνολόγος γεωπόνος, MSc, ΕΕΔΙΠ της γεωπονικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Και μεταξύ των άλλων που θα εισηγηθεί, θα απαντήσει και σε ερωτήματα, όπως: Μπορεί να καλλιεργηθεί η ελιά χωρίς φάρμακα και χωρίς λιπάσματα; Μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο τα μέγιστα χωρίς να του ζητάει σχεδόν τίποτε; Πέρα απ' την τροφή του, μήπως μπορεί να προσφέρει κάτι και στην υγεία του;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ή ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ;;;

Το να διαβάζεις κείμενα για να μαθαίνεις τί γίνεται στον ΤΟΠΟ σου - ειδικά όταν δεν κατοικείς εδώ - είναι καλό.

Το να χρησιμοποιείς στις συνομιλίες σου τα επιχειρήματα από τα κείμενα αυτά είναι καλό. Τουλάχιστον μαθαίνεις...

Το να εκδίδεις όμως δελτία τύπου χρησιμοποιώντας το ίδιο στυλ γραφής και τις ίδιες φράσεις - λέξεις πάει πολύ...
Ειδικά αν τους ανθρώπους που γράφουν τα κείμενα τους ειρωνεύεσαι κιόλας!

ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ είναι σίγουρα, ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ αν συνεχιστεί!
 
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Η νέα Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ανατολικού Ολύμπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο.) με την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών αν δεν εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά περασμένων ετών που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ
στους καταναλωτές - κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου ότι θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε σε βεβαίωση των οφειλομένων (γεγονός που για τους οφειλέτες συνεπάγεται στέρηση της Δημοτικής Ενημερότητας), σε σφράγιση παροχών και σε λοιπά νόμιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και την ανταποδοτικότητά της.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ

όσοι έχετε εκκρεμείς οφειλές προς την επιχείρηση, να προσέλθετε για εξόφληση ή για ρύθμιση των χρεών στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., από 28/01/2013 έως 28/02/2013, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. Δ. ΔlΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Θεόδωρος Τζίκας


Πληροφορίες: τηλ. 23520 21020, 23520 21021
Φαξ: 23520 21022
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΟΑΕΕ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ του Σωματείου μας καταγγέλλει την απόφαση της Δνσης του ΙΚΑ για την απομάκρυνση του Υποκαταστήματος από το ¨Λιτόχωρο και την μεταφορά του στο ΙΚΑ Κατερίνης. Δεν ξέρουμε με ποια αιτιολογία αποφάσισαν να ενεργήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σας πληροφορούμε ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στους ασφαλισμένους και όχι μόνο του Λιτοχώρου αλλά σε όλη τη νότια Πιερία , και ιδιαίτερα τώρα που περνάμε μια άσχημη οικονομική κατάσταση όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Ας μην ξεχνάμε ότι για να φέρουμε το ΙΚΑ στο Λιτόχωρο , έγινε μεγάλος αγώνας αυτόν τον αγώνα ας τον σεβαστούν ορισμένοι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Εμείς σαν συνταξιούχοι θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση .

«Επίσης συγχαίρουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου Ολύμπου για την απόφαση που πήρε για το θέμα της απομάκρυνσης του ΙΚΑ.»



Ο Πρόεδρος

Σωτ. Λεινας
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Από τη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2013

• ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
• ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

- Μετά από αίτημα πολλών κατοίκων του Πλαταμώνα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα που προέκυψε πρόσφατα με την επιμονή της εταιρίας ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε. για μετατόπιση του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, έτσι ώστε να διέρχεται μέσα από τη Ζ.Ο.Ε. 2 του Πλαταμώνα. Παρ’ ότι η δημοτική αρχή δεν έδειξε αρχικά το απαραίτητο ενδιαφέρον για το σοβαρό αυτό ζήτημα (άλλοι δήμοι έχουν αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά σε ανάλογες περιπτώσεις πετυχαίνοντας μάλιστα την αλλαγή των πλάνων της εταιρίας), είναι τουλάχιστον παρήγορο ότι το θέμα συζητήθηκε, έστω και την ύστατη στιγμή, και ομόφωνα ως Δ.Σ. ψηφίσαμε υπέρ του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων του Πλαταμώνα, ανανεώνοντας ουσιαστικά την ισχύ της με Αριθ. Πρωτ. 6226/162/07-07-2010 απόφαση του πρώην δήμου Ανατ. Ολύμπου. Πάντως είναι βέβαιο πως η υπόθεση, πιθανόν σύντομα, θα έχει εξελίξεις και θα πρέπει δήμος και κάτοικοι της περιοχής να είμαστε σε επαγρύπνηση. Ως δημοτ. παράταξη συντασσόμαστε πλήρως στο πλευρό των κατοίκων του Πλαταμώνα και προτείνουμε άσκηση πίεσης με κάθε πρόσφορο μέσο, τόσο προς την εταιρία, όσο και προς την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α.
- Αρκετά βιαστικά και σίγουρα πολύ πρόχειρα εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη ως θέμα η πρόταση κάποιου επενδυτή για εκμίσθωση από τον δήμο 60 – 100 στρ. στην περιοχή «Ξηροκάμπι» Λιτοχώρου για την κατασκευή και λειτουργία θεματικού ψυχαγωγικού πάρκου. Παρατήρηση πρώτη: Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται να έχει προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου (εδώ της Δ.Κ. Λιτοχώρου). Πράγματι το τοπικό συμβούλιο συνεδρίασε για το θέμα στις 18\01. Ωστόσο η πρόσκληση για τη συνεδρίαση εκδόθηκε και μας επιδόθηκε μία ημέρα νωρίτερα (!) στις 17\01 με το συγκεκριμένο θέμα να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. Μήπως κάποιοι έχουν το «κληρονομικό χάρισμα»; Παρατήρηση δεύτερη: Τελικά η απόφαση του τοπικού συμβουλίου μας αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κατά τη συζήτηση του θέματος. Προσωπικά δεν θεωρώ ακριβώς θετική γνωμοδότηση μία απόφαση που αναφέρει πως η Δ.Κ. Λιτοχώρου δεν είναι κατ’ αρχάς αντίθετη με μία ανάλογη επένδυση στην περιοχή, διατυπώνει όμως αρκετές επιφυλάξεις λόγω έλλειψης περισσότερων στοιχείων.
Ακόμη όμως κι αν παραβλέψει κανείς αυτά, δεν μπορεί να παραβλέψει πως το θέμα ήρθε προς συζήτησιν χωρίς καμία ουσιαστικά εισήγηση από την πλευρά του επενδυτή. Ακόμη και η πρόχειρη γραπτή εισήγησή του που μας μοιράστηκε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» δεν μας διαφώτιζε σε τίποτε! Παρά τις πολλές κι επίμονες ερωτήσεις όλων μας, ο ίδιος αρνήθηκε να μας πει κάτι περισσότερο, ισχυριζόμενος πως δεν ήθελε να ρισκάρει αντιγραφή της ιδέας του. Εννοείται πως σε ένα τόσο «θολό τοπίο» (χωρίς στοιχεία όχι μόνο για την θεματική της επένδυσης, αλλά και για τον προϋπολογισμό, τις θέσεις εργασίας κλπ) ποτέ δεν θα δίναμε θετική ψήφο! Τελικά το θέμα πέρασε με ιδιαίτερα ισχνή πλειοψηφία (9 υπέρ, 7 κατά, 1 παρών) και τώρα τον λόγο έχει η Οικονομική Επιτροπή. Επιφυλασσόμαστε!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»
Διαβάστε περισσότερα...

Κ. Κουκοδήμος - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Κύριοι,
Με έκπληξη διαπίστωσα τη λάθος πληροφόρηση που παρέχεται μέσω του παγκοσμίως γνωστού website www.booking.com, ως προς την τοποθεσία του Ολύμπου, όταν κάποιος επιχειρήσει να αναζητήσει πληροφορίες με όνομα περιοχής «OLYMPOS».
Αναζητώντας (search) στο web site της εταιρίας σας, ξενοδοχεία στην περιοχή διαπίστωσα ότι το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης μας έδειχνε ότι ο «ΟΛΥΜΠΟΣ» είναι μια πόλη στην Τουρκία με 31 ξενοδοχεία. Επιπλέον, στη δεύτερη αναζήτηση στην Ελλάδα, το σύστημα προέβαλλε δυο ξενοδοχεία στην Κάρπαθο και φυσικά, πουθενά ο πραγματικός ΟΛΥΜΠΟΣ που όπως θα γνωρίζετε βρίσκεται στο νομό Πιερίας στην Κεντρική Μακεδονία.
Αντιλαμβάνεστε τη σημαντική ζημία που υφίσταται η περιοχή, μιας και ο υποψήφιος επισκέπτης του μυθικού βουνού παίρνει λανθασμένες πληροφορίες έχοντας την εντύπωση ότι αυτός βρίσκεται στην Τουρκία, τη Βραζιλία, τη Ρόδο ή την Κάρπαθο.
Στην προσπάθειά μας να βρούμε περισσότερα στοιχεία αναζητήσαμε ξενοδοχεία με τη λέξη “OLYMPUS» που είναι η κάθε αυτού ερμηνεία στην αγγλική γλώσσα. Ξανά η αναζήτηση μας δίνει ξενοδοχεία σε Τουρκία, Αμερική, Ισπανία, Γερμανία και τελικως στην Ελλάδα. Όπου φυσικά εμφανίζονται επιτέλους ξενοδοχεία αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας με την ονομασία «OROS OLYMPOS» με τον οποίο πιστεύουμε ότι ελάχιστοι τουρίστες θα είναι αυτοί που θα αναζητήσουν με αυτές τις λέξεις τον προορισμό.
Γνωρίζοντας ότι το Booking.com είναι το μεγαλύτερο WEBSITE ξενοδοχειακών κρατήσεων παγκοσμίως και καταλαβαίνοντας τη σημαντικότητα και το ρόλο που διαδραματίζει στις παγκόσμιες κρατήσεις ξενοδοχείων πιστεύουμε ότι δημιουργείται μ’αυτόν τον τρόπο σύγχυση και εν τέλει παραπληροφόρηση στους πελάτες σας, με μεγάλο ενδεχόμενο να αποφασίσουν να επισκεφθούν λάθος περιοχή ή ακόμη και λάθος χώρα.

Παρακαλώ να διορθωθεί η εν λόγω αναφορά και ειδικότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1.Στην αναζήτηση με ονομασία OLYMPOS να βγαίνουν σαν πρώτη επιλογή ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.
2.Στην αναζήτηση με ονομασία “OLYMPUS» να βγαίνουν σαν πρώτη επιλογή τα ξενοδοχεία της Πιερίας και στη συνέχεια αναφορές στον υπόλοιπο κόσμο.
3.Η εύρεση με την ονομασία «ΟROS OLYMPOS» να μετονομαστεί σε “MOUNTAIN OLYMPUS».

Ελπίζουμε για άμεση αποκατάσταση συμβάλλοντας στη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των επισκεπτών του site σας.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη από την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Πιερίας

ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ
ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται όλοι οι αγρότες της Πιερίας με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα.
Απόψε Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 8.00 περίπου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των Προέδρων των Αγροτικών Καπνικών Συνεταιρισμών, των Ομάδων Καπνού, των Ομοσπονδιών και της ΕΝΑ Πιερίας, υπό την Προεδρία του Προέδρου του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας κ. Διονύση Παππά, με σκοπό να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε στον αγροτικό χώρο.
Είναι σίγουρο πως αυτήν την φορά οι αγρότες της Πιερίας δεν είναι απλοί θεατές των εξελίξεων, αλλά δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στις Εθνικές οδούς ακολουθούμενοι των παράδειγμα των ξεσηκωμένων αγροτών όλης της χώρας.
Ποια είναι όμως τα αιτήματα των αγροτών της Πιερίας;
Οι αγρότες της Πιερίας αντιδρούν :
Για τα μέτρα από τα Μνημόνια τα οποία αφαιρούνται από την τσέπη τους, που ανέρχονται σε 2 δις Ευρώ.
Για την μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ φέτος από το 11% στο 6% και την πλήρη κατάργηση του τα επόμενα χρόνια.
Για την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 Ευρώ, την φορολόγηση των αγροτών με 13% από το πρώτο Ευρώ και την φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους.
Για την εξίσωση των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο και την κατάργηση της επιστροφής του.
Για την αύξηση κατά 30% του αγροτικού ρεύματος.
Για τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τις αυξημένες τιμές στα αγροτικά μέσα και τα εφόδιά τους.
Για το αίσχος της μείωσης της αγροτικής σύνταξης και την κατάργηση των Δώρων.
Για την αύξηση των ασφαλίστρων του ΟΓΑ , την αύξηση του ορίου ηλικίας και τη μείωση των γιατρών στα αγροτικά ιατρεία.
Για την αύξηση των εισφορών του ΕΛΓΑ και τη μείωση των ασφαλιστικών τους καλύψεων.
Για την κοροϊδία των αγροτών σε σχέση με τα φωτοβολταικά και τέλος, για τη μη δανειοδότηση των αγροτών-κτηνοτρόφων με μικρό επιτόκιο(1%).

Θα λέγαμε εν κατακλείδι πως οι αγρότες της Πιερίας ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους και δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι αυτήν την φορά για να μην μείνουν απλοί θεατές των εξελίξεων αλλά να ενώσουν την φωνή τους με τους συναδέλφους τους σε όλη την χώρα, στους οποίους δηλώνουν την ενεργή συμπαράστασή τους.
Εκτιμάται πως τις επόμενες ώρες και ημέρες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών της Πιερίας που δεν αποκλείουν κάθε μορφής αγώνα και καλούν τους αγρότες του νομού να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Ο δεύτερος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Hμερολόγιο είναι ο κουτσός Φεβρουάριος, ο Κουτσοφλέβαρος, με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα.
Στα λατινικά η λέξη Φεβρουάριος προέρχεται από το ρήμα «εξαγνίζω» (februum) λόγω των θρησκευτικών εορτών εξαγνισμού και καθαρμού. Το Φλεβάρης προέρχεται από τις «φλέβες», δηλαδή τα υπόγεια νερά που αναβλύζουν στη διάρκειά του από τις πολλές βροχές.
Η προσθήκη μιας επί πλέον ημέρας των δίσεκτων ετών, ξεκίνησε το 44 π.Χ. όταν ο Ιούλιος Καίσαρ άλλαξε το ρωμαϊκό ημερολόγιο με τη βοήθεια του Έλληνα αστρονόμου Σωσιγένη από την Αλεξάνδρεια.
Η παρανόηση του λαού ότι τα δίσεκτα έτη είναι γρουσούζικα, ίσως να προέρχεται από τη λανθασμένη αντίληψη της ετυμολογίας και της ορθογραφίας του πρώτου συνθετικού της λέξης «δίσεκτο». Δηλαδή αντί του σωστού «δις» (που σημαίνει δύο φορές) να εννοείται λανθασμένα το αχώριστο προθέματικό μόριο «δυς» που έχει την έννοια της δυστυχίας, «της δυσκολίας, της κακής καταστάσεως ή του απευκταίου αποτελέσματος». Αρχικά, πάντως, ο Φεβρουάριος είχε 29 ημέρες στα κοινά και 30 ημέρες στα δίσεκτα έτη, το 4 π.Χ. όμως ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος που αφαίρεσε μία ημέρα, την οποία πρόσθεσε στο μήνα Αύγουστο που έφερε το όνομά του.
Παρ’ όλα αυτά ο Φεβρουάριος με τις ανθισμένες αμυγδαλιές είναι επίσης και προπομπός της άνοιξης, όπως μας λέει και η παροιμία: «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει».
Φεβρουάριος
Άνθη ανάκατα και χιόνι
Τις αμυγδαλιές φορτώνει.
Κούτσα κούτσα κατεβαίνει,
όλη η πλάση τον προσμένει!
μήνυμα πως δεν αργεί,
φτάνει η Άνοιξη στη Γη.
Στο γαλάζιο το στεφάνι,
του ήλιου κάποια αχτίδα εφάνη.
Το ‘παν και το λένε τόσοι,
άνθρωποι με τόση γνώση:
«Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει,
Καλοκαίρι θα μυρίσει».
Ρένα Καρθαίου
Και μαζί με την οργιάζουσα φύση έρχονται και οι οργιαστικές τελετουργίες της Αποκριάς. Η αρχή του Τριωδίου αναγγελλόταν με πυροβολισμούς και με ταμπούρλα και γινόταν ιδιαίτερα αισθητή την Τσικνοπέμπτη. Στα Ψυχοσάββατα οι ψυχές κάθονται επάνω στα δέντρα και τα βλαστάρια του αμπελιού, γι’ αυτό δεν κόβουν ως τότε βλαστάρια, μήπως πέσουν οι ψυχές που είναι καθισμένες επάνω σε αυτά και κλάψουν.
Τα έθιμα της Αποκριάς έχουν πολλές προεκτάσεις πέρα από τον ανανεωτικό, γονιμικό και θρησκευτικό χαρακτήρα τους. Η τελευταία μεγάλη Αποκριά (της τυρινής) δίνει την ευκαιρία να αναζωογονηθούν και να ενισχυθούν οι οικογένειακοί και γενικότερα οι συγγενικοί δεσμοί, να εκφραστεί ο σεβασμός των νεοτέρων προς τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα των νυφάδων προς τα πεθερικά, να σμίξουν απομακρυσμένοι συγγενείς και να περάσουν ευχάριστα λίγο πριν από τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Αλλά και η επόμενη ημέρα, η Καθαρά Δευτέρα, παρ’ όλα τα νηστίσιμα φαγητά της, δεν είναι παρά «μία προέκταση της αποκριάτικης περιόδου, με κύρια στοιχεία την αθυροστομία, τα αλληλοπειράγματα, τα σκώματα, τη σάτιρα, που σε κανέναν δεν προκαλούν ενόχληση. Κι έτσι με γέλιο και τραγούδια και το πέταγμα χαρταετών αποχαιρετούσαν την Αποκριά: Οι κραιπάλες όμως της Αποκριάς εξαγνίζονται με τα Συμόγιορτα, ένα τριήμερο αφιερωμένο σε τρεις αγίους: τον Άι-Τρύφωνα την 1η, την Υπαπαντή στις 2 και του Άι-Συμιού (Αγίου Συμεών) στις 3 του μήνα.
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο καιρός την ημέρα της Υπαπαντής, μπορεί να βοηθήσει στην «πρόβλεψη» των μεταβολών του καιρού που θα ακολουθήσει: «Καλοκαιρία της Παπαντής, μαρτιάτικος χειμώνας» και «Ό,τι καιρός κάμει στη Παπαντής, θα τον κάμει σαράντα μέρες».
Τον Φεβρουάριο γιορτάζει επίσης και ο Άγιος Χαράλαμπος (στις 10 του μήνα), ο οποίος θεωρείται ότι προστατεύει από την πανώλη, ενώ στις 19 γιορτάζει η Αγία Φιλοθέη η αθηναία. Το σπίτι της βρισκόταν στη θέση του σημερινού μεγάρου της Αρχιεπισκοπής, ενώ το διατηρημένο λείψανό της φυλάσσεται σήμερα στο μητροπολιτικό ναό της Αθήνας.
Βιβλιογραφία
wikipedia
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης: Παρόντες!

Τούτη η γή, η άγρια, η δαρμένη από κύματα και αέρηδες, δεν έπαψε ποτέ πάνω στους βράχους της να γεννοβολά ήρωες… Και κάθε γενιά, να κρατάει τη μαγιά, για τους επερχομένους…..

Λεβέντες που αψηφούν το θάνατο, για την πατρίδα…

Γιατί τους δεσμεύει ο όρκος του Αθηναίου Εφήβου: «την πατρίδα, ούκ ελάττω παραδώσω».

Και η ευχή-εντολή της Σπαρτιάτισσας: «ή τάν ή επι τάς»

Τέτοιοι ήταν ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός και ο Καραθανάσης!

Λεβέντες!

Έδωσαν τον ανθό της νιότης τους για την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας μια υπηρεσία αυτοκτονίας «…του χρέους μη κινούντες…»

Την ίδια ώρα που οι λεβέντες προκαλούσαν το χάρο, πολιτικοί νάνοι, διαπραγματεύονταν με την ουρά στα σκέλια….

Μια ζωή αυτός ο λαός, ό,τι κέρδιζε στα πεδία των μαχών, το έχανε στα τραπέζια των πολιτικών διαπραγματεύσεων. Πλην ελαχίστων, εξαιρέσεων για να είμαστε, δίκαιοι….

Όμως, μια ζωή αυτός ο λαός τρέφεται και παραδειγματίζεται από ένα Βλαχάκο, ένα Γιαλοψό και έναν Καραθανάση….

Αυτούς θα γράψει η ιστορία…

Τους άλλους και με το δίκιο της, είτε θα τους προσπεράσει, είτε θα τους παραδώσει στη χλεύη…

Στο σημερινό και το αυριανό κάλεσμα, ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός και ο Καραθανάσης, θα δηλώνουν παρόντες…

Και η παρουσία τους θα καίει, άσβεστο φως…

Αθάνατοι…..

ΚΡ
Πηγή: ΑΝΤΙΝΕWS
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Θα τους δείξουμε την Ελλάδα που δεν γονάτισε!

Από αύριο το μεσημέρι Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ευρώπη, θα βρίσκονται στην Κατερίνη.

Οι δημοσιογράφοι θα μείνουν έως και την Κυριακή στην πόλη μας και θα βιντεοσκοπήσουν τη διάθεση 100 τόνων αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια και κρεμμύδια) το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00 έως 13:00 σε 2.000 οικογένειες μέσα από τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Θα συναντήσουν ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, απλούς πολίτες, το Δήμαρχο της πόλης, θα επισκεφτούν παραγωγούς και καταναλωτές.

Δέχτηκαν να τους πάμε στον Όλυμπο, στην Αγία Κόρη, στο ρέμα του Ουρλιά και να τους δείξουμε το μυθικό βουνό και το θρόνο του Δία. Θα τους πάμε στα αμμορυχεία, εκεί που παραλίγο θα θάβονταν τα βιομηχανικά απόβλητα. Θα τους δείξουμε τον παράνομο ΧΥΤΑ του Λιτοχώρου και το πεδίο βολής. Θα τους πάμε στο μουσείο του Αρχαίου Δίου και θα καθίσουμε στα σκαλοπάτια του αμφιθεάτρου για κουβέντα.

Θα τους πάμε στα διόδια του Αιγινίου για να δουν την Ελληνική Αστυνομία και τα ΜΑΤ να φυλάνε το «μαγαζί» του μεγαλοεργολάβου. Θα τους μιλήσουμε για τις συλλήψεις των ανηλίκων και το ένταλμα σύλληψης του Δημάρχου. Θα μιλήσουν μαζί τους πολίτες των οποίων τα μάτια είναι ακόμα κατακόκκινα από τα χημικά και δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

Θα τους μιλήσουμε για το ξεπούλημα της χώρας μας. Θα τους πούμε πως δεν φοβόμαστε κανέναν! Πως δεν θα υποκύψουμε στη βία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει.

Θα τους δείξουμε την ελληνική φιλοξενία και θα τους κάνουμε τραπέζι στον Καπνικό Σταθμό. Θα δείξουμε στους γερμανούς δημοσιογράφους την Ελλάδα που δεν γονάτισε! Την Ελλάδα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Την Ελλάδα που μάχεται. Τους πολίτες που πήραν την τύχη στα χέρια τους.

Πολίτες, αντισταθείτε! Μην το βάζετε κάτω! Μην παραδοθείτε!
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα ΠΕΔ Κεντρ.Μακεδονίας για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού κου Ευάγγελου Πολύζου και του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κου Ευάγγελου Λαγδάρη, που, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδήλωσαν την πάνδημη διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού για την επιχειρούμενη εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εθνικής Οδού στα διόδια του Αιγινίου (εγκατάσταση, που περιθωριοποιεί τον τοπικό Δήμο, ακινητοποιεί τους κατοίκους, παραλύει τις δραστηριότητές τους, αποδεκατίζει το ήδη πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημά τους, μετατρέπει την ευλογία της οδικής σύνδεσης σε κατάρα απομόνωσης, κατακερματισμού και μαρασμού).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού, ως γνήσιος εκφραστής της βούλησης, αλλά και της αγωνίας και της αγανάκτησης του συνόλου των κατοίκων του Δήμου, με τις αποφάσεις, τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις του, εκπληρώνει τη συνταγματική αποστολή και συνεχίζει την ιστορική παράδοση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή. Ως αρμόδια, κατά το νόμο, όργανα για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος βρέθηκαν, όπως επιτάσσει το καθήκον τους, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση του αυτονόητου: για την αποτροπή της επιβολής αναίτιων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα στοιχειώδη δικαιώματα των συμπολιτών τους, στην ελευθερία της μετακίνησής τους ακόμη και μέσα στα όρια του Δήμου τους, στην ελευθερία της επικοινωνίας τους με την ευρύτερη περιοχή, στην ελευθερία της ανάπτυξης της προσωπικότητας και των δραστηριοτήτων τους.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας εκφράζει την συμπαράστασή του στους αιρετούς, που διώκονται επειδή επιτελούν το καθήκον τους, και καλεί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να μεριμνήσουν για την άμεση άρση των αιτίων που προκαλούν δικαιολογημένες εκδηλώσεις εύλογης διαμαρτυρίας και πυροδοτούν τοπικές εντάσεις με ευρύτερες συνέπειες.
Διαβάστε περισσότερα...

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ.Δίου-Ολύμπου - Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν φυλακίζεται

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ.Δίου-Ολύμπου: 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν φυλακίζεται

Οι τελευταίες διώξεις αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού είναι ένα κομμάτι στο παζλ αποδόμησης και υποβάθμισης της Τ.Α. Η στοχοποίηση Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων που υλοποιούν ομόφωνες αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με την τοπική κοινωνία το μόνο που επιφέρουν είναι εντάσεις και αρνητικές συνέπειες για τον τόπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού με τα αρμόδια όργανά του που είναι ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος εκφράζοντας την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων όχι μόνο του Δήμου του αλλά και της Πιερίας γενικότερα έπραξε το αυτονόητο. Υπερασπίστηκε του δικαιώματος επιβίωσης της περιοχής και των κατοίκων της.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει τις διώξεις και να προχωρήσει σε ένα γόνιμο διάλογο με τους ανθρώπους της Πιερίας. Να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του Νομού και να τερματίσει την υφιστάμενη πολιτική στο θέμα των διοδίων, που οδηγούν το Νομό Πιερίας σε έναν αποκλεισμένο Νομό, τερματίζοντας έτσι και καταστάσεις που προκαλούν οριακές εντάσεις και γεγονότα.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Δίου-Ολύμπου εκφράζουμε ομόφωνα την συμπαράστασή μας σε όσους διώκονται επιτελώντας το χρέος τους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αγώνα τους.

Λιτόχωρο 30 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών
Θέμα: Αστυνομική επίθεση κατά διαδηλωτών στο Αιγίνιο της Π.Ε. Πιερίας.

Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας που διαδήλωναν μαζικά στις 28 Γενάρη ενάντια στο νέο χαράτσωμα του λαού με τη λειτουργία ενός νέου ιδιωτικού σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο της ΠΕ Πιερίας και η πρωτοφανής αγριότητα με την οποία χτύπησαν τους διαδηλωτές, είχαν σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών και ένδεκα συλλήψεις.
Η νέα επίδειξη αυταρχισμού και ωμής καταστολής, σε συνέχεια αυτής σε βάρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για την τρομοκράτηση του λαού για να καμφθούν οι αγώνες των εργαζομένων, ώστε να περάσουν χωρίς αντίσταση τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα.
Είναι βέβαια γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά των διοδίων και του «χαρατσώματος» του Ελληνικού λαού. Τη δημιουργία των οδικών αξόνων την έχει πληρώσει ο λαός μέσω της άγριας φορολογίας και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
• Να σταματήσει τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που συνοδεύει τα αντιλαϊκά μέτρα.
• Να σταματήσει κάθε λειτουργία διοδίων στην περιοχή.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου
Διαβάστε περισσότερα...