Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η πολιτική Σαμαρά δικαιώνεται, αλλά η 18η Οκτωβρίου είναι … κίνδυνος-θάνατος


Στις 8 Οκτωβρίου θα μπουν οι βάσεις και στις 18 του ίδιου μήνα θα κλειδώσει η τελική λύση για την Ελλάδα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στην Λευκωσία όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά, κυρίως στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Θυμάστε, άλλωστε ότι πριν από τρείς μήνες η ίδια η Κ. Λαγκάρντ έλεγε ότι δεν ασχολείται άλλο με την Ελλάδα. Τώρα, λοιπόν, τα πάντα δείχνουν ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ οδηγούνται σε μια πιο δυναμική λύση η οποία λέγεται επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.

Το είπε και ο υπουργός Οικονομικών, ότι το θέμα της επιμήκυνσης βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα παρθούν στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επιπρόσθετα υποστήριξε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Έγινε συζήτηση για την ελληνική οικονομία. Αρχικά έγινε μία παρουσίαση από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και στη συνέχεια πήρα το λόγο. Το πνεύμα ήταν θετικό. Υπάρχει σημαντική αποδοχή ότι υπάρχει πρόοδος. Υπήρξε πράγματι συμφωνία ότι συγκλίνουμε με την τρόικα, βέβαια δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε όλα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και θα προσπαθήσουμε, ώστε όλα να τελειώσουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Επομένως, το πόρισμα πρέπει να έχει κατατεθεί νωρίτερα. Το βασικό, όπως τόνισαν όλοι, είναι ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», σημείωσε.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε: «Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο μετά τη δέσμευση ανάληψης δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά παραμένει δύσκολο. Η Ελλάδα δεν θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, αλλά θα αξιολογήσουμε την κατάσταση (στην Ελλάδα)».

«Καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί για την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνκερ ενώ κάλεσε την Ελλάδα και την Τρόικα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να λάβουν αποφασιστική δράση στις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Γιούνκερ έκανε σαφές πως ενδεχόμενο Grexit, είναι εκτός ατζέντας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μπορείτε να αποκλείσετε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Φυσικά, η έκθεση της τρόικας είναι πάντα στις κορυφαίες απαιτήσεις των ξένων, αλλά αυτό το γνωρίζαμε.

Στη Λευκωσία οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων συνέκλιναν στην άποψη ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να μη δοθούν άλλα χρήματα για βοήθεια και να ληφθούν τα μέτρα.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε η Ελλάδα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι τη σύνταξη της έκθεσης προόδου της τρόικας. «Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις, όχι τώρα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Τζαν Γιάχερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως στους τομείς της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων.

«Πρέπει να γίνει προσπάθεια για επίτευξη σταθερότητας και εξυγίανσης και για μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό η Ελλάδα να φθάσει στον στόχο της μείωσης του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, λέγοντας ότι συνεχίζεται ο απολογισμός των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών και γι’ αυτό είναι πολύ νωρίς να λεχθεί κατά πόσο ο στόχος θα επιτευχθεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι επανέρχεται η αξιοπιστία της χώρας κι ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση του κλίματος που θα οδηγήσει στην επιμήκυνση.

Δικαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η πολιτική που αποφασίστηκε μόλις φτιάχτηκε αυτή η κυβέρνηση. Ότι πρώτα πρέπει να επανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και στη συνέχεια να ζητηθεί η επιμήκυνση.

Και μια σημειολογική επισήμανση. Αν πράγματι η πιο κρίσιμη απόφαση στην ιστορία της χώρας ληφθεί στις 18 Οκτωβρίου τότε καλύτερα να ζητήσει ο Σαμαράς αναβολή μίας ημέρας.

Διότι στις 18 Οκτωβρίου γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ τη νίκη του Αντρέα Παπανδρέου το 1981, τότε που ξεκίνησε το χάος το οποίο έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

Επίσης, στις 18 Οκτωβρίου έχει γενέθλια ο… Κώστας Μητσοτάκης και για όσους είναι προληπτικοί καταλαβαίνετε τι πρέπει να κάνουν.

Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Μ.Γ.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 2012-2013


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες

Καθημερινά γίνεται λόγος για τα δάνεια των ιδιωτών και για την ανάγκη κουρέματος ώστε να μπορούν να αντέξουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μέσα στη δίνη της κρίσης, που μαστίζει τη χώρα. Οι τράπεζες είναι σαφώς αντίθετες σε μία τέτοια εκδοχή, αλλά και όσοι μέχρι τώρα έχουν αποπληρώσει δάνεια στο ακέραιο αισθάνονται αδικημένοι αν συμβεί το κούρεμα. Τονίζεται μάλιστα από την πλευρά τους ότι πάλι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καλύψουν τις απώλειες των τραπεζών.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη, ότι από ενδεχόμενο κούρεμα των δανείων ή από άλλες λύσεις που θα αναλυθούν στη συνέχεια, το βάρος θα σηκώσουν πάλι οι φορολογούμενοι. Αντίθετα όσο καθυστερούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα τόσο περισσότερα μέτρα περικοπών και φορολογίας αναγκάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει γιατί σε ότι αφορά στους πολίτες, η αδυναμία αποπληρωμής σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση των τραπεζών οδηγεί μεγάλο μέρος από το διαθέσιμο εισόδημα στο δάνειο και δεν περισσεύει τίποτε για πληρωμή φόρων ή κατανάλωση, που δημιουργεί έσοδα στο κράτος και θέσεις εργασίας. Σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις, αντίστοιχα η μείωση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών σε συνδυασμό με το δανεισμό τις οδηγεί σε συνεχόμενα λουκέτα και τους εργαζόμενους στην τεράστια λίστα των ανέργων. Ποιό είναι λοιπόν το επιθυμητό; Να αφήνουμε το ζήτημα των δανείων να βαλτώνει και την ύφεση να καλπάζει ή να βρούμε λύσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες ώστε να γίνει πράξη η επανεκκίνηση της οικονομίας. Τέτοιες λύσεις υπάρχουν και δεν είναι μόνο το κούρεμα των δανείων.

1. Προσαρμογή επιτοκίων προς το χαμηλότερο
Είναι γεγονός πως υπάρχουν όμοια δανειακά προϊόντα, με τις ίδιες εξασφαλίσεις, αλλά με διαφορετικό επιτόκιο μεταξύ πελατών της ίδιας τράπεζας. Πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός και να εξισωθούν όλα τα επιτόκια στο χαμηλότερο.

2. Απεμπλοκή του φυσικού προσώπου μετά τον πλειστηριασμό
Η συνεχής απομείωση της αξίας των ακινήτων ή άλλων εξασφαλίσεων πρέπει να αφορά τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού ρίσκου. Δυστυχώς στην Ελλάδα αφού πλειστηριαστεί κάποιο περιουσιακό στοιχείο που αποτελεί εξασφάλιση δανείου αν υπολείπεται κάποιο ποσό συνεχίζει να βαραίνει το δανειολήπτη. Με τον τρόπο αυτό καταστρέφεται ολοκληρωτικά και δεν του δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσει από την αρχή.

3. Αναστολή πληρωμής για δύο χρόνια όσων ήταν συνεπείς μέχρι το 2010

Η οικονομική ζωή του τόπου ανατράπηκε δραματικά με την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης το 2010. Η πλειοψηφία των δανειοληπτών εξυπηρετούσε με συνέπεια τα δάνεια αλλά σήμερα δεν μπορεί. Η αναστολή πληρωμής για τα επόμενα δύο χρόνια, με κεφαλαιοποίηση των τόκων. είναι αναγκαία και θα δώσει “ανάσα” στην αγορά με θετικό αντίκτυπο στα έσοδα του κράτους.

4. Υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και των ΜμΕ
Αφού καθοριστεί το πλαίσιο της υπερχρεωμένης επιχείρησης, η υπαγωγή της στον ισχύοντα νόμο για τα νοικοκυριά θα δώσει λύση και διέξοδο σε αρκετές ΜμΕ που στενάζουν. Σε τί διαφέρει άλλωστε μία ατομική υπερχρεωμένη επιχείρηση από έναν μισθωτό που είναι σήμερα άνεργος; Μόνο στο ότι δεν θα πάρει επίδομα ανεργίας αν κλείσει την επιχείρησή του.

5. Εφαρμογή των κανόνων της Τράπεζας της Ελλάδος
Τα δάνεια και η λειτουργία των τραπεζών, ανεξάρτητα από ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες που έχει θεσπίσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η άμεση εφαρμογή ΟΛΩΝ αυτών των κανόνων είναι επιβεβλημένη και θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα δανειοληπτών.

6. Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης για ακόμη δύο χρόνια
Οι πλειστηριασμοί στην παρούσα συγκυρία το μοναδικό αποτέλεσμα που θα έχουν είναι η μεγαλύτερη απομείωση των αξιών των ακινήτων και η ολοκληρωτική καταστροφή των δανειοληπτών. Είναι μία περίπτωση που δεν συμφέρει ούτε τις τράπεζες με τις παρούσες αξίες. Απλά αποτελούν μοχλό πίεσης. Η αναστολή τους μέχρι να αλλάξει τροχιά η οικονομία της χώρας είναι αναγκαία και μας απομακρύνει και από μία άλλη πηγή κοινωνικής έκρηξης.

7. Πληρωμή τόκων ανά έτος και ταυτόχρονη κεφαλαιοποίηση
Στα κεφάλαια κίνησης που η πληρωμή τόκων γίνεται συνήθως ανά τρίμηνο η αλλαγή σε πληρωμή ανά έτος θα βοηθήσει τις τράπεζες να μην εγγράψουν επισφάλειες για την τρέχουσα χρήση και να προχωρήσουν σε ταυτόχρονη κεφαλαιοποίηση των τόκων δίνοντας έτσι περιθώριο δύο ετών στις επιχειρήσεις.

8. Ρύθμιση δανείων ΤΕΜΠΜΕ
Τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου πρέπει να μπορούν να ρυθμίζονται όταν έχει αποπληρωθεί τουλάχιστον το 20% του ποσού που αφορούσε την τράπεζα. Για τα άτοκα δάνεια του πρώτου κύκλου η ρύθμιση να έχει επιτόκιο όσο το επιτόκιο των έντοκων του δεύτερου κύκλου.

9. Επιμήκυνση
Κάθε μορφής επιμήκυνση που θα ελαφρύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις είναι σημαντική. Δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει μονομερώς από τις τράπεζες (αύξηση επιτοκίου, πρόσθετες εξασφαλίσεις κλπ). Πρέπει να είναι στο πλαίσιο νομοθετικής ρύθμισης προς όφελος των δανειοληπτών με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τις τράπεζες.

Όσα αναφέρθηκαν δεν έχουν στόχο την καταστροφή των τραπεζών και την αποφυγή πληρωμής από πλευράς των ιδιωτών και των επιχειρήσεων. Εντάσσονται στο πλαίσιο της πλέον απρόβλεπτης και μεγάλης μεταβολής των οικονομικών συνθηκών στη χώρα, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αποφυγή μίας κοινωνικής έκρηξης με διαφορετικά από τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά. Ακόμη και το Αστικό Δίκαιο, αστική σύμβαση είναι εξάλλου η σύμβαση δανείου, λαμβάνει υπ’ όψη την απρόβλεπτη μεταβολή. Σε αυτή μάλιστα τη διάταξη βασίζονται και οι μειώσεις ενοικίων για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις.

Βασίλης Τσιαλιαμάνης
Πηγή: ANTINEWS
Διαβάστε περισσότερα...

Προκόπης Κωφός - Βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο! Νέες απαντήσεις και επιπλέον διευκρινήσεις σε νέα σχόλια που έγιναν στα άρθρα μου!

Συκοφάντης; Ποιον συκοφάντησα; Μήπως τα βιομηχανικά απόβλητα επειδή είπα πως έχουν βαρέα μέταλλα και είναι δυνητικά επικίνδυνα; Και βγήκες εσύ να τα υπερασπιστείς;

Κινδυνολόγος; Επειδή είπα πως τα βιομηχανικά απόβλητα έχουν βαρέα μέταλλα και αυτό το γεγονός από μόνο του ενέχει κινδύνους (δυνητικά επικίνδυνα); Δηλαδή όποιος μιλάει για κινδύνους είναι κινδυνολόγος; Αποκλείεται να υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι; Αν πρόσεξες και οι υπερασπιστές των βιομηχανικών αποβλήτων τα χαρακτηρίζουν «μη επικίνδυνα», χρησιμοποιούν τη λέξη «επικίνδυνα» βεβαίως αρνητικά, αλλά δεν τολμούν να τα πουν «ακίνδυνα»! Γιατί; Δεν γνωρίζουν ελληνικά; Μήπως με τον όρο «μη επικίνδυνα» θέλουν να σκεπάσουν την αλήθεια, δηλαδή να καλύψουν την επικινδυνότητά τους;

Στο παράδειγμά σου με τα γυάλινα ποτήρια ατύχησες φρικτά γιατί ουσιαστικά το επιχείρημα γυρνάει σε βάρος σου! Τα μπέρδεψες λιγάκι! Φυσικά και ένα γυάλινο ποτήρι είναι «δυνητικά επικίνδυνο». Αν το σπάσει ένα μωρό μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά! Αλλά φυσικά δεν τα αποσύρουμε, γιατί μας χρειάζονται, απλά φροντίζουμε να μην κινδυνέψουμε και φυσικά από τα μωρά και τα μικρά παιδιά τα «αποσύρουμε». Με τα βιομηχανικά απόβλητα και τα βαρέα μέταλλα που περιέχουν, που είναι κι αυτά «δυνητικά επικίνδυνα», τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο με τα γυάλινα ποτήρια, απλά δεν τα δεχόμαστε και ξεμπερδεύουμε, αυτά μπορούμε άνετα να τα «αποσύρουμε» γιατί δεν μας χρειάζονται καθόλου κι έτσι αποφεύγουμε εντελώς τους κινδύνους!

Το παράδειγμα με τη σταγόνα και την πέτρα γιατί δεν στέκει επιστημονικά; Αφού το βλέπουμε να συμβαίνει στη φύση και μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας ως πείραμα, στέκει και παραστέκει και αποδεικνύει χωρίς καμιά αμφιβολία αυτό που ήθελα να αποδείξω για να το αντιληφθούν όλοι, πως το νερό μπορεί να διαλύσει τα πάντα, όλα τα πετρώματα και όλα τα αντίστοιχα υλικά και φυσικά και το βιομηχανικό απόβλητο για το οποίο συζητάμε! Όλα τα ιζηματογενή πετρώματα που υπάρχουν στη φύση από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν. Ορισμένα βέβαια τα διαλύει γρήγορα, άλλα αργά, άλλα πολύ αργά και κάποια αφάνταστα αργά. Ο χρόνος στη φύση είναι πάντα επαρκής, γιατί είναι απεριόριστος, μέχρι Δευτέρας Παρουσίας, ακόμα και για τα πιο δυσδιάλυτα! Ατύχησες για μια ακόμα φορά επιστημονικά και η ατυχία σου είναι διπλή γιατί έγραψες πως το επιχείρημα είναι για μικρά παιδιά και δεν ταιριάζει σε έναν επιστήμονα. Τι τις ήθελες αυτές τις υπερβολές; Για να επιβαρύνεις δυσμενώς τη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για σένα;

«Δουλειά των επιστημόνων είναι να διαφωτίζουν την κοινωνία με επιστημονικά στοιχεία μακριά από τους λαϊκισμούς των πολιτικών». «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος» που λέει και ο ποιητής και απλά υπάρχουν και οι διάβολοι οι πολιτικοί! Ούτε συμφέροντα υπάρχουν, ούτε κέρδη ούτε ζημιές και οι επιστήμονες πρέπει να υπερασπίζονται τη γνώση, την αλήθεια και την επιστήμη τους και να… ζητάνε νούμερα και μετρήσεις! Τα πράγματα όμως είναι τελείως διαφορετικά. Αυτό που υπερασπίζεστε εσείς αυτή τη στιγμή, ελπίζω χωρίς να το καταλαβαίνετε, δεν είναι ούτε η επιστήμη ούτε η αλήθεια και ούτε φυσικά ο τόπος σας. Αυτό που υπερασπίζεστε είναι τα κέρδη της εταιρίας και να γιατί: Αν η εταιρία φέρει τα βιομηχανικά της απόβλητα στο αμμορυχείο θα ξοδέψει ας πούμε τρία εκατομμύρια. Αν δεν το επιτρέψουμε και αναγκαστεί να τα μεταφέρει κάπου αλλού σε ένα άλλο μέρος, σε τέτοιο μέρος όπου πρέπει να θάβονται φυσιολογικά τέτοια απόβλητα, μέρη απομακρυσμένα, απομονωμένα και κατάλληλα όπου δεν θα θίγεται κανείς από την τοποθέτησή τους εκεί, θα πληρώσει ας πούμε τα διπλάσια ή δεν ξέρω πόσα, πάντως περισσότερα και ίσως πολύ περισσότερα! Για τα ποσά αυτής της διαφοράς παλεύετε! Παλεύετε για να κερδίσει η εταιρία περισσότερα! Αυτά τα νούμερα των κερδών κρύβονται πίσω από τα νούμερα που μου ζητάτε, λες και αν δεν σας τα δώσω θα δικαιωθείτε και τότε καλώς θα μας τα φέρουν τα απόβλητα! Το θέμα αγαπητοί μου συμπολίτες δεν είμαι εγώ, είναι τα απόβλητα που συμφωνείτε ή δεν έχετε αντίρρηση να έρθουν, είτε από αφέλεια, είτε από επιπολαιότητα, είτε από μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, είτε από προσωπικό όφελος κάθε είδους! Αυτές οι μονότονες κραυγές για νούμερα και μετρήσεις μάλλον δείχνουν πως ψάχνετε δικαιολογία για τη στάση σας, που τοποθετείστε υπέρ των αποβλήτων, για να ξορκίσετε τις ενοχές σας και να πείσετε τον ίδιο τον εαυτό σας πως δεν κάνετε άσχημα που θέλετε τα απόβλητα!

Όμως επειδή επιμένετε και οι δυο σας στα νούμερα και τις μετρήσεις ακούστε αυτά που θα σας πω προσεκτικά για να τα καταλάβετε, γιατί απ’ ότι βλέπω όσα διαβάζετε και δεν μπορείτε να τα εντάξετε στη «λογική» της αποδοχής των αποβλήτων τα βρίσκετε «κούφια λόγια» ή «λόγια του αέρα» και τα ξορκίζετε σαν να μην υπάρχουν και επανέρχεστε στην κασέτα! Επιστημονικά, αυτό που θα έπρεπε να κάνετε δεν είναι να ζητάτε νούμερα και μετρήσεις, τα νούμερα από μόνα τους και οι μετρήσεις από μόνες τους δεν λένε τίποτα. Αυτό που έχει σημασία είναι η αξιολόγησή τους. Αφού λοιπόν θέλετε να ασχοληθείτε συγκεκριμένα μαζί μου για αυτά που έγραψα, αυτό που θα έπρεπε να κάνετε για να είστε σωστοί επιστημονικά θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά τα κείμενά μου και να προσπαθήσετε να ανασκευάσετε αν μπορέσετε τα επιχειρήματά μου και την τεκμηρίωσή μου με τα δικά σας επιχειρήματα. Αν αυτά που έγραψα δεν βασίζονται σε δεδομένα και την πραγματικότητα, δεν στέκονται και δεν είναι σωστά, εύκολα θα μπορούσαν να ανασκευαστούν. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για σας να αποδείξετε την επιστημοσύνη σας, τις γνώσεις σας, τη λογική σας και την αξία σας! Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της δικής μου που επιχειρείτε κραυγάζοντας για νούμερα και μετρήσεις δεν είναι επιχείρημα. Τα επιχειρήματα έχουν να κάνουν με την τεκμηρίωση των απόψεων και τέτοια να ψάξετε να βρείτε για να με αντιμετωπίσετε! Για να σας διευκολύνω σας γράφω συνοπτικά παρακάτω τη δική μου τεκμηρίωση από την οποία προκύπτει πως το βιομηχανικό απόβλητο της TOSOH είναι «δυνητικά επικίνδυνο» και «μη αδρανές».

1. Σύμφωνα με τη χημική ανάλυση του βιομηχανικού αποβλήτου όπως τη δίνει η ίδια η εταιρία, το χημικό απόβλητο περιλαμβάνει συνολικά 0,825 % βαρίου, αρσενικού, αντιμονίου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, κοβαλτίου, χρωμίου, νικελίου, καδμίου, τιτανίου, βαναδίου και μολυβδαινίου και 13,47% μαγγανίου. Με ένα σύντομο υπολογισμό προκύπτει πως οι 82000 τόνοι αποβλήτου που θέλουν να τοποθετήσουν στο αμμορυχείο περιλαμβάνουν 675 τόνους από τα δεκατρία αυτά μέταλλα και έντεκα χιλιάδες τόνους μαγγανίου. Εδώ θα μας χρειαστεί ένα μικρό παιδί να απαντήσει αν όλοι αυτοί οι τόνοι μετάλλων, μερικά από τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά, μπορούν να δημιουργήσουν κάποιους κινδύνους και χωρίς να του πούμε πως από τα μέταλλα αυτά δεν χρειάζεται πολύ για να γίνει ζημιά, πρόβλημα δημιουργούν και οι ελάχιστες ποσότητες! Εσείς τι θα απαντήσετε; Είναι «μη επικίνδυνο»; Θα κλείσετε τα μάτια και θα εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι τόνοι μετάλλων; Μήπως αρχίζετε να κλείνετε προς την εκτίμηση πως είναι «δυνητικά επικίνδυνο»; Όλο και κάποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσουν όλοι αυτοί οι τόνοι μετάλλων! Είναι οπωσδήποτε μια αλλοίωση και μια στρέβλωση της περιοχής! Γιατί να βρίσκονται όλοι αυτοί οι τόνοι εκεί; Παίρνετε την ευθύνη να τα δεχτείτε επειδή σας διαβεβαιώνουν κάποιοι που έχουν συμφέρον να τα φέρουν εδώ πως είναι «μη επικίνδυνα»; Πως είναι σαν να μην υπάρχουν; Πως αυτές οι ποσότητες είναι κάτω από τα επίσημα όρια και τους κανονισμούς της ταφής;

2. Είναι γνωστό φυσικά και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας, το εξήγησα και παραπάνω με τη σταγόνα, πως όταν ένα τέτοιο υλικό έρχεται σε επαφή με το νερό μεταφέρονται μέσα στο νερό ιόντα μετάλλων από αυτά φυσικά που περιλαμβάνονται στη σύστασή του! Τι θα μεταφερθεί στο νερό από το βιομηχανικό αυτό απόβλητο; Βάριο, αρσενικό, αντιμόνιο, χαλκός, μόλυβδος, ψευδάργυρος, κοβάλτιο, χρώμιο, νικέλιο, κάδμιο, τιτάνιο, βανάδιο και μολυβδαίνιο και φυσικά μαγγάνιο! Μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες; Οι ποσότητες που μεταφέρονται εξαρτώνται από τη διαλυτότητα του κάθε μετάλλου. Για το συγκεκριμένο απόβλητο βρέθηκε πως μεταφέρονται μεγαλύτερες ποσότητες μαγγανίου, ψευδαργύρου, μολύβδου και χαλκού, αλλά φυσικά και όλα τα υπόλοιπα μέταλλα διαλύονται, έστω λιγότερο. Είναι μικρές οι ποσότητες που μεταφέρονται; Ποιος μπορεί να μας απαντήσει σ’ αυτό; Η κάθε ποσότητα είναι μεγαλύτερη από όλες τις μικρότερές της και μικρότερη από όλες τις μεγαλύτερές της. Τι είναι μικρό και τι μεγάλο; Αυτοί επικαλούμενοι τα όρια, τους νόμους, τις οδηγίες και τους κανόνες θα μας πουν πως είναι μικρές. Εμείς όμως θα δεχτούμε αυτό το επιχείρημα; Δεν πρέπει να σκεφτούμε πως αφενός έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος αν μας καταφέρουν να τα δεχτούμε και αφετέρου πως η μεταφορά των μετάλλων στο νερό είναι μια διαδικασία που από τη στιγμή που θα αρχίζει θα συνεχίζεται για πάντα, μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, και έστω σιγά-σιγά αλλά σταθερά η περιοχή θα εμπλουτίζεται αδιάλειπτα με βαρέα μέταλλα που θα τα μεταφέρει το νερό παντού όπου πάει και ακόμα πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον που θα είχε ως αποτέλεσμα τη επιτάχυνση της διάλυσης των μετάλλων; Επομένως επιβεβαιώνεται και με τη διάλυση των μετάλλων πως το βιομηχανικό αυτό απόβλητο μπορεί να χαρακτηριστεί «δυνητικά επικίνδυνο» και φυσικά λόγω αυτής της διάλυσης μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «μη αδρανές».

Θα το προστατέψουν για να μην έρχεται σε επαφή με το νερό; Τα μέταλλα θα είναι εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Για πόσα χρόνια μπορούν να εγγυηθούν γι αυτό; Για δέκα; Τι θα συμβεί αν δεν καταφέρουν να το απομονώσουν μετά τα δέκα χρόνια ή και πιο πριν; Θα έρθουν και θα το πάρουν πίσω; Ποιος μπορεί να βεβαιώσει μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η εταιρία;

Για τα επίσημα όρια, τους σχετικούς νόμους, τις οδηγίες, τους κανόνες και τα πρωτόκολλα έχω μιλήσει και δεν θα τα επαναλάβω πάλι! Απαντήστε αν μπορείτε!

Η μόνη περίπτωση που υπάρχει να ασχοληθώ πάλι με τα «επιχειρήματά» σας είναι αν προσπαθήσετε να ανασκευάσετε τα επιχειρήματά μου, και τα επιστημονικά και τα πολιτικά, και την τεκμηρίωσή μου, όπως προκύπτει από όλα αυτά τα κείμενα που δημοσίευσα και έχετε υπόψη. Σ’ αυτά τα επιχειρήματα θα πρέπει επίσης να απαντήσουν είτε δημόσια είτε από μόνος του ο καθένας με τη συνείδησή του όλοι όσοι θα ψηφίσουν για το θέμα των βιομηχανικών αποβλήτων στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνέλθει για να ξανασυζητήσει το θέμα.

Πάντως σας ευχαριστώ για τις αντιρρήσεις σας κι ας ήταν πολλές φορές κακόπιστες, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία για κάποιες επιπλέον απαραίτητες διευκρινίσεις που ελπίζω πως θα τις διαβάσουν κι άλλοι που είναι υπέρ των αποβλήτων και προπαντός και αυτοί που θα ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο και θα τις πάρουν υπόψη πριν τοποθετηθούν αυτή τη δεύτερη φορά! Αλλά ας μην είναι οι αντιρρήσεις σας αυτές η μόνη σας συμβολή στην αποτροπή της τοποθέτησης των αποβλήτων μ’ αυτό τον έμμεσο τρόπο! Εσείς που έχετε αρχικά αντιρρήσεις, αν αλλάξετε στάση και προσχωρήσετε στην άλλη πλευρά, η κίνησή σας αυτή θα εκτιμηθεί διπλά όχι μόνο γιατί θα υπερασπιστείτε κι εσείς τον τόπο σας, αλλά και γιατί θα αποδείξετε πως διαλέγεστε πραγματικά ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που εφόσον πειστούν προσχωρούν στην αντίθεση άποψη! Το να έχει κανείς κάποιες απόψεις επειδή έτσι το κατάλαβε αρχικά δεν είναι κακό κι ας είναι λάθος οι απόψεις αυτές! Το κακό είναι να μην αλλάζει απόψεις όταν του εξηγούν ποια είναι η αλήθεια!

Προκόπης Διονυσίου Κωφός

Χημικός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπή λεωφορείου με 4 νεκρούς στην Χαλκιδική – Έσωσε τη γυναίκα και το παιδί του και ξεψύχησε!

Οι διακοπές 48 Ρώσων τουριστών έμελλε να έχουν το πιο τραγικό τέλος. Το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για να επιστέψουν στην πατρίδα τους, ανετράπη λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, παρασύροντας στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.
Όλοι τους ενήλικες, αφού τα παιδιά που βρίσκονταν στο μοιραίο λεωφορείο, είναι όλα σώα. Στο μοιραίο λεωφορείο τη στιγμή της ανατροπής βρίσκοταν 48 τουρίστες, ένας οδηγός και ένας συνοδός.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν εικόνες που λίγες φορές είχαν δει. Άνθρωποι τραυματισμένοι, διασκορπισμένοι. Συγκλονίζει η μαρτυρία πως ένας 36χρονος πατέρας, τραυματισμένος βαριά, έβγαλε από το λεωφορείο τη γυναίκα και το παιδί του και στη συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ορισμένοι απ” αυτούς είναι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τυριακίδης, τα τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, χωρίς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τυριακίδης, τα τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, χωρίς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν συνολικά εννέα τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι είναι υπό πλήρη έλεγχο. Δύο άτομα υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, με τη μία περίπτωση να είναι σοβαρότερη, με πολλαπλά κατάγματα κι άλλα τραύματα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών που είχαν παγιδευτεί μέσα στο λεωφορείο στέφθηκε με επιτυχία.

Το μοιραίο τροχαίο στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σχεδόν στην είσοδο της Θεσσαλονίκης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία του δυστυχήματος είναι η ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της βροχής.
Ο οδηγός του λεωφορείου, που σώθηκε και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Στο σημείο, ο δρόμος έχει δυο δεξιές στροφές, είναι κατηφορικός και δεν υπάρχει φωτισμός.

Το λεωφορείο σύρθηκε στο δρόμο για αρκετά μέτρα. Οι εικόνες που μετέδωσε νωρίς το πρωί η τηλεόραση του ΣΚΑΙ το έδειχναν τουμπαρισμένο στη μέση του δρόμου. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας κατάφεραν να το σηκώσουν περίπου στις 07:10 και να ανοίξει ο δρόμος, που έως εκείνη την ώρα ήταν κλειστός.
Το λεωφορείο μεταφέρθηκε στην Τροχαία για να ελεγχθεί και να βρεθούν τα αίτια της ανατροπής του.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε παρτίδα κριτσινιών ELITE

Παρτίδα κριτσινιών σίτου με ηλιόσπορο, της εταιρείας ELITE ανακαλεί προληπτικά ο ΕΦΕΤ λόγω δυσάρεστης οσμής και γεύσης. 

Στην απόφαση αναφέρεται:

"Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ELBISCO – Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων», Πικέρμι Αττικής, σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "κριτσίνι σίτου με ηλιόσπορο", ελληνικής παρασκευής, το οποίο εμφάνισε δυσάρεστη οσμή και γεύση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την επιχείρηση, η συγκεκριμένη απόκλιση από τα συνήθη οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αποδόθηκε στην τάγγιση του ηλιόσπορου, ο οποίος αποτελεί συστατικό του προϊόντος.

Πρόκειται για το προϊόν «Elite – Ζυμώματα Κριτσίνια Σίτου με Ηλιόσπορο», σε συσκευασία των 340 g, με τα εξής στοιχεία :
i) αρ. παρτίδας 23042012 και ημ. λήξης 23/10/2012,

ii) αρ. παρτίδας 25042012 και ημ. λήξης 25/10/2012,

iii) αρ. παρτίδας 26042012 και ημ. λήξης 26/10/2012,

iv) αρ. παρτίδας 08052012 και ημ. λήξης 8/11/2012,

v) αρ. παρτίδας 15052012 και ημ. λήξης 15/11/2012 και

vi) αρ. παρτίδας 07062012 και ημ. λήξης 7/12/2012.

Το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται στην εγχώρια αγορά από την επιχείρηση «ELBISCO – Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων», Πικέρμι Αττικής.

Η επιχείρηση «ΕLBISCO – Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων» άμεσα προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος, ως όφειλε, ενώ από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται κάτωθι, προληπτικά να μην το καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι : «Σε μία περίοδο δύσκολη για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, οι επιχειρήσεις τροφίμων, και ακόμη περισσότερο οι βιομηχανίες, οφείλουν να διατηρούν την ποιότητα των προϊόντων τους σε υψηλά επίπεδα διασφαλίζοντας, σε κάθε περίπτωση, την υγεία των καταναλωτών, ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα, ενδεχομένως, αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ βρίσκονται σε επιφυλακή παρεμβαίνοντας άμεσα σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται αποκλίσεις από όσα ορίζει η νομοθεσία".
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Το πρόγραμμα της 10ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας 21, 22 & 23-9

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Πλούσιο το πρόγραμμα της 10ης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας

* ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 21, 22 & 23/9 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
* 22/9 ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ – ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Για 10η συνεχή χρόνια πραγματοποιείται στην Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου η καθιερωμένη έκθεση αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας Νομού Πιερίας.

Η φετινή έκθεση, που συνδιοργανώνεται από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και την αντιπεριφέρεια Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21/9 (Παρασκευή), 22/9 (Σάββατο) και 23/9 (Κυριακή) στο δημοτικό στάδιο Καρίτσας.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7.30 το βράδυ.

Κάθε χρόνο στην έκθεση συμμετέχουν όχι μόνο τοπικοί, αυτοδιοικητικοί και αναπτυξιακοί φορείς, συμμετέχουν και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, κάποια στελέχη των οποίων, ιδιαίτερα την ημέρα των εγκαινίων, παρουσιάζουν παραδοσιακό πρόγραμμα για ψυχαγωγία όλων των επισκεπτών.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του τριήμερου έχει ως εξής:  
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 7.30 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από πολιτιστικούς φορείς της Πιερίας με τη συνοδεία τοπικών μουσικών σχημάτων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 5.00 μ.μ. Ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και η Νέα ΚΑΠ 2014 – 2020» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας.

Ώρα 7.30 μ.μ. Αγιασμός – Χαιρετισμοί Επισήμων – Εγκαίνια Έκθεσης.

Ώρα 8.30 μ.μ. Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα της Φυλιώ Πυργάκη – Αντάμωμα Χορευτικών Τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 8.00 μ.μ. Έντεχνη Λαϊκή Μουσική με την Ορχήστρα Νέων Δίου.

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Όπως είναι γνωστό, η δημοτική ενότητα Δίου τού δήμου Δίου-Ολύμπου, είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή με κύρια παραγωγή τον καπνό. Παλιότερα, με την ολοκλήρωση της συγκομιδής τού καπνού, κάθε Σεπτέμβριο, οι αγρότες γιόρταζαν αυτό το γεγονός το οποίο είναι γνωστό, μέχρι σήμερα, με την επωνυμία «Κριτσμάς».

Ωστόσο, η μεγάλη ποικιλία των αγροτικών προϊόντων που παράγει η πιερική γη, οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και οι απαιτήσεις των καιρών άνοιξαν τον δρόμο ώστε ο δήμος Δίου-Ολύμπου να δώσει ένα νέο χαρακτήρα στη μικρή αυτή γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πρωτοποριακή και αναγνωρισμένη αγροτική έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα.

Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, την ποιοτική – βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων τής περιοχής, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο, το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό αλλά και την προβολή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων τού δήμου και του νομού, δημιουργήθηκε μια νέα πραγματικότητα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας αποτελεί πλέον έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2003 από τον τ. δήμο Δίου και που συνεχίζει να παρουσιάζει και να αναδεικνύει κάποιες νέες δυνατότητες του αγροτικού κόσμου ενώ παρέχει πληροφορίες για τις προοπτικές στην αγροτική οικονομία τής περιοχής.

Επιπλέον, κατά την ημέρα των εγκαινίων, κάθε χρόνο, παρουσιάζονται από αρμόδιους προσκεκλημένους κάποια από τα προβλήματα του αγροτικού χώρου, κατατίθενται ορισμένες προτάσεις για επίλυσή τους, γίνονται όμως και ανακοινώσεις για σημαντικά ζητήματα καθώς και για νέες εξελίξεις στην αγροτική ανάπτυξη.

Ακόμη, αρμόδια πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα της έκθεσης και να κουβεντιάσουν με παλιούς και νέους αγρότες για θέματα που τους απασχολούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, με την ενοικίαση χώρων για εγκατάσταση περιπτέρων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη δημοτική ενότητα Δίου (2351 351 000 και 002) καθώς και με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα (6976 61 61 51).
Διαβάστε περισσότερα...

Η πολιτεία, τα κενά και η Χρυσή Αυγή

Tου Σταυρου Λυγερου
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ανεβαίνει. Οι Ελληνες δεν έχουν προσβληθεί από κάποιον μυστηριώδη ακροδεξιό ιό. Υπάρχουν αιτίες, που μία μέχρι πρότινος περιθωριακή οργάνωση έχει τέτοια απήχηση. Και οι αιτίες είναι η παράνομη μετανάστευση, η διάσπαρτη εγκληματικότητα και η διάχυτη ανομία.

Οσοι νομίζουν ότι με τις καταγγελίες περί ναζιστών, ταγμάτων εφόδου κ. λπ. θα ανασχέσουν το λαϊκό ρεύμα υπέρ της Χρυσής Αυγής πλανώνται. Η πολιτεία αφήνει επικίνδυνα κενά. Η φύση και η ζωή, όμως, απεχθάνονται τα κενά. Η Χρυσή Αυγή δεν κερδίζει έδαφος στην κοινωνία με ιδεολογικούς όρους. Το κερδίζει, επειδή καλύπτει με τον δικό της βίαιο και απεχθή τρόπο τα κενά.

Εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι των αθηναϊκών συνοικιών που έχουν μετατραπεί σε άτυπα γκέτο, διαμαρτύρονται για τη ραγδαία επιδείνωση της καθημερινότητάς τους. Οι δραματικές εκκλήσεις τους προς τον δήμο, την κυβέρνηση και τα κόμματα, όμως, δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Ακόμα χειρότερα, αντιμετωπίζονταν σαν ρατσιστές!

Είναι πολιτικά ανήθικο, όμως, φιλελεύθεροι αστοί και εύποροι αριστερίζοντες, από την απόσταση ασφαλείας των βορείων προαστίων, να κουνάνε το δάκτυλο και να παραδίδουν αντιρατσιστικά μαθήματα σ’ αυτούς που βιώνουν εφιάλτη. Είναι ανέξοδο και εύκολο να πουλάς ανθρωπισμό, όταν δεν υφίστασαι τις επιπτώσεις, όταν η μόνη σχέση σου με τους παράνομους μετανάστες είναι να τους χρησιμοποιείς ως υπηρετικό προσωπικό. Αυτού του είδους οι αντιρατσιστικές κορώνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να τροφοδοτούν πολιτικά τη Χρυσή Αυγή.

Ενώ η πολιτεία ολιγωρούσε για να μην ενοχλήσει εργοδότες που χρησιμοποιούσαν «μαύρη εργασία», ενώ τα αριστερά κόμματα στρουθοκαμήλιζαν στις ιδεοληψίες τους, η Χρυσή Αυγή έκανε ακτιβισμό. Ετσι ο Νίκος Μιχαλολιάκος το 2010 απέσπασε στον Δήμο Αθηναίων 5,3% και στις προβληματικές συνοικίες μέχρι και 20%. Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, λοιπόν, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Υποκαθιστώντας την πολιτεία στη Ραφήνα και αλλού, η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται προστάτης των νομίμων εμπόρων, οι οποίοι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από το εκτεταμένο παρεμπόριο. Την ίδια ώρα που η πολιτεία κωφεύει στις διαμαρτυρίες τους, αλλά τους φορτώνει με πρόσθετα φορολογικά βάρη. Προφανώς, οι χρυσαυγίτες διέπραξαν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής και πρέπει να δικασθούν. Στη συνείδηση ενός ολοένα και μεγαλύτερου ακροατηρίου, όμως, η πράξη τους είναι δικαιωμένη. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Παλαιότερα, λαϊκοί άνθρωποι, όταν ένιωθαν ότι αδικούνται, απειλούσαν με καταγγελία στους «τηλεοπτικούς εισαγγελείς» που τότε δέσποζαν στα κανάλια. Η κάθε είδους υποκατάσταση της πολιτείας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υφίσταται αξιόπιστο κι αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου. Οι θεσμοί υπάρχουν, αλλά, όπως λειτουργούν, διά παραλείψεως τροφοδοτούν την κάθε είδους ανομία.

Οσο η πολιτεία θα αφήνει κενά κι όσο η κρίση θα απαξιώνει το κατεστημένο πολιτικό και μιντιακό σύστημα, το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής θα μεγαλώνει. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όσοι επιχειρούν να συνδέσουν την άνοδό της με το ιδεολογικοπολιτικά αδέσποτο κίνημα των «Αγανακτισμένων» για άλλη μια φορά καταφεύγουν σε φθηνές προπαγανδιστικές ερμηνείες.


Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Δ .Τ. κ. Γ. Παπασταμκου - Βρυξέλλες, 14 Σεπτεμβρίου 2012 - Η διαμόρφωση στρατηγικής εξόδου της Ελλάδος από την κρίση προϋποθέτει κλίμα εμπιστοσύνης

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στη Βαυαρία για τη σωτηρία του ευρώ. Παρενέβησαν επίσης ο πρώην Πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Ε. Στόιμπερ και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μ. Βέμπερ.
Στην ομιλία του ο κ. Παπαστάμκος απέδωσε την κρίση τόσο στις δομικές αστοχίες της ΟΝΕ όσο και στις χαμένες ευκαιρίες προσαρμογής και ελλειπτικής ενσωμάτωσης των κρατών μελών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση. Για την "Ελλάδα σε κρίση" σημείωσε ότι η ελληνική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό κρίση ελλειπτικού εξευρωπαϊσμού. Το πλέον εμφατικό σημείο ελλειπτικού (εξ)ευρωπαϊσμού συνιστά για τη χώρα μας η μη συνειδητοποίηση εκ μέρους του ελληνικού συστήματος διακυβέρνησης των υποχρεώσεων, που το ίδιο ανέλαβε, συνομολογώντας την αυτοδέσμευσή του από την ευρωπαϊκή ζώνη
δημοσιονομικής σταθερότητας.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαστάμκος, η προσχώρηση της Ελλάδος στην Ευρωζώνη την κατέταξε στον πρώτο ομόκεντρο κύκλο της διαβαθμισμένης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η κορυφαία αυτή πράξη έφερε μαζί της δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ευκαιρίες και κινδύνους. Έφερε μαζί της και το βάρος προσαρμογής λόγω της μετάβασης από την εθνική στη μετα-εθνική (νομισματική) εξουσία. Το βάρος της προσαρμογής δεν βρέθηκε, δυστυχώς, στο επίκεντρο μίας εθνικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Αντ' αυτού υπήρξε διατήρηση των στρεβλώσεων, που είχαν συσσωρευθεί, ελάχιστες συγκρούσεις με αμυντικογενή συμφέροντα, καμία αποδόμηση των διευθυνουσών ολιγαρχιών.
Ο κ. Παπαστάμκος παρουσίασε με δείκτες τη δραματική επιδείνωση του κοινωνικού πορτραίτου της Ελλάδος, ως συνέπεια της εφαρμοζόμενης συνταγής της τρόϊκα. Οι δραστικές περικοπές για εκατομμύρια πολίτες μέσω των αλλεπάλληλων πακέτων λιτότητας εμφανίζονται να μην αρκούν, αλλά βυθίζουν τη χώρα στην ανασφάλεια, στην ανεργία και στη στέρηση αναπτυξιακών κεφαλαίων. Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό οικονομικό κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς μία αποδοτική μεσαία τάξη. Η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί ουσιώδη συνιστώσα της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, μπορεί να οδηγήσει σε εντροπία το οικονομικό και κατ' επέκταση το πολιτικό σύστημα.. Ένας τέτοιος κίνδυνος διαγράφεται σήμερα για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπαστάμκος.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξει μία συνεκτική, διαφανής και αποτελεσματική ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα. Η διαμόρφωση μίας τέτοιας στρατηγικής προϋποθέτει, όμως, τη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης. Πώς είναι δυνατόν να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα όταν καθημερινά βομβαρδίζεται από αρνητικές κλισέ- παραστάσεις για την Ελλάδα; Όταν, παρά τις δυσβάστακτες κοινωνικές επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας, οι ίδιοι οι Έλληνες ως παραγωγικοί πολίτες, κατηγορούνται από λαϊκίστικα ευρωπαϊκά μέσα και πολιτικούς, οι οποίοι δεν είναι φορείς κοσμοαντίληψης;
Η Ελλάς χρειάζεται ένα συνολικό προγραμματικό σχέδιο αναπτυξιακής φυγής προς τα εμπρός με ρηξικέλευθες τομές θεσμικού, οργανωτικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα, υπογράμμισε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, κλείνοντας την ομιλία του. Χρειάζεται ένα φιλόδοξο, ρεαλιστικό και δημοκρατικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας - χωρίς αμφιταλαντεύσεις- στηριζόμενο στη μέγιστη δυνατή συμφωνία των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων, αλλά κυριάρχως σε μία περισσότερο αποφασιστική πολιτική κατεύθυνση. Σε ένα τέτοιο σχέδιο η ΕΕ καλείται να είναι σύστοιχη και αλληλέγγυα με την Ελλάδα..
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος από τη δήλωση Παναγιωτόπουλου για τη διάλυση του στρατού

Στα πρόθυρα σύρραξης τα υπουργεία Οικονομικών 
και Άμυνας για τους μισθούς των στρατιωτικών

Εδώ και εβδομάδες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος αντιδρά με κάθε ευκαιρία στο σενάριο της περαιτέρω μείωσης των μισθών των στρατιωτικών.

Την Πέμπτη όμως, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος βρήκε ένα διαφορετικό τρόπο να εκφράσει την άποψή του ότι δεν θα πρέπει να ξαναμπει μαχαίρι στις αποδοχές των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

«Ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε το πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας και της εθνικής κυριαρχίας», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο νοών νοείτω.

Θέλουν κάποιοι να διαλύσουν τις ένοπλες δυνάμεις; Είναι οι Γερμανοί πάλι, αυτή τη φορά ως δανειστές που θέλουν να καταστρέψουν τη δομή του ελληνικού στρατού; Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος; Πώς ακριβώς θα αντιδράσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να περικόψει κατά 7% τους βασικούς μισθούς όλων των στρατιωτικών χωρίς διαχωρισμούς σε μάχιμους και μη μάχιμους (σσ. επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα θιγούν τα 6 επιδόματα των πιο μάχιμων κατηγοριών των ενστόλων); Έχει αποφασίσει ο κ. Παναγιωτόπουλος να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού αν επισημοποιηθεί το κούρεμα των μισθών των στρατιωτικών κατά 7%;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν όταν έγινε γνωστή η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου περί Γερμανών κατακτητών και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Επισημαίνεται ότι το πρωί της Πέμπτης ο κ. Παναγιωτόπουλος επέλεξε να απαντήσει στην άποψη του υπουργείου Οικονομικών ότι τα ισοδύναμα μέτρα του Πενταγώνου απορρίφθηκαν από την τρόικα, με ένα σχόλιο που αποδίδεται σε «κύκλους» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Σε ό, τι αφορά το θέμα των ισοδύναμων μέτρων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε αναλυτική κατάσταση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία επεξεργάστηκαν προηγουμένως οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι επιτελείς τους. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται δραστικές μειώσεις λειτουργικών εξόδων kαθώς επίσης και μεγάλες μειώσεις εξοπλιστικών δαπανών, που αφορούν σε κατάργηση εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε τροποποιήσεις, προς τα κάτω, του ύψους υφισταμένων συμβάσεων. Οι μεγάλες αυτές μειώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν μετάθεση ή μετακύληση του χρόνου πληρωμής των συγκεκριμένων ποσών, αλλά αποτελούν δραστικές και πραγματικές περικοπές», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει σχόλιο γι' αυτή την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-12 - Με άλογα μεταφορά τής εικόνας τού αγίου Διονυσίου από το μετόχι στο παλιό μοναστήρι του αγίου στον Όλυμπο

ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Με άλογα μεταφορά της εικόνας του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στο παλιό μοναστήρι
* ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
* ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Δ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γ. ΚΩΤΟΥΛΗ


Τηρήθηκε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, με άλογα, από το μετόχι στο παλιό μοναστήρι του αγίου, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τα άλογα ξεκίνησαν από το πάρκο Λιτοχώρου, έκαναν τον γύρο της κεντρικής πλατείας και στη συνέχεια μετέβησαν στο νέο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, για την παραλαβή της εικόνας, ύστερα βέβαια από συνεννόηση με την Ιερά Μονή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ιππικού ομίλου Λιτοχώρου, Δημήτρης Παπαθανασίου, ο σύλλογος συνεχίζει να τηρεί το παλιό έθιμο για μεταφορά της εικόνας του αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω από το μετόχι στο παλιό μοναστήρι, όπου παραδίδεται στις 6.00 το απόγευμα για να ξεκινήσει ο Μέγας Εσπερινός.

«Το έθιμο πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Παλιότερα, σαν σήμερα, παραμονή της εορτής του Τιμίου Σταυρού, πολύς κόσμος ανέβαινε με τα ζώα στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Οι άνθρωποι αυτοί μετέφεραν και την εικόνα του αγίου όπου και γινόταν πανηγύρι την ημέρα της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Εμείς λόγω αυτής της παράδοσης το συνεχίσαμε το έθιμο αλλά και το εμπλουτίσαμε», τόνισε ο κ. Παπαθανασίου.

Ο πρόεδρος του ιππικού ομίλου Λιτοχώρου είπε επίσης ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2002 από μια παρέα φίλων που αγαπούν τα άλογα, αγαπούν τη φύση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΚΩΤΟΥΛΗΣ.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Κωτούλης, ανέφερε τα εξής: «Χρόνια πολλά σε όλους, ενόψει της μεγάλης εορτής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τα μέλη του ιππικού ομίλου Λιτοχώρου, για μια ακόμη φορά, πιστοί στην παράδοση, μεταφέρουν την εικόνα του αγίου από το μετόχι στο παλιό μοναστήρι.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχηθώ στα μέλη του ιππικού ομίλου να συνεχίσουν τις προσπάθειες που κάνουν και να δηλώσω ότι εμείς ως δήμος Δίου-Ολύμπου θα είμαστε αρωγοί στις δράσεις τους για τη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας».
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.Tι εορτάζουμε την μέρα αυτή.

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού
Το έτος 326 η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Ο θείος ζήλος, όμως, έκανε την αγία Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές.

Σε κάποιο σημείο βρέθηκαν τρεις σταυροί. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς ιερείς, αφού έκαναν δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβεστάτης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.

Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ. Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το Τίμιο Ξύλο. Επειδή όμως συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό, ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό, για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι.

Αυτή, λοιπόν, την ύψωση καθιέρωσαν οι Άγιοι Πατέρες να γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, για να μπορέσουμε κι εμείς να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν όπλο κατά του διαβόλου.

Η μέρα έχει καθιερωθεί ως αυστηρή μονοήμερη αλάδωτη νηστεία για την εκκλησία μας,εκτός αν συμπέσει την Κυριακή.Τότε καταλύεται λάδι.

Απολυτίκιο
Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.

Διαβάστε περισσότερα...

EKTAKTO ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σας διαβιβάζουμε το (2) σχετικό έγγραφο της ΓΓΠΠ, με το συνημμένο ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ που ισχύει από Πέμπτη 13-09-2012 έως Κυριακή 16-09-2012, για ενημέρωση σας και ανάλογη εφαρμογή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες , ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες.

να συστήσουν ειδικότερα στους πολίτες, να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και ειδικότερα:
•• Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
•• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
•• Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.
•• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
•• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
•• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ μέσω των ΜΜΕ.
•• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Αγρ/μος Τοπ/φος Μηχανικός με Β΄βαθμό
Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάρια για εντοπισμό γκέι παιδιών!

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας άρχισε να οργανώνει σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους δασκάλους και τους γονείς να εντοπίζουν ενδείξεις ομοφυλοφιλίας στα παιδιά, γεγονός που υπογραμμίζει την άνοδο του θρησκευτικού συντηρητισμού στη χώρα αυτή, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

Μέχρι στιγμής το Ίδρυμα Δασκάλων της Μαλαισίας έχει οργανώσει 10 σεμινάρια σ' όλη τη χώρα. Η συμμετοχή στο τελευταίο, την περασμένη Τετάρτη, έφτασε τα 1.500 άτομα, δήλωσε εκπρόσωπος των οργανωτών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Είναι ένα πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό γεγονός, στο κάτω-κάτω όλες οι θρησκείες είναι βασικά εναντίον αυτού του τύπου της συμπεριφοράς", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Μάρτιο πως εργάζεται για να περιορίσει το "πρόβλημα" της ομοφυλοφιλίας, ιδιαίτερα μεταξύ των μουσουλμάνων που αποτελούν πάνω από το 60% των 29 εκατομμυρίων κατοίκων της Μαλαισίας. Σύμφωνα με έντυπα που διανεμήθηκαν σ' ένα πρόσφατο σεμινάριο, στις ενδείξεις ομοφυλοφιλίας στα αγόρια περιλαμβάνονται οι προτιμήσεις τους στα στενά ρούχα με φωτεινά χρώματα και στις μεγάλες τσάντες, ανέφεραν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Για τα κορίτσια, οι λεπτομέρειες είναι λιγότερο σαφείς. Τα κορίτσια με λεσβιακές τάσεις δεν συμπαθούν τους άνδρες και τους αρέσει να κάνουν παρέα και να κοιμούνται συντροφιά με γυναίκες, αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Η Μαλαισία αποδοκιμάζει το στοματικό και το ομοφυλοφιλικό σεξ θεωρώντας πως αντιβαίνουν στη φυσική τάξη. Βάσει της νομοθεσίας, οι παραβάτες --άνδρες και γυναίκες-- μπορεί να τιμωρηθούν με κάθειρξη ως 20 ετών, με ραβδισμό ή με επιβολή προστίμου.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Τ κ. Παπαστάμκου: Ποιοτικά και παραδοσιακά προϊόντα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Γεωργίας


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε πρόταση Κανονισμού για τα συστήματα ποιότητος των γεωργικών προϊόντων που αντανακλά καίριες ελληνικές θέσεις κατόπιν τροπολογιών του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητή κ. Γιώργου Παπαστάμκου, μέλους της αρμόδιας Επιτροπής Γεωργίας

Υιοθετήθηκε σήμερα από την Ολομέλεια η Έκθεση της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για τα συστήματα ποιότητος των γεωργικών προϊόντων. Στο εγκριθέν κείμενο έχουν ενσωματωθεί τροπολογίες του κ. Παπαστάμκου, οι οποίες αντανακλούν καίριες ελληνικές θέσεις.

Η ενωσιακή πολιτική για την ποιότητα των γεωργικών προϊόντων παρέχει αναγνώριση των χαρακτηριστικών υψηλής αξίας, καθώς και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων των γεωργικών προϊόντων, κυρίως μέσω των ακολούθων συστημάτων: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν και Βιολογική Γεωργία.

Στόχος της νομοθετικής πρότασης, όπως υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια επί τη βάσει προηγούμενης συμφωνίας μεταξύ της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ και του καθ' ύλην αρμοδίου Συμβουλίου Υπουργών, είναι η ενίσχυση των ισχυόντων συστημάτων ποιότητας και η απλοποίηση των διαδικασιών τους, καθώς και η προσθήκη νέων "ενδείξεων ποιότητος".

Ειδικότερα, ο Κανονισμός καθιερώνει ως προαιρετική ένδειξη ποιότητος τον όρο «προϊόν ορεινής παραγωγής». Επιπλέον, δεσμεύει την Κομισιόν να υποβάλει -εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του Κανονισμού- έκθεση σχετικά με την καθιέρωση της ένδειξης «προϊόν νησιωτικής γεωργίας», για προϊόντα των οποίων οι πρώτες ύλες προέρχονται από νησιωτικές περιοχές. Στην περίπτωση των μεταποιημένων προϊόντων, η μεταποίηση πρέπει επίσης να γίνεται σε νησιωτικές περιοχές, εάν αυτό επηρεάζει ουσιαστικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος. Ομοίως, προβλέπεται η υποβολή έκθεσης εκ μέρους της Κομισιόν για την καθιέρωση ενός νέου συστήματος επισήμανσης «τοπικής γεωργίας και άμεσης πώλησης».

Επιπλέον, υψίστης σημασίας για την ελληνική γεωργία είναι η αποτροπή τόσο της εμπορίας εντός της ΕΕ, όσο και της εξαγωγής σε τρίτες χώρες προϊόντων, τα οποία παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας καταχωρισμένων ονομασιών ελληνικών προϊόντων. Τα κράτη μέλη οφείλουν να διενεργούν ελέγχους για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις του Κανονισμού και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα σε περίπτωση παραβάσεων. Διασφαλίζεται μάλιστα προστασία των καταχωρισμένων ονομασιών/ενδείξεων όχι μόνον έναντι άμεσης ή έμμεσης χρήσης τους, αλλά και έναντι παραποίησης ή επίκλησής τους.

Τέλος, ενώ η Κομισιόν στην πρότασή της προέβλεπε την ακύρωση μίας ΠΟΠ, ΠΓΕ ή ενός ΕΠΙΠ, όταν μία ονομασία δεν χρησιμοποιείται επί πενταετία, ο κ. Παπαστάμκος, επί τη βάσει των ελληνικών θέσεων, είχε ζητήσει την επέκτασή της σε 10ετία, θέση που είχε υιοθετηθεί από την Επιτροπή Γεωργίας του ΕΚ. Στον συμβιβασμό που επετεύχθη με το Συμβούλιο επελέγη τελικώς η επταετία.

Ο κ. Παπαστάμκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η παραγωγή ποιοτικών και παραδοσιακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας συνιστά ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό γεωργικό τομέα. Απαραίτητη είναι η παροχή των κατάλληλων εργαλείων –σε επίπεδο ΕΕ- στους παραγωγούς για τη γνωστοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προϊόντων τους, και την προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και σε τρίτες χώρες".
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες από την παράδοση-παραλαβή της εικόνας του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω για την εορτή του Τιμίου Σταυρού στο παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου


Πηγή: imadofriends
Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-12 - Ελληνο-Σουηδική χορωδιακή συνάντηση στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 16-09-2012.

ΕΛΛΗΝΟ-ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9, ΩΡΑ 7.00 Μ.Μ. ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.
Σουηδική χορωδία έρχεται στο Λιτόχωρο για να τραγουδήσει για τους Έλληνες
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ
* ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΤΑΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»

Η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” έχει την χαρά αλλά κυρίως την τιμή να παρουσιάσει στο Ελληνικό κοινό, την Ελληνόφωνη χορωδία “Ορφέας” από την μακρινή για εμάς πρωτεύουσα της Σουηδίας την Στοκχόλμη.

Στην παράσταση που θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου θα συμμετέχει εκτός από την χορωδία “Ορφέας” και το τμήμα καντάδας της Δημοτικής μας χορωδίας, παρουσιάζοντας στους φίλους μας από την Σουηδία μια άλλη πλευρά της Ελληνικής μουσικής κουλτούρας.

Καλούμε όλα τα μέλη, τους φίλους και καθένα από εσάς που πιστεύει πως η μουσική είναι ανάγκη για έκφραση και πως χτίζει γέφυρες και ενώνει τους ανθρώπους και σκορπίζει χαρά και κατανόηση, να συμμετάσχετε.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
Η χορωδία “Ορφέας” δημιουργήθηκε το 2005, από ανθρώπους πολλών εθνοτήτων που ζουν στη Σουηδία και τους συνδέει η αγάπη για τον Ελληνικό πολιτισμό και την μουσική. Στο ρεπερτόριο της συμπεριλαμβάνονται τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει από όλο το εύρος της Ελληνικής μουσικής.

Μαέστρος της χορωδίας είναι ο Rolando Pomo καταξιωμένος στη Σουηδία μουσικός, Αργεντίνικης καταγωγής, του οποίου οι γνώσεις, η πείρα και η αγάπη για το ελληνικό τραγούδι έχουν εμπνεύσει την χορωδία και τα μέλη της. Στο πιάνο συνοδεύει ο διεθνούς φήμης Σουηδός πιανίστας Johan Sandback.

Η χορωδία “Ορφέας” πέρα από την αγάπη που έχει για την ελληνική μουσική έχει σκοπό την διάδοση της στη Σουηδία, έχοντας έως σήμερα συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις με αφορμή μεγάλες Ελληνικές αλλά και Σουηδικές γιορτές. Όνειρο της χορωδίας, από την σύσταση της, ήταν να έρθει στην Ελλάδα και να τραγουδήσει για τους Έλληνες.

Το ρεπερτόριο της ελληνόφωνης σουηδικής χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο iPhone 5 (video)

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ - ΣΚΟΤΙΝΑ 1 - 0


Δεύτερη νίκη σημείωσε σήμερα η ΔΟΞΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ όπου έπαιξε φιλικό εναντίον της έμπειρης ομάδας της ΣΚΟΤΙΝΑΣ.
 

Η ομάδα του Bασίλη Mασταγγά έδειξε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το πρώτο φιλικό.
 

Ό αγώνας ήταν πάρα πολύ καλός πάνω σε φιλικό κλίμα με πολλές φάσεις.
 

Τό γκόλ σημειώθηκε στο 75 περίπου σε φάουλ που κερδίθηκε μέσα στην μικρή περιοχή απο προσπάθεια του ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ και εκτέλεσε πέναλντι ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ σημειώνοντας το 1 - 0
 

Άψογες και οι δύο ομάδες για τον χαρακτήρα και το ήθος τους.
 

πολύ καλή η διαιτησία
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι διαδικασίες πώλησης του 29% του ΟΠΑΠ

Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την ερχόμενη Τετάρτη θα εγκριθεί η διαγωνιστική διαδικασία του ΟΠΑΠ
Κατά την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, θα εγκριθεί η έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται ακόμη στην ημερήσια διάταξη είναι η έγκριση του τελικών συμβατικών κειμένων για την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού, για την παραχώρηση του δικαιώματος έκδοσης κρατικών λαχείων σε ιδιώτες επενδυτές, αλλά και η έναρξη της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 500 στρεμμάτων στην περιοχή της Κασιόπη Κέρκυρας.

24h NewsRoom
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω από τα 1,29 δολάρια ανέβηκε το ευρώ, μετά την απόφαση για τον ΕΜΣ

Το ευρώ ενισχύθηκε από το «πράσινο φως» που έδωσε σήμερα το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος διαθέτει 700 δισεκ. ευρώ για την παροχή βοήθειας σε χώρες της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα.

Το ευρώ έφθασε στο επίπεδο των 1,2918 δολαρίων, καταγράφοντας κέρδη 0,53%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται επίσης ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη 0,38%. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times, η απόφαση του δικαστηρίου της Καρλσρούης να επιτρέψει στη γερμανική κυβέρνηση να εγκρίνει την ίδρυση του ΕΜΣ ενθάρρυνε περισσότερο τους επενδυτές. Το γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι η Γερμανία δεν θα μπορεί στο μέλλον να αυξήσει τη χρηματοδοτική συμμετοχή της στον ΕΜΣ χωρίς προηγούμενη έγκριση του κοινοβουλίου της.

Η απόδοση των 2ετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησε κατά 7 μονάδες βάσης (0,07%) στο 2,86%. Αντίθετα, η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 8 μ.β. και έφθασε στο 1,62%.

Οι επενδυτές αναμένουν και το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, που διεξάγονται σήμερα, ενώ προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις από τις προτάσεις για την τραπεζική μεταρρύθμιση στην ΕΕ που ανακοίνωσε, επίσης σήμερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Εκτός της Ευρώπης, το κλίμα έχει βελτιωθεί από την πεποίθηση των επενδυτών ότι οι αμερικανικές και οι κινεζικές αρχές θα συνεχίσουν να παίρνουν μέτρα για να ενισχύσουν τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Απαντήσεις για την "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗΣ" του κ. Γ. Βλάχου & της κ. Ελ. Τσιφοδήμου

Κύριε Βλάχο,
Κυρία Τσιφοδήμου,

ως Διαχειριστής του ιστοτόπου - blog και επειδή έχετε εμπλέξει το όνομά μου στην επιστολή που έχετε αποστείλει στα ΜΜΕ οφείλω να επισημάνω τα εξής:

1. Ως Διαχειριστής του dionolympos blogspot φέρω ακέραια την ευθύνη για ότι δημοσιεύεται στον ιστότοπο "ΝΕΑ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ"
2. Ελέγχω πάντα το τί μου αποστέλλουν, το τί δημοσιεύω ή αναδημοσιεύω καθώς και τα σχόλια των επώνυμων ή ανώνυμων αναγνωστών - σχολιαστών μου.
3. Σας δηλώνω και παράλληλα σας προκαλώ να μου απαντήσετε ποιό κείμενο ή άρθρο ή λέξη εμπίπτει στα περί "αδικήματος του άρθρου 363 του Π.Κ. (συκοφαντική δυσφήμηση) ή, τουλάχιστον, του άρθρου 362 του Π.Κ. (απλή δυσφήμηση)" στα οποία και ανεφέρεστε. Εκτός και αν το αναρωτιέται κάποιος είναι μεμπτό ή μηνύσιμο.
4. Είναι τουλάχιστον ουτοπικό να διαμαρτύρεστε στο dionolympos blogspot για τις ανώνυμες δημοσιεύσεις κάποιων που ουσιαστικά αποτελούν παράγωγα των επώνυμων δηλώσεων των κ.κ. Δημόπουλου, Λάππα, Κουρίτα, Παπαχρήστου, Κωφού, Μακρίδη, Λέινα κ.α. καθώς και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας

Κύριε Βλάχο,
Κυρία Τσιφοδήμου,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΝΩΣ, σας καλώ να εκδώσετε ανακοίνωση όσον αφορά το dionolympos blogspot.
Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνω πως θα προασπίσω με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα και δικαιώματα τόσο του dionolympos blogspot όσο και τα προσωπικά μου.

Με τιμή,
Παπαζαχαρίας Ζαχ. Ιωάννης
Διαχειριστής του dionolympos blogspot
Διαβάστε περισσότερα...