Σάββατο 12 Μαΐου 2012

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ AUDI SPORT CLUB

Η 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ AUDI SPORT CLUB θα διεξαχθεί στις 08-09-10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 
στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις και σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα εκδρομής με οργάνωση ala ΑUDI SPORT CLUB . Όποιος έχει παραβρεθεί
σε μεγάλη συνάντηση της λέσχης μπορεί να φανταστεί τι πρόκειται να γίνει

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !!!!!!!!!

Σήμερα ξεκινάει λοιπόν η 1η Φάση της Οργάνωσης με τις κρατήσεις των Δωματίων που θα μας φιλοξενήσουν .

Το AUDI SPORT CLUB έχει ήδη προκρατήσει δωμάτια σε μια φανταστική ξενοδοχειακή μονάδα στο POSEIDON PALACE
ΤΙΜH ΔΙΚΛΙΝΟY : 58 Ευρώ

http://www.poseidonpalace.gr/portal.php?action=pools&language=US


Οι τιμές περιλαμβάνουν Πρωινo μπουφέ και το ξενοδοχειο διαθέτει Parking

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Κράτηση θα ισχύει ΜΟΝΟ εφόσον κατατεθεί το ποσό της μίας βραδιάς ανά δωμάτιο (δηλαδη 58€ για Δίκλινο)

Σύντομα θα δοθούν και πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό που θα μπορείτε να κάνετε την κράτηση!

Μετά την κατάθεση ειδοποιήστε μέσω pm, δηλώνοντας το ονομά σας , και το κινητό σας τηλέφωνο .

Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 6974702002 Dinos
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σκοτίνα Δίου - Ολύμπου: Θα έβγαζε στην αγορά 4.250 πακέτα παράνομων τσιγάρων

Τα τσιγάρα δεν είχαν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης όμως τον συνέλαβαν πριν προλάβει να τα περάσει στην αγορά.

Πρόκειται για έναν 46χρονο Έλληνα που συνελήφθη στη Σκοτίνα Πιερίας. Ο 46χρονος συνελήφθη χθες το πρωί όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο ενώ βρισκόταν στον δρόμο. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ βρήκαν κάτω από ξύλινο δάπεδο και ένα σεντόνι, 4.250 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
Διαβάστε περισσότερα...

Είδε ο γύφτος τη γενιά του και αναγάλλιασε η καρδιά του

Κύριοι Παπαρολόγοι θα μας πείτε πως θα πληρωθούν τα ομόλογα στις 15 & 18 Μαΐου;;;

Μήπως υπάρχει κάποιος υποψήφιος βουλευτής ή και βουλευτής να μας απαντήσει;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Το “πονηρό” σχέδιο του Τσίπρα

Από το Statesmen:
Η δημοσκόπηση της «Marc» για την τηλεόραση του «Alpha», που εκτοξεύει στο 27,7% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο από 7% πάνω από τη Νέα Δημοκρατία, είναι εξόχως ενδεικτική της νέας πολιτικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη χώρα. Κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη διερευνητική εντολή που του δόθηκε από τον Κάρολο Παπούλια, στόχευε ακριβώς στη μεγιστοποίηση των εκλογικών κερδών του ΣΥΡΙΖΑ από την αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.

Όλοι υποψιάζονται ότι το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα, όπου, λιγότερο ή περισσότερο, θα υποχρεωθεί να στηρίξει και να υλοποιήσει την εφαρμογή σκληρών μέτρων του Μνημονίου. Μοναδική περίπτωση να δεχόταν, θα ήταν να είχε μια τέτοια κυβέρνηση χρονική διάρκεια 3-6 μηνών. Ώστε να μην προλάβει να υποστεί φθορά, αλλά αντιθέτως να επιδιώξει να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, από τις όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Παρά τη δεδομένη πρόθεση ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε την εντολή. Αντιθέτως, τη ν κράτησε και την αξιοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερο. Έκανε μια άσκηση διακυβέρνησης σε εικονικό περιβάλλον δράσης. Εμφανίστηκε ως ισότιμος συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Παραμέρισε τον Φώτη Κουβέλη.

Το όνομά του έκανε… θόρυβο στο εξωτερικό, όχι μόνο λόγω των δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου, αλλά και εξαιτίας του αιτήματός του να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ. Πόσο μάλλον με την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ. Τελικά, βλέπει σήμερα τον Ζαν-Λικ Μελανσόν στο Παρίσι, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε σελίδα στον προσωπικό, πολιτικό αυτοπροσδιορισμό του. Ανέβηκε επίπεδο. Και η εξέλιξη αυτή τον οπλίζει με πρόσθετα επιχειρήματα, για το δύσκολο πολιτικό μέλλον το οποίο πλησιάζει καλπάζοντας.

Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετάσχει στην προωθούμενη οικουμενική κυβέρνηση, είναι προφανές ότι θα επενδύσει στην εδραίωσή του ως το κατεξοχήν «κοινωνικό» κόμμα της Κεντροαριστεράς. Πρώτη επίπτωση αυτής της στρατηγικής θα είναι ο πολιτικός αφανισμός του ΠΑΣΟΚ.

Εκεί ωστόσο που θα κριθεί το μέλλον, όχι μονάχα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά για το πολιτικό σύστημα, θα είναι στο κατά πόσο ο άλλοτε προστατευόμενος του Αλέκου Αλαβάνου θα καταφέρει να… ξεκολλήσει από τον καναπέ, τη βουβή πλειοψηφία των Ελλήνων, που απείχαν επιδεικτικά από τις τελευταίες εκλογές. Εκεί βρίσκεται το κλειδί της πολιτικής κυριαρχίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ημέρα τιμής και αναγνώρισης η σημερινή για το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας. Με τη σημερινή επέτειο ουσιαστικά ο κάθε άνθρωπος τιμά το ανθρώπινο γένος, τιμά την ανεκτίμητη προσφορά της μητέρας στην κοινωνία. Ως πυλώνας της οικογένειας η μητέρα, προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.

Η ημέρα της μητέρας αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας. Οφείλουμε και αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, στη μεγάλη ηρωίδα της ζωής μας, που μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας αποτρέπει και μας προστατεύει, να της καταθέτουμε καθημερινά αγάπη, σεβασμό, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με την πρωτοφανή οικονομική κρίση να πλήττει και τις γυναίκες, η μητέρα καλείται να αντιμετωπίσει τις όποιες συνέπειές της, όπως, απολύσεις, περικοπές μισθών, αυξήσεις στις τιμές των αγαθών κ.α χωρίς να στερεί τίποτα από την οικογένειά της. Άλλωστε, η μητέρα έχει να ανταπεξέλθει και στους πολλούς της ρόλους, της νοικοκυράς, της εργαζομένης, της συζύγου, της πολιτικού κ.α. , που στη σύγχρονη κοινωνία γίνονται ολοένα και πιο σύνθετοι και απαιτητικοί. Γι’ αυτό το λόγο και απαιτείται η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από την πολιτεία των πολλαπλών ρόλων της μητέρας, προκειμένου να διασφαλίζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των γυναικών, που πολλές φορές πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, διακρίσεων και περιθωριοποίησης.

Εύχομαι από καρδιάς, χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες και ελπίζω ο ρόλος και η συμβολή τους στη ζωή μας να αναγνωριστεί.



Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Μ.Α.Σ Α.Ε ΚΟΥΚΟΥ

Ο Πρόεδρος και τά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Μ.Α.Σ. ΑΕ ΚΟΥΚΟΥ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν δημόσια τους αθλητές του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας μας πού συμμετείχε την αγωνιστική περίοδο 2011 -2012 στο Πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας για την αγωνιστική επίδοση και ετοιμότητα , το ήθος και το απαράμιλλο σθένος πού επέδειξαν , παρά τις αντιξοότητες και γηπεδικές ελλείψεις πού αντιμετωπίζουμε λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας, αλλά παράλληλα ευχαριστεί εγκάρδια τους κκ Διαιτητές, την διοργανώτρια αρχή και άλλους παράγοντες που συνετέλεσαν και συνέβαλαν για την ομολογουμένως άψογη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, παρέχοντας την ειλικρινή διαβεβαίωση και υπόσχεση ότι το ιστορικό Σωματείο μας θα μετέχει την επόμενη αγωνιστική σαιζόν με ακόμη υψηλότερες επιδιώξεις και φιλοδοξίες , συμβάλλοντας αγόγγυστα, ενεργά στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον τόπο μας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος κ τα Μέλη του Δ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από τον Αγροτικό Καπνικό Συνεταιρισμό Πιερίας (Ομάδας Παραγωγών Ε.Α.Σ. Πιερίας) ανακοινώνεται ότι: όσοι παραγωγοί – μέλη του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας ενδιαφέρονται για το Μέτρο 214 (την γνωστή Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καπνού) μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2351074138 και  2351046524. Την ανακοίνωση του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Πιερίας υπογράφει ο Πρόεδρός του κ. Διονύσης Παππάς.
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ : ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ 1-2

Στο γήπεδο Ταυρωπού Καρδίτσας διεξήχθη την Τετάρτη 9-5-2012 ο αγώνας προπαίδων της ΕΠΟ μεταξύ των ομάδων της ΕΠΣ Καρδίτσας και ΕΠΣ Πιερίας που έληξε με νίκη υπέρ των φιλοξενουμένων και σκορ 1-2. Στο 40΄ ο Λαμπριανίδης  το 0-1 , στο 45΄ο Γκαρνάκης το 1-1  και στο 57΄ο Χατζηδήμπας το 1-2.


ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ    ΟΜΑΔΑ                               ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                              ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ Λ.                 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : ΧΑΣΙΩΤΗΣ Χ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΒΑΛΑΩΡΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                            ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ  Χ.                                          1) ΜΕΛΙΚΙΑΝ  Ν.
2) ΠΑΤΡΑΣ Π.                                                           2) ΜΠΑΤΖΕΛΑΣ  Γ.
3)ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ  Φ.                                               3) ΤΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ  Σ.
4)ΠΑΠΑΤΣΙΛΟΣΑΝΟΣ Η.                                      4) ΛΑΜΠΙΡΗΣ Α.
5) ΤΣΙΛΙΚΑΣ Ν.                                                        5) ΜΠΙΝΙΑΣ Β.
6) ΡΟΒΑΣ  Δ.                                                       6)  ΡΟΥΜΠΙΕΣ  Γ.
7) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ι.                                  7) ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ Μ.  
8) ΓΚΑΡΝΑΚΗΣ  Χ.                                                    8) ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ  Χ.
9) ΜΠΑΤΖΙΟΣ Α.                                                      9) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  Η.
10)ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ  Ζ.                                                 10) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ  Μ.
11) ΠΑΤΟΥΡΑΣ  Χ.                                                  11) ΘΕΟΔΩΡΟΥ  Α.
12) ΚΟΡΤΙΚΑΣ  Χ.                                                    12) ΠΙΠΙΛΙΑΝΟΣ  Α.
13) ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Ο.                                         13) ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ  Γ.
14) ΦΥΛΑΚΤΑΚΗΣ Β.                                             14) ΣΑΧΠΑΖΩΦ  Β.
15) ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.                                       15) ΦΩΚΑΙΔΗΣ  Α.
16) ΣΚΟΥΡΑΣ  Ρ.                                                      16) ΧΑΤΖΗΔΗΜΠΑΣ  Κ.
17) ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ Χ.                                                 17) ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ  Ν.
18) ΚΛΙΑΝΗΣ  Β.                                                     18) ΠΙΑΤΙΔΗΣ   Ι.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ                                             ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ Χ.                                              ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Η. 
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Φώντας Μπαραλιάκος - Μήνυμα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Συνεχίζουμε μαζί για μια καλύτερη Πιερία.

Ξενοφών Ελ. Μπαραλιάκος
Διαβάστε περισσότερα...

Τέρμα η πίστωση προς την Ελλάδα!

Από το Reporter:
Μετά την έλευση της τρόικα στην Αθήνα κι εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση θα καταβληθούν οι επόμενες δόσεις.

Η νέα δόση των δανείων προς την Ελλάδα εκταμιεύθηκε το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν άλλες εκταμιεύσεις μετά τον Ιούνιο, έως ότου ολοκληρωθεί η νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι αν και η δόση ήταν ύψους 5,2 δισ. ευρώ και αφορούσε σε μέτρα που είχαν ήδη ληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου, τελικώς η τρόικα έκρινε ότι πρέπει να δοθούν μόνο τα 4,2 δισ. ευρώ, έπειτα από τις αντιρρήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων (Γερμανίας, Φινλανδίας, Ολλανδίας και Αυστρίας), που ζητούσαν ακόμα και το «πάγωμα» της δόσης.

Σύμφωνα με το Reuters, o κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ακόμη ότι τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα στο μέλλον, αλλά, όπως είπε, προτεραιότητα αποτελεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Σε τραγικό αδιέξοδο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, αφού η δόση των 5,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων θα καταβληθούν περίπου τα 4,2 δισ. ευρώ) μπορεί να ήταν προγραμματισμένη, αλλά οι επόμενες, δηλαδή τα 29 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθούν εντός του θέρρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για πληρωμή ομολόγων δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταβληθούν, μετά μάλιστα και τις χθεσινές απειλές από την Ε.Ε. και την Γερμανία.

Η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην ήδη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα, δηλαδή να μην υπάρχει δυνατότητα πληρωμής μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στα... κάγκελα την κοινωνία.

Τα ποσά των επόμενων δόσεων ύψους 29 δισ. ευρώ που αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι θεωρούνται απαραίτητα όχι μόνον για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του κράτους, αλλά και την εξόφληση των οφειλών του δημοσίου προς τρίτους που ξεπερνούν τα 6,3 δισ. ευρώ και θεωρούνται απαραίτητα για το ξεκίνημα της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Αποκρατικοποιήσεις

Στο κρίσιμο διάστημα των διερευνητικών επαφών εμπίπτει επίσης η συνέχιση της διαδικασίας της μεταφοράς μιας σειράς από περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Με απόφαση της διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταφέρθηκαν μιά εβδομάδα πριν τις εκλογές μετοχές των εταιρειών ΟΔΙΕ ,ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, ΤΤ. ΑΤΕ, ΕΛΠΕ, ΛΑΡΚΟ και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ειδικά για την ΕΥΔΑΠ, το Ταμείο διευκρινίζει ότι η αποκρατικοποίηση της εταιρείας δεν αφορά σε πώληση παγίων περιουσιακών στοιχείων, αλλά την ανάθεση -κατόπιν διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού - της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, στον φορέα εκείνον που θα προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα στο Ελληνικό Δημόσιο, θα μεταφέρει καλύτερη τεχνογνωσία και θα εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών στον ελληνικό λαό.
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Παπαστάμκου Ευρωπαϊκό μεταρρυθμιστικό μέτωπο για την υπέρβαση της κρίσης Όχημα η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Βρυξέλλες, 10 Μαΐου 2012
Τρία έτη μετά την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Ευρωζώνη, με επίκεντρο τις νότιες χώρες, εξακολουθεί να δοκιμάζεται με όρους βαθιάς κρίσης. Η έξοδος από τον φαύλο κύκλο λιτότητα-ύφεση, νέα μέτρα λιτότητας-νέα ύφεση συνιστά το αγωνιώδες και επείγον αίτημα των λαών που πλήττονται από την κρίση.

Η παρατεινόμενη κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση της οικονομικής αντίληψης, της οικονομικής συνταγής. Η ηγεσία της ΕΕ πρέπει να απαλλαγεί από τον θεσμικό και πολιτικό της εγωισμό και να αλλάξει πορεία.

Οι μονωδίες των ηγεσιών μερίδας των πολιτικών δυνάμεων που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές υπό τη μορφή επιστολών με αποδέκτες τους εκπροσώπους υπερεθνικών θεσμικών εταίρων μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), καίτοι εμπνεόμενες από "ριζοσπαστισμό", διακρίνονται για τον παρωχημένο και εκ των προτέρων ατελέσφορο χαρακτήρα τους, με προφανές το πρόσκαιρο επικοινωνιακό όφελος.

Οι κοινωνίες των πολιτών του ευρωπαϊκού οικονομικού Νότου δύνανται να συνενώσουν τη φωνή τους και, ικανοποιώντας τις τυπικές προϋποθέσεις για την υποβολή μιας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, να αναλάβουν προ-νομοθετική δράση. Αντικείμενο μίας τέτοιας Πρωτοβουλίας θα μπορούσε να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδίως των νέων, και η ενίσχυση της οικονομικής μεγέθυνσης μέσω της εφαρμογής στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών ενός κοινού ενωσιακού βηματισμού και αλληλεγγύης.
Έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η εκ των άνω μετεξέλιξη της ΕΕ έχει αγγίξει τα όριά της.

Η θέσμιση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) από 1ης Απρίλιου, έχει προσδώσει στον νομοπαραγωγικό μηχανισμό της Ένωσης μια πρόσθετη κινητήριο δύναμη πέραν των πρωτοβουλιών των θεσμικών οργάνων της. Το Ενωσιακό πρότυπο διακυβέρνησης ανταποκρίνεται, έστω και με καθυστέρηση, στο αίτημα για ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων Πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ο καταπονημένος, λόγω των συστημικών, λειτουργικών και πολιτικών αδυναμιών της κοινής υπερεθνικής κατασκευής, φέρων οργανισμός του Ενωσιακού οικοδομήματος έχει ανάγκη από την "εκ των κάτω προς τα άνω" ενίσχυσή του.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ισχύει με τις επαναληπτικές εκλογές;

Πολύ κοντά στην προκήρυξη νέων εκλογών βρίσκεται η χώρα, δεδομένου ότι οι μέχρι τώρα διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας βαίνουν άκαρπες. Εάν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν τότε ενδεχομένως οι εκλογές να προκηρυχθούν πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας -πιθανότατα για 10 ή 17 Ιουνίου.
Σύμφωνα με Τα Νέα, αυτό είναι ένα από τα δεδομένα που διαμορφώνουν, από συνταγματικής πλευράς, το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων.
Βάσει του Συντάγματος, εάν και ο αρχηγός του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος -στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΠΑΣΟΚ- επιστρέψει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καλέσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και, αν και τότε επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.
Η διαδικασία αυτή δεν προβλέπεται ρητώς πόσο διαρκεί, όμως συνταγματολόγοι λένε ότι η διαβούλευση αυτή μπορεί να διαρκέσει «εύλογο χρόνο» τον οποίο προσδιορίζουν ώς δύο ημέρες το πολύ.
Σε περίπτωση νέας αποτυχίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.
Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, στις 17 Μαΐου θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για «τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής» που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012.
Συνταγματολόγοι αναφέρουν ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να έρθει πιο νωρίς αν ο Κάρολος Παπούλιας εκδώσει νέο Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει σύγκληση της Βουλής π.χ. 2, 3 ή 4 ημέρες νωρίτερα – πάντα όμως όχι εις βάρος των προθεσμιών των εντολών.
Έχει διατυπωθεί πάντως και η άποψη ότι μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές και χωρίς σύγκληση της Βουλής και ορκωμοσία των νέων μελών της.

Εκλογές με λίστα
Με βάση την εκλογική νομοθεσία, αν γίνουν βουλευτικές εκλογές μέσα σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών από τις προηγούμενες, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές.

Αλλαγές στις έδρες
Το Σύνταγμα ορίζει ότι αν διεξαχθούν εκλογές μετά τον Μάιο, τότε πρέπει να διενεργηθούν με βάση την τελευταία απογραφή, δηλαδή εκείνη που έγινε μόλις ένα χρόνο πριν (Μάιος 2011), τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να έχουν δημοσιευθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ακόμα όμως και αν δεν δημοσιευθούν, το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της απογραφής (24 Μαΐου 2011) τα αποτελέσματα θεωρούνται δημοσιευμένα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν υπάρχουν επεξεργασμένα, έτοιμα προς δημοσίευση, υπάρχει ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την αρμόδια Αρχή που διενήργησε την απογραφή του πληθυσμού.

Έτσι, ανοίγουν θέματα προσφυγών μετά τις νέες εκλογές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) που θα δικαιώσει όσους επιλαχόντες βουλευτές προσφύγουν, αλλάζοντας έτσι το «χρώμα» τουλάχιστον 10 εδρών. Και αυτό καθώς, όπως εκτιμάται, τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής θα οδηγήσουν σε ανακατανομή των εδρών που αντιστοιχούν στις εκλογικές περιφέρειες, εφόσον υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στον πληθυσμό και την κατανομή του.
Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα εκλογικά αποτελέσματα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας (αναλυτικά)

Για λόγους ενημέρωσης των πολιτών, είναι διαθέσιμα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 στην ιστοσελίδα  http://ekloges.pkm.gov.gr επιλέγοντας  «ΠΙΕΡΙΑ» στην ενότητα  «Εκλογική Περιφέρεια» στο πάνω μέρος της σελίδας. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πλήρη όσον αφορά τους συνδυασμούς, αλλά υπό συμπλήρωση όσον αφορά τους σταυρούς των υποψηφίων των κομμάτων που δεν εισήχθησαν στη Βουλή.


Τα εκλογικά αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα, υπενθυμίζεται ότι είναι σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των Δικαστικών Αντιπροσώπων. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τα Πρωτοδικεία.

Διαβάστε περισσότερα...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Η θέση μου

Nα προσελκύσουμε πάλι την λαϊκή δεξιά, τον κορμό της παράταξης
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Μια γνώμη έχω κι εγώ, θα σας την πω. Ήμουν κατά του πρώτου Μνημονίου. Μην σας κουράζω, πλήθος κειμένων μου εδώ στο Antinews και στη «Δημοκρατία» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εισέπραξα την μήνι ποικιλόχρωμων «τυφεκιοφόρων του εχθρού», κυρίως με τον ανδρείο τρόπο των παραπολιτικών και των διαρροών. Ένα κείμενο με υπογραφή δεν βρήκα.

Πίστευα και πιστεύω ότι όχι μόνο η βάση της παράταξης μας αλλά η πλειοψηφία του Λαού μας είναι κοινωνικά φιλελεύθερη, λαϊκή και πατριωτική. Περπατείστε στις γειτονιές και τα χωριά για να το μάθετε, όσοι δεν το ξέρετε από την Ιστορία.

Η στην πλειοψηφία της παρασιτική «αστική» μας τάξη δεν γεμίζει ούτε δέκα λεωφορεία. Οι αποδέκτες του μηνύματος μας έπρεπε να είναι η λαϊκή δεξιά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και οι έντιμοι άνθρωποι της αριστεράς, που δεν είναι «κολλημένοι». Οι νοικοκυραίοι πατριώτες, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Η βάση μας είναι πατριώτες, λαϊκοί, άνθρωποι του μόχθου κι όχι μπιζιμπόντηδες του Κολωνακίου και οι λίγοι πραγματικοί αστοί – δημιουργοί, που έχουν κοινωνική συνείδηση κι όχι ανακλαστικά βαμπίρ. Οι δε «γόνοι», ίσα που γεμίζουν ένα σχολικό λεωφορείο. Τα απλά μαθηματικά λοιπόν υποδεικνύουν ότι πρέπει να απευθυνόμαστε και να πείθουμε αυτούς, τους πολλούς.

Δεν χρειάζεται μεταπτυχιακό στα οικονομικά και στην κοινωνιολογία, για να καταλάβεις ότι το κοινωνικό σώμα και η χώρα, η μία και μόνη Πατρίδα που έχουμε, δεν θα άντεχε μια πολιτική συνεχών οριζόντιων περικοπών και βαθιάς ύφεσης, με κατεστραμμένη την παραγωγική της βάση από την βαλκανικού τύπου «σοσιαλιστική» διαχείριση της επί 30 χρόνια.

Ορθά λοιπόν ο Αντώνης καταψήφισε το Μνημόνιο την Άνοιξη του 2010, όταν ακόμη η Ελλάδα ήταν εντός αγορών. Ορθή όλη η κριτική του στην εφαρμοσθείσα πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς δικαιώθηκε. Την στήριξα με εκατοντάδες άρθρα και δημόσιες παρεμβάσεις, στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα για επιβίωση.

Ήμουν, ως ταπεινό απλό μέλος της ΝΔ, κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», επειδή έτσι απωλέσαμε, τον αντισυστημικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα μας και μπήκαμε στην «εικόνα».

Την επόμενη ημέρα στην ΕΤ3, ως όφειλα, βγήκα και υπερασπίστηκα την επιλογή του Αρχηγού μας, λέγοντας αυτό που πιστεύω εκ βαθέων: ότι πήρε μια απόφαση πολιτικής αυτοθυσίας, ξέροντας το πολιτικό κόστος, θεωρώντας υπαρκτό, πιθανό τον κίνδυνο ενδεχόμενης άτακτης χρεοκοπίας. Έβαλε δεύτερο τον εαυτό του και το κόμμα και πρώτη την χώρα. Γι’ αυτό το έκανε.

Η συμμετοχή κορυφαίων στελεχών μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου επικοινωνιακά και πολιτικά μας έβλαψε, αφού ήταν ακατονόητη στον πολύ κόσμο η έστω και για λίγους μήνες και για τρεις ειδικούς σκοπούς «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση». Το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε και κατάφερε σε κάποιο βαθμό να μας ταυτίσει με την πολιτική του και τα αποτελέσματα της.

Πίστευα τον Φεβρουάριο του 2012, το έγραφα και το έλεγα, ότι η ελληνική χρεοκοπία ήταν μια άγνωστη ζώσα εκρηκτική ύλη, την οποία θα δίσταζε να πυροδοτήσει η Ευρώπη κι ότι γι’ αυτό ο κίνδυνος ήταν χάρτινος. Εξακολουθώ να το πιστεύω.

Ήμουν λοιπόν υπέρ ενός δεύτερου ΟΧΙ, στη δανειακή, με αντιπρόταση το άλλο, το δικό μας ηπιότερο μίγμα πολιτικής, με τους ίδιους πάντα στόχους: περιστολή των ελλειμμάτων και της σπατάλης, ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, όχι όμως με κοινωνική ανθρωποφαγία, με κύριο μέλημα την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, την παραμονή στο Ευρώ και στην πιο πολιτισμένη κοινότητα κρατών, που είναι η Ε.Ε., να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και να βάλουμε τους κλέφτες κι όσους μας οδήγησαν στο Μνημόνιο στην φυλακή. Υπήρχε λοιπόν η πιθανότητα η Ευρώπη να κάνει πίσω, να δεχτεί μια άλλη, αναπτυξιακή, λογική.

Ο Αντώνης θεωρώντας όμως ότι υπήρχε και πιθανότητα, ποσοστό κινδύνου άτακτης χρεοκοπίας (ήμασταν ήδη ΕΚΤΟΣ αγορών), δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο για το Λαό, βάζοντας πάλι δεύτερο τον εαυτό του, παρ’ ότι θα είχε εκτοξευθεί η δημοφιλία του. Κατά σύμπτωση πάλι την επομένη, πάλι στην ΕΤ3, εξήγησα το κίνητρο του, για το οποίο δεν έχω καμία αμφιβολία. Ότι δηλαδή είπε ναι, θέλοντας να κερδίσει η Πατρίδα χρόνο και για να μην ρισκάρει έστω και πιθανότητα 10% η Ευρώπη να μην υποχωρήσει και οι απειλές της να προκαλέσουν πανικό στους καταθέτες, κλείσιμο της στρόφιγγας δανεισμού και εσωτερική κατάρρευση, άρα de facto έξοδο από το ευρώ.

Το ΝΑΙ αυτό, αποσυσπείρωσε κι άλλο την βάση μας. Έφυγαν κι άλλοι από τους ανθρώπους μας, που δεν κάνουν περίπλοκες αναλύσεις. Άλλο ένα κομμάτι της λαϊκής δεξιάς, κοντά σε αυτό της 10/11/2011, αλλά και των ανθρώπων από άλλους χώρους, που προσδοκούσαν με ελπίδα στην άλλη πολιτική του Αντώνη, πήγε σε λύσεις οργής, άρνησης και τιμωρίας.

Δεν είναι λοιπόν η αντιμνημονιακή πολιτική που οδήγησε στο ποσοστό της 6ης Μαΐου αλλά η εγκατάλειψη της, ενώπιον κινδύνων, που εκτιμήθηκαν ως πιθανοί. Πίστευα και πιστεύω όμως, ως τελευταίος των 800.000, ότι άξιζε να πάρουμε το ρίσκο. Όμως ανήκω σε συντεταγμένο χώρο, δεν γίνομαι αυτόμολος, αναγνωρίζω τα μη ταπεινά κίνητρα κι εξοργίζομαι στα περί «προδοσίας», που απευθύνουν τυχοδιώκτες της αριστεράς και λαϊκιστές, που διατυπώνουν προτάσεις της «καραβάνας», γραμμένες πίσω από πακέτα από τσιγάρα. Η πρόταση του Αντώνη, η πρόταση της ΝΔ, εξακολουθεί να είναι η μόνη λογική, ευρωπαϊκή, πατριωτική, ένα μίγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και ανάπτυξης, που δεν θα τινάξει την κοινωνία στον αέρα και θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην πιο πολιτισμένη οικογένεια κρατών του κόσμου.

Δεν δικαιώθηκαν όσοι εύχονταν την ήττα με βάση την προσωπική τους ατζέντα, πεκινουά στον καναπέ της διαπλοκής, χωρίς ιδέες, αρχές, συντροφικότητα, ούτε όσοι πίεζαν από την αρχή να γίνουμε «μαϊμού» μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Αν είχαν εισακουστεί, σήμερα θα παλεύαμε στήθος με στήθος με το ΚΚΕ για την ίδια θέση.

Η λαϊκή δεξιά, κεντροδεξιά, πείτε την όπως σας βολεύει, είναι εκεί έξω, σκόρπια, δύσπιστη, οργισμένη. Ο δικός μας κόσμος. Φυσικά και πρέπει να συνασπιστούν όλες οι φιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις του Έθνους, αφήνοντας όμως ανθρωποφαγικές νεοφιλεύθερες ακρότητες και αντεθνικές θέσεις στην άκρη. Να συμφωνήσουμε πάνω στην αταλάντευτη ευρωπαϊκή και κοινωνικά φιλελεύθερη πορεία της χώρας, ενάντια στους γιαλαντζί νεομπολσεβίκους, που θέλουν να βάλουν χέρι στις καταθέσεις, να προσλάβουν άλλες 100.000 δημοσίους υπαλλήλους, να δημιουργήσουν μαγνήτη και γι’ άλλους λαθρομετανάστες και να διαπραγματευτούν με τους ισλαμοφασίστες της Άγκυρας για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του Αιγαίου!

Να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική για λιγότερο, ρωμαλέο, αποτελεσματικό κράτος, που θα διοικείται δια του παραδείγματος, με μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, για πολιτική αποτροπής απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Να συμφωνήσουμε σε πολιτική για ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιους χώρους. Να συμφωνήσουμε σε πολιτική σύλληψης, κράτησης, απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών, που δεν δικαιούνται άσυλο ή δεν έχουν σοβαρούς ανθρωπιστικούς λόγους παραμονής. Να κάνει το κράτος το καθήκον του στις γειτονιές, για να μην υποκαθίσταται από κόμματα κι αυτοδιοικούντες ιδιώτες. Όταν το κράτος και η δημοκρατία λειτουργούν αληθινά, τότε δεν υπάρχει χώρος για ολοκληρωτικούς, είτε της Χρυσής Αυγής, είτε τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως, εφόσον γίνει πειστικά, πρέπει να προσελκύσουμε και πάλι την λαϊκή δεξιά, τον κορμό της παράταξης, που μέρος της μας γύρισε την πλάτη με θυμό κι αμήχανα τώρα, ακούει τους Στρατούληδες και το κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου να ορέγονται τις καταθέσεις των Ελλήνων και περισσότερο φαλιρισμένο κράτος.

ΥΓ. 4056. Κυρίως μονοσταυρίες. Δεύτερος στην Σαλαμίνα, με ελάχιστη διαφορά, τιμημένη Αρβανιτιά. Δεύτερος στον Κορυδαλλό και μου λένε, θα το ξέρω αύριο, πρώτος στο Ρέντη. Δεν πέταξα χαρτάκια, δεν με «έπαιξε» το MEGA, ο ALPHA, το STAR. Χωρίς κιτάπι με 8.762 ρουσφέτια. Με εκστρατεία που κόστισε ούτε 8.000 ευρώ και μόνο εθελοντές. Ευχαριστώ, αδέρφια! Συνεχίζουμε…
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν ο ένας πάει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης βόλτες για 2 μέρες και ο άλλος λέει "ούτε νεκρός με τη ΝΔ"... έρχεται χαρατσάκι, το φθινόπωρο λόγω μειωμένων εσόδων ΦΠΑ από τουρισμό, που θα το οφείλουμε όλο στους πατριώτες του κώλου...

Της Έφης Καραγεώργου

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται σχεδόν όλος ο τουριστικός κόσμος της χώρας, καθώς από τη Δευτέρα, η ροή των κρατήσεων άρχισε να παρουσιάζει σημαντική πτώση της τάξης του 50%.

Με δεδομένο ότι ο Μάιος είναι το βαρόμετρο για την πορεία των αφίξεων στο σύνολο της σεζόν, η εικόνα κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι, αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς και σημειώνει πως αντί να έχουμε επιτάχυνση στις κρατήσεις αυτές βαίνουν μειούμενες.

Στο μεταξύ υπήρξαν και οι πρώτες ακυρώσεις γκρουπ, που είχαν κλείσει πακέτα για τον Ιούλιο στην Κρήτη. Επικαλούνται λόγους πολιτικής αστάθειας για το σπάσιμο των συμβολαίων και παράλληλα εκφράζουν το φόβο «για ανεξέλεγκτα επεισόδια» και απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Εξάλλου τα δύο τελευταία χρόνια (2010 και 2011) στην καρδιά του καλοκαιριού οι τουρίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι, με επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με τις απεργίες των βυτιοφόρων και με τις απεργίες ταξί και τους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Μάιο καθημερινά πραγματοποιούνται -κατά μέσο όρο- 100.000 κρατήσεις την ημέρα και ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια στο σύνολο τους. «Αν λοιπόν η πτώση του 50% διατηρηθεί, τότε θα χάσουμε 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που είναι εξαιρετικά σημαντικό νούμερο και δύσκολα θα αναπληρωθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Capital.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και υπογραμμίζει πως: αν η πολιτική αστάθεια παραταθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου τότε ο τουρισμός θα έχει μεγάλο «πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Γιώργο Τελώνη, «ξένοι tour operators παγώνουν τα συμβόλαια μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός για την πορεία των τουριστικών εσόδων φέτος και προβλέπει διψήφιο ποσοστό μείωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: αν η μείωση διατηρηθεί στο επίπεδο του 10% τότε θα είμαστε τυχεροί. Υπενθυμίζουμε ότι το 2011 τα τουριστικά έσοδα προσέγγισαν τα 11 δισ. ευρώ και οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια τουρίστες. «Με δεδομένη την έως τώρα υστέρηση στις αφίξεις, τη μείωση στο ρυθμό των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων αυτή τη χρονική στιγμή και την δραματική συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς, καθώς κάθε μέρα που περνάει, εντείνεται το κλίμα αβεβαιότητας και ασάφειας για τη χώρα μας, περιορίζονται ολοένα και περισσότερο οι δυνατότητες αντιστροφής της αρνητικής εικόνας και ανάκτησης μέρους έστω των απωλειών», συμπληρώνει ο κ. Ρέτσος.

Ο φόβος για την πολιτική αστάθεια έχει κυριολεκτικά «παγώσει» τη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία του Ιονίου. Η κατάσταση μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί αναφέρει η κ. Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος των ξενοδόχων Λαγανά- Ζακύνθου και μέλους του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και συμπληρώνει πως «αν η αβεβαιότητα συνεχιστεί τότε η κατάσταση για τον τουρισμό θα είναι μη αναστρέψιμη».

Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε περισσότερα...