Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σε Κατερίνη, Λιτόχωρο, Βέροια και Δίον οι αγώνες του EURO U-19 το 2015

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε η ΕΠΟ να αναλάβει τη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U19 το 2015, καθώς ο φάκελος υποψηφιότητας που είχε υποβάλει ήταν ο πληρέστερος όλων των Ομοσπονδιών και κάλυπτε της απαιτήσεις της UEFA στο έπακρο.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου το 2015 στα γήπεδα της Πιερίας και της Ημαθίας, όπως προβλέπεται στο φάκελο υποψηφιότητας της ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Βέροια και Δίον θα είναι οι πόλεις, οι οποίες θα φιλοξενήσουν τις ομάδες που θα λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Γερμασόγειας στέλνει στον αδερφοποιημένο Δήμο Δίου - Ολύμπου οικονομική βοήθεια

«Με πρωτοβουλία του Δήμου Γερμασόγειας, την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου, διοργανώνεται φιλικό παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας θα αγωνιστεί κόντρα σε μικτή ομάδα με ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και του Άρη.
Ο φιλικός αγώνας είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όλα τα έσοδα θα δοθούν στον Δήμο Δίου-Ολύμπου Λιτοχώρου που είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Γερμασόγειας.
Θα είναι ακόμη μια προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει.
Το Δ.Σ καλεί όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν το παρών τους στο φιλικό και να στηρίξουν αυτή την σημαντική και ανθρωπιστική προσπάθεια.
Ο φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Γερμασόγειας. Τιμή εισόδου  θα είναι 10 ευρώ. Η ώρα έναρξης θα ανακοινωθεί την Δευτέρα στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το φιλικό που πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμασόγειας.
Eπίσης, καλούμε τον κόσμο να της ΑΕΛ που θέλει να βοηθήσει, να μαζέψει τρόφιμα(ξηρή τροφή) και είδη ένδυσης για να σταλούν για βοήθεια στο Δήμο Δίου-Ολύμπου Λιτοχώρου.
Τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης θα μαζεύονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γερμασόγειας, παρά την εκκλησία Αγίας Παρασκευής».
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πιερίας για τον τουρισμό από το "Ολύμπιο Βήμα"

Διαβάστε περισσότερα...

ANAKOINΩΣΗ Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία.

Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» που παρουσιάζουν ότι υπήρχε το 1821 αποτελεί χονδροειδέστατη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ούτε το 1821 υπήρχαν ενιαία εθνικά συμφέροντα. Και μέσα στην αστική τάξη, που τότε ήταν προοδευτική, υπήρχαν διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμοί, ενώ διαφοροποιήσεις υπήρχαν και ανάμεσα στους κοτζαμπάσηδες. Αυτές οι αντιθέσεις οδήγησαν και σε εμφυλίους πολέμους.

Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου». Η πρόσκληση για «εθνική ομοψυχία» επιδιώκει την υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους.

Η κοινωνική δύναμη που έχει την ικανότητα και τη δύναμη να ανοίξει το δρόμο της κοινωνικής εξέλιξης και να βάλει τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι η εργατική τάξη. Αυτή μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της λαϊκής συμμαχίας και να ηγηθεί της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Με την οργάνωση και τη συμμαχία του, με τη δική του εξουσία, μπορεί να ζήσει καλύτερα. Να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελός του, μετατρέποντας σε δική του κοινωνική περιουσία όλα τα μονοπώλια, τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, διαγράφοντας το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της.
Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Κώστα Κουκοδήμου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με αισθήματα περηφάνιας και αναγνώρισης της ιστορικής συμβολής των Ελλήνων που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα, τιμούμε φέτος την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Επέτειος σημαντική που συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού, που αγωνίστηκε, θυσιάστηκε, για την ελευθερία. 

Η διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, υπενθυμίζει σε όλους μας το ιστορικό χρέος που έχουμε ως Έλληνες. Να δώσουμε τη μάχη για ακόμη μια φορά, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και περιβάλλον για την ανάταση. 

Σε δύσκολες ιστορικά στιγμές, αποδείξαμε ότι με ενότητα, πίστη και αγωνιστικότητα τα καταφέραμε. 

Ας αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μας παρέδωσαν ελεύθερη πατρίδα και ας αγωνιστούμε να μην τους διαψεύσουμε ποτέ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε την 25η Μαρτίου, τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας. 

Το 1821 ο λαός με αγάπη για την πατρίδα, με δύναμη ψυχής, με πίστη σε αξίες και ιδανικά και «οπλισμένος» με αποφασιστικότητα, ομοψυχία και αλληλεγγύη, πολέμησε για την εθνική του αξιοπρέπεια και ταυτότητα, για την ίδια του την υπόσταση. Οφείλουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 21, που με μεγαλείο ψυχής, αυταπάρνηση, ανυπότακτο φρόνημα και αυτοπεποίθηση θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. 

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη και πηγή υπερηφάνειας για όλους μας. 

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της Επανάστασης του 1821. Μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε, να αισιοδοξούμε και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τα ιδανικά και τους στόχους μας. Το μήνυμα είναι η αλληλεγγύη, η συλλογική προσπάθεια, το συλλογικό όραμα, η συναίνεση και η ενότητα. 

Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Προσπαθεί να «ισορροπήσει» σε ένα περιβάλλον ασταθές, προκλήσεων και ανασφάλειας. Σήμερα, η Ελλάδα καλείται να δώσει μία άλλη μάχη, αναζητώντας λύσεις διεξόδου από την κρίση, λύσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. 

Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε και να εμπνευστούμε από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές της Επανάστασης, προκειμένου να ορθώσουμε και σήμερα το ανάστημά μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα από τη σημαντική αυτή επέτειο για την μελλοντική μας πορεία.

 Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι σε δύσκολες στιγμές δυναμώνει και παλεύει ενωμένος για να διαφυλάξει την εθνική του αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Ο ελληνικός λαός ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει, υπερβαίνοντας δυσκολίες και καταφέρνοντας το ακατόρθωτο. 

Ας ανασυγκροτήσουμε και ας ενώσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις, προκειμένου να αποφύγουμε τις σκοπέλους και τις παγίδες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, για να ξαναχτίσουμε ένα υγιές μέλλον, όπως εμείς επιθυμούμε. Ας προσδιορίσουμε το χρέος αλλά και τις ευθύνες μας για να δώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει. 

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και καλώ όλο τον κόσμο να υψώσει τη γαλανόλευκη και να προσέλθει στις παρελάσεις με τον πρέποντα σεβασμό, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821, που έδωσαν τη ζωή και την ψυχή τους για τη σημερινή ελεύθερη Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Το εγκαταλειμμένο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Δίου

Είμαι αρκετά υπομονετικός άνθρωπος και για αυτό έκανα τόσο καιρό να θίξω το θέμα.
Περίμενα έναν χρόνο και πάμε για τον δεύτερο. Με λύπη μου βλέπω ότι αυτό το κόσμημα (Δημαρχείο) που έχουμε στον Δήμο μας και βρίσκετε στο δημοτικό διαμέρισμα της Κονταριώτισσας όχι μόνο δεν χρησιμοποιείτε αλλά έχει εγκαταλειφθεί εντελώς.
Έχω γυρίσει σε αρκετά μέρη της χώρας μας και έχω δει πολλά Δημαρχεία, χωρίς να το κρύψω, πάντα τα σύγκρινα με το δικό μας…. ούτε πρωτεύουσες νομών δεν είχαν τέτοια υποδομή.
Όταν έγινε ο θεσμός του Καλλικράτη εμείς σαν δημότες είδαμε το Δημαρχείο μας να απογυμνώνεται και σε προσωπικό (υπαλλήλους) και σε υλικό (έπιπλα γραφείου κ.τ.λ.), το καταλαβαίνω άλλωστε ότι η ανάγκες είναι πολλές και πάλι δεν μιλήσαμε γιατί περιμέναμε, άλλωστε έχουμε και τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας που πρέπει να μιλήσουν για μας. 
Σαν Δημότης περιμένω μια απάντηση! 
Δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί ένας τέτοιος  χώρος? 
Δεν μπορούσε να στεγαστεί μία υπηρεσία?
Έγιναν προτάσεις από τους Δημοτικούς συμβούλους μας και αν ναι ποιες?
Γιατί τόση εγκαταλείψει?

Γκριμούλα Μαρία
Δημότης Δήμου Δίου - Ολύμπου
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά . Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 22.03.2012

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Βραβεύσεις οίνων Πιερίας

Η πιερική γη με τα ιδιαίτερα γεωλογο-κλιματικά χαρακτηριστικά της, για μια άλλη φορά  καταδεικνύει όχι μόνο την καταλληλότητα αλλά και την υπεροχή της στην καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων εκλεκτής ποιότητας . Αποδεικνύει δε συγχρόνως ότι, όταν αυτή αξιοποιείται από ανθρώπους με μεράκι, γνώση, εργατικότητα, τότε το αποτέλεσμα  είναι εξαιρετικό και τα βραβεία έρχονται ως αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους.
Πέντε χρυσά και δυο ασημένια μετάλλια κέρδισαν τα κρασιά του Νομού μας που συμμετείχαν στον 12ο διεθνή διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης- το μόνο που διοργανώνεται στη χώρα μας- σε ειδική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Οινόραμα». Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 609 συμμετοχές, και στις  521 ελληνικές συμπεριλαμβάνονταν τα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία. Απένειμε 174 μετάλλια, από τα οποία τα δυο ήταν Μεγάλα Χρυσά, τα 99 Χρυσά και τα 73 Ασημένια.
 Οι οινοποιοί ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ που καλλιεργούν αμπέλια και διατηρούν οινοποιείο στο Κίτρος και η εταιρία «ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» που δραστηριοποιείται στον Κολινδρό, ανέδειξαν την υψηλή ποιότητα και ραφινάτη γεύση των λευκών και ερυθρών κρασιών μας στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα, αποδεικνύοντας με τη βαθμολόγηση έμπειρων και αναγνωρισμένων γευσιγνωστών ότι όχι μόνο δεν υστερούν αλλά αντίθετα υπερτερούν έναντι πολλών άλλων καταξιωμένων συναδέλφων τους.
 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, από την αρχή έμπρακτα, μέσα από εντάξεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα, συνεχή και εποικοδομητική  συνεργασία, προβολή των οίνων τους ,στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των αναφερόμενων- αλλά και όλων των άλλων τοπικών οινοποιών- για παραγωγή ποιοτικών οίνων «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης»,  συγχαίρει τους βραβευθέντες και εύχεται σε αυτούς αλλά και στους υπόλοιπους κι άλλες επιτυχίες.
Οι οίνοι που βραβεύτηκαν και που σίγουρα αξίζουν να βρίσκονται σε κάθε τραπέζι είναι κατά σειρά βράβευσης οι εξής :

Εμπορική επωνυμία     Εσοδεία Οινοποιός              Τύπος       Μετάλλιο
Ευχές ερατεινές              2010      ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ     Ερυθρός   Χρυσό
Μουσαίος                       2011      ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  Λευκός     Χρυσό
Ευχές ερατεινές γλυκές  2009      ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ     Λευκός     Χρυσό
Εν Πύδνα                       2011      ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  Λευκός     Χρυσό
Ευχές ερατεινές              2011      ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ     Λευκός     Χρυσό
Merlot-Cabernet S.        2010      ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  Ερυθρός   Ασημένιο
Γυμνός βασιλιάς             2009      ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ     Ερυθρός   Ασημένιο
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
 
  Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα θα μεταδοθεί συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 στις 20:00.
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση

Καταπέλτης για τη διαφθορά που επικρατεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποκαλύπτει παρανομίες σε προσλήψεις, καταβολή αποζημιώσεων προς υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες, χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές χωρίς προσόντα, επιχορηγήσεις σε φορείς, δαπάνες δημοσίων σχέσεων. Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ποσά που σπαταλήθηκαν.

Στην «πρωτοκαθεδρία» των παράτυπων δαπανών που αποπνέουν οσμή διαφθοράς εμφανίζονται για μία ακόμη φορά οι δήμοι σύμφωνα με έκθεση-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία αναφέρεται στον έλεγχο δαπανών και εσόδων του συνόλου του Δημοσίου.

Περίπου τα μισά από τα εντάλματα πληρωμής που δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο αφορούν δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, επιστράφηκαν στους... αποστολείς 7.264 εντάλματα πληρωμής που είχαν εκδώσει δήμοι και νομαρχίες και αφορούσαν δαπάνες 77,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο 14.947 ενταλμάτων από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών που δεν εγκρίθηκε η εκταμίευσή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2009, δεν εγκρίθηκαν δαπάνες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού οι οποίες αφορούσαν παράνομες προσλήψεις, καταβολή παράνομων αποζημιώσεων σε υπαλλήλους και ειδικούς συνεργάτες δήμων, μη νόμιμη καταβολή επιδομάτων ευθύνης σε διευθυντές που δεν είχαν τις προϋποθέσεις να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης, καθώς και παράνομες υπερωρίες.

Πηγή: Real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ε.Α.Σ Πιερίας - Δελτίο Τύπου 21ης Μαρτίου 2012

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 1/18-03-2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της αποφάσισε τα εξής: 

Πρώτον: Την μετατροπή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4015/2011. 

Δεύτερον: Το ύψος της μερίδας του νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού να είναι επτακόσια ευρώ (700€) ανά μέλος. 

Τρίτον: Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των μελών η 15η Απριλίου 2012. Για την Ε.Α.Σ. Πιερίας 

Ο Πρόεδρος 

Παπανικολάου Πέτρος
Διαβάστε περισσότερα...

"Γιατί υπέβαλα αίτηση για υποψήφιος Βουλευτής" του Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Οικονομολόγου

Υπέβαλα αρμοδίως, όπως και αρκετοί άλλοι συμπολίτες μας, αίτηση να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης παραιτήθηκα από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Πιερίας (ΝΟΔΕ) του κόμματος αλλά και από απλό μέλος της ΝΟΔΕ. 

Τους λόγους της παραίτησής μου τους εξήγησα με προηγούμενο δημοσίευμά μου στον τύπο. Γιατί έκρινα ότι όφειλα να ενημερώσω σχετικά όχι μόνο αυτούς που με ψήφισαν για μέλος της ΝΟΔΕ και με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, αλλά και όλους τους οπαδούς και τους φίλους του κόμματος. Προς τους ανθρώπους αυτούς και γενικότερα προς όλους τους συμπατριώτες μας Πιεριείς, πιστεύω ότι οφείλω να αναφέρω τους λόγους για τους οποίους με την αίτησή μου εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Και , εφόσον η ηγεσία του κόμματος το εγκρίνει, να ζητήσω την ψήφο των Πιεριέων ώστε να τους αντιπροσωπεύσω στη Βουλή των Ελλήνων. 

 1. Είμαι νέος άνθρωπος και οικογενειάρχης. Ζω και αντιμετωπίζω καθημερινά τα ίδια προβλήματα που βιώνει και αντιμετωπίζει σήμερα και ο κάθε Έλληνας. Αγωνιώ κι εγώ όπως όλοι σχεδόν οι συμπατριώτες μου για την πατρίδα μας, για την Πιερία και τον κόσμο της, για την οικογένειά μου, για το μέλλον όλων μας. Και νιώθω, όπως ασφαλώς και πολλοί άλλοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, ότι η Πατρίδα μας και η περιοχή μας δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα πολλά και δύσκολα προβλήματά τους αν δεν παλέψουμε όλοι μας να τα λύσουμε. Ο καθένας με τον τρόπο του. Προσωπικά πιστεύω ότι η συμμετοχή μας στα κοινά οποιασδήποτε βαθμίδας είναι μια από τις πιο απαραίτητες προϋποθέσεις ενός σωστού αγώνα για την έξοδο του τόπου μας από την κρίση. 

2. Τα προβλήματα μας είναι ασφαλώς οικονομικά. Είμαι οικονομολόγος πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Πιστεύω ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μου στον κρίσιμο αυτό τομέα θα φανούν χρήσιμες στη Βουλή και για την Πατρίδα και για την Πιερία και τους κατοίκους της. Τις θέτω στη διάθεσή σας και στη διάθεση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

 3. Η κρίση που μας ταλαιπωρεί όλους μας δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι συγχρόνως πολιτική, κυρίως πολιτική. Επομένως τον πρώτο λόγο και την κύρια ευθύνη έχουν οι πολιτικοί μας. Οι βουλευτές δηλαδή που θα ψηφίσουμε και τα πολιτικά κόμματα που θα συγκροτήσουν την επόμενη κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία. Έθεσα την υποψηφιότητα μου σε πρώτη φάση στο κόμμα μου κι αν αυτό συμφωνήσει, στην κρίση του λαού του νομού μας, έχοντας ως μοναδικό μου σκοπό να αγωνιστώ και να προσφέρω στον τόπο και στο λαό. Είμαι αποφασισμένος να κάνω για την επιτυχία του σκοπού μου αυτού, ότι μπορώ με καλή θέληση και εντιμότητα και με όλες μου τις δυνάμεις. 

Θεωρώ απαραίτητο να προσθέσω ότι οι επικείμενες εκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες. Η κρισιμότητά τους μόνο με εκείνη των εκλογών του 1896, του 1920, του 1946 μπορούν να συγκριθούν. Γιατί σ’ αυτές, όπως και στις τωρινές, το διακύβευμα, αυτό που «παίζεται», είναι το μέλλον της πατρίδας μας που πραγματικά βρίσκεται σε κίνδυνο. Τις τρεις προηγούμενες φορές κάναμε ως λαός δυστυχώς λάθος. Και το πληρώσαμε πανάκριβα: ήττα στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο (1897), Μικρασιατική Καταστροφή (1922), εμφύλιος πόλεμος (1946-1949). Είναι χρέος μας αυτή τη φορά όλοι μας να ξεπεράσουμε τα ελαττώματα, τις αδυναμίες και τις υστεροβουλίες μας και να κάνουμε όλοι μας το καθήκον μας. 

 Έχω τη διάθεση να κάνω το καλύτερο για τον τόπο μου και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το μέλλον της πατρίδας μου, από όποια θέση και να βρίσκομαι και με όσα μέσα διαθέτω. 

Ξενοφών Ε. Μπαραλιάκος 

Οικονομολόγος
Διαβάστε περισσότερα...

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


Διαβάστε περισσότερα...

O Γιάννης Αμοιρίδης σάλπαρε για ΔΗΜ.ΑΡ. - ΟΡΙΣΤΙΚΟ

Παρά τις εσωκομματικές διαφωνίες, αποφασίστηκε η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με  πέντε βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους  Ηλ. Θεοδωρίδη (Πέλλας), Γ. Αμοιρίδη (Πιερίας), Γ. Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλη (Κυκλάδων) όπως επίσης και τον Οδ. Βουδούρη (Μεσσηνίας), ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα...
 προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ και θα γίνει μέλος της. 
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, οι 4 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μαζί με τους συνεργαζόμενους ανεξάρτητους βουλευτές (περιλαμβανομένου και του Β. Οικονόμου) θα συγκροτήσουν κοινή δεκαμελή Κοινοβουλευτική Ομάδα. 
Αργά χθες το βράδυ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση (κράτησε για περισσότερο από έξι ώρες), ψήφισαν, κατά πλειοψηφία, τη σχετική πρόταση του Φ. Κουβέλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πού καταντήσαμε... Το 2012 το Κ.Ε.Π. Κονταριώτισσας δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο

Υπολειτουργεί το ΚΕΠ της Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου Ολύμπου λόγο ότι δεν υπάρχει internet και αδυνατεί να εξυπηρετήσει του πολίτες της περιοχής. 

Ας μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος αν υπάρχει...

 

 Ο Δημότης Δίου- Ολύμπου

Διαβάστε περισσότερα...

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ- Διαμαρτυρία τού αν.δημάρχου Δ.Δίου-Ολύμπου προς ΥΠ.ΠΟ.Τ. για κατάργηση της ΚΖ ΕΠΚΑ

Κύριε Υπουργέ.
Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε για Σχέδιο Νόμου σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού το οποίο περιλαμβάνει καταργήσεις - συγχωνεύσεις Αρχαιολογικών Υπηρεσιών. Σ’ αυτό το Σχέδιο Νόμου προωθείται η κατάργηση της ΚΖ ΕΠΚΑ (Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Πιερίας) και η συγχώνευσή της με Υπηρεσίες άλλων Νομών.
Θεωρούμε, κ. Υπουργέ, ότι πολύ κακώς προωθείτε την κατάργηση αυτής της Αρχαιολογικής Εφορείας, κατά τη γνώμη μας αδικαιολόγητα, επειδή η εν λόγω Υπηρεσία δεν επιβαρύνει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο όπως συμβαίνει με άλλες Υπηρεσίες, δεδομένου ότι π.χ. δεν πληρώνει ενοίκια και άλλα έξοδα.
Η Υπηρεσία αυτή που δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία, κρίθηκε ως αναγκαία η ίδρυσή της, επειδή η Πιερία έχει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και αρκετές ανασκαφικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, στον Καλλικρατικό Δήμο Δίου-Ολύμπου υπάρχει ένας από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους τής Ελλάδας, το Δίον. Υπάρχει επίσης ένα εκ των κορυφαίων ιστορικών και φυσικών μνημείων του πλανήτη μας, ο Όλυμπος.
Υπάρχει επίσης ένα τεράστιο αρχαιολογικό έργο όχι μόνο στο Δίον αλλά και στα Λείβηθρα, στο Ηράκλειο/Πλαταμώνα καθώς και ένα μεγάλο υπηρεσιακό έργο που μπορεί τεχνικά να μετρηθεί ακόμη και μόνο από τα έργα που επιδίωξε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ η ΚΖ ΕΠΚΑ με δικές της δυνάμεις.
Επιπλέον, εκ μέρους της ΚΖ ΕΠΚΑ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που σχετίζεται τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του τόπου αλλά και ένα εξαιρετικό πολιτιστικό έργο που συμβάλλει στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Εννοείται βέβαια ότι πέρα από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, αρχαιολογικοί χώροι και ευρήματα υπάρχουν σήμερα εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης, όπως επίσης και εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Πύδνας – Κολινδρού (Λουλουδιές Κίτρους, Αρχαία Πύδνα, Αρχαία Μεθώνη κλπ).
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, κ. Υπουργέ, γιατί προωθείτε την κατάργηση μιας τέτοιας Αρχαιολογικής Εφορείας σ’ έναν Νομό με τέτοια πλούσια κληρονομιά και με τόσες πολλές ανάγκες στον τομέα αποκάλυψης και ανάδειξης αυτού του πλούτου και γενικά του πολιτισμού.
Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί να καταργηθεί μια τέτοια Αρχαιολογική Εφορεία που όχι μόνο δεν επιβαρύνει οικονομικά αλλά είναι αναγκαία και χρήσιμη για τον Δήμο μας και για τον Ν. Πιερίας, όταν μάλιστα ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έχει και την πρόθεση να παραχωρήσει χώρους του τ. Δημαρχείου Δίου στην Κονταριώτισσα Δ.Δίου-Ολύμπου, ώστε να στεγαστεί εκεί η ΚΖ’ ΕΠΚΑ (Αρχαιολογική Εφορεία Ν. Πιερίας).

                                                                                             
 Ο Αν. Δήμαρχος


                                                                                                                                                                   
 Φαρμάκης Γεώργιος
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΩ ΠΡΩΤΗ!!


Ο εν αργία και υπόδικος “τοπάρχης ‚, της νότιας Πιερίας, φιγουράρει περιχαρής και πανευτυχής, δίπλα στην ομάδα των εθελοντών δενδροφύτευσης, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στους Πιερικούς Αντίλαλους ,, της 2011 Μαρτίου 2012. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να αποκτήσει τη συμπάθεια ,, και τη “συμπόνια της κοινής γνώμης, για την “ άδικη κατηγορία “ που τον στέλνει στο εδώλιο για οικονομική ζημία του πρώην Δήμου Λιτοχώρου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία διαπιστώθηκε με ομόφωνη απόφαση ης ολομελείας του Εφετείου Θες/νίκης. Βέβαια ουδείς Θεωρείται ένοχος άνευ αιτιολογημένης και τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, και κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να θεωρεί τον εαυτό του αθώο. Είναι όμως πρόκληση και ύβρης, ένας υπόδικος τοπάρχης με τόσο σοβαρή κατηγορία να παρουσιάζεται προκλητικός και ‘ περιχαρής ,, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, αξιώνοντας από τους άγρια φορολογουμένους δημότες που πληρώνουν το
πάπλωμα “ για την παράνομη και προκλητική διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος, να τον σέβονται και από πάνω. Και είναι ακόμη θρασύτατη η πρόκληση όταν εμείς οι πρώην συνεργάτες του της μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου, που του επισημαίναμε την παράνομη διαχείριση και διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος και εισπράτταμε τις λοιδορίες του να τον βλέπουμε να ποζάρει περιχαρής σαν να μην συμβαίνει τίποτα.. Και με την ευκαιρία Θέλω να θέσω και μία εύλογη Και επιβεβλημένη ερώτηση στον πράγματι έντιμο και δραστήριο σημερινό δημαρχεύοντα., και την αρμόδια δημαρχιακή επιτροπή. Θα παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα για να διεκδικήσει την οικονομική ζημία που υπέστη ο Δήμος Δίου Ολύμπου ως διάδοχος του τέως Δήμου Λιτοχώρου;

Λιτόχωρο 20/3/2012
Νίκος.Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πιερίας για την τουριστική ανάπτυξη


Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα του Φώντα Μπαραλιάκου προς τους "δικτυακούς" φίλους του

Όλα αυτά χρόνια συζητάμε μαζί, για τα κοινά προβλήματα της καθημερινότητας μας. 

Θεωρώ πως η απάθεια και η τυφλή διαμαρτυρία δεν αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος.

 Μετά από ώριμη σκέψη και αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα μας καθώς και τη διάθεση όλων μας για αλλαγές, αποφάσισα να καταθέσω αίτηση υποψηφιότητας για να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ του Ν. Πιερίας στις επικείμενες εκλογές

. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, η προσπάθεια είναι μεγάλη, η βοήθεια σας θα μου είναι πολύτιμη.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του έργου "ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ"

Για την πορεία του έργου «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»  ενημερώθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με τον  Πρόεδρο του ΕΟΤ, Κωνσταντίνο  Ζήκο, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
 
Το έργο προϋπολογισμού 1,097,851.23 Ευρώ,  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη» του υπουργείου Οικονομίας- Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δημοπρατήθηκε, ανακηρύχθηκε ανάδοχος και αναμένεται η εγκατάστασή του την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012.

Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αξίωσε  από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ.,  τη στήριξη και την ενίσχυση των δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Η Σοφία Μαυρίδου , ανέφερε στον Κωνσταντίνο  Ζήκο, ότι  κύριος μοχλός ανάπτυξης της Πιερίας είναι η επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με την υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας και της λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά. « Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να εξελεγχθεί σε μια οικονομικά "ανανεώσιμη πηγή ενέργειας" για την τοπική μας οικονομία» , τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής,  
με «πρωταγωνιστή» τον  Όλυμπο,  ως  σήμα κατατεθέν για την Πιερία,  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελλάδα γενικότερα.

Η Σοφία Μαυρίδου, παρουσίασε τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που αφορούν την ανάδειξη του  Ολύμπου και ειδικότερα την ένταξή του μέσα στο brand name της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κατ’ επέκταση της Ελλάδας.

Άλλωστε, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  θα έχει συνάντηση εργασίας στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με εκπροσώπους του ΕΟΤ και τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, με αφορμή τη συμπλήρωση το 2013  των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο.

Η διεθνής φήμη του ορεινού όγκου και η τεράστια μυθολογική, ιστορική και φυσική του αξία, προσελκύει πλήθος επισκεπτών,  που αυξάνονται πλέον με πολύ υψηλούς ρυθμούς ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια τεράστια δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης εναλλακτικής τουριστικής δραστηριότητας.

Στο παραπάνω πλαίσιο,  η παρέμβαση έρχεται να διασφαλίσει αφενός την προστασία,  αφετέρου την αυτονομία των δύο (2) καταφυγίων που αναπτύσσονται στην περιοχή προτείνοντας:
• Την εγκατάσταση ενός αξιόπιστου συγχρόνου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας στα κτίρια των 2 καταφυγίων ήτοι : “Σπ. Αγαπητός» (επιφάνειας 380 μ2 + 210 μ2 ) και «Χρ. Κάκαλος» (80 μ2) τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν της κορυφής «Μύτικας και απέχουν μεταξύ τους περίπου μέσω του μονοπατιού» «Κοφτό» 3 χλμ., ενώ μέσω θέσεων Σκάλα 7 χλμ.
• Την εγκατάσταση ενός μικτού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικές πηγές και που θα είναι συνδυασμός αιολικής ενέργειας μέσω ανεμογεννήτριας και ηλιακής ακτινοβολίας μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος.
• Την αποκατάσταση μεγάλων ζημιών και τη βελτίωση των υφισταμένων κακών συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας βασικών μονοπατιών που οδηγούν στις απώτερες κορυφές του Μύτικα και του Σκολιού.

Μέσω της παρέμβασης καταργείται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της υπάρχουσας πετρελαιογεννήτριας, συμβάλλοντας αποφασιστικά, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρησιμοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας οι οποίοι συνειδητοποιούν έμπρακτα τα ευεργετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή τους στην περιοχή παρέμβασης.

Παράλληλα, αποκαθίστανται οι συνθήκες βατότητας και λειτουργίας «κρίσιμων» ορειβατικών διαδρομών και ενισχύεται οι ασφάλεια των ορειβατών- επισκεπτών.Το συνολικό μήκος της διαδρομής που θα αποκατασταθεί θα είναι 16 χλμ. και ξεκινά από την θέση «Πριόνια» σε υψόμετρο + 1.040 μ. και φθάνει στο καταφύγιο «Σπ. Αγαπητός» με υψόμετρο 2.060 μ. Ακολούθως μέσω δύο διαφορετικών κλάδων φθάνει στο καταφύγιο «Χρ. Κάκαλος»

Πρόκειται για μια σειρά αναγκαίων εργασιών για την αποκατάσταση μεγάλων ζημιών στο οδόστρωμα του μονοπατιού,  όπως ευρύτατες σχισμές νεροφαγώματα, προσχώσεις από φερτά πετρώδη υλικά που έχουν αποθέσει τα ορμητικά όμβρια, κατολισθήσεις, καθιζήσεις και σποραδικές καταπτώσεις των προστατευτικών αντιστηρίξεων από τη ξηρολιθιά καθώς και αποκολλήσεις και ρηγματώσεις ξύλινων βαθμίδων και κιγκλιδωμάτων.

Περαιτέρω,  απαιτούνται ευρύτατες άρσεις καταπτώσεων, αντιστηρίξεις πρανών, αποκατάσταση και βελτίωση της βατότητας κλπ. επεμβάσεων προς αποφυγήν σοβαρών έως θανατηφόρων δυστυχημάτων και τοποθέτηση ενός άρτιου δικτύου σήμανσης με τις ανάλογες πινακίδες,  όπως προβλέπονται από τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς.

Οι  επεμβάσεις αφορούν: αποκατάσταση και βελτίωση μονοπατιων,
εγκατάσταση συστήματος αντικεραυνικής  προστασίας στα ορειβατικά καταφύγια «Σπ. Αγαπητός» με δύο πτέρυγες και «Χρ. Κάκκαλος» και
 εγκατάσταση υβριδικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τα ορειβατικά καταφύγια «Σπ. Αγαπητός» και «Χρ. Κάκαλος», που βρίσκονται πλησίον της κορυφής Μύτικας του όρους Όλυμπος.

Διαβάστε περισσότερα...