Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

TΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΟΧΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ......


28 σχόλια:

  1. Αν βρεις χρήματα και εργατικό δυναμικό αντιγράφεις τους Κινέζους και κάνεις ένα ξενοδοχείο σαν το Songjiang κοντά στην Σανγκάι http://inhabitat.com/the-songjiang-sustainable-hotel-in-china/hotel-china-quarry-geothermal-green-roof-songjiang-hotel-songjiang-sustainable-green-water-atkins/ Αν είσαι χρεωκοπημένος κλείνεις τις τρύπες που άνοιξες κάνωντας αποκατάσταση με το υλικό της TOSOH και τα λεφτά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Κουκιώτη και στην λογική των απόψεών του!!!
    Για ένα νταμάρι που η αποκατάστασή δεν έγινε ποτέ, ενώ αναγκαίος όρος για την λειτουργία του είναι να υπάρχει συνεχής αποκατάσταση ο μεγάλος επιστήμονας συναινεί με την απόφαση για πεβαλοντική και όχι μόνο υποβάθμιση του τόπου μας, απόφαση που εξυπήρετεί ξένα προς τους πολίτες συμφέροντα: Της TOSOH και μιας εταιρίας GREEN TECHNICAL - που θα ηλοποιησει το έργο- με έδρα την Βουλγαρία (!!!) και μετόχους μια κομμώτρια(!) και έναν καφετζή!!!
    ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ κ. ΚΟΥΚΙΩΤΗ;;;
    ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ....
    ΕΛΠΖΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ (Ή ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ) ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά είναι η GREEN TECHNICAL? Γιατί δεν παρουσιάζεται αυτά τα στοιχεία ενυπόγραφα στο blog σας? Εάν έχουνε βάση αυτά που λέτε παρουσιάστε τα να ενημερωθούμε και εμείς που είμαστε μακριά και δεν έχουμε χρόνο και αφήστε τις ειρωνίες και τα σχετικά. Είναι ανέντιμο με ένα ψευδώνυμο να ειρωνεύεστε κάποιον. Ο διαχειριστής του site γνωρίζει από προσωπικό μύνημα που του έχω στείλει την προσωπική μου άποψη και ποτέ δεν συνένεσα με την TOSOH απλά ως επιστήμονας που εργάζεται στην ελληνική βιομηχανία αρωσταίνω να βλέπω λαϊκίστικες απόψεις δημοσιευμένες από επιστήμονες. Για μένα αν το απόβλητο της TOSOH έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα δεν βλέπω κανένα λόγο να μην κλείσει τις τρύπες που άνοιξε το λατομείο και να γεμίσει δέντρα η περιοχή. Θα δώσει το οξυγόνο και ίσως βοηθήσει λίγο στην επαναφορά του μικροκλίματος της περιοχής. Πριν την τσιμεντοπόιηση όλων των ρεμάτων του Λιτοχώρου και την άναρχη ανάπτυξή του κοιμόμασταν με κουβέρτες αν θυμάστε και τώρα χρειαζόμαστε air-condition. Απλά θα πρέπει να γίνεται διπλο-έλεγχος για βαρέα μέταλλα στο απόβλητο. Σημειωτέον ότι από τα βαρέα μέταλλα το Αρσενικό, και το Βανάδιο συγκρατούνται πολύ ισχυρά από τα οξείδια του σιδήρου που πρέπει να αποτελούν συστατικά του απόβλητου και δεν μπορούν να εκπλυθούν. Διάβασε και προηγούμενα σχόλια μου σε σχετικά με το θέμα και αντέκρουσε τα λεγόμενά μου ή βάλε κάποιον από τους επιστήμονες να τα αντικρούσει. Αν έχεις παραπάνω στοιχεία (π.χ. GREEN TECHNICAL, ομμώτρια(!) και έναν καφετζή!!! κλπ στείλτα μου να ενημερωθώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Από το νταμάρι περνάω δίπλα σχεδόν κάθε Σαβατοκύριακο όταν βάζω αέριο στο αυτοκίνητό μου, όπως περνάω δίπλα και από το ελαιοτριβείο που βρωμάει και μετά από την χωματερή των σκουπιδιών που βρωμάει. Να μην μιλήσω για το ότι αναγκάστηκα να κουβαλήσω 3 σακούλες με γυάλινα μπουκάλια από το Λιτόχωρο στην Θεσ/νίκη γιατί το Λιτόχωρο των ευαίσθητων οικολόγων δεν κάνει ανακύκλωση εν έτη 2012
    2) Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες για το απόβλητο της TOSOH και να μπορώ να κρίνω αν είναι ασφαλές ή όχι αλλά έως τώρα ο αντίλογος δεν έχει αποδείξει ότι το απόβλητο είναι επικίνδυνο. Παραλήψεις φαίνονται να έχουν συμβεί.
    3) Να είσαι σίγουρος ότι η εμπειρία δεκαετιών και η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα αξιόπιστα τεστ στο εργαστήριο (leaching test) που δίνουν τάξεις μεγέθους ασφάλεια στα αποτελέσματα σε σχέση με αυτό που μπορεί να συμβεί στη φύση. Το ζήτημα είναι να γίνουν σωστά και αξιόπιστα όλες οι διαδικασίες αν προχωρήσει και καλό είναι να προχωρήσει πιλοτικά βήμα-βήμα ότι γίνει. Η εμπειρία μου λεει ότι θα πρέπει να γίνεται διπλο-έλεγχος με leaching test για βαρέα μέταλλα στο απόβλητο. Όλα τα άλλα που αναφέρονται από τον αντίλογο για βόμβες - πυρκαγιές κλπ από επιστήμονες είναι απλά μπούρδες και σε αυτά εχω εκφέρει αντίθετη άποψη.
    4) Σε ευχαριστώ για το link αν και το ανακάλυψα χθές μετά την απάντησή μου. Τα περισσότερα στοιχεία ήταν γνωστά εκτός αυτού με την GREEN TECHNICAL όπου τα πράγματα είναι λίγο θωλά (δυστυχώς δεν μπορώ να διαβάσω βουλγάρικα). Πάντως εντυπωσιακή είναι η οργάνωση των Βουλγάρων με το site (βρίσκεις σκαναρισμένα έγραφα της εταιρείας βάζοντας μόνο το ΑΦΜ) που δείχνει να μας ξεπερνάνε θεαματικά σε θέματα γραφεικρατείας και λειτουργείας του κράτους. Ξέρω πολλές εταιρείες και μικρές περίπου βιοπαλεστών που μετακόμισαν στην Βουλγαρία γιατί εδώ η πολιτική του κράτους τους καθάρισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5) Πολλές φορές εδώ στην Ελλάδα θα πρέπει κανείς να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και πολλές φορές αυτό είναι χρονοβόρο και κοστοβόρο (μίζες κλπ). Δυστυχώς δεν έχω σχηματίσει καμμία ασφαλή άποψη για το θέμα. Ακόμη και ο τίτλος του εδώ άρθρου "..ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ...... " είναι αρκετά παραπλανητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...ΚΟΥΚΙΩΤΗ...
    ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΡΜΟΖΕΙ...
    ΤΟ ΚΟΨΕ ΝΤΙΜΟ ΚΟΥΜΑΡΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EEEEEΠ....ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΕΣΥ ΛΥΜΠΩ. Από παλιά Πέτρα ξέφυγες ή πρόσφατα έκαψες φλάντσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε... κ. Κουκιώτη!!!
    Κατάλαβα ως χημικός πέρνετε a priori το μέρος της χημικής βιομηχανίας. Λυπάμε που δεν καταλαβαίνετε την ουσία της άρνησης μας: Σε μια περιοχή (δίπλα σε ένα βουνό θρύλο - σπάνιο βιότοπο, και μια αρχαία ιερλη πόλη το Δίον) που στην ουσία ζεί τα τελευταία χρόνια ζεί από το τουρισμό και ζούν 35.000 κάτοικοι και 1.000.000 τουρίστες το καλοκαίρι δεν πειθώμαστε από πληρωμένες και μισές έρευνες αλλά και τα κούφια λόγια ενός ανίκανου Δημάρχου που η ιστορία του είναι γεμάτη από περίεργες ιστορίες γύρο από το νταμάρι να συνεναίσουμε στην de facto δημιουργία χώρου απόθεσης βιομηχανικών καταλοίπων υποβαθμίζοντας τον τόπο και τις περιουσίες μας για να εξυπηρετηθεί η όποια TOSOH και οι 100 εργαζόμενοι της, ειδικά όταν κανένας - για την ώρα- δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας - της υγείας μας- μετά από 10 χρόνια.
    Καλά κάνετε και δε φτύνετε εκεί που τρώτε κ. Κουκιώτη, αλλά και εμείς δεν χέζουμε (συγχνώμη για την έκφραση) το κρεβάτι που κοιμώμαστε!
    ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ TOSOH ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ!!!

    Υ.Γ. Γιατί δεν πάτε στο δημαρχείο να ρωτήσετε πότε και γιατί σταμάτησε η ανακύκλωση στον Δήμο; Και όταν σας δώσουν τις προβλεπόμενες απαντήσεις και σας διαβεβαιώσουν πως ακόμη μια φορά πως ενήργησαν στα πλαίσια του νόμου, ρωτήστε και για την τύχη των εκατοντάδων μπλε κάδων που είχαν παραδωθεί προ τετραετίας στους δήμους όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που βρίσκονται σήμερα, αφού αποτελούν δημοτική περιουσία... (Σε κάποια αποθήκη του δήμου φαντάζομαι εγώ ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν για την ανακύκλωση όταν ξαναξεκινήσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την αδιαφορία σας για την ανακύκλωση μάλον ψιλοχέζετε στο (συγχνώμη για την έκφραση) το κρεβάτι που κοιμώσαστε! Εγώ δεν μένω μόνιμα στο Λιτόχωρο και προσπαθώ και στο σπίτι μου και στην εργασία μου να ανκυκλώνω. Εάν είχα την δυνατότητα χρόνου να μένω στο Λιτόχωρο (καθημερινές μέρες) όπως έχουνε αρκετοί "πανεπιστημιακοί" που αρθρογραφούνε εδώ φυσικά και θα είχα τρέξει στο Δήμο και θα είχα προτείνει λύσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της ανακύκλωσης που οι ίδιοι οι κάτικοι τα προκάλεσαν. Δεν έχω καμμία σχέση και δεν πέρνω το μέρος της TOSOH απλά θέλω κάποιος να παρουσιάσει τα πράματα στην πραγματική τους διάσταση και με επιστημονικά δεδομένα και όχι τσυρίδες και κραυγές. Δες και το παρακάτω σχόλιο μου στην επίθεση του ΛΥΜΠΩ για τον σχολιασμό μου στον Προκόπη: O Προκόπης δεν παρουσίασε πουθενά καμμία ανάλυση. Μιλάει μόνο με λόγια του αέρα και λόγια πολιτικά. Έκανα ένα search στο Scopus για να βρω κάποια επιστημονική δημοσίευση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και δεν βρήκα. Αν κάνεις search στο google θα δεις ένα σωρό δημοσιευσεις του κ. Κωφού που καμμία σχέση δεν έχουν με την Χημεία. Αν έχεις κάποιο γνωστό καλό φοιτητή βάλε τον να κάνει ένα search στο Scopus για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχει κάνει ο Προκόπης. Αν βρεις κάποιες σε παρακαλώ στείλτες μου. Οι δικές μου δημοσιεύσεις και πατέντες φαίνονται στο http://www.linkedin.com/pub/ch... αν και δεν είμαι διορισμένος στο ΑΠΘ και βαράω 10ώρα και 12ώρα εργασία στον ιδιωτικό τομέα για να ζήσω την οικογένειά μου. Επιπλέον έχω κάνει 2 παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρεια των Χημικών μηχανικών και άλλες τόσες σε ημερίδες. Έχω συμετάσχει σε αρκετά διεθνή ερευνητικά πρόγραμματα χρηματοδοτούμενα από την Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στο Δουβλίνο για ένα workshop ερευνητικού προγράμματος της ΕΕ όπου θα κάνω μια μικρή παρουσίαση. Ενώ εργάζομαι παράλληλα με την δουλειά μου έχω κάνει master στην Χημεία και τώρα προσπαθώ να γράψω το διδακτορικό μου. Το Προκόπη τον διόρισε παλιά κάποιος καθηγητής στο ΑΠΘ και από τότε έμεινε απλός επιστημονικός συνεργάτης. Ο Προκόπης ποτέ δεν παρουσίασε καθαρά επιστημονικά δεδομένα για το θέμα απλά μιλάει πάντα με αοριστίες. Οι δε πρώτες του δημοσιεύσεις στο εδώ site ήτανε χειρότερες από αυτές του Κουκοτάτσιου και αυτό ίσως ήταν που με τσίγκλισε να ξεκινήσω να δημοσιεύω σχόλια. Αν πάρετε δείγματα όπως περιογράφω παραπάνω, κάνει τις αναλύσεις και μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα του ζητήσω συγνώμη. Αν δεν μπορεί να κάνει στο εργαστήριό του τα τεστ που χρειάζονται μπορώ να προσπαθήσω να του βρώ εργαστήριο στους Χημικούς Μηχανικούς να τις κάνει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ. Πχ. η τάδε δοκιμή έκπλυσης έδωσε αυτά τα αποτελέσματα σε βαρέα μέταλλα και τα όρια για να χαρακτηρηστεί επικίνδυνο είναι αυτά. Το ίδιο φυσικά και για διάφορα δείγματα από την περιοχή του Ολύμπου. Επειδή εργαζομαι τώρα τελευταία στην απομάκρυνση του Αρσενικού από το πόσιμο νερό ( http://www.aquaszero.com/index... ) στις αρχές Αυγούστου με επισκεφτήκανε δύο καλόγριες από την Πιερία και το νερό της γεώτρησης τους είχε Αρσενικό πάνω από τα όρια της πολιτείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλα λόγια να αγαπίωμαστε! Να τις χαίρεσε τις δημόσιευσεις σου! Μπράβο! Άλλη ειναι η όμως η ουσία και τόσο εσείς όσο και η Δημοτική μας Αρχή μάλλον κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε προσπαθώντας να το ανάγετε σε διαφωνία επιστημονικών απόψεων: 1ον Η απόφαση του Δήμου, αποτελεί απόφαση υποβάθμισης μιας περιοχής με απέριόριστες αναπτυξιακές δυνατότητες και την de facto μετατροπή της σε χώρο απόθεσης χημικών καταλοίπων.
    2ον Ουτέ ο κ. Κωφός με τις καμία δημοσιεύσεις, ούτε εσείς με τις πάμπολες, ούτε κανένα εργαστήριο στον κόσμο μπορεί να μας διαβεβαιώσει για την ασφάλεια της ταφής των απορριμμάτων στο περιβάλλον και κυρίως στα υπόγεια νερά της μετά από 10, 15 χρόνια...
    Εαν η επιστημονοσύνη σας και τα εργστήρια που εργάζεστε μπορούν να ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, εδώ είμαστε ελάτε να τα ξαναπούμε. Ως τότε να ξέρετε πως για να περάσουν τα όποια χημικά απόβλητα για το νταμάρι θα χρειαστεί να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας!!!
    Υ.Γ.1 Σας ξαναπροκαλώ να περάσετε από το Δημαρχείο για να ρωτήσετε για την ανακύκλωση και την τύχη των κάδων..
    Υ.Γ.2 Ξέχασα να θυμίσω στην υψηλή επιστημονοκή αυθεντία σας πως και στην Φουκοσιμα της Ιαπωνίας το εργοστάσιο λειτουργουσε με τους υψηλότερους όρούς ασφάλειας και με προδιαγραφές τιτάνιων αντοχών.
    Καμία παράληψη και καμία παρατυπία στα πρωτόκολλα ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος δεν έγινε ποτέ, ενώ το προσωπικό εργάζονταν με την ακρίβεια και την πειθαρχία που διακρίνει τον Ιαπωνικό λαό. Παρόλα αυτά η μητέρα φύση έκανε το θαύμα της... Η Ιαπωνία θρήνησε και θα θρηνει για πολλά ακόμη χρόνια θύματα ενώ η μόλυνση από ραδιενέργια θα υφίστατε στην περιοχή για δεκαετίες. Ας διδακτούμε από το δυστύχημα αυτό πολλά πράγματα, αλλά κυρίως πως όσο σύγχρονο και να είναι ένα εργαστήριο απέχει έτη φωτός από την πραγματική φύση. Καλό είναι λοιπόν να μην την προκαλούμε ειδικά για 30 αργύρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάντηση σε Findel
    Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Όσο για τα τριάντα αργύρια σε παρακαλώ αν τα βρεις να μου τα δώσεις για να μην δουλεύω 10-16 ώρες και να μπορώ να απολαμβάνω τις όμορφες παραλιες της Πιερίας και να ρίχω και καμιά βουτια τα Σαββατοκύριακα από τον Απρίλη έως τον Νοέμβριο (όπως έκανα προ της κρίσης). Οι αλμπάνικες τσιρίδες του Κουκοτάτσιου και του Προκόπη σας έχουνε προκαλέσει τρικυμία στο κρανίο.
    Τι σχέση έχει ένα πυρηνικό εργοστάσιο με το απόβλητο της TOSOH. Η πρώτη ύλη της TOSOH όταν ξεκίνησε προέρχόταν από εσκαφές των βουνών της Δράμας και άλλων σημείων της Ελλάδας. Αν πας από την Δράμα προς το Νευροκόπι σε μιά όμορφη καταπράσινη διαδρομή πριν τον Γρανίτη θα δεις μερικούς σωρούς μαύρου χώματος που έχουνε απομείνει από την εποχή της εξόρυξης της πρώτης ύλης από εκεί. Η πρώτη αυτή ύλη επεξεργάζεται από την TOSOH (ουσιαστικά αφερεί το περισσότερο μαγγάνειο) και παράγει καθαρό διοξείδιο του μαγγανίου που χρησιμοποιείται στις ξηρές αλκαλικές μπαταρίες και στις μπαταρίες λιθίου και το υπόλειμα αυτής της επεξεργασίας είναι το απόβλητο (στην ανάρτηση αναφέρεται λανθασμένα όπως και σε πολλές άλλες ως απόβλητα μπαταριών ή αλλου παλιότερα υγρά μπαταριών και είχε και φωτογραφίες κίτρινων βαρελιών). Το υπόλειμμα όπως είναι φυσικό πρέπει να περιέχει λίγο μαγγάνιο, οξείδια σιδήρου, και άλλα, είναι λεπτόκοκκο και προφανώς λόγω του μαγγανίου σκούρου χρώματος (δεν το έχω δει ). Τα τεστ που γίνονται στο εργαστήριο για έκπλυση σε βαρέα μέταλλα είναι παγκοσμίως αποδεκτά και πολύ αυστηρά και δεν μπορούν να αναπαραχθούν στην φύση παρά με ισχυρή επέμβαση ανθρώπινου παράγοντα με χημικά (π.χ να κτίσεις πάνω από τον ΧΥΤΑ ένα χημικό εργοστάσιο παραγωγής οξέων και να έχει διαρροή οξέος στον ΧΥΤΑ ή να πας να αδειάσεις ένα βυτίο χημικού οξέος πάνω από τον ΧΥΤΑ). Αν το απόβλητο περνάει αυτά τα τεστ είναι ακίνδυνο και μπορεί ακόμη αν κατεργαστεί με φυτικά υπολείματα να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό λόγω του σιδήρου και του μαγγανίου που περιέχει και είναι απαραίτητα στα φυτά. Μια άλλη ιδιότητα του που την ξέρω καλά από την ενασχόλησή μου με την απομάκρυνση Αρσενικού από το πόσιμο νερό (http://www.aquaszero.com/ ) είναι ότι πρέπει να κατακρατάει ισχυρά το αρσενικό, το βανάδιο, το αντιμόνιο και ίσως και άλλα βαρέα μέταλλα. Δηλαδή αν έχεις μια γεώτρηση που ποτίζεις και το νερό της έχει αρσενικό αυτό θα συγκρατηθεί ισχυρά από τα διάφορα οξείδια του σιδήρου και δεν θα μεταφερθεί στα φυτά (αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και η μελέτη του Αλιφραγκή). Δεν ζούμε στον μεσαίωνα αλλά η επιστήμη σε αυτά θέματα έχει προοδεύσει θεαματικά και μπορεί και μετράει συγκεντρώσεις σε βαρέα μέταλλα της τάξης το δισεκατομυριοστού (ppb). To όριο για το Αρσενικό στο πόσιμο νερό σήμερα είναι 10ppb ενώ πριν 10 χρόνια ήτανε 50ppb. Με την ευαισθησία των σημερινών οργάνων ουσιαστικά μετράς και ανακαλύπτεις βαρέα μέταλλα στα περισσότερα νερά που πίνουμε απλά υπάρχουν οι τιμές είναι κάτω από τα όρια. Παλιά κυκλοφορούσε το μεταλλικό νερό του όρους Πάικο που περιείχε πολλαπλάσιες συγκεντρώσεις αρσενικού και με την επέμβαση καθηγητή του ΑΠΘ έκλεισε και σταμάτησε να παράγεται. Το ζητούμενο πάντα είναι η γνώση και η εφαρμογή της επιστήμης και όχι του λαϊκισμού. Δεν μπορεί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η βήτα πολιτική παράταξη για μικροκοματικούς λόγους να δρα με λαϊκισμούς και να ρίχνει στην πυρά την επιστήμη. Πρέπει να γίνουν διπλο-έλεγχοι στο απόβλητο της TOSOH για να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνο ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξανά άλλα λόγια να αγαπιώμαστε... Συγνώμη που θα πω βαριά κουβέντα και θα είναι η τελευταία μου σε σένα: ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ Ή ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;;;;
    ΤΟ ΚΚΕ κ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΛΕΚΕΙΣ;;;
    ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ "ΔΕΚΑΡΙΚΟΥΣ";;; ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΤΟ ΕΦΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΑΡΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ) Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟΥ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ...
    Σε παρακαλώ για δεύτερη φορα ξανά και πάλι ευθέως (ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ) αν στοιχιωδώς είσαι σοβαρός, ως άνθρωπως και ως επιστήμων, να μας υποδείξεις έναν ερευνητικό οργανισμό στον κόσμο που μπορεί να εγγυηθεί τη ασφάλεια του περιβάλλοντος (επίγειου και υπόγειου) για μετά από 10, 20, χρόνια μετά απο την ταφή των καταλοίπων της TOSOH στο νταμάρι του Λιτοχώρου...
    Απο 'δω και πέρα ότι άλλο λες, μια και είσαι επιφανείς επιστήμονας της χημείας και σχετικά σχετικός με τέτοια έργα, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, να θεωρώ υστερόβουλη και πονηρή κάθε ανάρτηση σου, και κάθε φορα θα σου απαντώ με την παράκληση υπόδειξης του εργαστηρίου που θα μπορεί να δεσμεύεται μακροχρόνια και με ρήτρες για τα αποτελέσματά του!
    ΓΙΑ ΠΕΣ "ΜΑΓΚΑ" ΧΗΜΙΚΙΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 Ή 15 Ή 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΒΓΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ (40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ) ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ;
    ΕΣΥ;
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
    ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ;
    Η TOSOH;
    Η GREEN TECHNICAL;
    Ο ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ;
    ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ... κ. Κουκιώτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παραδίδομαι οι βλάκες είναι ανίκητοι. Πάλι μπλέκεις την βούρτσα με την που..α. ΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΟΥ. Στην Βοιωτία τα περισσότερα εργοστάσια λειτουργούσαν χωρίς περιβαντολογική άδεια και 1000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Επιπλέον το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο πρέπει να έχει και φυσικό υπόβαθρο. Εκεί βέβαια μαζί με τα ξερά καήκανε και τα χλωρά από τους φωστήρες επιστήμονες τύπου Προκόπη. Δεν ξέρω αν θυμάσαι για τους παραγωγούς της Βοιωτίας που ο θόρυβος των φωστήρων επιστήμονων και η αργοπορία των αρχών τους καθάρησε και αφού καθυστερημένα το ΓΧΚ έλεγξε τις σοδειές τους και τις βρήκε χωρίς εξασθενές χρώμιο και καθαρές αυτοί τις μοιράζανε στην πλατεία συντάγματος για να πληροφορήσουνε τον κόσμο. Ποιος επιστήμονας και πιο κανάλι παρουσίασε το δίκιο τους. Θέλεις να σε ενημερώσω και για το εξασθενές χρώμιο. ΝΑΙ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΌ. ΔΗΛΑΔΗ ΌΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΟΞΕΙΔΏΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΣΘΕΝΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΔΡΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΎ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΟΓΙΑ (ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ). ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΧΡΩΜΙΟ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ CHROMIUM PICOLINATE). ΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΩΣΤΗΡΕΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ. Αν δεν έχεις να απαντήσεις κάτι με επιστημονικά στοιχεία δεν πρόκειται ξανά να ασχοληθώ μαζί σου.
    ΥΓ. Μπορείς να ρωτήσεις να μάθεις για μένα και το ποιόν μου. Εγώ πως θα μάθω ποιος είναι ο Findel που με βρίζει. Θα πρέπει να ψάξω στην Κούβα? Ήταν λάθος μου που άνοιξα συζήτηση με κάποινον Findel και κάποιον ΛΥΜΠΩ. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ. Κουκιώτη σας ρωτήσα πολλές φορές κάτι συγκεκριμένα και δεν απαντατε: μπορείτε εσείς ή όποιος άλλος επιστήμονας να μας εξασφαλίσει πως μετά απο 10, 15, 20 χρόνια ενταφιασμού εργοστασιακών αποβλήτων στο νταμάρι της ΔΕΑΔΟ δεν θα υπάρξει η παραμικρή μόλυνση του υπεδάφους, του υδροφόρου ορίζοντα και της ευρύτερης περιοχής, δεσμευόμενος με τις αντιστοιχες ποινικές και αστικής ευθύνης ρήτρες ;;;
    Μέχρι να μας πείτε το ΝΑΙ και να μας υποδείξετε συγκεκριμένο φορέα ή επιστήμονα που μπορεί δεσμευτεί να ξέρετε πως ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΤΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ!!!
    Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να πάτε στην Κούβα για μενα, θα τα πούμε στους δρόμους όταν θα έρχονται τα φορτηγά!!! Θα είμαι στην πρώτη γραμμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ κ. ΚΟΥΚΙΩΤΗ:
    ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου επαναλαμβάνω πάλι ότι καμμία σχέση δεν έχω με την ΤΟSOH και κακώς ασχολήθηκα και έχασα πολύτιμο χρόνο. Ο μόνος λόγος που ασχολήθηκα ήταν για να πάρω κάποιες απαντήσεις για το θέμα αλλά και γιατί δεν μπορούσα να διαβάζω άλλες τόσες βλακείες από ¨πανεπιστημιακούς" και λοιπούς άσχετους. Άρα αφού ασχολήθηκα χωρίς να έχω προσωπικό συμφέρον είμαι βλάκας για τους "νεοέλληνες". Κανονικά θα πρέπει να πάω στην TOSOH να τους ζητήσω και μισθό. Βέβαια στην Ελλάδα όσοι προσπαθούν να βρουν την αλήθεια είναι βλάκες. Αλλά γιατί δεν ζητάτε εγγύηση από την TOSOH? Ζητήσατε και δεν σας στην έδωσε? Επίσης μπορείτε να στραφείτε και κατά της πολιτείας που είναι υπεύθυνη για τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές που δίνουν τις άδειες και κάνουν τους ελέγχους. Τις βρισιές εσύ τις άρχισες παραπάνω με το "ΤΟΝ ΧΑΖΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ Ή ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;;;;" ναι τζάμπα κάνω τον χαζό αν αυτό σε ικανοποιεί και μπορείς να ρωτήσεις να μάθεις το ποιόν μου. Εσένα σε πληρώνει κανείς ή είσαι καρτεροθεσίτης και με τόσο ζήλο βρίζεις ανώνυμα επώνυμους και πιπιλίζεις την ίδια καραμέλα. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι το απόβλητο είναι επικίνδυνο? Το είπε ο Κουκοτάτσιος ή ο Προκόπης και σε πείσανε. Εγώ από την αρχή είπα ότι θα πρέπει να διπλο-ελεχθεί το απόβλητο και αν αυτό είναι ακίνδυνο να γίνει πρώτα πιλοτικά (ίσως και μέσα από χρηματοδοτούμενο πιλοτικό πρόγραμμα από τα ΕΣΠΑ ή την ΕΕ) για να πεισθεί και ο κάθε άπιστος Θωμάς και να ωφεληθεί και ο τόπος μου. Ρώτα και τον διαχειριστή του site στην επικοινωνία μας μέσω facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ... ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ
    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ...
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ...
    "ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ..."
    ΚΟΥΚΙΩΤΗ... ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ. Κουκιώτη σας ρωτήσα πολλές φορές κάτι συγκεκριμένo και δεν απαντατε: προκειμένου να πιστούμε για την ακινδυνότητα του υλικού και το θαψιμό του στο νταμάρι, μπορείτε εσείς ή όποιος άλλος επιστήμονας να μας εξασφαλίσει πως μετά απο 10, 15, 20 χρόνια ενταφιασμού εργοστασιακών αποβλήτων στο νταμάρι της ΔΕΑΔΟ δεν θα υπάρξει η παραμικρή μόλυνση του υπεδάφους, του υδροφόρου ορίζοντα και της ευρύτερης περιοχής, δεσμευόμενος με τις αντιστοιχες ποινικές και αστικής ευθύνης ρήτρες ;;;

    Μέχρι να μας πείτε το ΝΑΙ και να μας υποδείξετε συγκεκριμένο φορέα ή επιστήμονα που μπορεί δεσμευτεί να ξέρετε πως ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΤΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και σας απάντησα: 1) εγγύηση με ρήτρες μπορείτε να ζητήσετε από την TOSOH. Την ζητήσατε? 2) Επιπλέον μπορείτε να στραφείτε και κατά της ελληνικής πολιτείας αν οι αρμόδιες αρχές δεν φροντίσουν (δεν ελέγξουν) και η TOSOH μολύνει το περιβάλον αν βέβαια είμαστε ακόμη στην ΕΕ και δεν μας πετάξουν έξω. 3)Αντε και να σας υπογράψω εγώ ή κάποιος άλλος επιστήμονας με τι λεφτά θα καλύψω τις υποτιθέμενες ρήτρες? 4) Οι διαδικασίες που προβλέπει σήμερα η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (ή και η Αμερικάνικη) στην περίπτωση αυτή είναι υπερ του δέοντος αυστηρές και ειδικά σε τέτοιυ τύπου απόβλητα για τα οποία υπάρχει πλέον η επιστημονική εμπειρία αρκετών δεκαετιών και γι' αυτό πολλές πολυεθνικές μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους στον τρίτο κόσμο. 5) Η εντύπωσή μου είναι ότι στην Ελλάδα αυτοί που κάνουν εκπτώσεις κατά κόρο στην τήρηση της νομοθεσίας σε θέματα περιβάλοντος και ασφάλειας είναι έλληνες πολίτες, δήμοι, μικροί επιχειρηματίες, Έλληνες διαπλεκόμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Κατά καιρούς σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες έβλεπα πως κάναν άψογη αποκατάσταση σε περιπτώσεις διαροών πετρελαιοειδών στο χώμα και όλες ήτανε πολυεθνικές εταιρείες που οι περισσότερες έχουνε αποχωρήσει για να αφήσουν στην θέση τους Έλληνες επιχειρηματίες. Έβλεπες ότι όλες είχαν φοβερά στελέχη σε θέματα περιβάλοντος και ασφαλείας. Αυτά συγνώμη αλλά δεν έχω χρόνο για άλλο γραπτό διάλογο. Αν θέλεις υπάρχει παραπάνω διάλογο υπάρχει skype, viper κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι επικοινωνήσαμε με τον κ. Κουκιώτη και το επιβεβαιώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαλαρώστε την συζήτηση και μην χρησιμοποιείτε ΑΠΡΕΠΕΙΣ χαρακτηρισμούς.
    Για το καλό όλων ας πέσουν οι τόνοι.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε και συντοπίτη, εύχομαι και ελπίζω η ανάρτηση του video του George Carling ως σχετικό με την όλη συζήτηση να αποτελεί, απλά μια νότα σουρεαλιστικού χιούμορ γιατί μόνο και στην ιδέα πως υοθετείς αυτές τις θέσεις... frankly my dear θα αρχίσω να ανησυχώ για το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΑΔΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για το επιστημονικό ή μη προσωπικό της ΔΕΑΔΟ έχετε ήδη εκφράσει τις απόψεις σας πάμπολλες φορές. δε χρειάζεται να σου δείξω βίντεο του Carlin για να αποκτήσεις άποψη για αυτό το θέμα.

    Το αν υιοθετώ τις απόψεις του Carlin και του κάθε Calrin είναι, θεωρώ, καθαρά προσωπικό μου ζήτημα και δε χρειάζεται να δικαιολογηθώ σε κανέναν για αυτό. Επίσης δεν πάω στην εκκλησία κάθε Κυριακή, αν θες να μαζέψεις και άλλα αρνητικά για το πρόσωπό μου. Από την άλλη, αν ΕΣΥ θεωρείς ότι ο Carlin λέει μπούρδες, τότε και αυτό είναι δικό σου δικαίωμα και δε μπορώ να το κρίνω. Μπορώ όμως να καταλάβω από αυτό πως με άτομα με μονομερή (καθοδηγούμενη;;) σκέψη, δε μπορώ να κάνω σοβαρή συζήτηση, πόσο μάλλον μέσω ενός blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν νομίζω πως έχω ασχοληθεί με τοπροσωπικό της ΔΕΑΔΟ ή να έχω εκφράσει άποψη για αυτό ποτέ.
    Πολλές φορές όμως έχω εκφράσει δημόσια άποψη για τον τρόπο διοίκησής της. Υπάρχει διαφορά μεγάλη ανάμεσα στα δυο τους.
    Τώρα αν εσύ ένα κρύο stand up comedy το υιοθετείς ώς επιστημονική ανάλυση για την εξέλιξη και το μέλλον του πλανήτη, τότε καλά λες πως δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς σε μένα, υπάρχουν πιο... αρμόδιοι επιστήμονες.
    Το συμπέρασμα για την μονομερή καθοδηγούμενη σκέψη μου που δε σου επιτρέπει να κάνεις σοβαρή συζήτηση μαζί μου από που το έβγαλες;
    Είπα κάτι στραβο ή έχεις πρότερη εμπειρία συζήτησης μαζί μου;
    Λίγο προσοχή στους χαρακτηρισμούς πιστεύω πως είναι απαραίτητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση οπουδήποτε (ακόμα και σε ένα μπλογκ), κάντην στην ΔΕΑΔΟ της πολυσυλλεκτικότητας των απόψεων (σίγουρα μη καθογούμενη από το αφεντικό σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είπα 5 πράγματα στην αρχική μου δημοσίευση. Αν από αυτά τα 5 πράγματα, εσείς μείνατε στο βίντεο του Carlin, ε, τι να πω... Είστε άξιοι της μοίρας σας... Κι εσείς, κι εμείς μαζί με εσάς (γιατί, όπως πάντα, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν είναι εμείς να ορίζουμε τις τύχες του τόπου μας, να μας το πεις... Να το ξέρουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το ότι έμεινα στο βίντεο του Carlin είναι γιατί από όσα είπατε, που σε άλλα συμφωνώ εν μέρη και σε άλλα όχι, το θεωρώ το πιό ακραίο και υπερβολικό. Για αυτό το λόγο απλά σε ρώτησα -με σκοπτική διάθεση πρέπει να παραδεχτώ- εαν κάνεις χιούμορ ή ως πιο ειδικός επιστήμονας υιοθετείς την άποψη αυτή ως επιστημονικά ορθή,
    πράγμα που δεν απαντάς - δικαίωμα σου είναι και το σέβομαι!
    Τώρα στην αλαζονία σου και στις λοιδωρίες σου για την μοίρα και στο ποίος είναι χλωρός και ποίος ξερός, να με συγχωρείς που δεν μπορώ και κυρίως, δεν θέλω να σου απαντήσω.
    Τό ήφος, βλέπετε, των γραφόμενών του καθένα, είναι ο συνήθως αντίστοιχο του ήθους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή