Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου η Π.Ε.Πιερίας


Με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής συμμετείχε για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου.


Η 35η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στις 21 Φεβρουαρίου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχτηκε στο stand της πλήθος ενδιαφερομένων για τον ιδανικό 12μηνο προορισμό, την Πιερία.

Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εντυπωσιάστηκαν από την οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των φορέων τουρισμού.

Η έκθεση έριξε αυλαία στις 24 Φεβρουαρίου 2013 με την αποστολή της Π.Ε.Πιερίας να έχει προχωρήσει σε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Σερβίας και να έχει συμβάλει στην ανάδειξη των δυνατών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Άλλωστε, όπως, δήλωσε πρόσφατα και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας « στόχος μας είναι ο τόπος μας να αναδειχθεί μεταξύ των πιο ελκυστικών προορισμών και ο τουρισμός να αποτελέσει το όχημα της ανάπτυξης για την Πιερία».


To πλούσιο τουριστικό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό “ταξίδεψε” τους επισκέπτες της έκθεσης στον “παράδεισο” της Πιερίας, που αποχωρούσαν από την έκθεση με τις καλύτερες εντυπώσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις φυσικές ομορφιές, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού που μπορεί ο κάθε επισκέπτης να αναπτύξει στην περιοχή.

Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατεγράφη ο αριθμός των επισκεπτών που περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης και συγκέντρωσαν το απαραίτητο υλικό και πληροφορίες για τις επόμενες διακοπές τους.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού, κ. Αλέξης Πουλικίδης που στη διάρκεια της έκθεσης συναντήθηκε με Σέρβους τουριστικούς πράκτορες για την ενίσχυση της προβολής και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τουριστών ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου