Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Δήμος Δίου - Ολύμπου: Αποτελέσματα Προκήρυξης ΣΟΧ 2/2011

Όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

OLYMPUS FUN PARK - Παιδότοπος στην Καρίτσα!


Διαβάστε περισσότερα...

Έχει Πανσέληνο απόψε...

  1. Μύθοι και μυστήρια περιβάλλουν το φεγγάρι από γενέσεως κόσμου. Ο άνθρωπος πίστευε ότι η Σελήνη -όπως και ο Ήλιος- επηρέαζε τα πάντα γύρω του. Σκέψη που οδήγησε σε λατρείες, δοξασίες, ημερολόγια, τρόπους ζωής και δουλειάς. Συσχετίστηκε με τη βλάστηση και τον μαρασμό, την υγεία και την αρρώστια, τη γέννηση και τον θάνατο.
  2.     Αδελφή του Ήλιου και της Ηώς, κατά μία εκδοχή, η Σελήνη πήρε την ονομασία της από το σέλας, που σημαίνει φως και λάμψη.
  3.     Πολλές δοξασίες και πεποιθήσεις διατηρούνται ως σήμερα. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι ημέρες που γεμίζει το φεγγάρι είναι πιο ευνοϊκές, πως διάφορα βότανα πρέπει να κόβονται σε συγκεκριμένες φάσεις του, ενώ ακόμα και για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι καταλληλότερες θέσεις του.
  4.     Μύθοι τη συνδέουν με το σεληνιακό ημερολόγιο, που βασίζεται στους κύκλους των φάσεών της. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η θεά απέκτησε πενήντα κόρες -όσες και οι βδομάδες ενός σεληνιακού έτους- με τον Ενδυμίωνα, στον οποίο ο Δίας είχε χαρίσει αιώνια νιάτα και ύπνο. Η Σελήνη τον συναντούσε τις νύχτες στη σπηλιά του, στο βουνό Λάτμο της Καρίας, όπου κοιμόταν.
  5.     Οι αρχαίοι φαντάστηκαν την κίνηση της Σελήνης στον ουρανό σαν πέταγμα ή σαν να ιππεύει ζώα όπως το μουλάρι, η γίδα, το ελάφι ή ακόμα και ο κόκορας, όλα ιερά σύμβολά της. Το άρμα της έσερναν βόδια, άλογα ή ελάφια. Εξηγούσαν την εξαφάνισή της, τις εκλείψεις δηλαδή, ως έργο θεριού ή κακού πνεύματος που την καταβρόχθιζε, γι αυτό συνήθιζαν τις ημέρες αυτές να κάνουν πολύ θόρυβο με σκοπό να φοβίσουν το θεριό και να την αφήσει στη θέση της.
  6.     Έχει υμνηθεί άπειρες φορές, ήδη από την αρχαιότητα. Χαρακτηριστικός είναι ο Ομηρικός Ύμνος στη Σελήνη, ο οποίος περιγράφει με μοναδικό τρόπο τις ανταύγειες που χαρίζει η θεά στη Γη και στον αέρα, όταν ανεβαίνει στο άρμα της, μετά το λούσιμό της στα νερά του Ωκεανού, φορώντας στιλπνά φορέματα και χρυσό διάδημα. Όσο για τις σύγχρονες αναφορές, θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ποιητής ή στιχουργός που να μην έχει γράψει κάποιο στίχο για το φεγγάρι.
  7.     
  8.  
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα στις 6:30 μ.μ. το δεύτερο φιλικό του Απόλλων Λιτοχώρου



ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - Ν.ΚΕΡΑΜΙΔΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ''ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ''
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα βρεθεί για τον 15Αύγουστο ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μακρίδης

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ,θεωρεί τιμή του το γεγονός να παραστεί στη Θ. Λειτουργία μια μέρα σαν και  αυτήν, σ’ έναν τόπο ιερό και ποτέ λησμονημένο σαν και αυτόν της Πόλης
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πρόσκληση στο 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου εις μνήμη του Θ. Κατσαρού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Την Τεταρτη 17 Αυγουστου και ωρα 6μ.μ. στο δημ. γηπεδο Λεπτοκαρυας θα διεξαχθει το 2ο τουρνουα εις μνημην "ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ" 

Συμμετεχουν Ολυμπος Λεπτοκαρυας-Ακαδημια Πλαταμωνα-Α.Ε.Καριτσας και η 2η ομαδα της ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Εισοδος ελευθερη θα χαρουμε να μας τιμησετε με την παρουσια σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το πρωί ορκίστηκε ο Βασίλης Παπαδημητρίου

Σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Δίου - Ολύμπου στο Λιτόχωρο ο Βασίλης Παπαδημητρίου ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος. Ήταν ο πρώτος αναπληρωτικός σύμβουλος του συνδυασμού Παπαθανασίου στη δημοτική ενότητα Λιτοχώρου και πλήρωσε την κενή θέση που προέκυψε μετά τον θάνατο του Μιχάλη Λαλούμη.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου είναι γεννημένος στο Λιτόχωρο το 1977 και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε εκλογές. Οι οικονομικές του σπουδές και το άριστο του χαρακτήρα του θα βοηθήσουν ώστε αν του δοθεί η δυνατότητα να παράγει έργο!

Βασίλη συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ!

11 Αυγούστου και 14 Αυγούστου δύο ημερομηνίες χαραγμένες βαθειά στην μνήμη του κάθε Έλληνα. Δύο μέρες που εμείς οι νεότεροι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. Αύγουστος 1996 , δύο παλικάρια Ελληνοκύπριοι, άφησαν την τελευταία τους πνοή με βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο από τα χέρια του Τούρκου κατακτητή της Κύπρου. Ο Τάσος Ισαάκ – 24 χρόνων και ο Σολωμός Σολωμού – 26 χρόνων , έρχονται να γράψουν για άλλη μια φορά Ελληνική Ιστορία με το πολύτιμο αίμα τους σε μια εποχή που για κάποιους τα ιδανικά και οι αξίες καταρρέουν. 

O Tάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Τούρκοι και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Tον χτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Tάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή.

Την ημέρα της κηδείας του Tάσου Ισαάκ, στις 14 Αυγούστου, ημέρα κατάληψης της Αμμοχώστου, ξεκινούσε για την αθανασία ένας άλλος ήρωας. Είχε ορκιστεί για εκδίκηση και τίποτε δεν τον σταματούσε. 

Όταν τελείωσε η κηδεία, ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Tάσου Ισαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν και πάλι οι Τούρκοι άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Ειρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Ο Σολωμός όμως ήταν αποφασισμένος. Τώρα ή ποτέ και άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό. Οι Τούρκοι άρχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. H σωρός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Τούρκων.

Μπορεί τα προβλήματα της καθημερινότητας να μας απασχολούν έντονα και να έχουμε στραμμένη εκεί την προσοχή μας , δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε δύο παιδιά που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα τους, για τις αξίες και τα ιδανικά τους…για την ελληνική μας σημαία. 

Τουλάχιστον, ας αφήσουμε τη νεολαία να θυμάται. Ας αφήσουμε τους νέους -γιατί εκείνοι τελικά γράφουν την ιστορία- να αντισταθούν. Αφήστε τους νέους να περισώσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια …Αφήστε μας, λοιπόν, ν’ αντισταθούμε…

« Λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους… είναι καταδικασμένοι σε αφάνεια!»


Με τιμή, 
Μακρίδης Νικόλαος 
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας 
- Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Διαβάστε περισσότερα...

Olympus Fun Park - Παιδότοπος στην Καρίτσα


Διαβάστε περισσότερα...

Άπονα σε λεηλάτησαν καρδιά μου οι τόσες οι αγάπες και έγινες ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ που δεν έχει πια ΔΙΑΒΑΤΕΣ

ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗΣΑΣΑ
Από τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ":
 
Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 - 12:10

"Κλείνει" το κόμμα η Ντόρα;

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ FOCUS

 

 Εισηγήσεις μέχρι και για την αναστολή της λειτουργίας του κόμματός της, δέχεται, η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά (και) τα απογοητευτικά αποτελέσματα, που προέκυψαν από την κατά παραγγελία δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Focus, για λογαριασμό της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Το κόμμα της Ψηλής, δεν δείχνει να έχει καμία δυναμική.
Η πρώην υπουργός και τα επιχειρήματά της, δεν πείθουν. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μπακογιάννη, έχει να αντιμετωπίσει και την δημοσκοπική ανάκαμψη της Ν.Δ., γεγονός που την συρρικνώνει ακόμη περισσότερο. Έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω, στο εσωτερικό της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», έχουν αρχίσει οι γκρίνιες, που φτάνουν μέχρι και στις εισηγήσεις για την αναστολή λειτουργίας της «ΔΗ.ΣΥ». Εδώ που τα λέμε, το καλύτερο δώρο που θα είχε να κάνει η Ντόρα, στον εαυτό της, ήταν να αποσυρθεί, πριν μετρηθεί...
ΑΞΙΖΕΙ: Ένας από τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν στην αναστολή λειτουργίας της "ΔΗ.ΣΥ." σχετίζεται και με τα οικονομικά του κόμματος. Τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της Ντόρας, απομακρύνουν τους επιχειρηματίες, στους οποίους "επένδυε" για στήριξη η Ψηλή.
Διαβάστε περισσότερα...

«Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Επιτόπια καταγραφή και διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς μετά από πρωτοβουλία των  Περιφερειακών Συμβούλων, Γρηγόρη Παπαχρήστου και Νίκου Παπανικολάου

Αντίθετα στις πολιτικές παραδόσεις που θέλουν τον Αύγουστο χωρίς ειδήσεις, τα μέλη της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο  επαφές με παραγωγικούς φορείς, αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων της Πιερίας.
Παρόντες οι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης  στους  νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας και Πιερίας Γιώργος Πασχαλίδης, Ελένη Κωνσταντινίδου, Χρήστος Ανθρακίδης, Δημήτρης Μούρνος και Γρηγόρης Παπαχρήστος αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δώρα Μπαλτατζίδου, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος και Νίκος Παπανικολάου, οι οποίοι  περιηγήθηκαν στο νομό Πιερίας λαμβάνοντας παράλληλα πλήρη ενημέρωση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφερειακής αυτής Ενότητας.

Δήμος Πύδνας- Κολινδρού: «Πρώτος σταθμός η Βόρεια Πιερία»

Αφετηρία της επίσκεψης εργασίας της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» υπήρξε το δημοτικό κατάστημα Αιγινίου. Την αποστολή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος, παρουσία των αντιδημάρχων και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος  αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Λαγδάρη.
Καλωσορίζοντας την αποστολή, ο κ. Πολύζος χαιρέτισε την πρωτοβουλία, εκθέτοντας στα μέλη της αποστολής τα μειονεκτήματα παράλληλα με τα πλεονεκτήματα του δήμου της Βόρειας Πιερίας στη «μετά Καλλικράτη» εποχή. Ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού εστίασε στη μείωση των χρηματοδοτήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέτοντας ως προτεραιότητες τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών και την παροχή υπηρεσιών στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου. Επιπλέον, ο κ. Πολύζος ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την υποβολή μελετών με στόχο την κατασκευή εκθεσιακού χώρου για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μακρύγιαλο και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, τη δημοπράτηση του ΧΥΤΑ μαζί με τη δημιουργία υποδομών για την Εμποροπανήγυρη Αιγινίου και την επέκταση υποδομών στο αθλητικό κέντρο Κολινδρού. Επιπλέον, ζητήθηκε η συνδρομή της αποστολής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη κατάργηση των καταστημάτων του ΙΚΑ, της ΔΟΥ και της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή.
«Θεωρήσαμε σκόπιμο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επισκεφτούμε σήμερα - μακριά από την καλοκαιρινή ραστώνη- την Πιερία για να πάρουμε μια γεύση, καθώς συζητούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήματα της περιοχής και επιθυμούμε να γνωρίζουμε πλήρως ποια είναι η Πιερία και ποιοι οι άνθρωποί της» τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος, δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη: «Εγώ ειλικρινά χαίρομαι που είμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί και λίγο περισσότερο χαίρομαι που επιλέξατε να αρχίσετε από το δήμο Πύδνας- Κολινδρού. Αγωνιζόμαστε όλοι όσο μπορούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στα πλαίσια ο καθένας των αρμοδιοτήτων του ως συμπολίτευση ή αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι καλά πάμε» κατέληξε ο κ. Πολύζος.
«Ελπίζω αυτό το μοντέλο των επισκέψεων να συνεχιστεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης στο νομό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πασχαλίδης, προσθέτοντας: «Προσπαθούμε σε αυτά τα πρώτα βήματα του «Καλλικράτη» στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συνδιαμορφώσουμε μια περιφερειακή συναντίληψη , δηλαδή να έχουμε όλοι την ίδια ματιά στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτό θα γίνει μόνο με τακτικές επισκέψεις, με επί τόπου αναγνώριση των προβλημάτων, με συζήτηση με φορείς της τοπικής κοινωνίας για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Άλλωστε, αυτό που γίνεται σήμερα με όλες τις δυσκολίες του εγχειρήματος είναι κάτι πρωτόγνωρο, γιατί προσπαθούμε περιοχές που αναπτύσσονταν με το δικό τους σχέδιο και το δικό τους ρυθμό να τις κάνουμε ενιαίο αναπτυξιακό χώρο. Στις συνθήκες της κρίσης θα πρέπει να βρούμε ξανά τους τρόπους και τους δρόμους να κάνουμε πολιτική από τη βάση».



Μακρύγιαλος Πιερίας: «Ενημέρωση από τους μυδοκαλλιεργητές»

Οι εξαγωγικές δυνατότητες, η παράνομη αναπαραγωγή και η υποβάθμιση του Θερμαϊκού Κόλπου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης της αποστολής με θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου των μυδοκαλλιεργητών στο λιμάνι του Μακρύγιαλου. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μακρυγιάλου, Κωνσταντίνος Κουτούπας, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΥΟ, Αναστάσιος Δραγάνης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μακρυγιάλου, Μαρία Αβραμίδου παρουσίασαν στους περιφερειακούς συμβούλους του «Μετώπου Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» την τρέχουσα κατάσταση των μυδοκαλλιεργητών, καθώς 72 σχετικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Η δραστηριότητα  παράνομων μυδοκαλλιεργητών, η αδυναμία πιστοποίησης του τοπικού προϊόντος με την εξασφάλιση σήματος ονομασίας προέλευσης, αλλά και η εξαγωγική του δυναμική κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τους μυδοκαλλιεργητές να ζητούν τη συνδρομή της αποστολής για τον επανασχεδιασμό των αλιευτικών πολιτικών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Πάγιο αίτημα μυδοκαλλιεργητών και τοπικών επιχειρηματιών στο   Μακρύγιαλο είναι η μεταφορά των υποδομών, δηλαδή «Εδώ το μέρος καλλιεργείται στο ίδιο ακριβώς σημείο επί 25 έτη. Είναι αγροτική καλλιέργεια. Έχει κουραστεί η περιοχή, έχει πέσει η ποιότητα. Γι’ αυτό και εμείς και οι τουριστικοί  επιχειρηματίες θέλουμε να φύγει πιο βαθειά  αυτή η οπτική ρύπανση»  υπογράμμισε ο κ. Κουτούπας, ανανεώνοντας το ραντεβού με την αποστολή το ερχόμενο φθινόπωρο κατά την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Βόρεια Πιερία, τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Μακρυγιάλου. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του «Μετώπου Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» γνώρισαν από κοντά την ακρόπολη της αρχαίας Πύδνας, ακμαίο λιμενικό σταθμό της εποχής των Μακεδόνων, τη βυζαντινή συνέχεια της πόλης μέσα από τα διασωζόμενα μνημεία της, αλλά και την ανασκαφική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ακολούθως η αποστολή ,συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Λαγδάρη, βρέθηκε στις Αλυκές του Κίτρους, όπου ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα και τις παραγωγικές δυνατότητες της μονάδας επεξεργασίας άλατος. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στην αξιοποίηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων της περιοχής των Αλυκών, καθώς η λουτροθεραπεία στο Κίτρος Πιερίας συγκεντρώνει όλο το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών.


Επιμελητήριο Πιερίας: «Συνάντηση εργασίας με το επιχειρείν»

Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του νομού συμμετείχαν στη διαβούλευση με τους περιφερειακούς συμβούλους του «Μετώπου Ανάπτυξης για τη Κεντρική Μακεδονία» στο Επιμελητήριο Πιερίας, στην πόλη της Κατερίνης. Την αποστολή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπους επιχειρηματικών κλάδων του νομού, όπως και τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.
Αναπτύσσοντας με την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού Πιερίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αποτύπωσε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα αλλά και τις δυσκολίες επέκτασης των τοπικών επιχειρήσεων, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε τα μέλη της αποστολής για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομό και  απαρίθμησε τα αιτήματα και τις προτάσεις της τοπικής επιχειρηματικότητας μεταξύ των οποίων:
- η δημιουργία Πρότυπου Εμπορικού Σταθμού στο Μακρύγιαλο Πιερίας
- η διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων στα διοικητικά όρια του νομού
- η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Πιερίας- Χαλκιδικής
- η δημιουργία αθλητικού, προπονητικού κέντρου στο Ελατοχώρι Πιερίας και σε περιοχές του δήμου Δίου-Ολύμπου και στην περιοχή του Κολινδρού Πιερίας
- η απόδοση των αλιευτικών καταφυγίων στις τοπικές κοινωνίες και η δημιουργία τουριστικών μαρίνων
- ένταξη σε καθεστώς χρηματοδότησης ενός «πράσινου», βιομηχανικού πάρκου στο Αιγίνιο Πιερίας
- η μεταφορά εμπορικών λειτουργιών και  αρμοδιοτήτων στο αεροδρόμιο στη θέση «Κλειδί Ημαθίας»
- η υλοποίηση σχεδίου για τη δημιουργία υγειονομικής μονάδας ΚΑΤ Βόρειας Ελλάδας  στην Κατερίνη
- η περαιτέρω αξιοποίηση των υποδομών στις αλυκές του Κίτρους
-ενίσχυση των δήμων μέσω της περιφερειακής αυτοδιοίκησης  στην προσπάθεια πάταξης του παρεμπορίου
- σήμανση σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- η δημιουργία Κέντρων Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων στον νομό ενισχύοντας την παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία
- η εφαρμογή ενιαίας ψηφιακής πύλης τουρισμού και η διεξαγωγή διεθνών τουριστικών εκθέσεων στην Πιερία.
Ανοιχτή πρόσκληση στην παράταξη «Μέτωπο Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» για σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας μετέφερε εκπρόσωπος της κ. Σοφίας Μαυρίδου, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Γιώργου Μπούρου. Ο κ. Μπούρος ευχαρίστησε την αποστολή, τονίζοντας την ανάγκη για νέες επενδύσεις στη χώρα και τον τουρισμό. «Η πρώτη εικόνα του τουρίστα»- η σημερινή εικόνα των μεθοριακών σταθμών, η δημιουργία μαρίνων, η πυκνότητα των διοδίων, η χωροταξία και ο καθορισμός χρήσεων γης, η κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, η εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών υπηρεσιών και τέλος η αξιοποίηση του κάμπιγκ ΕΟΤ Σκοτίνας τέθηκαν ως προτεραιότητες από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Πιερίας.
Για «πλήρη και κωδικοποιημένη ενημέρωση» έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης στο νομό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πασχαλίδης, τονίζοντας την ανάγκη για «ένα εθνικό σχέδιο δράσης». Απαντώντας στα ερωτήματα των παραγωγικών δυνάμεων, «η αναζωογόνηση της πολιτικής θα ξεκινήσει μόνο από κάτω, επιλύοντας ζητήματα καθημερινότητας. Θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος προνομιακός για να δημιουργήσεις πολιτικές ανάπτυξης» κατέληξε ο κ. Πασχαλίδης.

Δήμος Κατερίνης: «Συνάντηση εργασίας με τα μέλη της διοίκησης»

Στη συνέχεια της παρουσίας της αποστολής στην Κατερίνη ακολούθησε γεύμα εργασίας με τη δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενος από τις και τους Αντιδημάρχους Πόπη Μπατάλα,Βικτωρία Παπατολίκα, Δημήτρη Βαϊνά, Γιώργο Ίτσιο και Αντώνη Παπαγιαννούλη έθεσε στους περιφερειακούς συμβούλους του «Μετώπου Ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία» τους στόχους και τις προτεραιότητες του νέου «καλλικρατικού» δήμου Κατερίνης μαζί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, καθώς εκτείνεται από τις βραβευμένες ακτές της Πιερίας μέχρι τον ορεινό όγκο των Πιερίων και του Ολύμπου. Ο κ. Χιονίδης παρουσίασε διεξοδικά στην αποστολή το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το νέο πολεοδομικό σχέδιο της Κατερίνης, που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία της πόλης τα επόμενα χρόνια, αλλά και τις μελέτες που προωθεί η διοίκηση για την ένταξή τους σε εθνικά και κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία.
    Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Μηλιώτης , συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, Θανάση Γκούνα ,Νίκο Φωτιάδη, Γιώργο Κυριακίδη και Στέφανο Νατσιό και οι οποίοι συνομίλησαν με τον κ. Πασχαλίδη και τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους για θέματα που αφορούν την πόλη της Κατερίνης. Ο κ. Μηλιώτης ενημέρωσε επίσης την αποστολή και για την πορεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, της οποίας είναι πρόεδρος.


«Δήμος Δίου- Ολύμπου»: Περιήγηση σε Λιτόχωρο και Δίον

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στους 3 δήμους της Πιερίας, με τελευταίο σταθμό το δήμο Δίου- Ολύμπου. Τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου, όπου τους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Γιώργος Φαρμάκης. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν από τον κ. Φαρμάκη για την πορεία του δήμου στη «μετά Καλλικράτη» εποχή, ο οποίος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη στη διοικητική ενότητα Δίου – Ολύμπου. Ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες του δήμου , μετέφεραν στην αποστολή  ο Νίκος Λάππας, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Δίου – Ολύμπου, αλλά και ο Νίκος Παπανικολάου, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία», που έλκει την καταγωγή του από το Λιτόχωρο.
 Ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών με τους θεσμικούς φορείς της Π.Ε. Πιερίας η αποστολή κατέλυσε στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, στο Δίον, όπου τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δίου Μαρία Τσιμήτρη καθώς και οι γυναίκες των συλλόγων του Δίου, οι οποίες και πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα.. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά έργα των μεγάλων καλλιτεχνών P.Picasso και S.Dali καθώς εκτίθενται στο χώρο μαζί με τις φετινές δημιουργίες των εκπαιδευόμενων στη Σχολή Ψηφιδωτού,  ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. Πλήρη εμπειριών και εικόνων από την Πιερική γη, τα μέλη της αποστολής τερμάτισαν την επίσκεψη εργασίας στην  Πιερία, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ιάκωβος Τασχουνίδης και παρακολούθησαν όλοι μαζί τη θεατρική παράσταση «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο, συμμετέχοντας ως θεατές σε έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, το 40ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
Διαβάστε περισσότερα...