Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Πέθανε ο Λάκης Σάντας.

 Πέθανε σε ηλικία 89 ετών μια εμβληματική φυσιογνωμία της αντίστασης και της αριστεράς, ο Λάκης Σάντας. Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε μαζί με το φίλο του Μανόλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης το 1941. Ο Σάντας απεβίωσε στις 7 το πρωί στο νοσοκομείο Σωτηρία. Τον αγωνιστή της αντίστασης αποχαιρέτισε με δηλώσεις της η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
ο Απόστολος Σάντας κάτω από την Ακρόπολη

Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της "σβάστικας" από τον ιερό βράχο.
Ο Απόστολος Σάντας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου 1941, ένα μήνα μετά την κατάληψη της Αθήνας και της Ελλάδας από τους Γερμανούς κατακτητές και σε ηλικίας 18 χρονών θα κατεβάσει, μαζί με το φίλο του και Μανόλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης.
Η ενέργεια αποτελούσε την πρώτη μορφή αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής και είχε μεγάλη απήχηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό εμπνέοντας χιλίαδες αγωνιστές της αντίστασης.
Γλέζος -Σάντας κατεβάζουν τη Σβάστικα
Εξιστορώντας το εγχείρημα υποστολής της σημαίας στον Ηλία Πετρόπουλο, είχε πει: «Κι έξαφνα ένα δειλινό που ήμαστε στο Ζάππειο και ο ήλιος έγερνε λούζοντας τον ορίζοντα με εκείνα τα χρώματα που μόνο ο αττικός ουρανός έχει, τα μάτια μας γύρισαν στον βράχο της Ακροπόλεως. Μέσα στο υπέροχο φόντο της δύσης σταθήκαμε και κοιτούσαμε. Και τότε... το βλέμμα μας έπεσε πάνω στη σημαία τους που υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη την αττική γη. Να τι πρέπει να τους κάνομε! Ήρθε η σκέψη σαν σπίθα. Να τους την πάρουμε. Να την γκρεμίσουμε και να την ξεσχίσουμε και να πλύνουμε έτσι τη βρωμιά από τον Ιερό Βράχο. Την είχαν στήσει αυτήν την ίδια την πολεμική τους σημαία οι Ναζί θριαμβευτικά ως τότε στη Βαρσοβία, στη Βιέννη, στην Αμβέρσα, στη Νορβηγία, στο Παρίσι και στο Βελιγράδι και απειλούσαν να τη στήσουν σε όλο τον κόσμο τότε. Μα εδώ είναι Ελλάδα. Είναι η μικρή χώρα που απ' αυτή ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Είναι η χώρα που δίνει το παράδειγμα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας».
Το 1942 εντάσσεται στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ και βγαίνει στο βουνό με τον ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, στη Φθιώτιδα και στην Αττικοβοιωτία και το 1944 τραυματίστηκε. Το 1946 εξορίζεται στην Ικαρία, το 1947 φυλακίζεται στην Ψυττάλεια, απ' όπου το 1948 στέλνεται στην Μακρόνησο. Θα διαφύγει στην Ιταλία και θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Καναδά, όπου θα ζήσει μέχρι το 1962. Το 1963 θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Σεμνός σε όλη του τη ζωή έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, ανώνυμοι».

 

Δηλώσεις

«Ο Λάκης Σάντας αφήνει πίσω του μια κληρονομιά που προκαλεί σεβασμό και δέος. Υπήρξε αληθινός ήρωας, πρόσωπο-σύμβολο για την Ελλάδα, που δεν εξαργύρωσε την προσφορά του και δεν αντάλλαξε τον πατριωτισμό και το δημοκρατικό μεγαλείο του. Καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Υπήρξε μια μορφή σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας. Με τις αρχές του, με τους αγώνες του, με τη στάση του, μας έδειξε έναν δρόμο που αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας. Δεν ήταν μόνο η γενναία ενέργειά του μαζί με τον Μανώλη Γλέζο απέναντι σε ότι συμβόλιζε τότε τον φασισμό, τη σβάστικα και το "χτύπημα" στην καρδιά του ναζισμού, ήταν και οι αγώνες του για την δημοκρατία, την αριστερά και την αξιοπρέπεια και πάνω απ' όλα η σεμνότητά του και το ήθος του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, που χαρακτήρισαν αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο», επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

 
«Ένας πρωταγωνιστής και σύμβολο του αγώνα του λαού μας κατά του φασισμού έφυγε από κοντά μας. Κατεβάζοντας μαζί με το Μανώλη Γλέζο τη σημαία του κατακτητή από την Ακρόπολη, το σύμβολο της Δημοκρατίας, άναψε την πρώτη φλόγα ελευθερίας σε μία Ευρώπη που ήταν στην πιο σκοτεινή στιγμή της νεώτερης ιστορίας της. Οι αγώνες του και η προσωπικότητά του αποτελούν πηγή έμπνευσης για το λαό μας, αλλά και για κάθε άνθρωπο που μάχεται για την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

 
«Με το παράδειγμά του, έδωσε στους Έλληνες, μέσα στην καταχνιά της κατοχής, το δικαίωμα να ελπίζουν, το κουράγιο να παλεύουν και τη δυνατότητα να επαναλαμβάνουν τα λόγια του: "Μα εδώ είναι Ελλάδα. Μια μικρή χώρα, που από αυτήν ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Η χώρα που δίνει πάντα το παράδειγμα στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας".Ας κρατήσουμε, σήμερα, την παρακαταθήκη του αυτή. Αλλά και το πρότυπο μιας σεμνής ζωής γεμάτης αγώνες, προσφορά και περηφάνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Το ΚΚΕ εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο του αγωνιστή Λάκη Σάντα που με τόλμη συμμετείχε το Μάη του 1941 στο κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ με το όπλο πολέμησε κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους. Για αυτή την αντιστασιακή του δράση τιμωρήθηκε σκληρά από τις αστικές κυβερνήσεις με φυλακές και εξορίες στην Ικαρία και στην Μακρόνησο. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Η σημαία της αντίστασης που ύψωσαν στην Ακρόπολη ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος, την περίοδο του φασισμού, σήμερα κυματίζει μεσίστια στις καρδιές μας.Με τον θάνατο του κομμουνιστή Σάντα, η χώρα μας χάνει ένα κομμάτι από τη ζωντανή της ιστορία. Η ανεπανάληπτη γενιά, της ελληνικής εθνικής αντίστασης, αποχαιρετά έναν λαμπρό της εκπρόσωπο», τόνισε σε δήλωσή για τον θάνατο του Λάκη Σάντα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Απόστολος Σάντας υπήρξε ένα σύμβολο της αντίστασης του λαού μας κατά της γερμανικής κατοχής και του φασισμού. Διέτρεξε όλη του τη ζωή και την αγωνιστική του διαδρομή με απίστευτη σεμνότητα, πράγμα το οποίο κάνει σήμερα την απώλειά του ακόμη μεγαλύτερη. Η Αριστερά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα τον έχουν πάντα στην καρδιά τους και στη μνήμη τους», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.


ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο στις 10 π.μ. η πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά στο Λιτόχωρο


Διαβάστε περισσότερα...

To ραβασάκι

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Εργαζόμενε, Εργαζόμενη,

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς, ένα χρόνο μετά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, έχει ιδιαίτερα κρίσιμη σημασία για τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 

Αφ' ενός γιατί διεξάγεται σε μια περίοδο που προωθούνται νέα, οδυνηρά για το λαό, μέτρα, που επιβεβαιώνουν ότι η αντεργατική λαίλαπα δεν έχει ημερομηνία λήξης. 

Αφ' ετέρου, εντείνεται ο αποπροσανατολισμός ότι οι ανάγκες των εργαζομένων εξαρτώνται από την ενίσχυση του κεφαλαίου. Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ, θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν αντιπαραθέτουν την πραγματική τους δύναμη. 

Το ξεθεμέλιωμα του Ασφαλιστικού, η δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η δραστική μείωση των συντάξεων και των παροχών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση ακόμα και του βασικού μισθού και η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας είναι μέτρα προαποφασισμένα εδώ και χρόνια.
Σήμερα μας ζητάνε να θυσιάσουμε ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που μας δίνουν στις «αχόρταγες» ορέξεις του κεφαλαίου και να αποδεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ένα μέλλον με ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αμορφωσιά. Ένα μέλλον που μικροί έμποροι θα βάζουν λουκέτα, αγρότες και εργάτες γης θα οδηγούνται στον αφανισμό. Κι όλα αυτά την ώρα που ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Εξακόσια δισεκατομμύρια μάζεψαν οι Έλληνες πλουτοκράτες στις ελβετικές τράπεζες. Εκατό δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από το κράτος στους τραπεζίτες.
Είναι απάτη ότι υπάρχει προς όφελος του λαού «άλλο μείγμα πολιτικής», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» που λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ή «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που προτείνουν τμήμα του ΠΑΣΟΚ, της αστικής τάξης και μαζί τους διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια «πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση.
Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείφθούν οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα ιδεολογήματα των κομμάτων που με τον έναν ή άλλον τρόπο υπηρετούν το σύστημα.
Να γυρίσουμε την πλάτη στους συνδικαλιστές ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας εργατικής αριστοκρατίας, το συμβιβασμό και τη συνδιαλλαγή.
Με το Π.Α.ΜΕ και τη Κοινωνική Συμμαχία για να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας
Βάζουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας
Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό - λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ.
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου.
Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα, κατά της συμμετοχής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις σε βάρος των λαών της Αφρικής και της ευρύτερης περιοχής.
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας.
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ, 
ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Κ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο ευχαριστώ μπορείς να πεις

  • Όταν σε 4 μήνες λειτουργίας "πιάνεις" 100.000 επισκέψεις!!!
  • Όταν σας έχουμε προσφερει 1380 δημοσιεύσεις!!!
  • Όταν έχουμε 1000 "πιστούς" που μας ακολουθούν στο facebook!!!
Ευχαριστούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν ώστε το dionolympos να φτάσει ως εδώ!
Επόμενος στόχος οι 1.000.000 επισκέψεις!

Μόνο ευχαριστώ, ιδιαίτερη αναφορά δεν χρειάζεται να κάνουμε κάπου. Ξέρουν και ποιοί και τί προσέφεραν. 

Το dionolympos blogspot έγινε μέσα σε 4 μήνες το πρώτο σε επισκεψιμότητα blog στο δήμο Δίου - Ολύμπου και σίγουρα το πρώτο σε αναγνωρισιμότητα
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Γιώργος Κεχαγιάς και Αντώνης Μπάσδρας

Δύο καλοί φίλοι αντάμωσαν σήμερα το πρωΐ στην Παλιά Λεπτοκαρυά. Ο Γιώργος Κεχαγιάς δημοτικός σύμβουλος της "Ολύμπιας Γης" και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Μπάσδρας. 

Ο Αντώνης με νέο λουκ (μούσι και εμφανώς αδυνατισμένος) δήλωσε λάτρης της περιοχής και γενικότερα του Δήμου Δίου - Ολύμπου. Η συζήτηση μαζί τους άκρως ενδιαφέρουσα. Από το αυγό του Κεχαγιά - που συνέτριψε το όλο ΠΑΣΟΚ (χωρίς κάτι ανάλογο να γίνει στις δημοτικές εκλογές) - μέχρι τον παοκ. τον Κιάφα και βέβαια τον απουσιάζοντα "κολλητό" του Κεχαγιά, Γιώργο Φαρμάκη!

Την παοκτσήδικη παρέα επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, κάποια στιγμή και ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ δήμαρχος Δίου - Ολύμπου που δήλωσε πως η αναγέννηση του ΑΡΕΩΣ άρχισε καθώς και ο Νίκος Λάππας.

Την συγκεκριμένη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία η συζήτηση είχε "ανέβει" στις εθνικές εκλογές και στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό. 

Και οι δύο θα είναι σίγουρα με τον πρώην Νομάρχη. Για τον δεύτερο σταυρό ακόμα δεν έχουν αποφασίσει μιας και το τοπίο είναι ακόμα θολό. Ο Αντώνης βέβαια είναι σχεδόν σίγουρος πως θα στηρίξει και τον Απόστολο (τον ερχόμενο μετά Βαΐων και κλάδων). Ο Κεχαγιάς ακόμα δεν ξέρει! 

Μπορεί να πάει και με την Ντόρα στο τέλος είπε. Τότε ήταν που τα γέλια ακούστηκαν τουλάχιστον ως την πλατεία Λιτοχώρου.
Διαβάστε περισσότερα...

Λιτόχωρο - Στην δύση του και για λίγο εμφανίστηκε ο ήλιος και μας χάρισε αυτές τις μαγευτικές εικόνες
Διαβάστε περισσότερα...

Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Λιτόχωρο

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντων των Πρωτοπρεσβύτερων κ.κ. Μιχαήλ Μπατσαρά και Άγγελου Γιαννίκη στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία του Ολύμπου, στο Λιτόχωρο. 

Διαβάστε περισσότερα...

Η άλλη άποψη στο γεγονός της ημέρας.

Steven Patrick Morrissey
Ο Morrissey αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βρετανούς μουσικούς αφήνοντας το στίγμα του τόσο ως μέλος των Smiths όσο και μέσα από τη σόλο καριέρα του. Λίγες ώρες πριν το γάμο μεταξύ πρίγκιπα William και Kate ο τραγουδιστής δε δίστασε να δηλώσει σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4 πως αδιαφορεί για το βασιλικό γάμο και δε μπορεί να αντιληφθεί τη μανία των media.
Ο 51χρονος μουσικός πρόσθεσε πως η βασιλεία ως πολίτευμα και ως θεσμός δεν έχει πλέον κανένα λόγω ύπαρξης στη Βρετανία ενώ έκλεισε λέγοντας πως η βασιλική οικογένεια απλά κάνει κατάχρηση του δημόσιου χρήματος και δεν προσφέρει τίποτα στους πολίτες.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα "τσούγκρισαν" Μεϊμαράκης - Καρατζαφέρης.

 Κατά τη διάρκεια  συζήτησης στη Βουλή συζήτηση αναφορικά με την προμήθεια στρατιωτικών εξοπλισμών από τη Γερμανία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την από κοινού με τη ΝΔ κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ευθυνών όλων των υπουργών Άμυνας τα τελευταία έτη, όπως και των μελών του ΚΥΣΕΑ την περίοδο της υπουργίας Τσοχατζόπουλου. 
 Ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, τον είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ασκώντας πίεση για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων τον εγκαλούσαν για καθυστέρηση στην παραλαβή.
«Στο όνομα του λαϊκισμού, ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια… και να παραγγείλω και τορπίλες. Ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια», σημείωσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας της ΝΔ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, από τον ΛΑΟΣ διαψεύδουν την καταγγελία και μιλούν για πόλεμο «λάσπης», «πρακτικές υποκόσμου» και «ολίσθηση σε ίντριγκες» από τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Προαναγγέλλουν μάλιστα «νεότερες αποκαλύψεις».
«Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που ακολούθησε από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ και συνεχίζει: 
«Επισημαίνουμε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να συκοφαντήσει τον ΛΑΟΣ τράβηξε τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας από το ΠΑΣΟΚ. Τους συγχαίρουμε!».
Διαβάστε περισσότερα...

Παραπέμθηκε ο Τσοχατζόπουλος.

ο πρώην Υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος
 Χθές στη Βουλή με 226 ψήφους υπέρ και 9 κατά, ψηφίστηκε η πρόταση για προκαταρκτική εξέταση που κατέθεσαν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ζητούσαν την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. 
 Κατά την ψηφοφορία «παρών» δήλωσαν 9 βουλευτές, 5 κρίθηκαν άκυρα και βρέθηκε 1 λευκό ψηφοδέλτιο.
 Σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών μεταξύ αυτών των 24 ψήφων δεν αποκλείεται να είναι και κάποιες διαρροές και από το κυβερνών κόμμα. Σημειώνεται εξάλλου ότι από την ψηφοφορία απουσίαζαν 50 βουλευτές, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς ψήφισε μόνον ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
 Η προανακριτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες θα αποτελείται από 13 μέλη, εφ’ όσον συμμετάσχουν σε αυτή όλα τα κόμματα και θα υποβάλλει το πόρισμά της μέχρι της 6 Ιουνίου 2011.
Διαβάστε περισσότερα...

Το αυγό του Γιώργου Κεχαγιά ήταν αυτό

που τσάκισε τα αυγά των Παπαθανασίου, Μυλωνέρου, Φωκαϊδη  αλλά και όποιου άλλου φίλου ή μέλους του ΠΑΣΟΚ τον πλησιάζε.

Όλα αυτά σήμερα το πρωί στην Λεπτοκαρυά όπου παρεβρέθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοί, αντιδήμαρχοι αλλά και ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου. Αναλυτικό ρεπορτάζ άμεσα
Διαβάστε περισσότερα...

Στέργιος Τόκας - Γιώργος Γκουνός - Θόδωρος Αγοραστός

Η Νέα Δημοκρατία Δίου - Ολύμπου σύσσωμη στην κινητοποίηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" 
ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Το αυγό που τσάκισε το "όλο ΠΑΣΟΚ"

Σε ποιόν ανήκει; 
Πόσα αυγά έσπασε;
Τα νεότερα σε λίγο...
Διαβάστε περισσότερα...

Θόδωρε τι γίνεται με τον Ψωμιάδη; - Από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς


Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία για τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

*ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
*Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

Σε πορεία διαμαρτυρίας για τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς, που από σήμερα λειτουργούν με αντίτιμο 2,90 ευρώ, προχώρησαν μέλη της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δίου - Ολύμπου. Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη του ΠΑ.ΜΕ.
Την πορεία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Τόκας, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας και πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ανατολικού Ολύμπου Θεόδωρος Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ολύμπιας Γης Αντιγόνη Δρούγκα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χατζής.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση σπάνιων φωτογραφιών για τη μάνα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.
* Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ: «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ».
* ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μια έκθεση σπάνιων φωτογραφιών με θέμα τη μάνα διοργανώνει ο πολιτιστικός όμιλος Λιτοχώρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας. Ο τίτλος της έκθεσης είναι: «Ασπρόμαυρες φωτογραφίες χρωματισμένες με το συναίσθημα της μάνας». 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, χώρος που βρίσκεται δίπλα από το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου 2011 και όσοι θέλουν μπορούν να την επισκέπτονται καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» στους Παλιούς Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ-3
ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 3:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σ’ ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, γαντζωμένο κυριολεκτικά στις πλαγιές του Ολύμπου, θα μας μεταφέρει η γνωστή εκπομπή της ΕΡΤ-3 «Κυριακή στο Χωριό», αυτή την Κυριακή, 1 Μαΐου 2011. 

Πρόκειται για τους Παλιούς Πόρους δήμου Δίου-Ολύμπου, όπου κάθε βράχος, κάθε ρεματιά, κάθε κορφή, παλεύει να αποπλανήσει τα μάτια που θα θελήσουν να τριγυρίσουν λίγο πιο διερευνητικά.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Σ’ αυτό το χωριό, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, την πέτρα παντρεμένη αρμονικά με το ξύλο, τα καλντερίμια, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και την υπέροχη φύση, θα χαρείτε, θα συγκινηθείτε, θα θυμηθείτε, θα γευτείτε, θα αναπολήσετε και θα νιώσετε ότι το σήμερα είναι συνέχεια του χθες.

Όταν ξεδιψάσει το μάτι από την απίστευτη θέα προς το γαλάζιο της θάλασσας και χορτάσει το μυαλό μνήμες και ιστορίες, είναι η ώρα να βουτήξεις εκεί όπου οι θρύλοι πλέκουν στον αργαλειό, την μεγαλύτερη παράδοση. Το αφιέρωμα στους Παλιούς Πόρους είναι μια περιπέτεια αναζήτησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Οι εποχές εδώ στους Παλιούς Πόρους έχουν κάθε φορά το δικό τους ρούχο. Τα απονήρευτα βήματα του διαβάτη μπορούν να ξεγελαστούν από τις αλλαγές. Η ευτυχία όμως τού να μοιραστείς την ομορφιά της ανακάλυψης μένει ανεξίτηλη. Γι αυτό, αναζητείστε την, στο μικρό αυτό γραφικό  χωριό. Εδώ όπου οι μελωδίες έρχονται πίσω από το δάσος. Εδώ όπου ακούγεται ακόμη η Λύρα του Απόλλωνα. 

«Βγείτε στο μπαλκόνι του κόσμου, καθίστε σ’ ένα πέτρινο πεζούλι και ζήστε αυτό που ονειρευόσασταν μέχρι να φτάσετε εδώ». Είστε στους Παλιούς Πόρους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Αρχισυντάκτης: Γρηγόρης Γκίνος
Παρουσίαση: Μάρνη Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Σήφης Νανάκης & Δημήτρης Καραθανάσης
Παραγωγός: Θέμης Μαυροπεραστής
Γραμματειακή Υποστήριξη: Δήμητρα Στεφανίδου

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ :

Διαβάστε περισσότερα...