Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

6 Σεπτεμβρίου 2012 - Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων

Το Συντονιστικό των Αποστράτων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, αφού έλαβε υπόψη:

Τη φημολογούμενη νέα μείωση των συντάξεων των αποστράτων και του ειδικού μισθολογίου πείνας των εν ενεργεία συναδέλφων.
Την οικονομική εξαθλίωση, που ήδη βιώνουν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ζώντας κάτω από το όριο της στοιχειώδους διαβίωσης, μη δυνάμενα πλέον να πληρώνουν στεγαστικά δάνεια και χαράτσια.
Την αδυναμία κατανόησης της πολιτείας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οικογένειες εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων, που ο μισθός ή η σύνταξη είναι και οικογενειακό τους εισόδημα, λόγω υποχρεωτικής μη εργασίας της συζύγου (συχνές μεταθέσεις).
Τη μη άρση των μειώσεων των συντάξεων, λόγω των άδικων και αντισυνταγματικών ηλικιακών κριτηρίων παρά τις προεκλογικές, περί του αντιθέτου, υποσχέσεις.
Τη μη προσπάθεια αναπλήρωσης του αποθεματικού των Μετοχικών μας Ταμείων, που υπέστησαν σημαντικές απώλειες λόγω του PSI.

Αποφασίζει ομόφωνα την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 στην Πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας και προσκαλεί να συμμετάσχουν σ’ αυτήν όλοι οι απόστρατοι των ΕΔ, των ΣΑ και οι οικογένειες τους. Προτείνεται δε, να φέρει ο καθένας από μία Ελληνική Σημαία, ως σύμβολο ενότητας και αγώνα. Δε θα γίνει αποδεκτή καμία έμμεση ή άμεση πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για το Συντονιστικό των Αποστράτων
Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση λήξης του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2012“

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης της περιόδου 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9. Σεπτεμβρίου 2012, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2012“,

Και αυτό το καλοκαίρι ετοιμάζεται να φύγει. Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, σε λίγες μέρες θα είναι εδώ και απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να φτάσει και η φετινή μας προσπάθεια στο τέλος της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε τα λάθη μας, να ακούσουμε την κριτική των συμπολιτών μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Η εκδήλωση αυτή, μπορεί να έχει μεν εορταστικό χαρακτήρα, όμως, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών στης επόμενης χρονιάς.

Φέτος, από την 10η Ιουνίου μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 400 βάρδιες και στα τρία παρατηρητήρια της ομάδας μας, στις οποίες συμμετείχαν 352 οικογένειες. Μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 19 περιστατικά φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα χωρίς να εξελιχτούν σε πυρκαγιές. Ευχόμαστε, και με τη συνδρομή των εθελοντριών και των εθελοντών της ομάδας μας, τα βουνά της Πιερίας, ο Όλυμπος και τα Πιέρια, να μείνουν και φέτος μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία, δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά, κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις γης σε διάφορα σημεία της πατρίδας μας.
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης της περιόδου 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9. Σεπτεμβρίου 2012, στην Πλάκα Λιτοχώρου. Η συνάντησή μας, που θα έχει χαρακτήρα μιας απλής γιορτής, θα γίνει στο παρατηρητήριο, δίπλα στη θάλασσα.

Θα συναντηθούμε εκεί για να κάνουμε το απογευματινό μας μπάνιο, να παίξουμε στην άμμο με τα παιδιά, να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα, και στις 19:30, ώρα έναρξης της εκδήλωσης, θα ψήσουμε, ότι θα φέρει ο κάθε ένας μαζί του, ενώ μόλις σκοτεινιάσει θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό σε γιγαντοοθόνη.

Στο τέλος, μετά από μια σύντομη ομιλία (απολογισμός της φετινής περιόδου) θα γίνει απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα μικρά παιδιά των οικογενειών που συμμετείχαν σε κάποια από τις βάρδιες των τριών παρατηρητηρίων. Επίσης θα διανεμηθούν 200 μπλουζάκια σε μικρούς και μεγάλους με το σήμα της δράσης.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια όμορφη βραδιά και στις 9 του Σεπτέμβρη …πάμε Πλάκα!

Χαιρόμαστε και ανυπομονούμε να τα πούμε από κοντά.

Φιλικά

Για την ομάδα

Οι συντονίστριες και οι συντονιστές

Βρέντζος, Μ. , Γαργαγέτα , Χ. , Γκούντας , Β. , Ηλιάδου , Α. , Καπουράνης , Ν., Κολυβάκη , Α. , Κωτίδης, Γ. , Κωτίδης , Ν. , Μαραντίδης , Δ., Νατσιού , Β., Ουζούνη , Τ., Πατέρα , Β., Πατέρα , Ν., Πιπινά , Γ., Πλιάρη, Σ., Σιάσιου , Γ., Σταυριανίδης , Κ., Τασοπούλου , Μ., Τζομίδης , Κ., Τσιούτσιου , Μ., Τσολακίδης , Η., Χαραλαμπίδου, Α.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Ολάντ: «Να μην τεθεί ξανά θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε.»

«Η Ελλάδα είναι αποφασιμένη να κάνει ότι χρειάζεται για να ξεπεράσει την κρίση» το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ , διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαιρέτισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία 2,5 χρόνια, τονίζοντας ότι «πρέπει να εχουμε επίγνωση του τι έχει ήδη γίνει», και αφού σημείωσε πως «δεν τίθεται πια θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ», ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «είναι και θα παραμείνει» στην ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο κ. Ολαντ για να επαναλάβει ότι θα πρέπει να αναμείνουμε την έκθεση της τροικας και τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Αναφορές στις αξίες που ενώνουν τον ελληνικό και το γαλλικό λαό περιελάμβανε η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να πράξει ό,τι απαιτείται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω το Γάλλο πρόεδρο και να συζητήσουμε για τις απειλές και τις προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι. Κάποιοι», τόνισε, «ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στο ευρώ και να παίξει το ρόλο που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Η Ευρώπη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια γι αυτό οι κοινωνίες πρέπει να κρατούν ζωντανή την ελπίδα, όρθια τη δημοκρατία και ακέραιη την αξιοπρέπεια, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή και να μπορέσουν να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα τους.

Από το Reporter.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΕΙ ΤΗΝ “ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΒΕΕ” ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ 2011 ΣΤΗΝ 48η ΘΕΣΗ ΑΠΤΗΝ 60η ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2010

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα το γνωστό περιοδικό “Τρόφιμα και Ποτά” για άλλη μια χρονιά η ντόπια εταιρία “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ” είναι στη λίστα με τις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών ανά το πανελλήνιο.

Από την 60η θέση ανέβηκε στην 48η
Η εταιρία μάλιστα ανέβηκε 12 συνολικά θέσεις και από την 60η του 2010 με έναν κύκλο εργασιών που ήταν στα 35.119.410 Ευρώ βρέθηκε το 2011 στην 48η θέση με έναν κύκλο εργασιών τα 53.498.396 Ευρώ παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 52%, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Μάκης Αμβροσιάδης.
 
3η στις 100 σε πωλήσεις
Βάσει της ίδιας έρευνας η “Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Εξοχής ΑΒΕΕ” κατέχει την 3η θέση ανάμεσα στις 100 για την άνοδο σε πωλήσεις με βάση τα κέρδη.
Για μια ακόμη χρονιά είναι η πιο αναπτυσσόμενη εταιρία στον κλάδο, με οράματα, στόχους, σχέδια και επιτυχίες στο ενεργητικό της. Κι ενώ το 2011 ήταν μια χρονιά που βυθίστηκε η Ελληνική οικονομία στην ύφεση, για την Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ αποδείχτηκε καλύτερη η χρονιά κι από το 2010.

Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;
Στην ερώτηση ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της εταιρίας ο κ. Μάκης Αμβροσιάδης υπογραμμίζει πως “αυτό βεβαίως οφείλεται στις συνεχείς στοχευμένες επενδύσεις πάνω στην παραγωγή με σύγχρονα νέα πτηνοτροφεία, εκκολαπτήριο, επέκταση του σφαγείου και του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και με τη δημιουργία νέων υποκαταστημάτων στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπως και την επέκταση της γκάμας νέων προϊόντων”.

Πανελλαδική εξυπηρέτηση
Σημειώνεται πως το δίκτυο εξυπηρέτησης της εταιρίας καλύπτει τις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου αλλά και των νησιών του Ιουνίου, του Αιγαίου και της Κρήτης.
Γνώμονας της εταιρείας είναι η ανάπτυξη που θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή, με ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα, με συνεχείς ελέγχους βάση του συστήματος ISO 22000:2005 για πλήρη έλεγχο της παραγωγής....
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ (εντός και εκτός Ν.Δ.) ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Θέμος Αναστασιάδης: Είδατε την Μέρκελ; Ξαφνικά κάτι γίνεται με Σαμαρά

Είδατε την Μέρκελ; Ποτέ άλλοτε δεν έχει εμφανισθεί... ανθρωπινή με Έλληνα πρωθυπουργό δίπλα της, όπως έγινε σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά. Οχι ότι μας έδωσε τίποτα, αλλά είπε ΠΕ-ΝΤΑ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ ότι αν συνεχίσουν θα μας βοηθήσουν κι άλλο. Για όσους "διαβάζουν" μέσα απο τις γραμμές ήταν σαφές ότι έγινε να βήμα μπροστά. Λοιπόν ΠΩΣ νομίζετε ότι έγινε αυτό;

Λένε ότι μερικά πράγματα φαίνονται απλά αλλά δεν είναι. Κι όμως… Μερικές φορές είναι. Καθόλου εύκολα αλλά απλά. Είναι σαφές π.χ ότι η διεθνής εικόνα της Ελλάδας τον τελευταίο μήνα έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, παρ’ ότι επί της ουσίας ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην οικονομία μας.

Τι πραγματικά άλλαξε; 

Το σήμα που εκπέμπει στο εξωτερικό ο Α. Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση, πως είναι αποφασισμένοι πρώτα να υλοποιήσουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μας και μετά να ζητήσουν πρόσθετες διευκολύνσεις. Ετερον-εκάτερον το αν θα καταφέρουν να εφαρμόσουν την οδυνηρή προσαρμογή, έτερον-εκάτερον τι επιπλέον τελικά θα μας δοθεί. 



Σημασία έχει ότι η Ελληνική κυβέρνηση μιλάει επιτέλους την ίδια γλώσσα με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, και το αποτέλεσμα φαίνεται τόσο απ’ τον διεθνή Τύπο -ακόμα και τον γερμανικό- όσο από τις δηλώσεις Γιούνκερ, και ειδικά την συνάντησε με την Μέρκελ.

«Ξαφνικά» δεν μας πετροβολούν μόλις ξεμυτίσουμε. 

Προς το παρόν μας γνέφουν συγκαταβατικά «δώσαμε-δώσαμε» όπως κάνουμε σε κάτι εράνους. Όμως ΑΚΟΥΝ. Να μια σημαντική πρόοδος. Ας αναρωτηθούμε όλοι αν και πόσο θα άκουγαν στην περίπτωση που πηγαίναμε με την πολιτική του «πρώτα νέες διευκολύνσεις, και μετά θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε», που πρότεινε η Αριστερά και άλλοι «ασυμβίβαστοι».

Όχι απλά δεν θα μας άκουγαν αλλά θα την είχαμε «ακούσει» κανονικά.

Δεύτερο, επίσης απλό, αλλά πολύ ενθαρρυντικό ψυχολογικά που ‘κανε ο Σαμαράς, άμεσα και προσωπικά; Μόλις μαθεύτηκαν τα νέα ρεζιλίκια με τους διορισμούς συγγενών Τραγάκη κλπ, βγήκε και είπε ότι θα απαγορευθούν ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ! 



Το ‘κανε μέσα στον πυρετό της προετοιμασίας για τις συναντήσεις με Μέρκελ κλπ, ενώ… δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις ανέβαιναν και έπεφταν, αλλά οι συγγενείς και οι ημέτεροι, διορίζονταν!

(Γιατί μόνο μέχρι Β’ βαθμού κι όχι... Ω και βάλε;). Είναι αυτά τα αντανακλαστικά που δείχνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, τα οποία έχουν αλλάξει και την δική του εικόνα, την δυναμική και την εμβέλειά του, όχι μόνο διεθνώς, αλλά και στο εξωτερικό, όπου είμαστε εξ ίσου καχύποπτοι τόσες φορές που ‘χουμε καεί απ’ τον χυλό… 



«Έλα μωρέ, τι θα κάνει κι ο Αντώνης, μια απ’ τα ίδια» μουρμούριζε ο κόσμος τόσο καιρό. Τελευταία πολλοί τσιμπιούνται μόνοι τους και λέει ο ένας στον άλλον «σαν κάτι να γίνεται, δεν νομίζεις;» Φυσικά είναι πολύ νωρίς, και δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για μισά έστω χαμόγελα, πόσο μάλλον για αισιοδοξία. 



Όμως όλα δείχνουν ότι αν ο πρωθυπουργός είναι επιτέλους εντός τόπου και χρόνου, αν δίνει το «τέμπο» ότι μπορούμε να γλυτώσουμε, αρκεί να προσπαθήσουμε, αν ασχολείται με τα αληθινά εκρηκτικά προβλήματα, κι όχι με την πράσινη ανάπτυξη κλπ, κλπ, τότε ΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Κάτι ο αγώνας κατά της λαθρομετανάστευσης, κάτι η απόβαση στην Ύδρα, για τις αποδείξεις, οι συλλήψεις στην Πάρο για τον βιασμό, και την ληστεία μετά φόνου, το κράτος δείχνει ότι αν θέλει λειτουργεί. Κι αυτό το βλέπουν κι οι ξένοι.

Αμα το 'δε η Μέρκελ μπορούν να το δουν και τυφλοί
Διαβάστε περισσότερα...

To ρεπορτάζ της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης για την εύρεση του τπώματος στον Όλυμπο


Διαβάστε περισσότερα...

Στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας οι βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας http://results.minedu.gov.gr
Στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας (27-08-2012) δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οπως ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Δευτέρας.

Επίσης τη Δευτέρα 27/08/2012 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr .

Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09 (ΦΕΚ 120 τ.Α') για εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από τη Δευτέρα 03-9-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-9-2012. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εγκύκλιος Φ.151/63549/Β6/7-6-2012 (ΑΔΑ:Β4ΛΡ9-ΑΦΤ), είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ.
Διαβάστε περισσότερα...

Platamon Railway Station | Σιδηροδρομικός Σταθμός Πλαταμώνα (1969)


Ασπρόμαυρο βίντεο με απόσπασμα από την ελληνική ταινία «Επίσημη αγαπημένη», παραγωγής 1969, με πλάνα από την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα. Στην ίδια ταινία παρουσιάστηκε το ομότιτλο τραγούδι από τον τραγουδιστή Γρηγόρη Μπιθικώτση.
Ευχαριστούμε θερμά τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το νέο φορολογικό – Θα αφαιρούνται οι δαπάνες από τα εισοδήματα

Το νέο φορολογικό μοντέλο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο είναι βασισμένο στα αμερικανικά πρότυπα και θα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα των φορολογούμενων θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες. Αυτό το σύστημα θα εξαιρούνται οι δαπάνες που αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει και το Έθνος το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όμως, το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Οι δαπάνες θα εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.ά.

Στο νέο σύστημα υπόψη θα λαμβάνονται όλες οι δαπάνες, που βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ (δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών, δαπάνες για διόδια, ασφάλιστρα αυτοκινήτων κ.ά.) αλλά και όσες παρέχουν μειώσεις φόρου σε ποσοστό 10%, όπως ενοίκια, νοσήλια, έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.

Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, ώστε να γλιτώσουν φόρους.

Πηγή: iefimerida
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


Διαβάστε περισσότερα...

Στην πολιτική δεν κερδίζουν (πάντα) οι Γερμανοί

Από το STATESMEN:
Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης, δυσκολεύεται να μην διαπιστώσει ότι οι Γερμανοί… παρεξήγησαν την επική πλέον ρήση του Γκάρι Λίνεκερ πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο αγωνίζονται 11 εναντίον 11, αλλά στο τέλος… κερδίζουν οι Γερμανοί».

Η ρήση, μέσα στην κατανοητή υπερβολή της, δεν αφορά ούτε καν το ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά κάποιο άλλο ομαδικό ή ατομικό άθλημα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να αφορά την πολιτική. Και αυτό, αρχίζει να το κατανοεί η Άνγκελα Μέρκελ. Το κατάλαβε πρώτος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και σίγουρα, δεν έχει διαφύγει της προσοχής των Γερμανών βιομηχανών, δηλαδή των… χορηγών του πολιτικού συστήματος του Βερολίνου, σε όλες τις ιδεολογικές αποχρώσεις του.

Η σκληρή λιτότητα την οποία επέβαλε η Γερμανία στην ευρωζώνη, ξεκινώντας από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, και απειλώντας να συνεχίσει με την Ισπανία και την Ιταλία, απέφερε μέχρι σήμερα σημαντικά κέρδη για το Βερολίνο. Κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης από την οποία δεν κερδίζει κανείς άλλος. Ούτε καν οι Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα προσδοκούσε η Ουάσινγκτον.

Κάπου εδώ ωστόσο, η… παράσταση τελειώνει για το Βερολίνο. Στην Ευρώπη, σε επίπεδο κοινωνιών και όχι ακόμη πολιτικών ηγεσιών, η αγανάκτηση περισσεύει, καθώς όλοι φοβούνται ότι θα εξελιχτούν στην «επόμενη Ελλάδα». Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η διαφαινόμενη επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, θα επιτρέψει στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να… ασχοληθεί με τη Γερμανία. Όχι μόνο εκείνος αλλά και οι Οίκοι Αξιολόγησης, που πολιτικά ακολουθούν τον βηματισμό της εκάστοτε ηγεσίας της Ουάσινγκτον.

Ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας ωστόσο, τα πράγματα δυσκολεύουν για τη Μέρκελ. Σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, τον Σεπτέμβριο του 2013, η Καγκελάριος θα καρδιοχτυπά για την ετυμηγορία της κάλπης στις εθνικές εκλογές για τη νέα Μπούντεσταγκ. Όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και… η κοινή λογική, δείχνουν στην κατεύθυνση του Μεγάλου Συμβιβασμού, συγγνώμη… του Μεγάλου Συνασπισμού.

Το CDU δεν θα μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση με την ισχνή βοήθεια που θα μπορούν να του δώσουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες των Ρέσλερ-Βεστερβέλε, και έτσι θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων σε νέα συγκατοίκηση με το SPD. Αυτή δε τη φορά, οι Σοσιαλδημοκράτες θα είναι περισσότερο υποψιασμένοι, και δεν θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα όσα θα τους επιβάλλει η Μέρκελ. Επομένως, η χαλάρωση της μέχρι σήμερα σκληρής γραμμής της Γερμανίας, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η πιο «σκοτεινή» παράμετρος την οποία καλείται να διαχειριστεί η Άνγκελα Μέρκελ, έχει να κάνει με τις αποστάσεις που κρατούν πλέον από την πολιτική της οι Γερμανοί βιομήχανοι. Εκείνοι που, όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία, έχουν σταματήσει να επενδύουν στο εσωτερικό της Γερμανίας, ανησυχώντας για το «τυχαίο… μοιραίο», που θα μπορούσε να προκαλέσει για την ίδια την ύπαρξη της ευρωζώνης η πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε.

Αποτέλεσμα της παραπάνω διστακτικότητας των Γερμανών βιομηχάνων είναι να… φλερτάρει ευθέως με την ύφεση η γερμανική οικονομία, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί για καιρό ακόμη να στηρίζεται στην κατανάλωση και τις εξαγωγές. Γιατί, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να έχουν για να ξοδεύουν, οι εξαγωγές θα καταρρεύσουν. Δεν θα βρίσκουν δυνητικούς αγοραστές, από τη στιγμή που η κρίση της ευρωζώνης, για τη διαιώνιση και εμβάθυνση της οποίας ευθύνεται η τακτική της Γερμανίας, επηρεάζει καθοριστικά τις οικονομίες όλων των υπόλοιπων χωρών του κόσμου. Των… αγοραστών των γερμανικών προϊόντων.

Μπροστά σε ένα τέτοιο μωσαϊκό παραμέτρων και εξελίξεων, είναι εύλογο από την πλευρά της Γερμανίας να επιδοθεί σε… κατενάτσιο, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Ώστε να κερδίσει χρόνο, και κάποια… εκατομμύρια ευρώ ακόμη. Μόνο που το κατενάτσιο δεν αποτελεί γερμανική επινόηση. Επομένως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν να το εφαρμόσουν με επιτυχία.
Διαβάστε περισσότερα...

Λιτόχωρο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ἤ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ;

Ιωάννου Καραμήτρου, Θεολόγου 

Από καιρού εις καιρόν βλέπουν το φως της δημοσιότητας κείμενα νοσταλγών του αρχαίου ελληνικού (=ειδωλολατρικού) κόσμου, τα οποία εμποτισμένα με ένα αντιχριστιανικό και αντιευαγγελικό μένος διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και επιχειρούν νά παρουσιάσουν ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Επιχειρούν να μας πείσουν ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να είναι και Χριστιανός. Ότι οι Βυζαντινοί των χιλίων χρόνων της ένδοξης βυζαντινής ιστορίας μας δεν μπορεί να είναι Έλληνες. Εισάγουν έτσι μια τεχνητή πόλωση στο λαό με σκοπό την αποχριστιανοποίησή του.

Ένα τέτοιο κείμενο είναι και αυτό του επίτιμου δικηγόρου κ. Θρασύβουλου Καβασίδη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με τον τίτλο «Έλληνες και χριστιανισμός».

Παίρνοντας, λοιπόν, αφορμή από το συγκεκριμένο δημοσίευμα αυτό θα ήθελα να κάνω γνωστές στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τις παρακάτω σκέψεις:
Είναι αναμφισβήτητο ότι το Ευαγγέλιο διαδόθηκε στην Ελλάδα από τον απόστολο των Εθνών, τον απόστολο Παύλο. Είναι όμως πλάνη, διαστροφή και ψεύδος, στην προσπάθεια να μειωθεί το κύρος του απ. Παύλου, να γράφεται από τον κ. Καβασίδη ότι: «Στην Αθήνα, λέγεται, ότι «τόλμησε» να μιλήσει ο Παύλος δήθεν στον Άρειο πάγο. Στην πραγματικότητα μάλλον μίλησε στην αγορά». Και ενώ στο άρθρο του γίνεται εκτενής αναφορά στις Πράξεις των Αποστόλων, στο οποίο κατ’ επανάληψη παραπέμπει τον αναγνώστη, παραλείπεται το χωρίο εκείνο που αναφέρεται στον Άρειο Πάγο και που έχει ως εξής: «Εν δε ταις Αθήναις (ο Παύλος) … διελέγετο μεν ουν εν τη συναγωγή τοις Ιουδαίοις και τοις σεβομένοις και εν τη αγορά κατά πάσαν ημέραν προς τους παρατυγχάνοντας. τινές δε των Επικουρείων και Στωϊκών φιλοσόφων … επιλαβόμενοί τε αυτού επί τον Άρειον Πάγον ἤγαγον λέγοντες· δυνάμεθα γνώναι τίς η καινή αύτη η υπό σου λαλουμένη διδασκαλία; … Σταθείς δε ο Παύλος εν μέσω του Αρείου Πάγου έφη· άνδρες Αθηναίοι, κατά πάντα ως δεισιδαιμονεστέρους υμάς θεωρώ. Διερχόμενος γαρ και αναθεωρών τα σεβάσματα υμών εύρον και βωμόν εν ω επεγέγραπτο, Αγνώστω Θεώ. όν ουν αγνοούντες ευσεβείτε, τούτον εγώ καταγγέλω υμίν» (Πράξ. 17, 16-22). Από πού, λοιπόν, εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο Παύλος δεν μίλησε στον Άρειο Πάγο όταν το κείμενο βοά;

Γράφεται επίσης ότι «σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας, πλην των Εβραίων, εξακολουθούσαν να παραμένουν πιστοί στα πατροπαράδοτα μέχρι τον 4ο αιώνα», όταν είναι γνωστό ότι από τους πρώτους συνεργάτες του απ. Παύλου αναφέρονται οι Έλληνες Γάιος και Αρίσταρχος και Σέκουνδος και Σώπατρος και Τρόφιμος και Τυχικός και ο Τιμόθεος, υιός πατρός Έλληνος και Ιουδαίας μητρός (Πραξ. 16,1-3. 19,29. 20,4) και όταν πάλι όλες οι Επιστολές (14) του Παύλου γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα και όχι στην εβραϊκή ή την λατινική; Ασφαλώς και δεν έγινε η μεταστροφή στο Χριστιανισμό σε μια ημέρα. Αλλά είχαν ιδρυθεί Εκκλησίες σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της μητροπολιτικής Ελλάδας, της Μ. Ασίας, της Μακεδονίας, της Κρήτης και της Κύπρου από τον α’ μ.Χ. αιώνα και «αι εκκλησίαι εστερεούντο τη πίστει και επερίσσευον τω αριθμώ καθ’ ημέραν».
Είναι επίσης διαστροφή της ιστορικής αλήθειας να γράφεται ότι «Στη χώρα μας, ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε «διά πυρός και σιδήρου». Αυτός ο τρόπος διάδοσης είναι ξένος πρός το Ευαγγέλιο. Η ειδοποιός διαφορά στο θέμα της πίστεως μεταξύ Χριστιανισμού και των λοιπών θρησκευμάτων είναι η Ελευθερία. Το «Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι» (Μαρκ. 8,34) είναι η αυθεντική διακήρυξη του ιδρυτή και αρχηγού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού. Κανένα άλλο τρόπο διάδοσης της αλήθειας δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει η Εκκλησία, ως σώμα Χριστού, και ουδέποτε στην δισχιλιετή ιστορία και πορεία της ευλόγησε διώξεις και σφαγές χάριν της διάδοσής της. Αντίθετα, γνώρισε το διωγμό και το μαρτύριο στο σώμα της από την ημέρα της ιδρύσεώς της. Κατά τον σύγχρονο Άγγλο βυζαντινολόγο Στήβεν Ράνσιμαν οι χριστιανοί που θανατώθηκαν από τη μανία των Ιουδαίων και των ειδωλολατρών από την ημέρα της Πεντηκοστής μέχρι την καθιέρωση της ανεξιθρησκείας από τον Μέγα Κωνσταντίνο ανέρχονται σε έντεκα εκατομμύρια.

Τα περί διώξεων των ειδωλολατρών από τους Χριστιανούς ανήκουν στο χώρο της φαντασίας των νεοπαγανιστών. Η αρχαία θρησκεία (=ειδωλολατρία) είχε εκπνεύσει ήδη από τα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη (361-363). Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία γνωστό ότι ο Ιουλιανός στα πλαίσια της πολιτικής του επιχείρησε ανεπιτυχώς να ξεριζώσει πλήρως το Χριστιανισμό και να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων στο προσκήνιο. Τα διατάγματά του περί απαγόρευσης των χριστιανών διδασκάλων να παραδίδουν μαθήματα όπως επίσης και των χριστιανών μαθητών να φοιτούν στα σχολεία και να σπουδάζουν τις ελληνικές επιστήμες (φιλοσοφία, ρητορική, κλπ) αποδεικνύουν περίτρανα την προσήλωσή του στον ως άνω σκοπό.

Η Εκκλησία συγκρούσθηκε μεν αλλά με τη διαφθορά, την ανηθικότητα, την κοινωνική αδικία και με το κακό στο σύνολό του, όπου κι αν το συναντούσε. Με το «ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην» (Γαλ. 3,28) κατάργησε τις φυλετικές διακρίσεις, με το «ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος» κατάργησε το θεσμό της δουλείας, με το «ουκ ένι άρσεν και θήλυ» έφερε την ισότητα στα δυο φύλα και ανύψωσε τη γυναίκα στη θέση που της άρμοζε, διότι μέχρι τότε εθεωρείτο res(=πράγμα, αντικείμενο). Με την καταδίκη της πορνείας και της μοιχείας, της ομοφυλοφιλίας και της παιδεραστίας, των οιδιπόδειων μείξεων και της λατρείας των ειδώλων απάλλαξε τον άνθρωπο από τον κτηνώδη βίο και με την ευαγγελική διδασκαλία τον οδήγησε σε έναν ανώτερο, πνευματικό τρόπο ζωής και πρόσφερε στην ανθρωπότητα αγίους και αγγέλους εν σώματι.

Αν τώρα κάποιοι χριστιανοί ως άνθρωποι διέπραξαν λάθη, δείχνοντας αντιευαγγελική συμπεριφορά απέναντι σε αλλόθρησκους, αυτά σε καμία περίπτωση δεν τα υιοθετεί η Εκκλησία και ούτε μπορεί να χρεώνονται σ’ αυτήν. Ούτε επίσης μπορούν να χρεωθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία οι Σταυροφορίες της Δύσης και η Ιερά Εξέταση, καθόσον είναι πίστη μας ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ο Ελληνικός πολιτισμός στο Ευαγγέλιο βρήκε την ολοκλήρωσή του. Η συμπόρευσή του με το Χριστιανισμό, όπως την οραματίστηκαν και τη βίωσαν οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, οδήγησε στη δημιουργία της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας. Είναι χαρακτηριστικό του πνεύματος αυτού το παιδαγωγικό σύγγραμμα του Μεγ. Βασιλείου «Προς τους νέους· Όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων». Τα έργα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, τραγικών και ιστορικών από τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, και τον Θουκυδίδη μέχρι τον Μένανδρο, τον Πλούταρχο και τον Πλωτίνο στην συντριπτική τους πλειοψηφία διασώθηκαν από την Εκκλησία και πιο συγκεκριμένα από τα Ορθόδοξα Μοναστήρια. Οι βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί Έλληνες δεν είχαν το δίλημμα να διαλέξουν μεταξύ αρχαίου ελληνισμού και χριστιανισμού. Ούτε έπασχαν από κάποια σχιζοφρένεια λόγω της ελληνικής και της χριστιανικής τους ιδιότητας. Το ίδιο γνήσιοι Έλληνες και Χριστιανοί αισθάνονταν ο στρατηγός Μακρυγιάννης και όλοι οι άλλοι αγωνιστές του 21 που ζούσαν την ενότητα των δυο κόσμων και σ’ αυτήν εύρισκαν την ταυτότητά τους. Εξάλλου και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει τις ρίζες του στο Ευαγγέλιο και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Κατά τον λόγιο Αγιορείτη ιερομόναχο π. Γεώργιο Καψάνη «οι κατά το φαινόμενο υπερασπιστές της ελληνικότητάς μας είναι στην πραγματικότητα επίβουλοι, γιατί ευνουχίζουν τον ελληνισμό. Αφαιρούν από τον ελληνισμό ό,τι πνευματικότερο και υψηλότερο έχει και κρατούν μόνο την χονδροειδή ειδωλολατρεία του». Ενώ κατά την άποψη του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, όποιος αμφισβητεί την σύζευξη, την συμπόρευση και την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανισμού και Ελληνισμού «χρειάζεται να τον δει ιστορικός». Άρνηση της Εκκλησίας σημαίνει τελικά άρνηση του εαυτού μας. Κάθε δίλημμα του τύπου Ορθοδοξία ή Ελληνισμός είναι όχι μόνο πλαστό, αλλά και εθνοκτόνο. Γιατί σημαίνει επιστροφή στην παλιά αγωνιώδη αναζήτησή μας. Για τον Ελληνισμό, που διασώζει την αυτοσυνειδησία του, το ζητούμενο βρέθηκε και είναι η Ορθοδοξία. «Είδομεν το φως το αληθινόν, εύρομεν πίστιν αληθή». Κάθε αποδέσμευση του Ελληνισμού από την Ορθοδοξία δε συνιστά μόνο τραγικό διαμελισμό αλλά και καθαρό παραλογισμό.
Διαβάστε περισσότερα...

Θερμή υποδοχή στα Ηλύσια Πεδία από τον Ολάντ στον Σαμαρά

Το Παρίσι είναι ο δεύτερος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά, στο ταξίδι του στην Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το διεθνές κλίμα για την Ελλάδα. Στις 11:30 του Σαββάτου, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Αν και είναι μάλλον νωρίς να κάνει κάποιος αποτίμηση της συνάντησης αυτής, το κλίμα που έβγαινε τόσο από την ελληνική αποστολή όσο κι από το γερμανικό στρατόπεδο είναι ότι «έσπασε ο πάγος».

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η ελληνική αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στο Βερολίνο με «ψαλιδισμένα» φτερά, καθώς ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και οι πυκνές «τοξικές» -όπως τις χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός- Γερμανών αξιωματούχων προειδοποιούσαν για πολύ βαρύ αν όχι εχθρικό κλίμα, έφυγε από τη γερμανική πρωτεύουσα έχοντας σχηματίσει την εντύπωση ότι η συνάντηση πήγε πολύ καλά.

Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι και ο γερμανικός Τύπος έκανε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα ανέφερε λίγες ώρες πριν το τετ- α- τετ, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό ήταν και βασικό κέρδος της συνάντησης, ότι δηλαδή όχι απλώς δεν επιδεινώθηκαν οι σχέσεις των δύο αλλά φάνηκε να «κερδίζει» ο Αντώνης Σαμαράς την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι πληροφορίες από το ελληνικό στρατόπεδο λένε, μάλιστα, ότι στη κατ' ιδίαν συνάντηση των 40 λεπτών που επεδίωξε η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος σχημάτισε την άποψη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έκανε τη δήλωση περί επιθυμίας της να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δήλωση που χαρακτηρίζεται ως κέρδος, αφού και οι αγορές το εξέλαβαν ως ένδειξη στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι... κακές γλώσσες από το Βερολίνο έλεγαν, μάλιστα, ότι υπήρχε πολύ έντονη επιφυλακτικότητα για τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς πολλοί από τον κυβερνητικό σχηματισμό του καταλογίζουν ότι δημιούργησε προβλήματα με τη στάση που κράτησε απέναντι σε βασικές πτυχές του πρώτου Μνημονίου, όπως επίσης ότι προκάλεσε εκνευρισμό στο Βερολίνο με τα παζάρια πριν την συνυπογραφή του δευτέρου Μνημονίου. Ωστόσο, αυτό η εικόνα φάνηκε να αλλάζει.

Από εκεί και πέρα, τόσο από τις επίσημες δηλώσεις όσο κι από τις πληροφορίες για τις διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών, προκύπτει ότι η γερμανική πλευρά έβαλε «φρένο» στο ζήτημα της επιμήκυνσης, που τέθηκε μάλλον... ξώφαλτσα παρά με σαφή επιχειρήματα και στοιχεία από την ελληνική πλευρά. Όλα τα μηνύματα προς την ελληνική πλευρά έλεγαν, άλλωστε, ότι η όποια τέτοια συζήτηση είναι άκυρη και άκαιρη από τη στιγμή που δεν υπάρχει η Έκθεση της Τρόικας, άρα δεν θα είχε κανένα νόημα να τεθεί επισήμως το αίτημα, με κίνδυνο να βαρύνει το κλίμα. Αντί αυτού κατέστη σαφές προς την ελληνική πλευρά ότι όλα θα γίνουν βήμα- βήμα, με τον γερμανικό τρόπο, χωρίς πολλά λόγια αλλά με πολλές πράξεις.

Κατόπιν τούτου είναι προφανές ότι κάποιοι αιθεροβάμονες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος που υποστήριζαν μέχρι πρότινος ότι η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει χέρι- χέρι με την επιμήκυνση του προγράμματος, είτε είχαν πέσει θύμα... παραπληροφόρησης για τις γερμανικές προθέσεις είτε είχαν πέσει θύμα της δικής τους υπερβολικής σιγουριάς.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - Συνεχίζονται τα φιλικά προετοιμασίας

ΜΕΤΑ ΤΟ 4-4 ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ''ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ'' ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/08/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00.

ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Διαβάστε περισσότερα...

41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΑΓΕΨΕ Η ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Με τραγούδια που ερμήνευσαν μεγάλοι ξένοι τραγουδιστές και συγκροτήματα όπως ο Frank Sinatra, η Edith Piaf, ο Michael Jackson, η Diana Ross και πολλοί άλλοι μας κράτησε συντροφιά για δύο ολόκληρες ώρες η πολυτονική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Στο δημοτικό θεατράκι που ήταν ασφυκτικά γεμάτο, παρά τη ζέστη, επικράτησε μια κεφάτη και δροσερή ατμόσφαιρα από τους πανέμορφους ήχους των τραγουδιών, που εξελίσσονταν πότε σε ρυθμούς Tango και Latin και πότε σε Rock, Pop και Jazz.

Η πολυμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού μάγεψε το πολυπληθές ακροατήριο, ενώ οι ερμηνευτές Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Νίκος Πολυζόπουλος, Μαρία Δραγασιά, Ρώνια Τοπαλίδου, Κέλυ Καλαϊτζίδου κατέπληξαν με τις ερμηνείες τους.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Παναγιώτης Μπερεδήμας, επεσήμαναν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Φεστιβάλ και Δήμου και διαβεβαίωσαν πως αυτή θα συνεχιστεί ευρύτερα την επόμενη χρονιά. Παρών στη συναυλία ήταν και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Διαβάστε περισσότερα...

41o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ¨ Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ¨

¨ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ¨ έτσι ήταν ο τίτλος του αφιερώματος στον ελληνικό κινηματογράφο,που παρουσίασε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου ¨Ι. Σακελλαρίδης¨. Τραγούδια και κινηματογραφικά αποσπάσματα από παλιές ελληνικές ταινίες, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Ήταν μια υπέροχη μουσική βραδιά. Η μαγεία του χώρου του αρχαίου θεάτρου και από την άλλη τα παλιά νοσταλγικά τραγούδια, που απέδωσαν με καταπληκτικό τρόπο η ορχήστρα και η χορωδία του Λιτοχώρου, γέμισαν με συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας τους πολυάριθμους θεατές που κατέκλυσαν το αρχαίο θέατρο του Δίου.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της μοναδικής αυτής βραδιάς, στη χορωδία, τους μουσικούς και βέβαια στο μαέστρο Ευθύμη Μαυρίδη.
Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές, στο Φεστιβάλ Ολύμπου και στο δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Γρηγόρης Παπαχρήστος στο σύντομο χαιρετισμό μεταξύ άλλων είπε «είναι τιμή για τον κάθε καλλιτέχνη να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι όμως ιδιαίτερη τιμή να εμφανιστεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Απόψε η χορωδία του Λιτοχώρου ¨Ι. Σακελλαρίδης ¨ απέδειξε πως άξιζε αυτής της τιμής. Πολλά συγχαρητήρια».

Ο Γιώργος Φαρμάκης , αναπληρωτής δημάρχου, επεσήμανε τα εξής, «για το έργο και την ποιότητα της δουλειάς της χορωδίας δεν είχα καμία αμφιβολία, δεν περίμενα για να είμαι ειλικρινής, τόσο μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε.
Ευχαριστούμε επίσης το Φεστιβάλ Ολύμπου, για την ένταξη της χορωδίας στο πρόγραμμά του
».
Διαβάστε περισσότερα...

Το μπαλάκι στους δήμους για τους παιδικούς σταθμούς

Από τη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ":
Τη μείωση του κόστους της επιδότησης ανά παιδί στους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) πρότεινε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στους δημάρχους, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις από τις 41.000 που δεν εγκρίθηκαν από το ΕΣΠΑ.

Της Φανής Σοβιτσλή

Εν ολίγοις ο υπουργός, ο οποίος συναντήθηκε χθες με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), επισήμανε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στο ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο του υπουργείου και η μοναδική λύση είναι η μείωση του κόστους της επιδότησης ανά παιδί.
Στην περίπτωση που οι αιρετοί υιοθετήσουν την πρόταση του υπουργού αναμένεται να καλυφθούν περίπου 15.000 έως 18.000 θέσεις.
Μέχρι στιγμής από τις 84.000 εγκεκριμένες θέσεις του ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς καλύφθηκαν μόλις οι 43.000 σε όλη τη χώρα. Για τις υπόλοιπες 41.000 πρέπει να δοθεί μάχη από τους ΟΤΑ. Δεδομένου ότι 16.000 αιτήσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, το πρόβλημα περιορίζεται στην ικανοποίηση 25.000 αιτήσεων.
Στη συνάντηση η ΚΕΔΕ ζήτησε την ενίσχυση από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν. «Καταβάλλουμε προσπάθεια από κοινού με τους δήμους, ώστε να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση, δεδομένου ότι είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το ενδιαφέρον για την εργαζόμενη μητέρα», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Η πρόταση του υπουργού
Ειδικότερα η πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας στους δημάρχους αφορά τη μείωση κατά 75% του ποσού που διατίθενται για το κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ - ΜΕΑ) και μείωση από 15% έως 20% του ετήσιου κόστους ανά παιδί στους παιδικούς σταθμούς. Με τις μειώσεις αυτές εκτιμάται ότι θα εξασφαλιστούν περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ το υπουργείο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαθέσει επιπλέον 20 εκατ. ευρώ.
Οι μειώσεις αυτές μεταφράζονται ως εξής: το κόστος της επιδότησης ανά παιδί στους παιδικούς σταθμούς θα μειωθεί σε 3.000 ευρώ από 3.700 και θα εξοικονομηθούν 10 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα η επιδότηση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα μειωθεί σε 500 από 2.000 ευρώ και θα προκύψουν άλλα 10 εκατ. ευρώ.

ΚΕΔΕ Επιφυλάσσονται οι δήμαρχοι
Οι δήμαρχοι δεν απάντησαν στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και ζήτησαν να κατατεθούν εγγράφως στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να τις αξιολογήσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.
Οι αιρετοί δεν αποκλείουν να βρεθεί μέση λύση, καθώς θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο, ωστόσο εμφανίζονται αρνητικοί κυρίως στη μείωση της τάξης του 75% για τα ΚΔΑΠ. Θεωρούν ότι θα υποβαθμιστούν οι δομές και για αυτό σκέφτονται να προτείνουν η επιδότηση να μειωθεί τουλάχιστον στα 1.000 ευρώ και όχι στα 500 ανά παιδί. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας, ενώ ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη ζήτηση για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που φέτος αυξήθηκε στο 45%-50% λόγω της κρίσης. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, για να ικανοποιήσουμε μεγάλο αριθμό αιτήσεων, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν στο 100% οι αιτούμενες θέσεις στις δομές», σημείωσε.
Διαβάστε περισσότερα...

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ΓΕΩΡΓΙΕ Β';

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' επί των ημερών σου στη διοίκηση του δήμου  υπήρχε ενά κλίμα συννενόησης - ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ- και αυτό είναι προς τιμή σου.

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' ΨΗΦΙΣΕΣ υπέρ της αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων στο αμμωρυχείο
ΓΕΩΡΓΙΕ Β' βγαίνεις και λες ΠΑΝΤΟΥ πως "το υλικό είναι ακίνδυνο

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' ξαναβγαίνεις όμως και λες ΠΑΝΤΟΥπως "όσο είμαι εγώ (εκεί που είσαι) το υλικό δεν πρόκειται να ταφεί"

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;;;

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' επειδή και ο Παναθηναϊκός δεν πάει καλά τελευταία, μήπως (λέμε μήπως) τα μπέρδεψες λίγο;;;

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' μέχρι και σήμερα δεν έχεις δείξει τέτοια δείγματα...

ΓΕΩΡΓΙΕ Β' μήπως θέλεις τελικά να γίνεις ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β' ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ και ξεκίνησες τις ίδιες πρακτικές;;;

Τελικά αυτό είναι ΓΕΩΡΓΙΕ Β';;;
Διαβάστε περισσότερα...

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Ρεάλ στο πρώτο clasico της χρονιάς [βίντεο]


Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-2 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» στον πρώτο τελικό για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο και να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι δύο ομάδες ήταν υποτονικές στο πρώτο 45λεπτο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ με κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 55', έδωσε ρυθμό στο πρώτο «clasico» της χρονιάς. Αμεση ήταν η απάντηση των «μπλαουγκράνα», με τον Πέδρο στο 56' να πλασάρει εύστοχα τον Ικερ Κασίγιας. Ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Καταλανών κέρδισε πέναλτι από τον Σέρχιο Ράμος και ο Λιονέλ Μέσι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα στο 70ο λεπτό. Η ομάδα του Τίτο Βιλανόβα απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ στο 78' μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Ινιέστα και κάθετη πάσα στον Τσάβι, που νίκησε με πλασέ τον Κασίγιας. Ο αρχηγός των Μαδριλένων είπε
όχι στον Μέσι στο 83' και στην αντεπίθεση η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μείωσε στο τελικό 3-2. Ο Αντριάνο γύρισε την μπάλα στον Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα προσπαθώντας να ντριμπλάρει τον Ανχελ Ντι Μαρία, που του έκλεψε την μπάλα και σκόραρε.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Αντριάνο, Μασκεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι (83' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Πέδρο (87' Άλμπα), Μέσι, Σάντσες (72' Τέγιο).
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Οζίλ (82' Μαρσέλο), Καγιεχόν (66' Ντι Μαρία), Μπενζεμά (61' Ιγκουαΐν).
Διαβάστε περισσότερα...

Γίνονται και αλλού, τελικά ποιό είναι καλύτερο;

ΛΙΤΟΧΩΡΟ... a place where miracles happen

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω ο Δήμαρχος Φαρκαδώνας απείλησε ζητώντας από blogs και ΜΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΆΣΟΥΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Στη δική μας περίπτωση ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου (εν αργία τότε) με μήνυσε και δεν δέχοταν εξηγήσεις για να με κλείσει φυλακή προς παραδειγματισμό και μάλιστα όχι για δημοσίευμα αλλά για ένα λάθος μιας εφαρμογής στο facebook.

Τελικά ποιό είναι καλύτερο;;;

Πιθανά καλύτερο είναι να καταθέτεις μήνυση εναντίον του ΚΑΝΕΝΑ. 

Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία...

Πηγή: http://mentionnews.blogspot.com/2012/08/blog-post_7355.html#ixzz24SJ4iyPB
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ... ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ
Για κόψε κάτι δημοκράτες ...με φασιστικές μεθόδους

Ο Δήμαρχος του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων ,Οικονόμου Κων/νος μέσου του εκπροσώπου τύπου του δήμου δημοσιογράφου παρακαλώ, αφού απο πληροφορίες ΄΄ενημέρωσε΄΄ όλα τα τοπικά μέσα ηλεκτρονικά και...
έντυπα να μην δημοσιεύσουν επιστολή ενυπόγραφη δημότη που έθετε ερωτήματα στον ίδιο ...Προχώρησε ενα βήμα παραπάνω!

Εποικώνησε ο εκπρόσωπος Τυπου του Δήμου κατε εντολή δημάρχου με τον διαχειριστή της Ηλεκτρονικής σελίδας trikalaola .gr και τον γνωστοποίησε για τις νομικές συνέπεις που θα αντιμετωπίσει επειδή ανάρτησε την επιστολή ¨ηταν τέτοια η ΄΄ενημέρωση΄΄ που ο διαχειριστής κατέβασε αμέσως την Ανάρτηση ! (ο διαχειριστής της σελίδας μας βεβαίωσε για την Παρέμβαση )

Ήταν τέτοια η ''ενημέρωση ''που κανένα μέσο δεν δημοσίευσε την επιστολή ...Γιατί άραγε ;
Ο Δήμαρχος που ειναι ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών αριστερών πεποιθήσεων που στηρίχθηκε και απο το ΠΑΣΟΚ προέβη και σε τηλεφώνημα προς την Μητέρα του συντάκου της επιστολής όπου την ''ενημέρωσε ''και αυτήν οτι μπορεί ο υιός να πάει φυλακή ....
Έξαλος ο συντάκης που ειναι γνωστός στην περιοχή αναζητά τον δήμαρχο με άγριες διαθέσεις ....Οποίος εξαφανίστηκε !!
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΓ Καταναλωτή: Θέτει τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για το παρεμπόριο

Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών για το παρεμπόριο προανήγγειλε μέσω του ρ/σ ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιώργος Στεργίου.

Ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για την καταπολέμηση του φαινομένου του παραεμπορίου και εστίασε στην χαμηλή ποιότητα των προϊόντων, τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτά τα προϊόντα για τους καταναλωτές, και τη ζημιά που προκαλείται στην οικονομία.

Αναφορά έκανε και στο θέμα των τηλεφωνικών γραμμών που λειτουργούν για τα ραντεβού και τις πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή υπάρχει συγκριτικός πίνακας των χρεώσεων των εταιρειών.
Διαβάστε περισσότερα...

«Μεταμόρφωση …στο κύμα» - Όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Πλαταμώνα

Όμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 5 & 6 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. στον Πλαταμώνα στα πλαίσια της Τοπικής Πανήγυρης του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα διοργάνωσε με επιτυχία την καθιερωμένη πλέον θερινή εκδήλωση ,«Μεταμόρφωση …στο κύμα» ,με κύριο στόχο του την προβολή του τόπου και την ανάδειξη των παραδόσεών του.


Οι εκδηλώσεις ήταν διήμερες και το πρόγραμμα περιελάμβανε: 

Κυριακή 5 Αυγούστου: Παρέλαση στον παραλιακό δρόμο του χωριού και παρουσίαση όμορφων παραδοσιακών χορών από το τμήμα Γυναικών & το τμήμα Νέων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα και από αξιόλογα χορευτικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα έλαβαν μέρος: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού Λάρισας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Εφέσου, «Το Στουπί», και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας, «Υψηλάντης».

Δευτέρα 6 Αυγούστου: Ποικίλο μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία Ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα με τη συνοδεία της νεοσύστατης μαθητικής ορχήστρας που συγκίνησε ιδιαίτερα. Επίσης, πρόγραμμα από μουσικά σύνολα της ευρύτερης περιοχής όπως: το τμήμα Καντάδας της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Εφέσου, «Το Στουπί». 

Αναμνηστικά της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική προβλήτα του λιμανιού ήταν κατάμεστη και τις δύο φεγγαρόλουστες βραδιές. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο ίδιος ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Παπαθανασίου Γεώργιος , και πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι .

Το Δ.Σ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα αισθάνεται υποχρεωμένο να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες: στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλαταμώνα, κ. Δανιήλ Σπανόπουλο για την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή του τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδηλώσης και όλους τους επαγγελματίες της περιοχής που στάθηκαν δίπλα μας οι μόνοι αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε για να έχουμε τούτη την επιτυχημένη εκδήλωση. Ευχαριστούμε, επίσης, τα συγκροτήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις. Κυρίως, όμως, όλο τον κόσμο που με την αθρόα συμμετοχή του, τον ενθουσιασμό του και το ζεστό του χειροκρότημα έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση και κίνητρο σε εμάς να συνεχίσουμε την προσπάθεια τα επόμενα χρόνια. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η παράδοση αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης και προόδου ενός λαού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα ευχαριστεί θερμά τους κ. Γιάννη και κ. Βούλα Αντωνοπούλου για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε με το ποσό των 500 (πεντακοσίων) Ευρώ για τη χορωδία Ενηλίκων και τη νεοσύστατη μαθητική μας ορχήστρα.

Συνοδεύτηκαν από κάρτα που έγραφε:
«Τα συγχαρητήριά μου προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα. Ένα συμβολικό δώρο, προς ένδειξη συμπαράστασης για το εξαιρετικό έργο που επιτελείται για τον τόπο μας.
Με εκτίμηση
Γιάννης και Βούλα Αντωνοπούλου
» 

Το εκλεκτό ζεύγος δήλωσαν ότι απ’ όλες τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού πιο πολύ τους συγκίνησε η μικτή χορωδία Ενηλίκων μας που συνοδευόταν απ’ τη νεοσύστατη παιδική μας ορχήστρα. 

Ευχόμαστε το γενναίο δώρο – παράδειγμά τους στους δύσκολους καιρούς να βρει κι άλλους μιμητές.

Το Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάποτε έκανε η κυβέρνηση διακοπές,τώρα κάνει η …αντιπολίτευση

Από το ANTINEWS:
Το καλοκαίρι του 2010, το πρώτο καλοκαίρι που ο Γ. Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και η χώρα είχε μπει στο ΔΝΤ, ξαφνικά η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει παρατεταμένες διακοπές. Ενώ δηλαδή ο κόσμος χανόταν, ο Γ. Παπανδρέου πήρε το κανό του και πήγε στην Πάρο, παρέα με τον πρώτο τη τάξει υπουργό, Γ. Ραγκούση. Από το νησί, μάλιστα περνούσαν κι άλλοι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να λάβουν οδηγίες.

Τότε είχαμε πει ότι “η κυβέρνηση της Πάρου” περνά μια χαρά σε μια χώρα που χάνεται στη δίνη της κρίσης. Είχε επίσης ειπωθεί ότι με τις πολυήμερες διακοπές του ο ΓΑΠ είχε κάνει από μόνος του αντιπολίτευση, δε χρειαζόταν καν η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δύο χρόνια μετά, κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας της έχουμε αυτή τη φορά την αντιπολίτευση να κάνει διακοπές. Ο Αλέξης Τσίπρας, από τα τέλη Ιουνίου και έπειτα έχει χαθεί εντελώς. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αν δεν υπήρχαν ορισμένες φωτογραφίες του από τις διακοπές με την οικογένειά του, θα λέγαμε ότι μετακόμισε στη… Βενεζουέλα.

Όμως, για να μην τον ξεχάσουμε εντελώς, μας θυμίζει ότι είναι εδώ, απλά παίζει ακόμη με τα κουβαδάκια του σε κάποια παραλία.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που σε πολιτικό επίπεδο είναι όλα ανοικτά, ο Αλέξης είναι… cool, που λέει και ο σοφός λαός.

Η κυβέρνηση έχει απλώσει όλο τον τραχανά αλλά ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, συνεχίζει την πενθήμερη εκδρομή του Λυκείου. Κι επειδή δε χάρηκε πολύ στα μαθητικά του χρόνια (αφού έκανε καταλήψεις αλλά δεν το επέτρεπε και η κομματική γραμμή του ΚΚΕ), είπε να κάνει πολυήμερες διακοπές για να ξεκουραστεί.

Που να τρέχει τώρα στην Αθήνα να κάνει δηλώσεις για τις… ασήμαντες συναντήσεις του Σαμαρά. Γιατί να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό ή με τη Χρυσή Αυγή; Καλύτερα να κάθεται στις παραλίες της Κρήτης και τραγουδά για την επανάσταση που άργησε.

Εν πάση περιπτώσει, ο Αλέξης να είναι καλά και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καίγονται στην Αθήνα να βγάζουν ανακοινώσεις.

Αλλά δε μπορεί. Όλο αυτό το καλοκαιρινό σκηνικό στην Κουμουνδούρου δε μπορεί να είναι τυχαίο. Τόσο καλή αντιπολίτευση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, δεν το περίμενε ούτε ο καλύτερος οπαδός της ΝΔ. Ακόμη και ο Βενιζέλος κάνει περισσότερη κριτική.

Οπότε δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Αντώνης και ο Αλέξης μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί και αποφάσισαν να ξηλώσουν μαζί το παλιό πολιτικό σύστημα, αρχίζοντας από το ΠΑΣΟΚ. Ή ο Αλέξης κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μείνει στην …. αντιπολίτευση.
Διαβάστε περισσότερα...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Πριν από λίγο οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και της 2ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλονίκης βρήκαν το πτώμα στη θέση "Ουρλιά" του Ολύμπου. Πρόκειται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για άνδρα, πιθανώς Έλληνα ορειβάτη, που χάθηκε στο βουνό από τον προηγούμενο χειμώνα.

Από αυτό προκύπτει ότι οι φήμες για το ότι επρόκειτο για τον δράστη της δολοφονίας στο Λιτόχωρο πριν ένα μήνα δεν είναι βάσιμες.
Διαβάστε περισσότερα...

Προκαλεί, με κάκιστο χιούμορ, η γερμανική BILD

Ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπογράψει… εγγυητική επιστολή!
Ο μήνας του μέλιτος του Αντώνη Σαμαρά με τον λαϊκό γερμανικό Τύπο, που κορυφώθηκε με τη δημοσίευση της συνέντευξης του στη Bild, φαίνεται πως πήρε άδοξα τέλος. Η γερμανική Bild, προκαλώντας για μία ακόμη φορά, δημιούργησε... εγγυητική επιστολή στα γερμανικά αλλά με γραμματοσειρά που παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα, την οποία ζητεί να υπογράψει ο Έλληνας πρωθυπουργός, προκειμένου να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της, ότι οι Γερμανοί δεν θα βάλουν το χέρι στο τσέπη, αλλά και ότι η κυβέρνηση θα πουλήσει ακατοίκητα ελληνικά νησιά. Ουσιαστικά χρησιμοποιεί δηλαδή τις δηλώσεις Σαμαρά στον γερμανικό και γαλλικό Τύπο, με τον γνωστό, "κίτρινο" τρόπο της.

(δείτε ΕΔΩ το γερμανικό δημοσίευμα)

Η εγγυητική αναφέρει: - "Η οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα ζημιώσει τον Γερμανό φορολογούμενο".
- "Η Ελλάδα θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, όπως η πώληση ακατοίκητων νησιών"
- "Η Ελλάδα αναγνωρίζει και δεσμεύεται να αποπληρώσει όλα τα χρέη της"

Στροφή στο κίτρινο
Η Bild, η οποία είχε τηρήσει απροσδόκητα ήπια στάση τον τελευταίο καιρό έναντι της Ελλάδας και του κ. Σαμαρά, φιλοξενώντας μάλιστα εκτενέστατη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού ενόψει της σημερινής συνάντησής του με την Ά. Μέρκελ, είναι φανερό ότι επιστρέφει στις κίτρινες παραδόσεις της. Ίσως και γιατί δεν θέλει να κακοκαρδίσει το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό της, μέρος του οποίου είχε εξεγερθεί για την ήπια στάση της.

"Ετοιμάζονται για Grexit"
Περνώντας στο σοβαρό κομμάτι του γερμανικού Τύπου, η εφημερίδα Financial Times Deutschland αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών, η οποία μελετά τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο τυχόν εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Οι Financial Times Deutschland επικαλούνται πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, και αναφέρουν ότι η σύσταση της επιτροπής δείχνει ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για ένα πιθανό "αρνητικό σενάριο".

Στην ομάδα συμμετέχουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, περίπου 10 αξιωματούχοι από διάφορα τμήματα του υπουργείου Οικονομικών. Εκπρόσωπος του Σόιμπλε δήλωσε στην εφημερίδα, εμμέσως επιβεβαιώνοντας την πληροφορία, ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια, περιλαμβανόμενων "των μη πιθανών".
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα το βράδυ το αντάμωμα της Λιτοχωρίτικης Παρέας στο Λιτόχωρο

Η Λιτοχωρίτικη Παρέα της Θεσσαλονίκης δίνει ραντεβού για αντάμωμα με όλα τα συνεπακόλουθα στο ...Λιτόχωρο! 

Η συνάντηση θα γίνει στο γνωστό μεζεδοπωλείο "ΟΛΥΜΠΟΣ" των Κάκαλου-Κουτσιμανή, στην πλατεία του Λιτοχώρου, αυτή την Παρασκευή, 24 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ. 

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012, με την αγωνία των υποψηφίων φοιτητών να έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Ανοδική τάση αναμένεται να έχουν οι βάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο, ενώ πτωτική θα έχουν αυτές στο 2ο και 4ο.Την ίδια ώρα, στα περσινά επίπεδα θα είναι οι βάσεις σε ιατρικές και οικονομικές σχολές. Μεγάλη άνοδο θα πρέπει να περιμένουν και όσοι θέλουν να εισαχθούν στις παιδαγωγικές και στις νομικές σχολές.

Οι βάσεις στις νομικές σχολές θα ανέβουν έως και 350 μόρια, στα τμήματα φιλολογίας έως 200 μόρια, ενώ στις παιδαγωγικές σχολές η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 μόρια.

Στο τμήμα αστυφυλάκων, η άνοδος, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα ξεπεράσει ακόμη και τα 1.000 μόρια. Οι αριστούχοι θα στραφούν και φέτος στο τμήμα αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά, όπως όλα δείχνουν, ο πήχης θα ανέβει και άλλο, με τη βάση να ξεπερνά τα 18.300 μόρια.
Διαβάστε περισσότερα...

Να μην μείνει ούτε μια στιγμή αφύλακτος ο Όλυμπος.

Έκκληση για κάλυψη κενών στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Η χώρα, για μια ακόμη χρονιά, καίγεται από άκρο εις άκρον. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες! Κι όμως, κάθε φορά, μετά το τέλος του δράματος, αφού σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς, αναζητούνται τα αίτια και το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο: Τα μέτρα ΠΡΟΛΗΨΗΣ δεν ήταν επαρκή!

Στον τόπος μας οι πολίτες, εδώ και 5 χρόνια μεριμνούν για την πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων εφαρμόζοντας το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος». Φέτος πραγματοποιήθηκαν συνολικά 400 βάρδιες σε τρία παρατηρητήρια και απομένουν άλλες 8 για να καλύψουμε το 100% των αναγκών της ομάδας.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Μέχρι την 9 Σεπτεμβρίου παραμένουν 8 κενά στο παρατηρητήριο των Νέων Πόρων (Ανατολικός Όλυμπος). Σας παρακαλούμε να χαρίσετε κι εσείς 5 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο σας για να μην μείνουν ούτε μια στιγμή αφύλακτα τα δάση μας.

Κλείσε μία βάρδια κάνοντας κλικ εδώ

Τα 8 κενά στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων


26.08.2012 15:00-20:00 Κυριακή (επείγον! Υψηλός κίνδυνος!)
30.08.2012 15:00-20:00 Πέμπτη
31.08.2012 10:00-15:00 Παρασκευή
06.09.2012 10:00-15:00 Πέμπτη
07.09.2012 10:00-15:00 Παρασκευή
07.09.2012 15:00-20:00 Παρασκευή
08.09.2012 10:00-15:00 Σάββατο
09.09.2012 10:00-15:00 Κυριακή
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Με στρατιωτικές τιμές έγινε δεκτός ο Σαμαράς στη γερμανική Καγκελαρία [εικόνα]


Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου έγινε δεκτός από την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τιμές αρχηγού κράτους.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα και στη συνέχεια μαζί με την κυρία Μέρκελ κατευθύνθηκαν στην καγκελαρία όπου θα έχουν την κρίσιμη για τη χώρα μας συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα...