Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αιφνιδιαστικά στην Ομόνοια ο πρωθυπουργός

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, έκανε το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στην πλατεία και τους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Συνομίλησε, δε, με καταστηματάρχες και κατοίκους και ήπιε καφέ με τους συνεργάτες του σε δύο καταστήματα της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή τους, πρωθυπουργός και υπουργός είχαν διάλογο, κατά τον οποίο εκφράστηκε η διαπίστωση και των δύο για βελτιωμένη εικόνα του κέντρου της πόλης, γεγονός που, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, αναγνωρίζεται από τον κόσμο της περιοχής. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Αθήνα, όπως και όλη η χώρα, πρέπει να παραδοθούν απολύτως ασφαλείς στους κατοίκους, διότι «ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει διαφορετικά».

Από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Διαβάστε περισσότερα...

Προσέξτε Δημαρχαίοι


Τώρα που εγκρίθηκε η αύξηση του αριθμού των παιδιών που μπαίνουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, προσέξτε καλά…
 
Μην τολμήσει να βγει κανένας σας και κοκορευτεί ότι τάχα πετύχατε κάτι…
 
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί μένουν ανοιχτοί και εξυπηρετούν τα παιδιά, χάρη στο φιλότιμο και τις προσπάθειες των εργαζομένων, που εργάζονται απλήρωτοι για μήνες.
 
Προσέξτε καλά ρε…
 
katerinis kateriniotis
Διαβάστε περισσότερα...

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας της Δόξας Λιτοχώρου με τον Ατρόμητο Κατερίνης

ΦΙΛΑΘΛΟΙ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Α.Μ.Σ ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Οι προτεινόμενες περικοπές δαπανών αναλυτικά


Διαβάστε περισσότερα...

Σεπτέμβριος ο Τρυγητής

Ο τρυγητής είναι η πιο γνωστή και διαδεδομένη από τις ονομασίες του Σεπτεμβρίου στο λαϊκό καλαντάρι και συνδέεται βέβαια με τον ΄΄τρύγο΄΄ την κύρια αγροτική απασχόληση το μήνα αυτό. Στην εικονογραφία των Μηνών ο Σεπτέμβριος παριστάνεται ως τρυγητής με το τρυγοκόφινο, να τρυγάει ο ίδιος ή να πατά σταφύλια στο πατητήρι, περιστοιχισμένος από άνδρες και γυναίκες σε ευθυμία που τρυγούν τον μεθυστικό καρπό του αμπελιού.

Τα έθιμα του τρύγου έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, όπου τα Διονυσιακά έθιμα κρατούσαν μέρες ολόκληρες, αφιερωμένες στο θεό του κρασιού τον Διόνυσο. Κατά την μυθολογία ο άμπελος ήταν γιος σατύρου και νύμφης και ευνοούμενος του Θεού Διονύσου. Όπως αναφέρεται, μια μέρα ο άμπελος βγήκε πάνω στο δέντρο για τον τρύγο, έπεσε όμως στο έδαφος και σκοτώθηκε. Τότε ο Διόνυσος παρεκάλεσε τον Δία και μεταμόρφωσε τον άμπελο σε ομώνυμο φυτό.

Επίσης τα Διονύσια ήταν γιορτές των αρχαίων Ελλήνων αφιερωμένες στον Διόνυσο, στο Βάκχο και στην Αφροδίτη και γινόταν μεγάλη κατανάλωση κρασιού, μέχρι μέθης. Ακολουθούσε τρικούβερτο γλέντι είτε στο σπίτι είτε στην ύπαιθρο, στα αλώνια, που παρέθεταν οι καλλιεργητές, σε όλους όσους βοήθησαν για τον τρύγο. Αλλά και αργότερα, καθώς τα έθιμα αυτά μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά, το γλέντι εξακολούθησε να είναι μεγάλο κατά την εποχή του τρύγου. Πάνω στη διασκέδαση και το φαγοπότι γίνονται χοροί με συνοδεία βιολιού, λαούτου. Άλλοι τραγουδούσαν δίστιχα, κλέφτικα και γινόταν μεγάλη κατανάλωση κρασιού. Τραγούδια της εποχής μαρτυρούν το μέγεθος του γλεντιού «Εγώ σε πίνω για υγεία και συ κακό μου κάμνεις» κ.ά.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεγάλα έργα: το κράτος ξαναπληρώνει... για να διασώσει τα έργα

Πριν από μερικά χρόνια, δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι το κράτος θα έφθανε στο σημείο να πληρώνει το ίδιο τους απλήρωτους εργαζομένους στα εργοτάξια, προκειμένου να διασώσει τα έργα. Σήμερα, δυστυχώς, το υπουργείο Υποδομών αναγκάζεται να το πράξει για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, αυτή τη φορά για να επανεκκινήσει την κατασκευή του άξονα Ακτίου-Αμβρακίας. Το ποσό (σχεδόν ένα εκατ. ευρώ) θα παρακρατηθεί από τις μελλοντικές πληρωμές του κράτους προς τους αναδόχους.

Τα 48,5 χλμ. του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας θα συνδέσουν την Ιονία Οδό με τη Λευκάδα και την Πρέβεζα, αποτελώντας το πρώτο τμήμα του δυτικού άξονα μέχρι την Ηγουμενίτσα. Η κατασκευή τους όμως θυμίζει το... σχετικά γειτονικό στο έργο γεφύρι της Αρτας.

Το έργο «κόπηκε» σε τέσσερα τμήματα και δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2009· ωστόσο συνέπεσε με εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης και η νέα ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε ότι δεν είχε ωριμότητα καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Τελικά οι συμβάσεις με τους τέσσερις αναδόχους υπεγράφησαν τον Μάρτιο του 2010, με συνολικό προϋπολογισμό 219 εκατομμύρια ευρώ (χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το μεγαλύτερο τμήμα (Ακτιο - Βόνιτσα, 22,5 χλμ.) αναλαμβάνει η ΑΕΓΕΚ, ενώ τα υπόλοιπα η Ιόνιος Α.Ε. (Βόνιτσα - Δρυμός, 4,4 χλμ.), η Μηχανική Α.Ε. (Δρυμός- Λουτράκι, 8,1 χλμ.) και Conzorzio Stabile Italimprese (13,5 χλμ.). Στην πορεία, ο ένας εργολάβος (Μηχανική) κηρύχθηκε έκπτωτος και αντικαταστάθηκε από την Ιόνιο Α.Ε. Οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν την ολοκλήρωση όλου του άξονα τον Μάρτιο του 2013. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αρχικά η ΑΕΓΕΚ και κατόπιν και οι άλλοι δύο εργολάβοι σταμάτησαν να πληρώνουν τους 174 εργαζομένους στα εργοτάξια, οι οποίοι με τη σειρά τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Τα έργα σταμάτησαν και υπήρχε σαφής κίνδυνος να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση, με ολέθριες συνέπειες για την τύχη του άξονα. Με δεδομένο ότι τα έργα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι εργολάβοι δεν μπορούν να πληρωθούν ήδη εκτελεσμένες εργασίες επειδή δεν διαθέτουν ασφαλιστική ενημερότητα, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να παρέμβει... πυροσβεστικά. Η πρώτη απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Στ. Καλογιάννης στις 14 Αυγούστου αφορούσε την καταβολή 300.000 ευρώ στην ΑΕΓΕΚ για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ακολούθησε χθες δεύτερη απόφαση, για την καταβολή 947.000 ευρώ τα οποία θα κατανεμηθούν και στις τρεις κοινοπραξίες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση (καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζομένους) είχε ληφθεί τον Ιούνιο από την Αττικό Μετρό για το Μετρό Θεσσαλονίκης, έργο που επίσης έχει αναλάβει η ΑΕΓΕΚ και προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Διαβάστε περισσότερα...

Πες τη γνώμη σου! Όποια κι αν είναι αυτή. Αφορά τον τόπο σου!


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
  • Η ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου, αποτελεί αυτονόητα μια de facto  υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
  • Ταυτόχρονα, αφού γίνει η αρχή με την «νόμιμη» ταφή των 82.000 τόνων, θα ανοίξει πλέον διάπλατα ο δρόμος για μεγαλύτερη υποβάθμιση με την εναπόθεση και άλλων αποβλήτων.
Αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να την σταματήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Σας στέλνουμε το άρθρο του χημικού Προκόπη Κωφού, σχετικά με την ταφή βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου. Σας παρακαλούμε να το διαβάσετε και να το προωθήσετε σε γνωστούς και φίλους.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2012, στις 19:30, στην πλατεία του Ν. Παντελεήμονα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Λαϊκή Συνέλευση, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών. Σας καλούμε να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την προσπάθεια αυτή.

Επίσης, σας παρακαλούμε, αν δεν το έχετε πράξει μέχρι τώρα, να καταθέσετε την άποψή σας συμμετέχοντας στη διαδικτυακή ονομαστική ψηφοφορία που διεξάγεται στην ιστοσελίδα της ομάδας μας. Μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει 1.503 συμπολίτες μας, εκ των οποίων το 98,5% (1.472 ψήφοι) λέει ΟΧΙ στην ταφή των αποβλήτων. 

--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Χρειαζόμαστε ένα ηλεκτροσόκ.

Από το "UNITED REPORTERS":
Είχα γράψει κάποτε, πως η σημερινή γενιά των τριάντα κάτι είναι ίσως η μοναδική γενιά στα χιλιάδες χρόνια Ελληνισμού, που δεν χρειάστηκε να πολεμήσει. Όλες οι άλλες γενιές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πολέμησαν.
Αυτή η παρένθεση, που έκανε τους Έλληνες μαλθακούς, σε συνδυασμό με την επίπλαστη οικονομική μας ευμάρεια των πρόσφατων δεκαετιών, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη. Αν και εφ` όσον πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει Ελλάδα με τη σημερινή έννοια, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αλλιώς ας ετοιμαστούμε για τον φυλετικό και γεωγραφικό μας μαρασμό.


Ο φυλετικός ήδη άρχισε με την ανεξέλεγκτη είσοδο, παραμονή και «αφομοίωση» πολλών χιλιάδων Γεωργιανών, Τσετσένων, κλπ. Σε 20-30 χρόνια το αργότερο θα «σλαβοποιηθούμε φυλετικά», αν δεν προλάβουν να μας φάνε ζωντανούς οι εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες. Και ο Φαλμεράγιερ θα δικαιωθεί πλήρως.
Όσον αφορά στον γεωγραφικό μαρασμό, αυτός ίσως έρθει νωρίτερα, αν κρίνουμε από τις (σχετικά) πρόσφατες στρατηγικές μας «νίκες»… Την βλέπουμε άλλωστε τη συρρίκνωση (Κύπρος, Ίμια, κλπ.).
Υπάρχει εύκολη λύση; Αν κρίνω από την «κωματώδη» κατάσταση της νεολαίας, μάλλον όχι. Η μόνη λύση είναι σκληρή, και δεν ξέρω αν ο σημερινός Ελληνισμός μπορεί να την αντέξει.


Και δεν αναφέρομαι στην οικονομική κρίση που μας έχει γονατίσει απαξάπαντες, και πιο ειδικά τους νέους, που πλέον δεν έχουν καμιά ελπίδα επαγγελματικής επιτυχίας, ή έστω και σκέτης επιβίωσης.
Μιλάω για την βυθιότητα στην οποία περιήλθαν οι σημερινοί νέοι, λόγω ακριβώς της επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας που μεσολάβησε.
Δεν είναι η κρίση που «χάζεψε» τα παιδιά. Απλά αυτή αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι γονείς των σημερινών εικοσάχρονων, επειδή ακριβώς έζησαν την στέρηση στο πετσί τους, έδωσαν γη και ύδωρ στα παιδιά τους, προκειμένου να μη τα λείψει τίποτα απ όλα αυτά που έλειψαν σε εκείνους.
Το αποτέλεσμα είναι ο κάθε έφηβος να μεγαλώνει με τον δικό του Η/Υ, το δικό του playstation, τη δική του τηλεόραση, το δικό του κινητό, μηχανάκι, αυτοκίνητο, και πάει λέγοντας.


Στα δε σχολεία, όπου μέχρι πριν από 20-30 χρόνια βασίλευε ο φόβος της πειθαρχίας, και οι σφαλιάρες έπεφταν αδιάκριτα, εδώ και πολύ καιρό επικρατεί αυτό που επικρατεί και γενικότερα στην κοινωνία μας: Ο χαβαλές, η ατιμωρησία, και το πέρα βρέχει.
Τόλμησε ο δάσκαλος να μαλώσει μαθητή; Το ίδιο βράδυ θα δούμε τον γονιό στα τηλεοπτικά παράθυρα, να κατακεραυνώνει το ανάλγητο εκπαιδευτικό σύστημα, και συνεπικουρούμενος από κάποιον τηλεοπτικό εισαγγελέα, να ζητούν την κεφαλήν του δασκάλου επί πίνακι. Και το χειρότερο; Εντός ολίγων λεπτών, να επεμβαίνει κάποιος μεγαλόσχημος λαϊκιστής του υπουργείου Παιδείας, και να διατάζει προσωπικά την διερεύνηση του θέματος, υποσχόμενος… ποινές.
Ναι αλλά έτσι δεν μεγαλώνεις παιδιά. Μεγαλώνεις δυνάστες, και ίσως και πνευματικά ζόμπυ. Και το βλέπουμε παντού. Έφηβοι σαν τα κρύα τα νερά, να κάθονται σε παρέες, και να μην ανταλλάσσουν ούτε κουβέντα, σκυμμένοι πάνω από τα κινητά τους, συνδεδεμένοι με το υπερπέραν. Με βλέμματα βαριεστημένα, κουρασμένα, νεκρά. Χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο το πολύ 200 λέξεων, και αγνοώντας αν αυτός που κατέβασε την ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη ήταν ο Γλέζος, ή ο …. Απόστολος Γκλέτσος!


Ακόμη και ο στρατός, που υποτίθεται σε σκληραγωγεί, και σε κάνει «άντρα», κίοτεψε. Εννιάμηνη θητεία, με κέτερινγκ, και πολυτελείς τουαλέτες…. Έτσι θα πάρουμε την Πόλη;
Δυστυχώς, η Ελλάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ. Χρειάζεται να αφυπνιστεί, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο ανώμαλα. Η κρίση δεν φτάνει, διότι απλά καλλιεργεί την μοιρολατρεία, την απόγνωση, την φυγή, την συγκαταβατικότητα, κλπ.
Ένα μπαμ, διάρκειας δυο τριών ημερών, ίσως να αποδειχτεί η μόνη λύση για να ξυπνήσουμε επιτέλους. Για να εκτιμήσουμε μερικά πράγματα, που κακώς τα θεωρούμε δεδομένα. Και για να αντιληφτούμε ότι όλα αυτά τα οποία απολαμβάνουμε δεν μας χαρίστηκαν κληρονομικώ δικαίω, αλλά κάποιοι πρόγονοί μας πάλεψαν για αυτά, δίνοντας την ζωή τους.


Και έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην διεθνή σκακιέρα, την οποία ως Ελλάδα αγνοήσαμε τελευταία, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας αποκλειστικά στην οικονομική κρίση, όλα δείχνουν πως η ευρύτερη γειτονιά μας πάει για ανάφλεξη.
Το καζάνι σιγοβράζει, και η χύτρα είναι έτοιμη να εκραγεί.
Ας ελπίσουμε πως θα αντεπεξέλθουμε. Έστω και με την σημερινή καλομαθημένη και μαλθακή γενιά, που δεν παύει όμως να αποτελείται από Έλληνες. Τότε μόνο θα δούμε αν το περίφημο DNA είναι τόσο κρίσιμος παράγοντας όσο λένε κάποιοι.

Strange Attractor
Διαβάστε περισσότερα...

TΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΟΧΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ......


Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 7 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από το ΒΗΜΑ:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=472737
Η υποβολή ξεκινάει από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου
Από τη Δευτέρα 3 και ώς τις 7 Σεπτεμβρίου καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2012-2013.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με κούριερ τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται για κάθε θέση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού στα ΙΕΚ του Οργανισμού, πληροφορίες για τα οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα ισχύουν για ολόκληρο το έτος κατάρτισης 2012-13.

Μαζί με την αίτηση, που είναι έντυπη και χορηγείται από τις Γραμματείες των ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, οι υποψήφιοι υποβάλουν επίσης:

Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, επικυρωμένη από αρμόδια αρχή
Αντίγραφο ή νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Βασικού Τίτλου Σπουδών
Τίτλοι Αναγνωρισμένων Μεταπτυχιακών Σπουδών
Βεβαιώσεις Διδακτικής Εμπειρίας
Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Εμπειρίας
Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή δελτίου ανεργίας (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) όσοι εκ των υποψηφίων είναι άνεργοι χωρίς διδακτική ή επαγγελματική εμπειρία και διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα.
Βεβαίωση ή άλλο επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών (ΔΟY) όπου να αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του υποψηφίου.

Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες:
Φωτοτυπίες εκκαθαριστικών φορολογικής δήλωσης ή των εντύπων Ε1 και Ε3 των αντίστοιχων Οικονομικών Ετών, τα οποία ο υποψήφιος επικαλείται ως Επαγγελματική Εμπειρία.
Έναρξη επαγγέλματος ή επιτηδεύματος από την αντίστοιχη ΔΟΥ.

Εάν ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος αλλοδαπής οφείλει επίσης να υποβάλει απολυτήριο ελληνικού σχολείου ή σχετική βεβαίωση γνώσης ελληνικής γλώσσας.

Οι υποψήφιου του κλάδου ΤΕ-Μουσικής, πρέπει να καταθέτουν εκτός των άλλων δικαιολογητικών και Απολυτήριο Λυκείου.

Για τις ειδικότητες των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις οποίες απαιτείται βιβλιάριο υγείας από Νομαρχία (σε ισχύ) όπως : (ΠΕ18-Τεχνολόγοι Τροφίμων-Διατροφής, ΠΕ18-Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ-Τουριστικών Επαγγελμάτων, ΠΕ18-Βρεφονηπιοκόμοι, ΤΕ-Βοηθοί Παιδοκόμοι-Βρεφοκόμοι, ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ- Αισθητικοί, ΤΕ-ΔΕ-Κομμωτές, ΤΕ-ΔΕ-Μάγειροι, ΤΕ-ΔΕ-Αρτοποιοί και ΤΕ-ΔΕ-Ζαχαροπλάστες), είναι απαραίτητη η προσκόμιση νόμιμα επικυρωμένου φωτοαντίγραφου του, τουλάχιστον με την ανάληψη υπηρεσίας, εφόσον επιλεγούν.

Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος κατάρτισης 2011-2012 και μοριοδοτήθηκαν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μόνο τα δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (διδακτική και επαγγελματική) που βεβαιώνουν την προϋπηρεσία και τους τίτλους που αποκτήθηκαν από 01/09/2011 έως 01/09/2012 και δεν έχουν προσκομιστεί, εφόσον καταθέσουν την αίτηση τους στο ίδιο ΙΕΚ με το προηγούμενο έτος. Σε κάθε άλλη περίπτωση καταθέτουν εξ αρχής όλα τα δικαιολογητικά τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Νίκος Κουκουτάτσιος - ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Το παρακάτω κείμενο περιέχει έκφραση μη ευπρεπή

ΣΕ όλα αυτά που εμείς θεωρούμε μη ευπρεπή θα βάλουμε αστεράκια (******).

Το κείμενο έχει δημοσιευθεί αυτούσιο σχεδόν σε όλα τα Πιερικά (και όχι μόνο) MME.

"Το ****** που υπεροπτικά αρέσκεται να αυτοαποκαλείται εκλεγμένος Δήμαρχος δεν έπαψε να προκαλεί με τις προκλητικές δηλώσεις του όλους όσους διαφωνούν με την ατεκμηρίωτη άποψη του, ότι το υλικό που προτίθεται να αποθέσει στον πυθμένα του δημοτικού αμμορυχείου είναι ακίνδυνο!!

Μέσα σε αυτούς τους αιρετικούς και απάτριδες, συμπεριλαμβάνει και την ταπεινότητά μου την οποία φωτογραφίζει ανωνύμως αλλά πολύ σαφέστατα..

“Ματαίωσα ,, την κατασκευή του ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Γρίτσα, .όπου η περιοχή είχε προγραμματιστεί να μετατραπεί σε Ελληνικό “ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ,,.

Άλλωστε είναι παγκοσμίως γνωστό ότι εκεί έγιναν οι αποβάσεις για τη Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην τότε Γιουγκοσλαβία που σμπαράλιασε μια ανθούσα κοινωνικοοικονομικά ανεξάρτητη χώρα.. “Ματαίωσα ,, τη δημιουργία GOLF γιατί ζήτησα να μετέχει ο Δήμος στα κέρδη, και προπαντός στα κέρδη του ξενοδοχείου, που θα έκτιζαν οι επίδοξοι επενδυτές σε 200 στρέμματα που είχε συμφωνήσει από μόνος του να τους παραχωρήσει ο Δήμαρχος στο Ξηροκάμπι..

Την Μονάδα Μπετόν ,, δεν μπόρεσα να την ματαιώσω, γιατί την έστησε παρανόμως με τις ευλογίες του Δημάρχου η ΑΤΤΙΚΑΤ όπως και το εργοστάσιο πίσσας, με τη επικίνδυνη αμιαντούχο πράσινη άμμο που έμεινε για πολλά χρόνια αποθηκευμένη και εκτιθέμενη σε όλες τις καιρικές συνθήκες, στη δήθεν ομαλοποιημένη έκταση από την οποία η ΑΤΤΙΚΑΤ αποκόμισε και το αυτούσιο υλικό από το οποίο και ζημιώθηκε η ΔΕΑΛ και ο Δήμος τις 468.000 ευρώ τις οποίες οφείλει ο δήμος να διεκδικήσει, έστω και αν ποινικά αθωώθηκε ο υπαίτιος της ζημίας, με μία απίθανη απόφαση επιείκειας. Δεν συμπλήρωσε όμως ο κ. Παπαθανασίου, και την άλλη ζημία που προξένησα στον τόπο μας ματαιώνοντας την εκποίηση 58 στρεμμάτων στα οχτάρια της Γρίτσας από την περιβόητη ΑΓΡΟΓΗ με κύριο αγοραστή τον ισοβίτη Αγγελόπουλο που ο κ. Παπαθανασίου ως μάρτυρας υπεράσπισης του, διαβεβαίωνε το δικαστήριο ότι είναι εξαιρετικό παιδί!!

Ούτε λέξη δεν μας είπε ο κ. Παπαθανασίου για τα 57 εκατομμύρια που μας χρωστάει η ΑΤΤΚΑΤ από τις 500.000 κυβικά αμμοχάλικο που αποκόμισε από την εκτός αμμορυχείου περιοχή με την επίσημη συμφωνία που υπογράφηκε τότε και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Και φυσικά ούτε λόγος για τις εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά υλικού που αποκόμισε η κατασκευαστική εταιρία ΕΤΕΚ. ΑΕ, από την κοίτη του παρακείμενου ποταμού Ενιπέα, την οποία μετέτρεψε σε φαράγγι χωρίς να πληρώσει δραχμή, ούτε στο Δήμο ούτε στη ΔΕΑΛ γιατί ήταν εκτός του χώρου της δικαιοδοσίας της.

Τέλος με καταμαρτυρεί ότι θέλω το κακό του τόπου μας, και ως πρόσφατα με θεωρούσε και “ «Γραφικό» γιατί επέμεινα παρά τις δικές του αστήρικτες αντιρρήσεις, ότι τα κοινόχρηστα βοσκοτόπια είναι περιουσία του δήμου σύμφωνα με το νόμο 2074/1920 και όχι δημόσια όπως ισχυρίζονταν το αναξιόπιστο Ελληνικό δημόσιο.

Μέχρι που εκδόθηκε η αμετάκλητη απόφαση 1216/2006 του εφετείου Θες/νίκης και ο Δήμος Λιτοχώρου δικαιώθηκε πανηγυρικά..

Ξέχασε επίσης να με καταλογίσει και την ευθύνη για την μη επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνογαλλική εταιρία [Γαλλικά Νερά] που της παραχωρούσε τα νερά του Ενιπέα για 99 χρόνια!!

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και τον προκαλώ ανά πάσα στιγμή να εκτελέσει την απειλή του κα να με στείλει στα δικαστήρια..

Έχω όμως μία απορία με την οικονομική ένδεια που διακατέχει το Δήμο μας τι Θα ωφελήσουν τα 30 αργύρια που Θα εισπράξει από τα επικίνδυνα απόβλητα;;

Μωραίνει ο κύριος ον βούλεται

Λιτόχωρο 29/8/2012 - Ν.Κουκουτάτσιος"
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτες κινήσεις του Κεφαλογιάννη

Από το STATESMEN:
Η πανηγυρική εκλογή του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη, ανοίγει μια καινούρια σελίδα για το κυβερνών κόμμα.

Ο Κρητικός πολιτικός, που στο πρόσωπό του συνενώθηκαν πληθυντικές δυνάμεις από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει να προχωρήσει, και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, στις αναγκαίες εκείνες κινήσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τον εκσυγχρονισμό του κομματικού μηχανισμού της Συγγρού, και την επικαιροποίησή του, σε σχέση με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Αλλά και εκείνης που έρχεται, μετά την επικείμενη και ευκταία έξοδο της Ελλάδας από την κρίση την οποία διέρχεται σήμερα, όπως επεσήμανε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Κεφαλογιάνης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, και από τη Δευτέρα… σηκώνει τα μανίκια. Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και φρεσκάρισμα του κομματικού μηχανισμού.

Με την επιλογή νέων στελεχών για τις Γραμματείες του κόμματος, καθώς και την ανανέωση των Τοπικών Οργανώσεων, σε συνδυασμό με μια στρατηγική επικοινωνιακής εξωστρέφειας, που θα στηρίζει δημιουργικά την κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα...

"O ήλιος μας φλερτάρει 300 ημέρες το λιγότερο και πάνω" γράφει η Λιτοχωρίνη αισθητικός Αθανασία Κυρίτση

Ο ήλιος μας δίνει φως
Ο ήλιος είναι φίλος, πηγή ζωής
Ο ήλιος είναι εχθρός

Ποιά γυναίκα γιατί όχι και άνδρας δεν θέλει να είναι υγιείς, όμορφος, και ερωτεύσιμος;

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη πηγή ζωής και ευεξίας. Χωρίς αυτήν τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Ο ήλιος βοηθάει τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D, όμως η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα του δέρματος και προκαλούν πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Το δέρμα μας είναι το όργανο στο οποίο τα σημάδια του χρόνου αποτυπώνονται αλλάζοντας του όψη, υφή, χρώμα και ελαστικότητα. Σήμερα όλοι έχουμε προσέξει ανθρώπους που έχουν ένα κουρασμένο δέρμα το οποίο είναι όλη μέρα εκτεθειμένο στον ήλιο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες συνήθως στις επαρχιακές πόλεις, να φαίνεται το δέρμα τους διαφορετικό συγκριτικά με συνομήλικους των πόλεων.

Η μη προσεκτική και παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στην ακτινοβολία βραχυπρόθεσμα μας προσφέρει ένα ελκυστικά μαυρισμένο δέρμα έτσι όπως έχει επιτάξει η μόδα της εποχής. Αντιθέτως μακροπρόθεσμα μας επιφέρει φωτογήρανση, ρυτίδες, δυσχρωμίες, τραχύτητα, ωχρό δέρμα, χαλάρωση, ηλιακή υπερκεράτωση, μειωμένη ελαστικότητα, καλοήθεις όγκους καθώς επίσης και καρκίνο του δέρματος που αποτελεί το άλλο άκρο του φάσματος της οφειλόμενης στον ήλιο βλάβης. Άρα είναι λάθος να δεχόμαστε τα σημάδια της φωτογήρανσης σαν σημάδια φυσικής γήρανσης.

Το μαύρισμα δεν είναι τρόπος για να προστατεύσει κανείς το δέρμα

Το μαύρισμα είναι ουλή!!!

Προστασία από ιατρικά ελεγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα ανθεκτικά στο νερό είναι απαραίτητα για μια αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

Όχι στο οποιοδήποτε αντηλιακό που πουλάν στα περίπτερα και στα καταστήματα σουβενίρ.

Στο σημείο αυτό νιώθω την ανάγκη να τονίσω ότι η χρήση του αντηλιακού δεν είναι καλοκαιρινό αξεσουάρ αλλά απαραίτητο 300 ημέρες το λιγότερο το χρόνο φορώντας το ομοιόμορφα σε όλες τις περιοχές που εκτίθονται στον ήλιο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση σε αυτόν.

Φτάνει η αντηλιακή κρέμα; ΟΧΙ

Ο σωστά εκπαιδευμένος αισθητικός μπορεί να σας προσφέρει σωστές συμβουλές:

-Η κρέμα είναι πρώτη βοήθεια.

-Αν το δέρμα μας είναι ανοιχτόχρωμο έχουμε την ανάγκη από 50 SPF δείκτη προστασίας, αν είναι μεσαίου 30 SPF δείκτη και αν είναι σκούρο 20 SPF δείκτη προστασίας.

Έτσι λοιπόν θα προστατέψουμε το δέρμα μας γυρίζοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές όπου το δέρμα θα έχει εκτεθεί τις περισσότερες φορές σε έντονη ηλιοφάνεια και θα χρειάζεται αναπλήρωση και επανόρθωση.

Δεν πρέπει να στερηθούμε την χαρά του ήλιου.

Είμαι σίγουρη ότι με μια καλή γνώση και έρευνα της αγοράς θα βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην δική σας φιλοσοφία.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
Αριστοτέλους 1 & Μ. Αλεξάνδρου Κατερίνη
Τηλ. 2351300801
Fax 2352083590
Κιν. 6909178786
email: athanasia.kiritsi@gmail.com

Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Τέσσερα κριτήρια κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά, και περιουσιακά, θα παίξουν ρόλο στο πώς θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Η γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και λοιποί πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή.

Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή θα προβλέπεται ως πρόσθετο κριτήριο χορήγησης ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων της θερμαινόμενης κατοικίας.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες οι οποίοι θα ενταχθούν στους δικαιούχους και του νέου επιδόματος. Για παράδειγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους, το επίδομα ενδέχεται να καταβληθεί από τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κ.λπ), μαζί με τη σύνταξη ενός ή περισσότερων μηνών. Ωστόσο, εάν επιλεγεί αυτός ο τρόπος καταβολής, θα πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση των υπηρεσιών μηχανογράφησης των συγκεκριμένων φορέων για τα στοιχεία των δικαιούχων του επιδόματος, δηλαδή αυτών που θα πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά, γεωγραφικά, κοινωνικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου 2012, που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην πολύ αυξημένη τιμή που θα έχει προκύψει πλέον εξαιτίας της εξίσωσης του φόρου του καυσίμου με το 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης. Κι αυτό διότι ο φετινός Προϋπολογισμός δεν προβλέπει την καταβολή δαπάνης για επίδομα θέρμανσης. Επιπλέον, οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των δικαιούχων θα απαιτήσουν χρόνο. Υπάρχει συνεπώς πιθανότητα η πληρωμή του επιδόματος να γίνει από τον προσεχή Ιανουάριο.»
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ....ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ. ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Από το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
κ.Διαχειριστά του Blog σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε τις απόψεις μου για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Λιτόχωρο σχετικά με τα απόβλητα της Ιαπωνικής εταιρίας.

Απόβλητα Λιτοχώρου
Ιστορικό
Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο) κάνει αίτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τμήμα Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών πόρων για "Τροποποίηση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων του έργου "Αποκατάσταση τμήματος λατομείου στη θέση "Γούρνες-Ξηροκάμπι" αγροκτήματος Λιτοχώρου Π.Ε. Πιερίας"

Το Τμήμα Ανάπτυξης της Π.Ε Πιερίας με έγγραφο του Αρ. Πρωτ. 544 στις 10/5/2012 εισηγείται θετικά για την τροποποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης με αρ. πρωτ. 5957/21-12-2010/ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει την ταφή 82.000 τόνων απόβλητων της εταιρείας TOSOH HELLAS Α.Β.Ε. (παραπροϊόντος (cake) της ηλεκτρολυτικής επεξεργασίας του πυρολουσίτη (MnO2)”)

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Πιερίας με έγγραφο του Αρ. Πρωτ: 148931/6742 στις 30/5/2012 γνωμοδοτεί θετικά “επί της τροποποίησης της, με Α.Π.: 5957/21-12-2010, Απόφασης Ε.Π.Ο για την Μ.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση τμήματος λατομείου αδρανών υλικών που βρίσκεται εντός λατομικής περιοχής στη θέση «Γούρνες» Λιτοχώρου Π.Ε.Πιερίας, Π.Κ.Μ., ως προς τον τρόπο αποκατάστασης τμήματος λατομείου εκτάσεως 15 στρ.»”..

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου , έφερε το θέμα της ταφής των αποβλήτων σε συνεδρίαση στις 28/6/2012, η απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και πήρε Αρ. Απόφ. 113/2012.

Στις αρχές Αυγούστου η Π.Ε Πιερίας στέλνει δελτίο τύπου υποστηρίζοντας ότι ολη η διαδικασία έχει γίνει νόμιμα, το υλικό χαρακτηρίζεται “μη επικίνδυνο” και “τα Συλλογικά Όργανα και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενεργούν πάντοτε με βάση τους νόμους και με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τον σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες και είναι στη διάθεση οπουδήποτε πολίτη για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με το θέμα”.
Αντίστοιχη προσπάθεια να θαφτεί το ίδιο υλικό έγινε στο Δήμο Χαλκηδόνας (Δ/Ε Αγ. Αθανασίου) και η προσπάθεια απετράπη μετά από παρέμβαση του Δήμου Χαλκηδόνος και μετά από μελέτες που συντάχθηκαν για λογαριασμό του Δήμου από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συμπεράσματα
Τα δύο (2) έγγραφα των Πανεπιστημίων αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι:
Η τεκμηρίωση του χαρακτηρισμού του στερεού αποβλήτου ως μη επικίνδυνο είναι ελλιπέστατη, ασαφής και αβάσιμη
Η ονομασία του έργου «Αποκατάσταση τμήματος λατομείου» δεν αντιπροσωπεύει το αντικείμενο της μελέτης και το σκοπό του προτεινόμενου έργου.
Ουσιαστικά πρόκειται για έργο δημιουργίας ιδιωτικού ΧΥΤΑ / ΧΥΤΕΑ από τη βιομηχανική μονάδα TOSOH HellasΑ. Β. Ε, για τη διάθεση σταθεροποιημένου αποβλήτου της παραγωγικής της διαδικασίας.
Προτείνεται συντηρητικά η διαχείριση και η υγειονομική ταφή του συγκεκριμένου αποβλήτου να σχεδιασθεί και να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα επικίνδυνα απόβλητα.

Από τα έγγραφα της περιφέρειας προκύπτουν τα εξής:
Το ερευνητικό πρόγραμμα ΕΕ/ ΑΠΘ 87405 του Εργαστηρίου Δασικής Εδαφολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που επικαλείται το Τμήμα Ανάπτυξης της Π.Ε Πιερίας με έγγραφο του Αρ. Πρωτ. 544 στις 10/5/2012 αλλά και στο δελτίο τύπου, έχει συνταχθεί από τον Δασολόγο κ. Αλιφραγκή Δημήτριο χωρίς τη συμμετοχή Γεωχημικού, Γεωλόγου ή Υδρογεωλόγου ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Επισημάνεται ότι το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την εταιρεία (TOSOH) ΑΔΑ: 45ΒΔ46Ψ8ΧΒ-ΧΔΘ, Α/Α 84 που ενδιαφέρεται για την ταφή των αποβλήτων στο συγκεκριμένο χώρο.

Το έγγραφο του Τμήματος Ανάπτυξης της Π.Ε Πιερίας με Αρ. Πρωτ. 544 στις 10/5/2012, υπέγραψε ως εισηγήτρια και τμηματάρχης η κυρία Ε. Τσιφοδήμου, η οποία είναι αδελφή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, πρώην Προέδρου της ΔΕΑΔΟ και Δημοτικού Συμβούλου κ. Τσιφοδήμου. Πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει θέμα κωλύματος συμφέροντος της υπαλλήλου (αρθρ.36 του υπαλληλικού κώδικα).

Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια με την : 1097/6-4-2012 (Α.Δ.Α.: Β4ΩΚΟΡ1Υ-Ω5Λ) Απόφαση της Α.Δ.Μ-Θ, δίνει «Άδεια για τη δραστηριότητα (συλλογή- μεταφορά) στερεών-μη επικίνδυνων αποβλήτων, όπως αυτά ορίζονται στην ΚΥΑ Η.Π.50910/2727 (ΦΕΚ 1909Β/22-12-2003) για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην εταιρεία "GREEN TECHNICAL COMPANY L.T.D." ...» για τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης του παραπροϊόντος της TOSOH.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση Ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης γιατί, οι 2 μέτοχοι που συστήσανε την εταιρεία, α) Ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου και β) ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ με έδρα τον Εύοσμο αμφότεροι, φαίνεται να στήσανε την επιχείρηση με μοναδικό σκοπό τη μεταφορά των συγκεκριμένων αποβλήτων και μόνο.

Από πλευράς Δήμου Δίου-Ολύμπου:
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου , έφερε το θέμα της ταφής των αποβλήτων σε συνεδρίαση στις 28/6/2012, η απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και πήρε Αρ. Απόφ. 113/2012.

Ο ισχυρισμός ότι θα φυτευτούν δέντρα στην περιοχή προς αποκατάσταση είναι επιεικώς γελοίος γιατί η μελέτη προβλέπει σαφώς “στρώση φυτικής γης πάχους 1m”.
Το ποσό που θα λάβει η ΔΕΑΔΟ ως αποζημίωση από την TOSOH δεν αναφέρεται.
Σε κανένα έγγραφο του Δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και της Περιφέρειας δεν αναφέρεται πότε κατέθεσε αίτηση η ΔΕΑΔΟ για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της επιχείρησης, ποιός υπογράφει την αίτηση, την προκαταρκτική περιβαλλοντική έκθεση αλλά και την απόφαση.
Η ΔΕΑΔΟ ανήρτησε στο Φ.Ε.Κ ΑΕ-ΕΠ 1837 την εκλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου με ένα (1) χρόνο καθυστέρηση. Ενώ η εκλογή έγινε 25/2/2011 με την Αρ.Πρωτ. 43/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στάλθηκε για ανάρτηση στο ΦΕΚ στις 12/3/2012 και αναρτήθηκε στις 2/5/2012 παραβαίνοντας τον νόμο περί δημοσιότητας των ανωνύμων εταιριών ν.2190/1920. Αυτή η καθυστέρηση θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δ.Σ της επιχείρησης για το 2011 και ανάμεσα σε αυτές και την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Λατομείου που κατά δήλωση του Διευθυντή της επιχείρηση (απόφαση 113/2012 του Δήμου) κατατέθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 .
Η ΔΕΑΔΟ δεν ανήρτησε ποτέ στο Διαύγεια την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Λατομείου, οπότε η απόφαση της (εάν υπάρχει) καθώς και η απόφαση 113/2012 του Δήμου Δίου-Ολύμπου δεν είναι εκτελεστή και πρέπει να ακυρωθούν.

Επισυναπτόμενα :

Έγγραφο του Τμήματος Ανάπτυξης της Π.Ε Πιερίας
Έγγραφο του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Πιερίας
Μελέτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πηγή http://www.scribd.com/dimosagiou )
Έγγραφο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( πηγή http://www.scribd.com/dimosagiou )
Απόφαση 113/2012 Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου ( πηγή http://www.dion-olympos.gr/sites/default/files/ds_decisions/praktiko11_0.zip)
Έρευνα του ΑΠΘ με χρηματοδότη της TOSOH. (πηγή: http://et.diavgeia.gov.gr/f/auth/ada/45%CE%92%CE%9446%CE%A88%CE%A7%CE%92-%CE%A7%CE%94%CE%98 )
Άδεια μεταφοράς απόβλητων στην GREEN TECHNICAL COMPANY L.T.D.
( πηγή: ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΦΜ BG 201298256, https://public.brra.bg/CheckUps/Verifications/ActiveCondition.ra )


Χ.Ο., κάτοικος Κατερίνης
Διαβάστε περισσότερα...

ZITHOS Birthday Festival 2012

Μια πόλη γεμάτη ήχους, εικόνες και μυρωδιές
Μια πόλη γεμάτη ήχους, εικόνες και μυρωδιές…Μια πόλη γεμάτη γεύσεις… Ένας τόπος που πλημμυρίζει από το μποέμ των ανθρώπων του, την κουλτούρα όσων πέρασαν απ’ αυτόν, την ανεμελιά μιας γεωγραφικής υπεροχής που δίνει το πλεονέκτημα.. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη Θεσσαλονίκη, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια ελευθερίας της, αφιερώνεται το φετινό ZITHOS BIRTHDAY FESTIVAL 2012

Μέσα σε ένα κατάμεστο ΝΤΟΡΕ με θέα το Λευκό Πύργο, κάτω από τους ήχους των πλήκτρων, των χορδών και των πνευστών-έτσι όπως αυτοσχεδίασαν οι συμμετέχοντες δημιουργοί-παρουσιάστηκε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ δίνοντας αφορμή σε δημοσιογράφους, καλλιτέχνες αλλά και επισκέπτες του Ζύθου.

Παρόντες στην παρουσίαση του προγράμματος οι περισσότεροι από τους συντελεστές του δημιουργούς που ειδικά φέτος έχουν ένα κοινό γνώρισμα: Είναι καλλιτέχνες που ζουν, παράγουν έργο κι επιμένουν Θεσσαλονίκη. Και φυσικά με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο σε κάθε παράσταση ή συναυλία!

Σε μια πόλη ιδιαίτερη, διοργανώνεται ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ: ZITHOS BIRTHDAY FESTIVAL 2012, 17-19 & 24-27 Σεπτεμβρίου


Το πρόγραμμα του FESTIVAL: ΖΥΘΟΣ
Λαδάδικα
2310 540 284, 6943 211211

Δευτέρα 17/9
ΘΕΑΤΡΙΚΟ Με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΛΛΟΥΧΟ
ΤRΙΟ ΒΑLΚΑΝΟ

Τρίτη 18/9
KOZA MOSTRA

Τετάρτη 19/9
ABIA-FORTISSIMO


ΝΤΟΡΕ
Λευκός Πύργος
2310 279 010, 6943 904038

Δευτέρα 24/9 ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
SINDOS CONCERT BAND

Τρίτη 25/9
EKMEK

Τετάρτη 26/9
ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΛΩΣΗΣ

Πέμπτη 27/9
“Beer, γυνή και χάλασα”
ΣΙΑΜΑΝΤΑ – ΠΑΧΙΔΗΣ - ΠΕΛΤΕΚΗΣ


Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Οι εκδηλώσεις προβάλλονται ζωντανά με live streaming στο www.zithos.gr/live

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε
με την Χριστίνα Τσόρμπα, στο 6947521503

Πηγή: UNITED REPORTERS
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά που έχουν ανάγκη!

«Οι Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας καλούν τους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών.

Σήμερα, που η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι, που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και στα νηπιαγωγεία είναι τεράστιες, που τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη, στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, εδώ και ένα χρόνο, μέσα από πολλές δράσεις που αναπτύσσει, όπως αυτή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», στηρίζει δεκάδες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Να μη λείψουν σχολικά είδη από κανένα παιδί» ξεκινάμε την εκστρατεία αυτή το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, 10:30 – 13:30 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, με στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών τα οποία θα παραδοθούν σε διευθύνσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού μας.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι:
  - Σχολικές τσάντες

- Τετράδια 3- 4 θεμάτων

- Τετράδια (μπλε και χρωματιστά)

- Σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί)

- Τέμπερες - Κηρομπογιές

- Μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες

- Μαρκαδόρους - Ξυλομπογιές

- Μολύβια

- Στυλό

- Γόμες

- Ξύστρες

- Διορθωτικά

- Πινέλα

- Κασετίνες

- Ντοσιέ (μεγάλα- μικρά) και ανταλλακτικά φύλλα

- Φακέλους με λάστιχο

- Χαρτί Α4

- Διαφάνειες

- UHU (στικ και υγρή)

- Πλαστελίνες

- Διάφανο αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων

- Ψαλιδάκια

- Γεωμετρικά όργανα (χάρακες, διαβήτες κ.λπ.)
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Διαβάστε περισσότερα...

Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου

Παμψηφεί επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν. Ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αδράνεια συνεχίζει να σακατεύει την παγκόσμια οικονομία, εξηγώντας ότι η πολιτική βούληση απουσιάζει στην Ευρώπη και διεθνώς.

Είναι μια σημαντική προσωπική επιτυχία για τον ίδιο καθώς φαίνεται ότι διατηρεί το κύρος του στο εξωτερικό και κατ' επέκταση είναι μια διάκριση συνολικά για το ελληνικό πολιτικό σύστημα το οποίο δεν φημίζεται για την εξωστρέφεια του.
Διαβάστε περισσότερα...

Συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας για την απόθεση σε λατομείο της Πιερίας στερεών αποβλήτων της «TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ»

Η θετική γνωμοδότηση υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας για την «αποκατάσταση λατομικού χώρου» στη θέση «Γούρνες-Ξηροκάμπι» στο Λιτόχωρο, με στερεά απόβλητα της «TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ» προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας.

Ο εκπρόσωπός της Γιώργος Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι αγνοήθηκε η αρνητική εισήγηση της διεύθυνσης δασών Πιερίας και ότι δεν έγινε η αναγκαία διαβούλευση με κατοίκους της περιοχής, ενώ κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης βιομηχανικών -επικίνδυνων, ή μη- αποβλήτων.

Απαντώντας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες λειτούργησαν «σύννομα» και «ακριβοδίκαια». Διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες γνωμοδότησαν για τη νομιμότητα σε σχετικό αίτημα του δήμου και ότι «καμία σκοπιμότητα δεν υπήρξε και καμία συναλλαγή με κανέναν».

«Οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας μόνο γνωμοδοτική λειτουργία έχουν, δεν είμαστε το καταλυτικό όργανο, το ΔΗΠΕΧΩ (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης) θα αποφανθεί» τόνισε η κ. Μαυρίδου και πρόσθεσε: «Το ΔΗΠΕΧΩ μπορεί στο τελικό στάδιο πριν εγκρίνει την πράξη να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους κατοίκους, να ακουστούν οι φορείς και ο δήμος και αν υπάρξουν στοιχειοθετημένες αντιδράσεις να μην προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία, αλλά σε ό,τι αφορά στο υπηρεσιακό κομμάτι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο».

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισε το συνέδριο της ΚΕΔΕ

35 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΥΠ.ΕΣ. Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Την άμεση χορήγηση 35 εκατ. ευρώ στους Δήμους υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε χθες για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, το κλίμα από τις υπόλοιπες τοποθετήσεις στη διάρκεια του συνεδρίου δείχνει ότι έρχονται αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Το συνέδριο διεξάχθηκε μέσα σε κλίμα αγωνιστικής διάθεσης, αλλά και έντασης, ενώ στην κρισιμότητα της κατάστασης στους δήμους αναφέρθηκαν όλοι οι σύνεδροι. Την ίδια ώρα, έξω από το ξενοδοχείο, που πραγματοποιήθηκε το συνέδριο, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι τόσο στους δήμους, όσο και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο τέλος της ημέρας πάρθηκε απόφαση, η οποία ωστόσο δεν είναι οριστική αλλά ¨ανοικτή¨, για διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων της χώρας, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
«Όλοι εξαρτώμεθα από τη κεντρική εθνική διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στις δυνατότητες που υπάρχουν να ικανοποιηθούν στο σύνολο τους τα οικονομικά αιτήματα των δημάρχων. Ο κ. Στυλιανίδης είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν μπορούν να δοθούν τα 300 εκατ. ευρώ που διεκδικούν οι δήμαρχοι από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα λάβουν όμως άμεσα 35 εκατ. ευρώ επί συνόλου 214 που θα τους αποδοθούν έως το τέλος του χρόνου, ενώ μέχρι τότε θα καταβληθούν επίσης άλλα 299 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για έργα και επενδύσεις. Για τους παιδικούς σταθμούς ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται και ο ιδιωτικός τομέας για τη στήριξή τους καθώς 4,5 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν τη φιλοξενία 3.000 παιδιών διαθέτει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), σημειώνοντας ενδεικτικά ότι αυτό «είναι το ποσό για να καλύψουμε τον σκληρό πυρήνα των ανελαστικών δαπανών», καθώς και ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση».
Ο κ. Ασκούνης έκανε λόγο για «ιστορικό συνέδριο», οι αποφάσεις του οποίου θα κρίνουν το θεσμό και την επιβίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επισήμανε δε πως η «κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει μεγαλύτερες και πιο επώδυνες συνέπειες στην κοινωνία, από τη μέχρι τούδε κατάρρευση του κεντρικού κράτους».
Χαρακτηριστικό για την τελική στάση είναι οι τοποθετήσεις των επικεφαλής που έδειξαν την κατεύθυνση υπέρ των κινητοποιήσεων και της ενότητας στο σύνολο των δημάρχων, σε αυτό το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, που πρόσκειται στη ΝΔ, δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, τόνισε στην ομιλία του, ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν με τίποτε και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ. «Είναι κόκκινη γραμμή, δεν πάει παρακάτω. Παρακάτω κλείνουν οι δήμοι», επισήμανε.
Ο κ. Τζανακούλης, επίσης, διατύπωσε ξεκάθαρα την θέση του και ως προς τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν οι αιρετοί άρχοντες λέγοντας: «Πρέπει να αγωνιστούμε. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνες δεν γίνεται τίποτα. Ας κατέβουμε και στο πεζοδρόμιο, ας φτάσουμε αν χρειαστεί να κλείσουμε και τους Δήμους και άλλες μορφές, γιατί πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πρότεινε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» στην ΚΕΔΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, εκτιμώντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν άλλο δρόμο».
Όπως επεσήμανε «πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε, πριν φτάσουμε ο καθένας μόνος του να παραιτείται και να φεύγει, γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση, αλλά ήδη κάποιοι συνάδελφοι είναι τόσο πολύ απελπισμένοι που αυτό βλέπουν ως μοναδική λύση».

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων της χώρας, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου προσανατολίζεται η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την απόφαση του εκτάκτου Συνεδρίου.
Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτό έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα επανεκτίμησης της κατάστασης και λήψης απόφασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ακραίες μορφές όπως το κλείσιμο δήμων και παραιτήσεις αιρετών.
Τις ημέρες των κινητοποιήσεων η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα 2013-2014 καθώς και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς του. Παράλληλα θα ζητήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και θα υποβάλλει αίτημα για κοινή συνεδρίαση με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
«Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε σήμερα στην Αθήνα με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών της Πόρων της τάξης του 30%, αποτέλεσε την κορύφωση μιας ενημερωτικής και διεκδικητικής πορείας της Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν 13 περιφερειακές γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ, συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και με τον Πρωθυπουργό της χώρας
Το Συνέδριό μας εκτιμά ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους μας επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ΄ επέκταση την κατάλυση του κοινωνικού ρόλου του θεσμού και την αδυναμία πληρωμής μισθών και άλλων υποχρεώσεων.
Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Ήδη την τελευταία τριετία αντιμετωπίζουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 60% και της επιχορήγησης για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55%.
Θεωρούμε ότι, αν οι μειώσεις που εφαρμόστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εφαρμόζονταν στο σύνολο της Κεντρικής Κυβέρνησης, η χώρα θα παρουσίαζε ήδη πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα υπήρχε ανάγκη για την εφαρμογή πρόσθετων επώδυνων μέτρων.
Αυτή είναι η αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ.

Μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του για την αντιμετώπιση των οικονομικών μας προβλημάτων, δυστυχώς, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο δηλαδή ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή θεσμοθετημένων πόρων, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή:
- την απόδοση των 2,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού,
- την απόδοση των 380 εκ. Ευρώ για επενδύσεις (ΣΑΤΑ), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
- Την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκ. Ευρώ.
- Την απόδοση των κονδυλίων από το Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.

Μετά από τα παραπάνω αποφασίζουμε:

1. Το Συνέδριο να παραμείνει ανοιχτό.
2. Συνέχιση και γενίκευση της ενημέρωσης των πολιτών με όλα τα πρόσφορα μέσα.
3. Συγκέντρωση – πορεία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα για τις περικοπές του 2013-2014 και άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.
4. Συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και υποβολή αιτήματος για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
5. Αναστολή της λειτουργίας των Δήμων τις δύο (2) ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω συναντήσεις. Επιδίωξή μας είναι να πραγματοποιηθούν την μεθεπόμενη εβδομάδα, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.
6. Συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας για ενημέρωση σχετικά με τα θέματά μας.
7. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης για οποιαδήποτε άλλα μέτρα κριθούν απαραίτητα.
8. Αξιολόγηση της όλης κατάστασης και εν τέλει λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν σε ακραίες μορφές (κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις των αιρετών)».

ΠΗΓΗ: Ολύμπιο Βήμα
Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Παπαχρήστος: "Το Φεστιβάλ θα έχει παρουσία και τον χειμώνα"

Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, στους εθελοντές και τις ομάδες πολιτών που βοήθησαν σημαντικά στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Ο κ. Παπαχρήστος παρέθεσε δείπνο στους εθελοντές αλλά και σε εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη συνδρομή τους όλο το καλοκαίρι αφιλοκερδώς, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μια από τις σημαντικότερες πτυχές του Φεστιβάλ.

Στο γεύμα παραβρέθηκαν 70 περίπου εθελοντές και εθελόντριες μεταξύ των οποίων το Σώμα Ελλήνων Διασωστών, ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς επίσης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ.

Πετυχημένο τo φετινό Φεστιβάλ
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαχρήστος έκανε λόγο για ένα Φεστιβάλ που φέτος πήγε καλά οικονομικά λέγοντας πως ίσως η κρίση είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να αναζητήσει διεξόδους στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό σε συνδυασμό με το χαμηλό εισιτήριο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από τον καρδιά μου, γιατί ένα μερίδιο της επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται και σε εσάς".
Διαβάστε περισσότερα...

Τι οργανώνει το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Πάνω από 125 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα υποδεχτούν την αυγουστιάτικη πανσέληνο!

Επτά ακόμα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι προστέθηκαν στον «χάρτη» των μνημείων που θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό το βράδυ της Πανσελήνου, στις 31 Αυγούστου, με ή χωρίς εκδηλώσεις.

To Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τον εορτασμό της φετινής δεύτερης αυγουστιάτικης πανσελήνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (με μία ξενάγηση στην έκθεση των Αντικυθήρων και μία μουσική συναυλία), το Ιερό των Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης (με συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου), το Κάστρο Τρικάλων, το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας και τους αρχαιολογικούς χώρους σε Όλυνθο, Ελέα και Θερμή.

Έτσι, ο αριθμός των μουσείων και μνημείων, που θα μείνουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο υπερβαίνει τα 125 σε όλη την επικράτεια, ενώ στα 85 από αυτά θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Από τις εκδηλώσεις αυτές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο «συγχρονισμός» μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στις Κυκλάδες, όπου το βράδυ της 31ης Αυγούστου, στις 22:00 και 23:00 η ώρα, θα ακουστεί η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Η βραδιά που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου:

«Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού
που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα,
σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού.

Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο».

Ο θεσμός της αυγουστιάτικης πανσελήνου χρόνο με το χρόνο και παρά την κρίση δυναμώνει, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή (80 χώροι το 2011), αλλά και στην καθολικότερη εθελοντική προσφορά των εργαζομένων που θα μεριμνήσουν για τη φύλαξή τους.

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την δεύτερη αυγουστιάτικη πανσέληνο την Παρασκευή με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στον προαύλιο χώρο του στις 21:30 μ.μ.

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 21:00 μ.μ.), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης Νέων Αγροτών

Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφόρησε ήδη ο κινέζικος κλώνος του iPhone 5!

Να και κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα, έναν κλώνο συσκευής που βγαίνει στην αγορά προτού την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής που αντιγράφει! Μπορεί το νέο iPhone να μην έχει ακόμα καν ανακοινωθεί, το GooPhone i5 όμως ήδη κυκλοφορεί στην Κινέζικη αγορά. 

Το νέο GooPhone ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων κινητών της σειράς, με εξωτερικό σχεδιασμό που είναι πανομοιότυπος του επικείμενου smartphone της Apple. Πράγματι, το κινητό είναι ολόιδιο με το iPhone 5, με βάση τουλάχιστον στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, ενώ πέρα από την οθόνη του η οποία είναι 3.5 ιντσών ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τρέχει κάποια έκδοση Android, πιθανότατα ICS.

Το προηγούμενο GooPhone είχε οθόνη ανάλυσης 960x640, επεξεργαστή 1GHz Cotrex A9 (ίδιο με του Galaxy Note), 512mb μνήμη RAM και δυο κάμερες, 5 και 1.3 megapixel στο πίσω και μπροστινό μέρος αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικά που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως είναι high-end, θεωρούνται όμως κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά για τον μέσο χρήστη.

Μάλιστα η εταιρεία δεν αντιγράφει μόνο τις συσκευές της Αμερικάνικης εταιρείας, πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει τον κλώνο του HTC One S, με οθόνη qHD 4.3 ιντσών και κάμερα HD 8megapixel.
Διαβάστε περισσότερα...