Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ήττα για τον Απόλλωνα Λιτοχώρου

Ήττα για τον Απόλλωνα Λιτοχώρου σήμερα στο Λιτόχωρο.

Έχασε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ με 1-2
Διαβάστε περισσότερα...

Άιντε ρε Βορίδη τράβα παίξε παραπέρα...

ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΠΟΥ - ΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ- ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΓΑΛΑ
ΤΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ "ΔΕΞΙΟΙ" - ΣΩΓΑΜΠΡΟΙ
ΤΥΠΟΥ ΒΟΡΙΔΗ

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή των Α. Παυλόπουλου και Μ. Νιφλή αναφέρθηκε στο θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας, μετά από απαίτηση της τρόικα και αφορά το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τις τράπεζες.

«Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα, δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά, να το πω διαφορετικά, είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει εκεί μια διαδικασία αποπληρωμής οφειλών, επομένως πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε κάποιου είδους ρυθμό, τώρα αν θα το κάνουμε σε ένα χρόνο, ή θα το κάνουμε σε έξι μήνες θα το κάνουμε σε 18 μήνες, αλλά κάποια ώρα πρέπει να γίνει», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα εξαιτίας της κρίσης και για τους προφανείς λόγους που καταλαβαίνουμε γιατί τα νοικοκυριά είχαν προγραμματίσει με έναν ορισμένο τρόπο κάποια πράγματα στη ζωή τους και τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν οφειλές, μπήκαν, θωρακίστηκαν αν θέλετε αυτές οι οφειλές ώστε να μη μπορεί να γίνει εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων σε ότι αφορά την πρώτη κατοικία. Αλλά, αυτό οδηγεί σε πάγωμα διαδικασίας αποπληρωμής των δανείων, γιατί τώρα με αυτό τον τρόπο εφόσον κάποιος δε μπορεί να εκτελέσει ο άλλος δεν πληρώνει. Αρα λοιπόν κατανοητό το ζήτημα της κοινωνικής επίπτωσης, αλλά ταυτόχρονα κάποια ώρα πρέπει να προχωρήσει κι αυτό. Κάποια ώρα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Δίνω μια κατεύθυνση αλλά δε σας απαντώ συγκεκριμένα διότι θεωρώ ότι μια σειρά από τέτοια θέματα πρέπει να σταθμιστούν συνολικά, δηλαδή, πρέπει να δούμε τι είναι εκείνο που μπορεί να γίνει και σε ποιες περιπτώσεις ώστε αν θέλετε δικαιολογημένα να υπάρξει μια παρέμβαση που απαμβλύνει τις συνέπειες της κρίσης, αλλά ταυτόχρονα κάπως να λειτουργήσουν τα πράγματα μέσα στην αγορά».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η συνεχής άπνοια του Οκτωβρίου ταλαιπώρησε τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που συμμετείχαν σε διασυλλογικούς αγώνες τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα 6-7 και 13-14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν πολύ καλές εμφανίσεις και να εκπροσωπήσουν τον Ν.Ο.ΚΑΤ. με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατέκτησαν συνολικά 4 μετάλλια.
Πιο συγκεκριμένα:

Στο «Κύπελλο Άλκη Καλλιγκάτση 2012» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στη μνήμη του παλιού πρωταθλητή του και συγκέντρωσε συμμετοχές από 8 Ομίλους από τη Θεσσαλονίκη τη Καβάλα και την Κατερίνη, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με πέντε αθλητές και αθλήτριες (3 στην κατηγορία Optimist και 2 στα Laser 4,7) και κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια. Κύριο χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν η απόλυτη άπνοια που ανάγκασε τους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν μόνο δύο ιστιοδρομίες την πρώτη ημέρα των αγώνων, ενώ τη δεύτερη μέρα δεν πραγματοποιήθηκε καμία. Τα αποτελέσματα για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. είναι:
Στα σκάφη Optimist :
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: 3ος στους Παίδες (Χάλκινο Μετάλλιο)
ΒΑΡΜΠΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: 4ος στους Παίδες
ΚΟΠΡΕΝΣΚΑ ΣΟΦΙΑ: 5η στις Κορασίδες.

Στα σκάφη Laser 4,7
ΜΗΤΣΟΚΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: 3η στα κορίτσια (Χάλκινο Μετάλλιο)
ΠΑΣΧΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 5ος στα αγόρια.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας «ΚΟΡΝΗΛΑΚΙΑ 2012» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή οκτώ συλλόγων από Θεσσαλονίκη Κατερίνη και Καβάλα. Από το Ν.Ο.ΚΑΤ. συμμετείχαν 5 αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο. Έγιναν 4 ιστιοδρομίες με περιόδους μεγάλης άπνοιας και συνεχών εναλλαγών στη διεύθυνση του αέρα, ταλαιπωρώντας τους ιστιοπλόους που την πρώτη μέρα αναγκάστηκαν να βρίσκονται 7 ώρες μέσα στη θάλασσα.
Τα αποτελέσματα αναλυτικότερα είναι:
Στα σκάφη Optimist :
ΒΑΡΜΠΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: 2ος στους Παίδες (Αργυρό μετάλλιο)
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ: 4ος στους Παίδες
ΚΟΠΡΕΝΣΚΑ ΣΟΦΙΑ: 5η στις Κορασίδες

Στα σκάφη Laser 4,7
ΜΑΝΙΩΤΗ ΖΩΗ: 1η στα κορίτσια (Χρυσό Μετάλλιο)
ΜΗΤΣΟΚΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ: 5η στα κορίτσια.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης θα διοργανώσει τους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες Ιστιοπλοΐας με την επωνυμία «Κύπελλο Όλυμπος 2012» το Σαββατοκύριακο 3και 4 Νοεμβρίου στην Παραλία Κατερίνης , οπότε και όλοι οι γονείς και φίλοι της ιστιοπλοΐας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τους νεαρούς ιστιοπλόους στην προσπάθειά τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 2 Νοεμβρίου το iPhone 5 στην ελληνική αγορά

Από 739 ευρώ η έκδοση των 16 Gb
Τσιμπημένες θα είναι όπως φαίνεται οι τιμές του iPhone 5 στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τιμοκατάλογο που αναρτήθηκε για λίγη ώρα στην ιστοσελίδα γνωστής αλυσίδας καταστημάτων και στη συνέχεια αποσύρθηκε, η φθηνότερη έκδοση του iPhone 5 (δηλαδή αυτή των 16 Gb) θα κοστίζει 739 ευρώ, η έκδοση των 32 Gb θα ανεβαίνει στα 859 ευρώ και αυτό των 64 Gb θα αγγίζει το χιλιάρικο, κοστίζοντας 978 ευρώ.

Συγκριτικά με τις τιμές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, το iPhone 5 θα κοστίζει στη χώρας μας 60 ευρώ ακριβότερα (στα 16 Gb) και σχεδόν 100 ευρώ στην έκδοση των 64 Gb.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την κινητικότητα από την πλευρά των καταστημάτων, το iPhone 5 θα βγει επίσημα στην ελληνική αγορά στις 2 Νοεμβρίου.
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Και προσκυνητές από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στον Αγιο Δημήτριο για την εικόνα της Παναγίας "Αξιον Εστί"

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες πόλεις και χώρες, με διάφορα μέσα. Κάποιοι από αυτούς μιλούν διαφορετικές γλώσσες.
Ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά. Υπάρχουν γέροντες και γερόντισσες, υπάρχουν νέοι και νέες. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους. Κι όμως, στα μάτια τους διακρίνεις την ίδια συγκίνηση, που καταλύει σύνορα, γλώσσες και ηλικίες και εκπορεύεται από μια γνώριμη σε όλους τους μορφή: την εικόνα της Παναγιάς «Άξιον Εστί», πλαισιωμένη από λουλούδια και ελπίδες, από ευχές και επικλήσεις για παρηγοριά ή και βοήθεια. Bοήθεια εκεί όπου η ελπίδα έχει πια στερέψει.

«Οι άνθρωποι περιμένουν στη σειρά με πολλή ευλάβεια. Ανάμεσά τους υπάρχουν ήδη αρκετοί Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, αλλά και κάποιοι Ιταλοί. Κάποιοι από αυτούς ήρθαν στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να προσκυνήσουν την εικόνα, που έχει ακουστεί ανά τον κόσμο. Και φυσικά, έρχονται Έλληνες και αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά παιδιά και άνθρωποι πάρα πολύ νέοι, 20 ετών, 30 ετών, κάτω των 35, που δεν κουράζονται να περιμένουν μιάμιση και δύο ώρες. Έρχονται εδώ για να παρηγορηθούν. Σε πολλούς από αυτούς έχει απομείνει μόνο η πίστη και στην πίστη στηρίζονται», λέει στο ΑΜΠΕ ο πατήρ Γεώργιος Θεοδωρής, ιερέας στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου η εικόνα από το Άγιον Όρος, η «εφέστιος θαυματουργός», εκτίθεται για προσκύνημα.

Οι Έλληνες προσκυνητές προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας: από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο. Η εικόνα -που πάνω από χίλια χρόνια τώρα φυλάσσεται στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές- βγαίνει από το Άγιον Όρος μόνο σε δύσκολες για τους πιστούς καταστάσεις. Και τέτοια είναι η τρέχουσα περίοδος για την Ελλάδα, οπότε -όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας- στόχος είναι «[η εικόνα] να βοηθήσει πνευματικά και ηθικά τον βαθιά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό». Στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τιμήσει και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, έφτασε κατόπιν αιτήματος της τοπικής μητρόπολης και άλλων φορέων. Θα παραμείνει στον Άγιο Δημήτριο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Διαβάστε περισσότερα...

Ν.Υόρκη: Εντός ενός έτους το χτίσιμο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας που καταστράφηκε την 11/9

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι σ' ένα χρόνο θα ξεκινήσει το κτίσιμο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι, σ' ένα χρόνο από σήμερα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, η οποία είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο κ. Κουόμο, μιλώντας χθες στο γεύμα του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν, αναφέρθηκε στη σχετική συμφωνία που έγινε από τις αρμόδιες αρχές και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Επίσης, έκανε αναφορά στα σημερινά έργα που πραγματοποιούνται στο χώρο, με την ανέγερση του «Πύργου της Ελευθερίας», που θα είναι το υψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης και αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του 2014, καθώς και του μνημείου-μουσείου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως και του χώρου ασφαλείας.

Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα ο κυβερνήτης Κουόμο έδωσε συγχαρητήρια, επισημαίνοντας ότι «δεν δεχθήκατε το όχι ως απάντηση στο πάγιο και δίκαιο αίτημά σας για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου» και ότι «ο αγώνας δεν ήταν μόνο για εσάς, αλλά για ολόκληρη την Αμερική, διότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν εναντίον ολόκληρης της Αμερικής».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. Κουόμο για την «ουσιαστική βοήθειά» του ώστε να υπάρξει τελικά η συμφωνία ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που θα είναι ο μοναδικός τόπος λατρείας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.-

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πρώτα συμβόλαια μίσθωσης κοινόχρηστης γης σε δικαιούχους στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Παραδόθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τα πρώτα μισθωτήρια συμβόλαια σε δικαιούχους του προγράμματος διανομής αγροτεμαχίων προς ενοικίαση με συμβολικό μίσθωμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ. Ευδοκίας Κίτσιου και του Επιστημονικού Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρη Ρουκά, έγινε η παράδοση των συμβολαίων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης στους αγρότες που επιλέχτηκαν.

Πρόκειται για τη διάθεση αγροτεμαχίων, που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και εκμισθώνονται σύμφωνα με την 2556/20-09-2011 Απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία μισθώθηκαν μετά τον έλεγχο των δηλωθέντων στοιχείων των ενδιαφερόμενων αιτούντων υποψηφίων και την τελική αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Πιερίας, σε νέους αγρότες και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΣΠΕΚΟ Βροντούς.

Η εκμίσθωση αφορά, καταρχήν, δέκα (10) αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 291,67 στρεμμάτων: 

Τρία γεωργικά αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 19,74 στρεμμάτων, που βρίσκονται στο Κίτρος.

Επτά κτηνοτροφικά αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 271,93 στρεμμάτων, που βρίσκονται στη Βροντού, στη Σφενδάμη, στο Π. Ελευθεροχώρι και στον Τρίλοφο.

 
Οι συμβάσεις μίσθωσης των αγροτεμαχίων προς ενοικίαση είχαν συμβολικό μίσθωμα 5 €/ στρέμμα και καλλιεργητική περίοδο και καταβάλλεται στην οικεία Δ.Ο.Υ. στον Κ.Α.Ε. 2446.

Η διάρκεια μίσθωσης για τις μονοετείς καλλιέργειες ορίζεται σε πέντε (5) καλλιεργητικές περιόδους, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλη μία 5ετία με τους όρους και τις προϋποθέσεις πού θα ισχύουν. Η διάρκεια μίσθωσης για τις πολυετείς καλλιέργειες ορίζεται σε 25 καλλιεργητικές περιόδους και μόνο για την περίπτωση μίσθωσης αγροτεμαχίου σε νέο ηλικίας έως 35 ετών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, παρέδωσε τα συμβόλαια μίσθωσης στους δικαιούχους και τους ευχήθηκε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκτάσεις. «Σήμερα ολοκληρώσαμε και τυπικά με την παράδοση των μισθωτηρίων στους δικαιούχους αγρότες του προγράμματος μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης την προσπάθεια που κάναμε για ενοικίαση των διαθέσιμων και κοινόχρηστων εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αγρότες έναντι χαμηλού μισθώματος. Πιστεύουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε με όλους τους τρόπους τους νέους αγρότες και αυτό πράττουμε καθημερινά μέσα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Η αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης στην Πιερία άλλα και η αύξηση της έκτασης μικρών εκμεταλλεύσεων οδηγούν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής με τη μείωση του κόστους παραγωγής, παράγοντες που οδηγούν σε μια βιώσιμη, αγροτική οικονομία» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Τους δικαιούχους συνεχάρει από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης , που ευχήθηκε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη γη προκειμένου να ανακάμψει η τοπική αγροτική οικονομία. Παράλληλα, ο κ. Τσιμήτρης αναφέρθηκε στον κυρίαρχο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει η αγροτική παραγωγή στη βιωσιμότητα της υπαίθρου , ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του τόσο για το μικρό αριθμό των διαθέσιμων εκτάσεων όσο και για την πρότασή του που απορρίφθηκε από το αρμόδιο υπουργείο και αφορούσε διάθεση περισσοτέρων εκτάσεων σε περισσότερους δικαιούχους. Άλλωστε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά: « εάν είχαν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις μου από το υπουργείο, δεν θα είχαν επιλεγεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτάσεις που παρουσιάζουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές, όπως π.χ. αρδευτικές αλλά και εκτάσεις που βρίσκονται σε ορεινά σημεία, όπου το πρόβλημα πρόσβασης που εντοπίζεται είναι μεγάλο».

Το μισθωτήριο της μίσθωσης της δημόσιας κτηνοτροφικής γης από μεριάς του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΣΠΕΚΟ Βροντούς παρέλαβε ο Πρόεδρος, κ. Γιώργος Νάτσιος, ενώ παρόντες ήταν και ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Σπανός και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεταιρισμού, κ. Θωμάς Παπανικολάου, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την προώθηση των θεμάτων του συνεταιρισμού και την υποστήριξη που παρέχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας στον αγροτικό κόσμο.

«Με το σύζυγό μου κάνουμε την προσπάθειά μας στον κτηνοτροφικό τομέα και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα», δήλωσε η κ. Μαραμπαγίδου, δικαιούχος του προγράμματος. Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μπάρτζος, επίσης δικαιούχος του προγράμματος, ανέφερε ότι θα ασχοληθεί με τη μελισσοκομία στη γη που μίσθωσε στην περιοχή της Σφενδάμης.

Στο έργο του τμήματος Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, που περιλαμβάνει επιτόπιους ελέγχους προκειμένου να επαληθευτεί η δυνατότητα διάθεσης των αγροτεμαχίων, αναφέρθηκε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, κ. Ευδοκία Κίτσιου.

Για ένα σημαντικό εγχείρημα στήριξης του πρωτογενούς τομέα σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο έκανε λόγο ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς. Άλλωστε, ενημέρωσε ότι η Π.Ε.Πιερίας ενεργοποίησε το επιστημονικό στελεχιακό της δυναμικό για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι με απόλυτους όρους διαφάνειας, ώστε να προχωρήσουν με επιτυχία στα πρώτα μισθωτήρια συμβόλαια αλλά και να διατεθούν στην επόμενη φάση, όλα τα αγροτεμάχια που δεν θα εμφανίζουν ιδιοκτησιακά προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Θα "βρέχει" αστέρια

Σε κύματα θα πέφτουν τα αστέρια αυτό το Σαββατόβραδο. Στη διάρκεια των Ωριωνίδων "βρέχει" συνήθως 20 με 25 διάττοντες την ώρα
Όπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.
Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα και επειδή το φεγγάρι δεν βρίσκεται κοντά σε πανσέληνο, το φως του δεν θα εμποδίζει την παρατήρηση, στο μέτρο βέβαια που δεν υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.
Οι Ωριωνίδες φαίνεται να προέρχονται από μια περιοχή πάνω από το πολύ λαμπρό άστρο Μπετελγκέζ στον αστερισμό του Ωρίωνα, από όπου έχουν πάρει και το όνομά τους. Όμως στην πραγματικότητα αποτελούν απομεινάρια από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ και εμφανίζονται κάθε φορά που η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια που αφήνει πίσω του το πέρασμα του κομήτη στην πορεία του γύρω από τον Ήλιο.
Οι Ωριωνίδες είναι μία από τις δύο "βροχές" από πεφταστέρια που δημιουργεί η ουρά του διάσημου κομήτη του Χάλεϊ. Η δεύτερη είναι οι Ήτα Υδροχοΐδες που κορυφώνονται στις αρχές Μαΐου. Ο κομήτης εμφανίζεται στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος κάθε 75 ή 76 χρόνια και είναι τόσο φωτεινός, που είναι ορατός με γυμνά μάτια. Τελευταία φορά εμφανίστηκε στον ουρανό της Γης το 1986 και η επόμενη θα είναι το 2061.
Μετά το 2006, οι Ωριωνίδες έχουν παρουσιάσει μερικές πολύ θεαματικές "βροχές" διαττόντων, με πτώση έως 60 μετεώρων την ώρα, τα οποία κινούνται με ταχύτητα περίπου 66 χιλιομέτρων την ώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Μ.Γ.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Σήμερα στις 4:00 μ.μ. στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 'ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ'



ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...

Resort "Κορυδαλλός"...

Στον μικρόκοσμο του Κορυδαλλού, οι διάσημοι κρατούμενοι εξακολουθούν στην πλειονότητα τους να παραμένουν «κολλημένοι» στο πρώην ένδοξο παρελθόν τους.

Το πιο ενδιαφέρον από τα «δίδυμα» που έχουν προκύψει αναγκαστικά στην 6η πτέρυγα των φυλακών αφορά στη συγκατοίκηση του Γιάννη Σμπώκου που βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία του ταμία στις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Μάκη Ψωμιάδη, γνωστού και με τα παρατσούκλια «Μάκαρος» και «big Μακ» λόγω της σωματοδομής του.

Οι δυο τους μοιράζονται, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το μεγαλύτερο κελί όλων των φυλακών που έχει ακόμη και δικό του προαύλιο. Μαζί τους διαμένουν ο γιος του Μάκη, Σταύρος Ψωμιάδης,επίσης προφυλακισμένος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων αλλά και ο αρχιμάγειρας των φυλακών, κάτι που σημαίνει ότι έχουν -εκτός των άλλων- και καλύτερο φαγητό.

Βέβαια οι σχέσεις Ψωμιάδη και Σμπώκου είναι μάλλον τυπικές καθώς ο καθένας από τους δύο ακολουθεί το δικό του καθημερινό πρόγραμμα. Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας εγκατεστημένος στο αρχιφυλακείο και μοιράζεται μαζί με τους δεσμοφύλακες σπαρταριστές ιστορίες έχοντας πάντα μαζί του τον γιο του. Παραγγέλνει ελληνικό καφέ μόνο από το καφενείο της φυλακής και ενίοτε τον επιστρέφει ως... απαράδεκτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Σμπώκος, τελευταία άφιξη στο... resort του Κορυδαλλού, προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τι του συνέβη. Όλη την ημέρα ασχολείται με την υπερασπιστική του γραμμή και μιλάει με τους επτά δικηγόρους του, ένας εκ των οποίων είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Το δεύτερο «καυτό» δίδυμο των φυλακών είναι ο γνωστός επιχειρηματίας της μόδας Λάκης Γαβαλάς ο οποίος συγκατοικεί πλέον με τον αποκαλούμενο και «Σάχη της Κατερίνης», επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, επίσης προφυλακισμένο για τις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Και στην περίπτωση αυτή οι σχέσεις είναι μάλλον τυπικές, αλλά πάντως ευγενικές. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ασχολείται κυρίως με την εκκλησία των φυλακών, ενώ ο Λάκης Γαβαλάς με τη γυμναστική, ενώ δεν διστάζει να συζητήσει και με τη διευθύντρια των φυλακών για το στυλ και τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε - H Καλντέρα ανήκει στο Δημόσιο

Οι εκτάσεις της παγκοσμίως γνωστής περιοχής της Καλντέρας (ή Καλδέρας) στη Σαντορίνη ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και ουδέποτε μετά τη σύσταση του ελληνικού κράτους έχουν περιέλθει σε ιδιώτες, υποστήριξε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος υποστήριξε, κατ’ αρχάς, ότι οι εκτάσεις (γαίες) «καθαράς ιδιοκτησίας» που βρίσκονται στα νησιά των Κυκλάδων, τα οποία ήταν μη εξουσιαζόμενα πριν από την επανάσταση (1821) από τον Σουλτάνο, αλλά ούτε και κατεχόμενα από Οθωμανούς ιδιώτες, δεν περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο, κατά διαδοχή του τουρκικού Δημοσίου, «δικαιώματι πολέμου» και δυνάμει των πρωτοκόλλων ανεξαρτησίας της Ελλάδος, όπως είναι το πρωτόκολλο του Λονδίνου (1830) και η συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (1832).

Όμως, ξεκαθάρισε ο εισαγγελικός λειτουργός, αυτά ισχύουν εφόσον μιλάμε «περί γαιών καθαράς ιδιοκτησίας». Αντίθετα οι εκτάσεις που είναι δασικές, αιγιαλός, κοινόχρηστες, βοσκές, αλλά και γενικά οι εκτάσεις των Κυκλάδων (μεταξύ των οποίων και της Σαντορίνης) που λόγω της μορφής τους «δεν εξουσιάζονταν από κανένα, μετά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας κατέστη κύριος αυτών το Ελληνικό Δημόσιο ως διάδοχος του Οθωμανικού Κράτους δικαιώματι πολέμου».

Και αυτό, συνεχίζει ο κ. Κανελλόπουλος, γιατί οι εκτάσεις αυτές, όπως ακόμη «είναι και οι βραχονησίδες, οι γκρεμοί, κ.λπ. παρέμειναν προσδιορισμένες κατά την ταυτότητά τους ως τμήμα της χώρας του οθωμανικού κράτους και ουδέποτε εξουσιάστηκαν από ορισμένα πρόσωπα, αλλά υπήγοντο υπό την απόλυτη εξουσία του κράτους αυτού».

Μετά την επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους, κύριος των επίμαχων εκτάσεων έγινε, χωρίς αποζημίωση, το ελληνικό κράτος, προσέθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Θα ήταν αδιανόητο, υπογράμμισε ο κ. Κανελλόπουλος, «εκτάσεις που περιλαμβάνονταν στα όρια του τουρκικού κράτους, αλλά δεν εξουσιάζονταν από ιδιώτες να μην περιέλθουν στο ελληνικό Δημόσιο».

Κατόπιν αυτών εισηγήθηκε να απορριφθεί αίτηση Ανώνυμης Εταιρείας που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Αιγαίου η οποία είχε δικαιώσει το Δημόσιο.

Το Δημόσιο έχει καταθέσει διεκδικητική αγωγή κατά της εν λόγω εταιρείας η οποία ξεκίνησε κατασκευαστικά έργα σε έκταση 90 στρεμμάτων, στην περιοχή της Καλντέρας. Το Δημόσιο υποστηρίζει ότι στην επίμαχη περιοχή της Σαντορίνης κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει αποκτήσει κυριότητα γιατί ανέκαθεν ήταν βοσκότοπος, λιβάδι και γκρεμοί. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν ανάλογες αγωγές στα δικαστήρια, όχι μόνο για την περιοχή της Καλντέρας (και την ευρύτερη περιοχή των «γκρεμνών») της Σαντορίνης, αλλά και για παρόμοιες περιοχές σε άλλα ελληνικά νησιά.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πέντε δημοφιλέστερες αναρτήσεις της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου





Διαβάστε περισσότερα...

Άιντε να ξεκινάμε... Σαν να αργήσαμε...

Παύση όλων των προϊσταμένων σε Εφορίες, ΣΔΟΕ, τελωνεία
Επιχείρηση "σκούπα" στους διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες εφοριών, τελωνείων και ΣΔΟΕ. Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μετά τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επίπεδου τμήματος, υποδιεύθυνσης και διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 55 του Ν. 4002/2011.

Πρόκειται επί της ουσίας για διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες όλων των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των διαπεριφερειακών και περιφερειακών ελεγκτικών κέντρων και των εφοριών, οι οποίοι παύονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και αντικαθίστανται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν στα "Νέα" ότι οι αλλαγές προσώπων θα γίνουν με αξιολογικά κριτήρια.

Τις αλλαγές υπαγορεύει διάταξη του προηγούμενου νόμου, που όριζε ετήσια θητεία των προϊσταμένων αλλά αξιολόγηση ανά τρίμηνο.

Στην τροπολογία αναφέρεται ακόμη, ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.

Η αξιολόγησή τους θα γίνεται ανά τρίμηνο, με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας, γίνεται ακόμη απόπειρα στελέχωσης του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους, στο οποίο θεωρητικά, θα έπρεπε από την αρχή του έτους να έχουν τοποθετηθεί 2.335 ελεγκτές, όμως οι νέοι ελεγκτές είναι μόλις 80.

Το νέο Σώμα θα στελεχωθεί με υφιστάμενους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς νέες προσλήψεις, ενώ οι ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαια αποδοτικότητας και θα αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση.
Πηγή: NEWS247
Διαβάστε περισσότερα...

"Η 100η επέτειος των Βαλκανικών Πολέμων και η απελευθέρωση της Μακεδονίας"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ε.α. Δρ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΙΣΗ

Με την επετειακή αυτή ομιλία για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Κατερίνης άνοιξε η αυλαία των ομιλιών της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Πρώτος ομιλητής ο υποστράτηγος ε.α. κ.Παρίσης Ιωάννης ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο και καθήλωσε τους ακροατές της Σχολής Γονέων.

Την πρώτη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφεριάρχης κ.Σοφία Ματρίδου, ο δήμαρχος κ.Σάββας Χιονίδης ,Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κ.Παπαδημητρίου, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο ταξίαρχος της 24ης τεθωρακισμένης μεραρχίας, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου κ.Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κ.Βλαχόπουλος, καθηγητές και μαθητές του εσπερινού γυμνασίου και πλήθος κόσμου.

Μία συνδιοργάνωση: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2012 και Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας
Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν η απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Ηπείρου και ουσιαστικά ο διπλασιασμός του Ελληνικού Κράτους. Η αρχή του 20ού αιώνα βρήκε τη χώρα μας με συσσωρευμένα προβλήματα και, κυρίως, με μια διάχυτη αίσθηση αποτελμάτωσης. H πολιτική και η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν πολύ κακή. Η ήττα του 1897 είχε καταστεί ένας πραγματικός εφιάλτης για τον ελληνικό λαό. Κατά την ίδια περίοδο κυριαρχούσε η «Μεγάλη Ιδέα», σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Ανατολικού Ζητήματος και με τα οράματα για απελευθέρωση των υποδούλων αδελφών. Το κίνημα των Νεοτούρκων το 1908, που υποσχόταν ισοπολιτεία και ισονομία στις εθνότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και το συνακόλουθο κλίμα εκσυγχρονισμού, δημιουργούσαν αυτομάτως σύγκριση με το «τέλμα» που υπήρχε στην Ελλάδα. Η λύση ήρθε με το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί, από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο, τον Αύγουστο του 1009, το οποίο απέκτησε ευρεία κοινωνική συναίνεση και οδήγησε το ελληνικό κράτος σε μια πραγματικά εκσυγχρονιστική περίοδο, υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Μετά την απόφαση των Βαλκανικών συμμάχων (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Μαυροβούνιου) να εμπλακούν σε πόλεμο με την Τουρκία, δεν απέμενε τίποτε άλλο εκτός από την αφορμή. Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πρεσβευτές Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας στην Κωνσταντινούπολη, επέδωσαν διακοίνωση στην Τουρκική κυβέρνηση με τις απατήσεις τους, την οποία η τελευταία απέρριψε. Στη συνέχεια οι πρεσβευτές ανεκλήθησαν, αλλά πριν αποχωρήσουν επέδωσαν την διακοίνωση κήρυξης πολέμου στις 4 Οκτωβρίου 1912. Στις 5 Οκτωβρίου 1912, ο Ελληνικός Στρατός πέρασε τα σύνορα κινούμενος στον άξονα Λάρισα – Ελασσόνα - Κοζάνη. Ακολούθησαν οι περίφημες μάχες του Σαρανταπόρου, στις 9-10 και των Γιαννιτσών, στις 19-20 Οκτωβρίου που αποτέλεσαν την αρχή της νικηφόρας πορείας η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, τμήματα της VIIης Μεραρχίας – η οποία είχε διέλθει την διάβαση Αγίου Δημητρίου - απελευθέρωσαν στις 16 Οκτωβρίου την Κατερίνη. Ανοικτά των ακτών της Πιερίας ευρίσκονταν τα Τορπιλοβόλλα 11 και 15 και το οπλιταγωγό ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ, με αποστολή τον εφοδιασμό της VIIης Μεραρχίας. Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου, έλαβε χώρα ένα ιδιαίτερα παράτολμο ναυτικό εγχείρημα Το ελληνικό τορπιλοβόλο 11 με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, εισήλθε απαρατήρητο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ανατίναξε, με δύο τορπίλες, το γερασμένο τουρκικό θωρηκτό «Φετχί Μπουλέντ», το οποίο με τα μεγάλου βεληνεκούς πυροβόλα του είχε αναλάβει την προστασία της πόλης από ξηράς και θαλάσσης.
Το γεγονός αυτό είχε σημαντική επίδραση στο ηθικό των αμυνομένων Τούρκων και επηρέασε την απόφαση του Ταξίν Πασά να παραδώσει την πόλη στον προελαύνοντα Ελληνικό Στρατό. Σ’ αυτό το εγχείρημά του ο Βότσης βοηθήθηκε από δύο ντόπιους: τον Μιχαήλ Κουφό από το Λιτόχωρο, καπετάνιο ενός μικρού ιστιοφόρου και τον φίλο του Νίκο Βλαχόπουλο που γνώριζε καλά τα τα αβαθή των εκβολών του Αξιού, ώστε να αποφύγουν τους προβολείς και τα κανόνια του Καραμπουρνού. Μετά από ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, που διήρκεσε άπό το πρωί της 25ης έως τα μεσα΄νυχτα της 26ης Οκτωβρίου, ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων Χασάν Ταξίν Πασάς επείσθη, ότι, στρατιωτικά δεν είχε πιθανότητα επιτυχίας και προτίμησε να παραδώσει την πόλη στον Ελληνικό Στρατό, εγκαταλείποντας και τις τελευταίες του αξιώσεις.. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι Βίκτωρ Δούσμανης και Ιωάννης Μεταξάς συνυπέγραψαν με τον Ταξίν Πασά το πρωτόκολλο παράδοσης.
Τις μεσημβρινές ώρες της 27ης Οκτωβρίου εισήλθε στη Θεσσαλονίκη το Απόσπασμα Ευζώνων με τμήμα Ιππικού και κατευθύνθηκε μέσω των κεντρικών οδών στο Διοικητήριο. Την ίδια ημέρα, η Ελληνική Κυβέρνηση απέστειλε στη Θεσσαλονίκη τον υπουργό Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπό της, συνοδευόμενο από αρκετούς διοικητικούς υπαλλήλους και δύναμη χωροφυλακής. Στις 11.00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ο Αρχιστράτηγος με το Επιτελείο του, επικεφαλής τμημάτων της 1ης Μεραρχίας, εισήλθε στη Θεσσαλονίκη. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας λόγω της δεσπόζουσας γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η πόλη στα Βαλκάνια. Αυτός ήταν και λόγος του μεγάλου ενδιαφέροντος των Βουλγάρων, αλλά και των Σέρβων, να προηγηθούν για να καταλάβουν την πόλη.

Το έπος των Βαλκανικών Πολέμων συνεχίσθηκε με τις επιχειρήσεις στην Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και ολοκληρώθηκε τον καλοκαίρι του 1913, με την απελευθέρωση και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Η επόμενη ομιλία θα γίνει την επόμενη Δευτέρα στις 22102012 με ομιλητή τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και θέμα "Η Ορθοδοξία και η ιστορική επιβίωση του Ελληνισμού".
Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς, η Μέρκελ, ο … «έρωτας» και τα φράγκα

Κατά την … ιστορική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΓΑΠ , μαθαίναμε διαρκώς πόσο έξαλλη ήταν η καγκελάριος με τις θέσεις του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι «πληροφορίες» αυτές συνοδεύονταν από ένα «ηθικολογικό» επιμύθιο, το οποίο περιλάμβανε το πόσο καταστροφική, επικίνδυνη και ανεύθυνη ήταν η στάση του.

Και μετά ήλθαν οι Κάννες: εκεί ο μύθος του «πολίτη του κόσμου» , του πολιτικού με τις άπειρες διασυνδέσεις στο διεθνές σκηνικό ΓΑΠ, καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Όποια παραλλαγή των γεγονότων και να υιοθετήσει κανείς, το μόνο βέβαιο είναι ότι Παρίσι και Βερολίνο, με τη δύναμη των χωρών που πρωτοστατούν στον δανεισμό, ουσιαστικά επέβαλαν την αποπομπή του θεωρώντας τον πλήρως αναξιόπιστο (στην καλύτερη περίπτωση).

Η συγκυβέρνηση άνευ εκλογών προϋπέθετε τη συναίνεση του Σαμαρά στην αποδοχή των όρων του Προγράμματος Στήριξης, σε κάτι δεδομένο δηλαδή, σε κάτι που θα δέσμευε την όποια επόμενη Κυβέρνηση.

Η βραχυχρόνια «λύση» Παπαδήμου, συνοδεύτηκε από την άκρως εξευτελιστική διαδικασία των επιστολών, με τα μέσα να κατηγορούν τότε τον Σαμαρά, ότι ψηφοθηρεί αντί να κοιτάξει το καλό της χώρας. Και εκεί ανταποκρίθηκε ο νυν Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας την ανάγκη για εκλογές μετά το PSI.

Ορυμαγδός δηλώσεων, νέες επικοινωνιακές επιθέσεις κατά του Σαμαρά ότι τινάζει τη χώρα για να γίνει Πρωθυπουργός. Το αυτονόητο αίτημα των εκλογών, με την Κυβέρνηση να έχει καταρρεύσει έγινε «επιχείρημα» στα χέρια των αντιπάλων.

Μετά τις διπλές εκλογές και από το πρώτο κιόλας βράδυ ο Σαμαράς προσπαθεί να αλλάξει τη διεθνή εικόνα της χώρας. Προσπαθεί να εκπέμψει σοβαρότητα, διατήρηση της συνέχισης του κράτους (με την έννοια της αποδοχής των υποχρεώσεων του), να πείσει ότι κάτι άλλαξε.

Αυτό έγινε φανερό στο Βερολίνο, όπου «έλιωσαν οι πάγοι» και επισημοποιήθηκε στην εξάωρη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Το τροπάριο αλλάζει. Ήδη κάποιοι μιλούν για πολιτικό «έρωτα».

Το επιφώνημα χαράς της καγκελαρίου στο Βουκουρέστι επί τη εμφανίσει του Πρωθυπουργού, έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια. Μιας και αποφάσισε να είναι εξόχως εκδηλωτική, έπρεπε αμέσως μετά να της δείξουν μια φωτογραφία του ΓΑΠ, ή ένα video από ομιλία του, για να έχουν οι αναλυτές να συγκρίνουν αντιδράσεις.

Τα περί «έρωτος» είναι αστειότητες, υπαινιγμοί για λαϊκή κατανάλωση, οι οποίοι τελικά το μόνο που προσφέρουν, είναι να κοντύνουν την προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας και να βρουν αντίκρισμα οι αιματηρές θυσίες ενός ολόκληρου λαού.

Διότι λέει η ΔΗΜΑΡ : «Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός…»

Ο πρωθυπουργός θα πει ότι «τους μίλησα για Ελλάδα…»

Και επίσης ότι έως την 16/11 φθάνουν τα χρήματα. Μετά πρέπει να εκταμιευτεί η μέγα-δόση στο σύνολο της.

Ούτε πιστόλια, ούτε τραπέζια, ούτε δημοψηφίσματα. Διαπραγμάτευση, τακτικές υποχωρήσεις, επιμονή στον κεντρικό στόχο.

Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο περαιτέρω περικοπών. Από τη χυδαία έκφραση του «λίπους που πρέπει να καεί», φθάσαμε τα δημοσιονομικά στη νευρική ανορεξία.

Οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Θέλουν την Ελλάδα στο κλαμπ του ευρώ, στη διευρυμένη ΕΕ των 27, φθάνει να το θέλει κι αυτή.

Αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να γίνουμε βαλκανικό τσίρκο με ανατολίτικες ρίζες και επιρροές , μεταβυζαντινού ή μετασοβιετικού τύπου κοινωνία μαύρου ή κόκκινου ολοκληρωτισμού, δεν θα μας εμποδίσουν…

Μικρός Οδυσσέας
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ — αύριο στις 11:00 π.μ.

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ
ΜΗΧΑΝΗ APRILLA 125 CC
Διαβάστε περισσότερα...

“Πλησιάζουμε στο τέλος”

Η πολιτική νίκη που πέτυχε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπως αποτυπώθηκε στο κοινό ανακοινωθέν των 17 ηγετών της ευρωζώνης, καθώς και στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, σκόρπισαν ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά.

Μια αισιοδοξία η οποία εκφράστηκε και δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δηλώνει στην “Ημερησία του Σαββάτου”: Καλύψαμε το 90% της διαδρομής. Πλησιάζουμε προς το τέλος. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα. Θα ήταν τεράστια σπατάλη εθνικής προσπάθειας, εαν αποτύχουμε τώρα”, σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, και γνωρίζει εκ των έσω το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει διατυπώσει την άποψη ότι, από τη στιγμή που θα εκταμιευτεί η δόση, θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να δοθούν ανάσες στην αγορά, ένα βήμα απαραίτητο για να “γυρίσει” σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην 127η Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), στο Κεμπέκ, ο Βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Η 127η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στο Κεμπέκ από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2012 με κεντρικό θέμα συζήτησης: «Υπηκοότητα, ταυτότητα και λογοτεχνική και πολιτισμική πολυμορφία σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο». Στη Συνέλευση θα συμμετάσχουν οι Βουλευτές κ.κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, (επικεφαλής, Ν.Δ., Ν. Έβρου), Γεώργιος Κωνσταντόπουλος (Ν.Δ., Ν. Πιερίας), Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., Β’ Αθηνών), Ιωάννης Μανιάτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν. Αργολίδος) και η κυρία Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ν. Κοζάνης).

Τα θέματα που θα συζητηθούν στις τρεις Μόνιμες Επιτροπές της Ένωσης είναι τα εξής:


1η Μόνιμη Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια:

Θέμα: «Ενδυναμώνοντας την ευθύνη για προστασία: ο ρόλος του Κοινοβουλίου για την προστασία της ζωής των πολιτών»

2η Μόνιμη Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο

Θέμα: «Δίκαιο εμπόριο και καινοτόμοι μηχανισμοί χρηματοδότησης για την αειφόρο ανάπτυξη»

3η Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Θέμα: «Η χρήση των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ενίσχυση των πολιτών και της δημοκρατίας»,

ενώ ταυτόχρονα θα διεξάγονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης-Σχεδόν μηδενική η ζήτηση Πηγή: Ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης - Σχεδόν μηδενική η ζήτηση

Τέλος το «εμπάργκο» που κράτησε μια εβδομάδα αποφάσισαν να βάλουν βενζινοπώλες, πρατηριούχοι και μεταπωλητές και από σήμερα ξεκινά και επίσημα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης.

Η διανομή του πετρελαίου δεν ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, καθώς βενζινοπώλες και πρατηριούχοι διαμαρτύρονταν για την εξίσωση του φόρου στα καύσιμα αλλά αποφάσισαν να διακόψουν την κινητοποίησή όπως τόνισαν, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων,.

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης είναι σχεδόν μηδενική στα αστικά κέντρα εξαιτίας του καλού καιρού αλλά και των υψηλών τιμών.

Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένονται ακόμα πιο «τσιμπημένες»

Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.
Πηγή: iefimerida
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

«Κατεβάζουν ρολά» για συναλλαγές με το κοινό οι 127 ΔΟΥ

Την ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό σήμερα το μεσημέρι (στις 13.30) των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Και τούτο, όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες, των οποίων το ωράριο συναλλαγής ολοκληρώνεται στις 14.30.

Όπως εξάλλου επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.

Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Τί ετοιμάζει ο Μπατζικώστας;;;

Την Παρασκευή - ανήμερα του Αγ. Δημητρίου
26 Οκτωβρίου στο Δίον;;;

Ορίστε τι ετοιμάζει ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΥΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ

Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι η ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της οποίας πρόκειται να ανοίξουν οι πόρτες των μουσείων, των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των αποθηκών ή των εργαστηρίων συντήρησης. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την ΚΖ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στην Πιερία η είσοδος για το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους της και Πιερίας ( όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας) θα είναι ελεύθερη. «Σας περιμένουμε για να μιλήσουμε για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της ΚΖ’ ΕΠΚΑ:

Δίον, Αρχαιοθήκη (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου), ξενάγηση, 10.00 – 14.00. [Μουσείο Δίου: 23510 53206]

Αρχαιολογική Συλλογή Μακρυγιάλου (δίπλα στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου), ξενάγηση στις αποθήκες και τα εργαστήρια, γνωριμία με τα ευρήματα, τις αρχαιολογικές πρακτικές και τα έργα στη βόρεια Πιερία, 10.00–14.00. [Αρχ. Συλλογή Μακρυγιάλου: 23530 41671]
Αρχαιολογική συλλογή Πλαταμώνα (Παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλαταμώνα), ξενάγηση στην έκθεση και τα εργαστήρια, γνωριμία με τα ευρήματα και τις αρχαιολογικές πρακτικές στη νότια Πιερία, 10.00–14.00. [Αρχ. Συλλογή Πλαταμώνα: 23520 42998].

Αρχαιολογικός χώρος στα Λείβηθρα, γνωριμία με τον χώρο και ενημέρωση για το αρχαιολογικό έργο, 10.00–14.00. (Τηλ. επικοινωνίας: 23520 42998)

Αρχαιολογικός χώρος στον Άγιο Δημήτριο, γνωριμία με το μυκηναϊκό νεκροταφείο στη θέση "Σπάθες", 10.00–14.00. (πληροφορίες κα. Γεροφωκά Ελένη, 23510-47883 & 6944 698330)
Διαβάστε περισσότερα...

Ελέγχους στους Δήμους Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου καθώς και σε 49 ακόμη φορείς, για απλήρωτες υποχρεώσεις, δρομολογεί το υπουργείο οικονομικών.

Ελέγχους σε φορείς του Δημοσίου που εμφανίζονται να έχουν απλήρωτες υποχρεώσεις θα διενεργήσουν κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών. Μεταξύ των φορέων που θα ελεγχθούν, είναι και οι δήμοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχου τα οποία θα
ελέγξουν 51 δημόσιους φορείς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ακολουθούνται οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την τήρηση του Προϋπολογισμού και την έγκαιρη εξόφληση οφειλών.

Η έρευνα θα εστιάσει στο εάν έχει ορισθεί προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, εάν τηρείται πλήρως λειτουργικό Μητρώο Δεσμεύσεων και εάν έχουν δικαιολογηθεί οι λόγοι που οι συγκεκριμένοι φορείς δημιουργούν απλήρωτες υποχρεώσεις.

Οι φορείς του Δημοσίου που θα ελεγχθούν είναι οι εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΠΕΛΛΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ (ΑΧΑΪΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (ΣΕΡΡΩΝ)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ (ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ (ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΗΜΑΘΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (ΕΥΒΟΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΛΑΡΙΣΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ (ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (ΑΧΑΪΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΒΟΙΩΤΙΑΣ)

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗΣ)

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

Π.Γ.Ν. ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Π.Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Π.Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΧΕΠΑ»

Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Πηγή: in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα πανδημία που θα σκορπίσει το θάνατο στον άνθρωπο θα προέρχεται από την άγρια ζωή

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η επόμενη πανδημία που θα χτυπήσει την ανθρωπότητα θα προέρχεται από την άγρια ζωή. Ως αιτία προβάλλεται ο φρενήρης ρυθμός καταστροφής των βιοτόπων της άγριας πανίδας, αλλά και η διατάραξη της ισορροπίας των οικοσυστημάτων.

Νέες ασθένειες βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Ιός του Δυτικού Νείλου που σκορπάει το θάνατο από την Ελλάδα μέχρι το Τέξας. Οι ιοί hanta που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και μεταφέρονται με τα τρωκτικά. Η λοίμωξη είναι συνήθως το αποτέλεσμα της εισπνοής ψεκασμένων ζωικών εκκριμάτων από τα τρωκτικά που έχουν επιμολυνθεί από τον ιό.

Η έξαρση του ιού Έμπολα που έχει κοστίσει τη ζωή 40 ανθρώπων στο Κογκό και ακόμα 20 περίπου στην Ουγκάντα. Ο κορωναϊός (Sars Cov) που πλήττει το αναπνευστικό έχει επανεμφανιστεί στις αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι απόψεις των ερευνητών συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο νέος μεγάλος θανατηφόρος ιός που θα σκορπίσει το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους δεν είναι μόνο δυνατός αλλά και πιθανός, όπως η “ισπανική” γρίπη τη διετία 1918-19 και το AIDS στη δεκαετία του 1980.

Η αιτία θα είναι ζωονοσογόνος -θα προέρχεται δηλαδή από την άγρια ζωή- και θα είναι ιός.

Ο υπερπληθυσμός, η πυκνοκατοίκηση ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και η παγκοσμιοποίηση καθιστούν τον άνθρωπο ιδιαίτερα ευαίσθητο σε νέες πανδημικές νόσους.

Με τον πληθυσμό της Γης να βρίσκεται στα 7 δισ. ανθρώπους, τις ταχείες και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών για ποικίλους λόγους (εργασία, τουρισμός, μετανάστευση) και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε μεγάλες πόλεις -όπως η Αθήνα όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους σπάνιες, θανατηφόρες ασθένειες το τελευταίο διάστημα- ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί στους νέους ιούς που εξαπλώνονται ταχέως.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 72% των πρόσφατων θανατηφόρων ασθενειών προέρχεται από τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων της Έμπολα και του AIDS/HIV.

Πέραν των κοινωνικών και οικονομικών δομών που διαμορφώνονται στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, βασικός ρόλος για την εμφάνιση των νέων επιδημιών είναι η διατάραξη των οικοσυστημάτων, η αποδάσωση, η μετατροπή των βιοτόπων άγριας ζωής σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και η εμφάνιση ξενιστών που βλάπτουν τα ντόπια είδη.

Πηγή: econews
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BASKETBALL

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΚΕΜ. 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10/2012 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ"ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ .
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι...


Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Κουρίτα για όσα γράφτηκαν και σχολιάστηκαν τις τελευταίες μέρες για την απόθεση των αποβλήτων της TOSOH

Τη "λάντζα" κάνουν οι εφεδρείες του συστήματος...
Όταν οι βιομήχανοι και οι πολιτικοί τους υπηρέτες δεν μπορούν να πείσουν το λαό, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την υπόθεση της ταφής βιομηχανικών αποβλήτων της ΤΟSOH στο αμμορυχείο Λιτοχώρου, τότε αναβιώνουν τα πολιτικά «ζόμπι». Κραυγές χαμένων στο χρονοντούλαπο, κραυγές πολιτικών που «έληξαν», απλά κραυγές απεγνωσμένων που έχουν μόνο το προσωπικό τους όφελος ως αρχή, αξία και ιδανικό...

Ως τέτοια και μόνο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα δημοσιεύματα του κ. Ζαρκανέλα και κάποιων «άγνωστων» που συντηρούνται σαν μπαγιάτικο κρέας στη φορμόλη για να σερβιριστούν την κατάλληλη στιγμή ως φρέσκοι .

... Και επειδή «κάποιοι της κοινής λογικής» όλα τα βρίσκετε νόμιμα και καλώς πεπραγμένα, θα σας απαντήσω ότι, ναι είναι νόμιμα, όσο νόμιμες είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, το γκρέμισμα κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος κατακτημένου με αίμα, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τα χαράτσια, η μετατροπή της υγείας και της παιδείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Όσο νόμιμη είναι η φτώχεια που μας καταδίκασαν σύμφωνα με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, το μεσοπρόθεσμο, και τους εφαρμοστικούς νόμους, να ζούμε...

...Και, επειδή οι κραυγές και οι φωνασκίες σας είναι απεγνωσμένες, δε θα πω κανένα άλλο επιχείρημα που ο Προκόπης Κωφός έχει τόσες φορές αναλύσει και τεκμηριώσει επιστημονικά, αλλά είστε «αδιάβαστοι» γιατί σύμφωνα με τους δικούς σας νόμους , αυτούς που φτιάχνετε στα μέτρα σας:
• Το προς διάθεση υλικό συνιστά «απόβλητο» σύμφωνα με τη νομοθεσία. Αυτό αναγνωρίζεται και από την εταιρεία, καθόσον γνωρίζει ότι το απόβλητό της εντάσσεται στο Κεφ. 06 («Απόβλητα από Ανόργανες Χημικές Διεργασίες»), υποκεφ. 0603 («Απόβλητα από την παραγωγή, διαμόρφωση, προμήθεια και χρήση (ΠΔΠΧ) αλάτων και διαλυμάτων τους καθώς και μεταλλικών οξειδίων») του ΕΚΑ («Ευρωπαϊκός Κατάλογος Αποβλήτων») με κωδικό 06 03 16 («Μεταλλικά οξείδια εκτός εκείνων που περιλαμβάνονται στο σημείο 06 03 15 *»).Τα τελευταία είναι τα ίδια με τα προηγούμενα απόβλητα, με τη σημαντική όμως διαφορά ότι τα βαρέα μέταλλα που περιέχουν τα εντάσσουν στην κατηγορία των «επικίνδυνων αποβλήτων». Επομένως, το υπόψη απόβλητο εμπίπτει στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί αποβλήτων, όπως κι αν το βαφτίζει κανείς: «Προϊόν», «παραπροϊόν», «εδαφοβελτιωτικό» ή οτιδήποτε άλλο. 

Πέρα όμως από την ΤΟSOH και το απόβλητό της, το βασικό ζήτημα είναι ότι η τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα 15 στρέμματα στην περιοχή Γούρνες του Λατομείου Λιτοχώρου, σημαίνει ότι ανοίγει η κερκόπορτα να μετατραπεί η περιοχή σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Με απόβλητα κάθε είδους θέλουν να αποκαταστήσουν σήμερα το χώρο του Λατομείου, αποκατάσταση που όφειλαν να κάνουν σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ε.Α.Λ από την ημέρα ίδρυσης της.
Αυτά αρκούν... 

Τέλος, τον Προκόπη Κωφό δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να τον υπερασπιστώ... Τα πεπραγμένα του, η συνολική στάση ζωής του αλλά και το ανάστημα που σήκωσε στα βιομηχανικά και πολιτικά συμφέροντα που παίζονται για να υπερασπιστεί τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει μεγάλο διάστημα, είναι ανάλογα με εκείνα του παππού του, Μιχαήλ Κωφού.

Κατερίνα Κουρίτα
 
Σημείωση: Μην αγχώνεστε ότι «μα-μου-σου-του» θα σας κατηγορήσουμε περί της ανωνυμίας σας...
Κάθε άλλο... σας γνωρίζουμε πολύ καλά σαν κάλπικες δεκάρες...
Άλλωστε μετριέστε στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο...

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Καραμανλής και η κρίση (Video) - Μεγάλες Αλήθειες από το Μάνο Οικονομίδη

Ο Πρόεδρος της καρδιάς μας με τον σημερινό πρόεδρο & Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Την ώρα που η Ευρώπη ξαναδέχεται την Ελλάδα στη ζεστή και αλληλέγγυα αγκαλιά της, επιβεβαιώνοντας με το κοινό ανακοινωθέν των 17 ηγετών της ευρωζώνης την απόφασή της να συνεχίσει να στηρίζει την εθνική διαδρομή της Αθήνας εντός του κοινού νομίσματος, η σκέψη ταξιδεύει αναπόφευκτα σε όσα προηγήθηκαν για να φτάσουμε ως εδώ.

Στο παρασκήνιο και τα γεγονότα που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο, αλλά και τους άστοχους χειρισμούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εντός του μηχανισμού στήριξης, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας, και στο διαρκές φλερτ με τη χρεοκοπία, τουλάχιστον όσο μπορούσαν να “παίξουν” με την προοπτική αυτή, οι διεθνείς κερδοσκόποι και όσοι δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό να επενδύσουν σε CDS.

Κι αν η άνοιξη του 201ο, με το δραματικό διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο θεωρείται η απαρχή του μυθιστορήματος, το… προοίμιο είχε γραφτεί περίπου έναν χρόνο πριν. Όταν ο Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου και διαισθανόμενος ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κρίση θα έφτανε καλπάζοντας και στη γεμάτη δομικές στρεβλώσεις ελληνική οικονομία, κάλεσε το Φεβρουάριο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς, και τους ζήτησε να συμβάλλουν όλοι στην κοινή προσπάθεια για εκ προοιμίου απορρόφηση των κραδασμών.

Φυσικά, όπως έδειξε το μέλλον, αλλά και όπως θα περίμενε κανείς με βάση την εθνική κακοδαιμονία της αέναης διχόνοιας και του καιροσκοπισμού, η πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή δεν βρήκε ανταπόκριση. Το μόνο “θηλυκό” που ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε να καλπάζει προς το μέρος του ήταν… η εξουσία, και όχι η κρίση, τα άκρα (Αλαβάνος-Καρατζαφέρης) δεν είχαν κανέναν λόγο να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική μετωπικής σύγκρουσής της με την κυβέρνηση Καραμανλή, και μόνο το ΚΚΕ με την Αλέκα Παπαρήγα απέδειξε ότι διαθέτει αισθητήριο. Ήταν όμως μόνο του.

Τη συνέχεια, τη βιώνουμε ως εθνική τραγωδία. Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαριά ήττα, ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε, ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε ως οικοδεσπότης την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, και η εθνική χρεοκοπία εξελίχτηκε περίπου σε μόνιμη συνοδό της καθημερινότητάς μας.

Μια εξέλιξη για την οποία η Ιστορία θα υπογραμμίσει ότι φυσικά και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Φτάνει να… ακούγαμε. Ο Κώστας Καραμανλής άλλωστε, δεν μπορούσε να το διατυπώσει περισσότερο εύγλωττα στην ομιλία του στο Πεδίο του Άρεως, την Παρασκευή πριν τις εκλογές. “Σας είπα όλη την αλήθεια”. Εννοούσε, απέναντι στον λαϊκισμό.
Διαβάστε περισσότερα...