Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Guardian: ο αντισυστημικός Σαμαράς

Από το Antinews:

Καθισμένος στο υπερσύγχρονο γραφείο του,  μπροστά από μια σειρά φωτογραφιών που συμπεριλαμβάνουν αυτόγραφα του Τεντ  Κέννεντι και του Τζωρτζ Μπους, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει ιδιαίτερα αντισυστημικός.
Όμως, ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αυτό έγινε.
Στην επική μάχη για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ο απόφοιτος του Χάρβαντ οικονομολόγος διαφώνησε ριζικά με το “φάρμακο” θεραπείας. “Το φάρμακο που δόθηκε στην Ελλάδα δεν έχει αποτελέσματα” λέει παραθέτοντας το μπαράζ φορολογικών μέτρων, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μειώσεων που απαιτήθηκαν από την Τρόϊκα σε αντάλλαγμα της οικονομικής βοήθειας. “Τα μέτρα λιτότητας δεν δουλεύουν, οι θυσίες που κάνει ο κόσμος δεν αποδίδουν. Εν ολίγοις η θεραπεία είναι τόσο ισχυρή που ελλοχεύει ο κίνδυνος θανάτωσης της οικονομίας πριν από την εξάλειψη του ελλείμματος
Παρά την ευγενή και προνομιούχο καταγωγή του – ακριβώς όπως του Γιώργου Παπανδρέου, του σοσιαλιστή πρωθυπουργού με τον οποίο σπούδασαν μαζί στις ΗΠΑ – ο ηγέτης των συντηρητικών Σαμαράς βρίσκεται σε αντιπαράθεση όχι μόνο με τον κάποτε στενό του φίλο. Η αντίθεση στην “ανάπτυξη μέσω λιτότητας” στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες οδήγησε τον Σαμαρά σε αντιπαράθεση και με άλλους ηγέτες του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του οποίου η ΝΔ είναι μέλος.
Από τότε που ξέσπασε η κρίση, η Μέρκελ, ο Μπαρόζο και ο Μπερλουσκόνι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να αλλάξουν τις απόψεις του. Ο Σαμαράς παραμένει σταθερός και δεν μετανιώνει για την στάση του….
Παρά τις εκκλήσεις και μέσα και έξω από την Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τον περασμένο μήνα το πακέτο 28 δισ ευρώ περαιτέρω περικοπών δαπανών και αυξήσεων φορολογίας,  υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει την χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία.
Το μόνο λογικό πράγμα είναι να αλλάξει το μίγμα πολιτικής” λέει. “Όπως είπε ο Αινσταιν ο ορισμός του παραλόγου είναι να εφαρμόζεις την ίδια λύση και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Η επίσημη πρόβλεψη ήταν ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2011 το έλλειμμα θα μειωνόταν κατά 4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010. Αντιθέτως αυξήθηκε 27.5 %,” προσθέτει με μια χειρονομία απόγνωσης.
Για τα γερμανικά ΜΜΕ ο Σαμαράς είναι σαν την “μύγα μέσα στο γάλα” που βάζει τις προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από το εθνικό συμφέρον. Όμως είναι μια “μύγα” της οποίας η αντίδραση μετράει. Οι ηγέτες της Ευρώπης θεωρούν ότι η πολιτική συναίνεση είναι ζωτικής σημασίας για την σωτηρία της Ελλάδας. Χωρίς εθνική ενότητα πολλοί φοβούνται ότι οι απαιτούμενες αλλαγές για την αναμόρφωση της μη ανταγωνιστικής ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοσθούν.
Ο Σαμαράς το αντικρούει αυτό τονίζοντας ότι σε σχέση με τον Παπανδρέου στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν παρότρυνε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους. Πράγματι, σημειώνει, το κόμμα του είναι υπέρ των περικοπών στην δημόσια σπατάλη και συμφωνεί επίσης σε μια σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των αποκρατικοποιήσεων. Όμως παραμένει αντίθετος σε περαιτέρω σφίξιμο της ζώνης. Οι τελευταίες πολιτικές  της κυβέρνησης, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες βίαιες διαδηλώσεις το Φθινόπωρο, ιδιαίτερα όταν οι επιπτώσεις των  μαζικών  απολύσεων στο δημόσιο θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές.
Τα νούμερα με δικαιώνουν αλλά – δυστυχώς – αυτό δεν είναι προς συμφέρον της Ελλάδας” λέει ο Σαμαράς και προσθέτει: “Είναι τρομερό να βλέπεις να επαληθεύεται η πρόβλεψή σου ότι η χώρα σου θα στραγγιχτεί. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει κανένα φως στην άκρη του τούνελ…είναι σαν να σου ζητούν να βαδίσεις στην Σαχάρα χωρίς ελπίδα
Με την ανεργία να κινείται στο επίπεδο – ρεκόρ του 16%, οι περισσότεροι Έλληνες φαίνεται να προσεγγίζουν την άποψη του Σαμαρά.
Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικρίθηκε ότι επιδείνωσε τα δημοσιονομικά της χώρας, αποφεύγοντας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Όμως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα αναζωογονημένο κόμμα με ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ.
Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι που είναι εναντίον του καλού της Ελλάδας” λέει ο πολιτικός ο οποίος για την επανεκκίνηση της οικονομίας προτείνει την εισαγωγή ενιαίου φόρου 15% στα εταιρικά κέρδη και μερίσματα. “Μοναδικό μου κριτήριο είναι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες είναι εκνευρισμένοι και αμήχανοι, ξέρω επίσης ότι ακόμα δεν συμφωνούν μαζί μου. Η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμα μεγάλη απόσταση για να λύσει το πρόβλημα του χρέους. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πάρει χρόνια….
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο το απόγευμα το πρώτο φιλικό του Απόλλων Λιτοχώρου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΓΑΣ ΣΒΟΡΟΝΟΥ

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας θα δώσει ο Απόλλων Λιτοχώρου, την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 6:30μμ, με αντίπαλο τον ΓΑΣ Σβορώνου. 

Η παρουσία των φιλάθλων κρίνεται απαραίτητη. 

 

Συνεχίζεται η διάθεση των εισητηρίων διαρκείας 

καθώς και η λαχειοφόρος αγορά! 

ΦΙΛΑΘΛΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ 

ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Το πυρηνικό "μανιτάρι" που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη στη Χιροσίμα.
 Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που με τον τρόμο που προκάλεσε αναδείχτηκε σύμβολο υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα.
 Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας.
 Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο "Little Boy" (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μια και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί.
 Τη ρίψη της έκανε ο συνταγματάρχης Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β29 της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο είχε δώσει το όνομα της μητέρας του, "Ένολα Γκαίυ".
 Το Β29 υπέστη ισχυρή ανατάραξη με την έκρηξη της βόμβας, παρά το γεγονός ότι απείχε ήδη 18 περίπου χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης. Υπολογίζεται ότι επιτόπου φονεύθηκαν περίπου 70.000 άτομα, οι περισσότεροι άμαχοι. Πολύ περισσότεροι πέθαναν αργότερα ή έπαθαν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους λόγω της ραδιενέργειας. 
 Από την πόλη διασώθηκε μόνον ένας θόλος από μπετόν και ο σκελετός που τον στήριζε. Πριν την έκρηξη αυτό ήταν το κτίριο που στέγαζε την "Εμπορική Έκθεση της Περιφέρειας της Χιροσίμα". Ο θόλος υπάρχει και σήμερα, όπως ακριβώς απέμεινε μετά την έκρηξη, και είναι από τα διατηρητέα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
 
ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια, ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ - Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Πρόεδρου του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου Μιχάλη Λαλούμη.

Προχθές μείναμε εμβρόντητοι όταν πληροφορηθήκαμε πως ο αγαπητός σε όλους Μιχάλης Λαλούμης εισήχθη ξαφνικά σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Σήμερα ήλθε το τελικό σοκ με την είδηση του πρόωρου όσο και αδόκητου χαμού του!
Αύριο, σαν ψέμματα, όλοι μαζί θα συνοδεύσουμε τον πρώτο Πρόεδρο του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου στην τελευταία του κατοικία και θα του αποδώσουμε τον ύστατο αποχαιρετισμό!
Τέτοιες ώρες τα πολλά λόγια περιττεύουν. Ο Μιχάλης Λαλούμης υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος εργατικός, συνεπής, σοβαρός, διαλλακτικός κι αξιοπρεπής σε κάθε τομέα της ζωής του!
Ευχόμαστε στην οικογένεια και στους δικούς του να είναι όλοι τους πάντοτε υγιείς και δυνατοί και να τον θυμούνται με υπερηφάνεια για το καλό όνομα, την υστεροφημία του, που είναι και η μεγαλύτερη κληρονομιά που τους αφήνει!
Τα θερμά μας συλληπητήρια!

Για την δημ. παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»
Ο επικεφαλής Νικόλαος Αθ. Λάππας  
Διαβάστε περισσότερα...

Απόλλων Λιτοχώρου - Συλληπητήριο

Το Δ.Σ. του Μ.Γ.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του προέδρου του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ψήφισμα του Δ.Σ. Κατερίνης για τον αδόκητο θάνατο του Μιχάλη Λαλούμη

Ψήφισμα

Σήμερα στις 5 Αυγούστου 2011 συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης σε κατεπείγουσα συνεδρίαση με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου ΛΑΛΟΥΜΗ ΜΙΧΑΛΗ και

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας στους συγγενείς του εκλιπόντος ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΛΑΛΟΥΜΗ ΜΙΧΑΛΗ.
Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία του.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.
Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Ολύμπια Γη - Δελτίο Τύπου για τον Μιχάλη Λαλούμη

«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη
Επικεφαλής: Κώστας Δημόπουλος





Σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 έφυγε από κοντά μας ο Μιχάλης Λαλούμης, που θα μείνει στην ιστορία του τόπου μας ως ο πρώτος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου – Ολύμπου.

Ήταν ο άνθρωπος που αφιέρωνε σχεδόν όλη του την ημέρα στις δραστηριότητες του Δήμου μας. Είχε κατορθώσει, μέσα στους οκτώ περίπου μήνες που γνώριζε τους περισσότερους από εμάς, έστω κι αν ήμασταν από άλλη παράταξη, να κερδίσει όχι απλά την απόλυτη εμπιστοσύνη και το σεβασμό μας αλλά και κάτι σημαντικότερο. Την αγάπη μας!

Ακούραστος, άοκνος, πράος, χαμογελαστός είναι λίγα από τα κοσμητικά επίθετα που θα ακολουθούν πάντα το όνομά του.

Εκφράζουμε στη σύζυγο, τα παιδιά, τα εγγόνια του και τους λοιπούς συγγενείς του τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε ο Θεός να τους δώσει δύναμη και κουράγιο να αντέξουν τον πόνο από τον αδόκητο χαμό του προσφιλούς μας Μιχάλη.

Πρόεδρε θα σε θυμόμαστε για πάντα

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι
Της δημοτικής παράταξης
«Ολύμπια Γη»
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικοποιητική βραδιά με Ν.Γκάτσο ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LITOCHORO RESORT ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Η τελευταία θερινή εκδήλωση του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου θα γίνει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Litochoro Resort στην Πλάκα Λιτοχώρου. Πρόκειται για μουσικοποιητική βραδιά, αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο.
Παρουσιάζει η φιλόλογος Έλσα Καλφόγλου
Απαγγέλλουν οι Κ.Ζησκάτα και Ε.Μπελογιάννη
Μουσική παρουσίαση: Γιώργος Μπελογιάννης (ενορχήστρωση – κιθάρα)
Τραγούδι – βιολί: Μαρία Φωτοπούλου
Τραγούδι: Θοδωρής Φωκάς
Μπουζούκι: Βασίλης Δαμαλής
Πιάνο – ακορντεόν: Βαγγέλης Τσίντσιφας
Συμμετέχει η χορωδία του 3ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Γκούντα
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου - Συλληπητήρια για το θάνατο του Μιχάλη Λαλούμη


Λιτόχωρο 05 Αυγούστου 2011

Το Δ.Σ. του Π.Ο.Λ. εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του προέδρου του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή. 

Ο Μιχάλης Λαλούμης αποτέλεσε και θα αποτελεί παράδειγμα εντιμότητας, αξιοπρέπειας και ήθους. 

Καλό ταξίδι Μιχάλη.

Από το Δ.Σ. του Π.Ο.Λ.
Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Αποτελεί μεγάλη δικαίωση στον αγώνα που δίνουμε για την προστασία των συμφερόντων των αγροτών του νομού μας η συγκεκριμένη απάντηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..
Φρονούμε πως η μάχη κερδήθηκε αλλά όχι ο πόλεμος. Με απλά λόγια, η πραγματική δικαίωση των αγροτών θα είναι όταν θα τους επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων που καταχρηστικά εισέπραξε η ΕΑΣ Πιερίας για τις δηλώσεις καλλιέργειας τόσο φέτος όσο και πέρυσι.
Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι στην ίδια κατεύθυνση και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.
Πιστεύουμε βαθειά πως η λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος πρέπει να διέπετε από αρχές και αξίες, που να έχουν ως αναφορά την διασφάλιση του συλλογικού συνεταιριστικού συμφέροντος. Αποτελεί κοινή πίστη πως τα τελευταία πολλά χρόνια το συνεταιριστικό κίνημα έχει εκτροχιαστεί από αυτή την κατεύθυνση, έχει απομακρυνθεί από τον ουσιαστικό και πραγματικό του προσανατολισμό. Ήρθε η ώρα ο αγροτικός κόσμος με σύνεση να αντιληφθεί την αναγκαιότητα ίασης των υπαρχόντων τρωτών σημείων στο πλαίσιο λειτουργίας του συνεταιριστικού κινήματος. Απαιτείτε όλος ο αγροτικός κόσμος της Πιερίας να είναι παρόν στην προσπάθεια εξυγίανσης του συνεταιριστικού κινήματος την στιγμή που η πολιτεία προχωρά στην εκ βάθρων θεσμική αναδιάρθρωση των συνεταιριστικών οργάνων με νέο νομοθετικό πλαίσιο. Μέσα λοιπόν από μία πλουραλιστική συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στην νέα εποχή του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο θα αποτελεί χειρολαβή ελπίδας για τους αγρότες, θα μπορούν να διαμορφωθούν συνθήκες ικανές για μια ανταγωνιστική γεωργία με πραγματικά οφέλη προς τους αγρότες-παραγωγούς.
Με τιμή
Οφείδης Σάββας
Μυλωνέρος Δημήτριος
Λαγδάρης Ευάγγελος

Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ



        
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου Δ. Δίου - Ολύμπου: Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, Μιχάλης Λαλούμης. (Ψηφίσμα του Δ.Σ. Δίου Ολύμπου και της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου)



Σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου, έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλης Λαλούμης, σε ηλικία 67 ετών.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα γίνει αύριο, Σάββατο 6 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
Στην τελευταία του κατοικία θα τον συνοδεύουν η σύζυγός του, τα παιδιά του, συγγενείς, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, αρχές του τόπου καθώς επίσης και οι φίλοι του. 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΛΟΥΜΗΣ
Ο εκλιπών γεννήθηκε σε ημέρες κατοχής, το 1943, στο Λιτόχωρο. Το 1961 εισάγεται με εξετάσεις στη σχολή δασολόγων του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε το 1965.
Υπηρέτησε τον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός.
Στη συνέχεια, υπηρέτησε το δημόσιο από διάφορες θέσεις και σε διάφορες περιοχές της χώρας, ως δασολόγος. Τη σταδιοδρομία του ολοκλήρωσε ως διευθυντής της διεύθυνσης δασών Ν. Ημαθίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πριν από 3 χρόνια.
Η κοινωνική του προσφορά υπήρξε πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στον τομέα του αθλητισμού τον οποίο και υπηρέτησε πιστά. Διετέλεσε επί 20 χρόνια πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου «Ενιπέας» Λιτοχώρου ενώ την τελευταία πενταετία διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.
Για πρώτη φορά συμμετείχε στον πολιτικό – αυτοδιοικητικό στίβο το 2010 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον καλλικρατικό δήμο Δίου-Ολύμπου, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον νυν εκλεγμένο δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου.
Στις αρχές Ιανουαρίου 2011 το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου τον εξέλεξε ως τον πρώτο πρόεδρό του.
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011. 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου

Σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 και ώρα 11.30 π.μ. συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Λαλούμη και
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλη Λαλούμη.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία του.
3. Αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
4. Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Ο Αντιπρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Ζτάνης

Ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου για τον θάνατο του Προέδρου Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, Μ.Λαλούμη.

Η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον αδόκητο χαμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλη Λαλούμη.
Ο εκλιπών ήταν ο άριστος οικογενειάρχης, ο επιστήμονας, ο ενεργός πολίτης.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου του Δ.Σ. του Δ.Δίου-Ολύμπου διακρίθηκε για την ηπιότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του.
Το Λιτόχωρο έχασε έναν από τους καλύτερους πολίτες του.
Γι αυτό, η Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου τιμώντας τη μνήμη του αποφάσισε:
Α) Να ματαιώσει τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο Λιτόχωρο, το επόμενο διάστημα.
Β) Να προτείνει: Να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου ως «αίθουσα Μιχάλη Λαλούμη».
Το όνομά του θα είναι ο φάρος που θα οδηγεί κάθε μελλοντικό Πρόεδρο στον δρόμο της λογικής, του μέτρου και της συναίνεσης.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια, ενθυμούμενοι την αρχαία χριστιανική ρήση: «Αεί της θυσίας η λύτρωσις έπεται και τω σταυρώ η ανάστασις».
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...